| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - Sweet Noise na czacie w MTV
longas - 2007-06-21, 21:09 Temat postu: Sweet Noise na czacie w MTV
| Cytat: | 26 czerwca gościem wideoczata na www.mtv.pl będzie lider zespołu Sweet Noise, Glaca.
Artysta odpowie m.in. na pytania, związane z szóstym albumem grupy, The Triptic oraz opowie o najbliższych planach koncertowych. Początek rozmowy z artystą o godzinie 15:00.
|
czyli szykowac pytania rasa, bo po 4 latach bedzie o co pytać.....
DODANE POŹNIEJ. longas
Przemek - 2007-06-21, 22:05
no właśnie tego się obawiałem, że większość z nas będzie w robocie
longas - 2007-06-21, 22:07
to wklejac pytania tutaj a np. ja bede w waszym imieniu je zadawał
Momus - 2007-06-21, 22:08
co za kijowa godzina... ja też w pracy jestem ;/
1. jaki jest skład zespołu?
Przemek - 2007-06-21, 22:11
ja nie wiem czy będę, ale na wszelki wypadek zapytaj się o Woodstock 2007(czy i jakie szanse są że będą grali) oraz oczywiście Jaki jest aktualny skład zespołu?
jak coś jeszcze wymyślę to dopiszę....
longas - 2007-06-21, 22:20
Do pakieciku to oczywiscie naleza pytania:
o skład
o wood, jesli do 26 nic sie nie wyjasni
o okładke
o klip bo ja juz w koncu nie wiem czy do give it all away czy do sympathy
te jak pozwolicie zadam od siebie....... + kilka ktore wymysle w miedzyczasie.....
wiec dawac tu pytania bardziej oryginalniejsze, ktore osobiscie chcielibyscie zadac.
jak przypuszczam czat długo nie bedzie trwał, a odp. na pytania bede zapewne dłuzsze, niz na zwykłych czatach np. na interi czy wp.
Momus - 2007-06-21, 22:31
jakie są plany koncertowe?
jak dużo materiału SN ma po 4 latach pracy, który nie ukaże się na triptic, lecz na następnych wydawnictwach?
jak będzie wyglądała promocja tryptyku za granicą?
zwierzak - 2007-06-21, 23:09
| Momus napisał/a: |
1. jaki jest skład zespołu? |
Z tym pytaniem, to trzeba uwazac. Bo jeszcze z czatu wywala
longas - 2007-06-22, 00:39
| Toxic napisał/a: | cytat za Magikiem z czerwcowego Gitarzysty:
"W tej chwili powstają właściwie trzy płyty Sweet Noise. Jedna jest gotowa, druga i trzecia w trakcie" oraz co do wydania płyty; "Nasza najniowsza płyta, która chyba nie będzie wydana w Polsce... |
wygrzebane z tematu 'nowa płyta'......
jest juz kolejne pytanie - co z dwoma pozostałymi płytami ?
watpie czy wszystkie pytania przejda.........
ale pewnie tradycyjnie bedzie jeszce czat na cgm, onecie.......moze i na interi i wp
maruti - 2007-06-22, 00:42
Momus - 2007-06-23, 22:26
czy glaca planuje nagranie jakiś utworów w naszym języku ojczystym?
PePe - 2007-06-24, 09:05
A moze Triptic PL?
Skoro mozna bylo nagrac Getto i KW w wersjach angielskich, to moze i po polsku sie da?
drea[th]d - 2007-06-24, 20:45
może pytanko o trackliste nowego albumu
Pam44 - 2007-06-24, 22:03
| zwierzak napisał/a: | | Momus napisał/a: |
1. jaki jest skład zespołu? |
Z tym pytaniem, to trzeba uwazac. Bo jeszcze z czatu wywala |
tak sie zastanawiam... hiena to tez zwierzak
Małgosia - 2007-06-24, 23:41
| Momus napisał/a: | | czy glaca planuje nagranie jakiś utworów w naszym języku ojczystym? |
Przed chwilą wracałam do domu i myślałam o tym samym... Może przynajmniej jakiś bonus będzie po polsku... Warto by o to zapytać...
longas - 2007-06-25, 00:03
czy tylko ja bede z tego forum na czacie ?
ciekawe czy na mojej maszynie odpali skrypt z czatem
nie chciałbym tu nikogo pozbawiac nadzieji, ale mam wrazenie ze to bedzie bardziej wywiad przeprowadzony przez prowadzacego, niz normlany czat.....
tak przynajmiej było jak raz widziałem videoczat na onecie......
| lolek2 napisał/a: | | może jeszcze czat u nas będzie |
tak byłoby najlepiej.........pamietam jak kiedys takie czaty były [za czasów clc].......i trwały do poznej nocy, az pytania były coraz głupsze, bo juz wszystkie które miały byc zadane, zostały zadane.
ale z tym trzeba poczekac az bedzie mozliwosc załozenia czata na polchacie, bo na tym czacie ktory teraz jest podczepiony do strony , nie mam mozliwosci administratorskich [rozmowa moderowana]
X - 2007-06-25, 11:26
| PePe napisał/a: | A moze Triptic PL?
Skoro mozna bylo nagrac Getto i KW w wersjach angielskich, to moze i po polsku sie da? |
Moim zdanie skutek będzie taki jak prośby i pytania o CLC w języku angielskim....aczkolwiek warto zapytać gdyż mogłoby to być interesujące.....
PePe - 2007-06-25, 20:22
| longas napisał/a: | | czy tylko ja bede z tego forum na czacie ? |
na moje pytania i tak by G nie odpowiedzial, wiec ogranicze sie do przeczytania relacji ;P
Falka - 2007-06-26, 12:33
nie działa
A to dzisiaj
Ja tez kcem
15 minut później
no, działa
Adam - 2007-06-26, 13:42
to będzie w końcu w TV, czy w necie, na czacie, bo ja już się pogubiłem...
Amat3uR - 2007-06-26, 14:35
Na czacie.
Przemek - 2007-06-26, 15:53
...i po czacie, udało mi sie być. Dowiedziałem się większości rzeczy które chciałem wiedzieć. Zdziwiła mnie wypowiedź o braku "Cold Days" na The Triptic, ale za to cieszę się, że Without będzie mocnym uderzeniem... no i szkoda, że SN nie zagra w tym roku na Wood
szczepciu - 2007-06-26, 15:55
fajny chat..... szkoda ża to tylko 1h i szybko zleciała..... Chciałem sie dowiedzieć jaki stosunek Glaca ma do Tokio Hotel ale niestety nie zostało przepuszczone moje pytanie .... szkoda.... to co pozostaje uzbroić się w cierpliwość i oczekiwać THE TRIPTIC
westa - 2007-06-26, 15:59
w skrocie:
-SN w tej chwili to Glaca i Kostek
-nie zagraja na Wood
-Glaca szuka muzykow do grania koncertow
-gitary nagrywali Magic, Theo Craus z Afryki i Hilek ( ? )
-plyta na razie nie bedzie wydana zagramanica
-klip bedzie do devil
Małgosia - 2007-06-26, 16:09
| westa napisał/a: | | -klip bedzie do devil |
Kiedy będzie ten klip, bo ja już nie nadążam, wszystko mi się miesza...
