| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Koncerty - Płyta live.
Adam - 2005-09-05, 15:38 Temat postu: Płyta live. Jako że poruszyliśmy z Guldurem ten temat to tu możemy go kontynuować. Co sądzicie o płytce live ? Czy chcielibyscie zeby taka powstała ?
Guldur - 2005-09-05, 17:21
| westa napisał/a: | Jest przeciez dvd live z wood |
DVD to nie płyta LIVE ale jak ktos sie upiera to niech bedzie ja wolałbym posłuchać reakcji publiczności na wielu zajebistych koncertach jakie dali SN a DVD z Wood sobie mogę obejrzeć co czasem robie
Darth Kion - 2005-09-05, 17:36
Osobiscie chciałbym płytke live z koncertu. ALe nie z zadnego w Polsce. Chciałbym taka płytę z koncertu, ktory odbył sie poza Polska. I na to czekam. Mam nadzieje, ze kiedys taka płyta trafi w moje rece.
Guldur - 2005-09-05, 17:43
może i dobrze myślich jednak moja koncepcja płyty LIVE jest taka że to nie jest rejestracja jednego koncertu bo tak to i owszem moze być wspomniane dvd
poza tym z jednego koncertu nie wszystkie utwory moga byc dobrze zarejestrowane zagrane zaspiewane a reakcja publiczności w tle bedzie jednorodna
prawdziwe LIVE moim zdaniem to materiał z kilku wystepów
zwierzak - 2005-09-05, 17:44
Ale po co plyty live? Jak live to live, to idzcie na koncert i posluchajcie. A plyty powinny byc ze studia. No chyba ze zapisa jakiegos koncertu jak np DVD z wood. Zreszta i tak wiadomo, ze plyty live nie sa tak na prawde do konca live. Nie jest to zapis jednego koncertu zwykle tylko skladanka z kilku i jeszcze dodatkowo obrobiona. Wiec po co to?
Guldur - 2005-09-05, 17:45
a własnie po to
[ Dodano: 2005-09-05, 17:50 ]
[quote="zwierzak"]Jak live to live, to idzcie na koncert i posluchajcie.
tere fere idz sobie jak mosz mozliwość ja chetnie bym sie wybrał a live jest po to żebym odczuł to co ty czujesz jak stoisz w szalonym tłumie - zamykam oczy i tam jestem i pewnie że z kilku i nie do końca live bo taka płyta musi mieć sens a nie luźne powiazanie tym ze to jeden zespół na kilku koncertach
a poza dvd mam na vhs koncert z TVP2 jest zajebisty
zwierzak - 2005-09-05, 18:13
Ale to nie to samo. Przynajmniej jesli chodzi o takie zespoly jak SN. Rozumiem jeszcze zapis audio i video na DVD. Bo widac co sie dzieje na scenie. A SN to nie tylko dzwiek. To tez performance Vahana, to tez to, jak Piotr biega po scenie. Zreszta ogolnie jestem raczej przeciwnikiem takich plyt. Jak juz napisalem. Jak live to na zywo trzeba zobaczyc, a nie posluchac na plycie.
Guldur - 2005-09-05, 18:15
brak wyobraźni to jeszcze nie grzech..
a jeśli tak - ja nie jestem grzesznikiem
zwierzak - 2005-09-05, 18:25
Jasne. Ale nie mozesz sobie wyobrazic tego tak jak jest. I nawet z najwieksza wyobraznia nie bedzie to takie uczucie i nie zobaczysz tego, co jest na koncercie.
Guldur - 2005-09-05, 18:30
ale to usłysze i poczuję ... ty chyba nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć ... co powiesz niewidomemu stojacemu obok ciebie który nie rózni sie od ciebie niczym poza tym że nie widzi jak glaca biega po scenie i nie widzi ciebie jak szalejesz równie zywiołowo jak on ... ja jestem "ślepcem" i chce mieć taka płyte
zwierzak - 2005-09-05, 18:51
Oj oczywiscie rozumiem. Co powiem slepemu? Nie wiem, ze mi przykro co najwyzej. Natomiast nie zmienia to dla mnie faktu, ze mnie sie nie podobaja takie wydawnictwa i jestem im przeciwny i uwazam ze nie ma to sensu.
