Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klip do 3 singla - "Chaos"
Autor Wiadomość
Hans_Giebenrath 
Typowy Średniak

Wysłany: 2008-01-31, 20:34   
No zgadzam sie z tym co napisałeś, jednak nie zaprzecza to temu co ja napisałem. Po wydaniu Tripticu woodstock nie wyszedł z oczywistych powodów. Poza tym teraz tak jak po CLC, trzeba czekać na koncerty. Jeśli chodzi o miażdzenie clipami, skopanie tyłka itd. zwłaszcz tego ostatniego to juz kwestia preferencji w tym wypadku seksualnych :lol: . Oczywiscie chodzi mi o to ,ze bierzące teledyski nie skopały tyłka Pepusiowi, ale innemu Stasiowi mogły rozpieprzyc rzyć i to nieźle, gdyz Stasiu ma inaczej uwrazliwiony tyłek, niz Pepuś ;) To troche inna płyta z innymi zamierzeniami, inna muzyka ,inne teledyski,jednym mogą podobac się mniej,a innym bardziej od CLC. Do mnie np. teledyski Z Końca wieku,trafiły duzo mocniej i głębiej niż z CLC,które też bardzo lubię(a jedne to z przyczyn osobistych,sentymentalnych) . Potrzebowałem nawet troche czasu by cały przekaz jaki prezentował CLC mogł do mnie dotrzeć,przede wszystkim dlatego iz wczesniej nie przepadałem za dźwiękami elektronicznymi, potrzebowałem wiec czasu by się bardziej otworzyć na inna horyzonty. Dajmy wiec tez czas Tripticowi i spróbujcie spojrzec na nią z innej strony niz na poprzednią produkcję, a moze tez przekonacie sie ,ze przekaz ten jednak miażdzy i to porządnie. Mojego złomu nie opuszcza jak dotad CD Triptic i w ogóle mi się nie nudzi, nawet osmielę sie powiedzieć, ze trafia coraz mocniej, odczuwam w tym coraz więcej życia i to jest naprawdę wielkie i piekne.

A na kolejny juz trzeci clip z niedawno wydanej płyty to ja uwazam, ze jeszcze za wcześnie. Sam, Pepuś powiedziałeś ,ze trzeci clip z CLC wyszedł na wiosne, poczekajmy wiec moze i tym razem na trzeci clip z Tripticu, mamy na razie trailer i to od dawna.

Uspokujcie sie i poczekajcie, nie mozna oczekiwać wszystkiego w krótkim czasie lub tego samego co kiedys teraz wyszła taka płyta, która uwazam ,ze ze wględu na swoją dojrzałość nie powala tak od razu. Trzeba jej troche poswięcić. Chcecie potęznego mega szybkiego uderzenia bitów i wizualnych bajerów to idźcie sobie na techno party na ten przykład..

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2008-02-01, 00:28   
Koncertów ni ma, bo (podobno, niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu) nie ma zespołu. No i ja tego w sumie nie kumam. Sweet Noise to na tyle dochodowy zespół, że wielu muzyków chciałoby się tam wbić, z kolei muza SN za trudna do grania to nie jest. Zwłaszcza CLC i Triptic. kur*a, gdybym miał lepszy sprzęt grający, sam bym dawno zgłosił swój akces na gitarę/bas. Więc o co chodzi???

X 
Madman

Wysłany: 2008-02-01, 00:52   
Amat3uR napisał/a:
No i ja tego w sumie nie kumam. Sweet Noise to na tyle dochodowy zespół, że wielu muzyków chciałoby się tam wbić, z kolei muza SN za trudna do grania to nie jest. Zwłaszcza CLC i Triptic. Więc o co chodzi???

Zapomniałes o jeszcze jednej ważnej rzeczy. Poza tym, że ktoś ,,umie" i ,,chce" zagrać to musi jeszcze zostac przyjęty....z wypowiedzi Glacy w mediach na ten temat wynika, że on szuka kogoś tak fanatycznie zaangażowanego jak on sam....w każdym razie tak to rozumiałem. Z resztą....kto go tam wie czym on się kieruje w kołowaniu nowej ekipy....podobno ma być międzynarodowa.

Przecież wiadomo, że powodem braku nowych członków nie jest trudny do grania repertuar....więc pewnie chodzi o coś innego.

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2008-02-01, 01:02   
Nie no, ja to wszystko kumam. Glaca nie jest idiotą by sabotować swoje źródło dochodu i samorealizacji (chyba że ma dość SN i chce iść w te noizy, ale w to nie wierzę).