Przemek - 2007-06-26, 16:13
Wysłałem pytanie, ale urocza pani moderator nie przepuściła
longas - 2007-06-26, 16:14
spokojnie....za jakis czas wrzuce zapis czatu ]]]] ......wszyscy ci co nie byli na czacie beda mieli okazje przeczytac o czym była rozmowa.
klip najpierw bedzie do devil..........potem zapewne do give it all away.......
choc tego nie moge potwierdzic bo moje pytanie nie przeszło odnosnie drugiego klipu.
Hans_Giebenrath - 2007-06-26, 16:23
Moich 2óch pytan tez nie, ale uroczej pani trzeba przebaczyć, niestety
Momus - 2007-06-26, 17:12
a glaca ustosunkował się do odejścia z zespołu Henry toda i magika?
westa - 2007-06-26, 17:55
tak, ale nie paeitam dokladnie
longas - 2007-06-26, 18:03
chapajcie melmaki zapis czatu
http://www.sweetnoise.art...ca_26.06.07.zip
plik jpg ]]] - lepsze to, niz czekanie az z mtv zainteresują sie umieszczeniem zapisu na swojej stronie. ]
Momus - 2007-06-26, 18:30
bardzo wymijająco udzielał odpowiedzi na temat Magica... nawet nie używał jego ksywki tylko z imienia i nazwiska... ciekawe o co poszło... i tak się nigdy nie dowiemy, nevermind.
PePe - 2007-06-26, 19:49
Pozniej jak znajde dluzsza chwile to somentuje to i tamto z tego czata.
narazie powiem tyle: czuje sie skopany po jajach. smiech przez łzy po prostu...
X - 2007-06-26, 20:20
Już bym chyba wolał usłyszeć ,,nie twoja sprawa" niż taki wymijający tekst typu ,,nie głosował na pis"....Ten czat odbieram jako reklamę nowej płyty a nie jako to czym były czaty za czasów CLC czy Revolty.....(no może z wyjatkiem kilku odpowiedzi, które wzbudziły moje uznanie, ale wiele takich nie było).....Rozumiem, że to sprawa miedzy G a Magikiem aczkolwiek taka durna odpowiedź typu ,,nie głosował na pis" jest trochę nie fair....możnaby chociaż ogólnie wyjaśnić...przecież nikt nie oczekuje szczegółów....Może się ze mną nie zgodzicie ale ja odczuwam w tym czacie wielki dystans i ...kiedyś tego nie było.
longas - 2007-06-26, 21:57
| X napisał/a: | | ,,nie głosował na pis" |
"powodem ich odejścia było to, ze głosowali na PiS"
tak to szło.....
moim zdaniem też G zawalił sprawe......
nigdzie nie było jakiegos oficjalnego info o tym ze ci dwaj panowie odeszli z zespołu [a domyslam sie ze to było gdzies na poczatku tego roku - wiec kupa czasu juz mineła]. Wszystko to co do tej pory wiedzieliśmy to były ploty, domysły, niepotwierdzone informacje... kiedy jest wreszcie okazja aby wszystkim powiedzieć jak to sie stało, G odpowiada zartobliwie, wymigująco......
uważam ze my jako ludzie kupujący płyty tego zespołu, zasłużyliśmy sobie przynajmiej na ogolnikowe wyjasnienia.
X - 2007-06-26, 22:01
Masz rację Longas ....przejęzyczyłem się....Co nie zmienia faktu, że jest tak jak mówisz...ta wypowiedź była bardzo nie fair....Tak mnie to zirytowało, że już nawet zapomniałem jak to dokladnie szło (czy głosował czy nie głosował)....
PePe - 2007-06-27, 00:01
ja takie odpowiedzi traktuje troche jak policzek...
nie zgadzam sie z Wami - wyjasnien nie musimy dostac, bo tak naprawde widac ze SN nalezalo do Glacy (slowa ktore padaly o tym ze to właśnie Mały i Glaca tworza zespol od poczatku, to jednak stek bzdur...)
ale wystarczyloby: nie ujawnimy powdow rozstania; sprawa dotyczy nas i zdecydowalismy ze nie bedziemy jej rotrzasac; tak robi wiele kapel i jest ok; po prostu, po ludzku;
ktso tu sie osmiesza i zarabia minusy...
jednak niesmaczne zarty tam, gdzie chcielismy poznac kilka szczegolow to dla mnie, jako dla fana zespolu, potwarz; tak to ja mowie ludziom na "odp###ol sie..."
ale jak juz wspomnialem wyzej - jutro napisze kilka zdan na temat tego czata... dzis nie mam juz czasu
X - 2007-06-27, 00:36
A ja nadal uważam, że Glaca nie tworzy sam dla siebie ,,do szuflady" więc mamy prawo wiedzieć jakie są zmiany w zespole, ktorego słuchamy od lat i jaka jest przyczyna tych zmian.....Ja nie mówię, żeby oni się awanturowali na forum publicznym bo mnie ich sprawy g...obchodzą....ja tylko mowię o LUDZKIM podejściu do fanów i powiedzenia : ,,słuchajcie....sprawa wygląda tak i tak...." i tyle...żeby dać nam w sposób ogólny do zrozumienia co sie dzieje, jaka jest sytuacja.....a tu cisza przez tyle czasu a jak już jest okazja żeby coś powiedzieć to wymijające odpowiedzi jak tu przedmówca już słusznie zauważył na ,,odp####ol sie".
To, że SN=Glaca to ja już dawno do takiego wniosku doszedłem i nie ma w tym nic złego....aczkolwiek kiedy odchodzi trzon zespołu to wypadałoby się jakoś do tego ustosunkować....nie mówię, że to jest obowiązek, bo nie jest...po prostu by najnormalniej w świecie wypadało jakoś to skomentować.....
Załatwianie takich spraw między sobą (czego jestem zwolennikiem) to jedno...a brak komentarza dla fanów odnośnie zmian w w ich ukochanym zespole i wymigiwanie się od pytań to drugie.....
longas - 2007-06-27, 00:44
jak da rade, to moze w niedalekiej przyszłosci sn.pl rozgranizuje czat z G i jak zechcecie to sie wypytacie jeszcze raz Glacy o rozne sprawy.....
PePe - 2007-06-27, 05:00
| longas napisał/a: | jak da rade, to moze w niedalekiej przyszłosci sn.pl rozgranizuje czat z G i jak zechcecie to sie wypytacie jeszcze raz Glacy o rozne sprawy.....
|
a moze zorganizuj czat z Magikiem i Henrykiem? takie to oczywiste w sumie, a jeszcze nikt na to nie wpadl...
