Przesunięty przez: longas 2010-12-04, 15:02
|
M.T.Void |
| Autor |
Wiadomość |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2010-09-26, 18:15
|
|
 |
| Cytat: | | To już nie jest Sweet Noise i uważam że przez szacunek dla Fanów tego zespołu to forum powinno zostać zamknięte |
nie bardzo rozumiem tego fragmentu....
czyli wychodzi na to ze sami siebie nie szanujemy bo piszemy na tym forum? |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

Wiek: 37 Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 215 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 2010-09-26, 19:23
|
|
 |
Groromiku, a więc masz informacje stąd że "jak nie widać - to nie ma" ... załamka. A info że zespół istnieje mam od samego Glacy, bo się go o to pytałem na koncercie Peji. Wiem, że może tekst w stylu "tak, SN istnieje i powróci" to nie jest jakaś tam konkretna informacja, ale jednak jest. I myślę, że w ch*a mnie nie zrobił, no bo mając zamkniętą, dociekliwą grupę fanów nie byłoby mu na rękę ściemniać jednego z nich. Wiesz, może nagra i wyda płytę w 2013. No i co z tego się pytam ? Nie gonią go terminy, nie ma innych członków zespołu, którzy by się wściekali, że wokalista robi coś na boku, zamiast pomagać im zarabiać hajs/tworzyć sztukę. Niech zajmie się tym do czego teraz ma serce i wenę, a Sweet Noisem kiedy mu się zachce. Szkoda wprawdzie, że fani Comy albo Linkin Parku przykładowo w ciągu dekady dostaną 3-4 albumy a fani SN 1-2 (liczby te, to moje czyste gdybania akurat), ale za to wypieszczony na maxa (nawet, jeśli jeszcze bardziej elektroniczny... zresztą kto wie, G lubi zaskakiwać) i w sumie mam to gdzieś bo SN > Coma, Linkin Park itp. Przekładam jakość nad ilość |
|
|
|
 |
eN
Madman

|
Wysłany: 2010-09-26, 23:22
|
|
 |
a ja tu jestem jednym ze sponsorów tego forum i życzę se, żeby se ono funkcjonowało dalej
co więcej, jeśli nie podoba Ci się, nowy przybyszu to, co się tutaj dzieje - nie wracaj tu więcej. Skoro sentymentem darzysz pierwsze płyty SN, nie widzę żadnych przeszkód co do tego, byś w swym odtwarzaczu wciskał-Repeat All. Nigdzie nie zostało zapisane, że artysta ma obowiązek grać koncerty i organizować trasy. Nie każdy uważa, że to co robi G po wydaniu Tryptyku to wypociny.
Lubię elektroniczną zaloopowaną muzyczkę. I chciałabym tworzyć elektronicznie zaloopowaną muzyczkę. Tak jak G czy Liam Howlett!!!
I powtórzę po raz kolejny to, co powtarzam od dawien dawna. Artysta nie jest marionetką tworzącą produkt pod dyktando publiki - jest wolny i ma prawo robić co chce (oczywiście należy tu rozróżnić artystę od wykonawcy).
|
| Ostatnio zmieniony przez eN 2010-09-26, 23:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
a1ien
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2010-09-26, 23:25
|
|
 |
| tania prowokacja.. nie ma się co podniecać.. |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2010-09-27, 10:29
|
|
 |
| Matek napisał/a: | | Jeżeli Glaca wyda chu*ową płytę, to pomimo sentymentu do twórczości tego pana, nie będe kupował jego płyt, ani napier*alał grafitti M.T.Void czy My Riot po przystankach auutobusowych w moim mieście |
a z całej tej smutnej dyskusji o kupie w eterze ten element jest najbardziej optymistyczny stary, coś mi się zdaje że się przekwalifikowałeś z hh na gitarkę, a tutaj chyba ze "szprajem" nie po drodze
groromik miszcz - proponuję, żebyśmy rozeszli się do domu, a longasa i lolka zamknąć w pudle z dożywotnim zakazem zbliżania się do komputera z dostępem do łeba |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2010-09-27, 12:06
|
|
 |
| PePe napisał/a: |
a z całej tej smutnej dyskusji o kupie w eterze ten element jest najbardziej optymistyczny stary, coś mi się zdaje że się przekwalifikowałeś z hh na gitarkę, a tutaj chyba ze "szprajem" nie po drodze
|
Błąd ;] Ciężka muzyka od 11 roku życia A już jestem sporo po 20-tce ... ale no offence taken ;] Właściwie do wręcz przeciwnie, do czystego hh powoli się przekonuje od jakiegoś czasu ... ale wolę horrorcore A czemu graffiti i ciężkie brzmienia mają nie iść w parze, nie kapuję ? Swego czasu na moim osiedlu wszystkie przystanki miały wielki napis Sweet Noise
Groromik - szczerze mówiąc ta dyskusja troszkę nie ma sensu, bo zobacz - nie podoba Ci się , że piszemy na forum SN, bo SN nie istnieje (wg. Ciebie). Ale sam pomyśl - jeżeli nie ma już Magika, to Glaca pozostaje JEDYNĄ osoba z oryginalnego składu. A więc skoro Sweet Noise = Glaca, (który jako SN podobno jeszcze coś wyda), to chyba naturalne, że fani w oczekiwaniu na nową płytę ulubionego zespołu, rozmawiają ze sobą o tym, co się dzieje w międzyczasie z wokalistą, który niejako JEST tym zespołem Tak, wiem,zawiłe, ale w sumie logiczne |
|
|
|
 |
X
Madman

