Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Sweet Noise - Klip do 3 singla - "Chaos"

Adam - 2007-07-30, 23:55
Temat postu: Klip do 3 singla - "Chaos"
http://muzyka.onet.pl/0,1580712,newsy.html

Genialny kawałek się zapowiada, nie wspominajac o teledysku. Miód.

longas - 2007-07-31, 00:05

jeszce nic nie wiadomo co do 2 klipu ......a tu juz o trzecim mowa
Momus - 2007-07-31, 00:06

dokładnie to samo chciałem napisać... obraz wydaje się być ciekawy... będzie to rewolucja w formie klipów SN
longas - 2007-07-31, 00:14

ale jaki zwiazek ma taki futurystyczny obraz z afryka ?
bo dla mnie to jakies niespojne sie wydaje

Małgosia - 2007-07-31, 01:06

A ja po obejrzeniu tego daleka jestem od entuzjazmu.
Ten obraz... Kompletnie nie mój gust!

Darth Kion - 2007-07-31, 01:44

Ale ryje czache :D

Przypominaja mi sie klipy Amona Tobina. Ja jestem za...niesamowita schiza :p Brakuje jeszcze Lyncha...mysle ze nowe SN zdobedzie troche fanow transowych brzmien, bo Triptic ma taka psychodeliczna mgielke, a ten chaos mi sie podoba :d

Przemek - 2007-07-31, 09:45
Temat postu: Re: Klip do 3 singla - "Chaos"
Adam napisał/a:

Nie wiem co Ty w tym takiego nadzwyczajnego widzisz?

longas napisał/a:
ale jaki zwiazek ma taki futurystyczny obraz z afryka ?
bo dla mnie to jakies niespojne sie wydaje

Proste. Tryptyk składa się z trzech części, stąd trzy klipy utrzymane w rożnej formie... W następnym mozemy się spodziewać ery prekambryjskiej albo paleozoiku... oczywiście żartuje. Dla mnie lipa, już bym wolał utwór Black na singla

...a co do tworzenia dwóch klipów na raz, to wiadomo, że grafiki nie robi się w miesiąc,a G ma niewielki wkład w tworzenie jej...

Chyba nie mam co liczyć na teledysk podobny do tych z CLC czy Revolty :(

Adam - 2007-07-31, 12:29
Przemek napisał/a:
Adam napisał/a:

Nie wiem co Ty w tym takiego nadzwyczajnego widzisz?

Rzecz gustu, mnie kręcą takie psychodeliczno-wirtualne obrazy.

X - 2007-07-31, 12:57
Przemek napisał/a:

A liczyłeś? Nie nauczyłeś się jeszcze, że SN nie robi rzeczy powtarzalnych jeśli chodzi o produkcje? Ja w każdym razie od poczatku nastawiałem się, że będzie to zupełnie coś innego niż do tej pory. Skojarzenie z ,,We are the strange" natychmiastowe. Kawałek nieziemski. Chyba wybrany po to, żeby zamknąć japy wszystkim, którzy narzekali, że jesli cała płyta będzie taka balladowa jak Sympathy for Devil to jest to shit. Swoją drogą podziwiam ,,zorientowanie" tych ludzi w temacie skoro dopuszczali możliwość Tripticu jako płyty balladowej w stylu Sympathy.....Prawdziwi fani...nie ma co.

Nie wiem o co Wam chodzi. Przecież utwór zwie się ,,Chaos" więc jak może być teledysk typu Revolta czy CLC. Obraz jest chaotyczny, jak dla mnie odważny i pasuje do kawałka.

