| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - Rozczarowanie roku: Sweet Noise!!
trustworthy - 2005-02-08, 21:09 Temat postu: Rozczarowanie roku: Sweet Noise!! Otóż wyszedłem z siebie i stanalem obok, jak wzialem do reki najnowszego metal hammera!!! Zawsze uwazalem to za nedzne i nieprecyzyjne pismo... Ale zeby az tak?!!! to byl istny hard core... W podsumowaniu roku pierwsze miejsce w kategorii "rozczarowanie roku" otrzymal.... No chyba nie musze mowic Kto, skoro jestem na tym forum... To byl normalnie cios w plecy!!! ja pier**le!!!!
zwierzak - 2005-02-08, 21:24
Ale szczerze mowiac nie dziwie sie temu. Kilka odwolanych koncertow. Brak nowej plyty. Co prawda koncerty nie z ich strony odwolane, ale jednak. Ogolnie tych koncertow nie za duzo bylo. Wiec wcale sie nie dziwie temu.
trustworthy - 2005-02-08, 21:45
Moze zle zrozumiales, ale tu chodzilo o ocene muzyki... To pierwsze miejsce jest wiec najgorszym... Wedlug tego zestawienia muzyka SN kjest co najmniej nie FAJNA!!! hellou?! Cos tu jest nie tak... Dla ludzi nie liczy sie bowiem przekaz, a tylko muzyka, no.:"Ale to jest fajna rzez!!:" a jak bys sie zapytal jaki ten zespol ma przekaz, o czym spiewa artysta to nie otrzymalbys odpowiedzi, albo tez byla by taka"to jest niewazne" jaaa... ten swiat jest chory!!!!
zwierzak - 2005-02-08, 21:50
Szczerze mowiac to nie czytalem tego akurat numeru, ale jesli chodzi o podobne zestawienia to zwykle nie chodzi o sama muzyke. Ale w tym przypadku nie czytalem wiec sie nie kloce. A co do przekazu to czesto wcale mnie on nie interesuje. Slucham muzyki dla przyjemnosci, a nie dlatego zeby sie czegos uczyc. Oczywiscie jak jest przekaz to ok. Z przekazem SN sie calkowicie zgadzam. Ale muzyka jest przede wszystkim sztuka. I wlasnie za taka glownie ja uwazam. I tak ja pojmuje. Najwazniejsze sa tu doznania czysto estetyczne. Takie jest moje zdanie. Bardzo czesto podoba mi sie jakis zespol czysto muzycznie, a w teksty nawet nie chce mi sie zaglebiac. I SN zaczalem sluchac wlasnie przez muzyke a nie ich przekaz.
arcz - 2005-02-08, 22:19
Co do metal hammera i podsumowania to ciezko sie dziwic. Revolta jakos wsrod szerszego grona, tru metali i takich podobnych typkow nie znalazla uznania, poza tym chyba jest jakas mode na nie lubienie zespolu. Moge sie jednak mylic
Dla mnie zaskoczeniem bylo (o ile dobrze pamietam) w dziale zagranicznym zespol i muzyk roku odpowiednio Soulfly i ich lider no ale co kto lubi
i niech te dwa ost zdania beda taka malutka negatywna energia
trustworthy - 2005-02-08, 22:20
nie no, spoko.. dla mnie natomiast przekaz i to w wypadku SWEET NOISE jest cholernie wazny!!! A takie pisma jak metal hammer, ktore wrzucaja wszystkie gatunki muzyczne do jednego worka i robia jeden wielki chaos powinny albo jak najszybciej mocno sie nad soba zastanowic, albo zniknac z rynku!!!! Przeciez one sa dla nikogo... lub dla ludzi, ktorym na precyzyjnych wiadomosciach na temat zespolow prezentujacych pewien styl, gatunek nie sa potrzebne do szczescia... informacja na temat SLAYER'A obok powiekszenia biustu przez pania Britney Spears(chyba tak sie to pisze) w pelni im wystarcza!!!
tylko prosze sie nie obrazac.. to jest jedynie moja opinia na temat polskiej prasy muzycznej
arcz - 2005-02-08, 22:24
| trustworthy napisał/a: | tylko prosze sie nie obrazac.. to jest jedynie moja opinia na temat polskiej prasy muzycznej |
spx, i masz w tym troche racji. Metal Hammer to w sumie taki katalog Metal Mindu pod przykrywka pisma muzycznego
trustworthy - 2005-02-08, 22:32
co do slow pana "arcza"... Jesli chodzi o to srodowisko ""true metali i takich tam podobnych typkow, to kogo masz na mysli? Nie wiem w takim raqzie, czy teraz kojarzysz Nergala z Behemotha, bo cos dzieja sie tu istne hard cory, ale Jemu ta plytka:"REVOLTA" sie podoba... Ma Ona bowiem wieksze znaczenie na cala muze, podzialy i polaczenia... W takim razie, rozumiem, iz Nergala nie zaliczasz do metali?
Z tego, co napisales, wnioskuje, ze metalem jestes tylko Ty i Twoi kumple...
No ladnie sie dzieje... Teraz juz nie dziwie sie tym zestawieniom w tych "pismach muzycznych"
Śmiechu warte!!!
zwierzak - 2005-02-08, 22:35
No akurat Metal Hlamer faktycznie jest slaba gazeta. Ja tam wole sie dowadywac roznych rzeczy z serwisow internetowych. Np z rockmetal. Tam sobie wyszukam to, co mnie interesuje. Ewentualnie bezposrednio od znajomych dziennikarzy muzycznych. Miedzy innymi od ludzi piszacych dla rockmetal.
arcz - 2005-02-08, 22:36
hahaha, no ok, potraktowalem sprawe ogolnikowo z tymi 'tru metalami' rotfl. tez zes sie czepil. zluzuj cyca
Nergal? nie nie kojarze
wracajac do kwestii tru to chyba nie powiesz mi ze wiekszosci z takich przedstawicieli revolta sie podoba?
i po czym panie trustworthy wnosisz ze niby jestem metalem
zwierzak - 2005-02-08, 22:45
Arcz metalem Ale mimo wszystko ma on racje. Choc tego typu stwierdzenia sa ogolnikami, ale odnosza sie do wiekszosci. I wlasnie wiekszosc metali uwaza te plyte za slaba.
trustworthy - 2005-02-08, 22:46
po pierwse: true metalami, jak juz
po drugie:bo sam panie arcz wyleciales z tymi true metalami, a ja nie lubie, jak ludzie robia z siebie nie wiadomo jakch twardzieli
po trzecie: wejdz na jakiekolwiek forum, lub czata, na ktorm bedzie Nergal i zapytaj sie go co sadzi o REVOLCIE, bo ja nie mam juz do Ciebie sily
po czwarte:spasujmy obydwaj, bo ta rozmowa powoli przeradza sie w klotnie, a wiec:STOP
[ Dodano: 2005-02-08, 22:49 ]
zaraz, zaraz.... ale o czym my tu mowimy... o muzyce, czy o tym, co ta plyta wniosla do muzyki, bo sam zwierzak napisales, ze takie zestawienia nie sa tylko za muzyke... a wiec co jest?? chyba cos nie tak...
arcz - 2005-02-08, 22:52
uh, a jednak odpowiem - tru metale - celowe nieco przesmiewcze okreslenie dla takich twardogłowych typkow. Rozumiesz, co sa zwroceni tylko na zalozmy hevi metal i wszelkie odmiennosci traktuja jako zdrade. Ok? A juz nagranie czego z hiphopowcami to smierc na ulicy.. Rozumiemy sie?
po drugie: nie robie z siebie - jak to okresliles - 'twardziela' i nie wiem po czym to wnosisz.
po trzecie: gdyby Nergalowi nie pasowala revolta to chyba by nie bral w tym udzialu? I zeby nie bylo watpliwosci - wiem kto to jest, znam tworczosc zespolu i w jakis sposob szanuje. Ok?
nie przyjmuj tak do siebie wszystkiego i nie lap za slowka, plz.
pozdrawiam.
zwierzak - 2005-02-08, 22:53
Czy moglbys pokazac, gdzie arcz robi z siebie twardziela. To tak przez ciekawosc sie pytam. Bo ja nie zauwazylem. Wrecz przeciwnie. Wlasnie ironizuje z takich tru metali.
trustworthy - 2005-02-08, 22:59
spoko... poprostu zbulwersowalem sie tym raportem(zestawieniem) metal hammera.. dlatego napisalem, chcac sie podzielic moim zniesmaczeniem za sprawa tego pisma, a Wy mnie tu zjezdzacie...
a z Nergalem, to odebralem juz wczesniej aluzje, wiec spoko... przeciez wlasnie z REVOLTY powinienes Go znac, o ile wczesniej bys nic o Nimn nie slyszal, w co watpie, wiec o.k.
i Ty tez nie lap za slowka ja chcialem tylko porozmawiac, wymienic sie spostrzezeniami
be yourself
zwierzak - 2005-02-08, 23:02
Ale nikt na ciebie nie najechal. Prowadzimy dyskusje. A przeciez od tego sa chyba fora.
