Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Sweet Noise - nowa płyta...

eMeF - 2004-10-15, 13:16
Temat postu: nowa płyta...
wiadomo już coś na temat nowej płyty? słyszałem plotki że ma być pod koniec tego roku ale jak na razie nikt nic niemuwi na ten temat
Moniczka - 2004-10-15, 16:12

ja nic nie wiem, ale fajnie by bylo gdyby wyszla pod koniec roku :)
Adam - 2004-10-15, 16:31

Ja tylko wiem, że mają jakieś dema nowych utworów z tej płyty wyjść pod koniec tego roku. Wiem, że to będzie płytka ze spokojnymi i bardzo ciężkimi utworami :] . Oby tylko nie zagościł na niej Peja :twisted:
Collien - 2004-10-15, 16:37

Nie wiem o niczym mimo to mam nadzieję, że płyta pojawi się na rynku jak najszybciej! :)
metalpunk - 2004-10-15, 17:53

Przypuszczam, ze na tej plycie nie bedzie zadnego hiphopowca :P Mysle, ze moze zrobia cos normalnego i dobrego :) Chociaz tak szczerze nie obrazilbym sie gdyby zrobili jakis eksperyment z jakas orkiestra :D
westa - 2004-10-15, 19:03

metalpunk napisał/a:
Przypuszczam, ze na tej plycie nie bedzie zadnego hiphopowca :P Mysle, ze moze zrobia cos normalnego i dobrego :) Chociaz tak szczerze nie obrazilbym sie gdyby zrobili jakis eksperyment z jakas orkiestra :D

Myślisz coś na zasadzie S&M czy bardziej, powiedzmy Theriona :) Bo to drugie mogłoby dodać wielkości, ogromu co by pasowało do SN :wink:

ambro - 2004-10-15, 20:39

Therion?
Nie, to już zdecydowanie lepiej S&M
Ale chłopaki i tak wszystkich zaskoczą, więc po co gdybać?

Adam - 2004-10-15, 22:47

Glaca kiedyś w pewnym wywiadzie powiedział, że SN napewno nie nagra płyty z orkiestrą, ale być może ze skrzypcami :] .
longas - 2004-10-15, 23:05

NoX napisał/a:
może ze skrzypcami :] .

Nigel Kennedy

z orkiestrą symfoniczną to byłoby coś.....lubie takie połaczenia :twisted:

Moniczka - 2004-10-15, 23:14

Nie ma co gdybac. Jak nagraja plyte to sie dowiemy co SN dla nas przygotowało :)
jenny89 - 2004-10-15, 23:20

Glaca mówił, że jush nie chce iść w stronę hip hopu. Chyba możemy być spokojni;-)) Teraz tylko czekać na kopa...
Collien - 2004-10-15, 23:26

Ja mam nadzieję na ostry rock, coś jak w Getto. NUERHA i Bruk... takie typu rzeczy :)
Moniczka - 2004-10-15, 23:32

byloby bardzo fajnie gdyby wrocili do tego typu grania jak na ghetto :P
Adam - 2004-10-15, 23:35

jenny89 napisał/a:
Glaca mówił, że jush nie chce iść w stronę hip hopu. Chyba możemy być spokojni;-)) Teraz tylko czekać na kopa...

Skąd masz takie informacje ?? Oby były prawdziwe, chyba od dzisiaj zacznę się modlić xD

metalpunk - 2004-10-16, 13:12

westa napisał/a:

Myślisz coś na zasadzie S&M czy bardziej, powiedzmy Theriona :) Bo to drugie mogłoby dodać wielkości, ogromu co by pasowało do SN :wink:

No ja cos to bardziej wolalbym na zasadzie S&M :D

No a tak w ogole tez mam nadzieje, ze nowa plyta bedzie ostra :D

Moniczka - 2004-10-16, 13:14

Również bym chciałą by płyta była ostra, ale nie pogardziłabym też dwoma-trzema lżejszymi kawałkami :)
Adam - 2004-10-16, 13:21

Ja bym chciał, zeby SN na tej płycie zamieścił quasimodo i kilka balladek i dużo ciężkiej muzy :]
Moniczka - 2004-10-16, 13:34

Własnie, bardzo fajnie by było gdbyy zamiescili Quasimodo bo tap iosenka jest swietna!! :)
Amat3uR - 2004-10-28, 13:05

Ja liczę na bardzo ciężką płytę. Lajcików już mieliśmy sporo. No ale obawiam się, że zespół idzie w inną stronę....
Mi - 2004-10-28, 13:21

a ja sie nie obawiam :)
wierze w SN :P

Adam - 2004-10-28, 15:21

ja wierzę po przesłuchaniu "Świadka" uwierzyłem, ze SN powraca w piękne klimaty....:]
noisefanka - 2004-10-28, 21:30

piękne klimaty a co to jest?

Ja wierze w SN i nie oczekuje "ostrej" muzyki, oczekuje jedynie tego czego zabrakło na Revolcie a mianowicie agresji, ale tej dobrej, gniewu i tych wszystkich uczuć które poczółam pierwszy raz słuchając CLC. Ale zawsze będe z nimi bo prawdziwy fan zostaje do końca, odchodzi ostatni nawet po rezygnacji muzyków i ja odejde ostatnia jestem tego pewna.

Adam - 2004-10-28, 21:34

No właśnie to jest ten power :]
eMeF - 2004-10-28, 21:49

najlepiej by było gdyby nowa płyta miała w sobie elementy death metalu coś na kształt slipknota takiego czegoś jeszcze sn nieprubowało a szkoda w ten sposub można by wyrazić wiele emocji i zarazem dać jeszcze leprzy przekaz niż na clc
Mi - 2004-10-28, 21:52

dzieki bogom SN tak jak Metallica zawsze gra to , co czuje i nie robi tego pod niczyje dyktando :)
Collien - 2004-10-29, 14:42

Wracając do głównego tematu nie mam żadnych newsów... mam tylko nadzieję... ale o tym było wcześniej.
Zolti - 2004-10-29, 16:45

Nie bede chyba oryginalny mowiac ze chcialbym zeby zespol wrocil do klimatu chociazby z "Ghetta" . Mam nadzieje ze ich nastepna plyta bedzie i nie bedzie zarazem tym czym jest St.Anger dla Metallici - czyli z 1 strony powrot do korzeni , ale zeby efekt byl ciut lepszy niz Swiety Gniew gdyz nie jest on najgorsza plyta ale najlepsza tez niestety nie :? I tego panom ze SN zycze :D .
Mi - 2004-10-29, 18:10

hehe, przypomnialo mi sie jak tydzien po premierze st.anger jechalysmy ze sweety do wawy na imprezke i zlapalysmy na stopa glace :P :P:P sweet sie wtedy wkurzala bo my z glaca non top o M gadalismy i o nowej plycie, jak to zajebista jest :P :P:P:P
Didier z Rivii - 2004-10-29, 18:29

ile razy mam tego sluchac pfffffffffffffffffffff :twisted: :lol:
Mi - 2004-10-29, 18:55

Didier z Rivii napisał/a:
ile razy mam tego sluchac pfffffffffffffffffffff :twisted: :lol:

:D :D:D:D::D:D:D:D didi nie wtracaj siem :P :P:P:P

Nate - 2004-11-21, 19:23

dużo by gdybać nowa płyta na pewno nie będzie taka jak poprzednie, a Glaca i Magic na pewno nie będą się nikomu podporządkowywać :x
Sweet - 2004-11-21, 19:57

Mi napisał/a:
hehe, przypomnialo mi sie jak tydzien po premierze st.anger jechalysmy ze sweety do wawy na imprezke i zlapalysmy na stopa glace :P :P:P sweet sie wtedy wkurzala bo my z glaca non top o M gadalismy i o nowej plycie, jak to zajebista jest :P :P:P:P

Sraly muchy a o mojej fryzurze skleroze masz heheheh :lol: :lol: :lol:
Didi nie nazekaj :lol: :lol: :lol:

KaSiaaaa - 2004-11-22, 00:06

Hmmm co do nowej plyty, to wierze (wiem to!!!), ze bedzie na pewno bardzo dobra! W to nie watpie, bo Sweet Noise stara sie wszystko dopracowac jak najlepiej. Ale jedno mnie zasmucilo...plyta ma byc anglojezyczna! Odniose sie teraz do starszych plyt. "Czas ludzi cienia" to plyta, ktora znam najlepiej i chyba najbardziej mi sie podoba. Plyty starsze tez mi sie bardzo podobaja, ale zawieraja duzo angielskich piosenek. Co mam do angielskiego? Poprostu nic nie rozumiem, jezyki sa moja slaba strona (chocbym nie wiem ile i jak sie uczyla, to i tak sie nie naucze!). Owszem podobaja mi sie, ale w tym przypadku zwracam uwage tylko na muzyke, bo reszta to dla mnie zwykle darcie mordy (bez obrazy!). Ja stawiam na teksty i temu boje sie, ze moge sie nowa plyta troche rozczarowac... :|
KaSiaaaa - 2004-11-22, 15:21

lolek2...to prawda, ze "The End Of The Century" jest swietna piosenka, ale nie wnikam czy mialaby ten klimat czy nie po polsku.. Nie mowie, ze piosenki po angielsku mi sie nie podobaja, tylko, ze nie rozumiem tekstu...i to stanowi problem.Wiem, ze mozna sobie przetlumaczyc tekst, ale...aj nie wiem jak to wyjasnic :) Mniejsza o to.. :)
bitrate40kbps - 2004-11-26, 09:52

uczyc sie angielskiego dzieci ;) przyda sie nie tylko podczas sluchania SN, uwierzcie.
boruta - 2004-11-26, 10:23

......" nie będziemy spiewac po angielsku...nie bedziemy myśleć tak jak oni"....Big Cyc, tak angielski dobry jest ale ja ....wolalbym po Polsku......co ja jednak mogę?
Mi - 2004-11-26, 11:01

a ja niektore kawalki wole po angielsku - lepiej sie spiewa :)
bitrate40kbps - 2004-11-26, 11:17

boruta napisał/a:
......" nie będziemy spiewac po angielsku...nie bedziemy myśleć tak jak oni"....Big Cyc, tak angielski dobry jest ale ja ....wolalbym po Polsku......co ja jednak mogę?

...w dupie mamy wszystkich dziennikarzy! nigdy nigdy nie zlozymy broni!

niestety, biznes is biznes. SN chca pokazac sie na zachodzie, a polskie teksty nie ulatwilyby sprawy. proste.

Darth Kion - 2004-11-26, 14:53

SN chce sie wybic z Polski i nie negujcie tego, tylko pomozmy i wspierajmy ich. Sa swietni, robie nie zapomniane show, niehc jeden polski zespol w koncu ucieknie z tego polskiego getta i niech uslyszy o nim swiat. Jesli to sie uda to mozna byc tylko dumny ze SN jest z Polski...i nigdy nie zapomna o polskich fanach, na pewno :!: :!: :!: :!:
Sweet - 2004-11-26, 15:05

Cieszyłam sie na wiesc o nowej płycie ...ale jusz sie nei ciesze :( :( :(
Moniczka - 2004-11-26, 15:11

Jeden polski zespol juz uciekł - Vader :P
Chce by SN sei rozwijało i bylo znane poza granicami Polski, ale nie zmienia to faktu ze wole piosenki po polsku :P

zwierzak - 2004-11-26, 15:49

Oj nie tylko Vader. Np w USA dosc znany jest Warszawski zespol Riverside. Zreszta zespol genialny.
Darth Kion - 2004-11-26, 17:27

Vader sie wybil, ale czy o tym sie mowi glosno - NIE, wiec trzeba tez pomoc Vaderowi. CHolera jasna, czemu Polacy wszystko co sie podoba i jest uznawana za granica to w soim kraju nie potrafia tego docenic, to jest chory kraj. Dlatego z SN chce bardzo realnie spjrzec na plany zwiazane z agranicznytm rynkiem, oby im sie udalo :!: :!: :!: :!:
Mi - 2004-11-26, 18:13

Vader wcale nie uciekl, bardzo sprytnie lacza kariere w kraju i zagranica:)
ale to jest topic o nowej plycie, a nie o vaderze czy riverside :P

King_Kschychooo - 2004-11-26, 20:28

co do nowej plyty chce zeby miala takiego kopniaka jak pozostale ktore wydali do tej pory, niezaleznie jak ostro/lekko beda grali. zeby sie wybic na zachodzie to musza wydac albo plyte po angielsku ktora radia beda graly, a nawet rocowe stacje ostrych kawalkow nie chca grac jezeli zespol nie jest popularny (metallica na ten przyklad) albo jak rammstein zostac zauwazony przez jakiegos co to ma zrobic soundtracka do jakiegos filmu na ktory moze przyjsc duza liczba rokowcow.
ja-kaś - 2004-11-26, 22:10

Polski rynek muzyczny to taki pies ogrodnika sam nie weźmie i drugiemu nie da :PPP A właściwie to taka suka ogrodnika :) Fuckin' bitch ;)
Niech jadą, żeby im się tylko udało. Zajebiście by było, żeby ktoś wreszcie reprezentował Polskę w tych wszystkich pieprzonych konkursach VMAsach EMAsach Grammy's itd :) I będzie mi zajebiście miło, jeśli to właśnie oni przetrą ten szlak. Nikt z Polski nie zrobił w Stanach spektakularnej kariery, niech im się uda. KOMUŚ MUSI SIĘ WRESZCIE UDAĆ NOOOO!!!!! :] Niech pracują nad tą płytką nawet 7 lat ale niech będzie to coś, co wszyscy zauważą!!! tyle !!!

jenny89 - 2004-11-26, 22:13

Piwa dla Ciebie Kas!! Albo wódki jej dać! Madrze prawi:)
Mi - 2004-11-26, 23:35

nieeeeeeeeeeeeeee, ja sie na te 7 lat nie zgadzam ;)
Darth Kion - 2004-11-27, 00:15

Jak wszystko dobrze pojdize to moze juz za rok, bedzie glosno o Sn za granica i tak ma wlasnie byc :!: :!: :!: Ja czekam niecierpliwe na ta plytke...
King_Kschychooo - 2004-11-27, 00:26

mnie tez za bardzo czas nagrywania nie obchodzi. plyta ma wymiatac tak jak reszte a nawet lepiej, i chce ich uslyszec na 94 WYSP, 93.3 WMMR, oraz na Y 100, Philadelphijskich stacjach radiowych.
Maly_Kudlaty - 2004-11-27, 20:28

jestem ciekaw czy beda jacys goscie na plycie
Mi - 2004-11-27, 22:05

Maly_Kudlaty napisał/a:
jestem ciekaw czy beda jacys goscie na plycie

przeczytaj dokladnie wywiad z magikiem , tam mowi na ten temat :)

Damian666 - 2004-11-29, 10:51

czesc,tez bardzo oczekuje nowa plyte sn.co najwarzniesze:
moim zdaniem clc est najlepsza plyta sn.i tak musi tez nowa plyta brzmic.albo jak getto,bo to tet zajebista plyta.

slyszalem rze bedzie stworzona po anglielsku,hm.......nie zle,bo chce rzeby wiele ludzi ich znalo,mysle rze sie wybia na calym swiecie,jak beda grac takie concerty jak na woodstocku,cholera to metallica,limp bizkit albo slayer sie nie moga postawic kolo nimy :) :twisted:

ja pochodze z niemczech,i tu to samo jak w poslce: nudno,gupia muzyka.sa tylko kolka dobrych zespoluw jak rammstein,die toten hosen i kilka dobrych hip hopowych zespoluw.

wkur**a mnie ten fakt,swiat potzebuje sn :!:

zwierzak - 2004-11-29, 13:43

Damian666 napisał/a:
,cholera to metallica,limp bizkit albo slayer sie nie moga postawic kolo nimy :) :twisted:

Tak. Metallica moze sie przy nich schowac. Prawda Mi :twisted: :twisted: :rotfl:

Mi - 2004-11-29, 15:10

zwierzak napisał/a:
Damian666 napisał/a:
,cholera to metallica,limp bizkit albo slayer sie nie moga postawic kolo nimy :) :twisted:

Tak. Metallica moze sie przy nich schowac. Prawda Mi :twisted: :twisted: :rotfl:

wrrrrrrrrrrrrrr :P

ja juz nic nie mowie, juz mnie sweet i vahan molestuja ze mam nie dokuczac magikowi gadaniem o kirku :P

a kolega damian lekko egzaltowanie sie wypowiada, niech sobie pisze, co mu bede zalowac :P

Nie rób OT :P

Damian666 - 2004-11-30, 11:56

Mi napisał/a:
zwierzak napisał/a:
Damian666 napisał/a:

wrrrrrrrrrrrrrr :P

ja juz nic nie mowie, juz mnie sweet i vahan molestuja ze mam nie dokuczac magikowi gadaniem o kirku :P

a kolega damian lekko egzaltowanie sie wypowiada, niech sobie pisze, co mu bede zalowac :P

Nie rób OT :P

:P

metallica sa ok,ale nic do poruwnania z sn :twisted:

ja mysle,ze jak im sie uda wybic na swiecie,to beda bardzo szybko snane.nikt nie ma takie show,takie teksty.
ja jusz nie wiedzialem co mnie czeka na revolcie,hip hop,death metal,klassika...

a teraz snowu tyle styluw na jednej plycie......mam nadzieie ze bedzie to cieszka plyta....

emocie jak na clc a moc od getto.

i koniec :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

:D

boruta - 2004-12-01, 09:24

ma być Bono z U2......
Moniczka - 2004-12-01, 14:31

Co? Bono z U2 ma byc na nowej plycie SN?
Darth Kion - 2004-12-01, 14:38

daj spokoj...ja nie lubie U2 jeszcze ich stare kawalki, ale to co teraz prezentuja to bleeeeeee
Mi - 2004-12-01, 14:43

boruta napisał/a:
ma być Bono z U2......

to wyssana z palca plotka :>

w wywiadzie przeciez magic mowil na ten temat, nie wymyslajcie takich rzeczy...

Moniczka - 2004-12-01, 14:45

Nie no w sumie to byłoby dosc ciekawe, bo U2 ma kilka fajnych piosenek :P
Mi - 2004-12-01, 14:49

Moniczka napisał/a:
Nie no w sumie to byłoby dosc ciekawe, bo U2 ma kilka fajnych piosenek :P

tia, tylko to nie ma nic wspolnego z SN :>

koniec OT !!

KaSiaaaa - 2004-12-28, 22:00

Na www.sweetnoise.org w dziale FOTO sa zdjecia zrobione przez Glace w studiu, w czasie prac nad nowym albumem :D
Nate - 2004-12-28, 22:10

Piesek jest the best :] :] :]
westa - 2004-12-28, 22:21

A na tym co zrobil sam sobie to wyglada jak Swiety Mikolaj :)
zwierzak - 2004-12-28, 22:36

Fotograf to z Glacy nie bedzie :rotfl: :rotfl:
A na tym zdjeciu faktycznie wyglada jak Swiety Mikolaj

_M_W_ - 2004-12-29, 13:25

westa napisał/a:
A na tym co zrobil sam sobie to wyglada jak Swiety Mikolaj :)

z daleka [patrz: miniaturka po prawej] to on mi raczej przypomina Hetfielda :P

ps. jak myślicie? co się znajduje na przedostatnim zdjęciu? :]

edit: jakość zdjęć rzeczywiście przeraża. chociaż... może chodzi tu o specyficzny studyjny klimacik? ;]

ja-kaś - 2004-12-29, 16:26

ale śliczny piesek ooooooo :) no i to by było na tyle :P hehe
Adam - 2004-12-31, 02:48

Hmmmm, musi być niezły ten program do obróbki, który widac na jednym ze zdjeć. CHętnie bym się do tego dorwał i coś pomajstrował :D :)
KaSiaaaa - 2004-12-31, 11:04

NoX napisał/a:
CHętnie bym się do tego dorwał i coś pomajstrował

Ojj lepiej nie, bo na nowa plyte musielibysmy czekac 5x dluzej...heheh :*

_M_W_ napisał/a:

Ja nie mam pojecia co to moze byc :) :P

Adam - 2004-12-31, 12:19

KaSiaaaa napisał/a:

_M_W_ napisał/a:

Ja nie mam pojecia co to moze byc :) :P

Hehe, mi się wydaję, że to przykryty ekran jakimś materiałem :P

Gloria - 2005-01-09, 21:00

spodziewalam sie normalnych , przecietny zdjec
a te fotki bardzo mi sie podobaja sa owiane tajemniczosci co daje im dodatkowy przyciagajacy efekt Sa swietne moim zdaniem!!

Sweet - 2005-01-09, 21:02

zwierzak napisał/a:
Fotograf to z Glacy nie bedzie :rotfl: :rotfl:
A na tym zdjeciu faktycznie wyglada jak Swiety Mikolaj

Ta z czarna broda hehehe :lol: ...no ale fotki sa CUTE ! :)

emoric - 2005-01-10, 13:29

dobre jest to czwarte od gory na ktorym jest magic. wyglada mrocznie :twisted:
PS. apropos wspolpracy to moim zdaniem najbardziej prawdopodobne jest to ze wystapia jacys ludzie promowani w noisenation, a nie zaden bobo z u2. no co wy?

Gloria - 2005-01-10, 14:48

emoric napisał/a:
dobre jest to czwarte od gory na ktorym jest magic. wyglada mrocznie :twisted:
PS. apropos wspolpracy to moim zdaniem najbardziej prawdopodobne jest to ze wystapia jacys ludzie promowani w noisenation, a nie zaden bobo z u2. no co wy?

taka wspolprac bylaby bardzo ciekawa :]

Pquelim Ezzah - 2005-01-14, 15:23

Cześć Noiserzy,

chcieliśmy powiadomić Was, że na najbliższym koncercie w Poznaniu razem ze
Sweet Noise wystąpią gościnnie Docent (Vader, Dies Irae) oraz Peja i
DjDecks. SLU wraz ze Sweet Noise wykonają nowe utwory, które stworzyli
wspólnie na mającą ukazać się płytę: "Najlepszą obrona jest atak". Wersje
koncertowe są wyjątkowo "hardcorowe":)!
Ponadto Glaca i Magic wezmą udział w koncercie Shahid.
Wystawa Noisenation przy współpracy z działem kultury CK Zamek
zaprezentuje się wyjątkowo okazale.

Nie wiem, może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tymi piosenkami z nowej płyty??? Czy jest to krążek SN czy SLU?

zwierzak - 2005-01-14, 15:32

Po pierwsze przeczytaj dokladnie, da sie z tego zrozumiec.
Po drugie czy SN wydali ostatnio jakas nowa plyte?
TO chyba jasne o co chodzi

emoric - 2005-01-14, 19:27

Pquelim Ezzah napisał/a:
Nie wiem, może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tymi piosenkami z nowej płyty??? Czy jest to krążek SN czy SLU?

no slums attack naturalnie :D

Tasiu - 2005-01-15, 15:12

a ja chciem płytke.......taką nową.....chlip.....tylko kiedy....
moniqid - 2005-01-16, 00:57

ja teszszsz czekam z utęsknieniem na najnowsza płytke
i oczywiście wieksza liczbe koncertów

papatki

PePe - 2005-01-16, 20:49

Bono i SN... ROTFL x 10000000000000 jak można to łyknąć??? Ja słyszałem, że "Dżordż Dablju Busz" będzie miał tam swój kawałek. Oprócz niego Dickinson zawyje w jednym kawałku w chórkach i Corey zaśpiewa w kolejnym remixie "nie było" (Nergal nie dał rady, Corey ma zrobić to lepiej)....

Ktoś z NN na płycie SN?? jak najbardziej za! To będzie naprawdę sensowne. Jeśli by zrobić naprawdę mocny kawałek (w sensie ultra-dobry), wrzucić go na pierwszy singiel promujący płytę to może ktoś by się wreszcie zainteresował zjawiskiem NN na powaznie. Trzeba by tylko dodać WYRAŹNE info, że to koleś z NN. Do tego okaldka plyty zaprojektowana przez kogoś z... a jakże by inaczej... NN!!! Ktoś by zobaczył i powiedział: ten koleś jest naprawdę dobry. Zajrzał by do NN i może komuś pomógł się zaprezentować na szerszą skalę. SN ma szansę zrealizować cel z jakim związane było powstanie NN.