Przemek - 2007-07-31, 13:10

Nigdy nie podobały mi sie teledyski zrobione w formie 3D. Prawda zaprezentowany fragment doskonale odzwierciedla tytuł utworu, ale nie daje mi takiego kopa wizualnego jakiego potrzebuje. Zobaczymy, może jak powstanie cały klip to zmienię zdanie...
X - 2007-07-31, 13:17

Ok. Szanuję Twoje zdanie. Ja osobiście lubię takie obrazy. Poza tym uważam, że SN po 3 latnim milczeniu powinien wyjść na światło dzienne właśnie z takim kawałkiem i z takim klipem a nie z balladą. ,,Sympathy for Devil" jest ciekawym kawałkiem i coraz bardzioej zaczynam go lubić, mógłby byc na płycie jako dodatek czy swojego rodzaju eksperyment ale singiel? No chyba , że miał zachęcić ludzi nie słuchających ciężkiego brzmienia....w każdym razie ja stawiam na ,,Chaos".
alkanet - 2007-07-31, 15:53

Teledysk pasuje do piosenki narazie jest średni ale to tylko fragment zobaczymy jak wypadnie w całości. Jeszcze nie ma drugiego a tu już trailer do trzeciego. :]
Hans_Giebenrath - 2007-07-31, 17:14
Temat postu: wybuch zajawek
Czekalismy na płytę tak długo, na jakiekolwiek zajawki, sygnały.
Tymczsem Sweet Noise wydaje teledysk,który jeszcze nie jest przez wszystkich w pełni odebrany,jednej nocy Glaca prezentuje w radiu nowe nasycone emocjami kawałki, i do tego atakuja nas animacje MdotStrange do jakże ekspresywnych dźwieków.
Taki wybuch tak długo trzymanego cisnienia, zarówno ze strony artystów jak i fanów. ;)

PePe - 2007-07-31, 23:36

To teraz hiena pepe cos powie...

ale gówno! prawdziwe gówno! i takiego good shita mi potrzeba :)
Trailer oglądałem z rozdziawioną gębą, kawałek mi się podoba... kur*a... do tej pory na nic zwiazanego z tryptykiem sie tak nie najaralem jak na ten klip i utwor...
zajaralem sie jak pies na suke... niech wypuszcza szybko drugi klip, zebym wiedzial ze do trzeciego blisko ;)
DLA MNIE BOMBA :]

thekoral - 2007-08-01, 00:40

ciary mnie przeszły.... więc jestem na TAK :!: :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted:
z tym że nadal jest lekki nacisk na nowe dziary G.
i piesio z clc <3 :D

Amen[Hans eXit] - 2007-08-01, 10:26

Zaciekawiający. Podniósł mi nieco temperaturę oczekiwania na album.

PePe napisał/a:

zajaralem sie jak pies na suke...

Niesamowite porównieni Pepe :D Jak to dotrze do Glacy, gotów ze strachu odwołać premierę!

Małgosia - 2007-08-01, 12:18

Cytat:
Cześć Noiserzy
Chcieliśmy Was poinformować, że w sieci znalazł się fragment utworu i
kolejnego klipu
z płyty The Triptic.

Całkiem niedawno Sweet Noise przedstawił światu najnowszy teledysk do
utworu "Sympathy For The Devil part 666". Wiadomo także iż
trwają już prace nad kolejnym obrazem do kompozycji z najnowszego albumu
The Triptic. Drugi klip ma się ukazać wczesną jesienią.
Nie poprzestając na tym Sweet Noise zapowiada swój trzeci teledysk,
którego fragmenty można już zobaczyć na stronach onet.pl.
Chaos - Revolta to przedsmak współpracy MdotStrange'a i Sweet Noise przy
projekcie The Triptic. MdotStrange jest amerykańskim twórcą
odpowiedzialnym m.in. za 80 minutowy film zatytułowany " We Are The
Strange", animowany obraz z pogranicza mangi i 8 bitowych gier
komputerowych. Glaca jest współtwórcą ścieżki dźwiękowej do tego obrazu
(do tej pory trailer filmu: http://www.youtube.com/watch?v=6qCSahatkbk
obejrzało prawie 800 000 osób). Panowie całą współpracę rozpoczęli i
przeprowadzili przez internet.
"Chce zrobić z Mike'iem teledysk do utworu "Chaos" z The Triptic. Część
zdjęć zrealizuję w Polsce i prześlę Mike’owi netem do dalszej
obróbki i finalnego połączenia ze światem, który on tak doskonale kreuje.
To będzie prawdziwa mieszanka wybuchowa. W świecie animacji Mike jest w
tej chwili w czołówce światowej. Ciekawostką jest to, że Mike tworzy
swoje
obrazy w małym pokoju na poddaszu, zupełnie sam. Chińczycy, którzy
przyjmowali " We Are The Strange " na festiwal filmowy byli przekonani,
że
jego film to atak potężnej korporacji amerykańskiej na wolną i
niezależną
myśl chińska...J W tej chwili szukam zdolnego i odważnego operatora,
który
nagra hardcorowe wokale w hardcorowych polskich realiach. Trailer, który
teraz Wam oddajemy to szkic i punkt wyjścia."- mówi Glaca.
Trailer możecie oglądać m.in. na stronie www.youtube.com/sweetnoise.
Przypominamy, że premiera albumu The Triptic odbędzie się 03.08.2007
roku.
Wkrótce po premierze w sklepiku na www.sweetnoise.org pojawiać się będzie
stopniowo nowa kolekcja koszulek z symboliką The Triptic.

