| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - ulubiona płyta SN
eMeF - 2004-10-05, 21:34 Temat postu: ulubiona płyta SN mi najbardziej przypadł do gustu czas ludzi cienia bo bardziej lubie industial niż hard'core jaki grają na starszych płytach chodź i one są bardzo dobre zwłaszcza koniec wieku poniżej kolejność albumów od najleprzego do najgorszego:
1czas ludzi cienia
2koniec wieku
3getto
4respect(niemiałem przyjemności słuchać całej ale jaka by niebyła napewno jest leprza od revolty )
5revolta
no to by było na tyle teraz wy napiszcie swoją ulubioną płyte sn
lolek2 - 2004-10-06, 13:14
1.KW
2.Ghetto
3.CLC
4.Respect
5.Revolta
a respect mam , nawet niezły
Adam - 2004-10-06, 14:50
1. KW
2. CLC
3. Ghetto
4. Respect
5. Revolta
longas - 2004-10-06, 14:58
| lolek2 napisał/a: | 1.KW
2.Ghetto |
e lolek stary hardcorowiec
metalpunk - 2004-10-06, 15:35
Zdecydowanie najlepsza plyta SN jest "Ghetto".Normalnie mistrzostwo Na drugim miejscu jest "Koniec Wieku", dalej "CLC" i "Respect".Jak dotychczas najgorsza okazala sie Revolta, mam nadzieje, ze nic gorszego juz nie bedzie
Kajka - 2004-10-06, 15:51
u mnie to jest tak:
1Koniec Wieku
2CLC
3Respect
4Ghetto
a revolty nawet nie biore po uwage:)
kasia - 2004-10-06, 15:54
1.CLC
2.Ghetto/ Koniec Wieku
3.Respect/Revolta
westa - 2004-10-07, 10:06
1. CLC
2. Ghetto
3. KW
4. Respect
5. Revolta
longas - 2004-10-07, 19:20
1. KW
2. CLC
3. Getto
4. Respect
5. Revolta
Mi - 2004-10-07, 20:58
to zalezy od mojego nastroju, nie mam ulubionej plyty...
Moniczka - 2004-10-09, 12:14
"Czas ludzi cienia" najlepsza płyta, ale reszta też super
jenny89 - 2004-10-09, 14:23
Nie mam ulubionej płyt... każda ma w sobie to coś;-))
zagubiona - 2004-10-09, 16:09
trudno wybrać tą ulubioną Wszystko zależy od nastroju itd..
Najbardziej mnie urzekł Czas Ludzi Cienia, w końcu to dzięki tej płycie poznałam działalność SN
Tasiu - 2004-10-09, 18:50
Czas Ludzi Cienia - płyta idealna. Respect!
fifo wt - 2004-10-10, 16:34
oczywiscie ze CZAS LUDZI CIENIA bez dwóch zdań
Ks.SAPER - 2004-10-11, 09:53
CLC - ah ta elektronika
KW - przez ostatni tydzień uczyłem sie "W imię boga" na perkusji... cholernie skomplikowane ale prawie umiem
Ghetto
Revolta - jestem pierwszy który coś czyje do revolty??
Respect
Moniczka - 2004-10-11, 14:37
Ja napisalam ze moja ulubiona to Czas Ludzi Cienia a reszta tez super i dotyczylo to takze Revolty, wiec nie jestes sam
AsB - 2004-10-11, 14:44
DLa mnie czas ludzi cienia wedlug mnie jest najleprza chodzi revolta jest rowniesz ciekawym doswiadczeniem,chodzi powinna byc raczej dodatkiem do jakiej innej plyty
Adam - 2004-10-11, 15:09
| AsB napisał/a: | DLa mnie czas ludzi cienia wedlug mnie jest najleprza chodzi revolta jest rowniesz ciekawym doswiadczeniem,chodzi powinna byc raczej dodatkiem do jakiej innej plyty |
W zasadzie to Revolta jest dodatkiem, a raczej remixowym zakończeniem lub pożegnaniem CLC.
lolek2 - 2004-10-11, 19:05
Revolta uzupełnia CLC ,
szczególnie SN i Agressive 69 jak ja lubie te zespoły :>
AsB - 2004-10-11, 22:24
A mi chodzi o to ze powini ja wydac razme ale kto by pomysral ze wydadza tak inna plyte .Wielu ludzi postawilo krzyzyk na SN za revolte mowia ze to komercja i gowno tak swani pseldo metale wedlug mnie tak mowia.CHlopaki postanowili zrobic cos nowego na tym naszym polskim syfnym opanowanym wczesiniej przez dance ,techno pop, czy teraz przez hip hop rynek oni postanowili sprobowac czegos nowego i dla tego poklon w ich strone za to
Collien - 2004-10-15, 15:44
Revolta i Czas Ludzi Cienia
taurus87 - 2004-10-16, 19:44
Czas Ludzi Cienia - ta płyta wywarła na mnie największe wrażenie!
KaSiaaaa - 2004-10-16, 20:15
Ja poznalam Sweet Noise dzieki plycie Revolta (a raczej z kilku kawalkow z tej plyty). Podoba mi sie. A oprocz tej plyty slyszalam jeszcze CLC, Ghetto, KW, ale w te dwie ostatnie nie wsluchalam sie jeszcze az tak bardzo, zeby cokolwiek moc o nich powiedziec. CLC to dla mnie cos pieknego!!!
Mlaskacz - 2004-10-16, 21:00
Respect to najlepszy wyziew Noisów i basta :mrgreen:
Moniczka - 2004-10-17, 11:22
Widze ze najwiecej zwolennikow ma CLC Fajnie!
lolek2 - 2004-10-17, 12:33
KW , rox
moszna - 2004-10-17, 12:55
a moim zdaniem najlepszym albumem jest GETTO.
a co do CLC, to może mnie zlinczujecie ale nie lubię nu-metalu
eMeF - 2004-10-17, 12:58
nie nu metal tylko industial jak już
lolek2 - 2004-10-17, 13:12
omg jak ja nie lubie tych wszystkich nazw metali i takich tam ale mi się wydawało że CLC to nie jest płyta nu-metalowa ale cóż ja moge wiedzieć
metalpunk - 2004-10-17, 13:15
| moszna napisał/a: | a moim zdaniem najlepszym albumem jest GETTO.
|
Chyba pierwszy raz sie z Toba zgadzam, genialna plytka
moszna - 2004-10-17, 13:36
| eMeF napisał/a: | nie nu metal tylko industial jak już |
każdy odbiera tą płyte po swojemu, dla Ciebie to jest industrial a dla mnie nu-metal (bo w industrialu nie ma śladów hip-hopu tak jak to bywa w nu-metalu)
lolek2 - 2004-10-17, 13:48
zaiste masz racje zwracam honor
eMeF - 2004-10-17, 13:53
wzasadzie to tej płyty nieda sie jednoznacznie zakwalifikować do jakiegoś gatunki jest w niej industial,hip hop,hardcore,tradycyny rock itp szkoda że mało zespołow gra tak urozmaiconą muzyke
Moniczka - 2004-10-17, 20:09
CLC to nu metal? fajnie wiedziec
Collien - 2004-10-19, 20:22
CLC... hhmmm... najlepsza płyta pod względem tekstów. Ale nu-metal? Kto to palnął?
moszna - 2004-10-19, 20:48
CLC najlepsza pod względem tekstów?
jaaasne, JTD jest najfajniejszą piosenką SN w dziejach w takim razie
a CLC to jest nu-metal, albo jesteś głucha, albo ...
Collien - 2004-10-19, 20:49
jestem dziewczyną... moszno Ty jedna
Moniczka - 2004-10-20, 15:24
moze i nie jestem jaka super znawczynia gatunkow muzycznych, ale jak dla mnie CLC nie jest nu-metal
moszna - 2004-10-21, 19:50
| Moniczka napisał/a: | moze i nie jestem jaka super znawczynia gatunkow muzycznych, ale jak dla mnie CLC nie jest nu-metal |
to chyba się powiesze z tego powodu...
Moniczka - 2004-10-23, 08:49
to sie wieszaj
marishka - 2004-10-26, 12:07
a ja ci znajde odpowiednie drzewo, tylko nie na zyrandolu bo moze sie urwac
Adam - 2004-10-26, 22:49
ja mogę znaleźć Ci odpowiednią klamkę i sznurówkę
Mi - 2004-10-27, 09:42
ej, to jest temat o ulubionych plytach sn !!!!
a takie dziecinne dogryzanie tez jest bez sensu...
Collien - 2004-10-27, 17:28
Trzy dni z rzędu słucham tylko płyty Getto.
Zmieniam zdanie.
To właśnie Getto stało się najlepszą płytą SN w mojej opinii...
Respect
metalpunk - 2004-10-27, 22:52
| Collien napisał/a: | Trzy dni z rzędu słucham tylko płyty Getto.
Zmieniam zdanie.
To właśnie Getto stało się najlepszą płytą SN w mojej opinii...
Respect |
Kazdy sie moze mylic Ale dobrze, ze zrozumialas, ze to jednak Getto jest najlepsze
eMeF - 2004-10-27, 23:11
dla mnie wciąż najlepsza jest czas ludzi cienia elektronika i industial zawarty na tym albumie jest zaj... leprzego połączenia niemogli zrobić chodz getto też niejest złą płytą jedynie przeszkadza mi to że zadużo na niej kawałków po angielsku
lolek2 - 2004-10-28, 06:40
Wiecie ja nie chce nic mówić , ale i tak wszyscy wiedzą że najlepszą płytą jest Koniec Wieku ...
Amat3uR - 2004-10-28, 11:37
Czas Ludzi Cienia. Ludki, TO JEST NU-METAL. Industrial to choćby Rammstein. Ale co z tego, że to nu-metal, jak to jest DOBRE? Powiem więcej, znakomite. Świetne teksty, proste acz dające kopa aranżacje, po prostu świetna płytka. Nu-metalowa świetna płytka. I najlepsza w ich dorobku jak dotąd.
Mi - 2004-10-28, 11:39
niom, nareszcie jest amator :):)
tzreba przyznac ze clc daje kopa - bez elektroniki to nie byloby to samo.... co wiecej stare kawalki SN w nowych aranzacjach, tak jak teraz sa grane na koncertach ( kto by pomyslal ze DJ moze tyle wniesc do kawalkoow z ghetto???) sa powalajace
eMeF - 2004-10-28, 13:30
| Amat3uR napisał/a: | | Czas Ludzi Cienia. Ludki, TO JEST NU-METAL. Industrial to choćby Rammstein |
mylisz pojecia nu-metal jest to skrót od new metal i odnosi sie do wszytkich zespolow grających nowoczesną cieżką muze nieważne czy to slipknot,ill nino czy nawet soulfly który moży być uznawany za kapele death metalową otórz nie wszystko to nu metal hmm no dobra ktoś powie ale sweet noise też gra nowoczesną cieżką muze tylko że akurat ten zespół niemożna zakwalifikować do nu matalu bo wykazuje wiele cech podobnych do industialu (muwie oczywiście o dwóch ostatnich płytach) sam industial jest muzyką troche podobną do techno opiera sie na waleniu w klawisze ewentualnie inny sprzęt odpowiedzialny za eletronike w celu wywołania (może sie niefachowo wyraże) charakterystycznego dudnienia taki stan żeczy mamy właśnie na clc wiec najrosądniej jest tą płyte zakwalifikować do tego właśnie gatunku oczywiście można sie też doszukać elementów hip hopu całość określiłbym mianem rapcore,industial,rock,hardcore na koniec jeszcze takie małe sprostowanie rammstein to conajwyżej rock industialny jak chcesz zapoznać sie z prawdziwym industialem to radze posłuchać takich kapel jak nine inch nails czy ministry
Mi - 2004-10-28, 13:37
dziecko, nie ucz fachowca....