Na poczatku zażartowałem sobie z tego Coreya, ale podpisze się obiema łapkami (i jeszcze stopami jak mi to wyjdzie) pod tym co napisał Mikołaj: SN w stylu Slipknot! (and if u 555 then Im... :> :twisted: )

Stay core ]:->

zwierzak - 2005-01-17, 15:18

Nie no. SN w stylu Slipknot. Po co byc kseroboyami. Ja tam wcale bym nie chcial, zeby grali w stylu Slipknot. Niech graja w swoim stylu i to bedzie najlepsze wyjscie
yanki - 2005-01-21, 21:46

Co do fotek ze studia SN, to wyobrażałem sobie, że studia nagraniowe są trochę większe..., jest tam trochę gitar, mikrofonów, a tu sobie komputer tylko stoi...
zwierzak - 2005-01-22, 14:08

To zalezy od studia. Ale raczej wcale nie sa to wielkie pomieszczenia. I wcale duzo gitar nie dzwoni.
boruta - 2005-01-26, 09:51

PePe masz coś do Bono :?: :>
PePe - 2005-02-01, 01:56

Cytat:
Wysłany: 2005-01-26, 09:51 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

PePe masz coś do Bono

Ależ nie! gdzież bym śmiał ;) :P
Muahahah... nie zrozumieliśmy się :P Bono to spoko koleś, ale tekst pt. Bono na nowym albumie SN po prostu położył mnie na łopatki :rotfl: To naprawdę trzeba być "misiem o bardzo małym rozumku" żeby coś takeigo siać :P

A co do Xerowania Slipknota - lubię tę kapelę za image i muzykę (przede wszystkim muzykę :twisted: ) ale nie wyobrażam sobie żeby SN grało dokładnie to samo. I eMeF (tak mi się wydaje) i ja mieliśmy raczej na myśli ten styl. Nie mów, ze to kopiowanie bo przecież pewne patenty muzyczne po prostu się powtarzają. Nie da rady za każdym razem zrobić czegoś nowego i niepowtarzalnego. Kiedyś G mówił o inspiracjach muzycznych i rozwaliło mnie to bo było tam między innymi kilka takich pozycji, o których nie śmiał bym nawet pomyśleć (nawet chyba The Beatles tam się znalazło :shock: ). To gdzieś tam tkwi, a nie jest kopiowaniem. Po prostu chetnie bym, usłyszał coś tak pokręconego jak chociażby "Heretic anathem" czy "Wait and bleed" (jak dla mnie genialny kawałek). I nie każę robić dokładnie tego samego, ale takie kompozycje mogły by naprawdę zdrowo zamieszać. Znawcą muzy nie jestem, ale sądzę że Piotr dał by radę zaśpiewać coś podobnego (no nie wiem czy da radę "wypluwać" zdania jak Corey, ale chyba mógłby śpiewać naprawdę szybko), a i Magik, i Tod warsztatowo też by ciała nie dali.
Ja po prostu chcę mocnej płyty. A nawet jedna kompozycja w szybkim, ostrym slipknotowym stylu zaspokoiła by mój głód decybeli :twisted: :twisted: :twisted: Nie znaczy to oczywiście, że kompozycje podobne do Ghetto czy KW mnie nie zaspokoją :> (ale na taki styl raczej nie ma co liczyć... Jak ma być ewolucja to...)

qinom0 - 2005-02-08, 09:33

JA UWAŻAM ,ŻE TO CO ZROBI SN BEDZIE DOBRE.
TYLKO CZEKAĆ AŻ Z DRŻENIEM RĄK BEDE WKŁADAĆ PŁYTKE DO ODTWARZACZA
ZROBI MI SIE GORĄCO
I SIADE NA KANAPCE Z WRAŻENIA
:D :D :D

A CO DO PROMOWANIA LUDZI Z NN - PODPISUJE SIE POD TYM
GDYBYM BYŁA SZYCHA W SHOWSHITPOLAND DAWNO BYM SIE TYM ZAJELA, ZAMIAST WYDAWAC MANDARYNE COM :hihi:

ZDRÓWKO :D

USŁYSZ ZANIM ZOBACZYSZ

Mi - 2005-02-08, 10:20

taka mala uwaga - wylacz capslocka jak piszesz na forum :>
Sweet - 2005-02-08, 11:47

NO ...powiem ze jestem ciekawa tej płyty .... :D ...To bedzie cos ...zapeniam :lol: :D
Adam - 2005-02-08, 18:33

qinom0 napisał/a:
JA UWAŻAM ,ŻE TO CO ZROBI SN BEDZIE DOBRE.

A na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Nie mów lepiej nic bo zapeszysz i jeszcze bedzie lipna :P

jenny89 - 2005-02-08, 20:43

NoX: patrz post Sweet. Ona to wie na pewno :twisted: :twisted: :twisted: hehehe!
PePe - 2005-02-10, 19:04

Opinia Sweet się nie liczy. Nawet jak SN zagra teraz disco polo to Sweety będzie wniebowzięta. Dobrze mówię?? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :P
a$artana - 2005-02-10, 19:16

z kolei ja zapewniam ze nie zagraja disco polo :lol: i takze wiem to na pewno :!: 8-) :lol:
jenny89 - 2005-02-11, 17:17

jak widać A$artana jest obiektywna i też wie to na pewno - wierzcie dziewczynom:)
PePe - 2005-02-11, 22:56

:P :P :P
Te dziewczyny to czepialskie jak cholera... ja tylko chcialem Sweet sprowokować, ale mi nie wyszło... Chyba jest nieobecna... Jak wroci to zjebki dostane... ;)

Co do nowej płyty: na pewno będzie wypieszczona do granic. Oby nie za bardzo bo to też przesada...

Zakmnąć topic bo juz posty zaczynaja sie powtarzac :evil:

Sweet - 2005-02-17, 19:43

PePe napisał/a:
Opinia Sweet się nie liczy. Nawet jak SN zagra teraz disco polo to Sweety będzie wniebowzięta. Dobrze mówię?? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :P

Pepe chcesz z laczka heheeh :P :P :P ....Tej ja wiem co mowie i nie chodzi tu o to czy SN bedzie grało disco polo bo w to watpie :P :P :P :P .... I co :?:
Wroociłam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

czarnuch - 2005-02-21, 20:23

bądż czy nie bądż czy będzie to disco z pola czy moze country reggea polka dance z teatrem Słowiki plus najbardziej grindcorowe wokale nagrane w kościele św. Brygidy przez ministrantów to i tak trza posłuchać i już nie mogę się doczekać.....................nie mogeeeeeeeeeee
PePe - 2005-02-25, 14:43

czarnuch napisał/a:
bądż czy nie bądż czy będzie to disco z pola czy moze country reggea polka dance z teatrem Słowiki plus najbardziej grindcorowe wokale nagrane w kościele św. Brygidy przez ministrantów to i tak trza posłuchać i już nie mogę się doczekać.....................nie mogeeeeeeeeeee

No dobra... Z tym Panem też już nie rozmawiamy... Maniak - następna generacja
;) ;) ;)
:lol:

dawron - 2005-04-19, 16:00
Temat postu: Nowa płyta??
Na koncercie w Gdańsku z tego co slyszyalem Glaca mowil ze nowa plyta bedzie miala 17 utworow ..Czy jest juz coś wiadamo jakas data NP te lato :P albo jesien:)
Mi - 2005-04-19, 16:11

heheh, jak nie slyszales dobrze, to nie moow :P

na razie maja gotowe 11 utworow i robia dalej :P
plyta maja nadzieje wyjdzie pod koniec roku.

wiecej bedzie w wywiadzie jak go przepisze :P

dawron - 2005-04-19, 17:36

hehehe no po koncercie slabo ze sluchem :P mnei sie wydawalo ze on mowil ze bezdie na niej 17 utworow :P ~~
~

RESPECT

a$artana - 2005-04-20, 22:47

pod koniec roku heeehh ktorego??? :lol: ;)
kurcze caly czas chodzi za mna jeden kawalekz takim ciekawym wokalem Glacy pod koniec. Generalnie ta plyta bedzie cholernie interesujaca muzycznie i hmm klimatycznie, slyszalam 3 kawalki ale jak pomysle ze maja nagranych 11 to zżera mnie ciekawosc. Strasznie chcialbym na spokojnie moc wsluchac sie w te wszystkie wspolbrzmienia i smaczki eh :roll: , pod koniec roku?, no mam nadzieje! :D

Adam - 2005-04-20, 23:06

Oooo slyszalas juz 3 utworki :> Ja tez chcem :P Mają powera ?:> :twisted: Już doczekać się nie mogę :twisted:
zwierzak - 2005-04-20, 23:35

O tym, ze Asa slyszala trzy kawalki, to juz dawno pisala :) A ty to bedziesz musial poczekac, az wyjdzie plyta :P
Adam - 2005-04-21, 19:07

no....mogli by chociaz w NC udostepnic singiel albo jego kawalek....
anathema - 2005-04-21, 20:06

Ej no co wy nie bedzie wielkiej niespodzianki :] jak plytka bedzie to bedzie. Sama doczekac sie nie potrafie, tymbardziej, ze pokladam w niej duze nadzije :) ale jak znam SN to nie zawiedzie... I za to ich cenie :)
zwierzak - 2005-04-21, 21:20

NoX napisał/a:
no....mogli by chociaz w NC udostepnic singiel albo jego kawalek....

Moze udostepnia, ale na razie nie ma jeszcze zadnego singla :)

endrjuuu - 2005-04-22, 16:40

z tego co piszecie to sie troche podpaliłem na nową płyte...tylko zeby nie była ona powieleniem clc ale raczej w wypadku Sn to raczej niemożliwe...oby ;)
ps: Sweet noise będzie na Juwenalich w Łodzi!!!!! ale sie podpaliłem!!!!! :) :):):):):):):):):) wreszcie zobacze ich na żywo...:|

trustworthy - 2005-04-25, 15:04

Jejq.. Ja też nie mogę się już doczekać nowej płyty eSeNów... i ciągle tylko jakieś info, że płyta będzie mocniejsza, żę wrócą trochę do korzeni, do Końca Wieku.. To tylko podsyca moją ciekawość.. Sweet Noise!! Dajcie nam wrescie Waszą płytę!! :) Ja chyba nie wyrobię... poobgryzam sobie paznokcie u rąk:P z niecierpliwości... ;)
Kajka - 2005-05-05, 20:08

Chyba kazdy z nas czeka na ta nowa plyta i mam nadzieje ze doczekamy jej sie ja osobiscie jestem tak bardzo ciekawa jak ona bedzie brzmiec... az mna kreci na sama mysl
Mi - 2005-05-05, 21:41

glaca powiedzial ze klimaty beda troszke podobne do muzy napisanej przez magika do prezentacji vahana, naprawde warto czekac, mozecie mi wierzyc :P
King_Kschychooo - 2005-05-05, 23:28

Mi ja ci wieze ze warto. w koncu SN daje ile sie da z siebie.
Mi - 2005-05-06, 10:52

lolek2 napisał/a:
MI a wiesz może czy ta muzyka z wystawy będzie gdzieś dostpęna ? np. w NC ?
sorry za OT :P

z tego co wiem, to miala byc do sciagniecia na stronie SN, trza bedzie poczekac na razie...

komiks_girl - 2005-05-08, 22:46
Temat postu: Aż się łezka w oku kręci......... :-D
no normalnie jestem pod wrazeniem...wlasnie polecial w tv klip "Bruk".....ile bym dala zeby chlopaki znow dawali czadu w tych klimatach....Piotrze a moze to przemyslisz? :)
olusnz - 2005-05-08, 22:59

znaczy tak jak teraz grają ci się nie podoba :?:
KaSiaaaa - 2005-05-08, 23:42

Ja powiem tak (chociaz nie wiem czy powinnam sie wypowiadac, poniewaz -jak to mowia niektorzy- jestem dzieckiem,ze tak powiem "Revolty")...Faktycznie rozumiem fanow, ktorzy znaja zespol od podszewki i sa z nimi od poczatku.Uwazam,ze ...a przynajmniej mam nadzieje, ze SN zawsze pozostana wierni tamtejszemu klimatowi i zawsze beda wierni temu co robia..i beda dla nas. Nigdy nie bylam na koncercie, gdzie setlista skladala sie wylacznie z utworow znajdujacych sie na plytach "Respect", "Koniec wieku" czy "Getto"...ale z tego co widze i slysze nie watpie, iz teraz Sweet Noise daje od siebie tyle samo energii co kiedys. Nalezy zrozumiec sentyment 'fanow" do pierwszych plyt Sweet Noise...

Ps.
Tey...zamotalam! Nie wiem czy mnie zrozmieliscie hehe ;p

Mahtab - 2005-05-18, 22:02

Co do nowej płyty, to sama jestem ciekawa. Chociaż musze sie szczerze przyznać, że Revolta podoba mi sie tak średnio. Ja jestem raczej wielbicielką tych starszych płyt. Wraz z Revoltą me uwielbienie zdecydowanie schłodniało. :|
zwierzak - 2005-05-18, 22:09

Ale Revolta nie byla pelnoprawna plyta. To byl od poczatku projekt, ktory mial sie skladac z samych remixow. I nie mozna tego traktowac jako plyty dlugograjacej SN.
Mahtab - 2005-05-18, 22:12

Tak wiem, ale nie podobały mi sie te remixy, nie wszystkie. po prostu.
zwierzak - 2005-05-18, 22:14

Ale ta plyta ma byc inna z zalozenia niz Revolta. Wiec raczej nie masz sie czego obawiac.
Mahtab - 2005-05-18, 22:20

Mam własnie nadzieje i to sprawia, że naprawde jestem ciekawa tej płyty... :)
Mi - 2005-05-19, 11:24

moge cie zapewnic ze revolta to to nie bedzie :P
olusnz - 2005-05-19, 17:37

Mahtab napisał/a:
Co do nowej płyty, to sama jestem ciekawa. Chociaż musze sie szczerze przyznać, że Revolta podoba mi sie tak średnio. Ja jestem raczej wielbicielką tych starszych płyt. Wraz z Revoltą me uwielbienie zdecydowanie schłodniało. :|

przykro że ci się Revolta mało spodobała dla mnie ona jest 2 tuż po Czasie Ludzi Cienia płyta jest naprawde bardzo dobra ;)

Mahtab - 2005-05-22, 14:56

Może dlatego, że ja nie jestem dzieckiem Revolty.
Raczej " Końca Wieku" :) :) :)

olusnz - 2005-05-22, 19:01

ja jestem dzieckiem czasu ludzi cienia chociarz już wczesniej brat wlaczal mi koniec wieku to dopiero clc do mnie trafilo dopiero teraz bratem konca wieku a revota? revolta to dobra plyta

[ Dodano: 2005-05-22, 19:03 ]
a i sorki za bledy pisze aby jedna renka bo w drugiej mam budyn czekoladowy i on mnie pochlania ;]

zwierzak - 2005-05-22, 20:20

Czy Revolta jest dobra? W sumie tak. Ale nie zmienia to faktu ze jest najslabsza plyta SN
olusnz - 2005-05-22, 20:46

atam
darowanej revolcie w zęby się nie zagląda a piosenki w nowej wersji są tak dobre jak pożądnie odgrzany bigos a jak ktoś nie lubi odgrzewanego bigosu to się nie zna i nie wie co jest dobre ;)

longas - 2005-05-22, 20:56

[OT] prosze sie przeniesc do odpowiedniego tematu...
Brad - 2005-06-10, 23:20

Ja nie wiem kiedy pojawi się nowa płyta... :( ale mam nadzieję że niedługo... nie mogę się doczekać... :roll:
Mi - 2005-06-11, 11:28

Brad napisał/a:
Ja nie wiem kiedy pojawi się nowa płyta... :( ale mam nadzieję że niedługo... nie mogę się doczekać... :roll:

jakbys czytal wszystko uwaznie to bys wiedzial :P

Brad - 2005-06-11, 11:33

:? no tak... dopiero wczoraj się zlogowałem... miałem mało czasu... nie przejrzałem wszystkiego. Możecie mi napisać kiedy będzie..?? będe wdzięczny... :)
Mi - 2005-06-11, 11:35

Brad napisał/a:
:? no tak... dopiero wczoraj się zlogowałem... miałem mało czasu... nie przejrzałem wszystkiego. Możecie mi napisać kiedy będzie..?? będe wdzięczny... :)

radze najpierw czytac, potem pisac :/
glaca powiedzial ze chcialby aby plytan ukazala sie pod koniec roku, wiecej tutaj : http://misn.mylog.pl/komentarze.php?id=1185593

Brad - 2005-06-11, 12:38

Dzięki... to dobrze, że już w tym roku... Dzięki za odpowiedź. Jak znajde czas wieczorem to poczytam wiadomości...

[ Dodano: 2005-06-11, 20:56 ]
Cze... Zastanawialiście się może nad długością nowej płyty... Fajnie by było posłuchać kawał długiej mocnej muzy...[img]http://www.sweetnoise.org[/img]

faith - 2005-06-13, 19:37

czekam .... czekam cierpliwie .... :twisted:
endrjuuu - 2005-06-13, 21:38

mam pewne obawy co nowej płyty sweet noise....na większość płyt na które ostatnimi czasy baaaardzo czekaem sie zawiodłem (Slipknot,S.O.A.D, metallica , Audioslave...)mam nadzije ze sweet noise mnie nie zawiedzie bo trudno po tak dobrym albumie jak CLC nagrac równie dobry i oryginalny....pociesza mnie jednak myśl że w sumie po ghetto nagrali równie niszczący koniec wieku :) wole w sumie zeby nagrali wydali te płyte nawet jeszcze za 2 lata ale zeby była oryginalna i oczywiście niszcząca :) (w sumie innej płyty sie nie spodziewam)
Brad - 2005-06-13, 23:07

Tu masz rację... Lepiej poczekać dłóżej i wsłuchiwać się potem w doskonały krążek, niż dostać płyte zaraz a po jednym przesłuchaniu odłożyć ją na półke...i czekać aż kurz osiądzie...
Tomasz - 2005-07-06, 18:31
Temat postu: Kiedy nowa płyta?
Słyszałem o tym ,że Sweet Noise planuje wydać kolejny album. Mam nadzieję, że zespół nie będzie kontynuował hip-shitowych dokonań. Czekam na coś ciężkiego i z klimatem! Powrót do hardcore'u wskazany. Niech robią to, co potrafią najlepiej. :twisted:
boruta - 2005-07-11, 15:56

mam nadzieje, że nas zaskoczą i powalą a słowa będą tak kłujące jak na CLC...
Adam - 2005-07-12, 00:21

Szkoda tylko, że po angielsku...nie chodzi mi tu o zrozumienie języka, a o siłe przekazu...napewno byłaby większa w ojczystym języku :|
olusnz - 2005-07-17, 21:46

NoX napisał/a:
Szkoda tylko, że po angielsku...nie chodzi mi tu o zrozumienie języka, a o siłe przekazu...napewno byłaby większa w ojczystym języku :|

mnie też to męczy od jakiegoś czasu - moze będą polskie wersje?? :>

longas - 2005-07-17, 21:53

ja wole zeby było po angielsku, niz zeby płyta była po polsku i miała teksty jak piosenka numer 6 z płyty numer 4 :> przynajmniej mozna sobie w spokoju tego posłuchac w domu, nie narazajac sie na uwagi w stylu: czego ty słuchasz ?
olusnz - 2005-07-17, 22:02

longas napisał/a:
ja wole zeby było po angielsku, niz zeby płyta była po polsku i miała teksty jak piosenka numer 6 z płyty numer 4 :> przynajmniej mozna sobie w spokoju tego posłuchac w domu, nie narazajac sie na uwagi w stylu: czego ty słuchasz ?

ja wole całekiem odwrotnie ale wiadomo gusta - tylko twoja argumętacja jest raczej mało powarzna

longas - 2005-07-17, 22:05

wskaż mi gdzie jest mało poważna ! nie lubie jak artysta posługuje sie wulgaryzmami w sztuce jaka tworzy....czy o to ci chodziło ?
KaSiaaaa - 2005-07-17, 22:07

Ja osobiscie wolalabym rowniez plyte w wersji polskiej. Ale nie placzmy, nie panikujmy. Dobrze bedzie jak bedzie - trzymajmy sie tego :D
Darth Kion - 2005-07-17, 22:46

Skoro juz mowa o utworze 6 z 4 płyty, to ja mam troszke podobnie. Wchodzi mam do pokoju i sie "łagodnie" pyta: Co to jest? Grzecznie odpowiadam ze Sweet Noise, to ta płyta, ktora mama mi kupiła. A ona tylko "Acha" po czym dodaje: "A nie moglbys sluchac tego utworu z Jopkowa!?". Warto dodac, ze dostala ta plytke w wieku 13 lat i tylko dlatego, ze spiewala tam Jopkowa. Gdyz moja matka to akurat fan (atyk) AMJ, wiec zaraz po obejrzeniu teledysku w Vivie, dostalem pelna zgode na CLC. Sorki za ofa, ale tak mi sie przypomnialo. Oczywiscie czekam na nowa plytke :D
longas - 2005-07-17, 23:20

Darth Kion napisał/a:
Skoro juz mowa o utworze 6 z 4 płyty, to ja mam troszke podobnie. Wchodzi mam do pokoju i sie "łagodnie" pyta: Co to jest?

ale w tym rzecz ze u mnie tego nie ma............staram sie nie doprowadzac do takich sytuacji - starzy i tak sie czepiaja muzyki, wiec po co maja i tekstów :]

Adam - 2005-07-18, 16:38

longas napisał/a:
wskaż mi gdzie jest mało poważna ! nie lubie jak artysta posługuje sie wulgaryzmami w sztuce jaka tworzy....czy o to ci chodziło ?

Posługują się wulgaryzmami po to, by coś podkreślić, a nie jak to skejty dla szpanu :]

longas - 2005-07-18, 16:54

taa, i nagle zaczeli "podkreslac" po 3 płycie .....
olusnz - 2005-07-18, 16:54

longas napisał/a:

boja zrozumiałem że głównym argumętem w ocenie jest to jak odbierają ją starsi w twoim domu
longas napisał/a:
przynajmniej mozna sobie w spokoju tego posłuchac w domu, nie narazajac sie na uwagi w stylu: czego ty słuchasz ?

longas - 2005-07-18, 17:44

olusnz napisał/a:

boja zrozumiałem że głównym argumętem w ocenie jest to jak odbierają ją starsi w twoim domu

no nie badzmy smieszni........przeciez to ja słucham tej muzy nie oni

olusnz - 2005-07-18, 19:53

longas napisał/a:
olusnz napisał/a:

no nie badzmy smieszni........przeciez to ja słucham tej muzy nie oni

nowłaśnie - dlatego wydało mi się to dziwne i trochye nie powarzne ;)

longas - 2005-07-19, 00:45

po angielsku to glaca moze i cały utwor przeklinac.........o to chodzi ze na 21 polskich kawałkow z pierwszych 3 płyt nie padło ani jedno przekleństwo........czyli jak widzisz mozna
Adam - 2005-07-19, 02:37

No i co w związku z tym ? :|
westa - 2005-07-19, 12:49

W zwiazku z tym nastepuje przerost formy nad trescia, czlowiek z zewnatrz (rodzic) zwraca uwage tylko na bluzgi co powoduje naturalny odruch "odrzucenia" i stwierdzenia, ze taka muzyka jest prymitywna/denna/słaba/nienadająca się bo tylko bluzgac potrafią :)
Darth Kion - 2005-07-19, 12:56

Westa jak tys to pieknie, psychologicznie ujal :P :P Chociaz moi rodzice sa bardzo wyrozumiali i jak im sie wytlumaczy, ze nie raz artysta poprzez bluzgi chca przekazac swoje zdeterminowanie i ze sa to slowo o mocnym znaczeniu emocjonalnym to jakos zrozumieja :D
westa - 2005-07-19, 12:59

Pogratulować rodziców :) Jednak statystyczna większość ma klapki na oczach :D
agNieSzka - 2005-07-19, 13:13

no u mnie w domu tak jak mowi Darth Kion :D trzeba wytlumaczyc,troche pogadac i jest ok :P chociaz jak mama pierwszy raz uslyszala ten kawalek to zachwycona nie bylo :]
endrjuuu - 2005-07-19, 20:30

Moim zdaniem jeżeli nowa płyta bedzie cała anglojęzyczna to nie odbrze....szczególnie jeżeli nie znam za dobrze angielskiego i nie wiem oczym ktos śpiewa jak go słysze musze poczytać.....i tak wogóle testy w języku ojczystym bardziej docierają i od razu i do wieszej ilości a tak wogóle t teksty są największym atutem tego zespołu bo muzycznie to te kawałki są conajmniej zwyczajne ale to jednak z drugiej strony pokazuje ze sweet noise nie chce byc zespołem komercyjnym nagrywajcym na potrzeby rynku bo napewno lepiej sprzedało by się gdyby było polskojęzyczne. I w sumie po angielsk to może brzmiec jak wszytsko inne zagraniczne a jak jest po polsku to jednak jest wyjątkowe....:) a co do tej piosenki 6 a to uważam to za zwykłą prowokacje ale jakoś moja mam nic nie mówiła nigdy zebym tego nie słuchał czy coś i się nie wstydze tego czego słucham a wiec bnie przejmuje się tym co mówią inni o tym
Adam - 2005-07-19, 21:45

A czego tu się wstydzić skoro chłopaki mają racje ?:P
Mahtab - 2005-07-20, 12:35

Dla moeje mamy i tak wszystko, czego słucham to kocia muzyka. Hehehehehe, ale naszczęsicie oprócz głośności nie przeszkadza jej wiele.
PePe - 2005-07-22, 12:04

"skur**el" to nie prowokacja, to historia z życia. Jak pierwszy raz usłyszałęm ten kawałek - wood2001 - to wydawało mi się, że został napisany dla mnie... byłem w bardzo ch****** sytuacji :x
A teraz przypomina się w różnych sytuacjach i czasem w chwilach złości służy do zmasakrowania siebie potężną dawka decybeli ;)
(I oby na nowej płycie nie było trzeba nagrywać podobnego utworu - ale w tym składzie to niemożliwe 8-) )

My tu gadu gadu a offtop leci... Co z ta nową płytą?? :>

Sweet - 2005-07-22, 18:34

Jak pierwszy raz usłyszałam Sk*****la to rano przed wogole koncertem SN zarypali mi na wood plecak heheh :twisted: ....
Sphinx - 2005-08-01, 20:01

Czy nowa płyta będzie fajna będzie zależało tylko od gustu słuchacza. Napewno będzie wyjątkowa, ale założę się że podobnie jak Revolta będzie budziła kontrowersje.
Nikt chyba nie wspominał o tym, że po wydaniu tej płyty SN może zmnienić się całkowicie. Jeśli odniesie sukces na zachodzie, to boję się że teksty będą tylko po angielsku, a tematy utworów mniej aktualne w Polsce. Glaca nie będzie przecież pisał o sku.....ach politycznych, bo takich jest tam (na zachodzie) niewielu. Pewnie też nie będą tak często występować w Polsce. No ale cóż, jest to potężna kapela, wyjątkowa i życzę im wszystkiego dobrego. Przecież jeśli robi się coś naprawdę dobrego, a oni z pewnością to robią, oczekuje się też proporcjonalnych sukcesów, wynagrodzenia, a w Polsce jak widać jest to niemożliwe.

A tak przy okazji witam wszystkich, bo jest to mój pierwszy post na tym forum.

zwierzak - 2005-08-02, 12:32

endrjuuu napisał/a:
pokazuje ze sweet noise nie chce byc zespołem komercyjnym nagrywajcym na potrzeby rynku bo napewno lepiej sprzedało by się gdyby było polskojęzyczne.