Falka - 2007-06-27, 12:01
oooj, coś mi tu brzydko pachnie. Mam nadzieję że w reszcie zespołu stosunki międzyludzkie są poprawne, bo nie chcemy chyba rozpadu, co?
Aż mi smutno
Momus - 2007-06-27, 12:14
rozpadu nie będzie bo SN=glaca, co najwyżej w niewyjaśnionych okolicznościach może odejść kostek a jeden czy dwóch członków zespołu to już bez różnicy...
a tak na poważnie, to ciekawe czy magic zmajstruje kiedyś własny zespół.
zwierzak - 2007-06-27, 13:55
| PePe napisał/a: | | a moze zorganizuj czat z Magikiem i Henrykiem? takie to oczywiste w sumie, a jeszcze nikt na to nie wpadl... |
W sumie zajebisty pomysl. Oczywiscie jeszcze jeden czat z Piotrem tez by sie przydal. Ale mysle, ze wiele osob chcialoby sie dowiedziec jak to wszystko wygladalo z drugiej strony.
longas - 2007-06-27, 13:58
a macie kontakt z Magikiem i Henrym ?
bo my nie..........
zreszta po co organizowac czat, dla jednego pytania: 'dlaczego odeszliscie z zespołu?'
goat - 2007-06-27, 14:06
Nie rozumem Was normalny chat z Glaca.
Jeżeli chodzi o sprawy wewnątrz zespołu to nam nic do tego,już wiemy co i jak i koniec
Po co chcecie się dowiedzieć więcej, to są ich PRYWATNE sprawy NIC NAM DO TEGO.
Mam wrażenie ze jestem na forum gazety na "F" lub "SE" a nie na forum fanów zespołu
Informacja o ogółach lub szczegółach. Co chcecie wyjaśniać?? Już wszystko wiemy. Reszta to sprawa panów
| Cytat: | | zasłużyliśmy sobie przynajmniej na ogólnikowe wyjaśnienia. |
Czym sobie zasłużyliśmy????? Dostaliśmy informacje. Możemy ja traktować rożnie ale nie możemy żądać ani uważać ze zasługujemy wyjaśnienia Bo niby na jakiej podstawie.
| Cytat: | | ...a brak komentarza dla fanów odnośnie zmian w w ich ukochanym zespole i wymigiwanie się od pytań to drugie..... |
Gdzie jest napisane ze potrzebny jest jakikolwiek komentarz dla fanów?????
| Cytat: | | A ja nadal uważam, że Glaca nie tworzy sam dla siebie ,,do szuflady" więc mamy prawo wiedzieć jakie są zmiany w zespole, którego słuchamy od lat i jaka jest przyczyna tych zmian.....Ja nie mówię, żeby oni się awanturowali na forum publicznym bo mnie ich sprawy g...obchodzą |
Uważasz ze masz prawo wiedzieć o zmianach a kapeli kto ci dał takie prawo.
Skoro te sprawy cie gówno obchodzą to po co chcesz wiedzieć??????
Mam wrażenie ze trochę się nam pomieszały role jesteśmy fanami a nie właścicielami zespołu Sweet Noise a ja tak czytam forum to chyba niektórym się tak wydaje ze SN to ich prywatna własność
Zamiast wspierac band w trakcie oczekiwania na cd(wkońcu mówiecie i piszecie ze jestescie fanami) to wy myslicie jak by tu pogrzebac sie w cudzych sprawach.
longas - 2007-06-27, 14:14
tu chodzi goat o to ze od ponad [chyba] poł roku wszystko bylo trzymane w tajemnicy [brak oficjalnej informacji]....a kiedy jest mozliwosc uzyskania odpowiedzi na pytanie co magiem i henrym, to jestesmy zbywani wymigujacą odpowiedzią......
wystarczyłaby nawet odp. w stylu "Magic i Henry nie są w zespole od poł roku, porożniły nas niektore kwestie, nie chciałbym o tym mowic" ......mysle ze taka odp. byłaby bardziej na miejscu.
X - 2007-06-27, 14:18
Dokładnie tak....i właśnie taką OGÓLNĄ odpowiedź miałem na mysli w swoim poście a szczegóły tak jak juz napisałem....g....mnie to obchodzi. Proponuję czytac ze zrozumieniem bo wyraźnie zaznaczyłem tą właśnie różnicę.....ale w Twoim cytacie już nie ma mojego wyjaśnienia i właśnie takie wybiórcze cytaty są charakterystyczne dla gazety na ,,F"....
Dodam jeszcze kilka zdań odnośnie ,,braku wspierania bandu podczas wydawania CD"....
To o czym tu rozmawiamy nie ma nic wspólnego z CD.....wszyscy czekamy na tą płytę długo....ja osobiście kupię wersję specjalną.....kawałki, które leciały w radiu wzbudziły moje wielkie uznanie.....natomiast to co myslę o tym czacie to już powiedziałem i podtrzymuję to.
zwierzak - 2007-06-27, 14:23
No i w zasadzie dostalismy taka odpowiedz. Glaca oficjalnie przyznal, ze w zespole jest teraz praktycznie tylko on i Kostek. A na pytanie dlaczego nie chcial odpowiadac, wiec sobie zazartowal (tekst z PiSem). Panowie po prostu sie umowili, ze nie beda o tym mowic, przynajmniej na razie (wiec ani Glaca, ani Magic, ani Tod, ani nikt inny nie mowi jak to bylo).
goat - 2007-06-27, 16:40
| Cytat: | tu chodzi goat o to ze od ponad [chyba] poł roku wszystko bylo trzymane w tajemnicy [brak oficjalnej informacji]....a kiedy jest mozliwosc uzyskania odpowiedzi na pytanie co magiem i henrym, to jestesmy zbywani wymigujacą odpowiedzią......
wystarczyłaby nawet odp. w stylu "Magic i Henry nie są w zespole od poł roku, porożniły nas niektore kwestie, nie chciałbym o tym mowic" ......mysle ze taka odp. byłaby bardziej na miejscu. |
Chcieliście odpowiedz na pytanie o skład zespołu i ja otrzymaliście.
| Cytat: | Dokładnie tak....i właśnie taką OGÓLNĄ odpowiedź miałem na mysli w swoim poście a szczegóły tak jak juz napisałem....g....mnie to obchodzi. Proponuję czytac ze zrozumieniem bo wyraźnie zaznaczyłem tą właśnie różnicę.....ale w Twoim cytacie już nie ma mojego wyjaśnienia i właśnie takie wybiórcze cytaty są charakterystyczne dla gazety na ,,F"....
Dodam jeszcze kilka zdań odnośnie ,,braku wspierania bandu podczas wydawania CD"....
