Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Sweet Noise - SN bez Magika i Toda ?

Adam - 2007-03-24, 20:30

Wania napisał/a:
jako ze pare slow zamienilem z henrykiem na koncercie neumy, te plotki co sie tam wyzej przewalaly ze henryk i magik juz nie graja w sn sa prawda ;) jak to skomentowal: czasem wazniejsza jest muzyka niz swiatelka ;-)

Źródło: 0v0.pwii.pl

No, to czekamy na zmianę nazwy zespołu :D

PePe - 2007-03-24, 20:55

jak napisze: "o ja pier**le" to chyba w tej sytuacji wyjątkowo modzi i admini przymkną oko... a więc:

O JA pier**le!

Wychodzi na to że jednak będzie "Glaca i Kostek - Triptic", a nie "Sweet Noise - Triptic".
milusio się zrobiło. jeśli to sie potwierdzi to czekamy na album gitarzystow...
(Mam nadzieje, ze to jednak nie bedzie prawda :/ )

Przemek - 2007-03-24, 21:11

...nie wiem czemu, ale do mnie mail nie doszedł...
longas - 2007-03-24, 23:12

PePe napisał/a:

Wychodzi na to że jednak będzie "Glaca i Kostek - Triptic", a nie "Sweet Noise - Triptic".

Glaca, Kamil i Kostek predzej :]

noooo, mamy juz wyjasnioną sytuację odnośnie składu (jeszcze?) sweet noise

Przemek - 2007-03-24, 23:28

...jeszcze nic nie zostało potwierdzone... troszkę się wkurzę, jeśli okaże się, że to jest prawda...
zwierzak - 2007-03-25, 00:26

A nawet jesli, to co?
Poczekajcie na sama muzyke i wtedy ociencie, czy to dobre, czy nie. Nawet jesli zaszly zmiany w skladzie (choc tego tak na prawde nie wiemy), to moze wyjda na dobre.

Adam - 2007-03-25, 00:42

Jeśli płyta będzie dobra, to dla mnie na gitarze może zasuwać nawet Andrzej Lepper, a na basówce o. Tadeusz zawsze dziewica.
longas - 2007-03-25, 01:44

Przemek napisał/a:
PePe napisał/a:

Podobno SN to G i M. Od początku. Jak któregoś z nich zabraknie, to już wg mnie nie powinno się to dalej nazywać SN bo to oni są tym rdzeniem... A niestety w świetle ostatnich wydarzeń taki tekst staje się dziwnie realny. Jak nad albumem z podstawowego składu pracuje tylko wokalista, to się robi dziwnie smutno i pusto :/
Szkoda

Jak tak dalej pójdzie, to już nikogo nie będzie na scenie. Przyjdzie jakiś robol, podłączy sprzęt do sieci i koncert na całego :lol:

z tematu o neptunaliach.....

eheheh samoistnie spełniająca sie przepowiednia :]

PePe - 2007-03-25, 03:11

wlasnie wrocilem z imprezy i stwierdzilem ze zanim pojde spac przeczytam co sadzicie o tych plotkach na temat skladu; i tak jak o tym sobie myslalem teraz (a w trakcie imprezy gadalem przy piwku o tym z innym fanem SN) to przypomnialem sobie cos...

kiedys, jeszcze na starym oficjalnym forum SN pare latek temu, byl taki temat: czy SN bez Glacy powinno pozostac przy tej samej nazwie; nie jestem pewien na 100% czy byl to oddzielny wątek, czy ta dyskusja powstala przy okazji jakiejs innej; wniosek z niej w kazdym razie byl taki:
od zawsze trzonem SN byl Glaca i Mały; jeśli zabraknie któregoś z nich, to już nie będzie SN; ktoś chyba nawet powiedział, że w przypadku gdy zabraknie któregoś z nich, to to już nie powinno nosić nazwy Sweet Noise.
przykre to jak diabli, tak po prawdzie to troche brzmi jak koniec kapeli... (czy sam Hetfield to Metallica? czy sam Slash to Guns'n'Roses? czy sam Cavalera to Sepultura? no kuchwa nie :!: )
:( :( :(

Momus - 2007-03-25, 07:44

ano racja... smuci mnie to.
PePe - 2007-03-25, 13:20

a pamieta ktos jak gdzies tu klepalismy posty na temat tego, że zniknął dział ze składem kapeli ze strony oficjalnej? ja nie moge tego wygrzebac...
longas - 2007-03-25, 13:32

no akurat to nic nie ma z tym wspolnego, bo ta podstrona znikneła jakies 3-4 lata temu....jak odeszli z SN emef i demolka....

ja mysle ze sprawa nawet bez wyjasniej ze strony Sn, jest i tak jasna.........na tyle filmików co wyszło od glacy nie było na zadnym ani henryka ani magika.......
znacie jaki zespoł ktory na raportach ze studia/nagrywania płyty byłby tylko reprezentowany przez wokaliste ?
bo ja jeszce takich filmików nie widziałem

PePe - 2007-03-25, 14:50

no mi sie wydawalo ze to bylo jednak pozniej... tylko tez mi sie to gryzlo z pewnymi faktami, bo przeciez przy powstawaniu without i cold days (chyba) jeszcze pracowal magik...

jak pojawiali się nowi członkowie w kapeli, to od razu byly o tym informacje; pozegnanie z NoNerami bylo nawet opisane ladnym komentarzem, szerokim i zapewniajacym ze nie chodzi tu o jaksi rozpad, a po prostu chlopaki wracaja do pracy nad swoja kapela, ktora zaniedbali po dzialaniach z SN; a jak znika trzon kapeli, ktory byl tu od zawsze, to nawet nie ma najmniejszej informacji o tym;
albo to wszystko okaze sie plotka, albo G nie chce, zeby takie informacje jak powazne oslabienie zespolu wplynelo negatywnie na "nastroje" fanow przed wydaniem albumu...

Amat3uR - 2007-03-25, 18:28

Niby zwierzak ma rację pisząc, że poczekajmy na płytę, ale ogladając te filmiki na YouTube i czytając o tym, że Todda i Magica może już nie być w zespole a Triptic tak naprawdę jest solowym projektem Glacy, no to też jestem pełen niesmaku.

Jedno jest pewne, jeśli Magica już nie ma, płyta powinna się zwać "Glaca - Triptic" a nie "Sweet Noise - Triptic". Wtedy Sweet Noise żyłoby legendą poprzednich dokonań a płyta Czas Ludzi Cienia (eksperymentu na Revolcie nie liczę) ostatnią znakomitą płytą wielkiego zespołu. Może Glaca sam nagra coś zajebistego, ale w mojej opinii nie powinien firmować tego marką Sweet Noise.

longas - 2007-03-25, 19:54

ja juz od dawno byłem tego zdania ze jesli glaca chce/chciał eksperymentowac z elektronika, to po KW powinnien złozyc sobie drugi zespoł......

wtedy nie było by głupiego podziału na stare i nowe SN......

Małgosia - 2007-03-25, 21:26

Amat3uR ma rację, SN to nie tylko Glaca, a jeżeli ten robi coś własnego to niech firmuje to własnym nazwiskiem a nie Sweet Noise. I tu nie chodzi o renomę bo Glaca też ją ma, tylko o to kto bierze udział w projekcie.
Generalnie to wszystko zaczyna wyglądać dosyć dziwnie.

Adam, co do tego Leppera, jeżeli chodzi o zwyczajny odbiór muzyki, to może byłoby ok, ale fani SN chcialiby czegoś więcej niż dobrze grającego Kowalskiego.
Nie wiem czy dobrze wyrażam to o co mi chodzi, ale dla mnie SN to nie tylko dobra muzyka...

zwierzak - 2007-03-25, 22:29

Ale po pierwsze to sa na razie plotki. Wiec przestancie biadolic. Ja uznaja, ze chca powiedziec czy cos sie zmienilo w skladzie czy nie, to powiedza.
A po drugie SN to oczywiscie nie tylko Glaca, ale tez bez Magika moze istniec. W roznych zespolach rozne zmiany zachodza. Skoro nawet wyszlo tak, ze drogi Glacy i Magika mialyby sie rozejsc, to dlaczego SN mialoby przestac istniec. Przeciez w tym zespole jest w tej chwili jeszcze kilku innych muzykow. Jak odejdzie jeden, to reszta nadal zostanie.

Momus - 2007-03-25, 22:34

plotki plotkami ale jeżeli staną się prawdą, to najbardziej wnerwiające będzie to, że robi się tajemnice z czegoś co już się stało i co gorsze, nie ma bata żeby w końcu nie wyszło na jaw... po co?! i tak w konsekwencji moze się okazac, że M i H do składu już nie należą... no bo chyba glaca na koncercie w ich miejsce manekinów nie poustawia ;/ żal....

no cóż, już się nabiadoliłem a teraz czekam cierpliwie do 18 maja

PePe - 2007-03-25, 23:56

zwierzak - porownaj sobie sklad kapeli od poczatku istnienia; ludzie ktorzy tworzyli ten zespol i nadawali tej muzyce ksztalt, to wlasnie magik i glaca; z tego co mozna bylo wyczytac, to glownie Magik... a teraz jego nie ma; nie chce tu pomijac roli Toda, bo w ostatnich latach byl jedną z trzech czolowych postaci tego zespolu, ale to jednak wlasnie G i M to byl rdzen tego organizmu.
tak teraz zlapalem Getto i KW. na Getcie przy muzyce pracowali wszyscy (tak są opisane utwory w książeczce płyty). na KW jest to glownie Mały, a w czterech utworach wspieral go Bigosik...