Akurat z tym to nie bardzo sie moge zgodzic. Bo wlasnie po to te kawalki maja byc po angielsku, zeby sie dobrze sprzadawaly. Tylko nie w Polsce a za granica. I to jest wlasnie chwyt troche komercyjny.

Pasterz Upiorów - 2005-08-02, 16:37

Jesli plyta bedzie anglo jezyczna SN wiele straci u nas.
Czy to komercja ?
Ciezko to ocenic. Moze SN chce sie podzielic z innymi n/t. Skur... sadze jednak ze chocby poprzez szacunek i wiernosc Noiserow bedzie w polsce plyta poprostu pol na pol (jak niegdys).
Mam nadzieje ze jednak beda dwiwe wersje.
Bo to co robi SN zawsze mozna usprawiedliwic , zawsze sie znajda slowa komercja.
Ja tego nie powiem ale w moich oczach straca.
Straca w wielu oczach.
Zobaczymy co przewazy ..;]
Kasa <---> Czy betonowi Noiserzy , zawsze przy nich... co ich skruszy ?
Dluto systemu czy ... SN ?

zwierzak - 2005-08-02, 16:54

Ale ja nie mowie, ze chec zaistnienia jest zla. Tylko wytknalem blad w mysleniu Endrju.
Pasterz Upiorów - 2005-08-03, 06:00

Ja tez nie mowie ze jest zła.
Licze na to ze SN nie zapomni o nas i kto daje im sile i rozped.

MJ45 - 2005-08-03, 22:50

Postanowiłem coś napisać, a że jest to mój pierwszy post, witam wszystkich! :]

Przeglądając niektóre wypowiedzi (wszystkich nie czytałem, przejrzałem jedynie te z ostatnich stron) zacząłem się zastanawiać, w jaki sposób można łączyć komercję z tym, że dowolny artysta wydaje płytę nie w języku ojczystym. Oczywiście powodem może być chęć zysku w innych krajach, acz nie musi. A nawet, jeżeli, to trudno się dziwić tym zespołom/solistą, gdyż to jest ich zawód, a to naturalnie wiąże się z zarobkiem. Sweet Noise są grupą, która bez wątpienia cieszy się muzyką, uwielbia kontakt z fanami i można powiedzieć, że są nie-komercyjni. Jednak też chcą zarobić i głupstwem byłoby podważanie tej tezy. Owszem, nie są tak zachłanni, jak wiele gwiazd polskiej sceny muzycznej, co do tego nie mam wątpliwości, lecz też chcą czerpać jakieś korzyści finansowe ze swojej pracy.

Płyta anglojęzyczna? Ja nie mam nic przeciwko, chociaż muszę przyznać, iż polskie teksty SN robią wrażenie i trudno byłoby osiągnąć taki poziom śpiewając po angielsku, czy w jakimkolwiek innym języku. No i polskie teksty łatwiej jest zapamiętać... Fajnie by było, gdyby były dwie wersje...

I jeszcze jedno: Glaca często na koncertach rzuca angielskimi słówkami, więc może po prostu lubi ten jeżyk i dlatego chciałby nagrać płytę anglojęzyczną... :)

Pozdrawiam

zwierzak - 2005-08-03, 23:02

I wlasnie wychodzi ze nie czytales calego tematu (tak mi sie przynajmniej wydaje). Z tego co pamietam to Glaca sam przyznal ze plyta bedzie po angielsku, bo chca wejsc na zachodni rynek, a tam trudno z polskimi tekstami. Ale oczywiscie nie neguje tego. Normalne, ze jak ktos poswieca caly swoj czas na cos to chcialby sie moc z tego utrzymac.
MJ45 - 2005-08-03, 23:16

Wybacz, ale zwyczajnie nie chce mi się czytać wszystkich 175 postów, gdyż ani nie mam siły, ani nie jestem tak wielkim fajne muzyki, by się tak 'poświęcać' :) .
zwierzak - 2005-08-03, 23:26

Oczywiscie rozumiem i nie neguje tego. Dlatego napisalem co wiedzialem. Gdybym nie byl tak zaangazowany w to forum tez by mi sie nie chcialo wszystkiego czytac :]
longas - 2005-08-03, 23:33

ja jak sie kiedys zarejestrowałem na forum WOSP, to czytałem 20, 30 stronicowe kobyły, zeby byc z temacie :]
zwierzak - 2005-08-04, 00:00

Hehe. Ja mialem kiedys podobnie na forumu Klubu Progresja. Ale mi sie znudzilo :P
a$artana - 2005-08-04, 01:07

hej przeciez to normalne ze jak chce sie wydac plyte na rynek zachodni i swiat to nalezy spiewac po angielsku, inaczej trudno dotrzec do ludzi, a teksty SN sa bardzo wazne wiec bez ich zrozumienia nie byliby odpowiedno odbierani, dla mnie to nie komercyjne posuniecie, ale warunek powodzenia plyty na zachodzie, owszem sa wyjatki typy Rammstain ale to tylko wyjatki:)

EDIT: :!: przy okazji dodaje ze rozwalil mi sie komputer osobisty, nie mam wiec normalnego dostepu do netu, ba nie mam go prawie wcale. W sprawch osobistych a przede wszystkim NOISENATION prosze kontaktowac sie telefonicznie. Na wszystkie maile, a przede wszystkim te zwiazane ze Zlotem Fanów Metalliki odpowiem w przyszlym tygodniu jak wroce z Wood i mam nadzieje bede miala juz kompa! - wykasuje to gdy tylko sytuacja sie zmieni. :(

endrjuuu - 2005-08-06, 13:21

zwierzak napisał/a:
endrjuuu napisał/a:
pokazuje ze sweet noise nie chce byc zespołem komercyjnym nagrywajcym na potrzeby rynku bo napewno lepiej sprzedało by się gdyby było polskojęzyczne.

Akurat z tym to nie bardzo sie moge zgodzic. Bo wlasnie po to te kawalki maja byc po angielsku, zeby sie dobrze sprzadawaly. Tylko nie w Polsce a za granica. I to jest wlasnie chwyt troche komercyjny.

Moim zdaniem to jednak nie jest zabardzo komercyjne, bo w Polsce po Revolcie są juz znanym i medialnym zespołem i ich nowa płyta po polsku raczej sprzedała by sie dobrze bo raczej nie wierze zeby na zachodziecoś udało im sie sprzedac gdzie wychodzi wiele anglojęzycznych produkcji i jeszcze sweei noise bez jakieś dobrej promocji na zachodzie (i trzeba przyznac raczej z niezbyt dobrymi kompozycjami) by sie nie wyrózniało a co innego w Polsce. A tak wogóle to przecierz mogli nagrać po polsku i po angielsku jak na KW....

zwierzak - 2005-08-08, 12:38

Przede wszystkim jak zespol staje sie znany i medialny, to kto ma kupic to i tak kupi. Nie wazne czy po polsku czy po angielsku. Po drugie na zachodzie duzo latwiej wydac plyte z ciezka muzyka i na niej zarobic niz w Polsce. A co do promocji, to kto ci powiedzial ze bedzie slaba? Plyta jeszcze nie wyszla, a promocja sie nie zaczela. Wiec nie mozesz chyba stwierdzic ze bedzie slaba promocja. Co do samych kompozycji to tez nie mozna powiedziec ze sa zle. Sa proste. Ale nie slabe. AC/DC tez mialo bardzo proste kompozycje (nawet prostsze niz SN) a ludziom sie podobalo i zespol stal sie znany na calym swiecie.
a$artana - 2005-08-08, 22:16

Cytat:
to kto ma kupic to i tak kupi. Nie wazne czy po polsku czy po angielsku

bez przesady ale sn to nie jest zespol piesni i tanca czy jakies tam flamenco, ludzie wola kupowac plyty gdy rozumieja co koles spiewa, sama swietna muza nie przekona wszystkich, a sn poza swietna muza ma przyciagajace uwage teksty, kontrowersyjne i ostre, dzieki ktorym moga zyskac fanów, dlatego tez to bardzo wazne aby napisac dobre teksty po angielsku, startujac po polsku zespol automatycznie odbiera sobie szanse, zawlaszcza taki zespol jak SN. Miedzynarodowa plyta nagrana po angielsku to nie chwyt komercyjny ale zwyczajny warunek. TYlko tak mozna dotrzec do sluchaczy. W SN tekst jest bardzo wazny, nie spiewaja o dupier maryny czy ze "Bóg stworzył Szatana;)", wiec to czy fan zrozumie tekst jest istotne.

longas - 2005-08-09, 00:18

a$artana napisał/a:
nie spiewaja o dupier maryny czy ze "Bóg stworzył Szatana;)"

a ja lubie Frontside ;)

zwierzak - 2005-08-09, 11:14

Magda. Ale mi chodzi o to, ze w Polsce i tak fani kupia plyte. Bo po Angielsku tez wiekszosc zrozumie teksty. Natomiast faktycznie wydanie na zachodzie plyty po polsku to skazanie sie automatycznie na porazke.
_M_W_ - 2005-08-09, 17:46

Chyba, że się płytę odpowiednio rozreklamuje, jak już wyjdzie. Znam takie miejsca w necie, gdzie ludziom nawet płaci się za oglądanie reklam :]
Adam - 2005-08-18, 21:19

zwierzak napisał/a:
Co do samych kompozycji to tez nie mozna powiedziec ze sa zle. Sa proste. Ale nie slabe. AC/DC tez mialo bardzo proste kompozycje (nawet prostsze niz SN) a ludziom sie podobalo i zespol stal sie znany na calym swiecie.

Zgodzę się ze zwierzakiem...bo kto powiedzial ze fajna muzyka musi byc skomplikowana ? Tak samo bylo w przypadku Nirvany - prosta muza skladajaca sie z kilku prostych akordzikow, a znani byli na caly swiat ;)

pani-losica - 2005-08-25, 21:38

longas napisał/a:

No to zakladasz tak wspaniale urzadzenie jak sluchawki i "jedziesz" . Ja tylko tak slucham bo musze -.- . Owszem fakt ze lepiej sie slucha na wiezy czy cos ." Ale mowi sie trudno i plynie sie dalej " ;)

tharfin - 2005-08-28, 23:41

A ja mam nadzieję, że będzie to powrót do Getto albo Końca Wieku...no możemy dopuścić jakieś sprytne połączenie tych 2 płyt ewentualnie :] ;)
dF - 2005-08-29, 01:11

A mi pomysl duzej plyty sie podoba i mam nadzieje ze bedzie czyms zupelnie nowym, hehehhe moze kliedys sie bedzie mozna chwalic ze polska to ten kraj skond jest sweet noise. niestety polacy czesto neguja osiaganie sukcesow za granica i zaraz leca rozne zarzuty do artystow, a ci co najwiekszy osiagneli sukces wogole z polski sie wyprowadzili bo nagle sie okazuje ze nikt ich nie chce (dobra czesc to po prostu musiala bo nie bylo mozliwosci). mam nadzieje wiec ze my fani wykazemy dojzalosc i bedziemy szczesliwi ze dzielimy sie tym co mamy dobrego ze wszystki na swiecie :) .

Branoc :D

KaSiaaaa - 2005-09-04, 11:27

Cytat z innego tematu:

Mi napisał/a:
NoX napisał/a:
To jest właśnie to czego mi brakuje w "nowym" SN, ale zobaczymy co pokaże nowa płyta...

pokaze takie pierdolniecie ze wam laczki pospadaja heheheehe :D :D :D

"Laczki pospadaja" i raczki pourywa!!! :D :D :D

Normalnie nowe kawalki...!!!!!!!!!!!!!.....a nowa plyta bedzie...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... :D

a$artana - 2005-09-04, 13:31

She's got damn right :twisted: , piva nalac Pani prosze :D
Darth Kion - 2005-09-04, 13:39

Wy to macie dobrze, bo przynajmniej nowe kawałki sobie usłyszeliście. A ja nic :( Nie da sie chociaz jednego wrzucic do Noiser Clubu, od razu było by milej i ciekawiej :)
zwierzak - 2005-09-04, 14:45

Czekaj cierpliwie na nowa plyte :P
Darth Kion - 2005-09-04, 15:20

Zwierzak ja czekam. Ale ile mozna czytac postow, ze nowe kawałki sa zblizone do KW, ze sa extra, jak sie tego nie słyszało!! No ale w NC jeszcze sie nie pojawi. A data premiery jest mi nie znana.
Mirage - 2005-09-06, 14:05

Plyta raczej w tym roku. Utworow w NoiserClubie nie przewiduje sie raczej na ta chwile, ale wszystko sie moze zdarzyc jak to zaznaczala kiedys Lipnicka.
Mirage - 2005-09-07, 14:48

Hmmmm.... eeee.... no ten.... a mialy byc? :>
Mi - 2005-09-07, 14:59

(s)AINT napisał/a:
Hmmmm.... eeee.... no ten.... a mialy byc? :>

niom, juz dawno :>
chodzi o utwor magika zrobiony do performance'u vahana w katowicach :>

Mirage - 2005-09-08, 18:33

O... hmm... a to sie dowiem i Wam powiem ;)
Mi - 2005-09-08, 21:59

(s)AINT napisał/a:
O... hmm... a to sie dowiem i Wam powiem ;)

jak uslyszysz "niedlugo" to zacznij strzelac... 8-)

Mirage - 2005-09-10, 07:10

Jak sie dowiedzialem od managementu, trudno jest wyrwac to dzielo od muzykow, ale zostanie zrobione co tylko jest w mocy zeby udostepnic to szerszemu gronu odbiorcow.
longas - 2005-09-10, 09:38

to jak sa jakies problemy, to niech bedzie juz w jakosci 96 kbit .....
Adam - 2005-09-10, 17:59

mi by stykło 192 kbit, ale nie robmy OT ;)
Mirage - 2005-09-11, 15:29

Jak bede wiedzial cos wiecej to dam znac.
dawron - 2005-09-14, 17:56

Już tak długo czekam na tą płyte ahhhh kiedy ona bedzie xdd
Adam - 2005-09-14, 20:18

Nie tylko ty ;) Bądź cierpliwy, jak to mówią czekanie zaostrza apetyt :]
dawron - 2005-09-16, 15:42

mój apetyt już jest za ostry ;)
Guldur - 2005-09-19, 18:20

w sumie to chyba trzeba juz powoli myśleć o kasie i uwzglednić ten wydatek w budżecie co :hihi:
Adam - 2005-09-19, 21:45

już od czasu wydania CLC :D
anika - 2005-10-01, 22:57

im dłużej sie czeka tym apetyt silniejszy

warto czekać na arcydzieło

dawron - 2005-10-02, 14:05

:] no warto warto :P moze jakas trasa koncertowa promujaca plyte :> :> ??:>
Adam - 2005-10-03, 17:48

Mam nadzieję, ale jeśli już to po wydaniu płyty będzie ;)
anika - 2005-10-05, 13:06

od roku moim odnośnikiem artystycznym jest SN

tylko tu znalazłam prawde
SN to wspaniała instytucja, która uwięziła moje serducho
i co dzien zwijam się z rozkoszy gdyż moje uszy chłoną te dzwięki

eh... :D

zwierzak - 2005-10-05, 17:23

Ale to temat o nowej plycie, a nie o tym za co lubisz SN
anika - 2005-10-07, 08:26

wyraziłam w ten sposób moje oczekiwanie na płyte

czepialstwo? :P

eyzee - 2005-10-08, 21:45

Już odkładam kaskę... To jest obowiąkowy zakup!!! Nie mogę się wprost doczekać!
Crazy Monkey - 2005-10-08, 23:40

I wciąż nic konkretnego nie wiadomo o nowej płytce...
Na nowej płytce powinni nagrac coś z Shahidem...kawałek "Świadek" jest zajebisty

PS Widzieliście "Evil Shit"??To z nowej płyty czy dla jaj?

zwierzak - 2005-10-09, 09:17

Wedlug mnie na nowej plytce powinni zagrac sami. A nie z kims jak na Revolcie. Ewentualnie jakis gosc do chorkow jak to bylo np w DMKJN, czy 9/1.
olusnz - 2005-10-09, 10:12

dwóch trzech gości jeszcze nikomu nie zaszkodziło ;)
Mi - 2005-10-09, 10:43

akurat tu przyznam zwierzakowi racje - poprzednia plyta byla cala z goscmi, teraz czas na czyste Sweet Noise :!: :!: :!:
zreszta nowe kawalki sa bardzo...hmmm... noisowe :D

Guldur - 2005-10-09, 11:31

no to niech ucieszą nasze uszy i wrzuca cos do NC :D
Adam - 2005-10-09, 12:16

A ja chcę po prostu tego co w SN najbardziej lubię - porządnego pierdolnięcia :) bez żadnych gości czy innych bajerów...:]
anika - 2005-10-09, 12:40

a moim zdaniem nowa płyta będzie ich
zrobią na niej to co bedą chcieli
nie rozumiem waszych wypowiedzi ze na nowej płycie powinno być to czy tamto :P

oni tworzą płyte
na pewno znowu zaskoczą pomysłami

Crazy Monkey - 2005-10-09, 13:06

Zrobią co zechcą...I ja się na pewno na nich nie zawiode ;)

Byle zrobili swoją norme :/

zwierzak - 2005-10-09, 15:41

Anika, tu nikt nie pisze co powinni zrobic, tylko co by chcial aby zrobic. A SN z tego co wiem to zawsze nagrywali takie plyty jakie chcieli.
anika - 2005-10-09, 16:50

"to pieśń dla moich ludzi"

czekam... :roll: :D

darkdemon - 2005-10-10, 14:29

ja też juz sie nie moge doczekac tej nowej plytki..
jak je uslyszalem wtedy na koncercie pod swarzedzem...heh to tak jak powiedziala moja kumpela ktora w ogole nie slucha ciezkiego grania_TEN ZESPOL TO JUZ NIE TA LIGA ...nasza mala zasciankowa././//

eyzee - 2005-10-10, 17:18

Dla mnie nie ma znaczenia czy bedą chórki czy nie, albo czy to bedzie klasyczne SN, czy będzie podchodzić pod muzykę elektroniczną, czy pod hip-hop czy cokolwiek innego. To i tak obowiązkowa pozycja na mojej półeczce z płytami :!: :)
zwierzak - 2005-10-10, 23:03

A dla mnie mimo wszystko ma to znaczenie. Bo jesli nie bedzie mi sie podobala muza to nie bede tego sluchal. A wolalbym, zeby mi sie podobala i sluchac tego dosc czesto.
Adam - 2005-10-10, 23:18

Ja tak samo...to, że ten zespół nazywa się Sweet Noise to nie znaczy, ze wszystko co wydadzą musi być święte....żeby tylko nie było hip hopów... :?
eyzee - 2005-10-11, 14:17

Cóż ja także bym wolała, żeby to co będzie na tej płytce mi się podobało. Ale płytę kupię tak czy inaczej, bo wiele zawdzięczam ich muzie. To co do tej pory robili jak najbardziej mi się podobało, więc myslę, że to się radykalnie nie zmieni. Zaufam im, bo są dobrzy w tym co robią ;)
a$artana - 2005-10-16, 01:57

przesluchanie part tu :)

eh em powiem krotko ta plyta was zmiazdzy 8-)

Darth Kion - 2005-10-16, 16:52

Jestem oczywiscie ZA! Ile mozna czekac?
dawron - 2005-10-17, 17:08

NoX napisał/a:
Ja tak samo...to, że ten zespół nazywa się Sweet Noise to nie znaczy, ze wszystko co wydadzą musi być święte....żeby tylko nie było hip hopów... :?

Oj tak hip hopy do domu xDDDD niech to bedzie Koniec Wieku powrót :]

a$artana - 2005-10-17, 17:37

jak chcesz miec powrot Konca Wieku to wez plyte, wrzuc do odtwarzacza i wcisnil play :D
Amen[Hans eXit] - 2005-10-18, 10:04

Szczerze mówiąc jestem coraz bardziej ciekawy nowego wydawnictwa SN, a szczególnie mojej reakcji na nie ;) Bo np. Revolty słucham teraz częściej niż zaraz po jej wydaniu - owszem, podobała mi się wtedy, ale teraz jeszcze bardziej. Że już nie wspomnę, iż Końca Wieku słucham bez przerwy :]
W sumie to przecież każda płyta Sweet noise, przynajmniej w moim odczuciu, była inna, a genialna. Dlatego teraz cierpliwie czekam.

dawron - 2005-10-20, 16:12

a$artana napisał/a:
jak chcesz miec powrot Konca Wieku to wez plyte, wrzuc do odtwarzacza i wcisnil play :D

Wiesz o co mi chodzilo :D

zwierzak - 2005-10-20, 17:31

Mam nadzieje, ze nie bedzie (a po uslyszeniu kawalkow na koncercie jestem pewien) powrotu do wczesniejszych plyt. Znaczyloby to tylko, ze zespol albo nie ma pomyslow albo cofa sie w swojej ewolucji. A zarowno jedno jak i drugie wyjscie nie swiadczylo by o nich dobrze.
jenny89 - 2005-10-20, 18:07

tak czy siak zapowiada się dobrze, bardzo dobrze:D
Mi - 2005-10-20, 19:04

jenny89 napisał/a:
tak czy siak zapowiada się dobrze, bardzo dobrze:D

ja bym powiedziala ze lepiej :) :):)

Grigor - 2005-10-20, 19:23

zwierzak napisał/a:
Mam nadzieje, ze nie bedzie (a po uslyszeniu kawalkow na koncercie jestem pewien) powrotu do wczesniejszych plyt. Znaczyloby to tylko, ze zespol albo nie ma pomyslow albo cofa sie w swojej ewolucji. A zarowno jedno jak i drugie wyjscie nie swiadczylo by o nich dobrze.

Tu sie całkowicie z Tobą zgodze.
Jednak jestem całkowicie pewny, że Swett Noise całkowicie nas wszystkich zaskoczy swą nową płytką. I to na plus :)

zwierzak - 2005-10-20, 19:41

W koncu ktos sie ze mna zgodzil :]
olusnz - 2005-10-20, 21:36

zwierzak napisał/a:
W koncu ktos sie ze mna zgodzil :]

wyjątek potwierdzający regułe :P

zwierzak - 2005-10-21, 01:15

Nie moja wina ze nie dostrzegacie mojego geniuszu :P Ale z wiekszoscia geniuszow tak bylo, ze ludzie duuuzo pozniej doceniali ich zaslugi :]
olusnz - 2005-10-21, 08:15

nie zwierzaku rozumiemy i doceniamy twój geniusz - spieramy się aby z tobą tylko poto aby podbudować swoją własną samo ocene ;) :P
Mi - 2005-10-21, 08:21

olusnz napisał/a:
nie zwierzaku rozumiemy i doceniamy twój geniusz - spieramy się aby z tobą tylko poto aby podbudować swoją własną samo ocene ;) :P

mow za siebie :P
koniec offtopa :twisted:

olusnz - 2005-10-21, 08:45

oftop fajny a to zart był z ironiom taki

a nowej płyty tez sie nie moge doczekac

Pam44 - 2005-10-21, 12:45

zwierzak napisał/a:

Właściwie to nie nagrali dwuch podobnych płyt, każda wnosiła coć nowego, więc Zwierzaczku ja również się z Tobą zgadzam :) Chociaż posłuchalabam czegoś na początek wieku ;)

zwierzak - 2005-10-21, 13:19

Z mojej strony to tez byl raczej zart :]
No nowa plyta po tym co uslyszalem w Kobylnicy i Lyskach mysle, ze na prawde bedzie zajebistym wydarzeniem

venom - 2005-10-26, 20:20

Jaka by nie była - czekam nanią, mam nadzieje tylko że to bedzie płyta "samodzielna" bez gości :hihi: no chyba że powtórzy sukces kawałka z Edytą G.
anika - 2005-10-26, 22:27
Temat postu: ja
też byłam w lyskach
wspaniały koncert sweetów
poza tym budująca rozmowa z szefem czyli Glacą
i niepowtarzalna próba dzwieku, ktora bła równie fantastycznym zjawiskiem
power

co do płyty
nie obawiam sie
bedzie w deche :D

Grigor - 2005-10-26, 23:03

Tak, tak, płyta na setę będzie w dechę. Z tego co słyszłem w Lyskach, ta muzyka, te dżwięki, ten wokal, po prostu super i super.
Już się nie mogę doczekać.
Pozdro4all

Gloria - 2005-11-03, 02:21

no kiedy ta plyta :?: .....alez nie moge sie doczekac...... :twisted:
zwierzak - 2005-11-04, 10:42

Z tego co pamietam to byla mowa ze bedzie pod koniec roku. Czyli jeszcze troche czasu maja.
Adam - 2005-11-04, 12:51

2 miechy....:] dziwne, że na 2 miechy przed nie ma jeszcze podanego proponowanego tytułu, okładki, czy np. wrzuconego singla do NC :|
westa - 2005-11-04, 14:56

ej tam spokojnie, ja czekam, chce miec w 100% gotowe dzieło, nie chce miec niedosytu, oczekuje perfekcji i w zwiazku z tym mam nadzieje ze sie opoznia :)
longas - 2005-11-04, 15:21

to ze bedzie obsuwa jest pewne na 100% ......i wcale bym sie nie zdziwił jak premiera bedzie na poczatku 2006
Mi - 2005-11-04, 17:35

heh, tytul glaca powiedzial juz daaaaaaaaawno temu, ale jak nigdzie nie ma oficjanie, to jeszcze sie moze zmienic :)
Adam - 2005-11-04, 17:37

westa napisał/a:
ej tam spokojnie, ja czekam, chce miec w 100% gotowe dzieło, nie chce miec niedosytu, oczekuje perfekcji i w zwiazku z tym mam nadzieje ze sie opoznia :)

hmmmm....z tego co wiem, to płyta jest już nagrana w całości....

zwierzak - 2005-11-04, 19:51

W NC chyba singli nie bylo nigdy (choc moge sie mylic). Poza tym 2 miechy to sporo czasu. Zreszta z tego co pamietam (a moge sie mylic oczywiscie) to w ktoryms wywiadzie bylo ze premiera bedzie prawdopodobnie pod koniec roku. A to prawdopodobnie daje pewne pole do obsowy. A to, ze plyta jest nagrana o niczym nie swiadczy. To dopiero poczatek przy wydawaniu plyty.
Mi - 2005-11-04, 20:28

przed wydaniem CLC byly dwa spotkania z fanami, podczas ktorych mozna bylo przesluchac nowa plyte, na pare miesiecy przed premiera...
no i na jakis miesiac/dwa przed premiera mozna bylo posluchac "skur**ela" ...

longas - 2005-11-04, 20:45

no ale 4 kawałki z clc były juz przedstawione na wood '01 czyli rok przed premiera.......................zreszta nowa płyta to zupełnie inna bajka od tego co sie działo przy nagrywaniu CLC
zwierzak - 2005-11-04, 22:03

No a kawalki z tej plyty byly zaprezentowane juz na dwoch koncertach: w Kobylnicy i w Lyskach.
jenny89 - 2005-11-08, 15:03

płyty nie ma a dyskusja jest na 20 stron :hihi:
to co będzie jak się pojawi...?