eMeF - 2004-10-28, 14:28
z tego kolesia taki fachowiec jak ze mnie dalai lama :mrgreen: a ty mnie dzieckiem nienazywaj bo wiele przeżyłem w swoim życiu i napewno jestem dojżalszy emocjonalnie od ciebie
moszna - 2004-10-28, 16:28
| eMeF napisał/a: |
mylisz pojecia nu-metal jest to skrót od new metal i odnosi sie do wszytkich zespolow grających nowoczesną cieżką muze nieważne czy to slipknot,ill nino czy nawet soulfly który moży być uznawany za kapele death metalową otórz nie wszystko to nu metal hmm no dobra ktoś powie ale sweet noise też gra nowoczesną cieżką muze tylko że akurat ten zespół niemożna zakwalifikować do nu matalu bo wykazuje wiele cech podobnych do industialu (muwie oczywiście o dwóch ostatnich płytach) sam industial jest muzyką troche podobną do techno opiera sie na waleniu w klawisze ewentualnie inny sprzęt odpowiedzialny za eletronike w celu wywołania (może sie niefachowo wyraże) charakterystycznego dudnienia taki stan żeczy mamy właśnie na clc wiec najrosądniej jest tą płyte zakwalifikować do tego właśnie gatunku oczywiście można sie też doszukać elementów hip hopu całość określiłbym mianem rapcore,industial,rock,hardcore na koniec jeszcze takie małe sprostowanie rammstein to conajwyżej rock industialny jak chcesz zapoznać sie z prawdziwym industialem to radze posłuchać takich kapel jak nine inch nails czy ministry |
brawo dla Mi, dobrze powiedziała, polać jej wódki!!!
ech...dziecko ... porównać SN z nine inch nails czy ministry to tak jakbyś porównywał arke noego z acid drinkers, CLC to jest nu-metal i zapamiętaj to sobie!!!
a soulfly to nie jest nu-metal tylko tribal metal (ale ten termin powstał w sumie nie dawno i to chyba wymyślił go właśnie Max), do tej pory określany był jako heavy..... ale ja tam się nie znam
dziękuje za wypowiedź
eMeF - 2004-10-28, 16:39
hmm wiec może powiem inaczej poczym wnioskujesz że to jest nu-metal? ja przedstawiłem swoje argumenty teraz ty napisz dlaczego uważasz że jest to właśnie taki gatunek jaki wymieniłeś
noisefanka - 2004-10-28, 19:01
Jak tak bardzo chcecie wiedzieć jki to rodzaj muzyki to wam powiem w tajemnicy, ze i Getto i Respekt i Koniec Wieku i Czas Ludzi Cienia i Revolta i wszystkie utwory i ścieżki jakie SN stwożyło i stwoży to jest po prostu SWEET NOISE i nie możemy szufladkować ich i podpisywać pod konkretnym rodzajem muzyki. Przecież przez te kilkanaście lat SN zmienało wielokrotnie ścieżke muzyczną, ale nie poto by się dopasować ale po to rzeby stworzyć coś wyjątkowego. Jest to także ciągłe poszukiwanie się i odnajdywanie w różnych stylach muzycznych.
Dla mnie najlepszą płytą jest CLC i może niektóży stwierdzą że jestem początkójąca ale to nieprawda ja poprostu najlepiej odnalazła się włwśnie w tej płycie, pozatym "Patrz" jest niedopobicia!!!!!!!!!!!!!
ja-kaś - 2004-10-28, 19:12
-------------
Mi - 2004-10-28, 19:32
kasiu ja tez mam gdzies jak ktos nazwie clc, ale jak widze ze do worka z nu-metalem wrzuca sie soufly to mi sie smiac chce :P:P:P
emef , wlasnie takie przechwalanki sa oznaka niedojrzalosci
a amator jet fachowcem, mozesz mi wierzyc , akurat wiem o nim wiecej niz ty
moszna dziekuje, na razie nie pije, wczoraj skonczylam antybiotyk brac i karencja trwa
noisefanka - 2004-10-28, 20:23
wypowiedziałam się już raz na ten temat i niemiałam zamiaru wypowiadać się poraz kolejny a le to zrobie. ZROZUMCIE SN TO POPROSTU SN. nie wrzucajcie tego do jakiś worków to jest zupełnie inny rodzaj muzyki to to rebeli w czystej formie to jest poprostu sztuka a sztuki niepowinno się szufladkować!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adam - 2004-10-28, 20:25
Bez względ na to czy SN będzie grał nu-metal, hardcore czy może jeszcze black metal (:D) to i tak będę ich słuchał, poniewaz uwielbiam to co tworzą.
noisefanka - 2004-10-28, 20:34
brawo NoX i oto chodzi nie odejdziesz bo jesteś ich prawdziwym fanem. a jesteś ich fanem nie dlatego
że ick słuchasz ale dlatego że cokolwiek nie zrobią ty to zaakceptójesz. Teraz mnie ucieszyłeś bo istnieją jeszcze prawdziwi fani!!!!!!!!!!!!!!!
Mi - 2004-10-28, 20:36
uch , ja tam ICH fanka nie jestem, muzyki jak najbardziej
a muzyka i teksty sn zawsze do mnie przemawiaja
noisefanka - 2004-10-28, 20:38
tzn że są Ci całkowicie obojętni jako ludzie i interesuje Cie tylko ich muzyka?
Mi - 2004-10-28, 20:42
| noisefanka napisał/a: | | tzn że są Ci całkowicie obojętni jako ludzie i interesuje Cie tylko ich muzyka? |
nie, wrecz przeciwnie, sa mi bliscy, ale nie traktuje ich jako idoli
noisefanka - 2004-10-28, 20:56
to że jestem ich fanem nie znaczy ze sa moimi idolami, choć może po częsci w jakimś stopniu są
Amat3uR - 2004-10-28, 21:04
| eMeF napisał/a: | | hmm wiec może powiem inaczej poczym wnioskujesz że to jest nu-metal? ja przedstawiłem swoje argumenty teraz ty napisz dlaczego uważasz że jest to właśnie taki gatunek jaki wymieniłeś |
Stary, przykro mi, ale się mylisz. Nu metal w branży to nie jest każda nowa muza. Ani Slipknot, ani Godsmack, ani Tool, ani System of a Down to nie jest nu-metal.
Nu-metal to muzyka łącząca w sobie style hip-hopu i ciężkiego rocka, podobnie jak crossover ale w cięższym, bardziej elektroniczny wydaniu.
Cechy numetalowe zespołu SN
-wokal (Glaca nieraz rapuje ("Z ukrycia i cienia", "Sku****l", "Gdzie jesteś", "Wszystko", mam wymieniać dalej?))
-scratche są istotną cześcią kompozycji a nie ciekawostą jak np. w Slipknocie
-rola gitary zredukowana do minimum jakie może być w muzyce rockowej, służy podobnież jak bas do określenia tonacji
Industrial oferuje Ci o wiele mniej ociosane brzmienie, więcej hałasu. To bardzo surowa muzyka. SN jest o wiele za delikatny by zaszufladkować go jako industrial.
jota - 2004-10-28, 21:18
| Mi napisał/a: | nie, wrecz przeciwnie, sa mi bliscy, ale nie traktuje ich jako idoli |
chyba u ciebie jest troche łatwiej niż u większości, znasz ich osobiście co powoduje że automatycznie traktujesz ich jak ludzi nie idoli. jest ci łatwiej wyczaić ich wady itd. podczas gdy dla niektórych jedynym sposobem poznania choć kawałka Glacy jest wsłuchiwanie się w jego zajebiste texty
Mi - 2004-10-28, 21:43
| jota napisał/a: | | Mi napisał/a: | nie, wrecz przeciwnie, sa mi bliscy, ale nie traktuje ich jako idoli |
chyba u ciebie jest troche łatwiej niż u większości, znasz ich osobiście co powoduje że automatycznie traktujesz ich jak ludzi nie idoli. jest ci łatwiej wyczaić ich wady itd. podczas gdy dla niektórych jedynym sposobem poznania choć kawałka Glacy jest wsłuchiwanie się w jego zajebiste texty |
heh... to kwestia nastawienia od samego poczatku
ja-kaś - 2004-10-29, 23:41
------------
Didier z Rivii - 2004-10-30, 09:24
| Amat3uR napisał/a: | -rola gitary zredukowana do minimum jakie może być w muzyce rockowej, służy podobnież jak bas do określenia tonacji
|
a byles kiedys na koncercie? nie sadze zeby duet Magic i Chomik robili tylko tlo okreslajace tonacje
Amat3uR - 2004-10-30, 09:30
| Didier z Rivii napisał/a: | | Amat3uR napisał/a: | -rola gitary zredukowana do minimum jakie może być w muzyce rockowej, służy podobnież jak bas do określenia tonacji
|
a byles kiedys na koncercie? nie sadze zeby duet Magic i Chomik robili tylko tlo okreslajace tonacje |
Mówimy o nagraniach, a nie o improwizacji live. Jeśliby rozpatrywać granie na żywo to nu metal by nie istniał. Sztampowy przykład numetalowy, Linkin Park, tak samo jest zupełnie inny na scenie. Ale zespół definiują studyjne płyty, bo tej muzyki się najwięcej słucha.
Didier z Rivii - 2004-10-30, 09:37
nie zgodze sie z tym ze zespol definiuja plyty studyjne. I alumy i koncerty tworza nierozerwalna calosc kreujaca oblicze zespolu, nie mozna patrzec tylko na jedno z tego. poza tym dobrych gitar nie brakuje na CLC. sa i szybkie wejscia i ciekawe solowki i to wlasnie one nadaja charakter muzyce a nie samplery ktore sa tylko dodatkiem, bez ktorego po lini gitarowej tez rozpoznacz bez prolemu utwor (kłania się Droga do Czasu Ludzi Cienia).
ale wracajac do tematu ulubionej plyty, bo jeszcze sie w nim nie wypowiedzialem to bezapelacyjnie "Koniec Wieku" i "The End Of The Century".
Amat3uR - 2004-10-30, 09:51
| Didier z Rivii napisał/a: | nie zgodze sie z tym ze zespol definiuja plyty studyjne. I alumy i koncerty tworza nierozerwalna calosc kreujaca oblicze zespolu, nie mozna patrzec tylko na jedno z tego. poza tym dobrych gitar nie brakuje na CLC. sa i szybkie wejscia i ciekawe solowki i to wlasnie one nadaja charakter muzyce a nie samplery ktore sa tylko dodatkiem, bez ktorego po lini gitarowej tez rozpoznacz bez prolemu utwor (kłania się Droga do Czasu Ludzi Cienia).
ale wracajac do tematu ulubionej plyty, bo jeszcze sie w nim nie wypowiedzialem to bezapelacyjnie "Koniec Wieku" i "The End Of The Century". |
W mojej branży, która szufladkować musi zespoły, definiuje się przez płyty studyjne. Z nich utwory ludzie słuchają na codzień, z nich pochodzą klipy, z nich wreszcie selekcjonuje się kawałki do radia. Zresztą z punktu widzenia przemysłu koncerty służą promocji płyty.
A co do gitar na CLC, mógłbyś skonkretyzować?
Didier z Rivii - 2004-10-30, 10:10
nie wiem czy slyszales "Droge do CLC". to jest wersja CLC z sali prob bez zadnej elektroniki i wokali. Mimo to da sie bez problemu rozpoznac poszczegolne kawalki, a reasumujac chodzi mi o to ze jednak daja cos wiecej niz tonacje
Amat3uR - 2004-10-30, 10:54
Stary, oczywiście, generalizowałem.
