Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Sweet Noise - Coś nowego?

Sweet Kinga - 2010-04-09, 12:08
Temat postu: Coś nowego?
Hey kiedy jaki koncercik? :D co tam u Glacy wie ktoś może co teraz robi? :]
longas - 2010-04-09, 14:57

tydzien temu dzwonił do mnie Glaca...mowił ze siedzi na jeziorkiem, łowi ryby i popija browara
X - 2010-04-09, 15:09

longas napisał/a:
tydzien temu dzwonił do mnie Glaca...mowił ze siedzi na jeziorkiem, łowi ryby i popija browara

Longas, ale Ty masz przedawnione informacje. :-P

Przemek - 2010-04-09, 15:27

Ja już nawet straciłem orientację, w którym kraju teraz przebywa... tak nawiasem mówiąc.

Ostatnio non-stop The Triptic słuchałem. Nawet odświeżyłem sobie wszystkie radiowe wywiad, które nagrywałem w 2007 r.

X - 2010-04-09, 15:32

Przemek napisał/a:

Ostatnio non-stop The Triptic słuchałem. Nawet odświeżyłem sobie wszystkie radiowe wywiad, które nagrywałem w 2007 r.

ja z kolei ostatnio wracam do CLC - bardziej na zasadzie ,,przypomnienia sobie" pewnych emocji plus mała podróż w czasie. ;)

do Tryptyku wracam regularnie, ,,rock afryka" miażdży. ;)

Małgosia - 2010-04-09, 15:50

Hahaha, wchodzę tu, widzę 5 nowych postów w dziale SN i już naprawdę pomyślałam, że coś się dzieje :D
longas - 2010-04-09, 16:33

no dzieje sie...fanka zespołu ktory nie istnieje zapytala sie kiedy jest jego koncert :>
zabawne :rotfl: :lol:

Przemek - 2010-04-09, 17:12

Nie nie istnieje, tylko został nieoficjalnie zawieszony. :]
longas - 2010-04-09, 17:25

jak nieoficjalnie to skad wiesz ze zawieszony?
X - 2010-04-09, 17:27

longas napisał/a:
jak nieoficjalnie to skad wiesz ze zawieszony?

na blogu pisało. :-P

Momus - 2010-04-09, 18:12

było napisane :P
X - 2010-04-09, 18:20

Momus napisał/a:
było napisane :P

nadal jest. :-P

longas - 2010-04-09, 18:32

jakim, czyim, gdzie?

nie pamietam czegos takiego

X - 2010-04-09, 18:50

zapytaj Amatora albo PePe pod którym wpisem dali swego czasu komenty, bo mnie sie nie chce szukac.
Sweet Kinga - 2010-04-10, 09:46

Longas, nie chodziło mi DOSŁOWNIE o koncert, tylko reaktywację zespołu! Nie potrafisz interpretować? :-P
lolek2 - 2010-04-10, 10:21

Sweet Kinga :lol:
longas - 2010-04-10, 11:48

tam nie ma nic do interpretowania....zapytalas kiedy koncert i co u glacy...

a powszechnie wiadomo ze sn nie istnieje od 2 lat

X - 2010-04-10, 14:50

longas napisał/a:

uwierz mi, że są metalowcy, którzy o tym nie wiedzą. ;)

longas - 2010-04-10, 15:21

i co w zwiazku z tym? moj wykładowca etyki biznesu nie wie nawet ze cos takiego jak sweet noise istnieje....

my tu mowimy o fanie zespołu....a nie jakis metalowcach...ja tez nie wiem co sie dzieje we wszystkich kapelach ktore istnieja w polsce czy na swiecie

X - 2010-04-10, 15:38

longas napisał/a:

my tu mowimy o fanie zespołu....a nie jakis metalowcach...

longas napisał/a:

longas - 2010-04-10, 15:50

powszechnie wsrod fanow....pasuje juz?

logiczne ze w tak hermetycznie zamknietym gatunku muzyki nie mozna sie odnosic do ogołu, nawet w kontekscie sn