A co do Nergala to chyba nie wyczules drobnej ironii w poscie arcza.
longas - 2005-02-09, 16:38
ok chłopaki, jako ze zaszaleliscie w innym temacie to wydzieliłem OT, i mozecie teraz dyskutowac do woli, ale na wiadomy temat !
ja-kaś - 2005-02-09, 20:39
-------------
moszna - 2005-02-10, 14:57
ja też się dziwie że SN wygrało w kategorii rozczarowanie roku, bardziej by do nich pasowała kategoria kicha roku!
a co do tru metali to pewnie będziecie się bronić przed tym, ale to właśnie takie osoby jak WY są takimi pojebanymi tru metalami, jebane dzieci szatana, średnia wieku nie przekracza 17 lat!!! (skądś to może znamy, co? )
za mojej młodości niegdzie się nie mówiło o kimś że jest true, czy nie jest... dorastałem w środowisku metali i jakoś nigdy nie było tego podziału, tylko że wtedy ludzie słuchający metalu byli starsi, dojrzalsi niż teraz
a tak takie jebusy nauczyły się słuchać nu-metalu, nakupowały koszulek więcej niż płyt, łazi obwieszone różnymi gównami i mówi o sobie że jest true, wchodzi na różne dziwne fora i pierdoli na tematy o których nie ma pojęcie (czytaj- użytkownik DEICIDE)
... to jest chore dzieci, dorośnijcie a potem kłóćcie się kto jest prawdziwym metalem a kto nie (chociaż wtedy jużnie będziecie się kłócić)...
wracając do tematu - to nie jest ważne czego słuchacie, pasi wam to se słuchajcie, dla mnie SN to jest makabryczna kicha bo wychowałem się na starym sn, dla was to jakieś niebotyczne bóstwo, wasza sprawa, mi to nie wadzi... tylko musicie sobie uświadomić że takie czasopismo jak metal hammer nie istnieje drugi rok na rynku, tylko wiele lat i pamięta stare sn, dlatego ustawili ten zespół na pierwszym miejscu, moim zdaniem zasłużenie, waszym zdaniem nie!
i już
zwierzak - 2005-02-10, 15:06
Widzisz. Nie bardzo wiesz co my myslimy na ten temat. Szczerze mowiac to ja tez pamietam stare SN. Zaczynalem go sluchac mniej wiecej w czasie jak nagrali Respect. A mimo wszystko nowe SN mi tez sie podoba. Co do Nu-Metalu to ciekaw jestem co nazywasz tym nurtem muzyki. Jesli Linkink Park, czy Limp Bizkit to tego nei slucham. Jesli SlipKnot to wtakim razie lubie nu-metal. Co do bycia tru to dla mnie tacy ludzie co sie wywyzszaja i mysla ze sa lepsi od innych sa smieszni. I wlasnie takich ludzi nazywam tru metalami. Ale to czysta ironia. I zeby nie bylo nie mam 17 lat.
westa - 2005-02-10, 15:44
| moszna napisał/a: | | ale to właśnie takie osoby jak WY są takimi pojebanymi tru metalami, jebane dzieci szatana, średnia wieku nie przekracza 17 lat |
Z tym sie nie zgodze, jestem na tym forum juz od jakiegos czasu, ale sie z tym nie spotkalem za bardzo. Mnie tez smiesza dzieciaki obwieszone odwroconymi pentosami dla szpanu zeby pokazac jacy sa troo
| moszna napisał/a: | | pasi wam to se słuchajcie, dla mnie SN to jest makabryczna kicha bo wychowałem się na starym sn, dla was to jakieś niebotyczne bóstwo |
Nie ukrywam, ze najbardziej mi sie podobaja nagrania SN na CLC, ale nie mam do tego boskiego stosunku. Owszem jest to kawal swietnej i doskonale przemyslanej muzy, ale bez przesady. Po to mam wlasny umysl, zeby go uzywac i nie isc za tlumem, owczym pedem. Slucham bo chce i nikt mi tego nie zabroni. Moja wola. Wali mnie to, ze wiekszosc z moich znajomych nie zachwyca sie tym zespolem, nie rozumieja dlaczego do mnie przemawia. Ale akceptuja to, to jest najwazniejsze. Dzielenie stare - nowe - ta sama sytuacja jak z Metallica. Czyli smiech na sali
| moszna napisał/a: | | czasopismo jak metal hammer nie istnieje drugi rok na rynku, tylko wiele lat i pamięta stare sn |
Bez przesady, ta gazeta nie jest moim zdaniem w zadnym stopniu opiniotworcza. W koncu wiadomo co oni promuja. Jak Acid Drinkers byli wydawani w MMP to mieli plyte miesiaca, a teraz? Raczej nie, chociaz dwie kolejne plyty po Broken Head byly o wiele lepsze
a$artana - 2005-02-10, 15:47
odkad pamiętam pan moszna ma problem z tym kto tu ile ma lat ( wszyscy 17 pamietajcie ) i czego i od kiedy słucha i zadne argumenty do niego nie trafiaja. ma tez wizje dotyczaca wiadomego zespołu i każdy kto ma inne zdanie natychmiast zostaje wrzucony do wora 17 latkow, tru metali, znajacych sn tylko z revolty... tak widocznie jest łatwiej, swiat staje sie mniej skąplikowany Tak przy okazji z czystej ciekawosci, Moszna? ile masz lat? Jak czytam twoje posty to liczba 17 bardzo mi pasuje
a jestem Magda, a nie jakistam metal i słucham muzyki, bardzo roznej...
sorry za odejscie od tematu
arcz - 2005-02-10, 16:01
| moszna napisał/a: | | tylko musicie sobie uświadomić że takie czasopismo jak metal hammer nie istnieje drugi rok na rynku, tylko wiele lat i pamięta stare sn, dlatego ustawili ten zespół na pierwszym miejscu |
tylko musisz sobie uswiadomic ze w tym podsumowaniu roku brali udzial czytelnicy i to juz nie pierwszy raz wiec nie gadaj co to MH zna od lat. A z tego co kojarze to akurat gazetka ta dawalo dobre recenzje temu nowemy SN.
| moszna napisał/a: | | ..wchodzi na różne dziwne fora i pierdoli na tematy o których nie ma pojęcie (czytaj- użytkownik... |
..no wlasnie, ja bym w miejsce trzykropka wstawil inny nick
POZDRO SZEJSET ZIOM!
Adam - 2005-02-10, 19:39
To, że ktoś ma odmienne zdanie od ciebie moszna i komuś podoba się CLC to od razu zakładasz, że jest obwieszonym pentgramami dzieciakiem ktory wozi się, że jest tru metalem ? Mi się podoba CLC, Koniec Wieku także i nie mam takiego podziału jak ty, że nowe musi być złe, a stare zajebiste i choć mam prawie 15 lat i jestem dzieciakiem, słucham metalu i rocka to nie uważam sie za jakiegoś tru metala i nie ubieram się jak metale - po prostu jestem sobą
PePe - 2005-02-10, 20:17
Według mnie moszna (ale sobie nicka sprawił ) ma bardzo dużo racji. Nie w pełni się z nim zgodzę, ale jednak. Spróbujcie rozpatrzyć Revoltę nie jako album z remixami jednej z najbardziej znanych polskich kapel, a jako coś zupełnie nowego. Takiego albumu nikt nie chciał by wydać. Cięzko jest określić jego styl. Jest tam coś z pogranicza różnych stylów: pop, hh, death, elektronika i inne. Bardziej przypomina składankę, niż album pod sztandarem jednego zespołu. Każdy z was, gdyby stanął w sklepie i zobaczył: Peja, Górniak, Nergal, Jopek... pomyślał by: "Co to k... jest?" Reakcja byłą by taka bo nikt tego nie łączył. Ludzie którzy kupują album liczą na coś konkretnego. Jak biore z półki Behemota to wiem, że będą próbować mi rozjebać bębenki, jak sięgam po Type O Negative to wiem, że bedzie ciężko, ale mnie to uspkoi (tak przynajmniej TON dział na mnie ), a gdy wezmę sobie Slipknota to będę miał ochotę wskoczyć na szafę Przy Revolcie nie było na to szans. Ci, którzy znali SN mimo wszystkio liczyli na to, że będzie mocno. A było raczej soft (nie licząc paru utworów). Dlatego taka a nie inna ocena płyty. Wraz z płytą zmienił się image. G pokazuje się teraz w szerokich ciuszkach i wygląda jak sk8, a ludziom z kręgu "true" (jak to usilnie probujecie wprowadzic do języka) się to nie podoba i wzmacnia to przeświadczenie, że SN się skonczylo, a zostałą z niego tylko jakaś hybryda.
Żeby nie było, że jestem "true" anty Revoltowiec - nie oceniam płyty źle, nie oceniam dobrze. Podoba mi sie pomysł, idea. Podoba mi się kampania wokól tego projektu (Revolta White Shock na wood, drogie teledyski, sporo tego w mediach). Kilka utworow naprawde, naprawde, naprawde lubie. Nie było + Nergal, Patch są mocne i świetne. Ale i te lightowe remixy są OK. I właśnie ja staram się przyjąć płytę jako coś co miało być ewenementem, pólkroczkiem w drodze, wyróżnić się (po prostu czymś, czego jeszcze sięnei robiło), a inni uważaja to za gówno bo to popik, hh i w ogole jakies komercyjne gówno. Dlatego też SN "wygrał" w kategori rozczarownaie roku. Ludzie odbierają to tak jak odbierają, wrzaski i lamenty nastolatków maniakalnie wpatrzonych w Sn nic nie zmienią. Mnie też czasem denerwuje, czasem śmieszy jak ktoś majacy 14-17 lat pisze wielkie słowa o muzyce SN: płaczę przy tym, to wrusza, zmienia moje życie. Koncert SN na wood2001 też w jakiś sposób zmienił moje życie, zainteresowałem się SN, coś mi to dało, coś zmieniło. A osoby w młodym wieku szukają autorytetów i czesto znajdują je w muzyce. Sporo tych młodych osób usłyszało o SN dopiero przy okazji Revolty i nie mogą być obiektywne w ocenie całości twórczości. Moszna skrytykował młodych noiserów, ale chyba zapomniał, że sam kiedyś był młody. Dzieciaki mają teraz internet i mogą pisać co im ślina na język przyniesie, a czasem takie rzeczy przynosi, że...
