Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Projekty Poboczne - M.T.Void

goat - 2010-09-12, 12:04
Temat postu: M.T.Void
Może Was to zainteresuje ;)
Cytat:
11 September, 2010 (12:44pm)
A MESSAGE FROM A CERTAIN BASS GUITARIST

"We are proud and excited to announce the imminent release of "Nothing's Matter", the complete and concise work of "M.T.Void" - an experimental collaboration, of the sonic kind, between Justin Chancellor and Peter Mohamed. The logistics of making this available to you all have so far proved to be an obstacle. We are currently in the process of procuring a remedy... Our only business is making music, and businessmen are bad company for our record...

P.S. The staff at Guantanamo Bay Records really needs a space station vacation. xxx"
cytat za www.toolband.com
Link do cytowanego tekstu http://www.toolband.com/index_frames.html

http://www.mtvoidband.com/M.T.void.html
M.T.Void na YouTube
M.T.Void na Vimeo
Myspace
Blog

Matek - 2010-09-12, 13:08

o ku*wa [2]

Nic więcej narazie nie powiem :hihi:

Przemek - 2010-09-12, 16:01

Cytat:
M.T.void - wspólny projekt Piotra Glacy Mohameda ze Sweet Noise i Justina
Chancellora, basisty zespołu Tool.

Informacja o płycie Nothing's Matter projektu M.T.void, parę dni temu
pojawiła sie na oficjalnej stronie zespolu Tool.
http://www.toolband.com/index_frames.html

Płyta M.T.void powstawała w Los Angeles, w studio Justina Chancellora,
przez ostatnie dwa lata. Za mix, produkcję i kompozycje odpowiedzialni są
obaj: Justin i Glaca. Mastering jest dziełem Bob'a Ludwiga, który
masterował m.in. AC/DC, Jimiego Hendrixa, Pink Floyd, Tool, Nirvanę i Rage
Against The Machine.

W tej chwili album przygotowawywany jest do wydania. Faktem, który dla
polskiej publiczności może okazać się najważniejszy i najbardziej niezwykły
- prawie wszystkie utwory są zaśpiewane w języku polskim. Wyjątkiem są te
fragmenty albumu na których śpiewa � Justin Chancellor.

'Ta płyta to spełnienie moich marzeń, zwieńczenie naszej wieloletniej
przyja�ni i dowód na to, że wszytko jest możliwe. To jest zdecydowanie
najgłębszy i najbardziej niezwykły materiał nad jakim w życiu pracowałem.
Kiedy Justin powiedział mi, że bardzo ceni albumy Sweet Noise Czas Ludzi
Cienia i Koniec Wieku, zaśpiewane po polsku, i chce abym wlaśnie w swoim
ojczystym jezyku napisał i wykonał teksty, wiedziałem iż powstanie coś
totalnie innego od naszych poprzednich dokonań. Pisałem cały materiał
Nothing's Matter wspólnie z Justinem na wzgórzach L.A. myśląc o Polsce, o
ludziach którzy są mi bliscy. Tęskniłem za rodziną i fanami mojej muzyki.
To wszystko znalazło ujście w tekstach, które musiałem nauczyć się
wykonywać tak, żeby ludzie którzy polskiego nie znają czuli w pełni mój
przekaz. Wielu Amerykanow twierdzi, że to się udało, i co najciekawsze,
totalnie kręci ich nasz jezyk. Ta płyta to oprócz mnie i Justina również
grupa najbliższych przyjaciół, w tym jego żona Shelee (!), która zagrała w
jednym utworze na basie.