X - 2010-04-10, 15:56

dlatego powiedziałem o ,,metalowcach", którzy bądź co bądź ale pierwszoligowe bandy rockowe powinni kojarzyć i jeśli np. Behemoth zawiesi działalność to ja będę o tym wiedział mimo, że fanem nie jestem a Ty mi tu z profesorem wyjeżdżasz.
no ale niech będzie, że ,,pasuje". ;)

Momus - 2010-05-06, 17:40

Ponoć znajoma ostatnio widziała G. Rychu wydał ostatnio jakiś album i siedział w jakimś poznańskim hip-hop szopie i podpisywał swoje płyty. Koleżanka robiła fotorelacje z tego zacnego eventu i w drzwiach minęła się z glacą. To tyle z "gorących" newsów.

Domyślam się, że już na dłużej wrócił do Swarzędza więc może niebawem coś się zacznie dziać...

Małgosia - 2010-05-06, 17:53

Momus napisał/a:
Domyślam się, że już na dłużej wrócił do Swarzędza więc może niebawem coś się zacznie dziać...

Mhm... Wiosna. Zacznie przekopywać ogródek :twisted:

Fani SN, my jesteśmy cierpliwi (tego się można nauczyć :P )

longas - 2010-05-06, 20:06

no cholera, nareszcie zaczyna cos sie dziac....

<zaciera rączki>

:>
tak, ten post jest sarkastyczny

Przemek - 2010-05-06, 20:42

Nie wiem jak z nową płytą Sweet Noise, minęło tyle czasu od Tryptyku, a nawet nic nie słychać czy i kiedy następny projekt się ukarze.

Coś niby jest już ukończone, ale też nie wiadomo co dokładnie. Jedyną informacją jest zapewnienie, że będzie miało premierę w tym roku.

longas - 2010-05-06, 21:06

ten ukonczony projekt to na moj gust my riot...
i dobrze, bo to jedyny projekt G ktory mi sie podoba

X - 2010-05-06, 23:19

pewnie mnie zlinczują co niektórzy ale w chuju to mam.
myslę, że szykuje się na prawdę coś dużego i nie jest to żaden z projektów, które znamy. może coś co jest połączeniem tego czym zawsze było Noise.inc z muzyką, którą można zaprezentować szerszemu gronu odbiorców niż kilku maniakom, którzy są wstanie jarać się czystym hałasem. od dłuższego czasu obserwuję na myspace większą aktywnośc profili, które ostatnio przycichły (np. Serce czy Digital Warrior). być może nadszedł w końcu czas prezentacji efektów wszystkich prac jakie miały miejsce podczas pobytu za granicą - także tych, których nie znamy. przypominam, że nie wszystkie utwory Serca z promo video słyszeliśmy, tak samo jak utwór Heart z Paulem Resselem, o którym wiemy tylko tyle, że jest.

byłoby dziwne gdyby Glaca po kilketniej nieobecności przyjechał do Polski ,,jak po ogień". normalne, że chce odwiedzić stare kąty, czy starych znajomych. z Peją zawsze się trzymali razem (tak Ryszard powiedział w wywiadzie). Richie mówił też o planach na całą płytę z Glacą ale przypuszczam, że na planach się skończyło. chociaż kto wie?
w każdym razie uważam za całkowicie normalną sytuację, w której muzyk zamyka prace w studio i zaczyna docierać do ludzi z tym co zrobił. myślę, że to jest powodem. :)

wiadmo, że nie zastąpi to SN ale spodziewam się usłyszeć ciekawy projekt.