Guldur - 2005-09-05, 18:56
no to mamy 3 do 1 tak
wiec poczekamy na głosy innych
zwierzak - 2005-09-05, 19:09
I tak od tych glosow niewiele zalezy. Jak zespol bedzie chcial to nagra cos takiego, a jak nie to nie nagra chocby cale forum glosowalo na tak
Guldur - 2005-09-05, 20:05
jak już napisałem w innym temacie dobrze by było gdyby SN zastanowił sie nad płyta LIVE po nagraniu nowego CD-6
zastanowił sie nie nagrał bo płyta LIVE moim zdaniem jest wyzwaniem a nie błachostką i nie każdy może sobie na taki krok pozwolić uważam jednak że ten zespół może bo ma na to energię i fanów których serca i dusze na tej płycie żyły by jak jej muzyka i tekst
zwierzak - 2005-09-05, 20:30
A moim zdaniem plyta live wcale nie jest duzo trudniejszaq do nagrania od plyty studyjnej. Wystarczy miec dobry sprzet na koncercie.
westa - 2005-09-05, 20:55
wszystko zalezy od klimatu koncertu no i od dnia. sa w koncu czasami takie dni ze nic nie wychodzi a sa tez takie ze jest bjutiful ja uwazam ze za wczesnie na odzdzielna plyte live, moze po nowej plycie jako pewne kolejne podsumowanie dzialanosci, wiadomo, ze chca uderzac na zacod wiec live jako takie best of no ale to takie puste gadanie jest, czas pokaze zreszta na koncercie SN moze byc kazdy, obojetnie gdzie mieszka, trzeba tylko chciec a nie marudzic
zwierzak - 2005-09-05, 21:01
Ale co tu ma zalezec od dnia, skoro plyta live to nie zapis jednego koncertu tylko zmiksowane kawalki zagrane na roznych koncertach. Wiec mozna wybrac, to co dobrze wyszlo. A to, ze to moze byc takie best of... to tez moim zdaniem slaby pomysl. Jest na prawde niewiele dobrych plyt best of.. i takie wydawnictwa zwykle nagrywaja zespoly ktore juz nie wiedza co nagrac. Moim zdaniem takie plyty pokazuja niemoc artystow.
westa - 2005-09-05, 21:08
Albo wywiazanie sie z kontraktu
Dla mnie akurat plyta live to zapis jednego koncertu a nie 59. Sweietny live to Występ KNŻ, jesli mówimy o polskich wydawnictwach, a ze światowych to stara gwardia nagrywała niesamowite koncerty, chociażby Made in China Deep Purple
zwierzak - 2005-09-05, 21:19
Ale teraz sie juz tak nie nagrywa. Teraz plyta live to zapis z kilku koncertow z jednej trasy. Takie sa realia.
Amat3uR - 2005-09-06, 13:05
A co to Wam przeszkadza?
Kto będzie chciał, ten kupi, a kto nie, to nie...
zwierzak - 2005-09-06, 13:13
Alez mi to nie przeszkadza. I powiem wiecej, ze jak wyjdzie to pewni i ja kupie te plyte, chocby ze wzgledow czysto kolekcjonerkich. Ale nie zmienia to faktu, ze generalnie jestem przeciwny tego typu nagraniom.
Mirage - 2005-09-06, 14:08
Nie ma i na 99% nie bedzie w ogole plyty live. Zwiazane jest to wlasnie z tym, ze jesli by miala byc to musialaby byc perfekcyjna, co na ta chwile nie jest mozliwe. Dlatego wlasnie pojawiaja sie na stronie rozne "oficjalne" bootlegi.