A co do hamera - sam pamiętam, że opinia byłą pochlebna, bo jeszcze w zapowiedziach mówiono o tym jako o wyjątkowym wydarzeniu. W MH właśnie zobaczyłem po raz pierwszy okąłdkę Revolty ("o w morde! ale fajna" - pomyślałem). Ale czas pokazał inaczej. Ludzie nie przyjeli tego tak, jak się spodziewano. Ja bym potraktował Revolte jako "najwspanialszą wtopę" albo "najgorsze cudo" (jakkolwiek by to nie brzmiało). Revolta wydana, zjechna przez ludzi - OK. SN rozczarowaniem roku - OK. Ale SN BYŁO cudeńkiem na rynku. Wydało świetne płyty. Ich klipy gościły na zagraniczynch listach. A co będzie? Nowa płyta, nowe klipy, może nowy image. Czas pokaże. Co było, nie da się zmienić więc proponuję PRZESTAĆ pier**lić O REVOLCIE, A POCZEKAĆ NA KOLEJNY ALBUM I dopiero wtedy powiedzieć - SN się wypaliło, albo będzie świecić dalej.
Znów pisałem kupe czasu zamiast uczyć się do kolenych egzaminów, a i tak ludzie będą nadal pieprzyć o Revolcie... A po co?
Adam - 2005-02-10, 20:42
Ja akurat poznałem SN przy CLC, ale nie to nie znaczy, że nie słuchałem wszystkich poprzednich płyt i, że nie mogę oceniać ich obiektywnie. Zakładacie, że jeśli ktoś SN poznal przy CLC czy revolcie to nie może sięgnąć po wcześniej plytki ? I dziwi mnie to, że wiele osob zawiodło się na Revolcie przeciez przed wydaniem twej płyty G wiele razy podkreślał, ze będą to remixy, ja gdy Revolta wychodziła nie spodziewałem się po niej żadnej rewelacji bo wiedizałem, że będą to rpzede wszystkim hip-hopowo popowe remixy, ale z 3 piosenki mi się podobają . I jeszcze jedno: nie płacze, gdy słucham SN, ale w pewnym sensie, gdy zacząłem słuchać SN i wsłuchiwac się w teksty moje spojrzenie na świat nieco się zmieniło i nei wiem co w tym złego widzisz
PePe - 2005-02-10, 21:50
NoX - mój człowiek w branży
Ja poznałem SN nieco przed wydaniem CLC, tak że też "old-schoolowym" noiserem nie jestem. Przyznaję i przepraszam - chyba w poprzednim poście wyraziłem się nie dość jasno. Chodziło mi o to, że jest sporo (przede wszystkim) młodych osób, które poznały SN przy CLC lub Revolcie i znają te albumy, a reszta jest dla nich tylko czymś starym i mało ważnym. To jak być fanem zespołu Metalica znając tylko "St. Anger" a "Black Album" przesłuchać tylko dwa razy. Ewentualnie szaleć za Iron Maiden po wysłuchaniu "Dance of death" a nie znać "Piece of mind" czy "Number of the Beast" (podaje takie przykłady bo to chyba każdy zna i załąpie o co mi chodzi ). Po prostu śmieszy i denerwuje robienie z siebie wielkiego fana albo "true metala" kiedy zna się tylko ułamek twórczości. Jednak nie miałem na myśli, że Ci co dopiero teraz poznali jakąś kapelę nie maja prawa o niej mówić. Chodzi mi tylko o umiar.
Dwa razy pomyśleć. Napisać. Przeczytać. Pomyśleć. Wysłać. A jeśli ma się do przkazanai coś wielkiego to już naprawdę dużo trzeba o tym myśleć... Bo post w stylu: ale sie Wkur**łem bo SN to pomyłka roku, jest wg mnie... pomyłką (powtórzenie ). Jeden krzyczy, że SN to shit, a drugi że hit. A ja zamiast marudzenia o tym wole posłuchać i pogadać na forum na tematy pochodne od SN.
I znów przydługi post...
trustworthy - 2005-02-10, 21:52
Brawo NoX!!! Musze Ci tu przyznac racje... Pan moszna chcial bowiem tylko sbie po nas pojechac... No coz...Rozni sa ludzie...Takie pytanie do ludzi typu pana moszna:I co wam to kur** wadzi?!!! Co was to obchodzi?! Czy wam sie wydaje, ze wiecie lepiej?! Lubicie niszczyc innym swiat, podcinac skrzydla?! Poza tym moge z czystym sumieniem powiedziec, iz nie trafiaja do Ciebie nie tylko najnowsze plyty SN, ale i starsze tez!!!! Dla SN bowiem kazdy jest rowny!!! Nie nma podzialow!!! Wiedz ze dla mnie tez!!! A poza tym znam i mam wszystkie plyty SN... A to, ze podoba mi sie REVOLTA nie znaczy, ze nie znam sie na muzyce!!! Respect, Getto i inne sa mi rowniez znane!!! I wiedz, ze kazda za cos lubie!!!!!
czarnuch - 2005-02-10, 21:55
jestem z tych, którzy na metal hammerze wychowali się, głównie dzięki ich stałem i niezmiennemu porgresywnemu stylowi którym promują wiele ciekawych i wartych polecenia zespołów. od kilku ładnych lat kupuję to pismo. i warto. nie dziwię się że wystawili taką ocenę SN, znam chłopaków po 20 kilka lat którzy na jeżdzili na koncerty sn, co teraz mówią o sn? bluzgają.... metal hammer jest czasopismem dość ortodoksyjnym co wybija go spośród innych tego typu pism. wiedzcie mi, że oni tego nie za bardzo rozumieją, tego przeistoczenia, zmiany, ja to odbieram, bo znalazłem w tym cząstke siebie.... ale oni? żeby to wyjaśnić trzeba wziąśc pod uwage wiele aspektów...
ja-kaś - 2005-02-10, 22:03
| PePe napisał/a: | | Każdy z was, gdyby stanął w sklepie i zobaczył: Peja, Górniak, Nergal, Jopek... pomyślał by: "Co to k... jest?" |
Mów za siebie, ja bym kupiła z ciekawości...
czarnuch - 2005-02-10, 22:10
| kaś- GOŚĆ napisał/a: | | PePe napisał/a: | | Każdy z was, gdyby stanął w sklepie i zobaczył: Peja, Górniak, Nergal, Jopek... pomyślał by: "Co to k... jest?" |
Mów za siebie, ja bym kupiła z ciekawości... |
popieram panią kasięęęęęęęęęęę!!!!!!!
PePe - 2005-02-10, 22:18
| kaś- GOŚĆ napisał/a: | | PePe napisał/a: | | Każdy z was, gdyby stanął w sklepie i zobaczył: Peja, Górniak, Nergal, Jopek... pomyślał by: "Co to k... jest?" |
Mów za siebie, ja bym kupiła z ciekawości... |
Chciał bym to widzieć gdyby płyta stała 50zł Poza tym założyłem, że to płyta nie pod sztandarem SN a cos zupełnie nowego Ale nie o to tu chodziło. Myśl przewodnia była taka, że nie wydano by płyty tylko dlatego, że ma ideę. Ktoś chce coś zrobić, zmienić. Tu jest Polska, tu sie pije, a nie inwestuje w nowe, mogące poruszyć. Showshit. Po prostu.
A trustworthy w swoim szaleńczym buncie nawet nie próbuje zrozumieć co piszę ja, i co napsiał moszna...
ja-kaś - 2005-02-10, 22:26
domyśliłam się co miałeś na myśli, dlatego nie czepiam się reszty postu , ja bym kupiła taką płytę, serio.
PePe - 2005-02-10, 22:33
Ja w ogóle rzadko kupuję płytki, dlatego taka raczej by mnie nie poruszyla do zabicia świnki skarbonki i wydania jej wnetrzności za jakieś nieznane dzieło. Jak już mam kasę, to kupuję to na co miałem już ochotę od dłuższego czasu. Gdyby było mnie stać na zakup kilku płyt w miesiacu to moze bym się skusił na taką nieznaną Revolte. Ale wczesniej bym czegoś o tym poszukał, może nawet mp3 ściągnął. A dopiero potem bym kupił. Sknera jestem i nie lubie kotów w worku
zwierzak - 2005-02-10, 22:36
| czarnuch napisał/a: | | jestem z tych, którzy na metal hammerze wychowali się, głównie dzięki ich stałem i niezmiennemu porgresywnemu stylowi którym promują wiele ciekawych i wartych polecenia zespołów. od kilku ładnych lat kupuję to pismo. i warto. nie dziwię się że wystawili taką ocenę SN, znam chłopaków po 20 kilka lat którzy na jeżdzili na koncerty sn, co teraz mówią o sn? bluzgają.... metal hammer jest czasopismem dość ortodoksyjnym co wybija go spośród innych tego typu pism. wiedzcie mi, że oni tego nie za bardzo rozumieją, tego przeistoczenia, zmiany, ja to odbieram, bo znalazłem w tym cząstke siebie.... ale oni? żeby to wyjaśnić trzeba wziąśc pod uwage wiele aspektów... |
No wiec troche nie zrozumiales calej sytuacji. Metal Hammer sie wypowiadal o tym albumie dosc dobrze. To fani glosowali ze SN jest rozczarowaniem. Co do wybijania sie Metal Hammera to nie zauwazylem. No chyba ze wybija sie w dol. Bo moim zdaniem niestety jest to teraz periodyk pokroju Bravo tylko o troche innej muzyce mowiacy. Kiedys to faktycznie bylo niezle pismo. Ale teraz... Moim zdaniem nie warto tego kupowac. Mozna ostatecznie isc jak sie ma chwile do Empiku i przejrzec, ale nic ponadto. Zreszta szkoda mi wydawac kasy na reklamowe katalogi MMP.