Guldur - 2005-11-08, 17:20

hehehe no ehm hmmm pewnie każdy juz wszystko do tej pory o niej powie :rotfl: :rotfl: :rotfl:
dahlia - 2005-11-08, 17:55

No właśnie tak było przy revolcie
jeszcze zanim wszyscy usłyszeli utwór z Peja i wydano płytę to już tak wszyscy wszystko wiedzieli, że rozwalili poprzednie forum, hehehe. Tak to bywa z fanatykami ... szuflad
mam nadzieję, że tu do tego nie dojdzie. Chociaż pewnie jeszcze do wiosny sobie pogadamy. Zdążymy pokochać, znienawidzić, znów pokochać :P
Wyobrażcie sobie, że ktoś nas poinformuje:SN nagrywa pierwszy utwór z Wiśniewskim. Będą śpiewać po niemiecku utwór Nine Inch Nails hehehehehehehehe :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Merlin - 2005-11-11, 15:12
Temat postu: Nowa płyta .....
miala byc nowa plyta na jesieni, niby juz duzo nagrali, a ja jakos nie widze zeby byla chociaz piosenka promocyjna ... co sie dzieje ?
agNieSzka - 2005-11-11, 20:32
Temat postu: Re: Nowa płyta .....
Merlin napisał/a:
miala byc nowa plyta na jesieni, niby juz duzo nagrali, a ja jakos nie widze zeby byla chociaz piosenka promocyjna ... co sie dzieje ?

tyle czasu mnie nie bylo myslalam ze cos nowego sie dowiem a tu nic :( :( :( :( szkoda

Amen[Hans eXit] - 2005-11-12, 13:02

A jak brzmią nowe kawałki na koncertach? Ciekaw jestem cholernie...
PePe - 2005-11-12, 13:15

Sam nie słyszałem, ale wczoraj rozmawiałem z Mi i określiła to tak: Płyta wymieta, rozwala, mocna, mało elektroniki (na koncercie podobno prawie jej nie słychać) a Glaca... nie krzyczy, nie mówi tylko spiewa...
Kiedy qrwa jakiś singiel? Kiedy ktoś zrzuci tu ten "bootleg", który podobno tkwi u kogoś na komórce? :/

PePe chcieć nowa płyta...PePe nie móc się doczekać!
:twisted: ;)

a$artana - 2005-11-12, 13:46

mało elektroniki??? chyba slyszalam inna plyte :D
tam jest wszystkiego duzo hehe
z jednym sie zgodze, płyta wymiata 8-) :!:

olusnz - 2005-11-12, 13:53

a$artana napisał/a:
mało elektroniki??? chyba slyszalam inna plyte :D
tam jest wszystkiego duzo hehe
z jednym sie zgodze, płyta wymiata 8-) :!:

ale tu jest mowa o koncercie a nie o płycie - wiemy już że słyszałaś płyte, nie musisz nam przy każdej sposobności o tym przypominać :evil:

Mi - 2005-11-12, 13:58

magda, ja mowilam o koncertach :P
kurde ja chce plyteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

PePe - 2005-11-12, 14:06

A dlaczego Magdalena słsyzaął płytę, a my nie?
...
mogłaś się przynajmniej nie przyznawać - a tak to się wybijasz przed tłum i ludzie Cię znienawidzą...
a foróóóm znów upadnie ;) :P

a$artana - 2005-11-12, 14:59

Cytat:
ale tu jest mowa o koncercie a nie o płycie - wiemy już że słyszałaś płyte, nie musisz nam przy każdej sposobności o tym przypominać

PiS and love :lol:

przy jakiej kazdej sposobnosci, mowa jest w tym temacie o plycie wiec sie wypowiadam, na koncercie tez slyszalam sporo elektroniki. Zreszta interesujecie sie plyta wiec mowie co o niej wiem, he? Po co tyle nerwów, proponuje rumbę catalana na uspokojenie :D

Adam - 2005-11-12, 16:34

skoro tyle osób chce już płytę, to może napsizemy jakąś petycję do zespołu o przyspieszenie pracy nad wydaniem ? ?:P
olusnz - 2005-11-12, 16:47

a$artana napisał/a:

PiS and love :lol:

przy jakiej kazdej sposobnosci, mowa jest w tym temacie o plycie wiec sie wypowiadam, na koncercie tez slyszalam sporo elektroniki. Zreszta interesujecie sie plyta wiec mowie co o niej wiem, he? Po co tyle nerwów, proponuje rumbę catalana na uspokojenie :D

to jest tak- pis ilow przede wszystkim
teraz- kilka razy o tej płycie pisałaś szczegulnie fajnie bylo jak napisałaś że płyta nas zmiażdzy - napewno taka jest prawda - ale postaw się z drugiej strony co myśli człowiek który czeka na tą płyte i czyta takie teksty
dwa - zresztą Amen pytał się o koncertowe brzmienie nowych piosenek i wtym kierunku toczyła się dalsza rozmowa dlatego zwróciłem ci uwage

trzy - rumba catalana na uspokojenie - niewiem kto to jest

i cztery tak w gwoli ścislości ten post jest jak najbardziej pokojowy i inne zrozumienie go bedzie mijało się z intencjami autora
:)

a$artana - 2005-11-12, 18:44

to jest tak:
pisalam o plycie gdyz slyszalam spora jej czesc wiec chcialam sie z Wami podzielic, zwlaszcza ze mialam blogoslawienstwo i przyzwolenie w tym temacie od tych którzy mi te plyte puscili :lol:

a teraz ty postaw sie na moim miejscu, slyszec plyte i milczec o nej, zwlaszcza ze wszyscy tu umieracie z ciekawosci co i jak, wiec napisalam gdzies tam co mysle o kawalkach, ktore slyszalam. Po czym po kolejnym przesluchaniu pisalam o miażdzeniu:)- sam bys tak napisal- zobaczysz :)
wiec generalnie proponuje mniej nerwów, pomyslcie, ze ja tez mam kiepsko:). To, ze slyszalam to nie znaczy ze moge sobie sluchac teraz tego normalnie, ja juz teraz wiem na co czekam i tez nie moge juz wytrzymac kiedy bede mogla wrzucic ta plyte do wlasnego discmana i zaglębic sie w ten ogrom dzwieków.
I jeszcze, pytanie moze i bylo o brzmienie koncertowe, ale juz odpowiedz
Cytat:
" Płyta wymieta, rozwala, mocna, mało elektroniki (na koncercie podobno prawie jej nie słychać)
juz bylo ogolniejsze, ja to zrozumialam tak jakby ogolnie bylo malo elektroniki,a na koncercie nie slychac juz jej prawie wcale... wiec napisalam co o tym sadze:)
rumba catalana= rumba katalońska, rodzaj muzyki, tanca :lol: swietnie poprawia nastrój

PePe - 2005-11-13, 21:13

Asartanko, powiedz mi więc, damo miła, czego ma oczekiwać me serce dawki dźwięku spragnione...
Czy to dzwięku "Końca wieku", "Respektu" jęki, czy "Czasu Cienia" lęki...
Słyszę, że G po raz pierwzy śpiewa (to w dużym skrócie myślowym ;) ), że płyta uboga w elektro, a jednocześnie że tych dzwięków ze świata gramofonów, samplerów, PieCetów i innych syntezatorów jest duuuuuuuuuużo.

Krótka piłka:
Muzycznie bliżej KW czy CLC?
Tekstowo?
A ogólnie przewaga znaczna utworów dzikich jak Lepper na mównicy, cz yjest też coś spokojnego jak Romuś G. na kazaniu?

KONKRETY BARDZO CIĘ PROSZĘ!!!
:> :hihi:

Pam44 - 2005-11-13, 23:33

PePe muzyka i sztuka istnieja poza jezykiem
a$artana - 2005-11-14, 12:45

Cytat:
PePe muzyka i sztuka istnieja poza jezykiem

no i prosze juz prawie nie musze odpowiadac.
Dzięki Pam

Juz pisalam gdzies o tym co czuje po pierwszych przesluchaniach. W duzym skrocie: sciana dzwieku, masa wspóbrzmien, głebia muzyczna, Glaca bawi sie wokalem, plyta bardzo mocna, ale jednoczesnie nie pozbawiona elektroniki, slychac tam moim zdaniem wszystko to czego nauczyli sie przy clc, ale tu polaczyli to z wplywami z wczesniejszych plyt. NIe mozna o tej plycie mowic opisujac ja wczesniejszymi, to cos innego, kompletnie nowy poziom i doswiadczenia, nie chce tego splaszczac porównujac do czegos.

PePe - 2005-11-14, 18:27

Pam, a Ciebie kto o głos prosił ;)
Nie no - oczywiście żartuję i podpisuję się pod Twoimi slowami, ale wszystko mozna probować opisywac słowami ;)

a$a - dziękuję, to bardzo ogólne, ale myślę, że jakiś obraz jednak to daje; tylko pytanko; elektoniki jest wiecej niz na CLC czy mniej? nie chodzi mi ze wole mniej czy wiecej, po porstu ciekawość czego sie spodziewac....

aha - czas nagrań? ilość kompozycji?
A może Ty wiesz kiedy premiera?? :>

a$artana - 2005-11-15, 09:43

PePe- gdzies tam pisalam bardziej szczególowo, poszukaj:>
nie powiem czy wiecej czy mniej, jest inaczej, ale nie martw sie to nie club rotation :lol:

Cytat:
aha - czas nagrań? ilość kompozycji?

nie mialam stopera:)

NIe wiem nic o promo dla NC, jesli nawet to jeszcze nie teraz, dajcie im skonczyc te plyte spokojnie!! :)

jenny89 - 2005-11-15, 10:31

Gdzieś tam mi się obiło o uszy, że 11 utworów już jest. No chyba, ze mi się to przyśniło...
PePe - 2005-11-15, 18:33

a$a - jedno jest pewno, kariery dziennikarza muzycznego to ty nie zrobisz, a recenzji albumów to już na pewno pisać nie będziesz :P

Cytat:
NIe wiem nic o promo dla NC, jesli nawet to jeszcze nie teraz, dajcie im skonczyc te plyte spokojnie!! Wesoły

Jak to rozumieć? To ta plyta już istnieje, jak kiedyś Revolta widziana w łapkach Sylwi na koncercie chyba, miecha przed premierą, czy też dopiero jest robiona... gubisz się w zeznaniach złociutka 8-)

jen - ja tez gdzie czytalem chyba o 11 utworach (chociaż a$a powinna to potwierdzić :> ) aczkolwiek pewnosci nie mam;

a moze to album dwuplytowy i stąd ta tajemnica? :>
oj życzył bym sobie tego :] dla CD2 mógłbym jeszcze czekać....

a$artana - 2005-11-15, 23:18

Kochanie:) nie aspiruje za bardzo do bycia dziennikarzem muzycznym, taki zreszta slucha spokojnie plyty( całej!) i przygotowuje ogolny zwarty tekst, zazwyczaj znajac tytuly etc, etc. Ja pisze tu ogolnie o moich odczuciach estetyczno emocjonalnych co do tej plyty. Jak juz bede miec ja w lapkach to chętnie napisze specjalnie dla Ciebie moja jej recenzje. Wtedy pogadamy :D

Teraz tak, nagranie plyty to z tego co wiem okres dosc dlugi, najpierw jest jakies demo, kilka jego wersji, kilka utworów, potem demo calej plyty etc, i czegos takiego sluchalam ( niewazne ze jakos tego byla taka jak pierwszej lepszej plyty po masteringu wydawanej na polskim rynku :lol: ) potem mastering, przeróbki, obróbki, nowe nagrania etc etc etc, niepotrzebne skreslic, plyty jeszcze w swym zyciu nie nagrywalam. Ale na przyklad Kamil puscil mi swego czasu caaaala rzekomo ( wtedy) plyte Shahid. Byla to wersja demo, jednakze róznila sie istotnie od plyty, która dzis mozemy kupic, bo chlopcom w ostatniej chwili wpadl do glowy pomysl przerobienia pierwszego kawalka, zrobienia go razem z Glaca i Magikiem. Więc reasumujac w zeznaniach sie nie gubie, plyta nie jest skonczona, bo gdyby byla moglibyscie ja kupic, albo przynajniej bylaby w ostatnej fazie produkcji.
Poza tym z tego co wiem, panowie z zespołu Sweet Noise bardzo ciezko pracuja w tej chwili, wiec chyba musza miec nad czym, a cos mi sie wydaje, ze nie sa to porzadki przedswiąteczne:)
Tak chyba 11 utworów, nie pamietam, spytajcie Mi:)

PePe - 2005-11-16, 22:14

:(
Chyba w swoich żartach poszedłem za daleko i powinienem Madzię przeprosić, co niniejszym czynię :oops:

Oczywiście tylko swobodnie sobie żartowałem, a żarty braly się z tego, że byłem w błędzie :/ Z tego co dotarło do mnie to płyta jest gotowa i tylko czeka na wydanie i na swoje miejsce na sklepowych półkach. Z tego co Asartana teraz napisała, wynika, że płyty defacto jeszcze nie ma... a raczej jest w stanie nie ukończonym. A to zmienia postać rzeczy.
Co do ilości kawałków - Mi tez nie wie (a przynajmniej mi sie do niczego nie przyznawała...)

Madzia, chyba się na mnie nie gniewasz? <robi_słodkie_oczy> ;)

Póki co chyba wątek się zamyka, czegoś się dowiedziałem. Wbrew temu co słyszałem i gdzieś czytałem - plyta nie jest pozbawiona elektroniki (nie chwalę, nie ganię :) ), G podobno po raz pierwszy śpiewa :P , jest prawdopodobnie 11 utworów, które mają wymieść z domu wszystko, razem z meblami i samym słuchaczem... Podobno jest mocno i zupelnie inaczej niż na innych, wcześniejszych płytach (ale ta "inność" to już standardzik wytworzony z plyty na płytę SN).
Jeśli w czymś się myle - prosze o poprawkę.
(A gdybym od poczatku dostał takie info to bym się wcale nie czepiał :P )

Mi - 2005-11-17, 08:31

11 utworow bylo dwa miesiace temu i to yly utwory juz zrobione do konca, sie zgadza :P
pepe - mix i mastering pewnie troche potrwa jako ze na tej plycie jest naprawde wiele dzwiekow...no nie wiem jak to inaczej okreslic :>
przeczytaj, http://misn.mylog.pl/komentarze.php?id=114103 - to wywiad z magikiem ktory robilam rok temu tam obszernie mowil na temat powstawania plyty :)

Swamprage - 2005-11-17, 15:57

@up
Mi w twoim wywiadzie (bardzo fafjny wywiadzik chcemy wiecej :D ) powiedzial ze nagral 2 kawalki z Peja jakie to kawalki ? jeden to 'ile jescze?!' tak? a drugi?

Poszukaj na forum , było o tym. lolek2

ooo ch*j co ja za bzdury pier**le :shock:
sry ze narazilem was na widok mojej niezmiernej tepoty a moze...bylem wtedy w odmiennym stanie no coz.. :?

Amen[Hans eXit] - 2005-11-23, 00:47

Coraz trudniej przychodzi mi uzbrajanie się w cierpliwość, szczególnie bezsenną nocą, jak ta.
Ale twardy jestem :twisted:

dahlia - 2005-11-23, 12:43

musisz by c twardy jak bruk. Nie ma wybacz. I poczekamy sobie pewnie jeszcze, oj poczekamy.
A tu ani widu ani słychu. Nic nikt nie mówi, nie zapowiada, że coś wreszcie się pojawi, ukaże ...
Może przynajmniej jakiegoś singla by wydali. Z jednym kawałeczkiem, może z połówką kawałeczka.
A wtedy wszyscy będą się cieszyć a może wszyscy się potną. hehehehehe....

Amen[Hans eXit] - 2005-11-23, 15:39

dahlia napisał/a:

A tu ani widu ani słychu. Nic nikt nie mówi, nie zapowiada, że coś wreszcie się pojawi, ukaże ...

E, nie, dostałem maila z NC.

Guldur - 2005-11-23, 19:39

a moze mikołaj zrobi nam prezent :twisted: co jak co ale ja jutro piszę list :D
anika - 2005-11-27, 00:30

jenny89 napisał/a:
Gdzieś tam mi się obiło o uszy, że 11 utworów już jest. No chyba, ze mi się to przyśniło...

mi sie przyśniło kilo dzwięków, ono czyli nowy twór wtacza mi się przez uszy , napiera na sam brzeg czubka nosa, który zatacza moje ciało niby w rytuale ,a dusze w inną przestrzeń
tam gdzie moge mieć wszystko w d...

nie martwcie sie
płyta nas zmiażdzy swoją doskonałoscią

boruta - 2005-11-30, 13:41

płyta w przyszłym roku ....
Pquelim Ezzah - 2005-12-01, 15:49

?
skąd wiesz??

longas - 2005-12-01, 17:02

bo jest juz grudzien, a nie ma jeszcze zadnego info o płycie......singiel, tracklista, okładka
Collien - 2005-12-01, 17:25

To było pewne od samego początku.
Wątpie by nagle przed lub po świętach wydali płyte, byłby to dziwny termin.

Mirage - 2005-12-03, 23:40

Realny termin wydania plyty - pierwszy kwartal 2006.
Realna mala niespodzianka przed koncem roku.
Nie jest to oficjalne oswiadczenie grupy ani managementu.

Momus - 2006-01-14, 10:58

i nadal cisza... prócz "cold days" które NIE jest niby zapowiedzią płyty, nadal nic się nie dzieje :|
zwierzak - 2006-01-14, 14:41

A co by sie mialo dziac, skoro z tego co wiadomo (przynajmniej takie dochodza sluchy) plyta nie jest jeszcze skonczona?
Pam44 - 2006-01-14, 19:41

trwają prace nad płytą czyli sie dzieje :)
Momus - 2006-01-15, 11:03

@zwierzak

chodziło mi, że nie ma żadnych zapowiedzi... mogliby uchylic rąbka tajemnicy ;)

@down

projekt revolta był nagłaśniany zanim wyszedł na światło dzienne

zwierzak - 2006-01-15, 14:33

Ale co mieliby dac? Jakis kawalek? Ale przeciez caly czas trwaja prace i pewnie caly czas cos mieszaja w kawalkach. Zreszta plyty jeszcze nie ma i nie ma jeszcze zapowiedzi, wiec i singli jeszcze nie ma i nie ma zadnej promocji. To calkiem normalne. Promocja sie zaczyna jak juz plyta jest skonczona, ale troche czasu przed premiera. A ta plyta z tego co SN mowi, nie jest jeszcze skonczona.
longas - 2006-05-06, 11:17

płyta miała byc w pierwszym kwartale tego roku, a jest juz maj........fajnie :]
Pam44 - 2006-05-06, 11:24

:-P miałaq być rok temu.
westa - 2006-05-06, 11:32

ale wedle jakiej rachuby? ;)
Pam44 - 2006-05-06, 11:43

solarnej, lunarnej, agralnej ;)
Maly_Kudlaty - 2006-05-07, 10:16

longas napisał/a:
płyta miała byc w pierwszym kwartale tego roku, a jest juz maj........fajnie :]

wole czekac by uslyszen naprawde dopracowany material niz nie czekajac zbyt wiele uslyszec prosty i slaby album...

thekoral - 2006-05-07, 15:17

prosty i słaby to on raczej napewno nie bedzie:)
no ciekawe kiedy to w końcu sie pojawi ten album...
w ogóle fajnie by było znać tutuł nowego albumu...
i czy będą jeszcze ludzie cienia...? i maski...
i w ogóle... czy coś nowego...

Pam44 - 2006-05-08, 13:59

thekoral napisał/a:
no ciekawe kiedy to w końcu sie pojawi ten album...
w ogóle fajnie by było znać tutuł nowego albumu...
i czy będą jeszcze ludzie cienia...? i maski...
i w ogóle... czy coś nowego...

1) skąd wiesz ? :-P
2) ... pyt pojawia się do Revolty :-P
3)tytuł już się chyba kiedyś pojawił
4)zawsze jest coś noewgo :>

Momus - 2006-05-09, 15:56

Pam44 napisał/a:

3)tytuł już się chyba kiedyś pojawił

jaki???

ee na myspace jest zdjęcie jakieś maski... może teraz takową przywdzieją X-y ? :roll:

PePe - 2006-05-15, 09:45

Sorka, jeśli już o tym gdzieś było, ale nie znalazłem...

Wchodzę dziś na stronkę sn.org i jest jakiś newsik. Czytam i się krzywię, bo nie wiem OCB :/
ktoś może wytłumaczyć o co z tym chodzi, bo albo ja mało kumaty jestem, albo to tekst do wybrańców...

Momus - co do tych masek. Szczerze wątpie :P

longas - 2006-05-15, 15:09

chyba juz zrezygnowano z X-ow .......
bynajmniej nie widziałem ich w lublinie

boruta - 2006-05-18, 09:24

no właśnie, co znaczy ten wpis na stronie zespołu...bo ja stary jestem i nieskumałem....
a$artana - 2006-05-18, 13:27

beheheh :rotfl: mysle ze to poetycki tekst do indywidualnego odbioru ;)
odczytywac mozna roznie, w zaleznosci od sytuacji, ja proponuje
"Prosty I Słaby" :lol: w obec sytuacji w naszym kraju..... :)
mozna tez odczytywac pewne odniesienia do rozmowy o plycie na tym oto forum, wszak ktos tutaj pisal
Cytat:
Cytat:
1) skąd wiesz ?

damianzary - 2006-05-19, 13:18

ja też go nie rozumiem :?: :?: :?:
a jeszcze dziś znalazlo sie
Cytat:
Sklepy Sweet Noise i Noise Nation w przebudowie, prosimy o cierpliwość.

może jest to powiązane z tym wpisem
Cytat:
Z okazji Dnia Zwycięstwa i w świetle wydarzeń w naszym kraju oświadczamy, że nasz nowy album będzie prosty i słaby. \m/
???

[ Dodano: 2006-05-19, 13:19 ]
no i trzeba czekać

PePe - 2006-05-19, 14:20

damianzary napisał/a:
ja też go nie rozumiem :?: :?: :?:
a jeszcze dziś znalazlo sie
Cytat:

może jest to powiązane z tym wpisem
Cytat:
Z okazji Dnia Zwycięstwa i w świetle wydarzeń w naszym kraju oświadczamy, że nasz nowy album będzie prosty i słaby. \m/
???

[ Dodano: 2006-05-19, 13:19 ]
no i trzeba czekać

rotfl
śmiała teoria

Ale teoria Prosty i Słaby bardzo "sie mnie podobie" ;)
Czas pokaże, czy eSeNi nie nazwą albumu lub albumów (bo podobno jeden materiał już jest gotowy i nagrywa się drugi) właśnie "Prosty i Słaby" :P
(Z dopiskiem "PEACE" :P )

Momus - 2006-05-19, 14:31

Cytat:

może szykują już nowe koszulki? :roll: zastanawia mnie czy nowa płyta będzie podwójna lub czy SN wyda osobno nagromadzony materiał :twisted:

PePe - 2006-05-22, 23:51

Nie wiem jaki to będzie materiał. Jednak wydaje mi się, że materiał nagrany za kadencji Doca będzie zdecydowanie różny od tego, który powstał po jego śmierci.
Jeśli SN zdecydowało się powsztymać z wydawaniem materiału to widocznie jest w tym jakiś zamysł. Cholera ich wie, co im w głowie siedzi. Próbowałem rozważyć co mogli by zrobić i do głowy przyszło mi kilka opcji...
1. Wersja, której obawiałem (i nadal obawiam się) najbardziej: z materiału już istniejącego i tego, który powstaje (powstawał?) po smierci Doca stworzony zostaje jeden, pojedynczy album, a kawałki, które zostały uznane za słabe, bądź "nieaktualne" po smierci perkusisty nie wyjdą na świtło dzienne. Obawiam się G i reszta w swoich dążeniu do doskonałosci i tworzeniu "sztuki absolutnej" byłiby zdolni do czegoś takiego. A aj chciałbym uslyszeć WSYSTKO!
2. Powstaje dwuplytowy album. Jednak nie jest to album taki, jak np. "S&M", gdzie po prostu trafiło po kilka kawałków i bez różnicy jest jak się je ustawi na poszczególnych płytkach. Ja tu widzę pójscie w stronę albumu " z konceptem"... raczej będa to dwa albumy zamknięte w jendym pudelku, ale o zupełnie różnym charakterze. Zostranie to podkreślone w każdy możliwy sposób; muzycznie, tekstowo, wizualnie, np w klipach, ale i w prosty sposób: dokonaując podziału już w szacie graficznej albumu.
3. Powstaje jeden album, jest wydawany, a potem wypuszczają drugi, jak gdyby nigdy nic... jak każdy zwykły album, tyle że praca nad nim rozpoczęła się (i pewne zakończyła) jeszcze przed wydaniem pierwszego. Tyle, że tu mam jedno pytanie: dlaczego pierwszy z nich jeszcze nie zagościł na mojej półce???
4. Wykorzystanie pomysłu, którym ostatnio posłużyli się chłopaki z SOAD. Kiedy uznali, że material który nagrali nie spełni oczekiwań odbiorców, podzielili go i najpierw wydali pierwszą część, bez gdzie miała być jakaś ewolucja muzyczna, a druga część wyszła za jakiś czas. Dokładnie takie komentarze słyszałem po wydaniu ostatnich płyt: jedna, miała pioleżeć w domach odbiorców przez rok, żeby się osluchała, a druga część, majaca przynieść zmiany, a będaca już gotowa - do sklepow trafia rok po wydaniu pierwszej. Tyle, że tutaj znów pojawia się pytanie: Dlaczego części pierwszej jeszcze nie ma???

