| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
NoiseNation - Piotruś PAN 17/1
NoiseNation - 2005-06-04, 19:08 Temat postu: Piotruś PAN 17/1 Chcemy Wam przedstawic Strumyka, artystę z NoiseNation.
Urodzony 23 lutego 1963 we Wrześni. Od dziewiątego roku życia gra na gitarze i komponuje piosenki. W 1981 założył swój pierwszy zespół "Telefon"; dziewięć lat później powstała kolejna, najbardziej znacząca w dorobku artystycznym Strumyka grupa - "Piotruś Pan".
Twórczość Strumyka obejmuje także działania solowe - na przykład piosenki śpiewane z
akompaniamentem gitary. Płytę z solową twórczoscią Strumyka możecie otrzymać podczas wystaw NN!Na wystawach prezentujemy także jego wiersze.
Ważnym dziełem w karierze literackiej Strumyka jest "Rockneuroll" - opowieść o perypetiach
związanych z próbą wydania płyty "Piotrusia Pana". Na stronie Sweet Noise, w dziale Noisenation mozecie juz przeczytać kolejną część tej opowieści!!
Możemy zdradzić,że w książce możemy spotkać obok wielu artystów także muzyków Sweet Noise
Strumyk opowie o swojej książce w programie Strefa P na TV4, w sobotę 18 czerwca o 9 rano ( program będzie tego dnia jeszcze powtarzany późną nocą)
Zapraszamy!!
Piotruś PAN 17/1
Piotruś PAN 17/1" powstał ze "Zbuntowanego Kaloryfera" na przełomie grudnia i stycznia 1989 - 90 r. Grają do dziś. Wygrali "Przystanek Olecko". Nagrali wtedy materiał w studiu "Rembrandt" w Radiu Białystok. Nagrywali również w poznańskim studiu "Giełda". Jako jeden z najciekawszych zespołów zagrali półtoragodzinny koncert w warszawskim klubie "Riviera Remont", transmitowany we wszystkich lokalnych stacjach radiowych w Polsce. W Jarocinie i Węgorzewie byli zawsze. Dali koncert na pierwszym "Przystanku Woodstock" w Czymanowie. I dużo, dużo koncertów.
Teledysk do kawałka "Nieudacznik" mozecie obejrzeć na stronie SN, w dziale Noisenation.
czarnuch - 2005-06-06, 19:58
rzeczywiście kapela Piotruś Pan jak i sam Strumyk to postacie godne najwyższego polecenia. Miałem okazję podziwiać ich live. Robią wrażenię!!! polecam
KaSiaaaa - 2005-06-18, 13:49
Wlaczylam dzis TV4 o 9:00 i nic nie bylo. Fakt ogladalam tylko do 9:15, bo mialam jechac na egzaminy, ale nawet nic nie zapowiadano,ze bedzie pod koniec programu. Czy cos bylo i kiedy powtorka??
Edit:
Kochani zaszla chyba pomylka...Ten program nie zaczal sie o 9tej tylko o 9:30 i chodzi chyba o "Strefa P". Tak czy sie myle??
Powtorka bedzie o 02:55...ladnie, to sie dzis nie wyspie Zapalki w oczy wsadzam i czekam
olusnz - 2005-06-18, 14:41
zapomniałem że to dzisiaj - mnie też czekają zapałki
KaSiaaaa - 2005-08-24, 21:09
Pozwolcie, ze odswieze temat...
Czy sa jakies informacje, kiedy wyjdzie ksiazka Strumyka - "Rockneuroll" ??
a1ien - 2007-09-09, 12:53
Ma ktoś może pierwszą cześć "Rockneuroll"? Na stronie NN jest czwórka tylko..
|
|