...a teraz ide spać, bom z imprezy wrócił. :-P

Amat3uR - 2010-05-07, 07:27

Peja, ziomy, cośtam... a może po prostu żona, rodzina, spokój, dom? ;)

Zresztą, to nieistotne, bo to jego sprawa. Może pojawi się płytka jedna, która zepnie My Riot, Serce, itd., do kupy i wyjdzie pod szyldem Sweet Noise? Się okaże, za mało "danych", by zgadywać ;)

X - 2010-05-07, 10:08

Amat3uR napisał/a:
Może pojawi się płytka jedna, która zepnie My Riot, Serce, itd., do kupy i wyjdzie pod szyldem Sweet Noise?

też mi to przyszło do głowy ale już nie chciałem pisać.
nie sądzę jednak, żeby pod szyldem SN ale w sumie jak płyta bedzie dobra to sie może nazywać jak chce. ;)

King_Kschychooo - 2010-05-07, 21:53

Moze wreszcie wybuchnie ta bomba nad ktora G pracowal. Moze jak to zobaczymy to sie posramy ze sie tak wyraze. A moze bedziemy sobie tu przez nastepne pare miesiecy tu gdybac i organizowac wojny czy SN wraca czy nie. Ja bym chcial zobaczys cos takiego ze calemu swiatu szczeny na ziemie i bielizna do prania. Cos na co warto bylo nam, wiernym wojownikom, tu czekac.
Amen :P

longas - 2010-05-07, 22:16

heeh TT tez miał podbic swiat....a jak wyszło wszyscy wiemy
Amat3uR - 2010-05-07, 22:19

A szkoda, bo zasługiwało na to...
King_Kschychooo - 2010-05-08, 06:01

A ja dalej wierze ze to wszystko dodyczy TT. Ze jeszcze SN i G wypromuja TT. Ze cos sie bedzie wokol tego dzialo. Niech mnie ktos obudzi, uszczypnie bo bredze. :|
Amat3uR - 2010-05-08, 10:45

Bredzisz. Za późno na to.
longas - 2010-05-08, 13:01

jeszcze sie nie spotkałem z sytuacją zeby jakis artysta zaczał promowac swoj album 3 lata po jego wydaniu
eN - 2010-05-08, 13:05

jesteście nudni i monotematyczni, a wasze gdybanie nic nowego nie wnosi i nie zmienia. może wystosujcie jakiś otwarty list do G, napiszcie maila, zróbcie mu wlot na chatę, domagając się informacji, zacznijcie go śledzić, łazić za nim tymi samymi drogami...ludzie, skończcie już z tym, bo to durne.
Przemek - 2010-05-08, 17:06

Lepsza taka dyskusja niż żadna. A Glacę śledzę od kilku lat. :D
King_Kschychooo - 2010-05-08, 17:55

Amator wiem ze bredze. A moze to tylko chwilowe przemeczenie zwiazane z obecnie panujaca u mnie sesja (wiem, jestesmy tu inni)

Long moze SN bedzie pierwszym na liscie? :lol: (odsylam do postu Amaota o moim bredzeniu)

Małgosia - 2010-05-08, 18:05

eN – Spokojnie, to jest forum więc możemy sobie dyskutować nawet jak nie ma o czym. Choć przyznam, że i mnie bawi to przejście od "widzieli Glacę na mieście" do "Glaca coś wydaje" :D
Rozumiem, to forum SN, a że nie ma faktów na których można by budować rzeczową dyskusję, to się chwytamy tego co jest.
X i Krzycho – jak zwykle gratuluję optymizmu.

Dwie uwagi:
1. Glaca zwykle lubił się chwalić swymi poczynaniami, MS lub jak przy TT filmiki na YT, teraz jakoś ubogo. Jedynie ten Twitter czy blog którego na trzeźwo nie rozumiem :P
2. W wydanie kolejnej płyty po Revolcie też sceptyczna część z nas nie wierzyła. Mówiło się, że SN już nie ma, że tylko G coś tam sobie pyka, ale pewnie nic z tego nie będzie itp. A jednak, dość nieoczekiwanie coś się urodziło.