To o czym tu rozmawiamy nie ma nic wspólnego z CD.....wszyscy czekamy na tą płytę długo....ja osobiście kupię wersję specjalną.....kawałki, które leciały w radiu wzbudziły moje wielkie uznanie.....natomiast to co myslę o tym czacie to już powiedziałem i podtrzymuję to. |
Wyłaczyłem te fragmenty bo taki ogólny wniosek wyciągnołem z tych wypowiedzi. Pozaty skoro cie to nie obchodzi i otrzymałeś informację które chciałes to chyba wszystko jest ok.
A co do gazety F to miałem na mysli całą dyskusje a nie tylko twoja wypowiedz.
Co do wsperania zespołu to zdania w stylu:
| Cytat: | | A ja nadal uważam, że Glaca nie tworzy sam dla siebie ,,do szuflady" więc mamy prawo wiedzieć (wytłuszczenia goat) jakie są zmiany w zespole | lub | Cytat: | | uważam ze my jako ludzie kupujący płyty tego zespołu, zasłużyliśmy sobie przynajmiej na ogolnikowe wyjasnienia |
napewno powodują ze chce sie działac i tworzć.
Znowu przypominja mi sie stare forum
X - 2007-06-27, 16:47
No tak....dostałem odpowiedź.....wszyscy dostaliśmy.....szkoda tylko, że w takim stylu i po pół roku milczenia.....
longas - 2007-06-27, 16:48
| goat napisał/a: | Znowu przypominja mi sie stare forum |
nie przesadzaj
westa - 2007-06-27, 16:55
Juz czat jest wrzucony w wersji tekstowej:
http://mtv.pl/article/120..._czacie_MTV.htm
a$artana - 2007-06-27, 17:12
szkoda, ze internet tak bardzo wypacza relacje. jest jak plotki babc na laweczce w parku u mnie w małej miescinie;)- to zart, zeby nie bylo niedomowien.
zawrzało tu strasznie, a tak naprawde bez powodu chyba, nakrecacie sie przez pare stron tekstem o PiSie nie zauwazajac chyba jak brzmiała w całosci ta wypowiedz Glacy: " Powodem ich odejscia było ze zaglosowali na PiS - tu nastepuje miedzynarodowy znak oznaczajacy "ŻART" luz rozladowanie atmosfery po tem Piotr pisze: W tej chwili w zespole nie ma nikogo z osob, które nagrywały Czas Ludzi Cienia, promowały tę płytę. Rozstaliśmy się jakis czas temu, sprawa została załatwiona między nami"
potem dodaje, ze jednak został z nimi Kostek.
dalej mowi o swojej pasji dla SN, o muzykach i historii zespolu- czyli wyjasnia wam jak to bylo, jest...
pisze tez o muzykach, którzy nagrali gitary na płyte, między innymi o Tomku Osinskim. Mowi spokojnie, z szacunkiem...
Tak wiec wszystko zostało powiedziane i wyjasnione, niemniej jednak uwazam, ze odbiegacie od meritum, ktorym jest muzyka i plyta. Mały i Glaca sa przyjaciolmi od wielu lat i i to ich zupelnie prywatna sprawa dlaczego postanowili sie rozstac. Takie rzeczy zdarzaly sie w wielu zespolach. Szanuje ich obu i osobiscie uwazam, ze lepiej ze jak mowi Piotr "zalatwili to miedzy soba" czyli dogadali sie, zamiast wywlekac szczegoly na zewnatrz, czy obrazac sie publicznie na przyklad. Wtedy bylby to brak szacunku dla fanow i wszystkich innych.
Tak btw ( ups uzylam angielskiego skrotu;) to uwazam, ze wszelkie zmiany w zespole, miedzy innymi zmiany stylu czy nazwy sa sprawa muzykow, nikomu nic do tego, to oni sa tworcami calego zamieszania i oni kieruja nim tak jak chca. Czym innym natomiast jest ocenianie muzyki i samej tworczosci.
Przemek - 2007-06-27, 17:13
+ nowy filmik również na mtv
bajashi - 2007-06-27, 21:59
| a$artana napisał/a: |
uwazam, ze wszelkie zmiany w zespole, miedzy innymi zmiany stylu czy nazwy sa sprawa muzykow, nikomu nic do tego, to oni sa tworcami calego zamieszania i oni kieruja nim tak jak chca. |
Zgadzam się z tym - to, dlaczego nastąpiła zmiana składu to jest ich sprawa. Jednak sądzę, że oficjalna informacja o tym powinna się gdzieś pojawić.
Kolejna sprawa - od jakiegoś czasu działy się nieco dziwne rzeczy: na różnych stronach pojawiały się utwory, potem znikały, z oficjalnej strony zniknął odnośnik do tego forum... Nie pytam się dlaczego - to też jest sprawa zespołu. Jednak, moim zdaniem jest to nieco dziwaczne.
Podobnie dziwaczna była odpowiedź na pytanie: co zrobią z materiałem na pozostałe dwie płyty, na które rzekomo był już materiał. Odpowiedź, że oddali Dodzie i Kazikowi jest, jak to ktoś wcześniej określił na odp...ol się. Przecież tu nikt nie atakuje SN, chcemy dowiedzieć się czegoś po tak długim czasie niemożności porozmawiania, a tymczasem pan G. odpowiada jakby miał wszystko i wszystkich w przysłowiowych czterech literach. Kiedyś tego nie było...
Przemek - 2007-06-27, 22:24
Męczą mnie trochę Wasze wypociny, poza tym klepiecie non-stop to samo w kółko. Czujecie się oszukani, niedowartościowani? Człowiek próbuje zażartować, a Wy go od razu karcicie. Zespół się rozszedł, trudno...wiele zespołów się rozpada i jakoś nikt z tego wielkiej afery nie robi. Jak ktoś mądrze wspomniał taka odpowiedź ogólnikowa: "W tej chwili w zespole nie ma nikogo z osób, które nagrywały „Czas ludzi cienia”, promowały tę płytę. Rozstaliśmy się jakiś czas temu, sprawa została załatwiona między nami." powinna nam wystarczyć. Większość zespołów nie ujawnia szczegółów co do wewnętrznych wydarzeń. Grunt, że SN (mimo braku części muzyków i chwilowych kłopotów) nadal się rozwija...
Czasami wydaje mi się, że zespół przyzwyczaił Nas Fanów do otrzymywania wszystkiego w dużej ilości...
Pozdrawiam...
bajashi - 2007-06-27, 23:08
| Przemek napisał/a: | Czasami wydaje mi się, że zespół przyzwyczaił Nas Fanów do otrzymywania wszystkiego w dużej ilości...
| To prawda, poprzeczka wysoko ustawiona, gdy zaczyna opadać - od razu to widać, więc podnoszą się głosy
| Przemek napisał/a: | | Męczą mnie trochę Wasze wypociny, poza tym klepiecie non-stop to samo w kółko. | To samo - klepiemy o czacie na mtv.pl, bo taki temat
| Przemek napisał/a: | Grunt, że SN (mimo braku części muzyków i chwilowych kłopotów) nadal się rozwija...
| i chwała im za to...