|
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2010-09-27, 17:24
|
|
 |
Taki rodzaj hip-hopu, ale opowiadający o naprawdę porytych rzeczach, np o schizofrenii, beat przeważnie jest zrobiony na podstawie piosenek metalowych albo muzyce z horrorów, czasami masz growl w refrenie. Najlepszym (w Polsce jednym z nielicznych dobrych) wykonawców jest raper Słoń Polecam http://www.youtube.com/watch?v=EAFXWK4deZk |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2010-09-27, 17:24
|
|
 |
Taki rodzaj hip-hopu, ale opowiadający o naprawdę porytych rzeczach, np o schizofrenii, beat przeważnie jest zrobiony na podstawie piosenek metalowych albo muzyce z horrorów, czasami masz growl w refrenie. Najlepszym (w Polsce jednym z nielicznych dobrych) wykonawców jest raper Słoń Polecam http://www.youtube.com/watch?v=EAFXWK4deZk |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2010-09-27, 18:34
|
|
 |
płytę Słonia ,,Chore Melodie" mam na CD i bardzo sobie cenię więc co Ty mi tu....gadasz. bawią mnie tego typu nazwy, nie ma żadnych horrorcorów, nintendocorów, ghotico-pałero- metalo hip hopów, jakiś idiota to wymyślił, z całym szacunkiem.
to jest takie pierdolenie ludzi, którzy szufladkują muzykę, żeby nie robić OT, powiem że byłem ciekaw czy sie komuś będzie chciało na to odpisywać. nikt nikogo tu nie trzyma na siłę, jak się komuś nie podoba to niech nie słucha, nie rozumiem w czym problem. rzeczywiście bardzo dziwne, że o solowych projektach wokalisty Sweet Noise piszemy na forum Sweet Noise. G zawiesił działania swojej macierzystej kapeli na rzecz zajawki, którą złapał w ostatnich latach i spoko. ja też na początku byłem sceptyczny ale muza eksperymentalna nie jest zła jeśli się ją pozna bliżej, na tym polu M.T. Void jest jedną z lepszych rzeczy jakie słyszałem.
Al Jourgensen też był jedynym członkiem zespołu który był w nim od początku i powiecie mi, że Ministry było z tego powodu słabe? |
_________________ https://www.facebook.com/madman.project |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2010-09-29, 11:56
|
|
 |
a to przypadkiem nie chodziło o vegetarian progresive grindcore?
A tak BTW: ten cały słoń, to najkrócej mówiąc kupa; ostatni raz słyszałem coś takiego mając 10 lat i przechodząc krótki acz burzliwy okres fascynacji NASem czytelność tekstu, jakość bitu i melodyka mniej więcej na tym samym, żenująco niskim, poziomie; |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
a1ien
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2011-03-20, 16:40
|
|
 |
http://www.facebook.com/mtvoid
| Cytat: | | One M.T.void song will be broadcasted tomorrow on Polish Radio Channel 3 around 21:00 central european time. |
tomorrow znaczy dzisiaj |
|
|
|
 |
eN
Madman

|
Wysłany: 2011-03-20, 22:53
|
|
 |