To takie moje przemyślenia. Już od jakiegoś czasu mi to po głowie chodziło. Nie śledzę uważnie ani tego forum, ani zawartości newsow na sn.org, ale co jakiś czas zaglądam z nadzieją, że juz cos będzie wiadomo. Póki co nie wiemy nic. Ja wiem tyle, że płyty mają być ewolucją i kolejnym krokie mwzględem poprzednich płyt. To słyszałem od "ludzióf" i z dwóch utworow na myspace. Ale to gdybanie nie zmienia jednego - nie wiemy KIEDY będzie album.

Cholera, dlaczego oni robią z tego taka tajemnicę? Mogli by chociaż zdradzić plany, jakie sa zamiary względem tego materiału, kiedy planują zacząć myślec o wypuszczeniu tego do ludzi.
Moze sami jeszcze nie wiedzą. Ale jakieś informacje na temat tego, co się dzieje mogli by przekazać.
A stan rzeczy jest taki, że nawet Asartan milczy ;) :P
(Zamiast spac pisze te glupoty... ale już kończe :P )

longas - 2006-05-23, 00:06

Cytat:
Cholera, dlaczego oni robią z tego taka tajemnicę?

ale tu zadnej tajemnicy nie ma......
nie ma tylko osob ktore spytalyby sie zespołu co dalej

Magik w LBN, mowił ze czekaja na dobrego wydawce........chcą zeby dobrze to sie po swiecie rozeszło
maja 1 materiał skonczony......oprocz tego jeszcze mnostwo innego......
po prostu nie spieszy im sie.......
powiem tyle: mamy poczekac do nastepnego roku :]

Momus - 2006-05-23, 08:42

longas napisał/a:

powiem tyle: mamy poczekac do nastepnego roku :]

ja Cię szczypie... chyba żartujesz? bo jak nie to nędza... :>

a$artana - 2006-05-23, 09:36

Cytat:
mowił ze czekaja na dobrego wydawce........chcą zeby dobrze to sie po swiecie rozeszło

no to o tym juz mowilam od dawna. Plyta skonczona, ale dalej szukaja, tworza i jak to ostatnio Magic powiedzial nie wiadomo czy wyjdzie 1, 2 czy trzy plyty hehe;)
Zarty zartami ale chlopaki maja teraz jakas strasznie tworczy okres;), poza tym pamietajcie jak wielu roznorodnych muzykow jest w SN. Dj Kostek, teraz wszedl w to chyba na dobre Fala.. kazdy z nich ma jakas tam wizje muzyczna, jakies smaczki ktorymi sie jara i mysle, ze zespol zaczyna teraz szukac nowych inspiracji, nowych rzeczy. Patrz www.myspace.com/noiseinc na przyklad.
NIe wiem czy wydadza to wszystko na plycie, czy wydadza to wszystko jako SN ale w tej chwili przede wszystkim tworza.
O tym, ze plyta ma wyjsc na zachod, to juz tez chyba od jakiegos czasu wiadomo, miedzy innymi dlatego jest po angielsku. To chyba normalne, ze trzeba znalezc dobrego wydawce, podpisac dobra umowe i dopiero wtedy promowac plyte i ruszac w swiat:> z tego co slyszaalam to w pewnym momencie rozmowy z wydawca byly na wstepnym poziomie, ale nic oficjalnego nie moge wam na ten temat jak na razie powiedziec

Momus - 2006-05-23, 10:05

tak właściwie czym jest noise.inc ? czuje, że coś mocno niewtajemniczony jestem...
zwierzak - 2006-05-23, 10:11

Jest kontem na myspace :]
a$artana - 2006-05-23, 10:40

poogladaj dokladnie okladki plyt sn, od clc :)
Noise INC sie tam pojawia:)
polecam zdaania zaczynajace sie od "Nagrano w..." :]
eventualnie:

POET'S WAVESHAPING HABIT
PROLONGED EXPOSURE
LEEDS TO MULFUNCTIONING OF LISTENING DEVICES
BASED ON NOISE.INC
DIGITAL. RESEARCH. TECHNOLOGY.
MOTHERFUCKER

Momus - 2006-05-23, 17:23

dzięki za cynk ale ja to zauważyłem -.-
chodziło mi o więcej szczegółów...

Pam44 - 2006-05-23, 20:24

a$artana napisał/a:
Cytat:
mowił ze czekaja na dobrego wydawce........chcą zeby dobrze to sie po swiecie rozeszło

no to o tym juz mowilam od dawna. Plyta skonczona, ale dalej szukaja, tworza i jak to ostatnio Magic powiedzial nie wiadomo czy wyjdzie 1, 2 czy trzy plyty hehe;)

hmm, pomyslalam otym po koncercie, biorąc pod uwagę pewne podpisi pod klipami wieksza liczba plyt jest możliwa ;) No ale... zobaczymy :lol:
Ciekawe czy material ktory graja to piekło muzyków czy inna częsć :twisted: :twisted: :-P

lukaszgo - 2006-05-24, 20:56

Myśle że nowy album będzie anglojęzyczny. Współpraca z Docentem perkusistą Vader (zespół który wymiata w ameryce). No i ta strona: myspace.com/sweetnoise. SN poprostu chce głosić swoją propagande na świat. Moge sie mylić, ale wydaje mi sie że tak właśnie jest.
Momus - 2006-05-24, 21:26

lukaszgo napisał/a:
Myśle że nowy album będzie anglojęzyczny. Współpraca z Docentem perkusistą Vader (zespół który wymiata w ameryce). No i ta strona: myspace.com/sweetnoise. SN poprostu chce głosić swoją propagande na świat. Moge sie mylić, ale wydaje mi sie że tak właśnie jest.

ameryki nie odkryłeś :-P już dawno temu zespół zapowiedział, że album(y) jest/są nagrywane całkowidzie po angielsku. :twisted:
(ja i tak żyje nadzieją, że glaca jeszcze coś kiedyś po polsku napisze...)

damianzary - 2006-05-25, 11:30

a tak bo jestem troche cofnięty jakie SN nagral już piosenki???????

Cold Days
Without

lukaszgo - 2006-05-25, 13:01

damianzary napisał/a:

Cold Days
Without

Do tego "Vahan Song" i jeszcze jakąś co grali na juwenaliach w poznaniu ;]
A wogóle wiecie o "Ile Jeszcze?" i "Wciąż" z najnowszego albumu Peji?

westa - 2006-05-25, 14:23

Z przedostatniego albumu. Wiemy od roku :)
Momus - 2006-05-25, 15:12

Sn nagrał już ilościowo jeden album... teraz jedzie drugi jak nie trzeci :P
aktualnie znamy:
without i cold days (z myspace i juwenalia)
Give it all away (juwenalia poznań)
Vahan song (juwenalia)
in the name i victims of war (revolucje w kobylnicy)

chyba niczego nie pominąłem?

PePe - 2006-05-25, 21:26

No OK, ja rozumiem, że coś jest i czekamy na wydawcę. Ale chyba nie jestem jedynym, dla którego ta płyta i to co się z nią wiąże stanowi wielki znak zapytania. I nie jest to zwykła niewiadoma, tylko jakieś tajemnicze wiadomości przychodzą; "coś jest, ale nagrywamy dalej bo to wyjątkowy dla nas okres", "nagrano już material na jeden album, teraz pracują nad czymś zupelnie nowym", "album będzie prosty i słaby" :P
Tak naprwdę nie wiemy nic. Żal mi właśnie tego, że nie wiem co tak na serio się dzieje - zero konkretów. Owszem, zespół czeka na wydawcę, ale mozna chyba coś pwoeidzieć w sprawie planów tego, jak będzie wyglądać wydanie tego materiału... dwupłytowa (sorry, w trzypłytową nie uwierzę) kompilacja, dw osobne albumy, miz materialu i stworzenie jednego albumu... Cholera wie.
Czasami żałuję, że nie mam możliwości bezpośredniego kontaktu z zespołem. Kiedyś mialem tel do Glacy - przydało by się zadzwonić i powiedzieć "Piotrek, rusz się, bo tu ludzie w kolejce do empiku już stoja... Jeszcze nie wydajecie? To powiedz chociaż co planujecie..." ;)
Kurcze, cokolwiek, byle by znać jakieś szczegóły. Tak naprawdę niczego noweg onie dowiedzieliśmy się jużod bardzo dawna. Największa porcja informacji to "Cold days" i "Without". Coś ponadto?

[Edit: tak by the way - kiedyś byłem jedyną osobą z Żar na forum SN. Na oficjalnym (RIP) forum byłem jedną z trzech osób z Żar, a ostatnio coraz więcej tu takich ludzioof ;) ]

a1ien - 2006-05-25, 21:43

zgadzam się z Tobą PePe!
Przed wydaniem poprzednich płyt było więcej wiadomo. Zespół strasznie sie tym jarał i dzielił się tym z nami.. teraz coś tam powiedzą ale generalnie konkretów brak. Myślę, że jakby chcieli nam coś powiedzieć to by powiedzieli.. działają na MySpace więc mają czas zaglądać do internetu...mogli by coś nam napisać.. kiedyś udzielali się na forum i było fajnie.. troche mnie dziwi taka postawa..

Pam44 - 2006-05-25, 21:53

Momus napisał/a:
Sn nagrał już ilościowo jeden album... teraz jedzie drugi jak nie trzeci :P
aktualnie znamy:
without i cold days (z myspace i juwenalia)
Give it all away (juwenalia poznań)
Vahan song (juwenalia)
in the name i victims of war (revolucje w kobylnicy)

chyba niczego nie pominąłem?

wow :shock:
zrobmy konkurs, na ile sposobow mozna powiedziec to samo :lol:
Moz najlepiej poczekac, bo zespół na pewno ma jakiś cel w tym co robi ;)
PePe: zawsze możesz zadzwonic do Sylwii nume jest chyba w ksiazeczce przt płycie ;) no i droga mailowa, myspace możliwosci wiele :-P

a1ien - 2006-05-25, 22:09

Pam44 wydaje mi się, że nie w tym rzecz..
Chodzi o to, że wiemy pare rzeczy z styczniowego wywiadu albo z tego co przekazała Mi lub a$a... a ja wolał bym usłyszeć lub przeczytać co na chwilę obecną ma do powiedzenia zespół... zwykła ciekawość.. Tobie zazdroszcze cierpliwości ;)

Momus - 2006-05-25, 22:11

Pam44 napisał/a:

wow :shock:
zrobmy konkurs, na ile sposobow mozna powiedziec to samo :lol:
Moz najlepiej poczekac, bo zespół na pewno ma jakiś cel w tym co robi ;)
PePe: zawsze możesz zadzwonic do Sylwii nume jest chyba w ksiazeczce przt płycie ;) no i droga mailowa, myspace możliwosci wiele :-P

nie wiem czy to z Twojej strony miala być kpina, ale ośmieliłem się sprecyzować to wszystko bo pomimo tego wszystkiego nadal pojawiają się głosy, takie jak:

lukaszgo napisał/a:
damianzary napisał/a:

Cold Days
Without

Do tego "Vahan Song" i jeszcze jakąś co grali na juwenaliach w poznaniu ;]
A wogóle wiecie o "Ile Jeszcze?" i "Wciąż" z najnowszego albumu Peji?

longas - 2006-05-25, 22:11

PePe napisał/a:

Czasami żałuję, że nie mam możliwości bezpośredniego kontaktu z zespołem. Kiedyś mialem tel do Glacy - przydało by się zadzwonić

chcesz tel. do glacy, a moze adres pocztowy, zeby sobie list wysłać ??
na pm zapraszam :]

Pam44 - 2006-05-25, 22:21

a1ien napisał/a:
Pam44 wydaje mi się, że nie w tym rzecz..
Chodzi o to, że wiemy pare rzeczy z styczniowego wywiadu albo z tego co przekazała Mi lub a$a... a ja wolał bym usłyszeć lub przeczytać co na chwilę obecną ma do powiedzenia zespół... zwykła ciekawość.. Tobie zazdroszcze cierpliwości ;)

Masz racje, byloby fajnie, gdyby coś powiedzieli :) Ale nie mogą przeciez zdradzac zbyt wielu tajemnic. Właściwie to i tak dużo wiemy, grają nowe utwory na koncertech, zamieszczają na my space (własie pojawił się nowy :P )
Męczą mnie tylko już te wszystkie domysly i powtarzenie w kółko tego samego.
A moja cierpliwosc... owszem chciala bym juz słuhac nowej płyty ale wierze w ten zespół, i podejrzewam ze nie zawiedziwmy się ;)
Pozdrawiam :)

PePe - 2006-05-25, 22:27

Heh - longas, dysponujesz tym i nic nie działasz?? :P
Propozycja kuszaca, ale nistaty nie skorzystam. Miałem numer Glacy i wykorzystalem go raz - wysłałem SMSa po pierwszym obejrzeniu teledusku do "Jeden taki dzień". No - może jeszcze wysłałem coś po odsłuchaniu całej Revolty ;)
Zbyt cenię sobie prywatność swoją, by wplywac na prywatność innych osób. Z G łączy mnie tyle, ze przedstawiliśmy się sobie kiedyś na wood, a on mi zlożył urodzinowe życzenia. To miłe, ale raczej nie uważam tego za odpowiednio głęboką znajomość, by móc mu głowę zawracać swoimi pytaniami i wątpliwościami. Dla niego jestem jednym z wielu z ulicy.
Sądzę, że jest tu więcej osób, które mogło by zdobić jakieś informacje w rozmowie z Piotrem, Sylwią, Tomkiem czy kimkolwiek z zespolu lub jego najbliższego otoczenia. Ja bym sprobował zastrzelić rozmówce kilkunastoma pytaniami, żeby zdobyć jak najwięcej informacji :P Trzeba ochotnika, który zastosuje narzedzia przymusu, do zdobycia informacji ;)

longas - 2006-05-25, 23:05

PePe napisał/a:
Z G łączy mnie tyle, ze przedstawiliśmy się sobie kiedyś na wood

to akurat było pokazane na DVD :]

Mi - 2006-05-26, 09:01

oj, widze ze jednak trza bedzie wywiad jakis zrocic :)
Momus - 2006-05-26, 11:38

Mi napisał/a:
oj, widze ze jednak trza bedzie wywiad jakis zrocic :)

fajnie by było...
tylko szybko! :-P

thekoral - 2006-05-26, 14:06

Pam44 napisał/a:

Właściwie to i tak dużo wiemy, grają nowe utwory na koncertech, zamieszczają na my space (własie pojawił się nowy :P )
Pozdrawiam :)

:| czy ja o czymś nie wiem?! ja nie widze żadnego właśnie pojawiającego sie kawałka na myspace :(

PePe - 2006-05-26, 19:05

longas - no fakt, widać mnie w pierwszym rzędzie :P Chciałem widziec jak Glaca wjeżdża na PLC i wybrałem taką miejscówkę, że wyglądałem jak sęp czekajacy na niego. Gdybym miał wtedy w dłoni aparat wzięto by mnei za paparazzi. Ale dzięki temu widac mnie na oficjalu SN ;P Pamiątka na lata (A jak już się chwalę - bez trudu zobaczyłem swoją gebę w tłumie na DVD Huntera ;P i to chyab z 3 razy... a na eSeNach jakoś nie widzialem. Może trzeba by się dobrze przyjrzeć ;) )

Mi - wywiad jak najbardziej. Jeśli masz ochotę pomogę zredagowac kilka pytań ;) Masz mnie na tlenie i chyba na gg, więc jak by coś Ci wpadło do glowy to pisz śmiało - z przyjemnoscią pomogę.

A właśnie... Na sn.org jest zaproszenie na myspace. Ja tam nic nowego nie widze w sumie... OCB?

PePe - 2006-05-27, 00:18

lolek2 napisał/a:
PePe to zaproszenie pojawiło się po udostępnieniu "without" do ściągnięcia.

Mi a ty rób wywiad i nie miej litości :twisted:

Wychodzi na to, że najpierw ściągnąłem kawałek, a potem doweiedzialem się, że można go ściągnąc... lol

Momus - 2006-06-03, 21:21

http://www.myspace.com/noiseinc

na profilu noise.inc jest nowy utwór... na mnie zrobił wrażenie...
ahh... nie moge się doczekać nowej płyty :evil:
Mi... nieśmiało spytam... jak postępują prace nad wywiadem? :)

Pam44 - 2006-06-03, 23:00

W ostatnim czasie owszem aczkolwiek dzisiaj pojawił się jeden. I muszę przyznac, że wychodzące z noise.inc kompozycje to jedne z najciekawszych jakie słyszałam na gruncie muzyki "nie artystycznej" (mam nadzieje ze nikogo nie uraze tym określeniem, mogę się wytłumaczyś teorią krytyczną ;) ). Nie słyszałam czegoś, co byłoby równie "nowoczesne" i zarazem poddawało się sensownej interpretacji. (nieprzepadam za romantyczną teorią muzyki i wiem ze utwór nie musi poddawać się interpretacji, jednak uważam to za atut). Tyle tak ad hoc.
dawron - 2006-06-07, 20:50

Hmmmm juz 4 kawalki? slyszlalem z nowej plyty no i nie wiem co powiedziec , to calkiem inna muzyka :P Ale juz mi sie podoba i jest git :]
mamuska1994 - 2006-06-13, 21:04
Temat postu: nie wiem o tym nic
nic o tym nie wiem ale hcialbym zeby wyszla nowa plyta w stylu Czasu ludzi cienia :D :D :D :D
Momus - 2006-06-13, 21:27

nie liczyłbym na to...

offtopic
ee... i tak wogóle to jak można napisać "muwimy", to aż daje po oczach :P (chodzi o zamknięty temat jaki założył użytkownik mamuska1994)

Amat3uR - 2006-11-27, 12:02

O nowej płycie
Małgosia - 2006-11-27, 14:21

No proszę, wreszcie ktoś się odezwał w sprawie nowej płytki (pominę fakt że już prawie ukończona była w zeszłym roku :-P Ale ok, teraz widać na poważnie :D )
Bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać posłuchania tej świerzej muzyki :)

PePe - 2006-11-27, 17:40

o kuchwa...
nareszcie jakas informacja, po której płyta staje się w pewien sposób "namacalna"; na to czekaliśmy;
Troszkę mylące jest wyrażenie, które znalazło się w mailingu - grupa zanjduje się w rpa. Z tego co widać jest tam Glaca i Kostek. Ciekawi mnie to w jaki sposób praca w Afryce z tamtymi ludźmi odmieni album, ale raczej narazie moaj ciekawość nie zostanie zaspokojona :/

Zwróciliście uwagę na podkład? Dość ciekawy. Ale może świadczyć o tym, album moze byc przesycony elektroniką. Nawet bardziej niz CLC. (Oczywiscie przy zalozeniu ze to byl to fragment z albumu :P )

Cieszy jakiś ruch konkretny. Ale co to oznacza dla nas? Wg mnie jeszcze min 4 miechy czekania az to trafi na sklepowe półki :roll:

[Tak czy inaczej, wypada podziękować Glacy, za wiadomości, które w ostatnim czasie były tu towarem deficytowym :) ]

zwierzak - 2006-11-27, 17:59

Napewno jest tam jeszcze Kamil Hajdar.
A co do znalezienia plyty na polce sklepowej, to mysle, ze 4 miechy to bardzo optymistyczna wersja.

PePe - 2006-11-27, 18:52

no przeciez napisalem: co najmniej :P

przy zalozeniu ze album jest gotowy, a Glaca chce dolozyc do tego tylo ostatnie "smaczki" i dokonac masteringu oraz zakaldajac ze wszelkei formalnosci dotyczace wydania tego sa juz ustalone i zalatwione, to okres czterech miesiecy nie jest wcale niemozliwym do wypuszczenia TT na rynek;
tylko ze my znamy pojecie "data publikacji" i wiemy jak ciezko dotrzymac takich terminow
(mam nadzieje ze sie uda posluchac tego materialu w pierwszej polowie przyszlego roku;)

KaSiaaaa - 2006-11-27, 20:06

Jak milo... :)

Ps. "(...)Oglądajcie nas co tydzień w Onecie, bo to dopiero początek Global Township Rebellion! Peace".

westa - 2006-11-27, 21:08

Tryptyk to 3 tak? Czyli 3 plyty beda? :roll: :hihi:
PePe - 2006-11-27, 21:38

...składa się z trzech części (warstw?) tworzących jedność;
nie ma co dyskutować, bo jak znam zycie pojawi sie tysiac pomyslow, jeden lepszy od drugiego :P sam juz mam jeden: o album będzie tworzyć muzyka, słowo i obraz; widzisie? już jest tryptyk :P :twisted:

posłuchamy albumu, to i pewnie tytuł stanie się jasny;

longas - 2006-11-27, 22:18

Tryptyk:
Cytat:
Nazwa ta jest czasem wykorzystywana w jeszcze szerszym znaczeniu, i oznacza każde dzieło złożone z trzech części

:]

Przemek - 2006-11-27, 22:55

Ja jestem po stronie PePe...

Tryptyk to pomieszanie trzech styli, dzieło złożone z trzech odrębnych części nawzajem się uzupełniających i tworzących nowe znaczenie...

Obejrzyjcie sobie dzieła tego artysty...
Twórczość Jacka Yerka

Inkub - 2006-11-27, 23:04

http://rapidshare.com/fil..._RPA_1.wsx.html

Wywiad z Onetu:)
Odtwarzac w WMP (Windows Media Player)

Przemek - 2006-11-27, 23:07

Inkub napisał/a:
http://rapidshare.com/files/5090573/Sweet_Noise_RPA_1.wsx.html

Wywiad z Onetu:)
Odtwarzac w WMP (Windows Media Player)

Dzięki...

Jakiego programu używasz do kopiowania filmów z takich portali jak onet? ...bo chyba tak po prostu nie da się tego ściągnąć?

Amat3uR - 2006-11-28, 01:25

Ja polecam WM Recorder.
Inkub - 2006-11-28, 06:20

Firefox + Net Transport
Wchodzisz na strone gdzie jest teledysk .
Prawy myszy -> Pokaz Informacje o stronie -> Media
I szukasz mms://stream.onet.pl/media.wsx?/........ cos tam dalej
kopiujesz wklejasz do FlashGeta , Net Transporta czy cos tam masz :) i zapisuje Ci sie pilk media.wsx :)

westa - 2006-11-28, 17:33

No albo rzeczywiscie jakis koncept bedzie. Koniec Wieku w koncu sie skladal z 5 czesci, wiec maja wprawe ;)
Underworld - 2006-11-28, 23:28

Mam mieszane uczucia jeśli o chodzi o tę nową płytę. Przypuszczam, że będzie to prawie sama elektronika, za którą średnio przepadam, choć właściwie Sweet Noise pokazał na przykładzie CLC, że umie ją świetnie wykorzystać. Obawiam się jednak, że co za dużo, to niezdrowo. No ale pożyjemy, zobaczymy. x]
Życzę powodzenia w każdym razie i nadal jestem całym sercem z SN. x]

Małgosia - 2006-11-29, 00:47

PePe napisał/a:

Zwróciliście uwagę na podkład? Dość ciekawy. Ale może świadczyć o tym, album moze byc przesycony elektroniką. Nawet bardziej niz CLC. (Oczywiscie przy zalozeniu ze to byl to fragment z albumu :P )

A mi się podoba podkład, nawet jeżeli jest elektroniczny, choć zwylke takiej muzyki nie słucham, ufam że jeżeli to SN tworzy, to nawet jeżeli elektroniczne będzie super.
No i czekamy... :)

PePe - 2006-11-29, 10:15

no ja bym sie wzbranial przed podejsciem, ze jesli to tworzy sn to z zalozenia bedzie super; wszystko trzeba ocenic obiektywnie, a nie przyjmowac z gory za dobre bo cos tam; ja mam nadzieje ze bedzie dobrze, ale ocenie dopiero jak dostane album do reki i przeslucham kilka/kil;kanascie razy;

westa - koncept i podzial plyty na kilak czesci w przypadku KW to jedno; jednak tryptyk, to juz nieco inna historia; gdyby tu chodzilo o podobny podzial jak w przypadku KW to album raczej bylby nazwany "Trylogy"; tryptyk wskazuje raczej na rozne warstwy (patrz wskazane powyzej obrazy) dopelniajace sie, przenikajace, tworzace nowa jakosc;

nie chcialem tu juz szukacj uzasadnienia dla tytulu, ale jedno juz podalem wyzej, co wg mnie moglo by pasowac do tytulu (choc wskazywalo by ono na to, ze plyta to bedzie szerokli projekt, ktory nie mialby sie skonczyc tylko na albumie i kilku klipach...)
inaczej podchodzac do tematu (tak jak w przypadku wspomnianych obrazow) - moze w utworach znajdziemy te trzy warstwy, np. gitarowy pazur na pierwszym planie, elektroniczny sampel dopelniajacy glownego bohatera obrazu, afrykanskie tlo nadajace nowy klimat i wypelniajace to, co nie zostalo wypelnione poprzednimi elementami ;P
(i znow sie rozpisuje nad czyms, czego jeszcze nie ma - wariat :P )

Przemek - 2006-11-29, 10:51

"Trylogy" to trochę pospolita i fałszywa nazwa jak dla mnie, nie sądze również, żeby płyta była podzielona na trzy części (KW)... może bardziej przychylam się przypuszczeniom PePe - różne warstwy muzyczne - to nawet sensowne. Przecież SN już się popisało podobnym stylem...