Amat3uR napisał/a:
Jedno jest pewne, jeśli Magica już nie ma, płyta powinna się zwać "Glaca - Triptic" a nie "Sweet Noise - Triptic". Wtedy Sweet Noise żyłoby legendą poprzednich dokonań a płyta Czas Ludzi Cienia (eksperymentu na Revolcie nie liczę) ostatnią znakomitą płytą wielkiego zespołu. Może Glaca sam nagra coś zajebistego, ale w mojej opinii nie powinien firmować tego marką Sweet Noise.

no i tu się zgadzam z kolegą; niestety, ale Ci co znają stare SN sa bezlitośni dla tego co się działo na Revolcie, a nawet na CLC; slychac teksty: SN sie zeszmacilo... przykre... sam nie wiem co gorsze - sluchac tego nie wiedzac co o tym mowic, majac swiadomosc ze wkrotce ide na koncert tej kapeli zeby uslyszec stare dobre sn, czy zapamietac sn jako kapele kopiaca po dupie i nie dajaca sie podpiac pod komercyjne zagrywki oraz jakeis dziwne klimaty, ale nie moc juz ich uslsyzec na zywo...
juz mnie meczy ten temat...

(jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju - pozegnanie musialo byc grzeczne i gentelmenskie, jesli G dalej chce sygnowac Triptic nazwa SN; czesto kontrakty uwzgledniaja co sie dzieje z nazwa zespolu i jego dorobkiem w przypadku jego rozpadu czy odejsciem ktoregos z czlonkow; mysle ze Magik mial prawo robic jakies zamieszanie, tylko po co? dobrze ze chociaz tyle z tego wszystkiego wyglada jakos po ludzku.)

Amat3uR - 2007-03-26, 00:32

Cytat:
Przeciez w tym zespole jest w tej chwili jeszcze kilku innych muzykow

Których? :lol: Kostek....i? :lol:
Cytat:
ludzie zachowujecie się troche jak redakcja serwisu pokroju pudelka ... ktoś coś rzucił na wiatr i już wszyscy krzyczą ola boga co to co tamto , może poczekajmy na jakąś oficjalną wiadomość bo nie widze sensu w pustych dywagacjach !

W końcu się coś na tym foro dzieje,a Ty chcesz je znowu uśpić. Wydaje mi się, że plotka o rozpadzie zespołu (bo dla mnie to synonim, jeśli w kapeli zostanie tylko G i Kostek) jest ciekawym tematem do przedyskutowania na forum fanów Sweet Noise, nie uważasz? A może lepiej znowu, by przez tydzień nikt posta nie napisał?
Cytat:
no i tu się zgadzam z kolegą; niestety, ale Ci co znają stare SN sa bezlitośni dla tego co się działo na Revolcie, a nawet na CLC; slychac teksty: SN sie zeszmacilo... przykre... sam nie wiem co gorsze - sluchac tego nie wiedzac co o tym mowic, majac swiadomosc ze wkrotce ide na koncert tej kapeli zeby uslyszec stare dobre sn, czy zapamietac sn jako kapele kopiaca po dupie i nie dajaca sie podpiac pod komercyjne zagrywki oraz jakeis dziwne klimaty, ale nie moc juz ich uslsyzec na zywo...
juz mnie meczy ten temat...

CLC akurat było według mnie płytą wybitną, oryginalną i nowatorską. A że nie był to ten sam styl muzyczny? No i?
Cytat:
(jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju - pozegnanie musialo byc grzeczne i gentelmenskie, jesli G dalej chce sygnowac Triptic nazwa SN; czesto kontrakty uwzgledniaja co sie dzieje z nazwa zespolu i jego dorobkiem w przypadku jego rozpadu czy odejsciem ktoregos z czlonkow; mysle ze Magik mial prawo robic jakies zamieszanie, tylko po co? dobrze ze chociaz tyle z tego wszystkiego wyglada jakos po ludzku.)
Niewiadomo. Jeśli ich drogi się rozeszły, to menadżerem jest Sylwia Lato, wydaje mi się, że zadbała o to, by interes pozostał po stronie Glacy ;)
zwierzak - 2007-03-26, 00:38

Skoro nie ma informacji czy plotki sa prawdziwe czy nie, to widocznie osoby za to odpowiedzialne stwierdzily, ze nie czas na to. I nalezy to uszanowac.

No widzisz Amator. Zostal chociazby wlasnie Kostek (ktory dla ciebie chyba nie jest muzykiem), jest Kamil (ktory tak na prawde od bardzo dawna jest czescia zespolu). Jesli plotki sa prawdziwe i Magik odszedl, to moim zdaniem nadal bedzie to SN. Moze nie to samo SN, ale nadal SN.

PePe - 2007-03-26, 01:04

Amat3uR napisał/a:

CLC akurat było według mnie płytą wybitną, oryginalną i nowatorską. A że nie był to ten sam styl muzyczny? No i?

Ale przeciez ja nie twierdze ze jest inaczej, sam bardzo lubie clc, ale dla wielu juz wtedy to byl zly kierunek dzialan muzycznych sn.

zwierzak napisał/a:
Skoro nie ma informacji czy plotki sa prawdziwe czy nie, to widocznie osoby za to odpowiedzialne stwierdzily, ze nie czas na to. I nalezy to uszanowac.

skoro nie ma zadnych informacji co do tego co sie dzieje z zespolem, to chyba naturalne ze powstja spekualcje i plotki. a to "uznanie, że nie czas" to wlasnie moze byc chec ograniczenia szumu wokol powaznego oslabienia skladu zespolu...

goat - 2007-03-26, 01:10

Część tych waszych wypowiedzi to konfabulacje.
Nic nie wiemy wiec po co zmyślać, dywagować.
Poczekajcie co sie stanie. Skoro nie ma informacji poczekajmy na nie.
Będą informacje można będzie je komentować

Cytat:
Niewiadomo. Jeśli ich drogi się rozeszły, to menadżerem jest Sylwia Lato, wydaje mi się, że zadbała o to, by interes pozostał po stronie Glacy

Amator pomyśl zanim napiszesz.

PePe - 2007-03-26, 09:52

A które to "pomysły" Amatora idą aż tak daleko, że nie ma sensu o nich gadać?

Przypominam, że te konfabulacje wyszły ponoć z ust Toda. Więce jeśli nikt tu nie zełgał to SN już nie będzie tym samym SN.

zwierzak - 2007-03-26, 12:22

No wlasnie PePe. Wyszly "ponoc" z ust Toda.
PePe - 2007-03-26, 12:54

1) Magik i Tod wyjeżdżali do Anglii czy Szkocji na zarobek
2) w nagrywaniu kawałków w RPA brał udział Kamil H. i Kostek, a Magika i Henryka zabrakło
3) w kilku materiałach ze studia nie padło ani razu słowo "Magik" lub "Tod";
4) nie tylko nie padły ich ksywy, ale i nie było ich widać, co szczególnie daje do myślenia w przypadku sesji nagraniowej gitar; na forum padło pytanie: zna ktoś tego gitarzyste? bo ja nie poznaje... - dość wymowne

jak poszukasz to znajdziesz jeszcze pare rzeczy, nad ktorymi sie mozna zastanowic; chyba jest nad czym "dywagowac"; poza tym to forum dyskusyjne i dobrze jest jak pojawia sie temat do omowienia :)

Cały czas liczę, że będzie inaczej niż to się teraz rysuje, no ale pewne rzeczy nie dają mi (i nie tylko mi) spokoju, więc chyba jest o czym gadać :roll:

dahlia - 2007-03-26, 13:14

Patrzę i oczom nie wierzę. obok naszego ciapusia- detektywka amatorka uaktywnił się nadkomisarz młodszy pepe.
:lol: :lol: ( mała litera specjalnie a jakrze)
ABW oraz WSI czekają na takich jak wy- marnujecie się!
Żenujace- zamiast się cieszyć, że Glaca został w taki razie i szykuje Wam nową płytę to dopytujecie się o muzyków, dla których- oczywiście o ile to prawda o ich wyjeździe- nic w takim razie nie znaczyliście?
Mieli Was gdzieś i pojechali na saksy, zarabiać euro, pieniążki, money..."hardcore- upadłe ideały"
Do tej pory taki komercjalizm był tu bardzo krytykowany. :-P

Jeśli Glaca czyta te wypociny to ja na jego miejscu wyjechałabym już dziś żeby z wami nie mieć nic do czynienia.
Poziom dyskusji bab w autobusie omawiających nowe doniesienia o Foremniak i Maseraku. Ale syf...
Nie- Gratuluję SN takich fanów. Już mnie tu nie zobaczycie.
Glaca respect i dziękuję, że mnie nie zawodzisz i pracujesz nad nową płytą dla nas - tych dla których muzyka i sztuka najważniejsza. :|

PePe - 2007-03-26, 13:27

Polakom gratulujemy dahlii... Ile Ty masz lat?
A słyszałaś kiedyś o rozstaniach z powodu różnych poglądów na muzykę? Chcesz przykład z naszego podwórka? ONA. Chylińska zaczęła działać solo robiąc ostrą muzę, a Skawiński, jako że nie czuł tego klimatu (jak sam kiedyś powiedział: ja mógłbym to zagrać, bo dla mnie technicznie to nie jest problem, żeby wyuczyć się ostrych riffów, ale po co? ja tego nie czuję) wrócił do wcześniejszego projektu i gra w Kombi.
Jeśli domeną Magika było ostre granie to się nie dziwię, że w końcu podziękował, bo nie było wystarczająco dużo miejsca dla jego gitary. A winisz go za to, że wyjechał za chlebem? Spróbuj wykarmić rodzinę ideałami - jak Ci się to uda, to zapiszę się do Ciebie na lekcje - może będę mógł zrezygnować z pracy i zająć się tylko studiami...