Płytę masterował Bob Ludwig, ten sam, który pracował z wieloma moimi
muzycznymi bohaterami, i przysiegam, kiedy ściskałem mu dłoń dziękując za
przepiękny mastering, miałem łzy w oczach. Nie mogę się doczekać kiedy ten
piekny album trafi do Waszych rąk. Muzyka zawsze wygrywa! Glaca'

Fragmenty utworów i zdjęcia znajdziecie tutaj:

http://www.myspace.com/mtvoidband

http://www.facebook.com/p...30259925?ref=ts

http://www.youtube.com/user/MTvoidband

http://www.mtvoidband.com

Guldur - 2010-09-12, 20:14

elektryzujące.............................
a1ien - 2010-09-12, 22:10

i właśnie na to czekałem od wielu lat...
Amat3uR - 2010-09-12, 23:01

I ja jestem zaskoczony. Super, czekam na całość :)
Momus - 2010-09-12, 23:41

muszę przyznać, że po wielu miesiącach grobowej ciszy glaca wraca z mocnym pier+olnięciem. Cieszę się jak dziecko :D My riot, Serce, M.T. void. Czuję, że będzie grubo :twisted: Cierpliwie czekam na koncerty, za którymi tak bardzo tęskniłem. Może jeszcze trochę poczekamy ale pojawiają się widoki na nowy Sweet Noise co już w ogóle napawa mnie euforią. W dodatku na horyzoncie jest jakaś bardziej ścisła kolaboracja z Rysiem Andrzejewskim. Czuję, że warto było czekać.
X - 2010-09-12, 23:50

dopiero teraz tak naprawdę skumałem sens tej całej wyprawy do Stanów.
chyba każdy kto bawi się muzą eksperymentalną wpadł w kompleksy po wysłuchaniu czegoś takiego. ja zostałem położony i skopany na leżąco. poza słowem ,,gratuluję" nic innego nie przychodzi mi do głowy.

King_Kschychooo - 2010-09-13, 00:12

A mowilem ze cos z tego bedzie. Ze G robil cos o czym nam nie mowil. az chce sie zyc
X - 2010-09-13, 02:42

King_Kschychooo napisał/a:
A mowilem ze cos z tego bedzie. Ze G robil cos o czym nam nie mowil.

czekaj Krzychu, jak to było? ,,wieczni optymiści"? :-P

Przemek - 2010-09-13, 11:23

Słucham dzisiaj i nie mogę wyjść z podziwu. Trochę przypomina ostatnią płytę Mansona. Wiem, wiem, dziwne porównanie, ale naprawdę. :)
alkanet - 2010-09-13, 13:42

Super. Nie mogę przestać tego słuchać. Już nie mogę się doczekać reszty.
longas - 2010-09-13, 18:44

miało dupy urywac, a tymczasem z moja dupą wszystko w porzadku....
mnie to nie zachwyciło....

serce, mt.void - no
my riot - yes

Małgosia - 2010-09-13, 20:38

http://twitter.com/mtvoid_band
http://soundcloud.com/mtvoid
http://mtvoid.tumblr.com/
http://digg.com/mtvoidband

Ja na razie ciesze się z tego, że coś się dzieje, ale projektu wybitnie nie czuję.
Czekam, Serce też mi się nie podobało zanim nie usłyszałam Hirayoshi.

Przemek - 2010-09-13, 20:58

Małgosia napisał/a:
Ja na razie ciesze się z tego, że coś się dzieje, ale projektu wybitnie nie czuję.
Czekam, Serce też mi się nie podobało zanim nie usłyszałam Hirayoshi.

Mi właśnie bardziej podoba się MT Void od Serca, chociaż Hirayoshi jest jednym z najlepszych kawałków udostępnionych od czasu premiery The Triptic.