Prawie wszyscy podchodzą z rezerwą do nowej płyty, jednak uważam, że każdy z Was w duchu sobie myśli: "...nie ma co, ta płyta na pewno będzie zajebista..."

zwierzak - 2006-11-29, 15:51

PePe, ale Gosia nie napisala, ze na pewno bedzie dobre, tylko, ze ufa, ze bedzie dobre. Innymi slowy w tym kontekscie mogla napisac, ze wierzy, ze plyta bedzie dobra. Czyli dokladnie to samo, co ty napisales.
Małgosia - 2006-11-29, 17:22

zwierzak napisał/a:
PePe, ale Gosia nie napisala, ze na pewno bedzie dobre, tylko, ze ufa, ze bedzie dobre. Innymi slowy w tym kontekscie mogla napisac, ze wierzy, ze plyta bedzie dobra. Czyli dokladnie to samo, co ty napisales.

Właśnie tak :D
A jak już będzie, to każdy posłucha, powie co myśli i tu pewnie też zdania będą podzielone, bo to jest normalne.
Ale dobrze by było znać już jakąś wstępną datę premiery... Wiem za bardzo wyprzedzam, ale świadomość że płytka wyjdzie niedługo jeszcze bardziej podsyca mój apetyt :-P

PePe - 2006-11-29, 18:17

no widzicie - ja tu wcale nie mowilem k onkretnym przypadku pani Małgorzaty, a ogólnie, bo pewnie sporo osób jest w stanie przyjąć wszystko od SN jako przejaw geniuszu; tak jak nie moge powiedziec ze to bedzie szmira, tak tez nie moge powiedziec, ze to bedzie cos super :P

Przemku (na marginesie: drogą mamy takie same imiona ;P) - Trylogy to nie była propozycja tytułu czy uzasadnienie formy, a jedynie podporządkowanie go do opisu Westy :P (a do tego opisu tez nie wiem czy dobrze zrozumialem co autor mial na mysli ;) )

Toxic - 2006-11-30, 20:31

cytat za Magikiem z czerwcowego Gitarzysty:
"W tej chwili powstają właściwie trzy płyty Sweet Noise. Jedna jest gotowa, druga i trzecia w trakcie" oraz co do wydania płyty; "Nasza najniowsza płyta, która chyba nie będzie wydana w Polsce..."
Jeśli chodzi o tytuł płyty czyli The Triptic to myślę że to będą 3 płyty, każda w innym stylu. Trudno żeby robili taką samą muzę z Doc'iem i po jego śmierci.

PePe - 2006-11-30, 21:21

przyznam sie nieskromnie, ze tez na to wpadlem :P jednak mysl te odrzucilem bo na pewno bylo wiadomo o dwoch materialach - z docem i bez niego; co prawda ktos gdzies wspominal o jeszcze innym materiale, ale to byly tylko majaki we mgle ;)

nie spodziewam sie wydania potrojnego albumu; byloby to wg mnie chybione pod wzgledem marketingowym; osobiscie zdecydowalbym sie raczej na wydanie podwojnego albumu, a potem ewentualnie dorzucenie kolejnej plyty;
jednak chyba nikt nie zaprzeczy, ze przedluzanie sie czasu oczekiwania na kolejny album moze swiadczyc wlasnie o tym, ze bedzie to cos duzego objetosciowo; mozna bylo wydac 2 albumy w pewnym odstepstwie czasu, ktore mialyby tworzyc w jakis sposob jednosc; (ostatnio tak reklamowal sie soad - zaraz po wydaniu jednego albumu, zapowiedzieli kolejny)

Przemek - 2006-11-30, 21:46

niedługo się dowiemy,że zrobili tyle materiału iż spokojnie starczy im do emerytury ;)
Przemek - 2006-11-30, 22:42

Mi się wydaje, że chodzi o wydawcę płyty ogólnie. Wątpie, żeby Sweet Noise rezygnował z kraju w którym ma rzeszę fanów i właściwie pewny jakiś tam niewielki zarobek. Płyta może być wydana przez zagraniczny koncern, a w Polsce dystrybuowana przez rodzimą firmę.
PePe - 2006-11-30, 22:48

albo mam "de ja vu", albo ktos tu sie opuszcza w czytaniu postów w tym temacie :p
dyskusja o tym juz byla i Przemek powtarza tamte wnioski: plyta chyba zostanie wydana przez zagraniczna wytwornie, co nie znaczy, ze nie bedzie dostepna w sprzedazy w Polsce (tylko mnie od poczatku zastanawia koszt takiego rozwiazania dla mnie, szarego sluchacza :roll: )

Przemek - 2006-11-30, 22:56

nie pamiętam co było pisane wcześniej, odnoszę się zawsze do ostatniego postu... a jeśli do wcześniejszych to umieszczam cytat...

[ Dodano: 2006-11-30, 22:56 ]
:-P

PePe - 2006-12-01, 06:43

ej d0bra, skonczmy z tym sie sie pienić zaczynam... tam wyraźnie stoi:
Cytat:
chyba nie będzie wydana w Polsce...

wiec nie ma co sie podniecac i wrożyc z kocich kiszek co bedzie, a czego nie bedzie;

byc moze czegos wiecej dowiemy sie kiedy pojawi sie kolejna czesc materialu na onecie

Merlin - 2006-12-02, 13:54

jak dla mnie to SN stanowczo za duzo od dluszego czasu swiruje ...
mam tylko nadzieje ze ten material nie poszedl w strone tego co nagrali z Peja :P
chociaz Docent wydawal sie gwarantem czegos z gola odmiennego, kto wie moze on tam wlasnie ujawnial inna strone swojej osobowosci ... :P
jak plyta bedzie w rozsadnej cenie (czyli mniej niz 60-70) to chetnie kupie ;)

westa - 2006-12-03, 10:58

Cena za polskiego wykonawce powyzej 30zl za krazek nie ma racji bytu, za podwojny z 40-45. Behemoty i Wejdery tez po tyle chodza, a sa tylko na licencji zachodnich firm.
PePe - 2006-12-04, 00:16

Ale behemoty i wejdery są na usługach szatana i maja od neigo odgorne znizki; to tak dla idei - ku rozszerzaniu sie idei nienawisci, mordu, krwi i chwaly dla lucyfera; a sweet noise dostanie po d...e od systemu i plyty beda chodzic po 300zł :P
Amat3uR - 2006-12-06, 10:44

Trochę bełkotu od Glacy ;)
Sphinx - 2006-12-06, 20:02

Amat3uR napisał/a:
Trochę bełkotu od Glacy ;)

Dobrze powiedziane :lol:
Coś ostatnio SN lubi prowokować ... ;)
Cytat:
Zagraliśmy Victims, Eagle Song, Child Of Fury i Devil 666

A gdzie Angel 777? :?: :-P
Ot, żartowniś :D

Z pewnością należy podziękować SN za filmiki - wiadomo przynajmniej na jakim są etapie tworzenia płyty. A owa płyta, trzeba przyznać, zapowiada się ciekawie...
Czekamy z niecierpliwością :>

Małgosia - 2006-12-06, 20:06

Nie wiem jak to się ma do nowej płyty, ale mnie zaintrygował jeden fragment:
Cytat:
Rozpoczął ponadto nową dietę opartą na krwi zmieszanej z mlekiem oraz mięsie wołu. No cóż... tak bywa.

Życie...

Adam - 2006-12-06, 22:44

Podobają mi się te melodie w tle :) Zapowiada się muzykalna płytka.
PePe - 2007-01-12, 15:46

przez czas "śmierci klinicznej" forum, pojawily sie materialy nt. nowej plyty; najswiezsze dane na:

http://www.youtube.com/watch?v=Qfgr-B86j7o

Momus - 2007-01-13, 10:53

w pierwszym filmiku g. mówi o 2 płytach i 3 z kimś... z kim? bo nie mogłem zrozumieć, albo nie chciałem.
Momus - 2007-02-08, 21:23

G from da Crypt III/English/

http://www.youtube.com/watch?v=kBLIVvHYHCQ

PePe - 2007-02-09, 09:44

Hmmm... mi jedno chodzi po głowie - jak pójdę do mediamarkt kupić Triptic, to do jakiego działu mam się udać? Kiedyś śmiało szedłem w [Heavy/Alternatywa] lub [Polska], a teraz? Naprawdę ciekawi mnie, jak ta płyta zostanie sklasyfikowania, do jakiego gatunku przypisza ją recenzenci. (Nie piszcie proszę, żeby nie szufladkować SN, że oni robią wszystko, żeby łączyć style. Płyty zawsze trafiają do jakiegoś worka, jak będzie tym razem?)

Aha, jeszcze jedno... G dotrzymał słowa - końca wieku nie będzie przez najbliższe kilkadziesiąt lat ;P

longas - 2007-02-09, 13:26

lolek2 napisał/a:
Z każdym newsem bardziej chciałbym dostać ten krążek w ręce ....

a ja coraz mniej......

KaSiaaaa - 2007-02-09, 15:14

http://www.youtube.com/wa...related&search=

4:10 - 4:34 ... fantastyczne!
Ja chce plyte!!!
Ślinie sie na sama mysl! :D

PePe - 2007-02-09, 16:48

longas napisał/a:
lolek2 napisał/a:
Z każdym newsem bardziej chciałbym dostać ten krążek w ręce ....

a ja coraz mniej......

nie wymiekaj longas, lec do sklepu po spodnie z krokiem w kostkach i bluze z kapturem ;P

co by nie gadac, mus nam przesluchac; najwyzej jak sie nie spodoba, to bede mial jeszcze jedna gwizdke w komentarzach na allegro 8) :roll:
(Pod warunkiem, że ktoś zechce kupić :] )

Amen[Hans eXit] - 2007-02-09, 23:13

Adam napisał/a:
Podobają mi się te melodie w tle :) Zapowiada się muzykalna płytka.

Mam tak samo, sam jestem zaskoczony, ale dosyć mnie te dźwięki intrygują.

Adam - 2007-02-10, 00:26

A w III części brzmi jak pop. No, trzeba przyznać - są nieprzewidywalni :D
Małgosia - 2007-02-10, 23:15

A ja to już bym chciała znać datę premiery... :roll:
Moniczka - 2007-02-11, 18:15

o! to jednak będzie ta płyta? ciekawe kiedy... mówiac szczerze podchodze do niej raczej sceptycznie.
Till - 2007-02-18, 22:22

Po przesluchaniu kawalkow z nowej plyty jestem nastawiony do niej bardzo dobrze, poniewaz lubie muzyke elektroniczną. Jednak żal troche ze odeszli juz calkowicie od stylu jaki reprezentowaly Ghetto czy KW.
thekoral - 2007-03-01, 22:59

Jak to po przesłuchaniu Tillo? ;)
NathaLee Black - 2007-03-07, 23:17
Temat postu: G from da Crypt IV
jak w temacie-
http://youtube.com/watch?v=zt2DvGttuLQ :)

Momus - 2007-03-15, 17:36

http://youtube.com/watch?v=Z4XHYn8ijaM glaca z nowej krypty
Przemek - 2007-03-17, 14:49

http://youtube.com/watch?v=--SO6Bpe-Pw
longas - 2007-03-17, 15:55

czego filmiki sa po angielsku?? mze mi ktos powiedziec........
bo jestem pewien ze wiecej ludzi w polsce je oglada niz zagranica

Momus - 2007-03-17, 17:34

kto grał na tej gitarze? twarzy nie widziałem, a interesuje mnie to szczególnie....
PePe - 2007-03-18, 11:11

Zgadzam z longasem się co do wersji językowej. Z tym angielskim w narodzie wcale tak fantastycznie nie jest. Na pewno wiele osób nawet z tego forum ogląda te filmiki i nie kuma o co chodzi i jedynie slyszy brzdękania gitar. Z resztą mnie od zawsze denerwuje, jak gdzieś czytam lub słyszę angielskie słowa wplecione w polski język... Nawet tych najprostszych słów nie rozumieją wszyscy, więc dlaczego są dorzucane do polszczyzny? :/

Co do płyty... fajnie... Tylko nie wiem czy jak pójdę do sklepu to mam szukać tego albumu pod "G" czy pod "S" :/ Gdzie reszta kapeli? Gitarzysta mi na Magika nie wyglądał. Nie uważacie, że przydałoby się jakieś info co do składu zespołu i osób pracujących nad powstaniem albumu?

Małgosia - 2007-03-18, 15:47

Zgadzam się, gdyby ktoś raczył udzielić informacji o składzie byłoby miło :)
A co do filmików po angielsku... Może Glaca po tych podóżach zagranicznych zaczął mieć problemy z polskim :|

Momus - 2007-03-18, 15:51

pewno dopiero w maju dowiemy się siłą rzeczy jaki jest skład zespołu... mam nadzieję, że magik cały czas do niego należy...
westa - 2007-03-18, 16:16

No to czekamy dalej, oby wyszedl z tego rzeczywiscie album(y) SN, a nie solowa plyta Glacy :)
Darth Kion - 2007-03-19, 23:15

Alez sie napalilem na kolejny krazek :D Moze jakies nowe promo na MySpace :)
I data premiery moze hehe powiem, ze jest dobrze...te gitary dodadza pazurow całosci. czekam i czekam. Ja juz mam pewnosc ze bedzie dobrze ;d

Małgosia - 2007-03-20, 19:47

Darth Kion napisał/a:
Alez sie napalilem na kolejny krazek

Nie jesteś sam ;)
Darth Kion napisał/a:
data premiery moze

Nooo... Byłoby fajnie, a swoją drogą ciekawe kiedy to będzie... Ciekawość mnie zżera, a może to niecierpliwość :D
Darth Kion napisał/a:
Ja juz mam pewnosc ze bedzie dobrze ;d

Może wreszcie nasza cierpliwość zostanie wynagrodzona :]

X - 2007-03-21, 11:05

Ja również nie mogę się doczekać kiedy podkręce sobie Triptic na ful w swoim sprzęcie. Nie wiem jaka bedzie cała płyta ale to co mogliśmy sobie posłuchać już teraz jak dla mnie jest ok.

Ale ciekawi mnie parę rzeczy. Np. jaka będzie oprawa graficzna Tripticu. CLC- wiadomo, Revolta barwy biało-czerwone a Triptic? Jestem bardzo ciekaw formy jaką SN przybierze przy wydawaniu tego właśnie materiału.

Ciekawi mnie również czy Triptic podobnie jak CLC będzie wymiatał wszystkie inne produkcje i czy wrócą czasy świetności SN. Mam nadzieję że tak. Że znowu będzie o nich głośno. A jak wy myślicie? Jaka będzie reakcja rynku na ten materiał? Będzie o tym głośno czy raczej się przemilczy a zadowoleni z tej płyty będą tylko fani zespołu?

westa - 2007-03-21, 16:44

To akurat głównie zależy od speców od marketingu ;)
PePe - 2007-03-21, 20:20

...czyli od Sylwii L. ;) Ona jest manager więc i chyba ona trzyma swoją dłoń na działaniach marketingowych.

A co do pytań dotyczących nowej płyty, to akurat kolorki są najmniej istotnym tematem :roll:

Małgosia - 2007-03-21, 21:58

PePe napisał/a:
A co do pytań dotyczących nowej płyty, to akurat kolorki są najmniej istotnym tematem :roll:

Absolutnie się zgadzam, tylko widzisz, w oczekiwaniu na płytę, tak z nudów można porozmyślać o różnych rzeczach, tych istotniejszych jak i tych trochę mniej :-P

Przemek - 2007-03-22, 00:18

...a mnie interesuje ta cała scenografia, grafiki, symbole, itp. Przyzwyczaiłem się, że SN daje więcej niż muzykę...
PePe - 2007-03-22, 20:16

Małgosia napisał/a:
PePe napisał/a:

Absolutnie się zgadzam, tylko widzisz, w oczekiwaniu na płytę, tak z nudów można porozmyślać o różnych rzeczach, tych istotniejszych jak i tych trochę mniej :-P

No to idac tym tropem bedziemy sie zastanawiac jakie obuwie bedzie mial G w pierwszym teledysku z tej plyty, czy bedzie tam ogolony czy z zarostem i czy w teledysku wystapi El Presidente Lechiarro Kaczorris Bliźniakus...

A co do tego co napisał Przemek... a kto nie daje?

Przemek - 2007-03-22, 20:42

...niektórzy to nawet muzyki nie umieją dać...

Moim zdaniem takie rzeczy sprawiają, że zespół staje się bardziej popularny i wartościowy. Ciekawy jestem czy np Manson osiągnąłby taką sławę, gdyby nie jego "dziwactwo" i to co pokazuje w klipach/koncertach (ale to skrajny przypadek)

PePe - 2007-03-22, 20:58

Na temat tego czym teraz jest muzyka, jak się ją robi i sprzedaje, jest parę słów w filmie "Testosteron". Rewelacyjna komedia o której ostatnio sporo się mówi/mówiło, a ja swoją skromną recenzję i opis filmu wrzuciłem do działu [Filmy] :)

Żeby sprzedać muzykę teraz potrzebny jest...
"-...ivent! (Event oczywiscie ;P)
-CO?!
-Iwent! Wydarzenie jakieś. Bez iwenta nie ma sprzedaży."

Hans_Giebenrath - 2007-03-22, 22:30

Ja bym nawiązał do wspomnianych wczesniej spraw personalnych. Ta płyta jest przecież przygotowywana od tak dawna,utwory były tworzone wspólnie z Magikiem, a teraz o nim ani widu,ani słychu. Podobnie jak wy zaniepokoiłem się jego nieobecnością na ostatnim filmiku.Jest on jednym z moich ulubionych gitarzystów zarówno mi jak i napewno wielu innym było by przykro gdyby go zabrakło. Na raporcie z Afryki Glaca powiedział, ze reszta zespołu przygotowywuje liveshow,to sie uspookoiłem. A teraz jest dla mnie zagadką co jest z naszym Magikiem,jednak coraz bardziej obawiam sie,iż nie zasila on już szeregów SN. Lecz jeśli tak to dlaczego żadnej informacji o tym?
Natomiast jeśli chodzi o raporty w języku angielskim to jest to dla mnie zrozumiałe,Glacy bardzo zależy by zaprezentować się światu,więc już czyni kroki w tym kierunku.
Nade wszystko informacje o sładzie należą się nam.

PePe - 2007-03-24, 19:26

Możliwe, że nie wszyscy otrzymują mailingi od SN. Wklejam ten najświeższy z kilkoma informacjami. (szkoda tylko że wciąż nie ma szczegółów dotyczących składu kapeli czy ilości utworów na albumie :roll: )

Cytat:
Cześć Noiserzy,

Możemy Was wreszcie poinformować, że oczekiwanie na nową płytę Sweet
Noise
dobiega końca. Wiecie już, że część nagrań odbyła się w RPA i
wzięli w nich
udział wspaniali afrykańscy artyści wzbogacając projekt w niezwykły,
niespotykany dotąd sposób. W tej chwili płyta miksowana jest wspólnie z
Adamem Toczko w warszawskim studiu Elektra. Już niedługo nastąpią
ostatnie
szlify, mastering i pierwszy singiel ujrzy światło dzienne. Mamy
nadzieję,
że wszystko potoczy się według planu i płyta ukaże się na przełomie
maja i
czerwca. Na pewno postaramy się aby dotarła do Was przed wakacjami. Czeka
nas jeszcze trochę pracy nad nagraniami a później działania promocyjne.
Mamy nadzieję, że singiel ukaże się już w maju. Niedługo prześlemy
Wam
trochę więcej informacji. Możecie również śledzić poczynania przy
nagraniach na www.youtube.com/sweetnoise lub www.myspace.com/sweetnoise .
Już niebawem znajdzie się tam kolejny raport ze studia - specjalnie dla
Was.
Pozdrowienia - Sweet Noise

Chcemy Was również poinformować, że działający ciągle - ku naszej
dumie - Noisenation przygotował dla Was imprezę połączoną z wystawą
prac artystów skupionych w galerii NN.
NOISENATION LIVE - Koncert odbędzie się w warszawskim klubie No Mercy ul.
Bema 65, 29 marca 2007 ; Wejście od 18:30; Początek koncertu :19:30;
bilety 8 zł
Wystąpią zespoły Sainc, Cruentus, Maypole
W klubie w czasie koncertu odbędzie się też wystawa prac artystów
związanych
z NoiseNation, pokaz filmów sportów extremalnych: deskorolka, bmx itp.
Prace naszych artystów znajdują się na stronie www.sweetnoise.org w
dziale
Noisenation, oraz na stronie www.myspace.com/noisenation

plakat - www.sweetnoise.org/nnlive.jpg - plakat wykonał Arch -
jeden z Noiserów

No i jeszcze jedna bardzo ważna choć spóźniona wiadomość. Shahid -
jeden z zespołów Noisenation zdobył bardzo ważne wyróżnienie. Utwór
zaspołu Shahid pt.: świadek (który został‚ nagrany ze Sweet
Noise)
został‚ wyróżniony na międzynarodowym konkursie "Other Songs",
organizowanym przez Komisję Europejską i włoską fundację Fondazione
Laboratorio Mediterraneo. Konkurs jest organizowany by wspierać dialog
międzykulturowy oraz wzajemną tolerancję między mieszkańcami krajów
Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki. Do konkursu kwalifikowano zaspoły,
które w wyraźny sposób poprzez swoje teksty i działalność wspierają
wyżej
wymienione idee oraz w swoich utworach poruszają takie tematy jak
integracja, walka z rasizmem i ksenofobią oraz stereotypami czy też po
prostu promują inne kultury i szerzą wiedzę na ich temat. W tym roku
spośród kilkuset nadesłanych propozycji z trzech kontynentów jury
wybrało
najlepszą w ich mniemaniu dziesiątkę. Shahid zajął ósme miejsce.
Więcej
informacji na stronie: www.euromedcafe.org.
Gratulacje!

( do dziennikarzy: ten mail ma charakter korespondencji z fanami Sweet
Noise, prosimy o informację jeśli chcielibyście go Państwo wykorzystać
do
publikacji; wtedy też prosimy korzystać z nowych zdjęć zamieszczonych na

www.sweetnoise.org w dziale Propaganda/ Aktualności )

Pozdrawiamy
www.sweetnoise.org i nc crew

Momus - 2007-04-19, 14:21

http://www.youtube.com/watch?v=qth7xqUpoRk
glacy już się nie chciało gadać tylko kiwał głową :-P

Przemek - 2007-04-19, 14:23

może płyta wyszła aż tak dobrze, że się nie dało tego opisać...

[ Dodano: 2007-04-19, 14:38 ]

oglądając to przypomniał mi się krótki filmik z Jim Carrey'em machającym głową w samochodzie z dwoma innymi gośćmi...

Małgosia - 2007-04-19, 15:07

:lol: :lol: :lol:
Przemek masz rację!!! Śmieszne... Dużo nowych wiadomości wnosi ten film :-P Ale przynajmniej muzyki można sobie było posłuchać.

Małgosia - 2007-04-19, 21:49

lolek2 napisał/a:
marudzicie , mi tam muzyka się podoba :)

A kto marudzi :-P Mi muzyka też się podoba i coraz bardziej nie mogę się doczekać tej płytki!
P.S. Panie admin, nie wiem jak inni to widzą ale Pana avatar jest dla mnie niewidoczny

longas - 2007-04-19, 21:57

Małgosia napisał/a:
P.S. Panie admin, nie wiem jak inni to widzą ale Pana avatar jest dla mnie niewidoczny

zadna strata.......i tak był brzydki :]

longas - 2007-04-20, 01:23

lolek2 napisał/a:
longas tak jak i ty :D

no dla ciebie to na pewno brzydki.......ale dla wielu panien..... 8)

X - 2007-04-21, 20:07

Przed chwilą w teleexpresie wypowiadał się Glaca na temat naszego rynku muzycznego. Z tego co się zdążyłem zorientować to miejscem w którym przeprowadzono rozmowę było studio gdzie odbywa się praca nad płytą......widział ktoś?
Przemek - 2007-04-21, 22:36

Ciesze się, że Glaca coraz częściej zaczyna pojawiać się w mediach, jeszcze tylko wypad do Afryki po kilka ujęć do klipu i będziemy mogli cieszyć się wspaniałym dziełem.... mam nadzieję, że tylko premiera się nie opóźni...

Małgosia napisał/a:

...a ten twardo stoi przy swoim, nie poprawi tego avatara...

KaSiaaaa - 2007-05-17, 14:59

Jesli bylo, to sorry (dawno nie zagladalam tu), ale przed chwla zobaczylam, wiec wklejam:

http://www.rumor.pl/news/...p?id=1179398699

longas - 2007-05-17, 22:13

płyta bedzie jedna..........nie 3 :]

no chyba ze ta wersja specjalna bedzie zwierała 3 cd......płyciwo własciwe + DVD + cos jeszce

Przemek - 2007-05-17, 23:16

nieważne co, nieważne ile.... kupię edycje specjalną.... jak już szaleć to na całego, zwłaszcza po tak długim okresie...
Małgosia - 2007-05-17, 23:24

Przemek napisał/a:
nieważne co, nieważne ile....

A ja dokończę inaczej...
nieważne co, nieważne ile... byle czas do lipca jak najszybciej zleciał :]

NathaLee Black - 2007-05-18, 10:16

mnie osobiście zasmucił ten fragment:

"Żadna inna płyta Sweet Noise nie powstawała w tak skrajnie różnych warunkach i stanach emocjonalnych. Miało na to wpływ wiele różnych spraw. Sytuacja w zespole, w Polsce, sytuacja na świecie."