W "Nie było" gitara jest stylizowana jakby była samplem, w N.U.E.R.H.A. służy nadania tempu wtedy kiedy Glacy nie słychać, itp, itd.
Gdyby Sweet Noise przeczytał podręcznik w stylu "co to jest nu-metal" i zaczął się stosować do narzuconego schematu to by mnie tu nie było, bo cenię własny styl i odmienność (i parę innych rzeczy ).
Żaden zespół chyba nie jest stricte numetalowy, punkowy, itp. Ale jeśli mamy szufladkować już koniecznie, to SN właśnie podchodzi pod nu-metal.
Swoją drogą nie rozumiem ludzi którzy idą za famą, że nu-metal jest "be" i jak ktoś nazwie jego kapelę "nu" to to brzmi jak obelga i zaczynają wymyślać, czy to industrial, a może hardcore... Nie ma złych rodzajów muzyki, są tylko kiepscy artyści. A SN na szczęście do takich nie należy. To świetna kapela. Nu-metalowa kapela.
Cóż za off-topic się zrobił...
Mi - 2004-10-30, 11:01
dodam ze droge do ludzi cienia mozna sciagnac ze strony SN - wystarczy zapisac sie do noiser clubu
moszna - 2004-10-30, 14:00
| Didier z Rivii napisał/a: | sa i szybkie wejscia i ciekawe solowki i to wlasnie one nadaja charakter muzyce a nie samplery ktore sa tylko dodatkiem, bez ktorego po lini gitarowej tez rozpoznacz bez prolemu utwor (kłania się Droga do Czasu Ludzi Cienia).
|
a mógłbyś mi wskazać te porażające sołowki na clc? bo ja jakoś ich nie zaobserwowałem... chyba że to co jest w jesteś i w nie było nazywasz solówką
noisefanka - 2004-10-30, 20:51
Może na CLC nie słychać tak dobrze gitar, ponieważ zagłuszyła to elektronika, ale w "Drodze Do Czasu Ludzi Cienia" idealnie słychać gitary i wszystkie instrumenty. Jeżeli uważasz że CLC powstał w głuwnej mierze z elekroniki to się grubo mylisz.
Amat3uR - 2004-10-31, 17:49
Wiesz, mnóstwo piosenek Metalliki powstało na basie i pianinie, S&M na syntezatorze. Podobnie z Die Toten Hosen. Mówimy o końcowym efekcie, który jest tak spójnie wyprodukowany, że po wywaleniu gitar lub elektroniki nie brzmiałooby to w żaden dobry sposób
Jimmy - 2004-11-03, 19:14
1--CLC
2--Ghetto
3--Koniec Wieku
4--Revolta
5--Respect
Sweet - 2004-11-06, 23:36
JA tam kocham wszystkie płyty u mnie niema 1 a ni ostatniego miejsca wszystkie są bonckie heheheh
Pozdro 600
Darth Kion - 2004-11-16, 20:14 Temat postu: Wasze zdanie, ale i tak SN rządzi w POLSCE!!! Chyba nie da sie powiedziec dokladni, ktora plytka jest najlepsza. Kazda ma juz swoj gust. Pewnie niektorzy was lubia ciezkie, bezkompromisowe granie to pierwsze trzy plyty beda cudem, za to nie spodoba im sie Revolta, a CLC przejda prawie obojetnie. Coz, trzeba wyroznic dwie drogi w karierze tego zespolu. Zadna z nich nie jest gorsza. Potwierdzam, ze na poczatku sluchajac Revolty uznalem to za totalny shit, pod wzgledem mzuycznie. Ale zbiegiem czasu przyzwaczilem sie do niej, co raz wiecej rzeczy nawet mi sie spodobalo, odkrylem w koncu przeslanie jakie niesie ten projekt czyli polaczenie dwoch nutrow muzycznych. I choc tesknie za starym SN to wydaje mi sie ze taraz Sweet Noise dalej wykonuje kawal porzadnej roboty i za to im chwala!!!
zwierzak - 2004-11-16, 20:19
Jesli chodzi o Revolte to nie do konca byly to dwa style muzyczne. Powiedzialbym ze polaczenie wielu stylow. Bo co powiesz o Nowej Erze z Docentem i Nergalem. Nie mozna tego zaliczyc ani do typowego stylu SN, ani do tego co nagrali z Peja, czy OSTR. Nie mowiac juz o kawalku z Edyta Gorniak. A co do kwestii, ze CLC nie spodoba sie ludziom lubiacym bezkompromisowe granie to jestes w bledzie. Ja bardzo lubie granie bez elektroniki. A mimo to CLC podoba mi sie bardzo. Zreszta podobnie Revolta.
Darth Kion - 2004-11-16, 20:45
Ja zaczelem swoja przygode z SN wlasnie od CLC, a Getto dostalem na charczacej kasecie, od kumpla ktory lubil SN ich stary styl, a juz nowe uwazal za gowno. Jesli ktos lubi elektronike no to nie ma chyab zadnych barier w sluchaniu ich nowych dokonan, ale pojawiaja sie ludzie, ktorzy tepa i zarzucaja komercjalizacje zespolowi. Kazdy sam osadzi jak jest naprawde.
Co do Revolty to N.E.U.R.H.A to doskonaly utwor szczegolnie z Nergalem po polsku Tak samo Nie bylo z E.Gorniak jaka zywiolowosc i walka jest pomiedzy ich wokalami. Z Peja podoba mi sie tak srednio, ale z OSTRYM w revolcie z ulicy to zrobilo na mnie wieksze wrazenie.
Bootleg Droga do czasu ludiz cienia, to dobry przyklad na pokazanie jak zaczynano z ta plyta, zreszta na live z woodstocku slychac ze jeszcze wiele rzeczy grano na gitarach, i dobrze moj kumple rzekl ze w Revolcie do wspanialej calosci brakuje tylk gitar w poteznym stylu i anwet elektorniczne dzwieki dostaly by jeszcze wiekszego powera!!! Pozdr
zwierzak - 2004-11-16, 21:04
CO do komercjalizacji to strasznie mnie wkurza, jak ktos o tym gada. To normalne ze zespol chce zarobic na plycie troche kasy, bo oni z tego zyja. Wiec chca zby plyta sprzedawala sie jak najlepiej. Ale z tego co w wywiadach mowi Glaca czy Magik, to robia muzyke taka jaka czuja. A ze wplataja w to elektronike to ich sprawa. W sumie to powiem tak. Jak sie komus nie podoba to niech nie slucha. Ot i tyle mam w tej sprawie do powiedzenia. Wiadomo, ze nie wszystkim mozna dogodzic.
Darth Kion - 2004-11-16, 21:10
Zgadzam sie z toba w 100% jesli ktos uwaza to za komercha to niech tego nie slucha i niech mi caly czas o tym nie gada(pewnei i tak tego nei przeczytaja) wkurza mnei po prostu. Jak ktos pojawia sie za duzo razy w telewizji i staje sie popularny to od razu komercyjny. Szkoda mi takich ludiz, nie raz nie wiedza co gadaja i nie maja swojego zdania, ktos powie ze revolta jest komercha, podlapia i beda wszedzie to gadac. Nawet nie przesluchujac i nie majac wlasnego zdania.
Artysci musza zarabiac, musa zyc - kazdy przeciez nich woli grac duze koncerty niz siedziec w piwnicy czy w malych pubowach, kazdy z nich marzy o popularnosci chocby dlatego ze to podbudowaje artystow!!!
zwierzak - 2004-11-16, 21:12
A tak swoja droga to nawet jesli jest to tzw komercha, to malo mnie to interesuje. Ja nie slucham niczego, dlatego ze taka jest moda, tylko dlatego ze mi sie podoba. I juz. Podobnie mam w wielu innych dziedzinach zycia.
Darth Kion - 2004-11-16, 21:33
Nic dodac nic ujac
boruta - 2004-11-17, 15:39
czas ludzi cienia
Adam - 2004-11-17, 16:13
| zwierzak napisał/a: | | A tak swoja droga to nawet jesli jest to tzw komercha, to malo mnie to interesuje. Ja nie slucham niczego, dlatego ze taka jest moda, tylko dlatego ze mi sie podoba. I juz. Podobnie mam w wielu innych dziedzinach zycia. |
Zgadzam się z tym. Jeśli mi się podoba jakiś utwór czy płyta to mam to w dupie, że jest komercyjna. Nie lubie, gdy ludzie pierdolą, że to komercyjny shit itp. Co z tego ? Jeśli się podoba to niech słucha jeśli nie to nie bez względu na to czy to jest techno, hh czy metal, albo komercha
Darth Kion - 2004-11-18, 09:30
I to chodzi!!!!!!!!!!! Kazyd neich slucah tego co mu sie podoba, czyli akurat an tym forum SN
Nate - 2004-11-18, 19:53
Ludzie!!!!!!!!
Liczy się przekaz i to co daje muzyka niesiona, jak się ją odbiera i co czuje się, kiedy wyławia się kolejny samotny dźwięk, więc niech mi nikt nie chrzani o komercji, szmaceniu się itp. Ważne jest to czym muza jest dla Was moi drodzy, ja się nie wpieprzam na siłę w czyjeś postrzeganie muzy, którą ktoś lubi. Stąd: Respect! Niech każy słucha tego czego chce i spróbuje coś zbudować nowego, a nie pieprzyć, że to albo tamto jest do dupy...........................................................................................................................
Darth Kion - 2004-11-18, 19:54
Kolejne madre slowa wypowiedziane z ust madrego czlowieka, gratulacje Towarzyszko, przez takich ludzi jak ty nasz przepiekny kraj rosnie w sile i zaden niemiec nie bedzie plul nam w twarz :D:D
moszna - 2004-11-19, 12:48
| Nate napisał/a: | Ludzie!!!!!!!!
Liczy się przekaz i to co daje muzyka niesiona, jak się ją odbiera i co czuje się, kiedy wyławia się kolejny samotny dźwięk, więc niech mi nikt nie chrzani o komercji, szmaceniu się itp. Ważne jest to czym muza jest dla Was moi drodzy, ja się nie wpieprzam na siłę w czyjeś postrzeganie muzy, którą ktoś lubi. Stąd: Respect! Niech każy słucha tego czego chce i spróbuje coś zbudować nowego, a nie pieprzyć, że to albo tamto jest do dupy........................................................................................................................... |
czy wg. Twojego postu każda muzyka jest wartościowa i niesie ze sobą przekaz, dobrze zrozumiałem?
Darth Kion - 2004-11-19, 13:46
Tu mialo byc o plytkach SN...wiec moze o nich
Nate - 2004-11-19, 15:25
| moszna napisał/a: | | Nate napisał/a: | Ludzie!!!!!!!!
Liczy się przekaz i to co daje muzyka niesiona, jak się ją odbiera i co czuje się, kiedy wyławia się kolejny samotny dźwięk, więc niech mi nikt nie chrzani o komercji, szmaceniu się itp. Ważne jest to czym muza jest dla Was moi drodzy, ja się nie wpieprzam na siłę w czyjeś postrzeganie muzy, którą ktoś lubi. Stąd: Respect! Niech każy słucha tego czego chce i spróbuje coś zbudować nowego, a nie pieprzyć, że to albo tamto jest do dupy........................................................................................................................... |
czy wg. Twojego postu każda muzyka jest wartościowa i niesie ze sobą przekaz, dobrze zrozumiałem? |
Drogi bracie!!!!!!!!!!!!!!!!
jeśli ktoś słucha Ich Troje-proszę bardzo. Nie przeczę, że być może każda muzyka ma na celu coś wyrażać, do mnie ten przekaz nie trafia ( czymkolwiek on jest). Ale!!! Muzyka SN należy raczej do ambitnych, nie jest taką, którą się robi po to, żeby pokazywać zespół w tanich szmatławcach:) Jeśli SN ciągle nie gra tylu koncertów, a wiadomości od czasu do czasu pojawiają się w np. "Kręciole", "Teraz Rocku" to znaczy, że Sweet Noise nie jest jakimś tanim zespolikiem, który zrobi muzę pod publiczkę, a show do kamerki.