Nikt tu nie ktytykuje zespołu za to, że zmienia skład, ja osobiście ktytykuję niektóre zachowania, które wydają mi się dziwaczne. Może dla innych takie nie są - bardzo dobrze. Ktoś kiedyś powiedział "gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele".
To prawda, że SN przyswyczaił nas do otrzymywania wszystkiego w dużej ilości, ale to jest to, co przyciągnęło (i przyciąga) większość z nas do niego. Gdy otrzymamy trochę dźwięków, trochę tekstów, trochę emocji, to stanie się g...o wart.
A po to jest forum - by tworzyć wypociny, które niekoniecznie są uwielbieniem, ale także krytyką. Jeden z celów istnienia for internetowych - wymiana opinii.
zwierzak - 2007-06-27, 23:16
Wymiana zdan to jedna, a pisanie ciagle jaki to Glaca jest zly, bo sobie zazartowal, to co innego. To jest forum dyskusyjne, a nie forum biadolenia. Kilka osob napisalo, ze im sie nie podoba to, czy tamto i wystarczy. A glosy, ze Glaca (czy, ze zespol) cos powinien zrobic, albo, ze ktos sie czuje oszukany to juz troche przesada.
| bajashi napisał/a: | Jednak sądzę, że oficjalna informacja o tym powinna się gdzieś pojawić.
|
No i sie pojawila. Na czacie Glaca powiedzial, ze rozstal sie z czescia zespolu.
| bajashi napisał/a: |
na różnych stronach pojawiały się utwory, potem znikały, |
Znikaly, bo linki pojawialy sie na forum, a widocznie zespol sobie tego nie zyczyl. Proste.
| bajashi napisał/a: |
oficjalnej strony zniknął odnośnik do tego forum |
Ale za to jest link do strony na ktorej to forum sie znajduje. Szczerze mowiac jest to mala roznica.
Przemek - 2007-06-27, 23:25
| Cytat: | | A po to jest forum - by tworzyć wypociny, które niekoniecznie są uwielbieniem, ale także krytyką. Jeden z celów istnienia for internetowych - wymiana opinii. |
Co do tego, to nie mam zastrzeżeń, ale naprawdę trochę nudzi fakt, że cały czas macie na języku ten sam wątek. Pragnę przypomnieć, że w czacie było też kilka innych interesujących rzeczy. Natomiast ciągłe przyznawanie sobie racji, bądź zaprzeczanie i podawanie tych samych argumentów trochę zniechęca. Co do krytyki to rzeczywiście określam ją troszkę jako dobry temat do spekulacji. Moje znudzenie może wynikać też z tego, że przed czatem (w innym temacie) też pisaliśmy o tym samym
Przemek - 2007-06-27, 23:32
Groźnie zabrzmiało, chyba do rękoczynów nie doszło?
bajashi - 2007-06-27, 23:34
| zwierzak napisał/a: | | bajashi napisał/a: |
na różnych stronach pojawiały się utwory, potem znikały, |
Znikaly, bo linki pojawialy sie na forum, a widocznie zespol sobie tego nie zyczyl. Proste.
|
Podobnie można powiedzieć: zamiast dostać odpowiedź na pytanie dostajemy odpowiedź na odwal się, pojawia się więc biadolenie. Proste.
Ok, koniec biadolenia z mojej strony, podsumowując - ostatni czat miał zupełnie inny poziom niż poprzednie. To oczywiście moje zdanie.
| Przemek napisał/a: |
trochę nudzi fakt, że cały czas macie na języku ten sam wątek. |
najwyraźniej poruszył nas bardzo...
Te głosy krytyki, są niczym innym, jak niechęcią utraty czegoś, co tak polubiliśmy.
Z mojej strony koniec narzekania.
| lolek2 napisał/a: |
Zwierzak dobrze gada , dać mu wódki ! |
Co do tego to nie polecam - co za dużo to niezdrowo
Pozdrawiam
westa - 2007-06-28, 16:51
W koncu Magik robil wiekszosc muzy dla SN. Ogladalem wczoraj sobie dvd z wood i przy kazdym autorskim numerze "muzyka: Magik"... Wiec nie ma sie co dziwic dlaczego akurat jego odejscie spodowalo tak wielkie poruszenie, badz co badz gral w tej kapeli ponad 15 lat i Sweet Noise dla wielu znaczylo tyle co tandem Glaca & Magik. Przyszlosc pokaze co z tego wyniknie
PePe - 2007-06-28, 19:29
| Cytat: | kwasek_patrol: ale moim zdaniem brak MAGICA i HENRY to spora strata
Glaca_GoscMTV: To jest Twoja sprawa, ja prowadzę dalej Sweet Noise, który jest i zawsze będzie moim życiem i tylko to mnie interesuje. |
tłumaczenie: twoj problem, mam to w dupie; to chyba oczywiste ze to powazne oslabienie skladu, czy nie mozna bylo napisac jak chce sobie z tym poradzic?
| Cytat: | badboy: Ale z Magikiem byliście jak bracia...szkoda ale najważniejsze ze pojawi się jeszcze nowsza jakość w waszej (twojej) twórczości...
Glaca_GoscMTV: ok, przez Sweet Noise przewinęło się bardzo wielu muzyków. Jedynym i najważniejszym warunkiem tego ze grali w tym zespole była twórczość, muzyka, pasja i konkretna życiowa postawa. Dalej chcę iść tym tropem. |
rozumiem ze Magik sie wypalil i juz sie nie nadawal... to chyba zamyka pytanie "dlaczego?"
| Cytat: | sphinx_: W wywiadach mówiłeś ze macie materiał na 3 płyty, co zatem zrobicie z materiałem na 2 pozostałe?
Glaca_GoscMTV: Jeden oddaliśmy Dodzie
Glaca_GoscMTV: drugi Kazikowi |
albo kompletny brakl szacunku do pytajacego, albo zmkniecie sprawy na "odp...ol" sie; kielbasa wyborcza i szara rzeczywistosc po kampanii...
| Cytat: | longas: W czerwcowym wydaniu zeszłorocznego "Gitarzysty" Magic powiedział: "W tej chwili powstają właściwie trzy płyty Sweet Noise. Jedna jest gotowa, druga i trzecia w trakcie". Stąd moje pytania: co z pozostałymi dwoma płytami o których mówił Magic? Czy zostaną w przyszłości wydane? - W końcu „The Triptic” to 3 części, a my wiemy jedynie o jednym CD w opakowaniu nowego albumu.