A zaangażowania nie zmierzysz na przesłuchaniu. Z zespołem trzeba trochę pograć, by sprawdzić człowieka. Jason Newsted odszedł z Metalliki po 15 latach wspólnego grania, i to z powodów braku porozumienia. Więc łapać najlepszych jacy są pod ręką i ogień. A jak się nie sprawdzą, to won, kop w dupę, next please.

Tyle że Glaca pewnie i to wie, więc dlatego zastanawiam się CZEMU nie ma nowego składu.

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-02-02, 12:43   
pitu pitu :P

Te klipy raczej nie kopuą, bo ciężko, żeby kopała ballada (ona ma klimat, ale powera mniej niż mało), natomiast GIAA to taki mini reportaż z chorym podkładem muzycznym... W sumie fajne show, ale brak mi tam pierdolnięcia :]
Natomiast DMKJN - ciężko, wgniatająco, nawet G się garbi, tak go gniecie klimat :P W pewnym momencie akcja nabiera tempa i jest ostro... Nie było - nawet nie będę komentowa - czysta energia, najczystszy pluton dostępny na czarnym rynku zdolny zmieść z powierzchni Ziemi Hiroszimę i Nagasaki za jednym podejściem :] NUERHA - jest klimat koncertów, jest moc, choć i tak brak mi tu jakiejś takiej... myśli przewodniej :P Nie przywykłem do takiej formy klipów sn, aczkolwiek - jest moc ;]

Trip też ma szansę zgnieść to i tamto, ale potrzeba się za to zabrać komuś takiemu jak Miki, bo do tej pory szło mu zajefajnie. Tylko dać mu wolną rękę i kazać stworzyć bombę :twisted:
Hans, nie jest za wcześnie na kolejny klip. Sam G to potwierdził sugerując tu i tam, że Chaos pojawi się przed końcem '07. Tymczasem kalendarz pokazuje 2.02.2008 iiiiiiii... pipa zimna.
Już coś tam słyszałem o kolejnym klipie i właśnie liczyłem, że ten objawi się na wiosnę najwcześniej, a tymczasem widać, że ciężko będzie cokolwiek zobaczyć narazie...

Amator mówił o tym, że nie ciężko jest zagrać SN. W sumie fakt. No ale X odrazu to odpowiednio skwitował, że ten kto zagra musi mieć tego szatana w oczach kiedy będzie myślał o SN. Wszystko ładnie, pięknie, to się chwali, ale... zawsze jest ale... ;P tym razem "ale" polega na tym, że może wymagania są zbyt wysokie, może ktoś ma problem ze znalezieniem człowieka, bo trudno będzie komuś z ulicy poczuć pasję, która kształtuje się od początku ubiegłej dekady.
Osobiście nadal sobie życzę, by na pytanie: Jak to, Magik wrócił do kapeli? - padła odpowiedź: Jak to wrócił, przecież on nigdy z niej nie odszedł! Nawet bym się nie obraził za taką prawdę "stworzoną od nowa" ;) (Tylko to chyba niemożliwe już bo z tego co wiem to Tomek zajmuje się już muzyką zupełnie daleko od SN)

Co do argumentu "next please" to chyba nie jest tak różowo. Wyobrażasz sobie, by stanąć przed publiką, a za plecami mieć ludzi którym nie ufasz w 100%? Tutaj jestem w stanie zrozumieć Glacę, ale z drugiej strony musiał się facet liczyć z tym, że buduje zespół od zera, więc jego być albo nie być na rynku/scenie/w branży zależy od stworzenia tej "biologicznej" formy. Czasu było na to sporo, myślę, że już w trakcie prac nad Tryptykiem mógł się znaleźć ktoś o kim jeszcze nie wiemy, a już jest częścią machiny. Tyle, że od rozstania duo Magik-Glaca i odejściu Toda mija już około rok (nie wiemy dokładnie), a to chyba mogło wystarczyć na zebranie przynajmniej 2 osób, z którymi chciałoby się ciągnąć historię Słodkiego Hałasu, nawet kosztem nieodległych kolejnych zmian personalnych. (Można było wkręcić NoNe'rów do ekipy, wiec dlaczego nie można było tego powtórzyć i dać komuś takie samo wotum zaufania, by chociaż umożliwić normalną promocję swojego dziecka?)

No... to spory offtop się zrobił ;) Znowu warny się nie posypią :]

Why can we not be sober?

Odpowiedz do tematu