(a WSI chyba ostatnio rozwiązali... chciałem tam pracować, ale powiedzieli, że nie da rady, że za późno... anwet jakieś raporty w księgarnaich widziałem stamtąd :) )
Mimo wszystko pozdrawiam :)

Garion - 2007-03-26, 13:54

zwierzak napisał/a:
No wlasnie PePe. Wyszly "ponoc" z ust Toda.

hehe kolega by pewnie uwierzyl jakby Dziennik czy inny Wprost tasme z nagraniem ujawnil ;)

Nie slyszalem tego od Toda, ale z innych zblizonych zrodel, a jak mam trzy zrodla to nie jest juz zwykla plotka ;) zreszta wystarczy sie pokrecic po knajpach w poznaniu i wiele osob o tym wie ;) czy to dobrze czy zle dla przyszlosci zespolu nie mi to oceniac, natomiast zgadzam sie ze swinstwem bedzie dalsze dzialanie pod szyldem Sweet Noise bez Magika... a pani Dahli to tylko swieczke moge postawic bo ciezko nawet skomentowac to co napisala [']

zwierzak - 2007-03-26, 14:06

No widzisz. Ja nie krece sie po knajpach w Poznaniu i nie wiem ile osob i o czym wie. Zreszta jak pewnie wiekszosc ludzi na tym forum. Natomiast wiem, ze ani Magik, ani Tod, ani Glaca, ani Sylwia, ani ktokolwiek inny nic na ten temat nie mowia i dlatego staram sie nie oceniac, nie oczerniac i generalnie nie emocjonowac sie tym. Wy piszecie, ze nie powinno byc juz SN, ze SN bez Magika sie skonczy. Ale podobne glosy byly po wydaniu CLC. Wiele osob mowilo, ze SN sie skonczylo, ze powinni inaczej sie nazwac. Trudno. Jedni fani uwazaja tak, inni inaczej. A mi tak na prawde bardziej zalezy na dobrej muzyce niz na tym, kto i z kim ja robil. Wiec ja czekam na plyte i wtedy dopiero ocenie jak wszelkie zmiany wyszly temu zespolowi.
Garion - 2007-03-26, 14:15

no Tod jak wynika z posta zaczynajacego ten watek mowi i to nawet zdradza mniej wiecej powody odejscia ;)
a glaca i sylwia pewnie ukladaja jakies oswiadczenie o niedobrych muzykach ktorzy znowu ich zrobili w ch... i nawet nie podziekowali fanom jak to wielkrotnie juz bywalo ;-)

co do muzyki masz racje, plyte oczywiscie ocenie jak uslysze, natomiast fakt ze magik byl glownym tworca muzyki SN jest dla mnie na tyle znaczacy ze chocby w holdzie dla niego moznaby zmienic nazwe... podobnie jesli mnie pamiec nie myli bylo z neuma od ktorej nomen omen zaczal sie ten topik, wiadomo ze powstala na gruzach kobonga, ale ze zabraklo roberta sadowskiego to zmieniono nazwe...

Małgosia - 2007-03-26, 14:21

dahlia, ale co to ma być... Nikt nie neguje tego że Glaca robi dla nas muzykę :) A już PePe wymienił, powody do zastanowienia się są, niestety i pewnie będziemy tak dyskutować do póki sprawa się nie rozwiąże u źródła.
Jeżeli o to co PePe napisał w sprawie różnic w spojrzeniu na muzykę... Może być i tak...

P.S. dahlia wspomniała coś o tym że Magik i Tod mają nas gdzieś...
Proszę Pani, takich fanów też gratulujemy :/

westa - 2007-03-26, 15:34

Przynajmniej cos sie dzieje.... :twisted: Bynajmniej sytuacja jest na pewno dziwna, raporty w ktorych nie ma mowy o muzykach stanowiacych trzon zespolu, wczesniej dziwny pretensjonalny list, taka paranoiczna atmosfera, z ktorej wychodzi tylko wierzcholek i nie mozna ocenic jak wielka jest "gora lodowa".... Przegladam jeszcze stare newsy na sn.org i o odejsciu Toya nie znalazlem zadnej informacji... Dziwna sytuacja... na razie nie komentuje, bo czas wszystko wyjasni, na pewno na plycie, ktora w koncu ma wyjsc juz w najblizszych miesiacach :) W koncu Sepultura bez Cavalerow jest ciagle dobrym zespolem, wiec czemu nie mialoby byc z SN/Glaca?
Momus - 2007-03-26, 16:49

jest dobra ale analogicznie to coś zupełnie innego... w końcu sepulturze gitar max już nie układa...(jak dla mnie sepa bez cavalery jest tylko znośna w porównaniu do starej sepultury z zajebistym kopem. eot)
w sumie paranoja z tego wszystkiego wyszła... no nic ludzie, czekamy... nie ma co się kłócić, a fanatyczne deklaracje że jesteśmy ivul fanami i że już nigdy tu osoba dahli się nie pojawi nie robią na mnie wrażenia... mnie to ani ziębi, ani grzeje.

Adam - 2007-03-26, 18:26

Małgosia napisał/a:
Adam, co do tego Leppera, jeżeli chodzi o zwyczajny odbiór muzyki, to może byłoby ok, ale fani SN chcialiby czegoś więcej niż dobrze grającego Kowalskiego.

Czego? Uważasz Toda za lepszego człowieka od Leppera? Jeśli Lepper dobrze by grał i to kochał, to czemu nie?

Cytat:
Nie wiem czy dobrze wyrażam to o co mi chodzi, ale dla mnie SN to nie tylko dobra muzyka...

Za lirykę odpowiedzialny jest Glaca :P

Przemek - 2007-03-26, 18:40

niedawno umieściłem pytanie w komentarzach, w profilu SN na youtube dotyczące Magica i Toda... Jak widać opcja komentowania jest teraz wyłączona... zbieg okoliczności czy kłopoty z przeglądarką?

Adam napisał/a:
Uważasz Toda za lepszego człowieka od Leppera?

Na pewno lepiej by się sprawdził w muzyce niż w polityce.

Adam napisał/a:
Czego?

:lol:

longas - 2007-03-26, 19:17

Przemek napisał/a:
niedawno umieściłem pytanie w komentarzach, w profilu SN na youtube dotyczące Magica i Toda... Jak widać opcja komentowania jest teraz wyłączona... zbieg okoliczności czy kłopoty z przeglądarką?

mozesz jeszcze sprobowac na myspace :]

PePe - 2007-04-10, 11:55

Jeśli chcesz pozostać w gronie "przyjaciół" SN to nie polecam zadawać tak "obrazoburczego" pytania. Uwierz mi, ja coś wiem na ten temat 8)

Czas leci, forum po ataku terrorysty wróciło do działania, pojawił się nowy materiał na youtube.com, a informacji o składzie jak nie było, tak nie ma.
Ale dla myślących chyba dość łatwe do odczytania będą sytuacje, w których mówi się o gitarach, pokazuje się gitarę, puszcza się do odsłuchu gitarę i wychwala się GITARĘ, a gitarzysty nawet nie widać i nie daje się mu dojść do słowa.
:]

Adam - 2007-04-10, 14:49

Eeee tam, to się nazywa nadinterpretacja. On pewno wstydzi się pokazywać przed kamerą :)
Przemek - 2007-04-10, 16:15

...dałem sobie z tym spokój...będzie, co ma być...
Małgosia - 2007-04-10, 18:02

Przemek napisał/a:

Podzielam, ja też! Kiedyś się w końcu okaże :]

PePe - 2007-04-10, 19:54

Przemek napisał/a:

jak to "będzie"? przecież pan Kononowicz twierdził, że nic nie będzie! może Magika i Henryka to też dotyczyło? :roll:

Amat3uR - 2007-04-14, 14:45

Cytat:
No widzisz Amator. Zostal chociazby wlasnie Kostek (ktory dla ciebie chyba nie jest muzykiem), jest Kamil (ktory tak na prawde od bardzo dawna jest czescia zespolu). Jesli plotki sa prawdziwe i Magik odszedl, to moim zdaniem nadal bedzie to SN. Moze nie to samo SN, ale nadal SN.
Nie chodziło mi o to, że Kostek nie jest muzykiem. Chodziło mi raczej o to, że pozostał sam Kostek.
Cytat:
Patrzę i oczom nie wierzę. obok naszego ciapusia- detektywka amatorka uaktywnił się nadkomisarz młodszy pepe.
( mała litera specjalnie a jakrze)
ABW oraz WSI czekają na takich jak wy- marnujecie się!
Żenujace- zamiast się cieszyć, że Glaca został w taki razie i szykuje Wam nową płytę to dopytujecie się o muzyków, dla których- oczywiście o ile to prawda o ich wyjeździe- nic w takim razie nie znaczyliście?
Mieli Was gdzieś i pojechali na saksy, zarabiać euro, pieniążki, money..."hardcore- upadłe ideały"
Do tej pory taki komercjalizm był tu bardzo krytykowany.

Haha, no chyba jednak ja jestem jakiś głupi albo nienormalny, bo czegoś tu nie rozumiem. Ale OK, teraz będę starał się pisać jak najdosłowniej i jak najszczerzej, by nie było potem nieporozumień.