moszna - 2005-02-11, 11:00
| trustworthy napisał/a: | Brawo NoX!!! Musze Ci tu przyznac racje... Pan moszna chcial bowiem tylko sbie po nas pojechac... No coz...Rozni sa ludzie...Takie pytanie do ludzi typu pana moszna:I co wam to kur** wadzi?!!! Co was to obchodzi?! Czy wam sie wydaje, ze wiecie lepiej?! Lubicie niszczyc innym swiat, podcinac skrzydla?! Poza tym moge z czystym sumieniem powiedziec, iz nie trafiaja do Ciebie nie tylko najnowsze plyty SN, ale i starsze tez!!!! Dla SN bowiem kazdy jest rowny!!! Nie nma podzialow!!! Wiedz ze dla mnie tez!!! A poza tym znam i mam wszystkie plyty SN... A to, ze podoba mi sie REVOLTA nie znaczy, ze nie znam sie na muzyce!!! Respect, Getto i inne sa mi rowniez znane!!! I wiedz, ze kazda za cos lubie!!!!! |
właśnie po takich postach zastanawiam się czy Wy w ogóle czytacie to co ja pisze?
ale nie mam ochoty tego prostować, bo w poprzednim poście janso napisałem, nie umiecie tego odczytać, wasza sprawa... w sumie to nie ma się czym chwialić
w to że wg sn każdy jest równy dawno przestałem wierzyć...i to chyba dzięki nim właśnie a w szczególności przez glace
właśnie dlatego mówie że może jesteście starsi, ale umyślowo co poniektórzy dalej mają 17 lat
PODKREŚLAM ŻE NIE WSZYSCY BO NIEKTÓRYCH POSTY SĄ NA WYSOKIM POZIOMIE... i nawet czasami robią na mnie wrażenie
trustworthy - 2005-02-11, 19:21
tak sie zastanawiam.... panie moszna... czym sie pan kieruje, sluchajac SN? I czy pan Ich w ogole slucha? Bo mam wrazenie, iz nie, i ze robi sobie pan z niektorych osob jaja!!! Poza tym nie wiem, czy pan zdaje sobie sprawe, ale SN nie mam fanow, ani fanatykow, lecz PRZYJACIOL!!!... Niczego nie chce tu sugerowac, ale co pan robi w takim razie na forum? Bo ono jest chyba dla przyjaciol SN... Prawda Mi? Bardzo Cie prosze Mi, abys odpisala, jak mozesz, lub jeden z moderatorow... Bo moze ja sie myle... Jesli tak, napiszcie... Wtedy dam Wam spokoj i opuszcze forum... Dziekuje
Groszek - 2005-02-11, 19:49
widzę że się muszę udzielić...
1. na dobrą sprawę nie rozróżniłeś "słuchania" SN a" nie słuchania" (bo raczej nie chodzi tylko o samo zwykłe słuchanie płyt itd. jak mniemam) więc czego się spodziewasz bo tak przedstawionej kwestii??
2. jakbyścfie nie zauważyli, moszna wyraził swoje zdanie, ale dodając, że nic mu do tego, że ktoś słucha SN i mu się podoba, jak zwykle nie zostało to zauważone, jak ktoś ma odmienne zdanie to od razu jest be, bo jak śmie cokolwiek oceniać
3. kwestia przyjaciół.... nie wiem, może mam jakieś jakieś inne podejście do określenia słowa przyjaźń, ale jak dla mnie jest to baaardzo odległe od tego co tutaj chyba chcesz przedstawiać. Powiedzmy sobie szczerze, ile jest osób na forum, które znają osobiście i dobrze osoby z zespołu ? jasne że są, ale ile? ile osób przegadało o poważnych sprawach, mogło podzielić się swoimi problemami i radościami oraz mieć pełne zaufanie??
prawda jest taka, że większość to po prostu fani, którzy o tyle dobrze, że mają bliski kontakt z zespołem i mogą się spotkać, pogadać, wypić piwko (albo spiryt ) ale nie przesadzajmy z używaniem górnolotnych słów. Jest dobrze i nie chodzi mi o negowanie jakiś kwestii, ale po prostu nie przesadzajmy
Amat3uR - 2005-02-11, 20:16
Zaczyna tu być żenująco...ludzie! To fanatyzm!!!!!!! Sweet Noise fajowym zespołem jest! Grają świetną muzę! Wartościową! Ale dajcie spokój!! Jacy przyjaciele?? jacy zbawcy? Ejże, Glaca to nie Jesus Christ Superstar! To kolejny element popkultury! Ehhhh....
a$artana - 2005-02-11, 20:30
zgadzam sie z Grochem:)
chociaz akurat Moszna rzadko brał pod uwagę inne zdanie niz jego wlasne( a jak ktos takowie miał to stawal sie z zalozenia 17latkiem, oslepionym, ktory na szcescie wedlug pana moszny mial jeszce szanse wyrosnac z tego:) )
,ale wybaczam, dorosnie
trustworthy - 2005-02-11, 20:45
czy ja mam wrazenie, czy co druga osoba mowi tu o spirycie?! Ludzie!!! Do kur** nedzy!!! To nie strona o alkoholach!!! Jak Was suszy, to usiadzcie sobie wygodnie w w fotelu i napijcie sie, a nie trujecie i myslicie, ze kazdego to obchodzi!!! Zdziwie Was, ale NIE!!! Mozecie tez zalozyc nowy temat!! Ale nie mieszajcie tematow, bo robi sie balagan!!! A mi chce sie juz zygac od sluchania o PIWIE i SPIRYCIE!!! Po drugie nie uwazam, ze Glaca to Jezus Chrystus!!! Ja jestem akurat osoba wierzaca i takie porownania to zal dupe sciskaja!!!! A jakbyscie zaglebili sie w religie chrzescijanska,zajrzeli do Pisma Św., to wiedzieli byscie, ze wszyscy ludzie sa naszymi bliznimi, czyli przyjaciolmi!!!! W takim razie mam prawo, aby nazwac tak GLACE i Inne gwiazdy "pop-kultury"!!!!!!! DZIEKUJE!!!! A Wy robcie co chcecie!!!!
Amat3uR - 2005-02-11, 21:04
| trustworthy napisał/a: | czy ja mam wrazenie, czy co druga osoba mowi tu o spirycie?! Ludzie!!! Do kur** nedzy!!! To nie strona o alkoholach!!! Jak Was suszy, to usiadzcie sobie wygodnie w w fotelu i napijcie sie, a nie trujecie i myslicie, ze kazdego to obchodzi!!! Zdziwie Was, ale NIE!!! Mozecie tez zalozyc nowy temat!! Ale nie mieszajcie tematow, bo robi sie balagan!!! A mi chce sie juz zygac od sluchania o PIWIE i SPIRYCIE!!! Po drugie nie uwazam, ze Glaca to Jezus Chrystus!!! Ja jestem akurat osoba wierzaca i takie porownania to zal dupe sciskaja!!!! A jakbyscie zaglebili sie w religie chrzescijanska,zajrzeli do Pisma Św., to wiedzieli byscie, ze wszyscy ludzie sa naszymi bliznimi, czyli przyjaciolmi!!!! W takim razie mam prawo, aby nazwac tak GLACE i Inne gwiazdy "pop-kultury"!!!!!!! DZIEKUJE!!!! A Wy robcie co chcecie!!!! |
To było nawiązanie do musicalu, a nie do Biblii. Przemyśl następnym razem to co piszesz, zanim wciśniesz enter. I nie czuję się Twoim przyjacielem, myślę że członkowie zespołu Sweet Noise też nie.
jenny89 - 2005-02-11, 21:30
jej ale gorący temat... niebardzo pasuje on do wątku... dajcie na luz forumowicze:) żeby nie było OT to napiszę, że mnie tam Sweet Noise nie rozczarował
E.v.E. - 2005-02-11, 21:40
| jenny89 napisał/a: | żeby nie było OT to napiszę, że mnie tam Sweet Noise nie rozczarował |
Mnie także Mi coraz bardziej Revolta się podoba....Coraz bardziej popieram tę ideę
Trustworthy,nie denerwuj się, mi się wydaje,że macie nieco inne pojmowanie słowa "przyjaciel", no i po prostu Ty czujesz sie chyba z SN baaaardzo silnie związany.Z resztą-masz prawo(tylko bez przesady), masz takie podejście-ok,tylko nie naskakuj na inne osoby jeśli nie wiesz konkretnie o czym piszą i jeżeli nie czują takiej więzi z Glacą czy kimkolwiek innym.I spróbuj na wszystko spojrzeć spokojniej,z innej strony
Pozdrawiam
PePe - 2005-02-11, 22:52
No i to właśnie mnie wpienia gdy czytam niektóre posty... fanatyzm trustworthy przegina kazdym stwierdzeniem w swojej wypowiedzi. Co do jego nawiązań do Biblii: "...pier**le boga, dogmaty, swietosci, herezje..." Tak spiewa... wiadomo kto, wiadomo w jakim kawalku. A mimo to trustworthy nie czepia się tych słów. A tez moglby to potraktowac jak nakaz negacji religi. (Nie wiem czy jasno przestawilem to co mi chodzi po głowie ) Więc dlaczego nie chodzi mówiąc pier**le boga i świętości a wprowadza nam nową definicję przyjaźni. Pomyśleć i napisać. Proszę po raz kolejny.