Dla mnie każda płyta SN niesie ze sobą coś innego, każda jest esencją innej wartości i ja osobiście nie mogę powiedzieć, że ta, czy ta jest lepsza czy gorsza. Przekaz w SN odgrywa znaczną role, a muzyka jak można zauważyć wciąż się rozwija-to dobrze-w Polsce rzadko kto jest w stanie podjąć ryzyko wydania płyty, która może się nie sprzedać, bo nie jest taka jak poprzednia-czyli nie wiadomo kto i ile na tym zarobi-to dobrze, że SN NIE JEST TANIĄ OBSKURNĄ KOMERCJĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SZACUNEK DLA CHŁOPAKÓW Z SN!!!
RESPECT, RESPECT, RESPECT!
Adam - 2004-11-19, 15:33
Moim zdaniem także SN nie powinien być wrzucany do komercyjnego worka, bo nie jest on z tych zespołów które grają dla kasy, niech ktoś zobaczy chociaż na koncert wood 2003 ile dali z siebie chlopaki
zwierzak - 2004-11-19, 16:09
No tu sie nie moge zgodzic. Bo SN jak najbardziej gra miedzy innymi dla kasy. W koncu oni z tego zyja. To jest ich praca. Oczywiscie nie graja tylko dla kasy, ale i malo jest zespolow, ktore graja tylko i wylacznie dla kasy.
metalpunk - 2004-11-19, 16:11
No w koncu nic dziwnego, ze chca na swojej muzyce zarobic
Tasiu - 2004-11-19, 16:54 Temat postu: Czas Ludzi Cienia!!! najlepsza płytka, słucham od roku...
Mi - 2004-11-19, 17:00 Temat postu: Re: Czas Ludzi Cienia!!!
| Tasiu napisał/a: | | najlepsza płytka, słucham od roku... |
ktora?????
zwierzak - 2004-11-19, 17:02
Jest w temacie jego wiadomosci. Na poczatku tez sie zastanawialem
Mi - 2004-11-19, 17:05
longas - 2004-11-19, 17:12
Mi stanowisko moderatora do czegos zobowiązuje......musisz dawac przykład innym, wiec prosze bez takich postów
Mi - 2004-11-19, 17:13
to jest wyjatek potwierdzjacy regule
koniec offtopa
zwierzak - 2004-11-19, 17:24
Zreszta Longas daj dziewczynie spokoj. Zawstydzila sie i nie wiedziala co napisac
Tasiu - 2004-11-21, 18:05
Szukajcie a znajdziecie
JATOJA17 - 2004-12-12, 14:23 Temat postu: ulubiona płyta SN 1.GETTO
2.CZAS LUDZI CIENIA
3.KONIEC WIEKU
4.RESPECT
5.REVOLTA
Pquelim Ezzah - 2004-12-12, 19:24
Ghetto/CLC/Koniec Wieku(to ostatnie pod wpływem aktualnego zauroczenia - słucham od niedawna)
noisered - 2004-12-13, 15:04
pytanie retoryczne myśle, ale jesli juz mialbym wybrać to
na pierwszym miejscu KONIEC WIEKU za wspomnienia i wprowadzenie mnie w ten klimat
dalej wszystko SN > w kazdej plycie znajduje coś dla siebie...
thc_303 - 2004-12-13, 19:24
1.Czas Ludzi Cienia ( nowatorski sytem industrialu+core'u )
2.Rewolta ( fajnie wykorzystanie elektroniki )
3.Respect ( dobre twarde rzniecie! )
4.Ghetto ( rownie dobre granie + cool lyrics )
5.Koniec Wieku ( rownie dobra ale w mojej skali ma nr 5 )
czekam na kolejna plyte w stylu CLC !
[ Dodano: 2004-12-13, 19:35 ]
gdzie mogę się zaopatrzyć w stuff zwany " Drogą do Czasu Ludzi Cienia " hmm?
prosze o kontakt na privie
aNgeLaa - 2004-12-15, 19:40
Czas Ludzi Cienia !!
Nate - 2004-12-16, 20:14
CLC? rewelka...
F.A.N. - 2004-12-18, 12:56
1. Koniec Wieku
2. Getto
3. Respect
4. Czas Ludzi Cienia
5. Revolta
Nate - 2004-12-20, 19:07
nie róbmy tutaj podziałów na lepsze czy gorsze płyty.
każda jest inna, każda jest wyjątkowa na inny sposób, jest klasą sama dla siebie...
Mi - 2004-12-20, 21:29
| Nate napisał/a: | nie róbmy tutaj podziałów na lepsze czy gorsze płyty.
każda jest inna, każda jest wyjątkowa na inny sposób, jest klasą sama dla siebie... |
nikt tu nie robi podzialow, masz ulubiona to piszesz ktora i dlaczego, proste
Nate - 2004-12-20, 21:40
kocham wszystkie bez wyjątku
zwierzak - 2004-12-25, 16:28
Ale dlaczego ??:P
putin - 2004-12-27, 00:46
Koniec wieku
Kama - 2004-12-27, 10:50
Ja bardzo bardzo bardzo sobie cenię Ghetto - od tej płyty (a raczej kasety ) poznałam SN i zakochałam się w tekstach Glacy. Muzycznie też ten album odpowiada mojemu gustowi, więc to chyba moja ulubiona płyta SN. A na pewno darzę ją niesamowitym sentymentem.
Wyróżniłabym też Respect z powodów podobnych (texty i muza). Ale ten albumik znam najkrócej, więc może jest to taki początkowy zachwyt... No nie wiem
Pozostałe albumy też trzymają poziom, ale mniej mi się podobają.
Jenny - 2005-01-02, 20:01
nie mam ulubionej płytki... no jesli juz to tak najbardziej lubie koniec wieku...
ag - 2005-01-02, 20:04
Koniec Wieku, chociaż lubie też baaardzo Getto
emoric - 2005-01-05, 19:00
a moja ulubiona jest w CLC bo w sumie od niej zaczynalem i taki juz sentyment pozostal mimo ze poprzednie plyty tez bardzo lubie, szczegolnie Koniec Wieku i Getto, a Revolta... to juz zupelnie inna bajka
Pam44 - 2005-02-09, 13:57
Koniec Wieku - zdecydowanie
Gloria - 2005-03-01, 14:17
dla mnie najlepsza plyta SN jest ta ktora akurat mam ochote danego dnia posluchac najbardziej
Chmura gradowa - 2005-03-08, 18:47
Moim zdaniem najlepsze jest CLC, potem Getto
Gidzus - 2005-03-12, 20:41
Chyba nie będe oryginalny jeśli swój głos oddam na Koniec Wieku.
Jest to dla mnie płyta genialna, choć wcale nie uważam się za zagorzałego fana Sweet Noise, który nic złego na temat tego zespołu nie powie.
Płyta ta wywarła na mnie ogromne wrażenie (co odbija się do dnia dzisiejszego). Takie, że dałbym jej numer jeden wśród 10 najlepszych dla mnie albumów muzycznych.
Dwie wcześniejsze jak i późniejsze płyty (oprócz Revolty) to dla porcja dobrej muzyki. Zaraz po Koniec Wieku postawiłbym na Getto, z niezapomnianymi utworami jak Getto czy Bruk.
Pozdrawiam.
longas - 2005-03-12, 21:16
| Gidzus napisał/a: | | dałbym jej numer jeden wśród 10 najlepszych dla mnie albumów muzycznych. |
no ja bym to troche inaczej powiedział: jedno z miejsc, wsrod 10 najlepszych albumow lat 90 (Polska).......oczywiscie w kat. ciezka muza
Gidzus - 2005-03-12, 21:34
Miałem na myśli własną listę 10 moich ulubionych (najlepszych) albumów. I muszę dodać, że jest to jeden z dwóch albumów najlżejszych, a nie najcięższych na tej liście.
Chociaż twój post zastanawia mnie czy nie zrobić sobie resume na lata 60, 70, ....
Pozdrawiam.
wiktor - 2005-03-18, 12:38
sweet noise to zarąbisty zespol, jednak ich ostatnia plyta- revolta troszke im niewyszla bo : po pierwsze to polowa utworow to remixy, zas po drugie to jakos dziwnie zmieniaja swoja muzyke- najlepsza ich muza to sprzed kilku lat np. respect czy ghetto
zwierzak - 2005-03-18, 13:52
| wiktor napisał/a: | | sweet noise to zarąbisty zespol, jednak ich ostatnia plyta- revolta troszke im niewyszla bo : po pierwsze to polowa utworow to remixy, zas po drugie to jakos dziwnie zmieniaja swoja muzyke- najlepsza ich muza to sprzed kilku lat np. respect czy ghetto |
Na Revolcie to wszystkie utwory sa remixami. Bo takie bylo wlasnie zalozenie tej plyty.
A muzyke zmieniaja bo moze maja inne inspiracje. Twoim zdaniem najlepsza muza jest sprzed kilku lat, zdaniem innych najlepsza jest teraz. A komus innemu spodoba sie moze dopiero ich nastepna plyta. Po prostu wszystkim sie nie dogodzi.
wiktor - 2005-03-20, 16:34 Temat postu: cze zwierzak dobre spostrzezenia zwierzak. jednak revolta rzeczywiscie mi niepodeszla... a i jeszcze jedno szukam kogoś kto ma plytke respect na kompie. prosze o kontakt! moje gg: 8627894
sOkO_ona - 2005-03-22, 15:01 Temat postu: :):): hmm ulubiona płytka? wg mnie to CLC chociarz ostatnio sie zasłuchałam w KW
wiktor - 2005-03-25, 12:35
chociaz ulubiona moja plytka jest chyba CLC. chyba bo pamietam ze baaaaaaaaaaaaaaaaardzo dlugo jej sluchalem. jednak ostatnio juz dalem sobie z nia spokoj bo troche mi sie znudzila. wypasna plyta jest jeszcze ghetto.
tharfin - 2005-03-27, 08:34
Witam!!!
Zdecydowanie "Koniec Wieku" i "Getto", na revolcie podoba mi się tylko przeróbka N.U.E.R.H.Y"
Pozdrawiam
Gloria - 2005-03-27, 15:32
| zwierzak napisał/a: |
Na Revolcie to wszystkie utwory sa remixami. Bo takie bylo wlasnie zalozenie tej plyty.