Po pierwsze, trochę na chwilę zbaczając z tematu, ja tu chyba ogólnie nie jestem mile widziany przez pare osób (uwaga, domysł, nie stwierdzenie faktu!), tylko nie mają na tyle jaj, by mi to powiedzieć wprost. Doszło do tego nawet, że na ostatnim koncercie NoiseNation Sylwia Lato mnie poprosiła, byśmy pogadali. Jak się dowiedziałem podczas rozmowy, co jakiś ktoś jej naopowiadał, że ja tu pisałem, to nawet się nie próbowałem bronić. Powiedziałem jej po prostu, by w wolnej chwili zajrzała na to forum i sama poczytała. Szczegółów rozmowy zdradzać nie będę, bo mnie Sylwia o to prosiła, zresztą nawet nie wiem, czy nie jest nietaktem wogóle wspominanie o tym, ale i tak sporo osób na imprezie to widziało, więc....
Tak, czy inaczej, póki co oszczerstwa płyną z innej strony. Na dodatek szeptane i za plecami. Więc jeśli ja i PePe się nadajemy do ABW czy WSI to niektórzy z Was idealnie nadają się do mediów (tego specyficznego rodzaju mediów, co uwielbia manipulować faktami). Proponuję działać bardziej otwarcie ; - )

A wracając do Twojej wypowiedzi: tak trochę skurwysyńsko to upraszczając, Glaca jest sprzedającym, my kupującym klientem. Muzyka to jego zawód i z tego m.in. żyje. To, że przy okazji próbuje przekazać jakieś ideologie, robi to co lubi a dla większości z nas muzyka jest swego rodzaju hobby czy pasją, to zupełnie inna bajka. I jeśli coś nam się nie podoba, płyta, proces jej powstawania, czy coś, to wyrażamy swoją dezaprobatę. To chyba normalne i naturalne, prawda? I nie jestem wdzięczny Glacy za to, że siedzi i robi nam płytę, bo nie wyświadcza mi tym żadnej przysługi. On po prostu z tego żyje (i chyba też tym żyje, ale uwaga, domysł!). Jeśli Triptic będzie genialne, wychwalę pod niebiosa. Jeśli słabe, zjebie jak burą sukę. I póki co niepodoba mi się to, że Magica może nie być w zespole (Todda zresztą też, ale to mniej :) ), bo on współtworzył większość kompozycji i obawiam się, że Glaca sam może temu nie podołać.

Cytat:
co do muzyki masz racje, plyte oczywiscie ocenie jak uslysze, natomiast fakt ze magik byl glownym tworca muzyki SN jest dla mnie na tyle znaczacy ze chocby w holdzie dla niego moznaby zmienic nazwe... podobnie jesli mnie pamiec nie myli bylo z neuma od ktorej nomen omen zaczal sie ten topik, wiadomo ze powstala na gruzach kobonga, ale ze zabraklo roberta sadowskiego to zmieniono nazwe...

O, to to. I ponownie, żeby nie było, że "konfabuluję" (Wy chyba nie wiecie co to słowo znaczy), nie uważam, że zespół ma TAKI OBOWIĄZEK. Ale uważam, że o wiele ładniej i przyzwoiciej by to wyglądało. Przynajmniej dla mnie.
Cytat:
W koncu Sepultura bez Cavalerow jest ciagle dobrym zespolem, wiec czemu nie mialoby byc z SN/Glaca?

Nie jest :twisted:
Cytat:
w sumie paranoja z tego wszystkiego wyszła...

Tak.

Glacy, Sylwii, Magicowi, Toddowi, Kamilowi i innym jak najlepiej życzę. Ale mam wrażenie, że panuje tu opinia, że przyjaciół, znajomych i idoli się nie krytykuje.

A ludziom, którum coś do mnie mają, proponuję dyskusję na privie. Póki co jedna jedyna Sylwia pokazała klasę i po prostu się ze mną spotkała (i nie dziwię się jej, że coś do mnie miała - też bym się nieźle wnerwił, gdybym takie rzeczy na swój temat usłyszał). "Jak się kogoś obrzuca błotem to w końcu coś się przylepi i zostanie" - udało się chyba Wam.

Hans_Giebenrath - 2007-04-14, 20:15
Temat postu: moze być ważne
Myślę, że to ważne co piszesz.
Ja niestety nie mam okazji odwiedzać tego forum zbyt często w związku z czym niewiele mogę powiedzieć o tym co myśle o użytkownikach, tym bardziej, że zdecydowanej większości postów nie czytałem. Jednak przyznaje, ze ty jestes osoba, którą szczególnie zapamietałem i której pewne cechy łatwo wyszczególnić, gdyż można je dostrzec w każdym Twoim poście, który przeczytałem.
Trudno jest dokładnie powiedzieć jaki masz stosunek do tego zespołu, uważam jednak, iz najprawdopodobniej nie jesteś po prostu fanem SN.
Widać to wyraźnie w każdym przekazie Twych wypowiedzi, iż przeżywasz dużo złości, najwyraźniej forum fanów SN jest miejscem, w którym te negatywne emocje wyrażasz. Czasem snując daleko idące wizje, czasem mówiąc wprost używając wulgarnych wyrazów. Każde niepewne sytuacje, sprawy wymagające głebszego zrozumienia, niejasności, zdazenia które Ci nie pasują są, dla Ciebie całkiem dobrym bodźcem do wyrażania Twej złości w daleko idących fantazjach, teoriach itd. Krótko mówiąc to forum całkiem Ci służy. Oczywiscie jesli faktycznie interesuje Cię co ja o tym myslę moge napisać Ci na private, jeśli chcesz, może C i to pomoze, moze jeszcze bardziej nasili twą złość,nie wiem.

Co do bodźca tych rozważań to oczywiste, że jestem zasmuconym prawdopodobnym brakiem Magica i Toda. I równiez zakładam, ze nowe poczynania SN przez to stracą. Jednak jestem fanem tej kapeli od wielu lat, dlatego, że swoim przekazem bardzo na mnie wiele razy wpłynęli w związku z tym przypisuje im wyjątkową wartość. Mógłbym pisać o tym wiele.W kazdym razie ja jako fan tego zespołu nie traktuje ich wydawnictw jak produktu, który sprzeda się lepiej lub gorzej. Zajmuje mnie to, jak bardzo to na mnie wpłynie, czy znajdę tam coś co jest mi potrzebne, ponadczasowo, poza produktem, czy nawet czasem środkami, tak sie składa, że w SN cośo takiego znalazłem, a raczej wyjątkowo głęboko trafiło do mnie wiele lat temu. Dlatego właśnie jak widzisz drogi Amat3tur ja jestem fanem Sweet Noise.I przeciwieństwie do Ciebie uwazam, iz Glaca swą twórczoscia coś dla mnie zrobił i jestem mu za to wdzięczny, nie traktuje Sweet Noise jak Ty czyli grupy, która wydała sobie produkty, dla konsumentów.Dlaczego? - bo jestem ich fanem.
Przypadek Glacy lidera Sn jest dosyć specyficzny, widać i ujawnia to od samego początku, ze Sweet Noise jest jego zyciem, wyciągneło go z nałogów, pchnęło do działania itd. Nieraz ludzie z zewnątrz zwracali mu uwagę, iz podchodzi on do tego zbyt poważnie, a on jak sam to ujął: jest najwiekszym fanem tego zespołu od początku. Jest więc zrozumiałe, że mimo braku istotnych członków on to nadal kontynuuje. Kazdy ma swoje słabosci, a słaboscią Gllacy jest po prostu Sweet Noise, którego nie może zawiesić, gdyz jest to (jak uwazam), dla jego życia zbyt ważne.

Małgosia - 2007-04-14, 23:14
Temat postu: Re: moze być ważne
Hans_Giebenrath napisał/a:
Trudno jest dokładnie powiedzieć jaki masz stosunek do tego zespołu, uważam jednak, iz najprawdopodobniej nie jesteś po prostu fanem SN.
Widać to wyraźnie w każdym przekazie Twych wypowiedzi, iż przeżywasz dużo złości, najwyraźniej forum fanów SN jest miejscem, w którym te negatywne emocje wyrażasz.

:/ O k****a
Hans_Giebenrath napisał/a:
Czasem snując daleko idące wizje, czasem mówiąc wprost używając wulgarnych wyrazów. Każde niepewne sytuacje, sprawy wymagające głebszego zrozumienia, niejasności, zdazenia które Ci nie pasują są, dla Ciebie całkiem dobrym bodźcem do wyrażania Twej złości w daleko idących fantazjach, teoriach itd. Krótko mówiąc to forum całkiem Ci służy.

Amat3uR, czy Ty prosiłeś kogoś o publiczne dokonanie analizy psychologicznej....? :lol:
Amat3uR napisał/a:
na ostatnim koncercie NoiseNation Sylwia Lato mnie poprosiła, byśmy pogadali. Jak się dowiedziałem podczas rozmowy, co jakiś ktoś jej naopowiadał, że ja tu pisałem, to nawet się nie próbowałem bronić.

:shock:
Amat3uR napisał/a:
Jak się kogoś obrzuca błotem to w końcu coś się przylepi i zostanie"

Racja.
Ja się w to nie bewię, ale jako obserwator powiem, że nie chcę czytać na forum na które wchodzę dla przyjemności podobnych rzeczy jakie się ostatnio pojawiły.
Amen.