Pozdrawiamy
NC crew & SN

gonzor - 2007-08-01, 18:14

mam wrazenie ze to odpowiedz dla tych co sie martwili pierwszym singlem, czyli ballada i coverem Sympathy.

in yer face odpowiedz. cisnienie podskoczylo. jest niezle.

p.s. fajny drugi wokal. ostro dalej afrykanski 'raper'. ciekawe jak w trakcie bedzie

westa - 2007-08-01, 23:13

ChaosRevolta jak Chaos A.D., refuse and resist w tekscie hmm nawiazanie do Sepultury czy przypadek? Jak myslicie? :)
Momus - 2007-08-01, 23:19

też miałem takie skojarzenie...
w in the name jest nawiązanie do piosenki Respect... "respect me, respect me"
w painkiller też jest nawiązanie do piosenki Respect... "try walkin' in my shoes"

longas - 2007-08-01, 23:45

a moze po prostu Glaca nie ma pomysłu na nowe piosenki ?! :>
PePe - 2007-08-02, 10:28

Nie no... skojarzenia są i nie da się ukryć. Jak jesteś osłuchany z albumami eSeNów tak, że słyszysz 3 akordy i 2 słowa i już wiesz jaki to kawałek, to nie da się tego przeskoczyć. A mimo tego iż nie słyszałem jeszcze 50% tryptyku, ot już miałem kilak skojarzeń z poprzednimi albumami...
Może to celowe nawiązania? Może to zaznaczenie tego że czas płynie a problemy się nie zmieniają?

A może to kolejna warstwa Tryptyku?

Mirage - 2007-08-02, 11:42
X napisał/a:
Przemek napisał/a:

Swoją drogą podziwiam ,,zorientowanie" tych ludzi w temacie skoro dopuszczali możliwość Tripticu jako płyty balladowej w stylu Sympathy.....Prawdziwi fani...nie ma co.

Nie ma innych wolnych kawalkow na The Triptic.

maruti - 2007-08-03, 11:51
Temat postu: :)
kto chce mala anegdotke z nagran dla Chaos???

p.s. no w pewnym sensie Missing You jest wolny, tzn. bez ostrych gitar.

longas - 2007-08-03, 16:39

sie mowi 'proszę' :]
maruti - 2007-08-03, 21:21

nie wiem, czy to kogos zaciekawi, ale...

Zukile przyszedl o studia nagrac Chaosa. Poproszono go, zeby zrobil shout-out do Chaos (Sweet Noise blah blah blah). Wiec Zukile cos tam raz dwa napisal i poprobowal... i nagrywaja. Juz po pierwszej wersji wszyscy w studiu zachwyceni. Zukile tymczasem wychodzi z budki wielce soba zgorszony, a tu wszyscy mu gratuluja, ze tak swietnie wyszlo za pierwszym razem...