Guldur - 2005-09-06, 19:02
| zwierzak napisał/a: | | Moim zdaniem takie plyty pokazuja niemoc artystow. |
własnie dlatego napisałem że może za wczesnie hmm.. a jak nie to o to mi chodziło mówiąc że nie każdy może sobie na taka płyte pozwolić
a LIVE ma sens własnie chociażby ze wzgledów kolekcjonerskich < byk czy nie byk hehe > i jeśli ktoś nie ma juz pomysłów to owszem jest to niemoc ale nie w przypadku tak twórczych umysłów
zwierzak - 2005-09-06, 19:52
To ja wole ze wzgledow kolekcjonerskich zeby nagrali zamiast plyty live jeszcze jedna plyte studyjna. Bylbym bardziej zadowolony.
Guldur - 2005-09-06, 20:10
taka nagraja tak czy owak a LIVA jeszcze w kolekcji nie masz i mieć nie będziesz jak jej nie wydadzą
zwierzak - 2005-09-06, 21:15
Mam zapis koncertu na DVD co jest moim zdaniem duzo ciekawszym wydawnictwem od plyty live w audio.
Adam - 2005-09-07, 00:06
| zwierzak napisał/a: | | Ale po co plyty live? Jak live to live, to idzcie na koncert i posluchajcie. A plyty powinny byc ze studia. No chyba ze zapisa jakiegos koncertu jak np DVD z wood. Zreszta i tak wiadomo, ze plyty live nie sa tak na prawde do konca live. Nie jest to zapis jednego koncertu zwykle tylko skladanka z kilku i jeszcze dodatkowo obrobiona. Wiec po co to? |
Na koncert nie możesz iść w każdej chwili, a płyty Live możesz posłuchać kiedy tylko chcesz i tak jak na koncercie się wyszaleć, tyle, że nie przed sceną, a odtwarzaczem
| zwierzak napisał/a: | | Mam zapis koncertu na DVD co jest moim zdaniem duzo ciekawszym wydawnictwem od plyty live w audio. |
Właśnei to ejst dvd, a do disk mana czy cd-romu nie włożysz płytki dvd tzn. włożysz, ale z odsłuchaniem będzie już gorzej
zwierzak - 2005-09-07, 12:33
To jak ci tak bardzo zalezy to zgraj sobie dzwiek z DVD i bedziesz mial. A co do szalenia przed odtwarzaczem to ja tego raczej nie robie. A nawet jesil to rownie dobrze mozna to robic przy nagraniach studyjnych.
Adam - 2005-09-07, 15:19
Bez przesady szalenia (pogo w domu ) Nagrania studyjne mają mniejszą moc Poza tym na dvd jakoś perka nie za bardzo mi sie podoba
zwierzak - 2005-09-07, 15:36
Prawdopodobnie na innych nagraniach live brzmialaby podobnie.
Adam - 2005-09-07, 16:06
ale jeśli chodzi o DVD to niskie tony są na SN bardzo słabo wyciągnięte, bo porownywalem na porządnym sprzęcie, np. Dżem ma świetne niskie tony, stopke slychac jak by sie bylo na koncercie
czarnuch - 2005-09-07, 21:57
wiesz nox, ja miałem okazję odsłuchiwać dvd sn na potężnym sprzęcie (własciwie to koncertowy sprzęt - chłopaki z klubu testowali odłsuchy i zestawy kolumn przed koncertem no i naprawdę daję kopa - tylko wymaga pewnych przekształceń, jeżeli chodzi własnie o perkusję - na konsolecie można to zrobić:P)
zwierzak - 2005-09-07, 22:29
Nox, a nie pomyslales, ze na koncercie to brzmi bardzo podobnie?