King_Kschychooo - 2010-09-14, 00:19

X napisał/a:
King_Kschychooo napisał/a:
A mowilem ze cos z tego bedzie. Ze G robil cos o czym nam nie mowil.

czekaj Krzychu, jak to było? ,,wieczni optymiści"? :-P

Dokladnie :P

Matek - 2010-09-14, 12:02

Sorry, ale gdzie jest do posłuchanie te całe Hirayoshi ? Bo na myspace Serca tego nie widzę ...
Małgosia - 2010-09-14, 14:54

No właśnie, zostały tylko trzy kawałki, ciekawe... Bardzo ciekawe :>
Momus - 2010-09-14, 19:40

Hirayoshi, już dawno zostało zdjęte. A zacny to kawałek.
nofink - 2010-09-15, 23:19

Jaram sie! muzycznie jak i tekstowo. W koncu duzo duzo polskiego tekstu.
X - 2010-09-16, 00:32

w ,,Wendell" fajnie wokale są zrobione.
Didier z Rivii - 2010-09-16, 23:27

ogólnie fajnie bardzo to wszystko brzmi :) bardzo noise'owo no i mega linia basu, czego w sumie można się było spodziewać po takiej kooperacji ;)
Momus - 2010-09-17, 00:29

kolejny "staruszek" się odezwał. co się dzieje Panie i Panowie :P
PePe - 2010-09-17, 21:10

Qereidid in da hałz! ;)

Dziwnie to brzmi; kawałek raz zalatuje ostrym dźwiękiem, a potem przytłacza basem strasznym. To raczej nie będzie muzyka na niedzielne popołudnie...

dana - 2010-09-17, 23:18

.........czekam z niecierpliwością :oops:

..super...................

:!:NEO genialny utwór :!: ..wyczekuję płyty :!:

zwierzak - 2010-09-20, 16:39

Nie przemawia to do mnie zupełnie.
dahlia - 2010-09-21, 21:43
Temat postu: czad
Ale czad ten news! Bardzo się ciesze :) . To co słyszę we fragmentach jest przejmujące i trudne. Lubię wyzwania. A Glacy dopinguję!
groromik - 2010-09-26, 00:50

Witam forumowicze! Obserwuję to zjawisko od jakiegoś czasu i nie mogę się nadziwić! Jestem fanem zespołu Sweet Noise od dawna i nie rozumiem jak możecie się tak dać robić w balona. To że Glaca nagrał coś z Justinem Chancellor'em nie znaczy wiele jeśli ta muzyka jest kiepska. Prawda jest taka że od wydania płyty Tryptyk nie usłyszałem ze strony zespołu Sweet Noise nic ciekawego. Glaca nie ma pomysłu na muzykę w ogóle i nie potrafi sobie z tym poradzić a to że poznał prywatnie zespół Tool niewiele mu pomaga. W mojej opinii Sweet Noise się skończył dawno temu i nikt się do tego nie chce przyznać! Słuchałem bardzo długo płyt takich jak Koniec Wieku, Czas Ludzi Cienia czy Revolta. Tam były UTWORY, czyli ciekawe piosenki z pomysłem na muzykę, zaskakujące, pełne pięknych brzmień i po prostu muzyki a to co teraz słyszę to kiepska zaloopowana komputerowa muzyczka która nie urzeka niczym. Zastanówcie się co zrobił Glaca od czasu odejścia Toda i Magica i całej reszty zespołu? Wydał Tryptyk. Tyle! Nie mogę patrzeć i słuchać zachwytów nad tą słabizną, wygląda na to że nie słuchacie muzyki tylko czytacie newsy... Najwyższy czas zamknąć ten rozdział. Pozdrawiam. Respect!
Matek - 2010-09-26, 11:00

Ej ziomuś, nie jesteśmy ślepi ani głusi. Jeżeli Glaca wyda chu*ową płytę, to pomimo sentymentu do twórczości tego pana, nie będe kupował jego płyt, ani napier*alał grafitti M.T.Void czy My Riot po przystankach auutobusowych w moim mieście ... Ale tak szczerze : ciągle się powtarzasz że Glaca NIE WYDAŁ NIC DOBREGO OD TRIPTICU ... ziom ... ale tak szczerze - Glaca nie wydał NIC od Tripticu ! Więc gdzie tu logika ? Narazie mamy parę dem My Riot i M.T.Void (a do Serca i Noise Inc się nie przywalaj, bo to osobne projekty, może serio Glacy potrzebne jako odskocznia). Poczekaj aż My Riot lub Void wyda album ... (albo w ogóle na nowy album Sweet noise - bo nie drogi kolego, zespół nie przestał istnieć - może powiesz skąd masz takie info ?A to głównie o śmierci SN jest Twój post) . Jeżeli serio wydadzą lipę na maxa (w co wątpię) - to posłucham z sentymentu, ale nie będę każdemu wpie***lał akcji na łeb że to jest genialne, bo Glaca ładnie zakręci. I wtedy Ci przyznam rację. Tylko poczekajmy aż wydadzą coś, co zostanie uznane za FINALNY, PEŁNY produkt, okej ? 8)
groromik - 2010-09-26, 17:58

