Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:10
SN - pierwszy kontakt
Autor Wiadomość
westa 
Chassis

Wysłany: 2004-11-16, 12:05   SN - pierwszy kontakt
Pamiętacie kiedy pierwszy raz usłyszeliście Sweet Noise i jak to odebraliście?

W moim przypadku było tak, że widziałem kiedyś w TV klip do Ghetto ( było to jakieś 5-6 lat temu, bodajże w Polsacie 2 czy innej Poloni 1 :wink: ). Muszę przyznać, że nie przekonało mnie to - wydawało mi się, że przeważa tu chaos, jakieś dziwne chore klimaty, zupełnie tego wtedy nie czułem. Takim przebudzeniem było dla mnie pierwsze wysłuchanie DMKJN, jeszcze przed Woodstockiem 2002, kiedy to ten numer pojawił się w Radiostacji jako power play. Pamiętam, że był wtedy wtorek, DMKJN leciało parę razy tego dnia, a kto tak gra dowiedziałem się dopiero między 22 a 24 - leciała Makakofonia... nie byłem w stanie sobie wyobrazić, że tak dobrze i ciekawie można grać w Polsce, odebrałem to jako świeży powiew - nie znałem wtedy wielu zespołów rockowych wplatających elektronikę do swoich nagrań.... Nastęnie, od 24 leciała Moc Na Noc i DJ Anzelmo. Koleś oprócz DMKJN puścił też skur**ela. Potężny szok.... Refren, który wbił w ziemię, nie chciał mnie opuścić... Wtedy też zacząłem śledzić wszelkie informacje na temat zespołu, w końcu gdy wyszła, kupiłem nową płytę, zacząłem wgłębiać się w muzykę nową, jak i starszą, która już nie jest chaosem, jazgotem, ale pięknym przeżyciem. To trwa aż po dziś dzień.

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2004-11-16, 12:14   
kiedys, dawno temu pozyczylam kasete od kolezanki.... potem sie wybralam na koncert SN w slowianinie... z 5 lat temu to bylo... a na koncercie, gdzie bylo z 25 osob zagrali jak dla stu tysiecy.... no i wsiaklam :P
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

Sweet 
Dita Von Teese

Wysłany: 2004-11-16, 12:21   
Moj pierwszy kontakt z SN heheheheh jak sobie przypominam to mi sie smiac chce ....To było w Łodzi w empiku hehe strasznie sie bałam SN .....i przez to sie zle czoołam i z Ania Zimną non toper latałysmy do ibla bo rozwolnienia dostałysmy i musiałysmy płacic 50 gr za kazdy raz w koncu sie kobieta zlitowała i nas za darmo wpooszczała do kibla heheh ale co ..Jak przyszli Sn ustawiłam sie po autograf i miałam wtedy moj awyrzezbioną maske X (ale wszystkim szczeny opadły hehehe) i chciałam by sie podpisali heheheh a Glaca zaczoł szukac aparatu heheh ...Pozniej przegrałam zakład bo miałam sie do Magika nie odzdzywac a dziewczyny wysłały mnie z chlebem ze smalcem i ogoorkami do Glacy i Magika heheeh i jak tu sie nie odezwac heheeheh ....

A na koncercie to ja jusz nei wspomne hehehe ŁAWKI RULLEZ !!!!

A oto paskudna fota z tego dnia hehehe :twisted: :twisted: :twisted:
http://mi1.blox.pl/resource/lodz2003.jpg
Ostatnio zmieniony przez Sweet 2004-11-16, 13:05, w całości zmieniany 1 raz  

boruta 
Typowy Średniak

Wysłany: 2004-11-16, 12:36   
mój pierszy kontakt to byl Bruk gdzies na kanale muzycznym w TV.......przejmujące slowo i przejący teledysk.....ale jak już gdzies tu wspomnialem nagle przy przelanczaniu kanalów natknąlem się na DMKJN i to byl szok....tyle a potem lawina .........koncert....ludzie z forum w Zabrzu.......
POLAKOM GRATULUJEMY ......SWEET NOISE :!:

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2004-11-16, 13:19   
ech... pamiatkowa fota spod empiku w zabrzu....

noiserzy z sylwia :)
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

metalpunk 
...