Guldur - 2005-09-08, 16:08
mam kilka płyt live i bardzo je lubię taki the best z klimatem
mam tez inna koncepcje bo widzę że za prawdziwym livem nie ma zbyt wielu głosów hehe zostało przy 3 a tych przeciw nie liczyłem więc tak sobie pomyslałem o stylu mtv unplugged kameralna publika moga być sami "najwierniejsi" fani z zaproszenia.
mam unplagged nirvany in new york - dawno nie słuchałem ale chyba nieźle brzmi zaraz sobie załacze
"najwierniejsi" w "" bo myślę o takich co ich na przykład sie karmi chociaz tego nie widziałem bo chyba zły link czy co hehe a wracajac do tematu sam jestem Wiernym fanem przez DUuuuuuuŻE W
zwierzak - 2005-09-08, 16:14
I znowu moim (zaznaczam ze to moje zdanie) zdaniem pomysl nietrafiony. Co jak co, ale muzyka SN bardzo wiele by stracila na koncercie unplugged. Nie kazda muza sie nadaje do takich nagran. I wlasnie muza grana przez SN nalezy do takich, ktore sie nie nadaja.
Guldur - 2005-09-08, 16:29
srutu tutu pęczek drutu jak mówiła piekna pani w pcinie dolnym
a nirwana to niby tak sie zajebiście nadawała a płytka leci ..... szybkie kawałki wolno sobie leca muza szmera delikatnie i zajebisty efekt a jak czego0ś nie słyszysz to nie gadaj bo możesz sie zdziwić
Adam - 2005-09-08, 16:30
| czarnuch napisał/a: | | wiesz nox, ja miałem okazję odsłuchiwać dvd sn na potężnym sprzęcie (własciwie to koncertowy sprzęt - chłopaki z klubu testowali odłsuchy i zestawy kolumn przed koncertem no i naprawdę daję kopa - tylko wymaga pewnych przekształceń, jeżeli chodzi własnie o perkusję - na konsolecie można to zrobić:P) |
także odsłuchiwałem tej płytki dvd na sprzęcie koncertowym i z podkręconymi niskimi tonami....ale stopy i tak nie było slychac odpowiednio...
| zwierzak napisał/a: | | Nox, a nie pomyslales, ze na koncercie to brzmi bardzo podobnie? |
nie wiem, nie było mnie tam, a jesli chodzi o DVD to mogli po prostu nie wyjąć tej stopy
| zwierzak napisał/a: | I znowu moim (zaznaczam ze to moje zdanie) zdaniem pomysl nietrafiony. Co jak co, ale muzyka SN bardzo wiele by stracila na koncercie unplugged. Nie kazda muza sie nadaje do takich nagran. I wlasnie muza grana przez SN nalezy do takich, ktore sie nie nadaja.
|
z tym się zgodzę
zwierzak - 2005-09-08, 16:34
| Guldur napisał/a: | a nirwana to niby tak sie zajebiście nadawała a płytka leci ..... szybkie kawałki wolno sobie leca muza szmera delikatnie i zajebisty efekt a jak czego0ś nie słyszysz to nie gadaj bo możesz sie zdziwić |
Oj akurat wlasnie Nirvana sie nadawala do takiego nagrania. Tam ciezkich gitar nie ma. A w przynajmniej 99% kawalkow SN wlasnie moc plynaca z gitar mocno przesterowanych daje taki efekt. A Nirvana nie grala na przesterowanych gitarach. Sproboj sobie wyobrazic "Bruk", albo "Gdzie jestes?", czy "Manipulacje" zagrane unplugged. Te utwory bylyby bardzo slabe w takiej wersji.
Guldur - 2005-09-08, 16:40
oj nie depczcie mnie tak przeciez tak tylko luźno zaproponowałem co mi zaswitało jak w myslach przeskakiwałem po swoich płytach live
nie bede sie sprzeczał ale jak sobie chłopaki tak siedza i graja zeby cos nagrac to by mogli sobie bez pradu tak dla jaj zrobić jakieć demo i wrzucić do NC
Adam - 2005-09-08, 17:02
w sumie to już chyba kiedyś w NC były wersje ze studia....nie pamiętam jednak czy unplugged
Mi - 2005-09-08, 17:21
byly i sa...
nie unplugged, ale dema a raczej pierwsze, surowe wersje kawalkow z clc...
longas - 2005-09-08, 17:21
co by nie mowic, to przydał by sie jakis koncert SN w formacie mp3 w NC, bo dawno tam nic nie było........a mysle ze takie cos bylo by dobra rekompensatą za brak bodajze rok, aktualizacji ......
zwierzak - 2005-09-08, 18:24
Guldur, ja cie nie depcze. Tylko wyrazam swoja opinie na temat twoich pomyslow. Czyli dyskutuje z toba. A ze mi sie zupelnie nie podobaja to staram sie przedstawic swoje argumenty przeciw tym pomyslom. Ze studia jest bootleg Droga do czasu ludzi cienia. Sa to pierwsze miksy bez wokali. Warto posluchac.