A muzyke zmieniaja bo moze maja inne inspiracje. Twoim zdaniem najlepsza muza jest sprzed kilku lat, zdaniem innych najlepsza jest teraz. A komus innemu spodoba sie moze dopiero ich nastepna plyta. Po prostu wszystkim sie nie dogodzi. |
duze pokolony uznania panie Zwierzaku ! zgadzam sie calkowicie i sadze ze nie mozemy definiowac ktora plyta jakiegokolwiek zespolu jest ogolnie rzecz biorac slaba czy dobra bo to sa wylacznie nasze indywidualne i subiektywne odzczucia
wiktor - 2005-03-27, 16:11
| Gloria napisał/a: | | zwierzak napisał/a: |
A muzyke zmieniaja bo moze maja inne inspiracje. Twoim zdaniem najlepsza muza jest sprzed kilku lat, zdaniem innych najlepsza jest teraz. A komus innemu spodoba sie moze dopiero ich nastepna plyta. Po prostu wszystkim sie nie dogodzi. |
duze pokolony uznania panie Zwierzaku ! zgadzam sie calkowicie i sadze ze nie mozemy definiowac ktora plyta jakiegokolwiek zespolu jest ogolnie rzecz biorac slaba czy dobra bo to sa wylacznie nasze indywidualne i subiektywne odzczucia |
sama sobie zaprzeczasz. no przeciez piszac ze revolta jest slaba wyrazam swoje "indywidualne i subiektywne odczucie". czy ja stwierdzajac ze revota jest slaba pisalem czyjes zdanie ??? wylacznie swoje.
endrjuuu - 2005-03-27, 23:17 Temat postu: Ulubiona płyta sn? w sumie za bardzo takowej nie mam bo nie moge wyróżnić zadnej bo uważam ze i koniec wieki, ghetto i clc są najlepsze! Niby clc jest najlepiej wyprodokowane i cała jest po polsku (a to duży plus), to jednak kiedy sie słucha "Bruk" to nie moszna powiedzieć ze ta płyta jest lepsza mimo iz brzmi o niebo lepiej....no może jednak troszq gorsza jest koniec wieku....ale tylko troszq a więc dlatego nie mam zadnej listy ulubionych płyt sn (bo dużo gorsze od ww. jest respect, a revolty nie traktuje jako "normalnej" płyty)...mam nadzieje żę mnie zrozumieliście.....:|
zwierzak - 2005-03-27, 23:24
Respect duzo gorsze? Dlaczego? Duza moc, ciezkie gitary. Bardzo dobre teksty. Co ci sie tak nie podoba?
endrjuuu - 2005-03-27, 23:47
Respect jest jeszcze troche naiwne, ponieważ są tam znakomite kawałki takie ja respect, siła, czy cisza (z resztą jeden z moich ulubionych riffów sn) ale jest też bardzo nie równa tzn nie które kawałki są poprostu słabe (większosć kawałków po skali bluesowej...a zabardzo za takim czymś nie przepadam...)...
i ten wokal glacy gdzieś schowany...nie ma jescze takiej energii i ekspresji jak na późniejszych płytach...no ale to w sumie moje zdanie..
GANDZIA - 2005-03-28, 11:42
Ja się tutaj nie mam jak zabardzo wypowiedzieć.Niedawno zaczęłam tak bardziej słuchać SN.Mam tylko dwie płytki - Revolte i Czas ludzi cienia.I uwarzam,że one są świetne Nie wiem jak inne płytki pytu CLC ,Koniec wieku,Getto.Ale zapewne tak jak i te które mam są faaajne :D
PozdrOOwki
Moniczka - 2005-03-28, 11:45
| GANDZIA napisał/a: | Ja się tutaj nie mam jak zabardzo wypowiedzieć.Niedawno zaczęłam tak bardziej słuchać SN.Mam tylko dwie płytki - Revolte i Czas ludzi cienia.I uwarzam,że one są świetne Nie wiem jak inne płytki pytu CLC ,Koniec wieku,Getto.Ale zapewne tak jak i te które mam są faaajne :D
PozdrOOwki |
buehhe, chcialabym zauwazyc ze CLC = Czas Ludzi Cienia
GANDZIA - 2005-03-28, 12:36
UPŚ nie miało być clc Poprostu mała pomyłka Poprostu się zamyśliłam nad czymś innym i tak jakos napisałam sorrka ... jeszcze wtedy spałam :D:D:D:D:D Wyczaszysz mi !?!?!?!? :D:D
Ludź Cienia - 2005-03-28, 12:38
Poznałem SN późno, bo przy okazji "Revolta". Płyta mnie urzekła! Jest tam pomieszanych tyle styli muzycznych, jest Nerdżal, jest Docent, i jest Edyta! Czegoś takiego jeszcze nie było! Są fajne remiksy. A szczególnie ten Bogdana Kondrackiego (kto to jest? wie ktoś może? czy to ten sam Bogdan, co produkował płytę Brodki?). Dlatego ta płyta jest dla mnie the best! Później jest CLC, a dalej nie wiem. W sumie nie znam wcześniejszych dokonań zespołu... Co możecie mi polecić?
Pozdrówki!
Moniczka - 2005-03-28, 12:38
a co to znaczy wyczaczysz? no ale wybacze jezeli o to chodzilo
Collien - 2005-03-28, 17:29
Troche odejde od tematu bo sie zagubilam
Przesluchalam dokladnie starsze plyty Sweet Noise i powiem szczerze, ze wtedy zaslugiwali na miano 'rocka, hardrock' itp... ale po revolcie to ja nie wiem co bedzie dalej... bo narazie to niezle elektro jest
Z czego plyta Getto dobra jest i wciaz uwazam ze wraz z CLC jest najlepsza plyta SN
longas - 2005-03-28, 18:38
| Ludź Cienia napisał/a: | | A szczególnie ten Bogdana Kondrackiego (kto to jest? wie ktoś może? ) |
Basista z Neumy...wczesniej grał w Kobong...
zwierzak - 2005-03-29, 12:35
Collien, na Revolcie to na pewno nie jest elektro. Tam jest tylko troche elektroniki. Sampli. ALe do elektro to jeszcze daleko.
Ludź Cienia - 2005-03-29, 19:45
| longas napisał/a: | | Basista z Neumy...wczesniej grał w Kobong... |
Hmmm... Dziś na Kazaa znalazłem i Kobong i Neuma... Słuchać się nie dało... Że tesz Bogdan takie niesłuchalne rzeczy nagrywa... Normalnie wstyd.
Zdegustowałem się...
zwierzak - 2005-03-29, 19:56
Nie bluznij synu
endrjuuu - 2005-03-29, 21:03 Temat postu: Jak mozesz?!?!?!?!! Kobong to jedna z najpotęniejszych rzeczy, jakie powstały w Polsce!!!!
a jak uważasz ze to tego sie nie da słuchac to znaczy że jesteś jeszcze nie wprawiony...
Jak mozesz tak mówić!!! który polski zespół (i nie tylko polski) miał takie pokopane rytmy!!!!!!
Kobong jest potęzny!!!
ps: starość cie obdarzy garbem, złamie cie jak patyk...
KaSiaaaa - 2005-03-29, 22:18
| Ludź Cienia napisał/a: | (...) W sumie nie znam wcześniejszych dokonań zespołu... Co możecie mi polecić?
Pozdrówki! |
Ja proponuje przesluchac wszystkie pozostale plyty..."Respect", "Getto" i "Koniec Wieku"
| Collien napisał/a: | | .. bo narazie to niezle elektro jest Wesoły |
| zwierzak napisał/a: | | Collien, na Revolcie to na pewno nie jest elektro (...) ALe do elektro to jeszcze daleko. |
Ja slucham elekro i zapewniam, ze do elektro temu jeszcze daleko...oj daleko
zwierzak - 2005-03-29, 22:31
Przeciez to wlasnie napisalem
KaSiaaaa - 2005-03-30, 19:02
Ty napisales, ze temu jest daleko, a ja 'daleko..oj daleko' , a to znaczy, ze temu jest dalej niz dalej
NieznajomA - 2005-03-30, 19:40
Czas Ludzi Cienia - właśnie dzięki niej poznałam SN.
P.S. Jestem tu nowa więc wszystkich serdecznie witam
Sana - 2005-04-13, 20:11
Czas Ludzi Cienia jest to wg. mnie najlepsza płytka Sweet Noise!
orion - 2005-04-17, 20:26
hmm moj poczatek zaczoł sie od "Czas Ludzi Cienia" więc zawsze będe miał do tej płyty respekt... Natomiast ostatnio bardzo czesto słucham Ghetto...i coraz bardziej mi sie podoba z kazdym przesłuchaniem jeszcze bardziej...
Momus - 2005-04-28, 20:31
1Respect
2Koniec Wieku
3Czas Ludzi Cienia
4Getto
5Revolta, aczkolwiek to też dobra nuta
Mahtab - 2005-05-11, 21:20
Niewątpliwie numer jeden to " Koniec Wieku". Następnie " Getto" i "Czas ludzi cienia", a potem "Respekt" , Revolta tak sobie
nutella889 - 2005-07-31, 19:51
Naljepsza plyta to jest " Czas Ludzi Cienia " i " Koniec Wieku "
tharfin - 2005-08-10, 22:01
"Koniec Wieku" "Getto" "ClC" "Revolta"
A Respecta nigdzie nie mogę dostać....
KaSiaaaa - 2005-08-10, 22:37
Ja mam, ja mam!!! To chyba cud, ze udalo mi sie ta plytke zdobyc!
Ja nie umiem powiedziec, ktora plytka jest moja ulubiona. Slucham kazdej po trochu, w zaleznosci od tego jaki mam nastroj. I chocby mnie ktos zmuszal, dusil, bił itp. bede mowila, ze uwielbiam wszystkie hehehe!
Mi - 2005-08-11, 11:00
| tharfin napisał/a: |
A Respecta nigdzie nie mogę dostać.... |
nie martw sie, niedlugo wyjda wznowienia
lolek2 - 2005-08-11, 11:15
wiesz niedługo miały też się pojawic utwory z wernisażu Vahana
Mi - 2005-08-11, 11:33
| lolek2 napisał/a: | wiesz niedługo miały też się pojawic utwory z wernisażu Vahana |
wiem
bede musiala chyba kogos pogonic
lolek2 - 2005-08-11, 13:24
To "niedługo" jest rzeczą bardziej względną niż całą fizyka
IVI4n!aK - 2005-10-31, 18:03
trudno powiedziec ktora plyta jest najlepsza, to zalezy od dnia i od humorku
karamba - 2006-02-12, 22:42
mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich. moją ulubioną płytą jest Czas Ludzi Cienia. wogóle jest to jedna z najlepszych płyt jakie w zyciu słyszałem i posiadam a z polskich to na 100% lepszej nie znam. z drugiej strony to jest jedyna płyta SN, którą znam jak na razie proszę więc o podpowiedź, które z płyt SN są też w tej konwencji ? a może są inne kapele grające podobnie ? stosunkowo niedawno odkryłem, że taka muzyka mnie kręci i chciałbym tę fascynację pielęgnować, pomóżcie dobrzy ludzie
lolek2 - 2006-02-13, 08:13
Płyta w takiej konwencji jak CLC ? hm... Revolta można by powiedziec jakby się uprzec .
Jednak to nie temat na takie dywagacje
Momus - 2006-02-13, 10:12
| karamba napisał/a: | moją ulubioną płytą jest Czas Ludzi Cienia. wogóle jest to jedna z najlepszych płyt jakie w zyciu słyszałem i posiadam a z polskich to na 100% lepszej nie znam. z drugiej strony to jest jedyna płyta SN, którą znam jak na razie proszę więc o podpowiedź, które z płyt SN są też w tej konwencji ? a może są inne kapele grające podobnie ? |
CLC jest jedyne w swoim rodzaju... drugiej płyty o chociaż podobnym klimacie nie znajdziesz... tak mi się wydaje...
jak chcesz się zagłębiać w dawniejszą twórczość kapeli to spróbuj sięgnąć po "Koniec Wieku" tudzież "Getto".