Okazalo sie, ze Zukile walnal sie pod koniec i zamiast zdeklamowac calosc, co zamierzal, w pewnym momencie stracil watek, sie wkurzyl i 'zagwizdnal'. Wszyscy (Glaca i Murray) byli przekonani, ze on tak specjalnie, a tu sie okazuje, ze afrykanczycy z niektorych plemion tak czasem 'gwizdza' z irytacji... Zreszta najwyrazniej Glaca sie nie przejal tym, ze ten 'gwizd' byl przypadkiem i wynikiem bledu. Nie tylko uzyto sciezki z gwizdem, ale sample gwizdu slychac dalej na utworze Chaos w kilku miejscach.

Momus - 2007-08-03, 21:53

chaos imo jest najlepszą piosenką z tryptyku
Przemek - 2007-08-03, 22:19

Bardzo ciekawe Maruti.... Jak znasz jeszcze więcej takich smaczków to pisz... :]

Nadzieja matką głupich... Myślałem, że może dzisiaj przyślą mi płytkę :/

DilekPL - 2007-08-21, 13:20

aj... spodziewałes sie troche lepszego teledysku :)
nie za bardzo lubie animacje 3d

Shade - 2007-09-02, 13:50

Eeee....

Wygląda jak trochę nieudana reklama klocków lego albo innych zabawek, patrząc na te jakieś niby-ludziki, niby-roboty :? I to wykonane ręką kogoś, kto dopiero zaczął się bawić animacją.

Za diabła mi się to nie podoba...

PePe - 2007-09-02, 14:26

gusta i guściki; jak dla mnie to się zapowiada jak klip, który może wprowadzić klimat podobny do tego z "getta";
mozliwe ze ten klip bedzie jednoczesnie reklamowka projektu "we are the strange"; ciekawe kiedy (i czy w ogole!) trafi do Polski;

longas - 2008-01-22, 20:17

ktos w ogole pamieta o tym klipie jeszcze....miał byc na jesien roku ubiegłego....a tu jeszce nic nie słychac o nim :]
longas - 2008-01-22, 20:51

o ile w ogole bedzie
Garran - 2008-01-22, 21:13

Proponuje użyć nadnaturalnych umiejętności spamu stosowanych przez wielu użytkowników tegoż forum i zarzucić M_dot_strange wiadomościami o tym, że chcemy już klipu! ]:->
Momus - 2008-01-22, 21:40

pierdu pierdu...
Sweet noise juz nie pierwszy raz nie dotrzymuje terminów więc trzeba cierpliwie czekać... może jest w tym jakaś polityka, np. może glaca czeka aż zaczną grać koncerty, wtedy puści klip w eter i promocja albumu ruszy z dwóch frontów. Skomasowanie koncertów i dobrego teledysku więcej da niż gdyby ostatni klip miał się pojawić sporo czasu przed koncertami promującymi płytę. Aby słupki sprzedaży i komercyjny sukces osiągnął zadowalający poziom trzeba kombinować. Oczywiście ja bym tak zrobił na chwilę obecną na miejscu pana G. ale co on planuje jest dla mnie zagadką. Może w tym co mówie nie ma ziarna prawdy i jest zwyczajna obsuwa przy montowaniu klipu. Bóg to raczy wiedzieć. Czekać, czekać i jeszcze raz czekać.

PePe - 2008-01-23, 07:12

pierdu pierdu... mowisz ze nie wiesz jaki ma plan... imho tam wlasnie brak jakichs konkretnych planow; jak sie przyjzysz to zobaczysz, ze tak naprawde tryptyk to jeden wielki nie wypal od strony planowania... strona internetowa, koncerty, teksty utworow, teledysk... wszystko sie wymknelo spod kontroli i od dluzszego czasu nie widac zadnej poprawy...
a gadanie ze moze chodzi o zgranie premiery klipu z koncertami... pitu pitu, pierdu pierdu...