Szanowny Mr Matek. Nie potrzeba być geniuszem żeby mieć takie informacje. Mam oczy, uszy i mózg w głowie i to wystarczy! Może mi powiesz na ilu koncertach zespołu Sweet Noise (który jak się zarzekasz „nie przestał istnieć”) byłeś od wydania Tryptyku? Może odbyła się trasa koncertowa promująca Tryptyk a ja ją jakimś cudem pominąłem? Może w Stanach co? Jedyne na co chciałem zwrócić uwagę to na ten właśnie fakt, że o ile się nie mylę to właśnie piszemy do siebie na forum zespołu Sweet Noise a tu cały czas padają nazwy takie jak M.T.Void czy My Riot więc o co chodzi? Niech się otworzy forum T.Void'a i piszcie sobie tam co chcecie! To już nie jest Sweet Noise i uważam że przez szacunek dla Fanów tego zespołu to forum powinno zostać zamknięte a Glaca mógłby wreszcie napisać co się naprawdę dzieje. Bardzo chętnie poszedłbym na koncert Sweet Noise ale chyba nie będzie mi dane....
P.S. Tak dokładnie uważam że to co Glaca robi od Tryptyku to wypociny. Sorry :-P

longas - 2010-09-26, 18:15

Cytat:
To już nie jest Sweet Noise i uważam że przez szacunek dla Fanów tego zespołu to forum powinno zostać zamknięte

nie bardzo rozumiem tego fragmentu....
czyli wychodzi na to ze sami siebie nie szanujemy bo piszemy na tym forum?

Matek - 2010-09-26, 19:23

Groromiku, a więc masz informacje stąd że "jak nie widać - to nie ma" ... załamka. A info że zespół istnieje mam od samego Glacy, bo się go o to pytałem na koncercie Peji. Wiem, że może tekst w stylu "tak, SN istnieje i powróci" to nie jest jakaś tam konkretna informacja, ale jednak jest. I myślę, że w ch*a mnie nie zrobił, no bo mając zamkniętą, dociekliwą grupę fanów nie byłoby mu na rękę ściemniać jednego z nich. Wiesz, może nagra i wyda płytę w 2013. No i co z tego się pytam ? Nie gonią go terminy, nie ma innych członków zespołu, którzy by się wściekali, że wokalista robi coś na boku, zamiast pomagać im zarabiać hajs/tworzyć sztukę. Niech zajmie się tym do czego teraz ma serce i wenę, a Sweet Noisem kiedy mu się zachce. Szkoda wprawdzie, że fani Comy albo Linkin Parku przykładowo w ciągu dekady dostaną 3-4 albumy a fani SN 1-2 (liczby te, to moje czyste gdybania akurat), ale za to wypieszczony na maxa (nawet, jeśli jeszcze bardziej elektroniczny... zresztą kto wie, G lubi zaskakiwać) i w sumie mam to gdzieś bo SN > Coma, Linkin Park itp. Przekładam jakość nad ilość :P
eN - 2010-09-26, 23:22