(na dobry początek polecam getto )
westa - 2006-02-13, 19:06
Rozwiniecem konwencji CLC jest Revolta, natomiast inne kapele w tym klimacie, takim powiedzmy humanicznym industrialu to np. Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Agressiva 69, Rammstein, Oomph, Knorkator, ale z wyjatkiem uzycia jednoczesnie maszyn i gitar to nie ma az tak wielu podobienstw
karamba - 2006-02-13, 21:50
| westa napisał/a: | Rozwiniecem konwencji CLC jest Revolta, natomiast inne kapele w tym klimacie, takim powiedzmy humanicznym industrialu to np. Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Agressiva 69, Rammstein, Oomph, Knorkator, ale z wyjatkiem uzycia jednoczesnie maszyn i gitar to nie ma az tak wielu podobienstw |
dzięki, choć Mansona to akurat nie uważam, Panie tego
upadły_anioł - 2006-02-18, 23:10
"Koniec wieku" rządzie, chociaż obok "Getto" nie można "przejść" obojętnie
arass - 2006-02-22, 17:21
Według mnie wszystkie płyty Sweet noise są bardzo dobre trudno o kolejność ale :
1.CLC ( + remixy tj. Revolta)
2.Koniec wieku
3. Getho
4. Respekt
DeaDreamer - 2006-03-05, 23:25
Mnie osobiście (głupio tak się powtarzać, ale tamto było jeszcze na dawnym forum ) najbardziej leży i leżeć będzie (przynajmniej jak na razie) CLC - powiem tak - znałem SN już dawno, lecz niespecjalnie wariowałem na ich punkcie - ot dobre do posłuchania, do młynka granie. Po CLC oszalałem Gdy jeszcze zobaczyłem ich na koncercie w Szczecinie i w Bolkowie (!!!) to stałem się, że tak powiem dozgonnym fanem zespołu
No cóż - lubie elektronikę, a jeśli do tego są dorzucone orające mózg i powodujące wybuch emocji texty to jestem z czymś takim całym sercem
mamuska1994 - 2006-06-13, 19:47
Ja uwielbiam dwie plyty Sweet noise[najbardziej, bo kazda bardzo lubie sa swietne]
pierwsza to Czas ludzi cienia, a druga to Koniec Wieku obydwie sa swietne lecz ruznia sie od siebie
[ Dodano: 2006-06-14, 17:01 ]
mysle se ze to bedzie CLC
ja se tak muwie jak ide spac:"spier**laj skurwielu okradłeś mnie..."
Rogal - 2006-06-15, 11:18
hehe fajnie masz
longas - 2006-06-15, 11:23
| Cytat: | | ja se tak muwie jak ide spac:"spier**laj skurwielu okradłeś mnie..." |
a do kogo SE tak mUwisz ?
Momus - 2006-06-15, 12:04
o zgrozo...
używanie słownika nie boli...
mamuska1994 - 2006-06-18, 09:34 Temat postu: a mi 1 CLC
2 respect
3 konie wieku i getto
4 revolta
"Bałeś się tego, co było w Tobie
Jadu w swojej krwi
Wszystkich rzeczy, które móglbyś zrobić
Kogoś, kim nie chciałeś być"
zwierzak - 2006-06-18, 10:28 Temat postu: Re: a mi
| mamuska1994 napisał/a: | 1 CLC
2 respect
3 konie wieku i getto
4 revolta
|
Zdecyduj sie dziecko, bo kilka postow wyzej napisales zupelnie co innego
Momus - 2006-06-18, 11:50
albo szybko zmienia zdanie, albo nie myśli co pisze...
lolek2 - 2006-06-18, 21:15
Zwierzak ty to tylko sie czepiasz, wcześniej pisał że nie ma Respekt a teraz już ściągnął i ocenił
Adam - 2006-06-24, 14:37
Mamuska, hCe zOsTać TfOjĄ pSiApsIuŁkĄ !!!
Sry za OT, ale musiałem to napisać -.-'
Mi - 2006-06-27, 18:24
^&%*$* spokoj!!!!
za takie teksty tez mozna kartke dostac
Przemek - 2006-08-12, 19:46
1) mam nadzieje ta następna
2) czas ludzi cienia (mistrzowska, rewelacyjna, perfekcyjna, niepowtarzalna) - rewolucja na polskiej scenie muzycznej
3) getto
4) koniec wieku
5) respect
6) revolta
Małgosia - 2006-08-17, 19:15
Najlepsza: CLC !!!!!
Revolta ciekawa, tylko szkoda, tyle remixów starych piosenek, są fajne, ale kupując wtedy nową płytkę, chciałabym usłyszeć nowe kawałki
Czekam na następną płytkę oczywiście
Agasus - 2006-08-18, 15:13
Wstyd się przyznać, ale słuchanie SN zaczęło się u mnie dopiero od płyty(dla mnie płyty legendy) Czas Ludzi Cienia. Byłam wtedy zakompleksioną, nie doceniającą się osóbką myślącą cały czas o samobójstwie. CLC zmienił to. Gdy poznałam pozostałe płyty nie zrobiły one na mnie aż takiego wrażenia. Ale do czasu...
Pewnego pięknie pochmurnego dnia włączyłam Koniec Wieku i... (tu brak słowa by określić swój stan). Niesamowity, klimatyczny album z ogromnie ważnym przesłaniem, którego grzechem jest nie słuchać od pierwszego do ostatniego dźwięku.Dlatego moje Top of Sweet Noise albums rysuje się w ten sposób:
1. Koniec Wieku
2. CLC
3. G
4. Res
5. Rev
Małgosia - 2006-08-18, 20:34
| Agasus napisał/a: | Byłam wtedy zakompleksioną, nie doceniającą się osóbką myślącą cały czas o samobójstwie. CLC zmienił to.
|
Mi też muzyka SN, pomogła w trudnych chwilach
To naprawdę działa jak terapia
_SaNa_ - 2006-08-24, 12:17
Najbardziej podoba mi sie CLC..może dlatego że to był mój pierwszy album SN jaki nabyłam
agravka - 2006-09-03, 20:40
revolta najlepsza, reszta mi jakos nie wchodzi
Inkub - 2006-09-04, 07:30
1.Koniec Wieku
2.Getto
3.CLC
4.Revolta
Lamia - 2007-03-10, 23:57
Otchłań pomiędzy płytami jest minimalna. SN znam od początków ich grania. Śledziłam każdą płytke. Teraz po długiej przerwie, wybierając Czas Ludzi Cienia jako najlepszy album, nie miałam chwili wahania. Co tu dużo mówić.. Poprostu coś wspaniałego. Getto to raczej sentyment, ale utwory również niczego sobie, to trzeba przyznac!
I CLC
II Getto
III Koniec Wieku
Oraz dwie ostanie na tym samym miejscu.
Todd - 2007-07-31, 13:44
Koniec Wieku-mistrzostwo wg mnie.Reszta solidna.
zielony - 2007-07-31, 14:49
RESPECT i dziękuje;],
querter - 2007-08-07, 21:10
01 Czas Ludzi Cienia
02 The Triptic
03 Koniec Wieku
04 Getto
05 Revolta
Ogólnie bardzo trudno porównywać do siebie płyty SN bo praktycznie każda z nich jest zupełnie inna Revolte ciapnąłem na sam dół, ponieważ tej płyty słucham zawsze tylko do 6-tego utworu.. dalej to dla mnie same smęty.. 'Getto' i 'Koniec wieku' na poziomie muzycznym zajmują u mnie to samo miesjce, jednak postanowiłem wyzej postawić KW za spujnośc i przesłanie jakie za sobą niesie No i teraz najtrudniejszy wybór.. Byc może jeszcze zmienię zdanie, bo w końcu The Triptic słuchałem zaledwie kilka/kilkanaście razy. Najnowsza płyta wybucha energią i jest poprostu niesamowita sama w sobie [więcej o niej napisałem w innym temacie] ale to jednak CLC uwielbiam chyba najbardizej. Kocham całą eletronikę jaka się tam znajduje. Ogólnie uwelbiam muzykę elektroniczną, ale to jak Sweet Noise wyprodukował tą płytę mieszając właśnie eletronikę z metalem, rapem itp. to dla mnie mistrzostwo Do dzisiaj przechodzą mnie dreszcze gdy włączę "Patrz", "Z ukrycia i cienia" albo song z panią Jopek to jest jednak najlepsze co mogli zrobić hehe.. CLC!
zielony - 2007-08-08, 12:03
mietku, zapomniałes Respect gdzies wcisnac....
querter - 2007-08-08, 13:10
nie zapomniałem, bo nie mam
Adam - 2007-08-08, 13:13
Moje nowe zestawienie:
1. The Triptic
2. Koniec Wieku
3. Respect
4. CLC
5. Ghetto
6. Revolta
butch.bmf - 2007-08-16, 12:02
1. The Triptic
2. Czas ludzi cienia
3. Getto
4. Koniec wieku
5. Revolta
Płyty Respect nie wpisuję na tą listę, bo znam z niej tylko dwa utwory.
Przemek - 2007-08-20, 17:40
| Przemek napisał/a: | 1) mam nadzieje ta następna
2) czas ludzi cienia (mistrzowska, rewelacyjna, perfekcyjna, niepowtarzalna) - rewolucja na polskiej scenie muzycznej
3) getto
4) koniec wieku
5) respect
6) revolta |
1) Czas Ludzi Cienia
2) The Triptic
3) Getto
4) Koniec Wieku
5) Respect
6) Revolta
Bardzo cenie sobie The Triptic, ale ostatecznie CLC najlepsza
Soul - 2007-08-22, 16:51
Zdecydowanie płyta Koniec Wieku dała mi najwiecej i jak na razie żadna inna muzyka nie miała dla mnie takiego znaczenia.
1. Koniec Wieku
2. The Triptic
3. Czas Ludzi Cienia
4. Getto
5. Respect
6. Revolta
westa - 2007-08-22, 21:02
1. CLC
2. KW
3. GHETTO
4. TRIPTIC
5. RESPECT
6. REVOLTA
No coz w Tripticu brakuje mi tego "czegos" jednak albo jeszcze nie odkrylem
Momus - 2007-08-22, 22:16
od ostatniego razu w mojej liścię troszkę się poprzestawiało więc napiszę
1)respect
2)Czas ludzi cienia
3) the triptic
4)getto
5)koniec wieku
6)revolta
longas - 2007-08-22, 22:17
| Momus napisał/a: | | 1)respect |
oldskulowiec
Momus - 2007-08-23, 05:22
od samego początku
Mirage - 2007-08-23, 20:21
1) the triptic
2) czas ludzi cienia
3) getto
4) koniec wieku
5) respect
6) revolta
Noisomaniak - 2007-08-23, 22:12
1.Koniec Wieku
2.Getto , Czas Ludzi Cienia
3.Triptic ,Respect
PePe - 2007-08-23, 22:31
ależ zabawne te rankingi... ja takowego na ten moment nie potrafię ustalić...
Koniec Wieku numerem jeden; na zawsze nie bede pisal dlaczego; po prostu; najlepszy;
Respect i Ghetto wielbię za "brud" i surowość, a także ten ostry pazur;
CLC za perfekcjonizm i za to, że nauczyła mnie słuchać muzyki, sięgać po to co głębiej; DMKJN, skur**el (bardziej "zwrotki" niz refen ) i Patrz do dziś wywołują ciarki.
Revolta to dla mnie fenomenalny Patch v2.03 i zgniatający remix NUERHA z Docem i Nergalem.
A Triptic? Jeszcze długa droga i trochę dźwięków do odkrycia. Póki co nie znajdzie się w zestawieniu, bo to czas pokaze, jaki jest ten album.
Hans_Giebenrath - 2007-08-26, 02:34
Ja podobnie jak Ty Pepe, z oceną wartości Tripcic, jeszcze , dla mnie za wcześnie.
1.Koniec Wieku od momentu, w którym wyszła od razu w całosci trafiła do mnie w wyjątkowo adekwatnym okresie mojegop zycia do przekazu całosci konceptu.
1,5. Getto prawie tak jak KW jednak nie,aż tak głęboko.
2.Respect i Czas Ludzi Cienia.
3.Revolta
Jednak każda z tych płyt nade wszystko stymuluje moje bodźce do efektywnej reakcji. Kazda ma tę niezwykłą moc, ciepły przekaz i bunt.