Momus - 2008-01-23, 07:36

kur*a... podałem jedną z możliwych opcji, a Tobie nie pasi coś znowu. po za tym gadasz bzdury, każdy ma jakieś plany, a wtym przypadku g ma trudności z ich wykonaniem. ot co. stwierdzenie, że brak tu jakiś konkretnych planów zasługuje na ocene:
2/10

PePe - 2008-01-23, 13:41

oczywiście Ty masz rację :]
jesteś pewien i masz informacje potwierdzające to :)

nie stresuj się... mnie po prostu denerwuje gadanie o "wielkim planie" podczas, gdy ewidentnie ktoś tu daje ciała ;)

Momus - 2008-01-23, 22:04

Cytat:
nie stresuj się... mnie po prostu denerwuje gadanie o "wielkim planie" podczas, gdy ewidentnie ktoś tu daje ciała

moja opinia nie wyklucza Twojej, więc nie widzę powodu do polemiki.

a w czym mam mieć rację skoro w moim poscie nie było żadnego stwierdzenia. Dając hipotezę nie daję tezy więc nie muszę mieć racji. Ironia nie trafiona.

King_Kschychooo - 2008-01-23, 23:27

a moze caly ten misterny plan ma byc wlasnie chaosem i w jakims stopniu wygladac jakby ktos dawal ciala, a przy okazji spowodowac to ze bedziemy bardziej glodni. no bo jak na razie SN i Glaca udowadniaja ze staraja sie robic rzeczy na najwyzszym poziomie, pomijajac wszelkie daty ustalone wczesniej przez co trzymaja nas w niepewnosci i zdenerwowaniu. jedyne czego sie boje ze teledysk do utworu "Chaos" nie bedzie na tym najwyzszym poziomie jaki jest tylko mozliwy do osiagniecia i na ktory czeekam. a moze w tytule jest jakas ukryta wiadomosc o co tu biega?

oki sorry za moje wywody, mam nadzieje ze maja one jakis sens. a jak nie to mozecie mnie ukamienowac :P

X - 2008-01-25, 22:08

W ogóle jesli chodzi o rozgłos to Triptic przegrywa z CLC na cąłej linii. :/

I nie mam tu na mysli tanich sensacjii czy komercjii tylko ....no nie wiem jak to powiedzieć....nie ma tego klimatu co za jak to soę mówi ,,czasów CLC". O właśnie....już samo stwierdzenie ,,czasy CLC" a teraz co mamy? Mamy tzw. ,,czas Tripticu"? Moim zdaniem nie. A jesli ktoś uważa inaczej toi niech poda przykład czym się owy czss przejawia. No może o tyle sytuacja jest ,,słabsza" że nie ma ekpiy do grania koncertów i może dlatego jest cisza....nie mówiąc już o tym, że w poznikało mnóstwo muzycznych programów z TV, które były za czasów CLC, na rzecz interentu, który praktycznie stał się jedynym źródłem dostępu do newsów ze świata muzyki. I w pale mi się nie mieści, że tak genialny album jak Triptic jest ignorowany....za CLC wszyscy wiedzieli co to SN a teraz? No niby wiedzą, bo jednak CLC i Revolta zapadły w pamięć ale z kim nie rozmawiam to słyszę : ,,To SN wydał nową płytę"? :shock: Nie wiem czy tu jest jakiś plan czy nie.....na poczatku myslałem, że tak....czułem, że dla Tripticu plan wypromowania jest zapięty na ostatni guzik....tylko skoro tak, to czemu mamy taką dziwną sytuację? Teraz mam powazne wątpliwości....poczekajmy na koncerty. Może i CLC miał Woodstock, ekipę do koncertów, parę skandali....miał to czego teraz brak Tripticowi ale czy można wszystko zwalać tylko na te elementy?

Amat3uR - 2008-01-26, 02:42

Koncerty to zawsze najlepsza metoda by materiał wypromować. Stąd cisza. Płyta jest super, świetnie się ponoć sprzedała. Sam się nad nią zachwycałem. No dobra, ale wyszła i...co dalej? Na koncert się nie pójdzie, nawet nowego klipu nie obejrzy....więc o czym tu gadać?
Civilized - 2008-01-29, 14:41

masz racje w 100%
... najbardziej brakuje tych koncertow i tego wielkiego rozmachu z jakim byly robione, nie wspominajac juz ze w czasach CLC trafily sie fantastyczne woodstocki ze swietnymi koncertami SN i te solowki Magica i w ogole.....