a ja tu jestem jednym ze sponsorów tego forum i życzę se, żeby se ono funkcjonowało dalej :]
co więcej, jeśli nie podoba Ci się, nowy przybyszu to, co się tutaj dzieje - nie wracaj tu więcej. Skoro sentymentem darzysz pierwsze płyty SN, nie widzę żadnych przeszkód co do tego, byś w swym odtwarzaczu wciskał-Repeat All. Nigdzie nie zostało zapisane, że artysta ma obowiązek grać koncerty i organizować trasy. Nie każdy uważa, że to co robi G po wydaniu Tryptyku to wypociny.
Lubię elektroniczną zaloopowaną muzyczkę. I chciałabym tworzyć elektronicznie zaloopowaną muzyczkę. Tak jak G czy Liam Howlett!!!
I powtórzę po raz kolejny to, co powtarzam od dawien dawna. Artysta nie jest marionetką tworzącą produkt pod dyktando publiki - jest wolny i ma prawo robić co chce (oczywiście należy tu rozróżnić artystę od wykonawcy).
:]

Amat3uR - 2010-09-26, 23:24

n1
a1ien - 2010-09-26, 23:25

tania prowokacja.. nie ma się co podniecać..
PePe - 2010-09-27, 10:29

Matek napisał/a:
Jeżeli Glaca wyda chu*ową płytę, to pomimo sentymentu do twórczości tego pana, nie będe kupował jego płyt, ani napier*alał grafitti M.T.Void czy My Riot po przystankach auutobusowych w moim mieście

a z całej tej smutnej dyskusji o kupie w eterze ten element jest najbardziej optymistyczny :twisted: stary, coś mi się zdaje że się przekwalifikowałeś z hh na gitarkę, a tutaj chyba ze "szprajem" nie po drodze :lol:

groromik miszcz - proponuję, żebyśmy rozeszli się do domu, a longasa i lolka zamknąć w pudle z dożywotnim zakazem zbliżania się do komputera z dostępem do łeba :D

Matek - 2010-09-27, 12:06

PePe napisał/a:

a z całej tej smutnej dyskusji o kupie w eterze ten element jest najbardziej optymistyczny :twisted: stary, coś mi się zdaje że się przekwalifikowałeś z hh na gitarkę, a tutaj chyba ze "szprajem" nie po drodze :lol:

Błąd ;] Ciężka muzyka od 11 roku życia :P A już jestem sporo po 20-tce ... ale no offence taken ;] Właściwie do wręcz przeciwnie, do czystego hh powoli się przekonuje od jakiegoś czasu ... ale wolę horrorcore :) A czemu graffiti i ciężkie brzmienia mają nie iść w parze, nie kapuję ? Swego czasu na moim osiedlu wszystkie przystanki miały wielki napis Sweet Noise :P

Groromik - szczerze mówiąc ta dyskusja troszkę nie ma sensu, bo zobacz - nie podoba Ci się , że piszemy na forum SN, bo SN nie istnieje (wg. Ciebie). Ale sam pomyśl - jeżeli nie ma już Magika, to Glaca pozostaje JEDYNĄ osoba z oryginalnego składu. A więc skoro Sweet Noise = Glaca, (który jako SN podobno jeszcze coś wyda), to chyba naturalne, że fani w oczekiwaniu na nową płytę ulubionego zespołu, rozmawiają ze sobą o tym, co się dzieje w międzyczasie z wokalistą, który niejako JEST tym zespołem ;) Tak, wiem,zawiłe, ale w sumie logiczne :P

X - 2010-09-27, 13:55

Matek napisał/a:
wolę horrorcore :)

ło Boże, a cóż to? :rotfl:

Matek - 2010-09-27, 17:24

Taki rodzaj hip-hopu, ale opowiadający o naprawdę porytych rzeczach, np o schizofrenii, beat przeważnie jest zrobiony na podstawie piosenek metalowych albo muzyce z horrorów, czasami masz growl w refrenie. Najlepszym (w Polsce jednym z nielicznych dobrych) wykonawców jest raper Słoń :P Polecam http://www.youtube.com/watch?v=EAFXWK4deZk
Matek - 2010-09-27, 17:24