Glaca_GoscMTV: Przez ostatnie 4 lata powstało naprawdę dużo muzyki. Poza płytą Sweet Noise zrealizowałem pół godziny sound designingu do projektu „We are the strange”. Trudno w tej chwili powiedzieć mi, co stanie się z tą masą dźwięków, może rzeczywiście kontynuacja „The Triptic”, może pokazanie różnych jego odcieni, jest jakąś odpowiedzią. Na płytę wybrałem absolutnie najlepsze utwory, które wytrzymały próbę czasu, podróży i przemyśleń. |
to po co bylo tyle mowic o tej masie muzyki ktora powstaje? po co bylo czesto powtarzac ze dzieja sie naprawde wielkei rzeczy, ze czesc nowych kawalkow to swoisty hold dla Docenta? mialo byc o jego odejsciu, a na plycie zostal pominiety nawet kawalek bezposrednio o tej sytuacji
wg zapowiedzi nowy album mial byc czyms czym SN bedzie uderzal w inne kraje by tam zdobyc popularnosc; a teraz czytamy:
| Cytat: | | Angielski był jasnym wyborem, kiedy postawiliśmy za cel docieranie do świata. |
a po chwili
| Cytat: | badboy: W ilu krajach zostanie wydana płyta?
Glaca_GoscMTV: Glaca_GoscMTV: Za wcześnie, aby o tym rozmawiać. Zawsze stawiałem sobie bardzo wysokie cele i chciałbym dotrzeć do wszystkich zakątków globu. Pracuję nad tym juz 15 lat. |
moze to kwestia mojego zlego wyobrazenia sobie tej sytuacji, ale sadzilem ze jak premiera, to swiatowa; a tym czasesm ta "swiatowosc" tego albumu to "moze bedzie, moze nie"; i znow wychodzi goloslowie przez ostatnie 4 lata...
nadal nie moge przebolec slow o tym, ze zespol nie jest w stanie zagrac jednego koncertu... potezna plyta, potezna muzyka, potezny zespol (via 0v0 ) a nie ma komu grac... jak mawiają francuzi: what the fuck!?
Momus - 2007-06-28, 21:46
podpisuje się pod postem PePe obiema rękami, sam bym lepiej tego nie napisał...
X - 2007-06-29, 00:06
Chyba poraz pierwszy w historii mojego pobytu na tym forum zgodzę się z Pepe (trzeba zapisać w kalendarzu tę datę ).....
Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że mimo mojego przeczucia że Triptic bedzie zajebistą płytą i mimo mojego wielkiego uznania dla utworów, które leciały w radiu.....to jednak Triptic powstawał w bardzo dziwnych okolicznościach, których mimo tego czata nadal nie do końca rozumiem....W ogóle od pewnego czasu jest.....dziwnie.
Bez Magica to już będzie zupełnie inny zespół....aż mi tęskno do ekipy z CLC.....aczkolwiek zobaczymy....może nowi muzycy (niewątpię że zajebiści, bo innych Glaca nie weźmie) może wniosą coś nowego do zespołu....oby.
goat - 2007-06-29, 00:39
| Kod: | | Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować |
A gdzie tu widzisz "Mam to w dupie". Pan kwasek pisze ze to jest jego zdanie a Mr G. napisał "Ok dlamnie najwarzniejszy jest SN"
| Cytat: | Cytat:
badboy: Ale z Magikiem byliście jak bracia...szkoda ale najważniejsze ze pojawi się jeszcze nowsza jakość w waszej (twojej) twórczości...
Glaca_GoscMTV: ok, przez Sweet Noise przewinęło się bardzo wielu muzyków. Jedynym i najważniejszym warunkiem tego ze grali w tym zespole była twórczość, muzyka, pasja i konkretna życiowa postawa. Dalej chcę iść tym tropem.
rozumiem ze Magik sie wypalil i juz sie nie nadawal... to chyba zamyka pytanie "dlaczego?" |
Gdzie tu widzisz ze Glaca pisze ze sie nie nadawał??????????? bo ja tego nie widze.
sphinx_: W wywiadach mówiłeś ze macie materiał na 3 płyty, co zatem zrobicie z materiałem na 2 pozostałe?
Glaca_GoscMTV: Jeden oddaliśmy Dodzie
Glaca_GoscMTV: drugi Kazikowi
albo kompletny brakl szacunku do pytajacego, albo zmkniecie sprawy na "odp...ol" sie; kielbasa wyborcza i szara rzeczywistosc po kampanii... |
Pepe to jest poszukaj stare czaty z Glacą, zawsze miał takie poczuice humoru ktos wspominał stare czaty wiec powinien pamietac ze Glaca na tego typu pytania tak odpowiada
longas: W czerwcowym wydaniu zeszłorocznego "Gitarzysty" Magic powiedział: "W tej chwili powstają właściwie trzy płyty Sweet Noise. Jedna jest gotowa, druga i trzecia w trakcie". Stąd moje pytania: co z pozostałymi dwoma płytami o których mówił Magic? Czy zostaną w przyszłości wydane? - W końcu „The Triptic” to 3 części, a my wiemy jedynie o jednym CD w opakowaniu nowego albumu.
Glaca_GoscMTV: Przez ostatnie 4 lata powstało naprawdę dużo muzyki. Poza płytą Sweet Noise zrealizowałem pół godziny sound designingu do projektu „We are the strange”. Trudno w tej chwili powiedzieć mi, co stanie się z tą masą dźwięków, może rzeczywiście kontynuacja „The Triptic”, może pokazanie różnych jego odcieni, jest jakąś odpowiedzią. Na płytę wybrałem absolutnie najlepsze utwory, które wytrzymały próbę czasu, podróży i przemyśleń.
to po co bylo tyle mowic o tej masie muzyki ktora powstaje? po co bylo czesto powtarzac ze dzieja sie naprawde wielkei rzeczy, ze czesc nowych kawalkow to swoisty hold dla Docenta? mialo byc o jego odejsciu, a na plycie zostal pominiety nawet kawalek bezposrednio o tej sytuacji |
Pepe robiłes kiedys muze??? Interesujesz sie muzyka wiec chyba wiesz ze wczasia prac nad albumem robi sie X utorów i cześć wchodzi na płyte część nie. Tracki Docenta sa na The Trptic. To jest z tego co wiem ostatnia rzecz jaką nagrał. Ta płyta jest hołdem dla Niego.
Nie ma Cold Days - Glaca na czacie wyjaśnił dlaczego.
| Cytat: | wg zapowiedzi nowy album mial byc czyms czym SN bedzie uderzal w inne kraje by tam zdobyc popularnosc; a teraz czytamy:
Cytat:
Angielski był jasnym wyborem, kiedy postawiliśmy za cel docieranie do świata.
a po chwili
Cytat:
badboy: W ilu krajach zostanie wydana płyta?