Hans_Giebenrath - 2008-01-29, 20:28
Temat postu: przesadzacie
Uwazam, ze trochę przesadzacie. Faktem jest,ze w tej chwili nie ma koncertów, ale po nagraniu CLC, tez z koncertami ruszyli dosyć późno. Płyta jest na rynku od pół roku w tym czasie wywpuscili juz dwa teledyski, ja uwazam, ze to duzo jak na taki okres czasu. Pamietam, ze po wydaniu ,,Końca Wieku" równiez długo czekałem na koncert np. w moim miescie, taką większą trase zagrali dopiero w połowie 2000 roku, czyli prawie dwa lata po wydaniu płyty. Co do mediów no to kiedys muzyki rockowej było naprawdę wiele w tvp , pojawiali sie wówczas czy to w rowerze błazeja, czy teleekspresie czy w wielu innych rockowych programach jakis wówczas było wiele(np.pozytywka,clipol,rock-noc,czad komando,hallogramy,Pałer itp.)

Ja odczuwam czas The Triptic tak samo jak odczuwałem długo oczekiwany CLC, jak odczuwałem czas Końca wieku i Getta. W publicznej telewizji faktycznie mało o tym, ale nie mozna powiedzieć ,ze wcale, zreszta to i tak nie wpływa na to jak ja to odczuwam, gdyż i tak telewizji zawsze mało oglądałem. Spójrzcie, było kilka wywiadów w dosyć znanych stacjach radiowych, mnóstwo filmików na you tube i pełno takich bajerów w innych magazynach czy serwiisach internetowych. A na koncerty trzeba jak zwykle troche poczekać.
Ja wyjście The Triptic odczułem bardzo, odczuwałem juz włąsciwie na długo przed wyjsciem.Nawet CLC nie był tak promowany przed wydaniem jak własnie The Triptic, a to ze niektórzy z was tego nie odczuwają, to juz sprawa dotyczych wyłacznie waszych odczuć.

PePe - 2008-01-30, 11:34

Ale cała promocja Tryptyku przed wydaniem polegałą na skorzystaniu z dobrodziejstw internetu, co dziś jest już normą. Teraz kapele podwórkowe już zamieszczają na sieci filmiki z powstawania albumów...

CLC nie miało koncertów? Premiera była uświetniona woodstockowym koncertem; nie było trasy bo wymagania zespołu były za duże, żeby udało się zebrać kilka miast gotowych na realizację tego w krótkim okresie czasu, ale co jakiś czas pojawiały się pojedyncze koncerty, więc dział "Koncerty" na ówczesnym forum był dość często uczęszczany.

Teledyski? Tu już trudniej. Z CLC mamy DMKJN, Nie było i NUERHA. Każda kolejna produkcja to coraz większe przedsięwzięcie od strony logistyczno-organizacyjnej. W porównaniu Tryptyku z CLC wcale źle to nie wygląda, bo DMKJN było jakoś wydane latem, Nie było to późna jesień/wczesna zima, a Nuerha wyszła chyba dopiero jakoś na wiosnę.
Tyle, że imho tamte klipy jednak miażdżyły, a do tej pory Tryptyk videownią nie skopał mi dupy. Wydawało mi się, że zrobi to Chaos, ale coś się kasztani... Chyba gdzieś zgubił buty i nie śpieszy mu się do dobrania się do mojego pepeckiego dupska. Mam nadzieję, że szybko zostanie to naprawione, że dostanę kopa, a po nim przynajmniej jeszcze jednego w postaci kolejnego klipu.