Taki rodzaj hip-hopu, ale opowiadający o naprawdę porytych rzeczach, np o schizofrenii, beat przeważnie jest zrobiony na podstawie piosenek metalowych albo muzyce z horrorów, czasami masz growl w refrenie. Najlepszym (w Polsce jednym z nielicznych dobrych) wykonawców jest raper Słoń :P Polecam http://www.youtube.com/watch?v=EAFXWK4deZk
X - 2010-09-27, 18:34

płytę Słonia ,,Chore Melodie" mam na CD i bardzo sobie cenię więc co Ty mi tu....gadasz. ;) bawią mnie tego typu nazwy, nie ma żadnych horrorcorów, nintendocorów, ghotico-pałero- metalo hip hopów, jakiś idiota to wymyślił, z całym szacunkiem. ;)

to jest takie pierdolenie ludzi, którzy szufladkują muzykę, żeby nie robić OT, powiem że byłem ciekaw czy sie komuś będzie chciało na to odpisywać. nikt nikogo tu nie trzyma na siłę, jak się komuś nie podoba to niech nie słucha, nie rozumiem w czym problem. rzeczywiście bardzo dziwne, że o solowych projektach wokalisty Sweet Noise piszemy na forum Sweet Noise. G zawiesił działania swojej macierzystej kapeli na rzecz zajawki, którą złapał w ostatnich latach i spoko. ja też na początku byłem sceptyczny ale muza eksperymentalna nie jest zła jeśli się ją pozna bliżej, na tym polu M.T. Void jest jedną z lepszych rzeczy jakie słyszałem.

Al Jourgensen też był jedynym członkiem zespołu który był w nim od początku i powiecie mi, że Ministry było z tego powodu słabe?

Amat3uR - 2010-09-27, 18:38

Szufladki się przydają, jak się z kimś gada o muzie ;)
PePe - 2010-09-29, 11:56

a to przypadkiem nie chodziło o vegetarian progresive grindcore? :twisted:

A tak BTW: ten cały słoń, to najkrócej mówiąc kupa; ostatni raz słyszałem coś takiego mając 10 lat i przechodząc krótki acz burzliwy okres fascynacji NASem :/ czytelność tekstu, jakość bitu i melodyka mniej więcej na tym samym, żenująco niskim, poziomie;

a1ien - 2011-03-20, 16:40

http://www.facebook.com/mtvoid

Cytat:
One M.T.void song will be broadcasted tomorrow on Polish Radio Channel 3 around 21:00 central european time.

tomorrow znaczy dzisiaj :D

eN - 2011-03-20, 22:53

no i jak wrażenia? :>
Momus - 2011-03-20, 22:55

Ten kawałek z trójki rozpi**dala system. :!: (Czarny dzień?)
Matek - 2011-03-20, 22:55

Genialne :D

Czy ktoś to nagrywał ??

eN - 2011-03-20, 22:56

Momus napisał/a:
Ten kawałek z trójki rozpi**dala system. :!: (Czarny dzień?)

tak.

co do projektu MT Void, mam mieszane uczucia. To nie jest złe, ale ma w sobie jakąś negatywną energię, nie lubię takiej. MT i My Riot to zupełnie dwa różne bieguny. Zostaję przy MR :)

(ps. rety, rety, jaki ruch na forum! ^^)

longas - 2011-03-20, 23:09

Cytat:
(ps. rety, rety, jaki ruch na forum! ^^)

no rzeczywiscie....az łacza siadaja ;]

Przemek - 2011-03-20, 23:11

Wywiad dobry, chociaż kilka razy się zdziwiłem.

Jedną z większych niespodzianek był 'Ból przemija'. Kompletnie nie spodziewałem się takiej kompozycji i muszę się wsłuchać.

Ulice pragną za to wpadły za pierwszym przesłuchaniem. Fajny utwór. Podobnie zresztą jak Łzy i potęga.

Natomiast Black days(?) w ogóle mi nie przypadł do gustu.

Zapis wywiadu w przeciągu kilkudziesięciu minut. Reszta na starych zasadach.