Guldur - 2005-09-08, 18:31
mnie sie nie da podeptać wiec .. to przenośnia taka była czy cos tam hehe
a droge słuchałem juz dawno więc .. posłucham może jeszcze raz kiedyś
zwierzak - 2005-09-08, 18:44
Wiem ze przenosnia. A mi chodzilo o to, ze nie czepiam sie ciebie dla zasady. Tylko ze po prostu te pomysly mi sie nie podobaja.
Guldur - 2005-09-08, 18:53
dla zasady to nauczycielki ( młode ) pały stawiaja
nie pomyslałem tak
Mi - 2005-09-08, 22:01
nie offtopowac, robaczki
dawron - 2005-09-14, 17:58
Płytka live jak dla mnie to SUPER pomysłxDDD
Guldur - 2005-09-28, 14:09
okiej to jeśli twierdzicie że płytka live nie jest najlepszym pomysłem to co powiecie na taki zestaw z całej twórczości gdzie będa kawałki które nie załapały sie - na pewno są takie - i nie chodzi mi o żadne tam strony czy cos tam ja chcę mieć co postawić na regalik wrzucić do odtwarzacza i posłuchać sobie normalnie jak człowiek bez żarówy przed oczami
jeśli trzeba to zróbcie z tego nowy temat czy coś gdzieś gdzie pasuje ja nie uprawiam jogi
dF - 2005-09-28, 18:07
Live czemu nie a best of i dodatki nie, U2 wydalo best of jak dobrze pamietam po po prawie 20 latach od pierwszej plyty majac na koncie juz dostatecznie duzo kawalkow (tez tych b side) by bylo to cos na serio ciekawego. Zreszta nie wiem na ile sam SN ma jakies b sidy bo sam rynek singli u nas malym jest do tego w zasadzie single nie sa az tak okraszane rarytasami. Wiec dla mnie taka kompilacja bylo by to nic tylko pokazanie ze nie mamy pomyslow i narobilo by to wiecej zlego niz dobrego. live fajny by byl limitowany np na winylach powiedzmy w ilosci 1500 sztuk na 15 lecie zespolu . Co wy na to?
Guldur - 2005-09-28, 20:02
a kto tu mówi o best ofie jakimś ja mówie o nieznanych utworach i znanych ale takich mozna powiedzieć nagich pierwsza wersja która nie spodobała sie komus tam czy coś tam żaden the best bo musiałby to byc album 5 nie przepraszam teraz to juz 6 płytowy i co za dodatki
[ Dodano: 2005-09-28, 20:10 ]
przyznam że nie doczytałem i musze zakląć kur*a jebana co wam z tym brakiem pomysłów do chuja nooooo
nie rozumiem takiej gadki że niby kto miał by to mówić - media? PIEPRZYĆ ICH niech se bzycza już gdzieś tu pisałem swoje zdanie że taki zespół jak SN nie musi udowadniać że ma nadal swieze pomysły i takie tam bzdety
a od takiej płyty może fanów nie przybedzie ale rozejdzie sie jak swieze bułeczki
[ Dodano: 2005-09-28, 20:16 ]
a jeszcze co do limitowanego hmm czegoś owszem może być ale w wersji jak to było kiedys z pewnymi ksiązkami - najpierw trzeba było sie zapisać ( wysłać zgłoszenie ) i potem po kilku miesiacach przychodziła pieknie wydana pozycja z zajebistymi ilustracjami i specjalnym dodatkiem w postaci czegos w rodzaju dyplomu - podziekowania gratulacje i takie tam a wszystko imiennie
1500 a ilu jest użytkowników tylko tego forum
dF - 2005-09-28, 20:29
guldur ok to 15 lepiej??? nie no 1500 to na serio malo na caly kraj.. i nie tylko, ale zgadzam sie a sposob otrzymania, no i kazdy by mogl sie odnalezc gdzies na fotach w ksiazeczce .