Hans_Giebenrath - 2008-01-31, 20:34

No zgadzam sie z tym co napisałeś, jednak nie zaprzecza to temu co ja napisałem. Po wydaniu Tripticu woodstock nie wyszedł z oczywistych powodów. Poza tym teraz tak jak po CLC, trzeba czekać na koncerty. Jeśli chodzi o miażdzenie clipami, skopanie tyłka itd. zwłaszcz tego ostatniego to juz kwestia preferencji w tym wypadku seksualnych :lol: . Oczywiscie chodzi mi o to ,ze bierzące teledyski nie skopały tyłka Pepusiowi, ale innemu Stasiowi mogły rozpieprzyc rzyć i to nieźle, gdyz Stasiu ma inaczej uwrazliwiony tyłek, niz Pepuś ;) To troche inna płyta z innymi zamierzeniami, inna muzyka ,inne teledyski,jednym mogą podobac się mniej,a innym bardziej od CLC. Do mnie np. teledyski Z Końca wieku,trafiły duzo mocniej i głębiej niż z CLC,które też bardzo lubię(a jedne to z przyczyn osobistych,sentymentalnych) . Potrzebowałem nawet troche czasu by cały przekaz jaki prezentował CLC mogł do mnie dotrzeć,przede wszystkim dlatego iz wczesniej nie przepadałem za dźwiękami elektronicznymi, potrzebowałem wiec czasu by się bardziej otworzyć na inna horyzonty. Dajmy wiec tez czas Tripticowi i spróbujcie spojrzec na nią z innej strony niz na poprzednią produkcję, a moze tez przekonacie sie ,ze przekaz ten jednak miażdzy i to porządnie. Mojego złomu nie opuszcza jak dotad CD Triptic i w ogóle mi się nie nudzi, nawet osmielę sie powiedzieć, ze trafia coraz mocniej, odczuwam w tym coraz więcej życia i to jest naprawdę wielkie i piekne.

A na kolejny juz trzeci clip z niedawno wydanej płyty to ja uwazam, ze jeszcze za wcześnie. Sam, Pepuś powiedziałeś ,ze trzeci clip z CLC wyszedł na wiosne, poczekajmy wiec moze i tym razem na trzeci clip z Tripticu, mamy na razie trailer i to od dawna.

Uspokujcie sie i poczekajcie, nie mozna oczekiwać wszystkiego w krótkim czasie lub tego samego co kiedys teraz wyszła taka płyta, która uwazam ,ze ze wględu na swoją dojrzałość nie powala tak od razu. Trzeba jej troche poswięcić. Chcecie potęznego mega szybkiego uderzenia bitów i wizualnych bajerów to idźcie sobie na techno party na ten przykład..

Amat3uR - 2008-02-01, 00:28

Koncertów ni ma, bo (podobno, niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu) nie ma zespołu. No i ja tego w sumie nie kumam. Sweet Noise to na tyle dochodowy zespół, że wielu muzyków chciałoby się tam wbić, z kolei muza SN za trudna do grania to nie jest. Zwłaszcza CLC i Triptic. kur*a, gdybym miał lepszy sprzęt grający, sam bym dawno zgłosił swój akces na gitarę/bas. Więc o co chodzi???
X - 2008-02-01, 00:52

Amat3uR napisał/a:
No i ja tego w sumie nie kumam. Sweet Noise to na tyle dochodowy zespół, że wielu muzyków chciałoby się tam wbić, z kolei muza SN za trudna do grania to nie jest. Zwłaszcza CLC i Triptic. Więc o co chodzi???

Zapomniałes o jeszcze jednej ważnej rzeczy. Poza tym, że ktoś ,,umie" i ,,chce" zagrać to musi jeszcze zostac przyjęty....z wypowiedzi Glacy w mediach na ten temat wynika, że on szuka kogoś tak fanatycznie zaangażowanego jak on sam....w każdym razie tak to rozumiałem. Z resztą....kto go tam wie czym on się kieruje w kołowaniu nowej ekipy....podobno ma być międzynarodowa.

Przecież wiadomo, że powodem braku nowych członków nie jest trudny do grania repertuar....więc pewnie chodzi o coś innego.

Amat3uR - 2008-02-01, 01:02

Nie no, ja to wszystko kumam. Glaca nie jest idiotą by sabotować swoje źródło dochodu i samorealizacji (chyba że ma dość SN i chce iść w te noizy, ale w to nie wierzę).

A zaangażowania nie zmierzysz na przesłuchaniu. Z zespołem trzeba trochę pograć, by sprawdzić człowieka. Jason Newsted odszedł z Metalliki po 15 latach wspólnego grania, i to z powodów braku porozumienia. Więc łapać najlepszych jacy są pod ręką i ogień. A jak się nie sprawdzą, to won, kop w dupę, next please.