Glaca_GoscMTV: Glaca_GoscMTV: Za wcześnie, aby o tym rozmawiać. Zawsze stawiałem sobie bardzo wysokie cele i chciałbym dotrzeć do wszystkich zakątków globu. Pracuję nad tym juz 15 lat.
moze to kwestia mojego zlego wyobrazenia sobie tej sytuacji, ale sadzilem ze jak premiera, to swiatowa; a tym czasesm ta "swiatowosc" tego albumu to "moze bedzie, moze nie"; i znow wychodzi goloslowie przez ostatnie 4 lata... |
Nagraj płyte i wydaj ja za granica a potem marudz.
| Cytat: | | jak mawiają francuzi: what the fuck!? |
Nie znam zbyt dobrze francuzów ale nie wydaje mi sie zeby mówili "Co za uniwersytet"
| Cytat: | na różnych stronach pojawiały się utwory, potem znikały,
Podobnie można powiedzieć: zamiast dostać odpowiedź na pytanie dostajemy odpowiedź na odwal się, pojawia się więc biadolenie. Proste.
Ok, koniec biadolenia z mojej strony, podsumowując - ostatni czat miał zupełnie inny poziom niż poprzednie. To oczywiście moje zdanie. | A moim zdaniem to marudzienie dostajemy odpowdzi a ciagle nam mało moze chcieli byscie poznac jakie gadzie SN noszą????(zeby wojny nie było to jest żart)
| Cytat: | Chyba poraz pierwszy w historii mojego pobytu na tym forum zgodzę się z Pepe (trzeba zapisać w kalendarzu tę datę ).....
Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że mimo mojego przeczucia że Triptic bedzie zajebistą płytą i mimo mojego wielkiego uznania dla utworów, które leciały w radiu.....to jednak Triptic powstawał w bardzo dziwnych okolicznościach, których mimo tego czata nadal nie do końca rozumiem....W ogóle od pewnego czasu jest.....dziwnie.
Bez Magica to już będzie zupełnie inny zespół....aż mi tęskno do ekipy z CLC.....aczkolwiek zobaczymy....może nowi muzycy (niewątpię że zajebiści, bo innych Glaca nie weźmie) może wniosą coś nowego do zespołu....oby. | A kto powiedział musimy wiedzec dokładnie wszystko co gdzie kiedy co jadł Glaca w piątek 26.10.2006 o 14:30 itp.
Małgosia - 2007-06-29, 01:18
Wiecie co... Już mi się odechciewa tu zaglądać...
Jak wchodzę i mam do przeczytania 20 postów w których kłócicie się dlaczego Magik nie gra już w SN, jakie to się Wam wyjaśnienia nie należą, analizujecie każde zdanie które powiedział Glaca żeby wyciągnąć z niego ile się da a czasem i więcej niż faktycznie się w nim znajduje to aż żal dupę ściska...
Owszem dla każdego z nas odejście pewnych osób z SN jest stratą, ale musimy się z tym pogodzić!
a$artana - 2007-06-29, 09:29
Oh putin! Qu'est-ce qui ce passe? jak mowia Anglicy
Moze najpierw zastanowmy sie co znaczy "po francusku;)" slowo Tryptyk. Owszem Maly mowil wielokrotnie o tym ze nagrali sporo materialu, ale mowil tez, ze nie wiadomo czy to wydadza, jak to wydadza, pod jakim szyldem. Skoro na "The Tryptic" zostaly wybrane kawalki z tego materialu, to w pewnym sensie mamy takie 3w1 i moze stad tytul plyty.
NIe rozumiem skad w Was tyle podejrzliwosci, sledzicie kazdy ruch, a kazda najmniejsza nawet watpliwosc jest rozwijana w negatywnym i krytycznym swietle
Tam gdzie Glaca zartuje dopatrujecie sie najgorszych intencji, ale nie widzicie, ze zaraz niżej na pytanie dotyczace plyty odpowiada dokladnie i z pasja artysty, który mowi o swoim dziele.
A juz argument o kawalku dla Doca. Kurde, to utwor napisany w specjalnych okolicznosciach i emocjach, zespol ma prawo zadecydowac, ze nie chce go wydawac, ale teksty typu "na plycie zostal pominiety nawet kawalek bezposrednio o tej sytuacji" sugerujace, ze cos zostalo olane sa nie na miejscu.
Adam - 2007-06-29, 12:10
| Małgosia napisał/a: | Wiecie co... Już mi się odechciewa tu zaglądać...
Jak wchodzę i mam do przeczytania 20 postów w których kłócicie się dlaczego Magik nie gra już w SN, jakie to się Wam wyjaśnienia nie należą, analizujecie każde zdanie które powiedział Glaca żeby wyciągnąć z niego ile się da a czasem i więcej niż faktycznie się w nim znajduje to aż żal dupę ściska...
Owszem dla każdego z nas odejście pewnych osób z SN jest stratą, ale musimy się z tym pogodzić! |
Dokładnie ten temat to jeden wielki przerost formy nad treścią, nadinterpretacja.
Momus - 2007-06-29, 12:22
no to zamknijmy go i będzie po sprawie. czat był, nie ma już nic do dodania.
longas - 2007-06-29, 12:54
| Momus napisał/a: | | no to zamknijmy go i będzie po sprawie. czat był, nie ma już nic do dodania. |
skąd wiesz? moze nowi uzytkownicy zechca cos dodac od siebie ?!
PePe - 2007-06-29, 13:10
Goat...
Jak ktos pisze co mysli na temat danej sytuacji,a w odpowiedzi słyszy "to twoja sprawa, ja robie swoje", to dla mnie brzmi to jak "nie interesuje mnie Twoje zdanie, dla mnie nic sie nie stalo i dzialam dalej"; brakt glownego kompozytora muzyki to "nic"?
| Glaca napisał/a: | | przez Sweet Noise przewinęło się bardzo wielu muzyków. Jedynym i najważniejszym warunkiem tego ze grali w tym zespole była twórczość, muzyka, pasja i konkretna życiowa postawa. |
wlasnie to uznalem za najmniej fajna rzecz z wszystkich powiedzianych na czacie; ja wyciagam z niej tyle co: Magik juz nie nadawal sie do robienia tego, co ja chcialem robic; po prostu jest to dla mnie potwierdzenie slow, ktore podobno padly z ust Henryka o muzyce i światełkach; wynika z tego jedno: Glaca poszedł tak daleko, jak daleko nie chcieli isc gitarzyści (może dla nich to był regres a nie progres?); jesli tak jest, to dlaczego tego nie powiedziec wprost?