Nawet, gdyby zabrakło zywności mógłbym jeszcze nieźle na tych płytach pociągnąć
TikTak - 2007-08-27, 21:26
muszę przyznać,że na dzień dzisiejszy na prowadzenie wychodzi The Triptic i to zdecydowanie, reszta płyt gdzieś blisko siebie z małym wskazaniem na CLC.A więc moja klasyfiakcja wygląda mniej wiecej tak:
1. The Triptic
2.CLC
3.Getto
Koniec wieku
Revolta
Respect
PePe - 2007-08-28, 15:12
czyli typowy fan SN z epoki "CLC i pozniej"
Amat3uR - 2007-08-28, 17:56
To źle?
TikTak - 2007-08-28, 18:08
| PePe napisał/a: | | czyli typowy fan SN z epoki "CLC i pozniej" |
heh dziwilbys sie i to w Twoim wypadku chyba nwet pozytywnie. CLC to byla trzecia z kolei płyta SN która poznałem.DOPIERO trzecia
Adam - 2007-08-28, 19:26
| PePe napisał/a: | | czyli typowy fan SN z epoki "CLC i pozniej" |
Zauważyłem, ze w pewnych środowiskach modne jest bycie fanem starszej twórczości SN. Jeśli komuś się podoba bardziej to, co SN robi teraz, to już nie ma pojęcia o tym zespole. Nie rozumiem tej całej bitwy na gusta.
Mi - 2007-08-28, 19:30
bo nie ma ona sensu
natomiast sama dostaje piany na ustach jak na haslo "Sweet Noise" ludzie komentuja "aaa ci od peji"
wrrrrrrrrrrrrrrrrrr
jakby nagrali jedna plyte z jedna piosenka...
Hans_Giebenrath - 2007-08-28, 19:44 Temat postu: nie chodzi o gusta
| Adam napisał/a: | | Zauważyłem, ze w pewnych środowiskach modne jest bycie fanem starszej twórczości SN. Jeśli komuś się podoba bardziej to, co SN robi teraz, to już nie ma pojęcia o SN. Nie rozumiem tej całej bitwy na gusta. |
Wiesz Bracie tu nie chodzi o gusta. Tez bardzo mocno zauważam to, wiekszośc obecych fanów ukształtowała sie włąsnie po CLC, nawet przed wyjściem tej płyty wiedziałem ,ze tak bedzie. I czasem budzi to we mnie negatywne emocje, ale to nie znaczy oczyście, ze taki fakt oznacza coś złego. Wprost przeciwnie cieszę sie, że po tej płycie pojawiło sie tylu fanów miłośników twórczości SN. Jednak ja, podobnie chyba jak Pepe bardziej ucieszyłbym sie, gdybym np. zetknał sie obecnie z fanem słuchającym SN tak długo jak ja czyli od 1995r. Niestety jak dotad nikogo takiego nie spotkałem . Jest to , dla mnie osobiscie troche smutne, jednak cieszy mnie fakt, ze sa przynajmniej nowi. I to jest zupełnie naturalne, przeciez jak ja zaczynałem słuchać SN to Adam miał 5 lat. I dzis równiez jest miłosnikiem ich muzyki jak ja i to jest piękne. SZkoda tylko, ze nie natknałem się jeszcze na tak starego wyjadacza jak ja, ale to juz mój osobisty problem i chyba kompleks starosci [/quote]
longas - 2007-08-28, 19:47
jest na tym forum kilka osob słuchajacych zespołu od jego poczatku...
Małgosia - 2007-08-28, 21:29
Heh... Ja SN nie słucham od początku bo za młoda jestem
Mimo że zaczęłam słuchać też coś około CLC to mówienie że jest się fanem "od" czy "do", to jak powiedzieć: "Jadam hamburgery, ale lubię w nich tylko bułkę"
(zwracam uwagę na słowo FAN)
zwierzak - 2007-08-28, 23:19
| longas napisał/a: | | jest na tym forum kilka osob słuchajacych zespołu od jego poczatku... |
No na przyklad ja slucham SN tez od 1995 roku.
Darth Kion - 2007-08-29, 13:44
Dla mnie i tak bezapelacyjnie na pierwszym miejscu bedzie Czas Ludzi Cienia. Plyte kupilem (sam! - pierwsza plyta, ktora kupilem za odlozona kase) w wieku 13 lat i moge zapewnic, ze zmienila moja zycie. Oczywiscie KW miazdzy takze, ale ogrmony sentyment jaki mam do CLC po prostu, zawsze bedzie dla mnie na podium wsrod krazkow SN, obojetnie co jeszcze nagraja.
PePe - 2007-08-29, 16:00
spokojnie szatany... ja nie mowie ze źle...
sam jakims tam oldschoolowcem nie jestem, bo slucham SN od 2001 roku (miale mwtedy 16 lat... kiedy to bylo ); chodzilo mi o to, ze TikTak jest kolejna osoba, ktora slucha SN dopiero od wydania CLC i ze taki styl mu odpowiada, a sporo takich osob tutaj; jak widac - niesluszna to byla uwaga
nie uwazam kogos za gorszego bo lubi tylko to co po CLC; nie uwazam sie tez za kogos kto chce byc modny mowiac "lubie KW"; bzdura; KW to dla mnie nr 1, CLC to chyba nr 2 w tworczosci eSeNów; jak ktos slusznie zauwazyl - jest sporo osob, ktore zaczely sluchac SN dopiero po CLC a wczesniejsze dokonania im nie leza; mysle ze to po prostu owoc popularnosci tak zwanego new metalu, gdzie gitarka miesza sie z klawiszami i innymi syntezatorami...
W tym co napisalem nie bylo zadnej "szydery" czy potepiania; kiedy SN wydalo pierwsza plyte ja mialem 10 lat, ogolnie pojeta muzyka metalowa byla dla mnie tylko łojeniem w instrumenty ile sil w rekach i darciem mordy bez wiekszego ladu i skladu, wiec jakis tam wybitny nie jestem i sie nie wybijam; szczegolnie ze SN podpadlo mi tez czesciowo dzieki utworom z CLC, mimo ze uslyszalem je jeszcze przed premiera albumu;
nie stresowac sie tu i nie probowac mi tu wmawiac ze jestem jakis tam tru czy inny SS ;P wiecej luzu na krawacie
TikTak - 2007-08-29, 16:54
ej nie chcę sie tu za bardzo zwierzać, ale SN poznałem przy okazji wydania Getta, byłem wtedy małym szczylem i słucahłem teo co starsze rodzenstwo(SN,Flapjack,Acidów, Illusion,Biohazard itd.). Ktoregos z pierwszych teledyskow SN nawet sie chyba przestraszylem, w kazdym badz razie mam malo pozytywne wspomnienia .CLC i cala dzialanosc zespolu od mementu wydania tej plyty byly po prostu czyms nowym na skale naszego kraju,wprowadziły inną jakośc i tym zaskarbiły sobie chyba nowych fanów.A że nie wszystkim to sie podoba to inna bajka. To forum tez czytam od dawna wiec spoko
Soul - 2007-08-29, 22:44
Ja od początku słyszałem o tym zespole i miałem w planie zapoznać się z ich twórczością. Ale jakoś tak wyszło, że dopiero pierwsza płyta to była właśnie CLC. Potem przeczytałem wczesniesze teksty i zrobiły na mnie naprawdę duże wrażenie. Zatem zaopatrzylem sie tez w poprzednie, rewelacyjne, albumy. Koniec Wieku bije na głowe wiekszosc muzyki, jaką w zyciu slyszalem. Przede wszystkim tekstami, do ktorych zawsze bede mial gleboki szacunek (a to dopiero rzadkosc). Daly mi wiele do myslenia i bardzo uwrazliwily na ludzkie cierpienie.
Tak wiec slucham od CLC, ale wczesniejsze dokonania cenie jeszcze bardziej.
PePe - 2007-08-30, 14:43
No i właśnie to jest to o czym mówiłem. Mimo iż wiele osób zna SN dłużej, to zaczęło słuchać dopiero po CLC, bo wtedy powstało dużo szumu wokół tej kapeli.
Inna para kaloszy jest taka, że dla wielu ludzi SN to w zasadzie tylko CLC, Revolta i Triptic. To tak jakby zacząć słuchać Ironów od "Siódmego syna..." a Metallike od "Black Album" i jeszcze Korna od "Issues" (No i Huntera od "MedeiS") Ile wspaniałych rzeczy można pominąć...
KaSiaaaa - 2007-08-30, 14:45
| PePe napisał/a: | | Ile wspaniałych rzeczy można pominąć... |
Ale przeciez to nie znaczy, ze do tych wspanialych rzeczy nie mozna wrocic...
alkanet - 2007-08-30, 15:00
Ja też zaczęłam słuchać Sweet Noise od CLC. Ale lubie posłuchać sobie Koniec Wieku czy Respect.
Kicu - 2007-08-30, 15:59
U mnie pierwsze były Respect\Getto\Koniec wieku (nie wiem w jakiej dokladnie kolejności), mniej więcej w jednakowym czasie. Jednak niedługo po tym wyszedł CZas Ludzi Cienia i zawładnął mną całkowicie Trudno mi jest napisać jaka jest moja ulubiona płyta. Mógłbym napisać że 'The Triptic', jednak mogłoby to być pod wpływem emocji i chwili oraz tego że dopiero co ta płyta wyszła. Można by też napisac 'Czas Ludzi Cienia' za to że najwięcej jej słuchałem i nadal ją uwielbiam. Mogłoby to też być Getto albo Respect albo Koniec Wieku za to że od nich zaczynałem i mają w sobie coś wyjątkowego. Dlatego lepiej zrobić to tak:
1. Getto \ Respect \ Koniec Wieku \ Czas Ludzi Cienia \ The Triptic
2. Revolta
Adam - 2007-10-06, 13:04
Dobra, po tysiącach przesłuchań nowego krążka emocje ostygły.
Lirycznie:
Ghetto
CLC
Koniec Wieku
Respect
Triptic
Muzycznie:
Koniec Wieku
Triptic
Respect
CLC
Ghetto
Revolta
Momus - 2007-10-06, 13:35
| Adam napisał/a: |
Lirycznie:
Ghetto
CLC
Koniec Wieku
Respect
Triptic
Revolta
|
pewien absurd imo...
PePe - 2007-10-06, 13:38
yyyyyyyyyyyyy.... dlaczego?
Momus - 2007-10-06, 15:08
lirycznie i tekstowo obie płyty się nie różnią, dlatego powinny być moim zdaniem postawione w jednym rzędzie albo revolta nie powinna być w tym zestawieniu... no chyba, że jest jakieś inny kontekst, którego ja tu nie dostrzegam. oświeć mnie jeżeli jest inaczej, bo zawsze mogę się mylić...
PePe - 2007-10-06, 15:20
hehe, rzeczywiscie, masz racje akurat ja nad czyms innym sie skupiłem
ale z jednym to sie bede klocil - nie musza byc w jednym rzedzie, bo clc rozni sie nieznacznie tekstowo od revolty mogą być na sąsiednich pozycjach ;]
(Chyba że Adamowi kwestie Ryszarda zwanego Peją i niejakiego OSTRego tak nie przypadły do gustu, że cała wartość tekstowa płyty leci na łeb, na szyję )
[ Dodano: 2007-10-06, 16:21 ]
a Kicu jaki dyplomata w zestawieniach
Momus - 2007-10-06, 15:34
"(...)Medi Top bądź pozdrowiony.
I wszystkie jak ty glony.
Wszystkie wydry życie znają.
Młodzi w blokach biegają.(...)"
pepe, ten tekst co najwyżej podnosi wartość liryczną albumu. spójrz tylko na ten fragment
X - 2007-10-06, 15:34
Ale kto powiedział, że tylko kwestie tekstowe decydują o rankingu? Przecież Revolta mogła być pod CLC, ze kwestie muzyczne. Może koledze przeróbki podobają się mniej niż oryginały?
zwierzak - 2007-10-06, 15:38
Przeczytaj jeszcze raz post Adama i zastanow sie nad tym co napisales
X - 2007-10-06, 15:39
| zwierzak napisał/a: | Przeczytaj jeszcze raz post Adama i zastanow sie nad tym co napisales |
Racja...mój błąd. .