Tyle że Glaca pewnie i to wie, więc dlatego zastanawiam się CZEMU nie ma nowego składu.

PePe - 2008-02-02, 12:43

pitu pitu :P

Te klipy raczej nie kopuą, bo ciężko, żeby kopała ballada (ona ma klimat, ale powera mniej niż mało), natomiast GIAA to taki mini reportaż z chorym podkładem muzycznym... W sumie fajne show, ale brak mi tam pierdolnięcia :]
Natomiast DMKJN - ciężko, wgniatająco, nawet G się garbi, tak go gniecie klimat :P W pewnym momencie akcja nabiera tempa i jest ostro... Nie było - nawet nie będę komentowa - czysta energia, najczystszy pluton dostępny na czarnym rynku zdolny zmieść z powierzchni Ziemi Hiroszimę i Nagasaki za jednym podejściem :] NUERHA - jest klimat koncertów, jest moc, choć i tak brak mi tu jakiejś takiej... myśli przewodniej :P Nie przywykłem do takiej formy klipów sn, aczkolwiek - jest moc ;]

Trip też ma szansę zgnieść to i tamto, ale potrzeba się za to zabrać komuś takiemu jak Miki, bo do tej pory szło mu zajefajnie. Tylko dać mu wolną rękę i kazać stworzyć bombę :twisted:
Hans, nie jest za wcześnie na kolejny klip. Sam G to potwierdził sugerując tu i tam, że Chaos pojawi się przed końcem '07. Tymczasem kalendarz pokazuje 2.02.2008 iiiiiiii... pipa zimna.
Już coś tam słyszałem o kolejnym klipie i właśnie liczyłem, że ten objawi się na wiosnę najwcześniej, a tymczasem widać, że ciężko będzie cokolwiek zobaczyć narazie...

Amator mówił o tym, że nie ciężko jest zagrać SN. W sumie fakt. No ale X odrazu to odpowiednio skwitował, że ten kto zagra musi mieć tego szatana w oczach kiedy będzie myślał o SN. Wszystko ładnie, pięknie, to się chwali, ale... zawsze jest ale... ;P tym razem "ale" polega na tym, że może wymagania są zbyt wysokie, może ktoś ma problem ze znalezieniem człowieka, bo trudno będzie komuś z ulicy poczuć pasję, która kształtuje się od początku ubiegłej dekady.
Osobiście nadal sobie życzę, by na pytanie: Jak to, Magik wrócił do kapeli? - padła odpowiedź: Jak to wrócił, przecież on nigdy z niej nie odszedł! Nawet bym się nie obraził za taką prawdę "stworzoną od nowa" ;) (Tylko to chyba niemożliwe już bo z tego co wiem to Tomek zajmuje się już muzyką zupełnie daleko od SN)

Co do argumentu "next please" to chyba nie jest tak różowo. Wyobrażasz sobie, by stanąć przed publiką, a za plecami mieć ludzi którym nie ufasz w 100%? Tutaj jestem w stanie zrozumieć Glacę, ale z drugiej strony musiał się facet liczyć z tym, że buduje zespół od zera, więc jego być albo nie być na rynku/scenie/w branży zależy od stworzenia tej "biologicznej" formy. Czasu było na to sporo, myślę, że już w trakcie prac nad Tryptykiem mógł się znaleźć ktoś o kim jeszcze nie wiemy, a już jest częścią machiny. Tyle, że od rozstania duo Magik-Glaca i odejściu Toda mija już około rok (nie wiemy dokładnie), a to chyba mogło wystarczyć na zebranie przynajmniej 2 osób, z którymi chciałoby się ciągnąć historię Słodkiego Hałasu, nawet kosztem nieodległych kolejnych zmian personalnych. (Można było wkręcić NoNe'rów do ekipy, wiec dlaczego nie można było tego powtórzyć i dać komuś takie samo wotum zaufania, by chociaż umożliwić normalną promocję swojego dziecka?)

No... to spory offtop się zrobił ;) Znowu warny się nie posypią :]