trustworthy - 2005-02-11, 23:18
zaraz, zaraz... ja nikomu nie narzucam swojej definicji przyjazni.. Pisalem jedynie jak ja to czuje i juz... Tu chyba ja nie zostalem dobrze zrozumiany... Co do czepiania sie o przemyslenia... Jak sie cos cytuje, to prosze bez bledow. Najpierw tekst do reki a dopiero potem pisac Poza tym od kiedy jestescie rzecznikami Sweet Noise? Rozumiem, ze mozesz mnie nie lubic, ale zeby mowic za SN? Dla mnie to debilizm... Poza tym najpierw jak cos napiszesz, zastanow sie, czy nie zachowujesz sie jak skur**el!!! Do tej pory nikomu latki nie przypinalem, ale... Poza tym wroccie moze na 1-wsza strone tego tematu i zobaczcie o czym my teraz piszemy i jak to pasuje... I ogolnie na forum jest coraz milej... hmmm... sympatyczna atmosfera... Nie ma co... Moze niech kazdy z nas to przemysli... Panie Amat3ur-szybko wystawiasz opinie o czlowieku na podstawie postow z forum... No coz...
Amat3uR - 2005-02-11, 23:37
Jeśli nazywasz zespół SN i mnie swoimi przyjaciółmi znając nas tak dobrze, jak znasz, pisząc sprzeczne ze sobą posty o wydźwięku wręcz mesjanistycznym...to tak, masz u mnie łatkę To chyba oczywiste
PePe - 2005-02-11, 23:47
I jak tu gadać z kimś kto sam nie wie co chce przkazać innym? Około 10 linijek tekstu a wniosków w nim jak ludzi w kolejce do pośredniaka. I żeby to się jeszcze kupy trzymało...
| Cytat: | | Co do czepiania sie o przemyslenia... Jak sie cos cytuje, to prosze bez bledow. |
CO???
| Cytat: | | Poza tym od kiedy jestescie rzecznikami Sweet Noise? Rozumiem, ze mozesz mnie nie lubic, ale zeby mowic za SN? |
CO???
| Cytat: | | Poza tym najpierw jak cos napiszesz, zastanow sie, czy nie zachowujesz sie jak skur**el!!! |
CO??? ??? ??? (daj nr telefonu do rodziców - poproszę o założeni blokady na szósty kawałek pewnej plyty...)
| Cytat: | | Poza tym wroccie moze na 1-wsza strone tego tematu i zobaczcie o czym my teraz piszemy i jak to pasuje... |
CO
| Cytat: | | Panie Amat3ur-szybko wystawiasz opinie o czlowieku na podstawie postow z forum... |
Że k... co??? Chłopie: nerwosalek, melisa, wizyta u specjalisty a później wróć na forum. Chociaż moze po prostu wystarczy przeczytać posty, a nie "omieść" je wzrokiem. O co Ci w ogóle chodziło? Bo ja nie łapię dowcipu, ani nie wyciągam żadnych wniosków z twoich słow...
ja-kaś - 2005-02-12, 01:29
Trust, koledzy mają racje, mimo, że Pepe w poprzednim poście też przegiołeś.
Co do wypowiedzi Trusta, za bardzo się denerwujesz , uspokój się, obudź się jutro rano, przeczytaj posty i zrozumiesz, że baaardzo przesadziłeś . Poza tym cała sprawa jest chyba związana z tym, że ty i my inaczej postrzegamy słowo "przyjaciel".
Dla mnie nie oznacza ono tylko człowieka "przyjaznego", ale także kogoś, kto mnie widział w różnych sytuacjach, zna moje reakcje, wie kim jestem i mnie akceptuje. Glaca mnie nie zna w ten sposób, dlatego nie nazywam go swoim przyjacielem.. Nie mogę nazywać przyjacielem kogoś kogo znam 9 lat i widuje często i kogoś kogo widuje raz do roku. Swoim przyjacielem nazywam też swojego ojca, więc totalnym bezsensem byłoby nazywanie tak kogoś z zespołu. Chociaż uważam, że chyba (bo ich nie znam) fajnie byłoby mieć takich przyjaciół. Tyle.
MNICH - 2005-02-12, 08:24
tak przejrzałem sobie te wszystkie wasze posty jednym ziewnięciem... i właściwie tylko jedna rzecz mnie zaskoczyła
| a$artana napisał/a: |
a jestem Magda,
|
wiesz, że właściwie to nigdy nie wiedziałem że Ty masz tak na imie... baa, nie przypuszczałem, że Ty wogóle masz jakoś na imie:]. Od zawsze byłaś Asartana i już
I nie piszcie G to G tamto bo to G to mi sie bynajmniej nie z Glaca kojarzy... tak ciezko caly wyraz napisac?
Jak tak dalej bedzie to ktos kiedy walnie posta typu: jak Wam F podobał się G na Wood w Ż i co sadzicie o sonk z P z R... i ch*j...
A co do tematu to i ja sie wypowiem.. hmm... no wiec po dlugim namysle stwierdzam ze jestem za a nawet przeciw...
I sie teraz zastanawiam kto mnie opierdoli pierwszy (PePe Ty milcz daj sie innym wyszumieć)
Idę spać. Pozdrawiam wszystkich fanow i fanatykow i starych i mlodych i tych ktorym sie podoba i tych ktorym sie nie podoba itd...
arcz - 2005-02-12, 09:51
tak generalnie to post MNICHa byl najrozsadniejszy w calej tej dyskusji
longas - 2005-02-12, 11:56
| PePe napisał/a: | | Cytat: | | Co do czepiania sie o przemyslenia... Jak sie cos cytuje, to prosze bez bledow. |
CO??? |
miał tu chyba na mysli ten fragment:
| Cytat: | | "...pier**le boga, dogmaty, swietosci, herezje..." |
troche przesadziłes, bo w oryginalym txt nie ma "pier**le" tylko "odrzucam", a to duza roznica
komiks_girl - 2005-02-12, 21:09
klasyka....szkoda ze wirtualnie nie mozna lac sie po pyskach, byloby jeszcze ciekawiej a ta stronka ociekalaby pewnie krwia.........o co tyle zlosci????????? RACJI JEST JAK DUP, KAZDY MA SWOJA I KAZDA JEST INNA...takze nie ma co sie zabijac...po Revolcie cos umarlo, to fakt, ale niektorzy zapomnieli ze cos sie takze urodzilo, swiat idzie do przodu i zaloze sie ze niewielu z nas slucha tego samego co 10 lat temu, gdyby SN gral dalej tak jak na poczatku to cale tlumy czepialyby sie ze chlopaki sa po prostu nudni i monotematyczni....zawsze znajdzie sie cos do czego mozna sie przyczepic......takze nie warto klasc na siebie fuckow i obrzucac shitami.....
czarnuch - 2005-02-12, 21:35
nie wiem zbytnio czy to się juz u kogoś pojawiło ale w tym samym rankingu metal hammera w nadzieji na nowy rok pojawił się aneks "nowa płyta sweet noise" czyli pozytywnie...
PePe - 2005-02-12, 22:19
| longas napisał/a: | | PePe napisał/a: | | Cytat: | | Co do czepiania sie o przemyslenia... Jak sie cos cytuje, to prosze bez bledow. |
CO??? |
miał tu chyba na mysli ten fragment:
| Cytat: | | "...pier**le boga, dogmaty, swietosci, herezje..." |
troche przesadziłes, bo w oryginalym txt nie ma "pier**le" tylko "odrzucam", a to duza roznica |
No rzeczywiście dałem czadu. Przepraszam
Wszystko przez to, że forum przeglądałem wieczorem i byłem zmęczony nauką przez cały dzień (analiza matematyczna "rulez" ) Ale co do reszty... zdania nie zmieniam. A nawet będę uparty i powiem tyle: zmieńcie "pier**le" na "odrzucam" i dalej się pod tym podpisuje. (a to piękne slowo na P pojawia się gdzie indziej, pewnei stad ten błąd )
Aha - Kasie proszę o wskazanie mi palcem miejsca gdzie tak bardzo przeginam, bo naprawdę tego nie widzę.