Co do tego co napisalem media swoja droga, a swoja droga ludzie, wiesz nie moznna caly czas narazac sie na to ze inni cie nie szanuja a ty masz to gdzies, a juz na pewno nie w tak glupi sposob .
Guldur - 2005-09-29, 07:17
chodziło mi w sumie o to że 1500 to mało myśle że chętnych byłoby dużo wiecej
df jesli mówisz o revolcie to jest wielu którzy te płyte szanuja wielu którym sie podoba nawet bardzo wielu którzy pomijaja jeden jedyny kawałek i cała masa tych którzy złego słowa nie powiedzieli
mi osobiscie sie podoba i pomijam jeden kawałek a taka płyta live czy nie użyte i zapomniane oraz pierwsze wersje to zupełnie inna bajka niż revolta bo w tej ostatniej jak wszyscy wiedzą mamy przeróbki z udziałem
jeśli chodzi o ten wasz zarzut braku pomysłów bez pokrycia zresztą to tez jest do przejścia wystarczy taka płyte - jak juz ustaliliśmy limitowana ze zdjeciami autografami i innymi pierdołami wypuścić bezpośrednio po lub lepiej może przed wydaniem oczekiwanego przez "wszystkich" czegoś nowego chociaz podkreślam że to ( ta płyta limitowana ) byłaby prawdopodobnie wiekszym rarytasem niż zwykła płyta a poza tym utworów na niej zamieszczonych równiez nikt wcześniej by nie słyszał to jest 15 lat to kawał czasu.
zwierzak - 2005-09-29, 13:31
A skad wiesz ze sa jakies kawalki nieuzyte, czy zapomniane? A moze pierwszych wersji tez nie ma juz zarejestrowanych? Zreszta powstal caly bootleg z pierwszymi miksami kawalkow z CLC, nie wystarczy?
Guldur - 2005-09-29, 14:50
nie wiem przeciez tylko tak sobie polemizuje pisałem chyba że mam ochote postawić cos na widoku a nie lampić sie w ekran monitora poza tym to tylko jedna płyta a dema jakieś i niewykorzystane kawałki zawsze sie znajdą po 15 latach pracy
zreszta jesli by to była limitowana wersja na subskrybcje - chyba tak to sie mówi to nie musi tam być 70 minut muzy
tak myśle
[ Dodano: 2005-09-29, 19:58 ]
ehm z ta jedna płyta to chodziło mi o te remixy ze tylko z jednej płyty pochodza
darkdemon - 2005-10-10, 14:42
a ja jestem jak najbardziej za plytka live ale dopiero po wydaniu tej nowej.!!!!!!!!!!!!
jedno dvd to wedlug mnie za malo...:)
olusnz - 2005-10-10, 21:41
nie rozumiem jak płyta DVD może być " za mało" jak więcej przekazuje danych i wszystkiego niż płyta Audio??
zwierzak - 2005-10-10, 23:06
Chyba nie zrozumiales kolegi. Jemu chodzilo o to, ze wolalby, zeby bylo wiecej plytek live i ze tylko jedna to za malo. Ale sadze, ze jak na 5 wydanych plyt, z czego jedna z samymi remixami to jedna plyta live (i to DVD) wystarczy.