Amat3uR - 2007-04-15, 11:46

Cytat:
Jestem fanem, nie jestem fanatykiem.
Cytat:
Widać to wyraźnie w każdym przekazie Twych wypowiedzi, iż przeżywasz dużo złości, najwyraźniej forum fanów SN jest miejscem, w którym te negatywne emocje wyrażasz.
Hahahaha
Cytat:
Czasem snując daleko idące wizje, czasem mówiąc wprost używając wulgarnych wyrazów. Każde niepewne sytuacje, sprawy wymagające głebszego zrozumienia, niejasności, zdazenia które Ci nie pasują są, dla Ciebie całkiem dobrym bodźcem do wyrażania Twej złości w daleko idących fantazjach, teoriach itd. Krótko mówiąc to forum całkiem Ci służy. Oczywiscie jesli faktycznie interesuje Cię co ja o tym myslę moge napisać Ci na private, jeśli chcesz, może C i to pomoze, moze jeszcze bardziej nasili twą złość,nie wiem.
HAHHAHAHAH :D

Nie no, dobrze jest coś takiego z rana przeczytać :) Tak! Mam kompleksy które wyładowuję na forach internetowych! Pisanie brzydkich słów robi mi dobrze! Hahahah!

A zanim polecą dalsze uwagi na temat wojowania zza klawiatury, to a propos tego, tym o byciu fanem, blabla, to ja Ci przedstawię taki przykład: powiedz mi, co Ty zrobiłeś dla zespołu? Jako fan. Bo z racji tego, że się nie znamy, śmiem podejrzewać, że głównie wojujesz w Internecie (uwaga! to nie stwierdzenie faktu, tylko moje prywatne podejrzenia!), bo przy koncertach czy akcjach NoiseNation to ja Ciebie nie widziałem raczej (chyba, że byłeś, tylko się przedstawiłeś inaczej niż Hans, no ale sam piszesz, że mnie kojarzysz tylko z forum...). Więc zanim dalsze wypracowania będziesz pisał na temat mojej osoby, zastanów się pierwej ;) Bo ja, jako fan zespołu, jaram się ich muzą i pomagam jak umiem przy koncertach i imprezach powiązanych z Sweet Noise. Za darmochę, bo ich lubię i cieszę się, że mogę jakoś pomóc. I ja, jako fan zespołu, stwierdzam, że połowa płyty Revolta jest nudna. Jako wielki entuzjasta i kibic zespołu Sweet Noise jestem mocno zaniepokojony wieściami z obozu SN i nie chcę, by się okazało, że będę musiał ze smutkiem napisać, że Triptic to słabiutka płyta i/lub że SN dało dupy live. Serio tego nie chcę, ale czuję w kościach, że tak może być i w razie czego nie mam zamiaru stwierdzać czego innego. Jako fan, nie fanatyk

zwierzak - 2007-04-15, 13:23

Dobra, koniec osobistych wycieczek. Hans, masz cos do Amatora, to wyslij mu na priv. Nastepne posty o osobistych sympatiach lub animozjach miedzy poszczegolnymi uzytkownikami beda usuwane.
goat - 2007-04-18, 00:33
Temat postu: KONFABULACJE
Tak dla wyjaśnienia żeby wszyscy wiedzieli o czym mowa
KONFABULACJE - wypełnienie luk pamieciowych fałszywymi i czesto nie powiązaniymi ze sobą informacjami
Carson, Butcher, Mineka. "Psycholigia zaburzeń" wyd. GWP 2003

olusnz - 2007-04-18, 14:15

miałem się nie odzywać ale :-P
no dobra konfabulacje wielu się obraża że ludzie się interesują co się dzieje ale jeżeli to tak bardzo przeszkadza to czemu nie ma wyjaśnienia - jeżeli zepół ma taki kontakt z fanami, są gratulacje dla małysza jest program w tvn style za to nie ma dwóch zdań wyjaśnienia dla fanów w sprawie która jest dla nich ważna :>

Hans_Giebenrath - 2007-04-20, 15:35
Temat postu: czasem mogę
Tak, troche się rozpisałem w tym temacie. Nie wiedziałem dokładnie jaka będzie reakcja. Jednak sprawdziło się jedno z moich założeń co do niej. Drogi Amat3ur postanowiłem po prostu rozwinąć wątki, które zacząłeś.
Amat3ur napisał/a:
ja tu chyba ogólnie nie jestem mile widziany przez pare osób (uwaga, domysł, nie stwierdzenie faktu!), tylko nie mają na tyle jaj, by mi to powiedzieć wprost.

A jako, że zdołałem coś w tym wątku zaobserwować-zrobiłem to właśnie wprost. Mogłeś przynajmniej wziąć pod uwagę to co napisałem, wolałeś jednak to wyśmiać,twój wybór. Moze tego chciałeś od początku, może śmiech to Twoja ucieczka, nie wiem. I faktycznie trochę się rozpędzam do jakiejś analizy, więc już zostawiam to.

Natomiast jeśli chodzi o moje rozumienie pojęcia fan, to wyrobiłem je sobie na podstawie moich odczuć i stosunku do twórczości SN.
Amat3uR napisał/a:
Glaca jest sprzedającym, my kupującym klientem........nie jestem wdzięczny Glacy za to, że siedzi i robi nam płytę, bo nie wyświadcza mi tym żadnej przysługi. On po prostu z tego żyje (i chyba też tym żyje, ale uwaga, domysł!)

Otóż ja jako fan jestem mu wdzięczny za jego twórczość i to są sprawy, które mnie najbardziej interesują, natomiast inne związane z działaniami i podejściami rynkowymi itd. nie interesują mnie tak bardzo.

Jak dotąd nie miałem przyjemności brać udziału w akcji Noise Nation, choć chciałbym. Jednak udział w niej nie musi czynić mnie ich fanem.Brałem natomiast udział w teledysku D.M.K.J.N .i miało to dla mnie duże znaczenie mimo to również nie musi to czynić mnie ich fanem.
Amat3uR napisał/a:
śmiem podejrzewać, że głównie wojujesz w Internecie

OtóZ jak już wcześniej pisałem rzadko mogę korzystać z internetu. Dlatego tez zbyt wiele sie nie udzielam.(Nawet ten post dokańczam juz drugi dzień)O wydarzeniach związanych z Noise Nation również można sie dowiadywać chyba jedynie przez internet, sama jej działalność jest bezposrednio z nim związana. Nie raz miałem fantazje by wziąć w tym udział, ale jak dotąd nie miałem takich warunków. Z moim rzadkim dostępem do netu nie moge śledzić nawet newsów związanych z zespołem mojego życia. W teledysku natomiast miałem przyjemność i zaszczyt wziąć udział dzięki mojej przyjaciółce, która miała już wówczas internet i wiedziała jak wiele znaczy dla mnie twórczość SN i jak bardzo jestem jej(twórczości) oddany.
Jeśli za jakiś czas może uda mi się pokonać blokujące moja ekspansję czynniki,dorobić się komputera ,wyjść trochę na prostą, wówczas może będę jak to okresliłeś wojował w internecie, brał udział w NoiseNation. Chętnie poznałbym Cię osobiście i innych noiserów, wtedy moglibyśmy w lepszych warunkach, odbyć jakąś konstruktywną dyskusję. Na razie jednak mogę sobie o tym jedynie pofantazjować.

Małgosia - 2007-04-20, 20:31

zwierzak napisał/a:
Dobra, koniec osobistych wycieczek. Hans, masz cos do Amatora, to wyslij mu na priv. Nastepne posty o osobistych sympatiach lub animozjach miedzy poszczegolnymi uzytkownikami beda usuwane.

Hans, wypowiadasz się w temacie który nosi nazwę "SN bez Magika i Toda ?", a w tym co napisałeś nic nie dotyczy tematu.
Lepiej słuchaj zwierzaka.
I skończ z tymi analizami psychiki bo nikomu się tego czytać nie chce.

A co do tematu. Znów nowy filmik i co? Nic... Ani widu ani słychu... No cóż...

PePe - 2007-04-23, 10:32

pewnie oficjalny skład poznamy dopiero po rozpakowaniu płyty i po zajrzeniu do "creditsów" albumu; swoją drogą to nie zdziwię się, jeśli Magik i Henryk będą tam, bo chyba pracę nad płytą rozpoczęto jeszcze w starym składzie; z drugiej strony wszystko się jeszcze może wydarzyć;

ja interesuję się bardziej czym innym; jeśli to koniec starego składu, to chciałbym poznać muzyczne plany wspomnianych gitarzystów; oby magik nie odstawił gitary do lamusa, bo do tej pory pokazał dużą wyobraźnie w tworzeniu muzyki.

Momus - 2007-04-23, 14:50

ja liczę że stworzy jeszcze cos zajebistego w swojej karierze, a ja będę miał okazje poskakać do tego na koncercie :)
X - 2007-04-28, 19:06

W tej sprawie mam do powiedzenia tyle.....
Z całą pewnością Glaca nie jest hipokrytą. Jeżeli byłby jakiś konflikt między nim a Magikiem to na pewno nie uśmiechałby się fałszywie w filmikach z youtube czy w programie Żądło i nie udawałby że nic się nie stało. Dlatego raczej wykluczam jakikolwiek konflikt. Natomiast jeżeli Magic rzeczywiście odszedł z SN to myślę że z jakiegos innego powodu i na pewno nie jest to powód konfliktu. W końcu różnie się w życiu układa a nikt nie składał ślubów wierności Glacy. Krótko mówiąc nie wierzę w jakikolwiek konflikt w zespole....