I żeby było jasne - ja nie chcę wprowadzać chorej atmosfery. Po prostu mowie co widze. A jak mi gość pisze; "nie bądź skurwielem", albo "wróccie do tematu" (mimo iż sam w swoim poście porusza tone wątków) to sam nie wiem jak zareagować: smiechem, płaczem czy złością.
pozdro
ja-kaś - 2005-02-13, 01:14
-------
PePe - 2005-02-13, 02:49
No teraz to już wszystko rozumiemy:)
Tekst o tupiącym dzieciaku bardzo mi się podoba. Moje wyobrażenia były podobne, ale na tupanie nie wpadłem
A jeśli chodzi o moje "CO???" - to był właśnie wyraz braku zrozumienia dla słow trustiego. Nie wiem skąd (pewnie z pod szafy ) i na jakiej podstawie wyciągnięte. A te dwa: "nie będż skurwielem" i "Amat3ur-szybko wystawiasz opinie..." to prawdziwe perełki. Chyba sobie je w ramki oprawie
Mirage - 2005-02-22, 15:57
Troche przeterminowane, ale co tam ;] Przede wszystkim nie bylo za bardzo co wstawic w ta katerogie z tym rozczarowaniem. No bo Wilki wiadomo, ze po Basce beda sie juz trzymaly tego szajsu, Pidzama nagrala po prostu to samo co zwykle, wiec nikt im nie moze miec niczego za zle. Ja bym odbieral rozczarowanie Sweet Noise w znaczeniu-szkoda, ze tak, bo pokladalismy duze nadzieje, ze bedzie boom. No ale trzeba sle liczyc z czekaniem, tak jak przy czekaniu na CLC. Niestety Revolta (ktora moim zdaniem byla przecietna), no i chociazby dalsza kooperacja z Peja mogly wplynac negatywnie na obraz SN w oczach pism o muzyce rock/metal. Kategoria jest co najmniej niepotrzebna do szczescia nikomu, ale skoro jest to niech bedzie. Po nagraniu nowej plyty sytuacja moze byc zupelnie odwrotna w 2005.
marcianin - 2005-03-03, 17:31
zgadzam sie-rozczarowanie na całej linii
i prosze po mnie nie jechac-wypowiadam sie za siebie i tylko za siebie
dante - 2005-06-10, 17:46
marcianin... popieram cie, rozczarowanie na calej linii
zwierzak - 2005-06-10, 18:08
Takie puste slowa. Napisz, dlaczego SN bylo dla ciebie rozczarowaniem roku 2004.
dante - 2005-06-11, 12:13
nie podoba mi sie Revolta, pomysl moze i dobry ale jak dla mnie za duzo hip hopowych brzmien, ale to jest pewnie tylko i wylacznie moje odczucie
swoja droga to jedyna piosenka ktora mi przypadla do gustu, byla n.u.e.r.h.a. dlaczego? no tego juz ci chyba nie musze tlumaczyc
zwierzak - 2005-06-12, 16:04
Ale Revolta, to rok 2003, wiec dlaczego SN jest rozczarowaniem 2004 roku?
dante - 2005-06-12, 23:09
moze dlatego ze nie stworzyli niczego a teledyski z pania Gorniak, i z panem 'klepie biede' krecily sie po tv wywolujac tylko i wylacznie ataki smiechu wsrod moich wspoltowarzyszy, a takze co by nie mowic mnie?
wzieli chyba to tez pod uwage, nie mam na mysli w zadnym wypadku moich reakcji moze to iz malo w tym roku zrobili? jesli zrobili duzo to poprawcie mnie, nie licze koncertow, chodzi mi o nowa tworczosc...
bez ladu i skladu ale piwa robia swoje.
nu ba.
zwierzak - 2005-06-12, 23:17
Co do tych teledyskow to tak. Z Peja tez sadze ze kawalek taki sobie. Ale akurat Nie Bylo z Edyta t ozajebisty kawalek. A ze niektorym true metalom sie nie podoba trudno. A ze nic nie zrobili... Pracuja od roku nad nowym materialem. A ze jeszcze nie wyszedl. Zauwaz np ze caly material nagrywaja i robia wlasnym kosztem. Nie maja konktraktu z zadna wytwornia. Wiec nie mozna sie dziwic ze nie wydaja plyty co rok. Poza tym moim zdaniem sa zespoly ktore wydaly plyty i byly rozczarowaniem. Chociazby ostatnia plyta Vadera moim zdaniem to jakies nieporozumienie.
olusnz - 2005-06-12, 23:28
| zwierzak napisał/a: | | Co do tych teledyskow to tak. Z Peja tez sadze ze kawalek taki sobie. Ale akurat Nie Bylo z Edyta t ozajebisty kawalek. A ze niektorym true metalom sie nie podoba trudno. A ze nic nie zrobili... Pracuja od roku nad nowym materialem. A ze jeszcze nie wyszedl. Zauwaz np ze caly material nagrywaja i robia wlasnym kosztem. Nie maja konktraktu z zadna wytwornia. Wiec nie mozna sie dziwic ze nie wydaja plyty co rok. Poza tym moim zdaniem sa zespoly ktore wydaly plyty i byly rozczarowaniem. Chociazby ostatnia plyta Vadera moim zdaniem to jakies nieporozumienie. |
mi się kawałek z peja podoba ale Niebyło z Edytą jest zajebiste do tego jeszce ten teledysk - jak dla mnie bardzo dobre. Ale aż mnie bierze na samą myśl jaka będzie ta nowa płyta...
a co do Vadera to wogóle to co się tam dzieje jest jakimś nie porozumieniem - swoją drogą ciekawie się zapowiada blitzkrieg 3 zapowiada się ciekawie
Furia - 2005-06-13, 10:25
| olusnz napisał/a: |
mi się kawałek z peja podoba ale Niebyło z Edytą jest zajebiste do tego jeszce ten teledysk - jak dla mnie bardzo dobre. Ale aż mnie bierze na samą myśl jaka będzie ta nowa płyta...
|
No dokladnie, co zlego jest w eksperymentach i laczeniu styli w muzyce? jezeli SN klepali by na okroglo to samo, to ja rozumiem ze w koncu mozna miec dosc
pozatym jest wiele zespolow ktore zasluguja na miano roczarowania roku, ale napewno nie jest to SN, nawet jesli niektorym sie nie podoba...
faith - 2005-06-13, 19:28
nie podoba mi sie revolta i zawsze mówię to otwarcie ale nie zmienia to faktu, że doceniam i szanuję sn za to co robili wcześniej-były pewne akcje w czasie jak ja to mówię "trwania revolty", które baardzo mi się nie podobały <ale po co to rozpamiętywać> ...
było minęło - mogę powiedzieć, że dzięki sn dużżżżżżo w moim życiu się zmieniło i dzięki im za to
a co do rozczarowania - to revlota mnie rozczarowała ... szczególnie duet z peją ...
olusnz - 2005-06-14, 00:22
| Kagome napisał/a: | No dokladnie, co zlego jest w eksperymentach i laczeniu styli w muzyce? jezeli SN klepali by na okroglo to samo, to ja rozumiem ze w koncu mozna miec dosc
pozatym jest wiele zespolow ktore zasluguja na miano roczarowania roku, ale napewno nie jest to SN, nawet jesli niektorym sie nie podoba... |
zgadzam się całkowicie
dante - 2005-06-14, 14:27
ja wypowiem sie tylko tak, ze niektorym zespolom na dobre wychodzi laczenie gatunkow czy tez zmiana styli. jednak niektorym zespolom nie wychodzi to najlepiej. siebie za true metala nie uwazam ale nie lubie tez gdy zespol ktory co by nie mowic gral dosc ciezka muzyke, nagrywa piosenke z Peja (do ktorego szczerze mowiac nie mam szacunku i jestem moim najnieulubiensiejszym artysta hh ) i Edyta Gorniak (ktorej to juz kompletnie nie rozumiem i nie bede sie wypowiadal w jej temacie).
kazdy ma swoje zdanie w tym temacie i ja je szanuje.
ja czekam tylko az SN zacznie grac tak jak dawniej, jesli to nie nastapi, moje sluchanie tego zespolu pozostanie na CLC i innych, wczesniejszych produkcjach.
tyle.
westa - 2005-06-14, 15:04
obys sie rozczarowal hehe, Revolta to byl jednorazowy wyczyn przeciez
Sweet - 2005-06-14, 15:14
A mi sie tam podobala ta plyta ....
endrjuuu - 2005-06-16, 23:52
Wyjątkowo jestem pod cudzym nickiem. Jesli mogę wyrazić swoje zdanie o tym zespole, to jest jedna rzecz, ktora coraz bardziej w tym zespole mi nie pasuje. Chodzi mi o ich straszną bufonadę i pozowanie na kogoś wyjątkowego, innego. Te zdjęcia, te ich pozy, miny, stroje itd. - jest to niezwykle sztuczne, nienaturalne. Co gorsze, im większa powaga i patos ich przedsięwzięcia, tym coraz prostsza staje sie ich muzyka i traci ona coraz bardziej na świeżości (która charakteryzowała ten zespół na poczatku działalności). Uzycie elektroniki pozornie wzbogaciło muzyke zespołu, ale tak naprawdę jest to tandetne, banalne. Cała powaga i nadęta otoczka wokół grupy dysonuje z coraz prostszą muzyką i pustymi, banalnymi tekstami, co powoduje, że dla mnie jest dobry przykład...... kiczu, czyli czegoś, co udaje wielką sztuke, ale tak naprawdę nią nie jest.
a$artana - 2005-06-17, 09:12
nie mam zamiaru z Toba polemizowac, kazdy ma prawo miec swoje zdanie, dziwi mnie jedynie czemu nie podpisales sie pod ta wypowiedzia?? Piszesz, ze wyjatkowo jestes pod czyims nickiem, ty czyli kto?? Chyba, ze wszyscy wiedza tylko ja nie
Mahtab - 2005-06-22, 16:29
| endrjuuu napisał/a: | | Wyjątkowo jestem pod cudzym nickiem. Jesli mogę wyrazić swoje zdanie o tym zespole, to jest jedna rzecz, ktora coraz bardziej w tym zespole mi nie pasuje. Chodzi mi o ich straszną bufonadę i pozowanie na kogoś wyjątkowego, innego. Te zdjęcia, te ich pozy, miny, stroje itd. - jest to niezwykle sztuczne, nienaturalne. Co gorsze, im większa powaga i patos ich przedsięwzięcia, tym coraz prostsza staje sie ich muzyka i traci ona coraz bardziej na świeżości (która charakteryzowała ten zespół na poczatku działalności). Uzycie elektroniki pozornie wzbogaciło muzyke zespołu, ale tak naprawdę jest to tandetne, banalne. Cała powaga i nadęta otoczka wokół grupy dysonuje z coraz prostszą muzyką i pustymi, banalnymi tekstami, co powoduje, że dla mnie jest dobry przykład...... kiczu, czyli czegoś, co udaje wielką sztuke, ale tak naprawdę nią nie jest. |
Niestety, ale moje spostrzeżenia są podobne. Zmieniło sie wiele w tym zespole. Widzę też narastający tu konflikt między fanami sprzed " Czasu ludzi cienia" i po " czasie ...". Ja juz pisałam też, że nie jestem zwolenniczką Revolty. Nie podoba mi się ona, może tez tylko raz ją przesłuchałam. Przykro mi.