Adam - 2007-10-06, 18:15
Racja, pomyliły mi się kolumny.
PePe - 2007-10-07, 12:49
Dobra, koniec offtopa.
Poza tym i tak wszyscy wiedzą, że SN muzycznie i tekstowo skończyło się na "kilem ol"
Marius - 2008-01-06, 15:18
Ja powiem trochę inaczej - najlepsze płyty, które cenię sobie na równi (1 miejsce) to Respect, Getto i Czas Ludzi Cienia, trochę gorsze to The Triptic i Koniec Wieku, a najgrosza jest Revolta
pozdro
Lars - 2008-01-16, 18:03
| PePe napisał/a: | Poza tym i tak wszyscy wiedzą, że SN muzycznie i tekstowo skończyło się na "kilem ol" |
co prawda to prawda
Do niedawna moja ulubiona plyta byl CLC ale teraz juz sam nie wiem czy Triptic go nie przebil. Zupelnie rozne plyty wiec trzeba do tego podejsc jakos naukowo, zeby wylonic najlepsza Moze poczekam i sprawdze, ktora jako pierwsza moj sprzet grajacy nie bedzie chcial czytac. To bedzie znaczyc,ze byla czesciej sluchana
Mungo666 - 2008-03-16, 20:43
Oczywiscie CZAS LUDZI CIENIA xDD
_SaNa_ - 2008-07-03, 22:20
Czas Ludzi Cienia i Koniec Wieku Choc nie powiem.. reszta także jest świetna. Ale było pytanie o najlepsza.
Dorian - 2008-09-13, 01:43
Dla mnie "Kniec Wieku" jest płytą z dorobku SN, którą nazwałbym ulubionym albumem, niemniej "Respect" jako pierwsze wydawnictwo zespołu chyba najbardziej mi się spodobał. Kolejne albumy tylko potwierdzają klasę zespołu. Obecnie album "Czas Ludzi Cienia" podoba mi się, ale jednak "Triptic" jest o wiele bardziej klimatycznym krążkiem
gochahh - 2009-02-24, 08:01
zdecydowanie najbardziej lubię "Koniec Wieku"
Amat3uR - 2009-02-24, 08:16
Dlaczego?
PePe - 2009-02-24, 09:38
Jeśli ktoś pisze, że lubi KW to nie musi uzasadniać. To oczywiste
Momus - 2009-02-24, 16:41
ee, tam. respect wole. getto też mi się chyba bardziej podoba. Nie powiem... klasyka, jednakże przezemnie nie doceniona.
gochahh - 2009-02-24, 16:57
| PePe napisał/a: | Jeśli ktoś pisze, że lubi KW to nie musi uzasadniać. To oczywiste |
ależ oczywiście to oczywista oczywistość...
X - 2009-02-24, 21:10
| gochahh napisał/a: | | PePe napisał/a: | Jeśli ktoś pisze, że lubi KW to nie musi uzasadniać. To oczywiste |
ależ oczywiście to oczywista oczywistość... |
Metalowcy są jednak niereformowalni.
PePe - 2009-02-25, 00:18
X - Ty się lepiej zreformuj... nie chce po raz kolejny wchodzić w dyskusje na temat poziomu... KW to czysta moc; pozniej to juz była tylko moc z fajerwerkami;
X - 2009-02-25, 02:05
| PePe napisał/a: | | X - Ty się lepiej zreformuj... nie chce po raz kolejny wchodzić w dyskusje na temat poziomu... KW to czysta moc; pozniej to juz była tylko moc z fajerwerkami; |
Takiej ,,mocy" to ja mam na polskiej scenie od chuja, mam tego w takich ilościach, że nawet nazw nie pamietam, bo mi się to wszystko w jedno zlewa. A płyt z tak bogatą aranżacją jak Triptic to ze świecą szukać.
Czasami szczeptając można zrobić większy rozpierdol na emocjach odbiorcy niż wszystkie KW i inne mordodarcia razem wziete. To tak poza tematem i ogólnie raczej mówię.
Ja sie właśnie teraz zreformowałem, bo kiedyś myślałem dokładnie tak samo jak Wy. Ale z czasem człowiek dojrzewa to i poglądy muzyczne mu się zmieniają i nagle EUREKA! Okazuje się, że niekoniecznie jest tak, że jak ktoś wydrze japę to jest zajebisty.... wręcz przeciwnie....to już się ,,przejadło" i niektórzy ludzie chcą czegoś nowego, bo mają ,,przesyt" metalem i tyle...
Amat3uR - 2009-02-25, 08:05
Przestytu metalem nie mam, ale KW mnie... męczy. Muzyce jednak jest potrzebna melodia i rytm, to raz, a dwa... trochę zbyt rzewne dla mnie są te kawałki. Dla wszystkich fanów kultowe KW i Respect są dla mnie najsłabszymi płytami SN. Ghetto i The Triptic pany!
eN - 2009-02-25, 13:47
w takim razie ja się muszę wyłamać i wreszcie powiedzieć to otwarcie iż:
jestem dzieckiem "Czasu Ludzi Cienia"
longas - 2009-02-25, 14:09
| Cytat: | | jestem dzieckiem "Czasu Ludzi Cienia" |
wyjdź!
Anneke - 2009-02-25, 14:12
| eN napisał/a: | w takim razie ja się muszę wyłamać i wreszcie powiedzieć to otwarcie iż:
jestem dzieckiem "Czasu Ludzi Cienia" |
cześć, Siostra
Małgosia - 2009-02-25, 14:13
Zabieram się z eN!
Anneke - 2009-02-25, 14:14
no i 3 dziewczyny mniej na forum
eN - 2009-02-25, 14:16
| Anneke napisał/a: | no i 3 dziewczyny mniej na forum |
to co panie l, dalej podtrzymujesz pan swoje zdanie?
longas - 2009-02-25, 14:20
jeszcze zebyscie jakies fotki dawały w temacie 'fotki'.....a wy tylko gadacie....zaden pozytek
eN - 2009-02-25, 14:24
| longas napisał/a: | jeszcze zebyscie jakies fotki dawały w temacie 'fotki'.....a wy tylko gadacie....zaden pozytek |
to weź pan zmień nazwę tego forum na sweet noise fan fotka forum, wtedy może się dostosuję
Amat3uR - 2009-02-25, 14:31
I znowu marudzisz
eN - 2009-02-25, 14:32
| Amat3uR napisał/a: | I znowu marudzisz |
dla Ciebie wszystko
Amat3uR - 2009-02-25, 14:36
Trzymam za słowo
Anneke - 2009-02-25, 15:02
longas, kup może sobie ckm czy coś w tym stylu, może powstrzymasz się od skojarzeń przy każdej możliwej okazji i fotografii dużo jest....
arcz - 2009-02-25, 15:05
.. dajcie mu spokój, chłopak dorasta.
longas - 2009-02-25, 15:06
| Anneke napisał/a: | | longas, kup może sobie ckm czy coś w tym stylu, może powstrzymasz się od skojarzeń przy każdej możliwej okazji i fotografii dużo jest.... |
nie wiem o czym mowisz
Rogal - 2009-02-26, 22:44
Ja na dzień dzisiejszy płyty SN ustawił bym w takiej kolejności:
1. CLC - może dlatego że to pierwsza jaką słyszałem, ale wtedy byłem w gimnazjum i zaraziłem tym całą klasę. Wtedy wszyscy moi znajomi cenili ten zespół.
2. Respect - moim zdaniem o wiele ciekawsza płyta od G. czy K.W. Cisza to chyba mój ulubiony.
3. The Triptic - mimo że to muzyka w którą na siłę wciskano RPA, to jest kilka utworów które lubię.
4. Ghetto - mocno zestarzała się dla mnie ta płyta, ale Down, Bruk czy tytułowy nadal b.dobre.
5. Revolta - Na tej płycie jest jeden utwór godny uwagi, mianowicie N.U.E.R.H.A.. Cała reszta dość przeciętnie, i niektórych utworów w ogóle nie trawie.
6. Koniec Wieku - płyte przesłuchałem tylko raz w życiu. Na żywo ok, ale jako album studyjny mi nie podchodzi
Wiem że to dość dziwne, ale nie słucham już metalu/rocka, co najwyżej sporadycznie. Oczywiście dawniej by było tak: 1,2,4,3,5,6.
PePe - 2009-02-27, 00:58
mi się nie chce po raz kolejny szczebiotać o wyższości jednego albumu nad drugim; rzecz w tym, że jeśli stawiać KW jako "darcie mordy" z którego się wyrasta, a tryptyk jako coś do czego trzeba dorosnąć to ja tylko pokiwam głową i przyznam rację, bo już pewnego poziomu nie osiągnę...
dawno zostawiłem go za sobą.
Przemek - 2009-03-03, 02:03
| Rogal napisał/a: | 1. CLC - może dlatego że to pierwsza jaką słyszałem, ale wtedy byłem w gimnazjum i zaraziłem tym całą klasę. Wtedy wszyscy moi znajomi cenili ten zespół.
|
W moim przypadku było prawie identycznie, tyle, że moja klasa nie wykazywała takiej wyrozumiałości. Ostrzejszej muzyki słuchałem tylko ja. Duża część była raczej zafascynowana hiphopem, a reszta nie słuchała zbytnio muzyki.
amelia - 2009-04-13, 20:04
Nie mam ulubionej płyty Sweet Noise
Słabość mam do Czas ludzi cienia tylko dlatego że dzięki niej zaczęła się moja przygoda z SN
moim zdaniem każda ma takie kawałki do których wracam
RBlake - 2009-05-03, 11:35
Ha! Dobre pytanie.
Generalnie jeśli miałbym zaczynać od końca to byłaby to Revolta. Nie przez utarte schematy, ale ja tego krążka nigdy nie poczułem. Rozumiem gdzieś tam koncepcję, ale we mnie to nie uderzyło z jakąś dużą siłą, a niektóre kawałki wprowadziły niesmak.
Były czasy, że podobał mi się krążek Czas Ludzi Cienia, bo wprowadził nową jakość w muzyce SN. Jakość, sie wie, zupełnie inną od wcześniejszych dokonań, ale swego czasu mocno chłonną. Całość nieźle doprawiona liryką : ) potrafiła rządzić. Dzisiaj jednak z dużym dystansem patrzę na krążek.
Getto i Respect - to dla mnie kilery! Ze wskazaniem na Getto, bo o ile przy CNC mówiłem o "przesłaniu" o tyle przy Getto ono zabija, a całość doprawiona, ówczesnym brudnym i surowym stylem SN. Te pytania... "czy mam być twardy jak bruk?!"... wchodzą i nie wychodzą... naprawdę prawdziwy kawałek muzyki. Wizytówka wszech czasów.
Koniec Wieku niestety słyszałem dwa razy w życiu i nie mam wyrobionego poglądu.
A The Triptic? Dla mnie miazga! Strasznie spodobał mi się klimat jaki wytworzyło SN na tym albumie. Wiele przemyślanych, wielowątkowych i dobrze skonstruowanych pozycji, z takimi killerami jak Painkiller (no tak, w końcu killer), BLB, Victims Of War czy Burn Love.
Podsumowując:
1. Getto
2. Respect
3. The Triptic
4. Czas Ludzi Cienia
5. Revolta
dana - 2010-07-29, 00:10
mam wielki sentyment do płyty "Respect",
uwielbiam "Getto"
"Czas Ludzi Cienia"
.......
"The Triptic"