PePe - 2007-04-29, 14:16

X napisał/a:
Z całą pewnością Glaca nie jest hipokrytą. Jeżeli byłby jakiś konflikt między nim a Magikiem to na pewno nie uśmiechałby się fałszywie w filmikach z youtube czy w programie Żądło i nie udawałby że nic się nie stało. Dlatego raczej wykluczam jakikolwiek konflikt. Natomiast jeżeli Magic rzeczywiście odszedł z SN to myślę że z jakiegos innego powodu i na pewno nie jest to powód konfliktu. W końcu różnie się w życiu układa a nikt nie składał ślubów wierności Glacy. Krótko mówiąc nie wierzę w jakikolwiek konflikt w zespole....

no normalnie lubie tego gościa; a najbardziej podobał mi sie ten fragment:

X napisał/a:
Jeżeli byłby jakiś konflikt między nim a Magikiem to na pewno nie uśmiechałby się fałszywie w filmikach z youtube czy w programie Żądło i nie udawałby że nic się nie stało.

tytuł LOLa roku już chyba mamy przyznany :) Kto w tym roku wręcza statuetkę? Ja proponuję Misia :)
To G nie miałby prawa do uśmiechu gdyby był jakis konflikt?

X - 2007-04-29, 15:52

PePe napisał/a:
X napisał/a:

no normalnie lubie tego gościa; a najbardziej podobał mi sie ten fragment:

X napisał/a:
Jeżeli byłby jakiś konflikt między nim a Magikiem to na pewno nie uśmiechałby się fałszywie w filmikach z youtube czy w programie Żądło i nie udawałby że nic się nie stało.

tytuł LOLa roku już chyba mamy przyznany :) Kto w tym roku wręcza statuetkę? Ja proponuję Misia :)
To G nie miałby prawa do uśmiechu gdyby był jakis konflikt?

Na pewno nie udawałby że nic sie nie stało. Nie ma to jak zrobić z igły widły.....

[ Dodano: 2007-04-29, 16:09 ]
Zapomniałem jeszcze dodać, że gdyby to z mojego zespołu odszedł czołowy gitarzysta w wyniku konfliktu to średnio bym miał ochotę nagrywac filmiki i mowic jak to wszystko ładnie pięknie wygląda.....no i informacja dla fanów odnośnie zmiany składu jest jakby oczywista. Nic takiego nie zamieszczono na stronie SN więc o czym w ogole gadamy.....? Odejść z zespołu mozna z różnych powodów. Nie zawsze to musi byc konflikt, w który z resztą i tak nie wierzę....

=demoon= - 2007-04-29, 21:43

Powiem tak:
Pożyjemy zobaczymy............

W końcu to są dorośli ludzie i zrobią jak zechcą a nasze dywagacje nic tutaj nie zmienią.....

btw
Przyłączam się do opinii X-a

Cytat:
PS.
[...]
-Co?
-Chwyt matetindoooooowwwwwwy.
- To chyba jakiś Chiński chwyt.
- Ale dziala!!!

Spokojnie, będzie dobrze 8)

langister - 2007-06-15, 02:06

To, że nie ma chłopaków na filmikach nie koniecznie oznacza ,że odchodza z zespołu. Choć jednak w roli muzyków występujących jako SN na koncertach (jak to jest z X'sami) ich nie widze.
Shade - 2007-06-30, 23:52

Hmm...

Jak dla mnie zespół definitywnie rozpada się i powinien zmienić nazwę wtedy, kiedy odchodzi założyciel zespołu. Jak dla mnie SN nie byłby SN gdyby zabrakło Glacy, bo to on założył zespół i jest jego głównym motorem napędowym (moje zdanie, prosze nie bić !). Tak samo jak nie widzę np. HIMa bez Villego, który sam tę kapele zakładał.

Mówicie, że jeżeli z zespołem był ktoś od początku, to jeżeli z 3 osób odchodzą 2, to zespół powinien się rozpaść, zostać utowrzony nowy... Ale chciałam wam zwrócić uwage na jeden fakt :

W Dżemie zabrakło Ryśka. No i nie wiem, jak orientujecie się w sytuacji zespołu, ale da się zauważyć, że to nie to, chociaż nie Rysiek zakładał Dżem z tego , co wiem. Sądze, że kiedy zabrakłoby tam jednego gitarzysty czy basisty to zawsze jest ogromna strata dla fanów ale nie tak bolesna, jak utrata frontmana.
Nightwish-odeszła Tarja. Nie ona zakładała zespół, nie ona była liderką. Ale to jej najbardziej będzie fanom brakować.

Bo moi drodzy, prawda jest bardzo bolesna i okrutna dla muzyków w zespołach, ale prawdziwa-jeżeli wokalista jest od początku, jest najbardziej obskakiwany przez dziennikarzy i nie jest wymieniany cyklicznie, jak w Therionie, to to z nim przede wszystkim jest kojarzony zespół i wg. mniemania fanów on go tworzy. Bo głos jest nie do zastąpienia, a gitarzystę może zastąpić inny gitarzysta o podobnej technice. I tylko prawdziwym i oddanym fanom będzie żal. A tacy, którzy słuchają zespołu jako dodatku do swojej ukochanej kapeli może nawet nie zauważą zmiany ?
I nie bijcie, proszę. Sama śpiewam i mam trochę rozeznania w tym temacie. Zawsze uważałam zresztą, że to jest mocno niesprawiedliwe-wywiady przeważnie tylko z wokalistami, cała uwaga skupiona na wokalu, wokal gloryfikowany, wokal to, wokal tamto. A to przecież muzyka jest ważna, a nie wokal. Wokal jest tylko dodatkiem-lepszym lub gorszym. Samego wokalu się nie da słuchać bez oprawy muzycznej. Więc czemu jest jak jest ?

longas - 2007-07-01, 00:05

Shade napisał/a:
wywiady przeważnie tylko z wokalistami, cała uwaga skupiona na wokalu, wokal gloryfikowany, wokal to, wokal tamto.

dlatego m.in. Titus został wokalistą a nie perkusistą :] ]]]

Shade - 2007-07-01, 00:11

longas napisał/a:
Shade napisał/a:
wywiady przeważnie tylko z wokalistami, cała uwaga skupiona na wokalu, wokal gloryfikowany, wokal to, wokal tamto.

dlatego m.in. Titus został wokalistą a nie perkusistą :] ]]]

Może wykażę się skrajną arogancją, ale kto to jest Titus ?! ;) Bo mam tylko skojarzenia z Hołdysem nie wiedzieć czemu...

Momus - 2007-07-01, 08:00

wokalista kwasożłopów... o Acid Drinkers słyszałaś?
Shade - 2007-07-01, 10:12

Momus napisał/a:
wokalista kwasożłopów... o Acid Drinkers słyszałaś?

A no to ba :) Pewnie, że słyszałam. Ale ich nie słucham ani nie znam na tyle, żeby wiedzieć, jak który wygląda i się nazywa ;)

Momus - 2007-07-01, 21:18

no to gitara ;) też nie słucham ale troche znam :)
langister - 2007-07-02, 23:59

Jak juz tak o Acidach to ciekawe, jaki będzie ich pierwszy album z naszym wspaniałym Olkiem na gitarze :)
Małgosia - 2007-07-03, 00:24

langister napisał/a:
Jak juz tak o Acidach to ciekawe, jaki będzie ich pierwszy album z naszym wspaniałym Olkiem na gitarze :)

Właśnie, ciekawe jakie będą muzyczne działania chłoców którzy nie grają już w SN...
I jeszcze jedna rzecz jest godna uwagi :)
Mianowicie sam kolega langister! Mieszka w moim mieście, urodził się 3 dni wcześniej niż ja, może mijaliśmy się na porodówce :lol:

solitude zen - 2007-07-13, 19:54

Witam ! Jestem tu nowy na forum a Sweet Noise słucham niby od dawna, ale dopiero ostatnio mocniej się nimi zainteresowałem. Nie bede się rozpisywał o tym jak bardzo genialni w swojej twórczości oni są, bo to niema tu sensu.
Chciałbym zadać tylko pytanie odnośnie tematu. Dziwne, ale najbardziej trapi mnie pytanie: Dlaczego Magic i H. Tod chcieliby/opuścili SN ? Dlaczego ?
Argument ze światełkami niewiele mi mówi.