Takie jednak mam spostzreżenia.
zwierzak - 2005-06-22, 17:52
No troche was nie rozumiem. Oni tworza taka muzyke, jaka czuja. A ze jakims tru evil metalom sie to nie podoba bo jest elektronika to niech sluchaja starych plyt, a nie obrzucaja zespol blotem. Nie podoba ci sie Revolta. Masz do tego prawo. I nie musisz jej sluchac. Ale zespol i tak bedzie robil taka muzyke jak chce, a nie taka jak chca inni. Bo robienie takiej muzy jak chca inni to jest wlasnie komercja o ktorej tak wszyscy trabia. A to, ze sie inaczej ubieraja (chodzi chyba glownie o Piotra, bo to on przeszedl najwieksza metamorfoze) to co? On tak chodzi ubrany na codzien. To nie jakas tam poza. Takie ubrania mu sie po prostu podobaja i ma do tego prawo. Co do prostej muzyki... Jest bardzo podobna jesli chodzi o prostote do tej z pierwszych trzech plyt. Tamta muzyka nie byla wcale skomplikowana. Byla troche inna. A jesli chodzi o elektronike, to jak bylem mlodszy to tez uwazalem ze szeroko pojeta muzyka rockowa to tylko gitary, bas, perka i wokal. I nic poza tym. Ale wyroslem z takiego myslenia. Moim zdaniem CLC jest bardzo dobra plyta i elektronika bardzo fajnie sie tam komponuje z ciezka gitara Malego. I nie wiem o co chodzi z powaga i nadeta otoczka wokol zespolu. Moze ktos mnie uswiadomi?
longas - 2005-06-22, 19:07
| zwierzak napisał/a: | | Ale zespol i tak bedzie robil taka muzyke jak chce, a nie taka jak chca inni. Bo robienie takiej muzy jak chca inni to jest wlasnie komercja o ktorej tak wszyscy trabia. |
ale muzycy graja dla swoich fanów nie dla siebie, co z tego ze robia muze jaka im pasuje, jak nikt jej nie zechce słuchac............
zwierzak - 2005-06-22, 19:13
Widzisz. A mi sie wydaje, ze muzycy robia muze z wlasnej potrzeby, i ja wydaja z mysla ze moze komus sie spodoba. Jesli nie jednym to innym.
longas - 2005-06-22, 20:30
ale to bardziej pasuje do poczatkujacych zespołów.............a po 3(dajmy na to 4) płytach taki skok, i mowienie ze zespoł gra dla siebie, jest troche bezsensowne
olusnz - 2005-06-22, 20:41
| longas napisał/a: | | ale to bardziej pasuje do poczatkujacych zespołów.............a po 3(dajmy na to 4) płytach taki skok, i mowienie ze zespoł gra dla siebie, jest troche bezsensowne |
czyli co - jak będziemy chcieli to Glaca dla nas by na przykład jodłował??
dobrze cie zrozumiałem??
zwierzak - 2005-06-22, 20:42
Wiekszosc muzykow twierdzi ze gra, bo granie sprawia im przyjemnosc. A jesliby przestalo sprawiac przyjemnosc to przestaliby grac w ogole. A co jak co, ale przyjemnosc moze sprawiac tylko granie takiej muzy jaka sie podoba grajacemu. Oczywiscie nie graja tylko dla siebie. Ale nadal obstaje przy swoim, ze graja taka muze jaka im sie podoba, a nie taka jaka podoba sie fanom.
a$artana - 2005-06-22, 23:13
Zwierzu jak zwykle ( prawie) się zgadzamy.
| Cytat: | | ale muzycy graja dla swoich fanów nie dla siebie, co z tego ze robia muze jaka im pasuje, jak nikt jej nie zechce słuchac............ |
graja dla fanow jesli ci chca sluchac, w sensie na koncercie ale artysta tworzy muzyke taka jaka chce i nie robi jej dla fanow, moze chciec sie nia dzielic, chciec aby inni jej sluchali, ale generalnie to wlasnie pewna niezaleznosc twórcza cechuje artyste, wtedy moze sie rozwijac. Sn moze nagrac nawet disco polo i nic nam do tego, nasze zdanie dotyczy jedynie kwestii czy bedziemy tego sluchac. Moge zadacydowac, ze kolejna plyta jakiegos zespolu mi sie nie podoba i zwyczajnie jej nie kupic ale uwazanie, ze zespol olal fanow bo nagral w innym klimacie jest dla mnie chore.
Co do spraw zwiazanych z nadeta otoczka i powaga to zespol, Glaca od samego poczatku traktowal sprawy zespolu, teksty etc z taka sama powaga, dla niektorych moze byc to nadete czy egzaltowane, ale cholera przeciez tak bylo od poczatku, spojrzcie na tekst "Bruk" "Slowa" czy nawet "Godność".
Natomiast jesli chodzi o zachowanie zespolu to akurat uwazam, ze cechuje je niespotykana naturalnosc, luz i brak sciemnionego gwiazdorstwa, wystarczy przyjsc na koncert i pogadac po. Podczas zwyczajnych rozmow przy pivie po koncercie widac to najlepiej.
Na koniec dodam ze Revolta to dla mne swietna plyta, tak samo jak 4 wczesniejsze:) a 5 bedzie jeszcze lepsza, chce znow uslyszec te dzwieki!! Pomyslcie, ze ja jestem w gorszej sytuacji ja juz troche tego slyszalam i teraz wiem na co czekam:)
dante - 2005-06-23, 17:33
a ja w pewnym sensie zgodze sie z longasem. nie bede ukrywac tego iz revolta mi sie nie podoba.
z tego co zauwazylem revolta nie tylko mi sie nie podoba, i nie mam tu na mysli true evil metali jak to okreslil zwierzak . siebie nigdy za takiego nie uwazalem ani takim nie bylem...
co do tego gwiazdorstwa itp. opinie zachowam akurat dla siebie.
na koniec taki maly OT.
kto mi wytlumaczy co sie stalo z tamtym forum ?
a$artana - 2005-06-23, 17:40
Ale nikt ci nie broni nie lubic revolty, ja mowie tylko ze nie masz wplywu na to co artysta nagrywa i nie mozesz miec do niego pretensji o to co nagral, bo to jest smieszne. Jako odbiorca mozesz nie kupic plyty, albo wypowiedziec sie na jej temat.
Jesli zas chodzi o forum to zostalo zamkniete i to jest odpowiedz. Powodem bylo nieporozumienie na lini fani -zespol, winni jak to zawsze byli po obu stronach, a przede wszystkim to, ze trudno dogadac sie nie rozmawiajac z drugim czlowiekiem bezposrednio. NIe ma sensu zaglebiac sie w ta historie bo wersje beda rozne w zaleznosci od stron, nie da sie tego odtworzyc, wiec nie ma sensu o tym gadac, teraz jest to forum.
Ja moge tylko dodac, ze w moim przekonanniu decyzja o zamknieciu forum byla sluszna.
endrjuuu - 2005-06-23, 17:46
| zwierzak napisał/a: | | I nie wiem o co chodzi z powaga i nadeta otoczka wokol zespolu. Moze ktos mnie uswiadomi? |
zobacz ich w telewizji?? jak oni się zachowują bez przesady i gadają co chwile o tym jak 3 miesiące miksowali czy coś tam jeszcze i ze oni tworzą sztuke i wogóle on siedzi tylko i zagłębia sie c w lektury o najnowszej technoligii i uzywają co chwile najlepszego sprzętu i wychodzą z tego jakies proste i chwytliwe kawałki....no bez przesady i to jest właśnie ta bufonada i o tym ze skur**ele nas okradają i stoją na górze....no brawo i dzięuje za uświadomienie i robią z tego nie wiadomo co i ten kawałek z peją....boże ten bas na początku....i to są te owoce miesięcy pracy i tak dalej?? ze robią bas który brzmi jak pokazówka z sentyzatorach casio??
wiem że lubicice ten zespół ale patrzcie na niego choć troche obiektywnie
a$artana - 2005-06-23, 17:49
spojrz obiektywnie i pomysl ze cos co dla ciebie jest egzaltacja dla kogos innego nie jest, cos co dla ciebie jest beznadziejnym chwytliwym kawalkiem dla mnie jest dobre. rozmowa o gustach jak mowilam nie ma sensu.
dodam ze tez nie lubie jtd, ale reszta plyty jest dla mnie na najwyższym poziomie i nie widze tu kontrastu mniedzy sprzetem, gadaniem zespolu i wynikiem ich pracy. Jest to moje prawo:) i to ja wydaje 30 zeta na ta plyte, ty nie jesli ci sie nie podoba, proste???
zwierzak - 2005-06-23, 17:56
Ja tez nei przepadam za Revolta. A raczej za niektorymi kawalkami na niej. JTD tez nie za bardzo lubie. Ale jak nie lubie to po prostu nie slucham. A nie mam jakies chore pretensje do zespolu ze nagral cos co mi, albo komus sie moze nie podobac. A co do tego sprzetu itp. Uzywaja dobrego sprzetu i dobrze, ale robia muzyke taka jaka chca. To ze ktos ma swietny sprzet to nie znaczy ze zrobi muzyke ktora sie wszystkim bedzie podobac. Bo tak nie bedzie nigdy. A bufonady jakos nie widzialem. Ani w telewizji ani na zywo, ani w prywatnej rozmowie.
endrjuuu - 2005-06-23, 22:58
bufonadą jest właśnie to gadanie o ich muzyce i o tym jak ja tworzą itp inne zespoły poprstu wydają płyty i sa potężne świetnie brzmia itp ale sweet noise sie strasznie tym chwali i nie mówie tu o gustach i czy to się podoba czy nie tylko że więcej się robi hałasu o otoczcei o tworzeniu niz o samej muzyce
a$artana - 2005-06-24, 00:20
no nie wiem czy na polskiej scenie muzycznej jest tak duzo plyt, ktore swietnie brzmia. NIektore owszem.