olusnz - 2005-10-11, 18:23
może i nie ale uwarzam jak uważam i to jest dla mnie słuszne
darkdemon - 2005-10-13, 11:46
mi chodzi o taka plykte live na ktorej bedzie bardziej slychac NAS...fanow....zeby oddawala klimat koncertow SN prawdziwy:::)))) kontakt zespolu z nami::))
Guldur - 2005-10-13, 17:02
no wreszcie ktoś rozumie o czym mówiłem na samym początku własnie klimat klimat klimat nie światła dymy lasery i latajaca jak opentana kamera a ludzi moze widac ale tak jak by ich nie było zamykasz oczy i co? nic - ciągle wiesz że siedzisz w domu a w telewizorze leci film z koncertu
przy płycie live powoinno sie czuć tłum że sie stoi tam wśród tych którym to dane i niech sobie będzie zmontowane jak tam chce ważny jest klimat
Grigor - 2005-10-19, 21:10
Dokładnie o to chodzi. Jestem za
zwierzak - 2005-10-20, 14:30
Ale nie wiem czy jest sens kontunuacji tego tematu. Bylo powiedziane juz, ze zespol nie ma na razie zamiaru wydawac takiego wydawnictwa.
dawron - 2005-10-20, 16:21
Pomazyc zawsze mozna
zwierzak - 2005-10-20, 17:32
No mozna. Mam jednak nadzieje, ze te wasze marzenia nie spelnia sie przez przynajmniej jakies 3 lata i przynajmniej 2 plyty studyjne
Pam44 - 2005-10-21, 13:06
| zwierzak napisał/a: | No mozna. Mam jednak nadzieje, ze te wasze marzenia nie spelnia sie przez przynajmniej jakies 3 lata i przynajmniej 2 plyty studyjne |
A ja bym posłuchała płyty live Ale ogólnie to temat troche bez sensu jeśli SN nie ma czegoś takiego w planach
Guldur - 2005-10-21, 18:48
| zwierzak napisał/a: | | Ale nie wiem czy jest sens kontunuacji tego tematu. Bylo powiedziane juz, ze zespol nie ma na razie zamiaru wydawac takiego wydawnictwa. |
nie słyszałem takich wypowiedzi ale..
kontynuacja tego tematu zależy chyba od checi uczestników a nie od tego czy jest jakiś sens
zwierzak - 2005-10-22, 13:40
To przestudiuj dokladniej to, co dzialo sie w tym temacie. Administrator oficjalnej strony SN sie na ten temat wypowiedzial. Mysle, ze jest to dosc wiarygodne zrodlo.
Mi - 2005-10-22, 13:46
http://misn.mylog.pl/komentarze.php?id=114103
tu masz moj wywiad z magikiem, rozmawialam z nim tez na ten temat
zwierzak - 2005-10-22, 13:51
Czyli tylko potwierdzil moje slowa
Guldur - 2005-10-22, 18:12
nooooooo to ja tu zrozumiałem tyle że by chcieli ale nie maja warunków
ja tez chce i poczekam jak pojada w trase po cełej europie to materiału bedzie dość i na tira co trzeba też zapakujom
zwierzak - 2005-10-22, 18:17
Ja zrozumialem, ze na razie tego nie zrobia. I dlatego twierdze, ze jest tak jak mowilem. Nie twierdzilem, ze zespol nie chce zupelnie nagrac takiej plyty, tylko ze na razie i tak tego nie zrobi. I mam nadzieje, ze jak juz beda nagrywac plyte live to stanie sie to przynajmniej nie po najblizszej tylko po jeszcze jednej plycie.
Guldur - 2005-10-22, 18:20
oj zwierzaku a czy ja mówiłem że juz i koniec ja poprostu bym chciał mieć taka płytę
PePe - 2005-11-13, 21:22
Tu można dywagować całą noc, a sensu rozmowy i tak nikt się nie doszuka. Jak zespół zechce - wyda. Póki co chyba nie chce, a szkoda. Jedyne co mam live ze stajni SN to bootleg PW2001 (mój pierwszy koncert SN) i DiViDi PW2003... i jeszcze ewentualnie "droga do CLC" też jest LIVE
Jedynie, albo aż...