Wania napisał/a:
jako ze pare slow zamienilem z henrykiem na koncercie neumy, te plotki co sie tam wyzej przewalaly ze henryk i magik juz nie graja w sn sa prawda ;) jak to skomentowal: czasem wazniejsza jest muzyka niz swiatelka ;-)

Pozdrawiam

boruta - 2007-07-19, 16:58

mam nadzieję że to ploty dla mnie SN to Glaca, Magic i Tod bez nich to nie SN!
longas - 2007-07-19, 17:14

boruta napisał/a:
mam nadzieję że to ploty !

oho widze boruta na czasie ...
:]

zwierzak - 2007-07-19, 17:47

Bardzo na czasie.
Otoz to nie sa ploty. To fakt potwierdzony juz oficjalnie przez Glace.

longas - 2007-07-19, 17:53

boruta - możesz już sobie przerabiac tatuaz na ramieniu :]
PePe - 2007-07-21, 12:57

chyba komuś szykuje się przeszczep skóry...
typuje posladki na ewentualnego dawcę ;P

boruta - 2007-07-24, 15:26

świnie ! a nie jest tak że muzyka - nie każda ale ta tak zostaje na całe życie? likwidujecie to forum?
Małgosia - 2007-07-24, 15:28

Ale to Ty powiedziałeś że skoro nie ma Magika to nie ma SN.
Forum nikt nie zamyka bo 03.08.2007 wychodzi nowa płyta zespołu Sweet Noise który istnieje :D

boruta - 2007-07-25, 12:09

no dobra :x
_SaNa_ - 2007-07-26, 00:18

Może i 'Sweet Noise' jako takie już nie istnieje Waszym zdaniem, ale wg. mnie oni już będą istnieć na zawsze. Bo zauważcie, ile oni wnieśli ? Ile nawet w nas samych emocji, uczuć. Może i nie ma Magika i Toda (echh..a szkoda) to nie można mówić że 'został sam Glaca' bo SN to nie tylko Ci których widzimy na scenie ale także cała grupa techniczna o której kazdy zapomina :-P No a poza tą grupą to Kostek i Vahan Bego jeszcze nie odeszli 8)
X - 2007-07-26, 12:05

W moim czysto subiektywnym przekonaniu SN=Glaca. Zawsze tak patrzyłem na ten zespół i do głowy mi nie przyszło, że odejście kogoś poza G oznaczałoby zmianę nazwy zespołu. Strata Magika jest duża dla tej kapeli ale nie ma żadnych podstaw, żeby zmieniać nazwę. Pamietajcie, że przyjdą nowi zawodnicy, którzy wniosą trochę inności do zespołu więc nie będzie tak źle.
Momus - 2007-07-26, 12:37

najbardziej będę tęsknił za popisowymi solówkami na koncertach... pamiętam i nigdy nie zapomnę jak magic grał solówki do "manipulacja" albo "ostatni dzień"... ehh
Słonecznik - 2007-07-27, 00:45

ich kann mir das nicht vorstellen!!! SN ohne Magic? genauso uberrascht war ich nach der Information uber Doc..aber das ist andere Sache.. fur mich waren sie der Stamm dieser Gruppe.. und jetzt?.. jetzt ist alles vorbei.. und ich kann nur daruber nachdenken..
longas - 2007-07-27, 01:02

też tak sądze......podpisuje sie pod postem Słonecznika .....

8)

Przemek - 2007-07-27, 01:12

ja nie mam zdania...nigdy nie chodziłem w gumowych gaciach.. :|
Momus - 2007-07-27, 06:53

Słonecznik napisał/a:
ich kann mir das nicht vorstellen!!! SN ohne Magic? genauso uberrascht war ich nach der Information uber Doc..aber das ist andere Sache.. fur mich waren sie der Stamm dieser Gruppe.. und jetzt?.. jetzt ist alles vorbei.. und ich kann nur daruber nachdenken..

ta, a co to? forum profi-lingua? :>

westa - 2007-07-27, 09:54

po ludzku nie mozna mowic? jeden wyskakuje z prodżektami, druga szprecha, o raaany :lol:
X - 2007-07-27, 11:45

A Wy co? mlodzeż wszechpolska? :lol: :-P
PePe - 2007-07-28, 09:28

Kwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik!!!
:twisted:
Boruta nie nakręcaj się tak ;P
Żarty żartami a my i tak swoje... Z SN dla mnie na wieki wieków zostanie przede wszystkim KW. Oprócz tego bardzo dobre Respect, Ghetto i CLC. No i Revolta czasem jak sobie przypomnę o NUERHA death version lub Patch.
Muzyka zostanie nawet gdyby Glaca od przyszłego roku zaczął grywać na hiphopowych maratonach lub w disco polo party. Nie muszę się zgodzić z tym co robią obecnie, ale jak ktoś mnie pyta o ulubione kapele to i tak zawsze wymieniam w tym gronie eSeNów...

TikTak - 2007-08-11, 17:32

a czy w związku z odejściem Henrego z SN wiadomo coś na temat jego działan w Deadbambi?
spanky - 2007-09-01, 15:15

PePe napisał/a:

przykre to jak diabli, tak po prawdzie to troche brzmi jak koniec kapeli... (czy sam Hetfield to Metallica? czy sam Slash to Guns'n'Roses? czy sam Cavalera to Sepultura? no kuchwa nie :!: )

Nie ale Sam Tren Reznor To Nail inch nails sam Natascha Konietzko to KMFDM i Sam Marilyn Manson to Marilyn Manson :) bo widze ze o tych przykłądach sie zapomniało :) Wszyscy te osoby tak jak Glaca zostały z oryginalnego składu wszystkie one nie mogły stać w miejscu , widoczenie taka jest cena rozwoju. Od siebie dodam ze szkoda mi magica toda ludzi X Toya i reszty zespołu :( A jeżeli Magic aalbo Tod powiedizał ze ważniejsze jest muzyka od światełek to bęe miał do niego wielki żal i znaczy to że przez te wsyzstkie lata nie rozumieli ducha SN.

( Z przykładów nie industrialnych przytocze jeszcze Maxa Cavalere ,który tak na prawde jest Soulflyem ;) )

X - 2007-09-01, 17:43

spanky napisał/a:

( Z przykładów nie industrialnych przytocze jeszcze Maxa Cavalere ,który tak na prawde jest Soulflyem ;) )

I robi lepszą muzę niż Sepultura. ;)

Momus - 2007-09-01, 18:10

jeżeli mówisz o obecnych dokonaniach sepy to jakoś za bardzo nie protestuje, jeżeli jednak masz też na myśli arise, chaos ad i roots to mówię stanowcze "bullshit"...
Amen[Hans eXit] - 2007-09-01, 23:23

Szczerze mówiąc nigdy nie miałem ochoty wypowiadać się w tym temacie. Nie ukrywam, że od ich odejścia (szczególnie Magica, zważywszy na to, że od początku tworzył ten zespól razem z Glacą, ale i Henry'ego, bo od CLC ta trójka stanowiła dla mnie coś ważnego) inaczej odbieram SN, po prostu intuicyjnie czuję, że teraz Sweet Noise=Glaca. Nie, nie widzę w tym nic złego, traktuję to jako pewną kolej rzeczy. Trochę żałuję tylko koncertów bez składu, do którego zdążyłem się przyzwczaić.
Ale teraz czuję wyraźną potrzebę napisania paru słów.

spanky napisał/a:
Od siebie dodam ze szkoda mi magica toda ludzi X Toya i reszty zespołu :( A jeżeli Magic aalbo Tod powiedizał ze ważniejsze jest muzyka od światełek to bęe miał do niego wielki żal i znaczy to że przez te wsyzstkie lata nie rozumieli ducha SN.

"Szkoda ci"?
A kim jesteś, że może Ci być "szkoda" kogokolwiek i jego prywatnych decyzji? Znasz Magica albo Toda?
Pytania stawiam retoryczne, tak naprawdę nie interesują mnie odpowiedzi nawet.
Nie rozumieli ducha SN?
A może to Ty masz poważny problem ze zrozumieniem niektórych spraw.
Pieprzysz, i to tak, że nie mogę inaczej tego nazwać, nawet gdyby miało mnie to kosztować ostrzeżenia od admina(-ów).
Miej dalej wielki żal i postaw ołtarzyk Piotrowi, bo pozostał wiernie na posterunku, specjalnie dla Ciebie.

Ale jeśli to w ogóle wykonalne, spróbuj kiedyś choć uszanować ludzkie decyzje.

Devil Peter - 2007-09-01, 23:42

Dopóki będzie Glaca dopóty będzie Sweet Noise, ponieważ cecha charakterystyczna SN to Glaca i jego głos :)
Amen[Hans eXit] - 2007-09-01, 23:48

"Cecha charakterystyczna" nie tworzy zjawiska, tylko je - z definicji - charakteryzuje.
Nie rozumiem więc stwierdzenia, a z tym, co wydaje mi się, że zrozumiałem, nie mogę się zgodzić.
To juz indywidualna sprawa, jak kto odbiera ten zespół. Ja odbieram już inaczej.

spanky - 2007-09-02, 14:52

Cytat:
A kim jesteś, że może Ci być "szkoda" kogokolwiek i jego prywatnych decyzji? Znasz Magica albo Toda?

Chyba się nie zrozumieliśmy , ja poprostu wyrażam swój smutek z powodu ich odejścia tak jak ty to zrobiłeś w poście podemną zauważając że "ta trójka znaczyzła dla ciebie coś ważnego".

Cytat:
Nie rozumieli ducha SN?
A może to Ty masz poważny problem ze zrozumieniem niektórych spraw.
Miej dalej wielki żal i postaw ołtarzyk Piotrowi, bo pozostał wiernie na posterunku, specjalnie dla Ciebie.