:/

Momus - 2007-05-18, 14:22

obawiam się, że chodzi o Magika i Toda...
X - 2007-05-18, 17:04

A mnie mimo wszystko zaskoczył na minus fakt że tylko 13 utworów.....w 4 lata? Tylko 13? Zgadzam sie że liczy sie jakość nie ilość....ale myslałem że Triptic połączy jedno z drugim....że będzie wielki 3 płytowy project zawierający mnóstwo zajebistych utworów.....Niemniej nie mogę się doczekać.....W sumie i tak nadal uważam że to będzie wyjątkowy album...od dziś zaczynam odliczanie....
PePe - 2007-05-18, 20:33

Jako że mam talent do rozpisywania się, to tym razem postaram się jak najkrócej:

To czego się obawiam to:
Cytat:
kwintesencja dojrzewania i przemian uchwycone w 13. utworach odsłaniających nowe oblicze Sweet Noise

ale nadzieją napawają mnie słowa:

Cytat:
Wróciliśmy do żywej, organicznej energii Sweet Noise

Sporty ekstremalne w promocji płyty... ciekawe... żeby tyko to znów nie wyglądało to jak reklamówka jakiejś marki (patrz teledysk JTD i Converse)

Przemek - 2007-05-18, 22:06

PePe napisał/a:
Jako że mam talent do rozpisywania się, to tym razem postaram się jak najkrócej:

Jak widzę wypowiedź powyżej kilku zdań to nie czytam :] Także jak chcesz możesz się rozpisywać....

Teraz coś na temat, hmm...

...no więc 13 utworów po tak długim czasie to mało, ale może na siódmą płytę nie będziemy musieli czekać tyle co na The Triptic. W końcu jak sam zespół powiedział, materiału mają na dwie płyty...

X - 2007-05-18, 22:39

A ja ciągle nie moge przebolec że tylko 13. Kur#a nie daje mi to spokoju....Dziwnie sie czuje bo przez cały czas zespół sprawiał wrażenie że szykuje cos wielkiego zarówno pod względem jakości (i tu jestem spokojny) jak i ilości....w tym drugim przypadku jestem bardzo rozczarowany, bo wyobrażałem sobie że tego bedzie mnóstwo....Ale w sumie Przemek dałeś mi do myślenia...może faktycznie to dopiero 1 część tryptyku? Mam nadzieję....
King_Kschychooo - 2007-05-18, 22:41

z uczuciami co do tej plyty musze sie podpisac pod postem X'a. nie bede sie nawet powtarzal (tak czy inaczej mialem wrazenie ze bedzie tego wiecej, bo jakosciowo to jakos nie watpie ze bedzie na najwyzszym poziomie, a moze nawet i lepiej)
goat - 2007-05-19, 11:09

13 kawałków to mało???????? Pozatym chyba liczy sie przedewszystkim jakość a nie ilośc.
Woleli byście dostac 26 utworów tylko poto zeby było ich 26?????? I tylko dlatego, że na płyte czekamy juz troche czasu.
A potem by było, znając jak ludzie potrafią mrudzic, jak przy RHCP ze podwójny album jest za długi itp.

X - 2007-05-19, 11:10

Zapomniałem też napisać że przecież mieliśmy czrno na białym napisane (wywiad) że ,,1 płyta jest skończona, prace nad 2 i 3 trwają". No to sory....może pierwsza płyta to 5 utworów druga 4 i trzecia też 4.....no jakoś trudno w to uwierzyć. Nie wiem co G miał na mysli o ,,trudnej sytuacji w zespole" ale liczba utworów na płycie może świadczyć o tym że po prostu ,,pewne osoby" nie zgodziły się na wydanie swoich kompozycji.... i dlatego mamy taką liczbę jaką mamy....
Poza tym sami sobie piliczcie:
My Codename 1
Without 2
Cold Days 3
Victims of War4
In the name 5 (cały utwór leciał w tle G for crypt 4)
+ fragmenty pozostałych utworów, które słyszeliśmy w materiałach z prac w studio....
Czyli co? Wychodzi na to że prawie połowe płyty już słyszeliśmy....

Jednak jako fan zespołu nadal mam nadzieję że to tylko jakieś nieporozumienie i że Triptic będzie czymś więcej i że to dopiero 1 część ich 4 letniego projectu....

[ Dodano: 2007-05-19, 11:16 ]
goat napisał/a:
13 kawałków to mało???????? Pozatym chyba liczy sie przedewszystkim jakość a nie ilośc.
Woleli byście dostac 26 utworów tylko poto zeby było ich 26?????? I tylko dlatego, że na płyte czekamy juz troche czasu.
A potem by było, znając jak ludzie potrafią mrudzic, jak przy RHCP ze podwójny album jest za długi itp.

Wiadomo że liczy sie ilość nie jakość.....ale SN przez cały czas sprawiał wrażenie że Triptic to będzie wielki project z dużą liczbą zajebistych utworów....Pewnie gdyby powiedzieli że Triptic to będzie kolejny jeden krążek to nikt by sie nie zdziwił liczbą 13 ale my sie już nastawiliśmy na więcej więc trudno sie dziwić że tak reagujemy na tę informację... Ktoś nawet tu na forum napisał że ,,niedługo to sie okaże że im materiału wystarczy do emerytury"..... a wszystko pod wpływem właśnie tych zapowiedzi że będzie nie tylko dobra muza ale i dużo dobrej muzy....

Choć oczywiście masz rację że 13 dobrych kawałków to nie byle co i dlatego pójde kupić wersję specjalna jak tylko sie ukaże.....no ale jak już wcześniej pisałem....wmawiano nam że będzie tego więcej....

Momus - 2007-05-19, 11:16

spokojnie, za miesiąc wszystko się wyjaśni... jak wyjdzie singiel to napewno wszstkiego się dowiemy, więc cierpliwości...
X - 2007-05-19, 13:25

Lolek...wiem jak to brzmi. Chodzilo mi po prostu o to że często zdarza sie podczas współpracy nad produkcją materiału muycznego że jeśli jeden z współpracowników odchodzi to swoje kompozycje ,,zabiera ze sobą". Nie twierdzę że tak jest z SN bo tego nikt nie wie na pewno ....po prostu głośno sie zastanawiam....
A przed CLC nikt nie mówił że będzie 3 CD więc nikt sie nie nastawiał. Tutaj sie nastawilismy na więcej muzy....no chyba nie zaprzeczysz?

thekoral - 2007-05-22, 19:02

dla mnie mogą być 3 kawałki (20 minutowe) nawet ;)
longas - 2007-05-24, 20:22

Cytat:
Glaca & Crew właśnie wylądowali w Afryce żeby skręcić tam część zdjęć do nowego teledysku, który będzie razem z singlem promował nowe wydawnictwo Sweet Noise. Premiera singla i teledysku w drugiej połowie czerwca.

Przemek - 2007-05-24, 20:52

Gdzieś na myspace można było wyczytać, że Glaca wraz z częścią zespołu powróci do Afryki żeby nakręcić klip. Swoją drogą, mam nadzieje, że będzie on przypominał przynajmniej trochę ten z "Nie było". Chciałbym również, by część zdjęć była zrealizowana na otwartej przestrzeni. Wierze, że będzie cudnie...
a$artana - 2007-05-28, 22:35

[quote="X"]
Cytat:
Poza tym sami sobie piliczcie:
My Codename 1
Without 2
Cold Days 3
Victims of War4
In the name 5 (cały utwór leciał w tle G for crypt 4)
+ fragmenty pozostałych utworów, które słyszeliśmy w materiałach z prac w studio....
Czyli co? Wychodzi na to że prawie połowe płyty już słyszeliśmy....

to co przyjechalo z Afryki ma zupełnie inny wymiar. tyle sie zmienilo ze spokojnie moge powiedziec, ze nie znacie wyzej wymienionych kawalkow;) no, moze Vahan Song zachowalo mocno swoj pierwotny charakter, reszta jest wywrocona do gory nogami, poza tym jest masa nowych rzeczy, etnicznych klimatow i fajnych wokali.
material ktory przywiezli z Cape Town jest rewelacyjny.

X - 2007-05-29, 11:41

A$artana....po tym co mówisz to tym bardziej sie nie mogę lipca doczekać....Ale nadal nie wiem gdzie wcieło ten cały materiał o którym mówiło się w wywiadach że będzie tego 3 CD. Nie jestem złośliwy, nie pytam przez zawiść...po prostu nie widzę tu żadnej logiki, że napierw jest materiał 3 płytyowy a potem jest jedna płyta......w jednym z listów do fanów G mówił coś o tym że ,,byc może skasują wszystko i krzykną jeszcze raz".....ale nie myślałem że on mówi poważnie....Po prostu bardzo bym chciał żeby mi to ktoś wyjaśnił, bo już mam dosyć domysłów...
A tak na marginesie....to tak sobie ostatnio z nudów przeglądałem to forum....głównie posty sprzed paru lat....i kiedy natknąłem się na linki do wypowiedzi tych kretynów z innego forum odnośnie tego że SN sie skończył i takie tam brednie pseudofanów ....to chciałbym widzieć ich miny po wysłuchaniu The Triptic (o ile jeszcze bedzie im sie chciało sięgnąć po materiał SN). Tyle było pieprzenia o końcu SN a tu taki zajebisty project....To tyle z mojej strony....

PePe - 2007-05-29, 23:57

Cytat:
material ktory przywiezli z Cape Town jest rewelacyjny.

oby... mam taka nadzieje...

Panie X... po raz kolejny czytam Twoje posty i nie moge przestac mysle: teraz zaplakac, czy sie zasmiac...

Cytat:
Ale nadal nie wiem gdzie wcieło ten cały materiał o którym mówiło się w wywiadach że będzie tego 3 CD

slyszales kiedys o tym ze krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje? to raz... bywa... na to tez sie trzeba bylo nastawiac... to mogla byc promocja i po prostu nakrecanie ludzi na nowe dziecko sn...
slyszales o tym, ze artysci tworzac album wybieraja na niego jakies 70% tego co napisali? fajnie widac to na filmie dolaczonym do albumu T.Love "I hate rock and roll"; kapela siedzi sobie w studio, na scianie jest karteczka a na niej listy kawalkow i co widac jak ktorys z chlopakow wykresla kolejno pewne kawalki; why? by wybrac to co najlepsze; dzieki temu masz na albumie to, co zespol jest w danej chwili z siebie dac najlepszego;
35zł za album "I hate Rock and Roll" z dodatkowa plyta dvd i sam zoabczysz jak to wyglada...

Cytat:
Po prostu bardzo bym chciał żeby mi to ktoś wyjaśnił, bo już mam dosyć domysłów...

to nie mysl... tu nie ma czego wyjasniac; masz tryptyk, album zlozony z trzech warstw; jakich? to juz zostalo powiedziane w jednym wywiadzie...

Cytat:
i kiedy natknąłem się na linki do wypowiedzi tych kretynów z innego forum odnośnie tego że SN sie skończył i takie tam brednie pseudofanów ....to chciałbym widzieć ich miny po wysłuchaniu The Triptic (o ile jeszcze bedzie im sie chciało sięgnąć po materiał SN)

pseudofani? tylk odaltego ze odwazyli sie skrytykowac? to co powiedziec o fanie, ktory bierze wszystko na slepo? dac mu gowno, a on z usmiechem powie: wow, dzieki... zajebiste... nawet nie smierdzi tak mocno...
z takim podejsciem proponuje posluchac mandarynek albo boysow...

Cytat:
było pieprzenia o końcu SN a tu taki zajebisty project....

i na zakocnzenie:
1. czy zajebisty to sie okaze, jak album trafi do sklepow i jak sie rozejdzie, jak zostanie przyjety i oceniony, jak za 5-10 lat bedziemy go ladowac ponownie do odtwarzacza, tak jak ja regularnie laduje Ghetto czy KW
2. jzu chyba raz prosilem; jestesmy w Polsce. a tu sie nie robi projectów. tu sa projekty...

a odchodzac juz od X'a to ciesze sie ze widac juz co mialy znaczyc emaile z noiserclubu, w ktorych byla mowa o tym w jaka strone idzie nowe sn; mowiono o therionie i afrykanskich rytmach; wtedy to wywolywalo u mnie lekki smiech, pozniejsze dokonania wywolaly niepokoj, teraz sam nie wiem czego sie spodziewac, bo juz nic nie jest jasne ("wszystko stalo sie JAKBY k... jasne" by Adaś Miauczyński): ani sklad zespolu, ani kierunek muzyczny, ani plany na przyszlosc...

(ten post to troche pojazd po tym co powiedzial X, ale jednoczesnie to moje przemyslenia na temat tego co sie dzieje w temacie sn; mam nadzieje ze nie zostanie pociety...)

[aha - czy to koniec sn czy nie, to mozna rozwazac w kilku kategoriach, wiec Iksie, nie mow tak latwo ze jedno jest biale, a drugie czarne, bo zyjemy w swiecie pelnym odcieni szarosci...]

X - 2007-05-30, 12:47

Pepe widocznie nie czytałeś tych wypowiedzi skoro twierdzisz że to był zwykła krytyka....To były wypowiedzi ludzi którzy wszystko co nie jest metalem uważeją za g... Śmieszne i żałosne. Nie przyjmuję wszystkiego bezkrytycznie....uważam że Revolta to był jedyny raz chyba kiedy SN postawił sobie wysoko poprzeczkę i nie dał rady jej przeskoczyć...jeżeli przyjąć że miała to być zwykła płyta z remixami to ok. Ale z tego co mi wiadomo to miało być coś więcej, otwarcie się na nowe nurty w muzyce.....a z tego co mi wiadomo to gatunków jest więcej niż to co tam mamy....Zaraz pewnie panie Pepe wyśmiejesz to co napisałem twierdząc że nie chciałbyś żeby SN sie otwierał na disco polo itp. Nikt tu nie mówi o disco polo...jest wiele innych poważnych stylów które mogłyby byc na Revolcie...a jesli ktoś nie chce sie na nie otworzyć bo nie wyszedł by na tym wiarygodnie to niech sie za to nie zabiera...
Jednak mimo to twierdzę że chociażby utwór z Góniak czy z Peją....zasługuje na uznanie a nie gadanie że to shit bo to nie metal, że SN sie sprzedało (bo takie właśnie brednie tam ludzie wypisywali i nie ma to nic wspólnego z krytyką jesli ktoś jest tak ograniczony że poza metalem świata nie widzi....współczuję tym ludziom bo wiele tracą....).
Dla mnie ludzie którzy jeżdżą po płycie nie podając ŻADNYCH argumentów i obrażają muzyków tylko dlatego że osmielili się zagrać coś innego niż metal......dla mnie to są właśnie pseudofani. Może najpierw Pepe poczytaj te wypowiedzi a potem sie wypowiedz....
A w to że Tryptic bedzie zajebisty nie wątpię.....Nie wyobrażam sobie dnia żeby nie przesłuchać tych materiałów które SN umieścili w necie....
Na koniec dzięki za wyjaśnienie.....słyszałem o tym że wybiera się najlepsze ścieżki dzwiękowe...ale o tym że kasuje sie gotowe kawałki to pierwse słysze....

Dla mnie koniec SN oznacza moment kiedy przestaną grać świeżą i dobrą muzę....sądząc po materiałach na temat Triptic na nic takiego się nie zanosi....

PePe - 2007-05-30, 17:11

wiec jeszcze raz...
sluchaj, jesli ktos sie czyms zajmuje to w jakis sposob daje temu nazwe, umieszcza to w jakiejs ramie i mowi: od tego miejsca do tego jest moja dziedzina i reszta mi generalnie wisi; stare sn wlasnie mialo taka rame: troche mocnych gitar brzmien, troche krzyku, czasem szybko, innym razem wolno; dzwieki generujemy ze strun glosowych, gitarki elektrycznej, basui perki; taki uklad; na clc te ramy zostaly przebudowane... tu sie um ucielo kawaleczek, ale tam dodalo spory kawalek... efekty? kazdy zna...
revolta? ramy sie rozsypaly... hip hop, death, elektro, pop i inne; ramy sie rezlecialy, ale lezac luzno ez tworzyly jakas kompozycje i co lezalo gdzies dalej, juz nie intersowalo sn; teraz dla tryptyku glaca wzial do reki mlotek i gwozdzie, zbil nowa raem ze starych kawalkow, dolozyl sporo nowosci i mamy nowa rame;
a co w niej? afrykanscy artysci mi. z kregu soul i hh; hinduskie brzmienia (jak to bylo napsiane w wywiadzie...); metalowa gitara; elektroniczne zabawki glacy; wiec wez teraz obraz ram muzycznych z poczatku zespolu i z tego co masz teraz... zupelnie inne rzeczy; wspolne pozostaje jedno: gitara; tylko ze tutaj nie ma ona juz prymu... musi sie dzielic miejscem z syntezatorami i innym ustrojstwem...
jesli ktos produkuje cukierki, to jest firma z branzy cukierniczej i kazdy sie cieszy, bo wiadomo o co chodzi; ale jesli glowa firmy zaczyna myslec o produkcji opon, to raczej klienci powinni dostac taki sygnal, w postaci zalzoenia drugiego przedsiebiorstwa, lub zmiany nazwy firmy;
revolta to byl koniec sn; koniec tego co bylo, koniec metalowego riffu, stukania perkusji i dudnieniem basu; to co sie dzialo na revolcie to juz zupelnie inna para kaloszy; dlatego ja rowniez uwazam: to juz nie jest to, co bylo kiedys, ze to koniec pewnej formy; powstal ocos zupelnie nowego; po raz kolejny posluze sie przykladem: jesli Metallica zacznie grać muzykę powazna, to powinna zmienic nazwe, bo to juz bedzie zupelnie cos innego; jesli Dickinson i spolka stana za konsoletami i rusza w trase po najwiekszych dyskotekach, to wolalbym nie czytac o wystepie zelaznej dziewicy na Creamfields.
(a do tego dochodzi jeszcze fakt, ze nie wiemy jak wyglada sklad osobowy zespolu... wiele wskazuje na to, ze z SN zostal tylko Glaca... reszta to ludność napływowa; a skoro muzyki juz nie tworza Ci co wczesniej, to jest juz chyba cos innego, zgadza sie?)

PePe - 2007-06-01, 23:17

to komus popuscily zwieracze? fuuuuuuuuuuuuj... wezwijcie sprzataczke...
:?

longas - 2007-06-05, 16:16

http://muzyka.onet.pl/0,1548178,newsy.html

Cytat:
W przyszłym tygodniu odbędzie się premiera nowego singla Sweet Noise

a my nawet nie znamy jego tytułu :]

Przemek - 2007-06-05, 17:44

longas napisał/a:
a my nawet nie znamy jego tytułu :]

W materiale video powiedział tytuł utworu do którego tworzony jest klip.....niestety ze słuchu jestem beznadziejny, więc Cię nie oświecę...

Glaca widać zafundował sobie nowy tatuaż...

[ Dodano: 2007-06-05, 17:52 ]
Nie wiem, czy nie chodzi o ten kawałek co miał już swoją premierę wcześniej w Kapsztadzie - "Give It All Away"

Momus - 2007-06-05, 20:12

zastanawia mnie jaka będzie koncepcja wideoklipu... migawki z Townshipów i co dalej?
glaca niewiedzieć czemu nadal milczy w sprawie reszty członków zespołu... w sumie już raczej byłych... i nikt mi nie wmówi, że nic na to nie wskazuje :>

longas - 2007-06-05, 20:22

no byłych, bo jesli jedzie tam sam, z operatorem i kims jeszcze to chyba juz nie ma zadnych watpliwosci.

choc w sumie z tego co pamietam to w klipach do KW, tez sam G wystepował.

Małgosia - 2007-06-05, 21:08

Cytat:
album "The Triptic" powinien się ukazać 20 lipca.

Jaki miły prezent będę miała na urodzinki :]
Ale to jeszcze całe 1,5 miesiąca... :(
Dobra, czekamy na wideoklip :)

longas - 2007-06-06, 01:03

Przemek napisał/a:

Nie wiem, czy nie chodzi o ten kawałek co miał już swoją premierę wcześniej w Kapsztadzie - "Give It All Away"

no o ten chodzi.....G jak wchodzi do domu Teby to mowi ten tytuł

Momus - 2007-06-06, 09:03

słyszałem w poznaniu na żywo to... było niezłe, zobaczymy co będzie :)
Małgosia - 2007-06-06, 14:01

A mi podobało się to co leciało w tle filmu!
longas - 2007-06-06, 14:24

cold days, jak na moje ucho i pamiec
Momus - 2007-06-06, 15:37

nie inaczej... dużej różnicy pomiędzy tym, a cold days na myspace nie ma...

[ Dodano: 2007-06-06, 15:46 ]
swoją drogą chciałbym nadmienić, żeby ludzie o słabych nerwach i wielkim zaangażowaniu emocjonalnym w muzykę SN, nie czytali komentarzy pod artykułem w onecie 8) na 47 aktualnie, pozytywne mogę zliczyć na palcach jednej ręki i jeszcze zostanie :twisted:

Przemek - 2007-06-06, 19:39

...jak to ludzie z Onetu, itp portali. Wszędzie wykazują niezadowolenie i bezsens...

...można by im posypywać dupę cukrem czy polewać czekoladą... nieważne i tak będzie źle...

Adam - 2007-06-06, 22:59

Cold Days straciło swoją moc jak na mój gust. Perkusję bym zmienił, trochę zbyt monotonna i 'softowa'. Pożyjem, zobaczym.
Małgosia - 2007-06-07, 09:38

Momus napisał/a:
nie inaczej... dużej różnicy pomiędzy tym, a cold days na myspace nie ma...

Heh, chyba jest bo nie poznałam,wstyd :oops:

Momus napisał/a:
swoją drogą chciałbym nadmienić, żeby ludzie o słabych nerwach i wielkim zaangażowaniu emocjonalnym w muzykę SN, nie czytali komentarzy pod artykułem w onecie

A co mnie obchodzą jakieś komentarze ignorantów muzycznych, którzy zawsze znają się na wszystkim najlepiej :lol:

(Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymać, 2 komenty fajne:
-"sweet noise to takie rockowe ich troje!!! (...) oba zespoły to pośmiewisko polskiej sceny muzycznej"
-"NIE ROZUMIEM! Dzieki osobie Piotra Rubika mamy wreszcie szanse na renesans
muzyki klasycznej - jedynej prawdziwej. A tu wydają płyty jakiegoś Glacy... ehh...")

X - 2007-06-07, 15:16

Gdy zobaczyłem wiadomość o raporcie z RPA pierwsza myśl to : super! pewnie w tle bedzie leciał kolejny nowy utwór z płyty.....a tu Cold Days.....tylko że trochę odmieniony....jak dla mnie to Cold Days z myspace miał większy pazur a ten co słyszelismy teraz...jakiś taki grzeczny i pukładany.....

Mam pytanie....ten utwór "Give It All Away" to jest ten z udziałem Inge?...bo ona śpiewała w ,,Without" i w jakimś drugim.....i fragment tego drugiego mi sie strasznie podobał.....czy ktoś sie orientuje bo ten tytuł ,,Give It All Away" to nic mi nie mówi...no może z wyjatkiem tego że w G for crypt 2 robiony był bit do tego kawałka.....ale to co puszczone zostało pod koniec G for crypt 2 mi sie nie podobalo....więc mam nadzieje że to nie bedzie singlem....chociaż może to tylko takie pierwsze wrażenia....może jak przesłuchamy w całości to będzie miało ręce i nogi.....no zobaczymy ;)

Małgosia - 2007-06-13, 13:03

Zapewne już wszyscy czytali, ale tak dla porządku wrzucę :)
MTV premiera

longas - 2007-06-13, 19:48

Cytat:
Ostatni, studyjny album kapeli miał swoją premierę w 2004 roku

ach ci kompetentni dziennikarze muzyczni :]

X - 2007-06-13, 20:17

longas napisał/a:
Cytat:
Ostatni, studyjny album kapeli miał swoją premierę w 2004 roku

ach ci kompetentni dziennikarze muzyczni :]

Longas....a może coś nas wszystkich ominęło? :lol:

longas - 2007-06-13, 20:26

chyba bardziej tego dziennikarza :]
longas - 2007-06-14, 14:12

Cytat:
Podobno "The Triptic" jest już gotowy - oczywiście, jak mówi człowiek o najgłupszej xywce w rockowym światku, czyli Glaca "jest to album pod każdym względem wyjątkowy"

:]

http://www.rockfan.pl/niusy_tresc.php?id=629

Cytat:
Przybliża się premiera nowej płyty Sweet Noise. Glaca i zamaskowani gitarzyści pracowali nad nią trzy lata.

jacy znów zamaskowani gitarzysci ? - iksy ? znow ci pozal sie boze niedoczytani dziennikarze

http://relaz.pl/muzyka-art.php?id=1736

PePe - 2007-06-15, 08:50

relaz.pl napisał/a:
Glaca nowym Bobem Marleyem? Czekamy, dokąd doprowadzi szaleństwo tego człowieka. W końcu jeździł już hummerem z Peją. I oblewał się farbą. I zmusił Produkt, aby zrobili komiks o jego zespole. I nagrywał z Edytą Górniak. Zobaczymy...