Do takich wlasnie nalezy SN, bo co do brzmienia i jakosci nagrania to chyba nie masz zaztrzeżen ??
I to wlasnie nowe plyty brzmia dobrze, bo np taki Respect nagrywany przez ludzi niezajmujacych sie taka muzyka etc. nie brzmi tak jak powinien.
Ry$iek - 2005-12-18, 14:23 Temat postu: Tak ogólnie Witam!
Przeczytałem kilka opinii. Z jednymi się zgadzam, z innymi nie. Normalka.
Nigdy nie potrafiłem brać udziału na forum i chyba nigdy się nie nauczę...
Nigdy nie przepadałem za ostrzejszym brzmieniem, ale jakiś czas temu... poprostu zastanowiłem się nad tą muzyką. A było to tak. Studia, praca, zespół tańca, jakieś śmieszne, społeczne udzielania się, imprezy, wyjazdy, praktyki, zaliczenia... Bosko. Ale nie wiedzieć czemu, sięgnąłem po Sweet Noise."Świat ludzi cienia". Nie robię tego co przedtem, ale chyba mi z tym lepiej. Mam miłe wspomnienia, ale poznać drugą stronę siebie, to chyba najważniejsze. A przeszedłem trochę...
...
longas - 2005-12-18, 14:55 Temat postu: Re: Tak ogólnie
| Ry$iek napisał/a: | | "Świat ludzi cienia" |
Czas Ludzi Cienia
Amen[Hans eXit] - 2005-12-19, 18:39
| endrjuuu napisał/a: | | bufonadą jest właśnie to gadanie o ich muzyce i o tym jak ja tworzą itp inne zespoły poprstu wydają płyty i sa potężne świetnie brzmia itp ale sweet noise sie strasznie tym chwali i nie mówie tu o gustach i czy to się podoba czy nie tylko że więcej się robi hałasu o otoczcei o tworzeniu niz o samej muzyce |
Inne zespoły nie? To popatrz na nowe reklamy chociażby Frontside: "cośtamcośtam dzięki najlepszemu sprzętowi marki jakiejśctam mamy teraz moc jak nigdy przedtem!" itd. To jest k**wa bufoniaste i idotyczne (a szkoda, bo dawno lubiłem ten zespół, na "Moja własna tolerancja", "Początek ery nienawiści"(ciekawe, czy ktoś jeszcze pamięta, że mieli kiedyś takie wydawnictwa)) i owszem, muzyka na "Zmierzch bogów" jest super, ale to maczostwo zakrawa na idiotyzm. Niech nikt tu nie myśli, ze jadę na Frontside, bo słucham ich od kilku lat, tylko daję przykład.
A co do basów, to na revolcie są genialne, posłuchajcie chociażby DMKJN! O ile na CLC gitara Magica rozwalała mnie pod każdym względem, to na Revolcie robi to właśnie bas(BTW dopiero teraz przekonałem się do tego albumu ).
tharfin - 2005-12-31, 01:30
Bufonada...fajne nowe słowo
Nie wiem, nie zauważyłem, a słucham już trochę....
Glaca zawsze wypowiada się w specyficznym stylu, trzeba się przyzwyczaić...najczęściej mówi dobrze...
Ubiór...spójrz na KoRn, Soulfly...grają mocno, a ubierają się jak? Dresik, obniżony krok- mam ich nie słuchać bo nie podoba mi się to jak się noszą? Dla mnie bezsens...
Za bufonadę to uważam robienie wokół siebie otoczki w stylu jacy źli my jesteśmy...buchchacha! CZarne skóry, ćwieki, łańcuchy...pieszczochy na całą łapę i trupi makijaż...to jest dla mnie kicz....
A kawałek z Peją to już inna historia
wielki pic - 2006-03-31, 23:32
to wszystko dobrze przemylany schemat cos jak Sex Pistols kierowany przez własciciela sklepu z ubraniami o nazwie "Sex" wielki bumm punk i te sprawy hehehe dobrze ułozony schemat nad którym pracował sztab ludzi wystraczy ze taka gówniażeria jak wy to podłapie i rob sie masówka GRATULACJE PANIE GLACO
DeaDreamer - 2006-04-01, 11:48
Nie no ja p...e. Po pierwsze gównażerię sobie wsadź w anusa, bo jak zaczynasz od wyśmiewania i rzucania tekstami tonem "ja wiem najlepiej, a ci co myślą inaczej to gnojki niedouczone", to faktycznie nie ma co z tobą gadać.
Po drugie - człowieczku - czy to, że ktoś słucha muzy, która mu się podoba kwalifikuje go do podążającego za jakimś skomercjalizowanym nurtem itd?? Mam na siłe słuchać jakiegoś gówna bo się szanownemu wielkiemu (małemu) picowi nie podobają moje gusta muzyczne? Idź się leczyć człeczyno, bo na rozmowę z normalnymi ludźmi nie zasługujesz. Masówka łojezusicku!!! Nawet jeśli masówka, to wysokiej jakości - mało który zespół w Polsce brzmi tak dobrze jak SN - najlepiej to walić non stop popłuczyny po Sepulturze, albo Vaderze ( który nb dawno się skończył), bo to takie nowe i odkrywcze, co? Albo z drugiej strony niczego nie słuchać, bo istnieje niebezpieczeństwo, że zostanie się wplątany w tą przebrzydłą masówkę i się straci tą wydumaną oryginalność!!!
Bo oryginalność jest najważniejsza - przerzucam się zatem na kilka świetnych kapel grających szalone kawałki na dudach i tybetańskich dzwonkach.
A do tego, jak kto odbiera teksty, czy przesłanie muzyki tworzonej przez zespół swoich brudnych rączek nie pchaj, bo każdego to prywatna sprawa i wara od tego takim cwaniaczącym malkontentom jak ty.
Momus - 2006-04-01, 12:12
| DeaDreamer napisał/a: | | A do tego, jak kto odbiera teksty, czy przesłanie muzyki tworzonej przez zespół swoich brudnych rączek nie pchaj, bokażdego to prywatrna sprawa i wara od tego takim cwaniaczącym malkontentom jak ty. |
nic dodać, nic ująć...
a tak na marginesie PICU co masz na celu tworząc takie kontrowersyjne posty?
jak Ci się nie podoba to wyjdź.
pzdr
ja-kaś - 2006-04-04, 19:24
----------
zwierzak - 2006-04-04, 23:10
| kaś- GOŚĆ napisał/a: | Ostatnio facet od dźwięku zwrócił mi uwagę na to, że "Jesteś" jest grane na jednym akordzie. Ale za to jak zajebiście odpowiedziałam hehe |
Nie zawsze skomplikowanie swiadczy o tym, czy utwor jest dobry czy nie.
Pam44 - 2006-04-05, 00:01
jak chcesz słuchsć czegoś bardziej skomplikowanego to polecam muz artystyczną (błednie nazywaną poważną lub klasyczną) A muzyka popularna ma to do diebie, ze nie wychodzi poza najprostrze układy, co nie jest zarzutem
Nie inaczej Zwierzaczku patrz Beethoven monumentalizm przy pomocy kikku dzwięków (nie porównuje SN do wiedeńczyka, żeby nie było )
zwierzak - 2006-04-05, 17:01
No dokladnie.
A do tego rzyklad blizszy wielu ludziom sluchajacym ciezkiej muzyki (nie kazdy musi znac utwory Beethovena ) Popatrzcie na zespol AC/DC ktory zrobil kolosalna kariere i moim zdaniem jest conajmniej zajebisty. A muza jest tak prosta, ze prosciej sie chyba nie da.
ja-kaś - 2006-04-05, 18:53
------------------
Amen[Hans eXit] - 2006-04-05, 21:30
| kaś- GOŚĆ napisał/a: | Ostatnio facet od dźwięku zwrócił mi uwagę na to, że "Jesteś" jest grane na jednym akordzie. Ale za to jak zajebiście odpowiedziałam hehe |
To ja chcę wiedzieć na jakim
ja-kaś - 2006-04-06, 23:07
------------
lukaszgo - 2006-05-25, 13:16
A tam! Pie***lą! SN jest zespołem nowoczesnym, elektronika te sprawy. I współpraca z raperami! Mnie sie podobają wszystkie piosenki SN i Peji i jeszcze SN i O.S.T.R.Y. Myślicie że taki Glaca, albo ktoś z SN sie przejmie?
|
|