Wysłany: 2004-11-16, 13:23   
Ja pierwszy raz uslyszalem SN w kafejce internetowej, w mojej bylej szkole.Wpadlem tam na chwilke do kumpla, ktory byl tam szefem.Leciala rozna muzyczka, w koncu polecialo i SN, a konkretnie "W imie Boga", "Bruk" i cos tam jeszcze.Na poczatku jakos nie przypadli mi do gustu (to pewnie dlatego, ze siedzialem w lzejszych, punkowych klimatach).Jednak z czasem sie jakos do nich przekonalem a po fantastycznym koncercie na Woodstocku w 2001 po prostu zakochalem sie w ich muzyce hiehie :) Hieh pamietam nawet jak mnie kumpel prawie sila wyciagal na ten koncert :) No i nie zaluje, ze poszedlem :D

longas 
|admin|

Wysłany: 2004-11-16, 13:45   
(z free4web forum :] ) kwiecień 2002, pamiętam jak dziś jak to pięknego upalnego dnia, pykałem sobie po programach w tv i natrafiłem na dmkjn na Vivie, zatrzymuje się, myśle kapela dobrze gra, trzeba poczekać na koniec i zobaczyć kto to - Sweet Noise, gdzieś mi się juz obiło o uszy ... i tak to się zaczeło, ale wbrew pozorom pierwsze płytki sn jakie nabyłem to getto i kw :wink:

Moniczka 
Turboptyś

Wysłany: 2004-11-16, 15:38   
Pierwszy raz uslyszalam w radio SN z Anna Maria Jopek "Dzisiaj mnie kochasz..." i mi sie spodobało :)
A pierwszy raz i ostatni widziałam SN na Dniu Kotana.

Collien 
Uzależniony

Wysłany: 2004-11-16, 15:40   
Rok 2003. Wydam się Wam młoda w 'kontaktach' ze SN. Revolta, Viva Polska... "Jeden taki dzień".
Był to cięzki okres w moim życiu. Szukałam wszystkiego, czym kogłam sobie jakoś pomóc. Kupiłam Ową płytę wraz z CLC. Wtedy tylko cierpiałam słuchając tej muzyki więc po miesiącu poszła się kurzyć... Taki był początek :)

jenny89 
Chory Opętany

Wysłany: 2004-11-16, 17:07   
Nie wiem ile miałam wtedy lat, dość tego, że wyszło wtedy "Ghetto" i gdzieś w TV usłyszałam "Bruk" no i ... bardzo mnie wciągnęło:)

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2004-11-16, 17:10   
Pierwszy raz zobaczylem ich dawno temu w telewizji. Nie pamietam co to byl za koncert i na jakim programie. Ale jakas telewizja pokazywala jakis koncert. Bylo to dawno temu. Mysle ze gdzies z 8-9 lat wstecz. Od razu mi sie spodobalo i juz nastepnego dnia z glosnikow w moim pokojuz leciala plyta Respect.

westa: Na prawde Anhellmo puszczal kiedys SN w swoim programie. Bede musial z nim pogadac zeby puscil cos w radiu 94.

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2004-11-16, 20:06   
A ja miałem kontakt przez brata , a sam się głównie zainteresowałem gdzieś tak koło KW , ale który to był rok dokładnie to nie powiem ...

arcz 
Uzależniony

Wysłany: 2004-11-16, 20:12   
Zachecony dobrymi recenzjami i ogolnie promocja albumu nabylem KW. Połknąłem to, muza swietna ;-) wtedy strasznie fascynowaly mnie ówczesne Sepulturowe klimaty (roots / chaos) i tak mi sie utarlo ze SN to taka polska Sepa. Idac za ciosem kupilm Getto i po jednym przesluchaniu stwierdzilem ze to totalny shit <lol>.. Pozniej okazyjnie sluchalem KW, a Getto lezalo i lezalo zapomniane na samym dole. Na poczatku 2002 postanowilem dac druga szanse tej plycie :> i sie zaczelo :> chyba dobre 2-3msc sluchalem tylko tego albumu, do tego jakies szukanie info o zespole, wywiadow itp. Pozniej cala gorączka z wydaniem CLC, nowy image, wood'02 i tak juz jakos zostalo..

Darth Kion 
Chory Opętany

Wysłany: 2004-11-16, 20:51   
Ja mialem przez chyba TV, genielne utwor z Jopkowa to oczywiscie DMKJN i chcialem miec ten utwor, chcialem. Probowalem nagrac go w liscie radioej trojki, ale nigdy caly nie lecial, wiec postanowil kupic. Ale w moim miescie nie bylo tak wiec pospiesznie udalem sie do empuku i nabylem CLC a GEtto dostalem na kasecie i poznalem sie na niesamowitej tworczosci zespolu pozniej byl KW, revolta i na koncu dopiero respect.

Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2004-11-16, 22:11   
ja dostałem fioła jak zobaczyłem w lato 2002 taladysk do DMKJN :) Muzyka w polączeniu z obrazem wywarła na mnie niesamowite wrazenie poza tym zaintrygowała mnie w tym wszystkim Jopkowa. Nagrałem sobie ten teledysk na videło i oglądałem go przez jakiś czas bez przerwy :wink:

Odpowiedz do tematu