co do żartu: ja nie ma mnic przeciw żartom, i nie komentowałem wszystkich (np spodobal mi sie ten o rybkach ); ale tam gdzie jest konkretne pytanie w dosc konkretnej sprawie to chyba wypada odpowiedzieć... chocby nakreslic zaistniala sytuacje... pytajacy zostal zignorowany; pytanie bylo na tyle istotne, ze chyba kazdy mogl sie poczuc olany bo tez chce to wiedziec;
wiem ze czesc utworow wchodzi na plyte, czesc nie; sam o tym ostatnio komus pisalem na przykladzie T.Love; tylko ze moglismy w mailingach przeczytac inforamcje: nowa plyta bedzie dotyczyla tego co sie stalo, beda w niej emocje zwiazane z odejsciem Krzyśka... no i co... wychodzi na to ze byl material, zostal odlozony na polke bo umiera Docent, nagrywany jest nowy dotyczacy jego odejscia, do tego jeszcze jakis material... no to ja juz sie gubie w zeznaniach... dlatego pytam: co z wszystkimi zapowiedziami ktore pojawialy sie do tej pory? bylo duzo pisania o "prawie gotowych" trzech albumach, o tym ze "moze rzucimy wszystko i zaczniemy od poczatku", a teraz wlasciwie nie wiadomo kiedy powstaly te utwory, czy jest to jakas wypadkowa tych trzech albumow czy jednak cos zupelnie od nich oddzielnego; tylko o to mi chodzi: co z zapowiedziami ktore czytalismy z piana na ustach przez 4 lata?
| Goat napisał/a: |
Nagraj płyte i wydaj ja za granica a potem marudz. |
to nie ja zapowiadalem wielkie wyjscie na swiat...
Asa masz racje: moze te 3 plyty to wlasnie kolejne znaczenie tytulu; jendo znaczeni tryptyku jzu sugerowalismy; mzoe to jest drugie: 3 plyty, 3 warstwy bo byly to zupelnie odmienne rzeczy;
ale ja nie pytam zeby sie wyladowac; ja po prostu probuje zrozumiec to i tamto z tego belkotu, ktory czytalismy od wielu miesiecy w mailingach; prace nad plyta przedluzaly sie i zespol uprzyjemnial nam ten czas zapowiedziami na temat tego o uslyszymy; pamietam mailing w ktorym byla mowa o pojscie w strone Therionu i klimatow afrykanskich (co wtedy bylo zupelnie niezrozumiale i niewyobrazalne); ja chce po prsotu jasnej odpowiedzi: co zostalo z tych slow o powstajacej muzyce, co dostaniemy; jako ktos kto chce wydac swoje ciezko zarobione pieniadze na plyte zespolu, to chyba mam prawo wiedziec chociaz ile z tego co trafialo do nas w formie zapowiedzi zostanie wypuszczone dla mas.
zwierzak - 2007-06-29, 14:10
Ale przeciez Glaca o tym mowil wczesniej. I mowil tez na czacie (moze nie bezposrednio).
Kawalki powstaly juz dawno temu, perkusje nagrywal Docent (przynajmniej do wiekszosci), a pozniej Glaca zdecydowal, ze pojedzie do Afryki i kawalki te ulegly pewnym zmianom. Przynajmniej ja tak to wszystko widze.
Hans_Giebenrath - 2007-06-30, 03:45 Temat postu: dwie sprawy Ja właściwie zgadzam się po troszce z obydwoma różnie skrajnymi opiniami. Uwazam, ze prawda jest zarówno troche w tym co napisał Goat jak i Pepe. Ja słucham SN od 1995 roku przez wszystkie te lata ich twórczość bardzo wiele znaczyła , dla mojego życia. Najpierw troszke zasmucił mnie fakt,iz z zespołu odchodzi Balbina,który wraz z Glacą założył ten zespół,lecz musiałem to zaakceptować i uszanować tę decyzję. Później o po tym co powiedział Glaca w makakofonii,iz zespół SN to dwóch muzyków współpracujacych z innymi muzykami(jak w zespole Ministry), również uszanowałem takie podejście. Najważniejsze,dla mnie było, ze nadal tworzą, a ich twórczość to, dla mnie coś w rodzaju daru. Kurcze, nie chce sie bardziej rozpisywac,bo mam do tego tendencję. W kazdy razie, teraz mamy do czynienia z sytuacją, w której nie ma również nawet Magica, będac przywiazany jako fan do jego dużego wkładu w SN, cieżko jest mi sie z tym pogodzić, jednak Sweet Noise nadal istnieje,Glaca wciąż pisze przejmujace teksty jest niezwykle ekspresywny,muszę więc brak Magica z wielkim bólem zaakceptować. Zgadzam sie natomiast, iz nie powiadomiemie o tym fanów, gdy miało to miejsce było nie w porządku,a zartowanie sobie z tego faktu zamiast podawanie możliwie wyjasniajacej odpowiedzi jest trochę przykre. Jednak lider naszego SN jest równiez człowiekiem i również ma swoje wady,słabosci (to nić nadzwyczajnewgo), za to ile zrobił świetnej muzyki ile ważnych tresci przekazał przez ten czas i nadal to robi. Patrze na człowieka jako całość i takie postepowanie, które uwazam za nie w porządku na tle tylu innych pozytywnych działań jest chyba przebaczalne.
Lecz w zasadzie to miałem nie o tym. Otóż jesli chodzi o znaczenie tytułu płyty, to z tego co mówił mi Glaca,gdy rozmawiałem z nim w zeszłym roku,to Triptic bo utwory na płycie składają się z trzech muzycznych części. I faktycznie słuchając np. Vahan song , Victims of war,,,Black leather boots" daje sie to zauwazyć w pozostałych już znanych jakoś mniej.
Tak tez sobie wyobraziłem w mym zdegenerowanym umysle, biorac pod uwage co odpowiedział ł G na moje pytanie,,...to projekt, który w swojej uniwersalności będzie łączył cały świat, jest to opowieść o poszukiwaniu rzeczy najważniejszych w życiu, o cenie jaką musimy płacić za własną drogę, wiarę we własne ideały, wiarę w człowieczeństwo i że jako ludzie mamy prawo dowolności i pokoju." , ze jest to troche nawiązanie do Freudowskiej teorii aparatu psychicznego, gdzie mamy 3 struktury osobowosci:,, Id" czyli aspekty nieswiadomosci jak potrzeby,popędy i afekty, ,,superego" czyli zinternalizowane od społeczenstwa normy, zasady itd. oraz ,,ego" czyli struktura po międzyi id, a superego znaczy swiadome myślenie posługujące sie zarówno narzuconymi normami jak i popędami,a co najwazniejsze krytyczne myślenie.
Tak teraz sobie mysle majac przd soba okładkę, iz ta kreska w srodku to droga, która swiadomie podążamy czyli ego, a te dwie po boku to:po jednej stronie własne ideały wartości, a ta druga to wszelkie czynniki narzucone przez ustalone normy i które nam to utrudniają lub uniemożliwiają. I tak przez cała nasza drogę( tą po środku) te dwie z boku zawsze nam towarzyszą. Oczywiście teoria Freuda posłużyła tu, tylko za wzór jest to moja własna inerpetacja na podstawie moich skojarzeń. Co o tym myślicie?
|
|