Jednak ze stwierdzeniem kolegi powyzej się nie zgodzę, dlaczego niby koncertówka miała by być dopiero po kolejnej, szóstej, płycie? Równie dobrze mogli ją wydać już teraz - koncerty niejednokrotnie mają taki power, że wgnaiata w fotel, więc przy tym materiale dało by rade zmotać dobrą koncertówkę.
(Ja bym chętnie posłuchał projektu "A String tribute to Sweet Noise", ale raczej nie da rady tego zorganizować, chyba że za lat parę jak eSeNi będą już znani na salonach europejskich i światowych )
Pam44 - 2005-11-13, 23:54
a moze teraz o programie TV SN live, cos w rodzaju Ossborne family
PePe - 2005-11-14, 18:35
Tak tak tak!!!
Był Big Brother - Big Glaca, albo Big X - why not?
"Gotuj z Magikiem"
"Warto rozmawiać" - gospodarz programu: Hendry Tod
"Rozmowy w tloku" czyli specjalne reportaże Sylwii L. spod sceny największych koncertów świata
Oj kończe bo się za bardzo rozwinąłem
("Z kamerą wśród Xów" Państwa Gucwińskich?? )
jenny89 - 2005-11-15, 10:26
nie no rozwaliłeś mnie tym
| Cytat: | "Gotuj z Magikiem"
"Rozmowy w tloku" czyli specjalne reportaże Sylwii L. spod sceny największych koncertów świata
("Z kamerą wśród Xów" Państwa Gucwińskich?? ) |
longas - 2005-11-15, 15:03
mnie bardziej to rozwaliło
| PePe napisał/a: | | "Warto rozmawiać" - gospodarz programu: Hendry Tod |
Mirage - 2005-11-18, 15:14
Nie wiem czy niektorzy nie zalapali czy po prostu chca sobie pogdybac, ale napisze to jeszcze raz-nie bedzie plyty live, plyty dvd live, ani zadnego z rozkladajacych mnie na lopatki pomyslow Guldura ;] Oczywiscie wszystko sie moze zdarzyc, a moze ja teraz tego nie zakladam... zwyciestwa Kaczynskiego tez nie zakladalem, ale na ta chwile niech Wasze marzenia pozostana marzeniami. Ide sie zorientowac czy moge cos wrzucic do NC, bo nie macie co robic i zajmujecie sie za duzo fantazjami ;]
Guldur - 2005-11-19, 17:42
dobrze powiedziane
Pam44 - 2005-11-19, 18:40
| (s)AINT napisał/a: | | Nie wiem czy niektorzy nie zalapali czy po prostu chca sobie pogdybac, ale napisze to jeszcze raz-nie bedzie plyty live, plyty dvd live, ani zadnego z rozkladajacych mnie na lopatki pomyslow Guldura ;] Oczywiscie wszystko sie moze zdarzyc, a moze ja teraz tego nie zakladam... zwyciestwa Kaczynskiego tez nie zakladalem, ale na ta chwile niech Wasze marzenia pozostana marzeniami. Ide sie zorientowac czy moge cos wrzucic do NC, bo nie macie co robic i zajmujecie sie za duzo fantazjami ;] |
Ale do dluzszego czacu temat ma charakter stricte probablistyczny i jesli jako taki go potraktujeny to chyba jet dopuszczalny
malinka122 - 2005-12-01, 21:47
Nie czekamy na płyte live...chcemy wreszcie juz NOWEJ PŁYTY!!!
Mirage - 2005-12-03, 23:36
| malinka122 napisał/a: | | Nie czekamy na płyte live...chcemy wreszcie juz NOWEJ PŁYTY!!! |
I pomyslec ze wszystko przez ten Czarnobyl...
karamba - 2006-03-03, 18:47
własnie niecierpliwie czekam za zakupione na allegro dvd z łudstoka . nie mam tylko pewności czy to oryginał bo cena raczej niewysoka była ale w opisie było że nówka-folia. może już ktoś taką ma ? ściema czy oryginał ?
westa - 2006-03-03, 19:51
Oryginal. Na stronie orkiestry to DVD bylo ostatnio po 20zl...
|
|