Ubaw po pachy :D

longas - 2007-06-15, 15:21

komentarze nt. dzisiejszej audycji prosze zamieszczac tu: http://www.sweetnoise.one...topic.php?t=784

[ Dodano: 2007-06-21, 18:26 ]
http://www.rumor.pl/news/...p?id=1182251973

link by Przemek
8)

Momus - 2007-06-21, 20:18
Temat postu: c
ciekawe ile będzie kosztowało to kolekcjonerskie wydanie z dvd, a ile sama płyta...
Momus - 2007-06-21, 20:28

a ja myśle, że 35 zł i 55zł
longas - 2007-06-21, 20:34

lolek2 napisał/a:

a usuń mi to ktoś to zbanuje :]

ze co ?

ja obstawiam na 27 za cd i 45-50 za dvd

Momus - 2007-06-21, 20:36

te 27 to dość optymistycznie

[ Dodano: 2007-06-21, 20:39 ]
longas napisał/a:
lolek2 napisał/a:

a usuń mi to ktoś to zbanuje :]

ze co ?

poprostu ma głupie poczucie humoru :]

Przemek - 2007-06-21, 20:43

Momus napisał/a:

ciekawe ile będzie kosztowało to kolekcjonerskie wydanie z dvd, a ile sama płyta...

a weźcie wpiszcie w google ' Sweet Noise The Triptic ' i spójrzcie na 4 i 5 link (nie klikajcie)

[ Dodano: 2007-06-21, 20:47 ]
Ja mam coś takiego

http://img522.imageshack....tytu322ubj8.jpg

longas - 2007-06-21, 20:50

Momus napisał/a:
te 27 to dość optymistycznie

ale jak na polski rynek muzyczny idealne..........

tak teraz zobaczyłem te linki co Przemek dał........z cena płyty prawie zgadłem......a co do dvd to byłem najblizej :] ]

Przemek - 2007-06-21, 21:00

nie wiem czy taka będzie prawdziwa cena, może ta jest specjalna przedpremierowa...
longas - 2007-06-21, 21:16

Cytat:
Pierwszy wideoklip, promujący najnowszy krążek zespołu będzie dostępny na wyłączność w MTV Polska.

z mtv.pl

co do cen......to mysle ze cena za cd taka juz bedzie, co najwyzej moze sie zmienic cena za cd+dvd.....bo jakby nie patrzec to tanio to wyglada, i stawia nie jednego przed trudnym wyborem.....nawet nie trudnym bo wychodzi ze dvd kosztuje 8zł, czyli wiekszosc pewnie sie zdecyduje na boxa.....

ja piernicze......tyle ostatnio sie dzieje ze newsów nie nadarzam pisac na sn.pl :]

zielony - 2007-06-21, 21:36

żeby sie nie okazało, ze box będzie w wersji limitowanej..tj. bardzo limitowanej..;]
ceny całkiem mile, i oby takie były...

Przemek - 2007-06-21, 22:08

longas napisał/a:
ja piernicze......tyle ostatnio sie dzieje ze newsów nie nadarzam pisac na sn.pl :]

rozgrzewaj palce, bo po czacie to dopiero będziesz miał pisania

Cytat:
Album "The Triptic" ukaże się w dwóch wersjach. Tańszej, jednopłytowej oraz w dwupłytowym boksie zawierającym album, oraz DVD z zapisem powstawania płyty, podróżą i nagraniami w Afryce i teledyskiem promującym album. Wersja dwupłytowa będzie sprzedawana w kolekcjonerskim opakowaniu.

Zadowolony jestem, ze klip będzie też na dodatkowym DVD

thekoral - 2007-06-21, 22:26

na merlinie sa podane ceny ;) cd 27 a jak dvd to 38
westa - 2007-06-21, 22:28

Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować

LOL :lol:

A na fan.pl jako hardcore industrial ;)

http://www.fan.pl/shoppin...4&oknrt=1127854

na merlinie cena 29 i 38

longas - 2007-06-21, 23:57

Przemek napisał/a:

rozgrzewaj palce, bo po czacie to dopiero będziesz miał pisania

co przez to rozumiesz? ze bede tu pisał co G odp. na pytania ? ........nie........pewnie nagram wer. audio, lub video jak znajde progsa do zgrywania obrazu z pulpitu..........ale predzej audio.

Przemek - 2007-06-22, 10:18

Chodziło mi o to, że dowiemy się kilka newsów wartych umieszczenia na głównej stronie...
longas - 2007-06-24, 20:55

tak mi sie przypomniało a propos posta drea[th]da w temacie o czacie.

brakuje jednego kawałka i byłaby cała tracklista

Cold Days
Victims Of War
Eagle Song
Child Of Fury
Devil 666
World
Without
Vahan Song
My Codename
Give It All Away
Black Leather Boots
In The Name Of My Men

Pam44 - 2007-06-24, 21:59

W planie był instrumentalny set Magica, ale pewnie nie wejdzie :-P
inf o 13 kawalkach pojawila sie rzed nagraniem Cold Days , Devil 666 , My Codename ,Without

Przemek - 2007-06-24, 22:04

To chyba przegapiłaś wszystkie ostatnie 'newsy'...
Momus - 2007-06-24, 22:23

mnie się wydawało, że codename miało nie być na tryptyku....

edit
Pam44
co do cold days i without głowy bym nie dał... ale skoro tak mówisz to nie pozostaje mi nic innego jak ci uwierzyć :roll:

edit2
Cytat:
W planie był instrumentalny set Magica, ale pewnie nie wejdzie

a szkoda, bardzo bym chciał kiedykolwiek to usłyszeć...

Pam44 - 2007-06-24, 22:30

Przemek napisał/a:

czyżby....
Momus - Cold Days i Without chyba też

Przemek - 2007-06-24, 23:21

Without raczej będzie...w końcu po co dogrywaliby wokale Inge

Również Cold Days, wydaje się być zbyt emocjonalnym (bądź sentymentalnym) kawałkiem dla Glacy, żeby nie umieścić go na płycie. Swiadczy o tym też jego częsta obecność w raportach

Mam tylko wątpliwości co do My Codename, ale nigdy go nie lubiłem więc wszystko mi jedno...

Pam44 napisał/a:
Przemek napisał/a:

czyżby....

FAKT :P 1:0 dla Ciebie :P

[ Dodano: 2007-06-24, 23:33 ]
Nie wiem czy o to Wam chodzi, ale wywiad w którym Glaca mówił o 13 kawałkach na płycie odbył się w styczniu 2006. Jak wiemy utwór Cold Days udostępniony został coś ok końca grudnia 2005. My codename - połowa lipca 2006 (News na sweetnoise.pl). Without nie mogłem się doszukać, ale pewnie coś pośrodku...

X - 2007-06-25, 00:09

My Codename podchodzi mi prędzej pod Noise inc niż pod Triptic.....no chyba że jakieś wstwaki afrykańskie do MC ale sam nie wierzę w to co mówię.... :lol: Raczej mi MC nie pasuje do Triptic i już od dawna się zastanawiałem jak oni chcą połączyć taki energetyczny kawałek nafaszerowany elektroniką np. z Victims Of War.....do tej pory (poza Revoltą) każda płyta SN była raczej spójna......to płyty różniły się od siebie a nie utwory na płycie....
Przemek - 2007-06-25, 11:35

Może świadczyć również za tym fakt, że był udostępniony (bezpośrednio do ściągnięcia) w formie mp3...
PePe - 2007-06-25, 20:17

Przemek napisał/a:
Może świadczyć również za tym fakt, że był udostępniony (bezpośrednio do ściągnięcia) w formie mp3...

czymś trzeba było nakarmić hieny, no nie? :twisted:

setlista jaka bedzie taka bedzie. nie wazne jak zwal... wazne jak zagral 8)

Moniczka - 2007-07-02, 01:02

a ja sobie poczekam na cała płyte, bez zbednego 'gdybania' itd itp i ocenie co i jak ;]
Małgosia - 2007-07-02, 13:24

Ja póki co czekam na teledysk do "Sympathy For The Devil part 666" :)
Jak już pewnie wszyscy wiedzą ma być w przyszłym tygodniu :)
Cytat:
Cześć wszystkim,

Chcielibyśmy poinformować, że najnowszy singiel Sweet Noise
"Sympathy For The Devil part 666" jest już dostępny w sieci,
na stronie www.myspace.com/sweetnoise.
W tej chwili do ww kawałka powstaje teledysk, który w tej chwili jest na
etapie postprodukcji. Mamy nadzieję, że już w przyszłym tygodniu będziemy
mogli zobaczyć go na wizji.

Po więcej informacji zapraszamy na www.sweetnoise.org

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy pięknych wakacji.

SN & NC crew

Przemek - 2007-07-02, 13:51

Ja jeszcze nie wiedziałem, dzięki :D

Longas utwórz nowy temat :D

longas - 2007-07-02, 14:41

z czym? i po co/
?
jak o klip chodzi to sie zrobi temat jak klip bedzie miał premiere

Przemek - 2007-07-02, 14:46

ok, Ty jesteś szefem :-P
zwierzak - 2007-07-02, 17:59

Nie mowiac juz o tym, ze ty tez jak tak bardzo chcesz to mozesz zalozyc temat. Tylko na razie to chyba nie byloby o czym w nim gadac.
Momus - 2007-07-05, 21:02

http://www.youtube.com/watch?v=AFIE2_whG3M
the triptic coming

NathaLee Black - 2007-07-05, 21:24

nieziemska muza w tle...
Przemek - 2007-07-05, 21:52

bardzo dobra, kurde jeszcze 14 dni, nie wytrzymam nerwowo :rotfl: :)
X - 2007-07-06, 12:08

Ludzie no co wy?
Przecież ten utwór leciał w całości tu :
http://www.youtube.com/watch?v=zt2DvGttuLQ

Tylko trzeba się wsłuchać i jakby.....nie zwracać uwagi na to co mówi G tylko skupić się na muzie.....

Momus - 2007-07-07, 16:47

ktoś zgra? bo nie mam tego słabego kanału muzycznego :]
longas - 2007-07-07, 17:56

lolek2 napisał/a:
Cytat:
Wczoraj w nocy Glaca przeprowadził dla Mtv specjalny wywiad "artist to artist" z Jonathanem Davisem z zespołu Korn. Już w wkrótce poinformujemy o dacie emisji tej rozmowy.

Ciekawe czy dowiemy się czegoś nowego :)

a jaki to ma zwiazek z nowa płyta? :>

longas - 2007-07-07, 19:30

ale to jest wywiad z kornem a nie sn
Przemek - 2007-07-08, 08:35

Jest szansa, że ktoś zrobi rip'a? Jeśli nie to można sie zapytać na oficjalnej (polskiej) stronie Korna...oni tam umieszczają różne filmy.

[ Dodano: 2007-07-08, 12:23 ]
...a tak właściwie to co? Glaca teraz robi jako "interviewer" w MTV? ;) Oczywiście nie mam nic przeciwko temu wywiadowi, jestem również fanem Korn'a ;) ...dlatego przyjemność z obejrzenia filmiku będzie podwójna.

X - 2007-07-10, 19:46

Tak ostatnio sobie myślałem, że fajnie by było jak na Triptic by było jakies intro w stylu etno....raczej wątpię, żeby coś takiego mialo miejsce ale być może pierwszy kawałek na płycie będzie miał jakies dłuższe intro z brzmieniami afrykańskimi.....takie wprowadzenie byłoby myślę bardzo ciekawe.
Kabanos - 2007-07-11, 10:22

Jak to jest z premierą płyty? Miało być 20 lipca, a na Merlinie jest napisane, że będzie 27 :|
Maciek - 2007-07-11, 10:53

Witam wszystkich!

Na forum soulfly ktoś zauważył, że nazwa The Triptic jest błędna. Nie wiem czy była już taka dyskusja na tym forum, ale sprawa jest ciekawa. Bo słowo 'tryptyk' tłumaczone na angielski brzmi 'triptych'. Troche kijowo no ale poprawnie. Czy może w takim razie jest to słowo z jakiegoś dialektu angielskiego?

Adam - 2007-07-11, 15:51

Oho, data premiery chyba rzeczywiście się zmieniła, na gigancie także od 27 lipca...lipton :/
Przemek - 2007-07-11, 16:20

na fan.pl - 30 lipca
na rockserwis.pl - 23 lipca
na empik.com - "2007-01-01" :)
na vivid.pl - 20 lipca

Małgosia - 2007-07-11, 20:51

Co jest? :|
PePe - 2007-07-11, 21:23

jest środa :)
(widzieliście kiedyś premiere bez obsówy?)

Małgosia - 2007-07-11, 21:44

PePe napisał/a:
jest środa :)
(widzieliście kiedyś premiere bez obsówy?)

:( A tak się cieszyłam że sparwię sobie prezent na urodziny... :|

PePe - 2007-07-11, 21:47

spox... 9 dni pozniej i ja bede mial prezent urodzinowy :P
butch.bmf - 2007-07-12, 13:15

z sweetnoise.org:

Cytat:
Z przyczyn technicznych, które wystąpiły przy produkcji albumu premiera płyty "The Triptic"została przełożona na 03.08.2007.

longas - 2007-07-12, 13:34

czyli nic nowego......
od 2002 kiedy to poznałem zespoł mozna wyliczyc na palcach jednej reki, te rzeczy ktore odbyły sie w wczesniej ustalonym terminie.
pamieta ktos kiedy miał byc otwary sklepik na sn.org, a kiedy został ?
to wiadomo o co chodzi :]

Momus - 2007-07-12, 17:06

longas, masz misje :P popraw licznik ;)
longas - 2007-07-12, 17:36

ciekawe ile razy bede musiał to jeszcze robic :]
Hans_Giebenrath - 2007-07-14, 22:17
Temat postu: tracklist
Może nie każdy to wyłapał,w sklepie merlin podana jest tracklista Tripticu i jest tu ich 15, nie 13.

1. Victims Of War
2. Without
3. Chaos
4. Sympathy For The Devil part 666
5. Give It All Away
6. Black
7. Painkiller
8. Burn Love
9. In The Name
10. Missing You
11. Vahan Song
12. In The Blood (My Forgotten Friend)
13. Stay Alive
14. World
15. Access Confirmed

Momus - 2007-07-14, 22:22

i nie ma black leather boots... poza tym brakuje Adam Małysz song :P
edit
no chyba, że nr 6 to jest blb

longas - 2007-07-14, 22:41

Momus napisał/a:
poza tym brakuje Adam Małysz song :P

nie brakuje.....14 to ta piosenka

X - 2007-07-15, 00:51
Temat postu: Re: tracklist
Hans_Giebenrath napisał/a:
Może nie każdy to wyłapał,w sklepie merlin podana jest tracklista Tripticu

Szkoda, że nie ma próbek mp3 jak to często ma miejsce w sklepach typu merlin :-P

Małgosia - 2007-07-15, 01:54

Momus napisał/a:
Adam Małysz song

Ale o co chodzi? :oops:

Momus - 2007-07-15, 08:02

no bo swego czasu glaca napisał esej o tym, że zwycięstwa adama małysza dały mu inspiracje do napisania ostatniej piosenki na tryptyk... jest to na sweetnoise.org w dziale propaganda chyba

[ Dodano: 2007-07-15, 08:03 ]
longas napisał/a:
Momus napisał/a:

skąd wiesz? :)

Przemek - 2007-07-15, 08:28

Czyli jednak 15 kawałków, a nie 13.... Nie mogę sie doczekać kiedy usłyszę Without i Give It All Away...

Płyta rozpoczyna sie z grubej rury...widać intra nie będzie, może i dobrze :)

[ Dodano: 2007-07-15, 08:45 ]
Momus napisał/a:
no chyba, że nr 6 to jest blb
... albo nr 10 :P
longas - 2007-07-15, 11:10

Momus napisał/a:
no bo swego czasu glaca napisał esej o tym, że zwycięstwa adama małysza dały mu inspiracje do napisania ostatniej piosenki na tryptyk... jest to na sweetnoise.org w dziale propaganda chyba

[ Dodano: 2007-07-15, 08:03 ]
longas napisał/a:
Momus napisał/a:

skąd wiesz? :)

to przeczytaj dokładnie ten esej

X - 2007-07-15, 12:33

A mnie bardzo zaintereswał numer 3 :) Poza tym jesli chodzi o intro to fajne intro miał Black (Black Leather Boots)....więc nie miałbym nic przeciwko, gdyby ten kawałek był pierwszy.
westa - 2007-07-16, 20:53

sympathy do sciagniecia:

http://www.cgm.pl/aktualn...O_NEWS=30815620

Przemek - 2007-07-27, 12:45

Widzieliście stronę główna sweetnoise.org? :)
longas - 2007-07-27, 12:58

miałem nadzieje ze z nowa płyta nadejdzie i nowa odsłona strony.....ale jak widze po wejsciowej stronie nic sie chyba nie zmieni, poza pewnie tłem na stronie gdzie sa newsy.....
mogli by sie postarac o cos nowego.....bo ta strona ma ponad 5 lat.....

longas - 2007-07-27, 13:18

watpie........tak by nic na niej nie robili......[strona główna i okładki płyciw na stonie z newsami]
Adam - 2007-07-27, 13:59

Mam nadzieję, że to zmienią, bo w ogóle nie pasuje, gryzie się z tłem.
Małgosia - 2007-08-03, 13:38

Cytat:
SWEET NOISE - SWEET TRUTH
"The Triptic"
Premiera: 03 sierpnia 2007

W "The Triptic" chciałem zawrzeć całą swoją wiarę w człowieka,
w sztukę i pasję.
Wiarę w to, że muzyka może nieść treści niepokorne, niebezpieczne - tak
jak niebezpieczna jest wolna i niezależna myśl. Wierzę w to, że sztuka
może zmieniać i zmienia świat."
Glaca

"The Triptic" to stanowczo najlepsza płyta Sweet Noise. Brzmi
inaczej niż wszystko dokoła. Jest kombinacją tak wielu różnych elementów,
faktur i emocji iż nie przestaje zaskakiwać."
Adam Toczko

Glaca to maniak. Jednak ma otwarte oczy, uszy; jest gotowy na wszelkie
zmiany byle otrzymać niespotykany muzyczny progres. Dlatego ta płyta jest
tak dobra.
Murray Anderson

Od ostatniego wydawnictwa Sweet Noise"Revolta", remiksów do
legendarnej już płyty "Czas Ludzi Cienia", minęły 4 lata, nie
były to jednak lata bezczynności w zespole - przez cały ten czas
powstawał
materiał na album, który w niezwykły sposób łączy kultury oddzielone od
siebie na co dzień tysiącami kilometrów.
Sweet Noise starał się zawsze łamać granice pomiędzy gatunkami
muzycznymi,
wyszukiwać nowe rozwiązania i łączyć je w nowatorski i nowoczesny sposób.
"The Triptic" - najnowsze dzieło Sweet Noise jest przykładem
niespotykanego dotąd eklektyzmu w podejściu do kompozycji i produkcji.
Brzmienia czarnego lądu, bogactwo hinduskiej muzyki, współczesność
hip-hopowego buntu - kwintesencja dojrzewania i przemian uchwycone w
kilkunastu utworach odsłaniających nowe oblicze Sweet Noise.

"The Triptic" to niepokojąca mieszanka monumentalnych
rockowych riffów, potężnych bębnów i beatów, wyszukanych brzmień elektro
i
zaskakujących noise’ów opartych na przejmujących melodiach i
elementach etnicznych. Utwory zawarte na albumie są przykładem
przenikania
się olbrzymiej ilości muzycznych światów, a przekaz w nich zawarty,
zamknięty w tekstach Glacy i muzyków południowoafrykańskich, to
przebogata
opowieść o człowieku, który niezależnie w jakim żyje miejscu tak samo
kocha
i cierpi.
Historia zapisana na płycie jest intensywna tak samo jak życie i
twórczość
Sweet Noise w ponad już piętnastoletniej historii zespołu. Glaca, który
jest producentem albumu, niestrudzenie rzeźbi w bardzo twardej i opornej
materii jaką jest niezależne wydawnictwo w Polsce.
"The Triptic" zawiera w sobie kruchość, siłę, dumę, żal,
upadek, pasję i miłość. Zawiera prawdę.

"Żadna inna płyta Sweet Noise nie powstawała w tak skrajnie różnych
warunkach i stanach emocjonalnych. Miało na to wpływ wiele różnych spraw.
Sytuacja w zespole, w Polsce, sytuacja na świecie. Cel był jeden zrobić
album tak mocno nasycony esencją przekazu Sweet Noise jak to tylko
możliwe. Chciałem zawrzeć w nim cala swoją wiarę w człowieka, w sztukę i
pasję. Wiarę w to, że muzyka może nieść treści niepokorne, niebezpieczne
tak jak niebezpieczna jest wolna i niezależna myśl. Wierzę w to, że
sztuka
może zmieniać i zmienia świat" - mówi Glaca.

Po napisaniu i zarejestrowaniu materiału demo we własnym studiu w Polsce
zespół zdecydował o dokończeniu produkcji w Republice Południowej Afryki.
Tam we współpracy z Warrickiem Sony, liderem projektu Kalahari Surfers,
produkcja albumu wkroczyła w nowy etap. Nagrania odbywały się w Milestone
Studio Murraya Andersona. Glaca chciał zawrzeć w tej płycie energię
Afryki, miejsca które w specjalny sposób, z racji pochodzenia muzyka,
wywierało przez wiele lat wpływ na twórczość zespołu.

"Do Afryki pojechałem po energię i duszę. Czułem, że takie połączenie da
nieprzewidywalne efekty i pchnie projekt w zupełnie innym kierunku.
Warrick, z którym pracowałem, to legenda punk rocka w RPA, a jego
podejście było ostre i naprawdę energetyczne. Dał nam również dostęp do
swojej legendarnej kolekcji nagrań archiwalnych z najdalszych zakątków
Afryki. Najważniejsze jest to, że wszyscy artyści, którzy wzięli udział w
sesjach wnieśli poważną i mocną postawę i sprawili, że wielu rzeczy
uczyłem się od nowa."

Efektem tej niezwykłej współpracy jest nowy projekt Sweet Noise. Miksem
nagrań zajął się wspólnie z Glacą naturalnie Adam Toczko w studiu Elektra
w Warszawie. Adam przez kilka ostatnich lat współpracuje z zespołem przy
każdej produkcji.

"Nikt poza Adamem Toczko nie mógł ze mną miksować tego albumu. Znał
doskonale materiał gdyż zmiksował go po raz pierwszy dwa lata temu, kiedy
kończyliśmy przedprodukcję do demo. Byłem z nim w kontakcie w czasie
całego procesu tworzenia, a po moim powrocie z Afryki powiedział, że
teraz
mamy już wszystkie elementy układanki. Pomógł mi wydobyć z utworów samo
sedno i energię. Wróciliśmy do żywej, organicznej energii Sweet Noise"
- wspomina Glaca.

Adam Toczko dodaje: "TheTriptic to stanowczo najlepsza płyta Sweet Noise.
Brzmi inaczej niż wszystko dokoła. Jest kombinacją tak wielu różnych
elementów, faktur i emocji iż nie przestaje zaskakiwać. Chciałem żeby
brzmiała mocno, żywo i potężnie, nie jaskrawo i sztucznie. Afryka
zmieniła
ten materiał. Powstało światowe połączenie rocka, metalu, soulu,
elektroniki i noise'u. Jest i reggae i gospel i najdziwniejsze gitary,
jakie ostatnio słyszałem. Od siebie dodałem earthquake effect /efekt
trzęsienia ziemi/. Praca z tym materiałem była poważnym wyzwaniem"

Wytyczanie nowej drogi jest zawsze trudne, a Sweet Noise przez lata
pionierskich doświadczeń niejednokrotnie wywoływał kontrowersje swoją
twórczością. Jednak oparcie jakie stanowią fani zespołu i świadomi,
otwarci odbiorcy muzyki i sztuki było jednym z podstawowych czynników,
który przez te wszystkie lata "napędzał" zespół do pracy.

"The Triptic" to album, który wprowadza muzykę i podejście do
tworzenia jej w zupełnie nowy wymiar. Wszyscy, którzy do tej pory mogli
usłyszeć fragmenty albumu mówią, że jest to album nieporównywalny z
niczym
przedtem. Jak powiedział jeden z przyjaciół zespołu:

"The beast is
unleashed and there’s no way back…"

Pierwszym singlem promującym album The Triptic jest utwór "Sympathy
For The Devil part 666", przeróbka klasyka The Rolling Stones.
Kompozycja znalazła się już na playlistach polskich rozgłośni. Teledysk
"Sympathy For The Devil part 666" (reżyser M.Gorecki, montaż
M.Gorecki/M.Sabliński, FX:Lightcraft)) pojawił się już na wizji.
Ten utwór został wybrany na singiel przede wszystkim dlatego iż jest to
przejmujący opis, niestety wiecznie aktualny, rzeczywistości. Tej, w
której tkwimy wszyscy, i tej w której znaleźli się muzycy pracujący nad
tym albumem...Teledysk jest również pożegnaniem z Docentem, perkusistą,
który nie zdążył do końca nagrać tej płyty...

Album "The Triptic" zawiera 15 utworów. Zostanie wydany w
wersji zwykłej oraz w edycji specjalnej zawierającej materiały DVD.
Dystrybutorem jest EMI Polska, firma która współpracuje z zespołem od
roku
2002.

"Cieszymy się, że zbieg wydarzeń spowodował iż album The Triptic ukazuje
się w dzień rozpoczęcia Przystanku Woodstock. Nie mogliśmy zagrać tam w
tym roku jednak tęsknimy za tym miejscem i pozdrawiamy WOSP oraz
wszystkich uczestników festiwalu." - dodają muzycy Sweet Noise

Album objęty jest patronatem honorowym Ambasady Republiki Południowej
Afryki

Projekt powstał dzięki wsparciu i pomocy: EMI Music Poland, Przemek
Stepien/ rize.pl, South African Airways, Rock Adio/Mayer Polska,
Lightcraft, Nokia Nseries,

Nie powstałby gdyby nie pomoc i wiara wielu ludzi. Wkładka do płyty jest
też podziękowaniem za ich pracę i zaangażowanie. Dzięki za Wasze serca i
ręce! Grafika projektu jest wynikiem starań Mirrormana, Wojtka Błasiaka
oraz Dominika of Ardanet.

Dziękujemy też naszym patronom medialnym: onet.pl, MTV Polska, Eska Rock,
cgm.pl, independent.pl, rumor.pl, empik.com i Dlaczego? oraz Zbigniewowi
Suszyńskiemu za nadanie głosu kampanii promocyjnej.
Sweet Noise wspomaga kampanię Woda Pitna powołanej przez Polską Akcje
Humanitarną (www.wodapitna.pl)

pozdrawiamy wszystkich fanów SN, dziękujemy Wam za Wasze wsparcie, naszym
życzeniem jest aby ta płyta przyniosła Wam radość...

Wasz Sweet Noise

longas - 2007-08-03, 14:14

jako ze płyta juz wyszła i mamy to ładne podsumowanie, to czas zamknac ten 3 letni, prawie 40 stronicowy temat o powstawaniu The Triptic.

Przenosimy sie teraz tu: http://www.sweetnoise.one...topic.php?t=802
:] 8)