X - 2010-05-08, 18:36

Cytat:

2. W wydanie kolejnej płyty po Revolcie też sceptyczna część z nas nie wierzyła. Mówiło się, że SN już nie ma, że tylko G coś tam sobie pyka, ale pewnie nic z tego nie będzie itp. A jednak, dość nieoczekiwanie coś się urodziło.

bo ludzie zawsze będą pier**lić....jakby ktoś kogoś tu trzymał na siłe.

był link do jakiegoś tekstu o TT. w comentach G napisał, że przygotował nową płytę. rzeczywiście jak można pomyśleć, że ,,coś wydaje"? :roll:

Małgosia - 2010-05-08, 19:34

X napisał/a:
był link do jakiegoś tekstu o TT. w comentach G napisał, że przygotował nową płytę. rzeczywiście jak można pomyśleć, że ,,coś wydaje"? :roll:

O planach na trasę po wydaniu TT też wspominał, o Woodstocku wspominał i takie tam mało istotne szczegóły

(Żeby nie było. Ja chciałabym by to była prawda, kupuję w ciemno, ale najpierw musze mieć co :P )

X - 2010-05-08, 19:49

nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego. trasa to rzecz nienamacalna, plany mogą nie wyjść z miliona różnych powodów ale chyba trzeba być nienormalnym, żeby pisać o skończeniu płyty, której się nie skończyło. czasem jak słowo daję ale nie nadążam za Waszą logiką.
Wujek eM - 2010-05-09, 11:17

Wszystkie zmiany na myspace, etc mają jakąś swoją przyczynę. Nie są to tylko i wyłącznie wiosenne porządki. Jedne plotki pozostają tylko plotkami i na zawsze pozostaną w świecie urojeń, a inne urzeczywistniają się jako prawda. Reasumując ptaki niosą dobrą nowinę...chyba że powtórzy się sytuacja sprzed zeszłego roku.
lolek2 - 2010-05-09, 20:12

coż za ciekawe wtrącenie mało znanej postaci :D
Przemek - 2010-05-10, 14:04

Wujek eM napisał/a:
Wszystkie zmiany na myspace, etc mają jakąś swoją przyczynę. Nie są to tylko i wyłącznie wiosenne porządki.

A skąd wiesz? Tak poza tym, o jakich porządkach piszesz? Ja tam nic nie widzę, żeby się zmieniło... :)

Wujek eM napisał/a:
Reasumując ptaki niosą dobrą nowinę...chyba że powtórzy się sytuacja sprzed zeszłego roku.

Ech, jedno wyklucza drugie. Płyta w tym roku, tyle wiadomo. I to pewnie w drugiej połowie.

W ubiegłym roku pojawiła się informacja o premierze płyty nie wiadomo skąd, a teraz mamy wypowiedź z samej góry. Wierzę głęboko, że tak się stanie.

PePe - 2010-06-06, 10:05

lolek2 napisał/a:
coż za ciekawe wtrącenie mało znanej postaci :D

coś mi się wydaje, że postać wcale nie jest tak mało znana... ;)

Wujek eM - 2010-06-06, 11:31

Przemek napisał/a:
Ech, jedno wyklucza drugie.

Komórka miała tworzyć cały, działający organizm lecz niestety...okazało się, że ktoś zwęszył pole do popisu i wkręcił w fikcyjną sprawę parę osób. Sama góra, jak to nazwałeś, nie zlekceważyła problemu i pewne tematy były poruszone...
Co do reszty to pamiętaj, że rzeczywistość bywa dziwniejsza niż fikcja.

Małgosia - 2015-05-07, 18:27

Glaca na facebooku:
Cytat:
Po 12 latach staniemy razem na scenie. Do zespołu My Riot na tegorocznym Jarocin Festiwal 2015 dołączy Magic ze Sweet Noise. Wykonamy parę numerów SN i może to....[link do Quasimodo]

longas - 2015-05-07, 20:57

ale to do działu MR, do sn jeszcze długa droga
Małgosia - 2015-05-08, 17:57

Racja. Zapomniałam już jak to z tymi działami tu jest. Wybacz Wielmożny Administratorze :D