Owszem nie rozumieli bo skoro przed Tripticiem zażucają Glacy komercje to ja tego nie rozumiem. Jedyną komercją (zdaniem nie których) jest Revolta i jeżeli o tego typu rzeczy mu chodziło to sam jest jej współtwrócą. Pozatym przytaczajac cytat z klipu "Jednego takiego dnia" :

"Tak na prawde jest tak ze ilekroć zaczynalismy coś nowego , nigdy nie wiedziałem jak to się skończy teraz też nie wiem i chciałbym wiedzieć czy jestes w tym ze mną"
I jeżeli teraz on się od niego odwraca i zażuca mu światełka...
A tak notabene przecież Magic jest współtwórcą Triptica

(Żeby nie było nie porozumień dla mnie revolta nie była nigdy płytą komercyjną)

zwierzak - 2007-09-02, 15:46

A co ci sie ubzduralo z tymi swiatelkami i komercja?
PePe - 2007-09-02, 16:07

spanky napisał/a:
Owszem nie rozumieli bo skoro przed Tripticiem zażucają Glacy komercje to ja tego nie rozumiem. Jedyną komercją (zdaniem nie których) jest Revolta i jeżeli o tego typu rzeczy mu chodziło to sam jest jej współtwrócą.

niuniek, a Ty to jakiś alfa i omega jesteś? przyłączam się do opini nt. ołtarzyka i proponuje jeszcze założyć kościół pod wezwaniem wielkiego "Dżi"... (żeby nie było wątpliwości nie jade tu po Piotrze, tylko nieco przejaskrawiam uwielbienie przez niektóre persony ;) )
słyszałeś kiedys o rozstanaich właśnie ze względu na różnice w pojmowaniu muzyki i tego co dalej chce się osiagnąć? użyje przykładu, który już chyba kiedyś przytoczyłem na tym forum.
O.N.A. duo Chylińska & Skawinski. Rozstali się właśnie ze względu na to, że nie doszli do porozumienia w sprawie charakteru nowej płyty. Pamiętam wypowiedź Skawińskiego w programie Zbyszka Hołdysa: Agnieszka chciał grać jeszcze ostrzej niż na płycie Mrok, a ja chciałem zwolnić. Nie chodziło o to, że nie było możliwości, żebyśmy to nagrali. Ja byłby w stanie to zagrać, wyuczyć się riffów i opanować to technicznie. Ale po co? Ja tego nie czułem, nie chciałem.
Chylińska teraz gra kawałki, w których śpiewa
Cytat:
No i co? No i pstro! Chujów sto...

i jeszcze:
Cytat:
Dlatego sorry, ale teraz bardzo
Proszę cię...
Wypierdalaj stąd!
Wypierdalaj stąd!
Dlatego wypierdalaj stąd!

i nastolatki odrzucone przez najprzystojniejszego chłopaka w klasie mogą sobie poużywać słuchając jej nowej płyty, a Skawiński nagrywa sobie "nasze randez vous" i babcie ruszają na dancingi.
Czy to znaczy ze wcześniejsze albumy ONA nie były szczere?
Czy to, że chłopcy się rozstali ze względu na różne poglądy na muzykę (jeśli to rzeczywiście jest prawdziwy powód, a tego nie wiemy) znaczy, że albumy takie jak Ghetto czy KW zostały stworzone i zagrane przez Magika bez czuci i zrozumienia, a jedynie dzięki "wyczueniu techniki"?

Marsz do kąta i przemyśl to co powiedziałeś 8)

spanky - 2007-09-02, 16:23

Cytat:
słyszałeś kiedys o rozstanaich właśnie ze względu na różnice w pojmowaniu muzyki

Widać ze nadal sie nie rozumiemy.
NIe mam nic przeciwko odejściu z powodu jak to powiedizałas różnic w pojomowaniu muzyki, chodzi mi tylko o rzekomy komentarz i o sposób jego interpretacji.

PePe - 2007-09-02, 16:38

Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować

fragment dyskusji z powyzszych postów; no to wreszcie rozumieli czy nie? są solidnymi muzykami którzy odeszli z zespołu z osobistych pobudek, które każdy ma prawo posiadać, czy są hienami "niegodnymi" nazywania ich muzykami ze Sweet Noise?

Kod:

a kilka postów dalej czytamy
Kod:

podaj jakieś argumenty, bo toniesz we własnych bredniach. woda zalewa Ci usta, a do dna jeszcze daleko :twisted:

spanky - 2007-09-02, 17:32

Cytat:
podaj jakieś argumenty, bo toniesz we własnych bredniach. woda zalewa Ci usta, a do dna jeszcze daleko

Nie rozumiem o co ci chodzi?

Cytat:
I jeżeli teraz on się od niego odwraca i zażuca mu światełka...
A tak notabene przecież Magic jest współtwórcą Triptica

Cytat:
NIe mam nic przeciwko odejściu z powodu jak to powiedizałas różnic w pojomowaniu muzyki, chodzi mi tylko o rzekomy komentarz i o sposób jego interpretacji.

Odejście z powodu komercyjności zespołu, a odejście z powodu róznić w pojmowaniu muzyki to chyba co innego? Iwcale nie tone w swoich wypowiedziach wiem co mówie.

Przypominam
Cytat:
jak to skomentowal: czasem wazniejsza jest muzyka niz swiatelka

To jest trzon naszej rozmowy ;)

zwierzak - 2007-09-02, 22:49

A gdzie to skomentowal?
spanky - 2007-09-03, 14:18

No właśnie międzyinnymi chce was zabytać czy to wogule skomentował
longas - 2007-09-03, 14:43

chyba Wania na ovo
zwierzak - 2007-09-03, 14:46

No wlasnie.
Po pierwsze to podobno Henry Tod powiedzial, a po drugie, wlasnie podobno.

longas - 2007-09-03, 15:01

no nie podobno tylko tak powiedział, bodaj Wani...
goat - 2007-09-03, 23:40

Longas dziennikarze mają obowiązek sprawdzać źródła informacji (prowadzisz stronę internetowa wiec według istniejącego prawa i wykładni Sądu Najwyższego jesteś dziennikarzem 8) trochę żartuję ale warto to wiedzieć)
Tekst o wyroku Sądu Najwyżrzego RP/ Interpretacja z serwisu Vagla.pl
Wania napisał to tam, ale nie wiesz jak jest naprawdę, bo nie sprawdziłeś tej informacji bo jest ona niesprawdzalna (nie masz możliwości zadzwonienia do Toda i spytania sie go czy tak rzeczywiście powiedział). Pochodzi ona tylko z jednego źródła wiec możemy powiedzieć że podobno powiedział Wani. Czyli tak naprawdę nic nie wiemy.

PePe - 2007-09-03, 23:59

lolek2 napisał/a:

Nie mogłem się powstrzymać

To bardziej się staraj... I keep my insanity restrained...
TRZYMAM!!!

longas - 2007-09-04, 14:46

ze mnie taki dziennikarz jak z koziej d.... trąba....
dziennikarstwa nie skonczyłem...

KaSiaaaa - 2007-09-04, 15:51

A ja skonczylam, ale tez...
longas napisał/a:
ze mnie taki dziennikarz jak z koziej d.... trąba....

:lol: :lol: :lol: :lol:

longas - 2007-09-04, 22:41

o kurde.......a jakis podatek bede musiał płacic ?

:rotfl:

Amat3uR - 2007-09-04, 22:53

40 PLN

Będziesz Redaktorem Naczelnym 8)

longas - 2007-09-04, 22:55

predzej zamkne strone niz złodziejom zapłace...
Amat3uR - 2007-09-04, 23:11

Szkoda. Będzie mi brakowało tego foro.
longas - 2007-09-04, 23:15

no jesli blogi to i fora tez pewnie :] ]]]]]]

ale bezsens.........to do kacika absurdów sie nadaje....
sciagaja kase ze wszystkiego z czego sie da...

ok........koniec offa

Darth Kion - 2007-09-05, 19:30

To ja jeszcze Offa puszcze. Ja mam gezete zerejestrowana w Bibliotece Narodowej jako magazyn internetowy. Wtedy wystarczyło napisać podanie i dołaczyc tylko załaczniki. Zapłaciłem tylko za przesyłkę, rejestracja była darmowa. A teraz hmmm... Long jak cos to spotkamy sie w wiezieniu ;p
Mi - 2007-09-05, 20:45

Cytat:
Rejestracja stron WWW to tylko sensacja
Gazeta Wyborcza 07:12

"Sąd Najwyższy nakazał rejestrować wszystkie strony internetowe tak jak prasę" - tą powtarzaną od kilku dni sensacją żyją internauci, politycy próbują już zbijać na niej kapitał wyborczy. Tymczasem sprawa wygląda na burzę w szklance wody - pisze "Gazeta Wyborcza".

O tym, że jedno z lipcowych orzeczeń Sądu Najwyższego spowodowało konieczność rejestrowania na mocy prawa prasowego wszystkich witryn internetowych jako dzienników lub czasopism, media alarmują już od kilku dni w coraz bardziej sensacyjnej formie.

Musimy jeszcze poczekać na opublikowanie orzeczenia. Ale nerwowe reakcje medialne i społeczne wynikają, jak sądzę, z niezrozumienia zarówno znaczenia prawnego takiego orzeczenia, jak i intencji sędziów. To orzeczenie zapadło w konkretnej, indywidualnej sprawie o kasację i absolutnie nie ma wiążącego charakteru, jeśli chodzi o stosowanie prawa w Polsce. To kluczowe - podkreśla rzecznik Sądu Najwyższego prof. Piotr Hofmański. Na pewno też nie wynika z niego, że teraz wszystkie prywatne witryny, blogi czy np. osobiste serwisy ze zdjęciami rodzinnymi muszą się rejestrować.

Soul - 2007-09-09, 11:59

Na początku mi tez bylo szkoda, ale w koncu stwierdzilem, ze jest wielu świetnych muzykow, którzy kiedyś rozstali się z zespołem. Chocby Sting, któremu kariera solowa bardzo dobrze się udala. Różnica polega na tym, ze Glaca będzie oczywiście wystepował jako Sweet Noise. Wszyscy chyba wiemy, ze tego nie porzuci.
Kajka - 2007-11-25, 21:54

mi jest smutno ze magic odszedl jakos tak dziwnie dla mnie
sn to miedzy innymi magic i tod a teraz odchodza
takie to sobie dziwne dla mnie
jednoczesnie dziwi mnie to ze piszecie niektorzy z was ze glaca=sn
wg mnie to kupa prawda sn to wszyscy ludzie a nie tylko glaca
smutne :/