Przesunięty przez: longas 2013-03-09, 14:48
|
Poison and Nectar |
| Autor |
Wiadomość |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-03-25, 15:40
|
|
 |
Bardzo mnie się podoba. Bardzo bardzo Więc ogólnie podzielam zdanie X-a. Natomiast, jako wieczna maruda, mam jedną uwagę: mix/mastering. Jak rozumiem, Majlans trochę wypacza brzmienie, ale jednak mam nadzieję, że My_Riot na MySpace to wersje demo. Wokal jest nieco odczepiony od muzy (nie chodzi mi o linie wokalne, itd., a o sam mix/master). Triptic może mnie zbyt rozpieścił, ale spodziewam się po produkcie finalnym podobnej jakości Generalnie My_Riot mi się i tak podoba, ale ostatni (sic!) numer mi podszedł szczególnie.
G., napisz wreszcie: planujecie się jakoś wydać, czy pozostanie to tylko w Necie? |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 38 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2009-03-25, 16:09
|
|
 |
Jak znajde więcej czasu, to poszukam w necie czegos na temat tajemniczego Gościa. Piękny głos i nie miałbym nic przeciwko, gdyby towarzyszył wokalowi Glacy przez cały utwór a nie tylko na początku i na końcu. |
_________________ https://www.facebook.com/madman.project |
|
|
|
 |
morfix
Zaawansowany

Wiek: 53 Dołączył: 17 Lis 2008 Posty: 285 Skąd: z daleka...
|
Wysłany: 2009-03-25, 20:04
|
|
 |
No! I to lubię. Kawałek jest zajebisty. Jak zwykle u Glacy jest coś innego ale w końcu słyszę normalne dźwięki, punka, serce, emocje, klimat....odpadłem |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2009-03-25, 20:20
|
|
 |
ja nie |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2009-03-26, 02:23
|
|
 |
Przyznam, że poczułem pewną ulgę podczas słuchania utworu. Jednak to ten polski głos, którego zasłuchiwałem się podczas Czasu Ludzi Cienia i nadal potrafi wywrzeć na mnie uczucia. Amateur ma w 100% racje. Również zwróciłem uwagę na niedociągnięcia (jak zwał tak zwal). Mam nadzieję, ze wokal ulegnie jeszcze lekkiej poprawie, bo niekiedy trochę dziwnie brzmi.
Zadowolony jestem na maksa! Brawo, brawo.
Na zakończenie link (podany zresztą na myspace)
https://twitter.com/noiseincrecords
...a zwłaszcza ten cytat:
| Cytat: | | pracujemy nad plyta My Riot.w planach wydanie plyty jeszcze w tym roku.polowa po polsku, a moze wiecej, ale wtedy to potrwa.jest w tm magia. |
[ Dodano: 2009-03-26, 02:30 ]
| X napisał/a: | Jak znajde więcej czasu, to poszukam w necie czegos na temat tajemniczego Gościa. Piękny głos i nie miałbym nic przeciwko, gdyby towarzyszył wokalowi Glacy przez cały utwór a nie tylko na początku i na końcu. |
Kilka słów na temat tajemniczego gościa, a właściwie gościówy:
| Cytat: | | this song is also an international collaboration thing. Sheryvia is from Iceland . we communicate through Skype. while I was mixing the track I thought damn if I could have a great female voice here. the rest was really fuckin fast . I asked Sheryvia, she said "yes" so I sent her the song and in 12 hours I was downloading her vocals. this is a blast believe me. |
http://blogs.myspace.com/...logId=478954518
http://www.myspace.com/sheryviamusicbox |
_________________ www.adventure-zone.info
www.lastfm.pl/user/devCJ
www.youtube.com/user/devcj |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Shade
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2009-03-26, 13:15
|
|
 |
Jak spiewac po polsku zeby rozumial Cie caly swiat? opowiedz : wloz w to 100% emocji i wiecej. wlasnie to "wiecej" jest tym czego szukasz. - tak. I dlatego czuję. Ale nie chce rozumieć pojedynczych słów po polsku, bo aż mnie boli. Ja chcę ten kawałek samym dźwiękiem ! Wokalizy. Instrument. Ale bez słów, jeżeli mają w tak straszny sposób profanować całość przesłania ! To jak ubrać Nicole Kidman w kufajkę.. Można. Będzie się ratować urodą (tu - wykonanie, emocje bijące z całości) tylko...po co ?
Muzyka do mnie nie dociera. Może za mało razy przesłuchałam. Może mam za duże wymagania. |
|
|
|
 |
eN
Madman

|
Wysłany: 2009-03-27, 16:08
|
|
 |
| ile_znaków_demo_fragment , ostatni taki dzień – obydwa numery pokazują (przynajmniej mnie), że śpiewanie po polsku ma zdecydowanie większą moc. Słuchając tego mam przedziwne (ale jakże fantastyczne) wrażenie, że wracam do czasu CLC. Na pewno muzycznie. Nie uniknę porównywania, CLC był dla mnie dźwiękową masakrą (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), teraz przy projekcie My Riot mam podobne odczucia. W dalszym ciągu chylę czoła przed ogólnie produkcyjnymi umiejętnościami G. |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2009-03-27, 16:18
|
|
 |
Nowe dziecko My Riot na myspace.
Jakieś demo, ale podoba mi się, szczególnie ten fragment :
To jestem ja w każdym słowie i dźwięku
Historia życia, upadku i lęku
Historia straty, pogardy i ból
Teraz wiesz wszystko, to nie był mój
Głos
Tylko głos pierdolonych tysięcy
Takich jak ja
Dzieciakom nędzy
Dla nich dzisiaj piszę
O nich ciągle myślę
Wracam myślą do tego co czyste
,,CLC is back".
EDIT :
No i mnie Siostra wyprzedziłaś.... |
_________________ https://www.facebook.com/madman.project |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2009-03-27, 17:26
|
|
 |
| jak narazie to najlepsze co wyszło pod nazwa my riot....co nie znaczy ze to cos super git...ale niezle...choc nie widac zbyt duzej roznicy miedzy tym a clc....a dla G jak wiadomo liczy sie progres |
|
|
|
 |
arcz
Uzależniony

|
Wysłany: 2009-03-27, 17:30
|
|
 |
Nie przepadam za takimi numerami-pomnikami jak "Ostatni Taki Dzień". Rozumiem - hołd, oddanie czci itp, ale bardziej takie sytuacje przywodzą mi na myśl tanie zagrywki - co by o sobie przypomnieć, zrobić wokół siebie trochę hałasu itp.
Abstrahując od tego typu dywagacji muzyka a już tym bardziej tekst też mi nie podchodzą.
Reszta utworów My Riot ok, szczególnie demo "Ile znaków". |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
Noisomaniak
Piękny Roman

|
Wysłany: 2009-03-27, 22:45 ;}
|
|
 |
| kiedy slucham tych nowych polskojezycznych utworow mi rowniez przychodzi do glowy clc jednak mimo tego ze cale my riot mi sie bardzo podoba , to chcialbym zeby sn zeszlo troche ze sciezki tego ciaglego buntu i powstało coś jeszcze w stylu "stay alive" bardziej optymistycznego no i energodajnego. pozdrawiam |
_________________ Obym nigdy nie umierał
Obym nigdy nie odchodził |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2009-03-28, 08:41
|
|
 |
| gdzie my riot a gdzie sn? Do nowych kompozycji sn jeszcze daleka droga... Najpierw Glaca musiałby wrócić z LA chyba, że skleci zespół w stanach (wątpie). |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
|
|