Matek - 2011-03-20, 23:27

Przemek napisał/a:
Reszta na starych zasadach.

Oświecisz mnie ? 8)

Przemek - 2011-03-20, 23:29

Sam wywiad dostępny na forum. Wszystko po to, aby utwory nie były udostępniane w sieci.
Groszek - 2011-03-20, 23:31

to ja poproszę na PW
Matek - 2011-03-20, 23:31

A, ok, rozumiem, dzieki :)

Ja równiez poprosze na pw :) I z góry postokroć dzięki :D

X - 2011-03-21, 17:02

a mnie najbliżej do M.T. Void właśnie. ku mojemu zaskoczeniu utwór z tego projektu podobał mi się najbardziej podczas całej audycji. :)
X - 2011-04-13, 16:39

z fejsbuka. :-P
Cytat:
Good news! It has been decided. We will upload a new song for you in the coming days. The title is "Future" We're working on the cover artwork of our first album. Stay tuned. Void!

jeśli to będzie chociaż w połowie tak zajebiste jak ,,Black Day" u Kaczkowskiego to chyba będę na tą płytę czekał bardziej niż na Riot. :twisted:

Momus - 2011-04-13, 21:07

Godnie, M.T. Void zapowiada się miodnie.
X - 2011-04-18, 00:28

,,Future"
http://www.youtube.com/wa...nel_video_title

dla mnie miazga : chore, obłędne, bez kontroli. zajebiste! :twisted:

....aczkolwiek Black Day bardziej do mnie trafił.

Amat3uR - 2011-04-18, 00:31

Lepsze od tych, co dotąd było. Ale dalej traktuję to jako ciekawostkę...
stormbringer - 2011-04-21, 20:37

"Future" - rewelacja. Chora alternatywa. Idealne wręcz na kameralne klubowe koncerty.
PePe - 2011-05-01, 22:02

chyba nie płyta dla mnie
Devil Peter - 2011-05-02, 14:00

G pewnie zdaje sobie sprawę, że wydając jednocześnie MT Void i My Riot zrodzi się dyskusja co jest lepsze. Jestem ciekaw czy Mt Void dostaniemy do ręki przed MR ;) . Do mnie MR też bardziej przemawia.
szubin88 - 2011-12-11, 10:14

nie wiecie skąd można ściągnąć płyte MT.void?
Momus - 2011-12-11, 10:31

Płyt się nie ściąga tylko kupuje :|
Album nie został jeszcze wydany.

Matek - 2011-12-11, 10:53

Oczywiście że się ściąga ... Stary, ja bym wieeeeelu rzeczy nie kupił, gdyby nie to, że właśnie je "spiratowałem" najpierw ... niektóre rzeczy (jak muzę SN czy MR) mogę kupić w ciemno, pewnie. Ale wiele albumów innych artystów, w zyciu bym nie kupił (bo np nie miałem do tego dostępu, bądź też single promujące były do dupy), ale przesłuchane bardzo mi się spodobały, i z szacunku do artysty (i z powodu bycia kolekcjonerem :P ) kupiłem oryginały. I niech nikt mi nie gada, że 30-sekundowe fragmenty na itunesach czy na czymś powiny mi to zastąpić ...

Poza tym, ja troszkę się naczekałem (ponad tydzień) na oryginalne My Riot, bo zażyczyłem sobie na imieniny od dziewczyny. A jako że czekałem na ten album tyle czasu, to sobie nie darowałem i ściągnąłem od razu jak znalazł się w sieci w dobrej jakości. Posiadanie pirata na kompie, i na telefonie, oraz to że znałem już album na pamięć, nie zmieniło nic, w fakcie że dalej chciałem tę płytę mieć na półce. Ot, kto ma mieć "pirata" i tak sobie jakoś go ogarnie, a kto ma kupić oryginał i tak kupi - to jest ostateczna prawda. A piraty same w sobie mogę, o ironio, często okazać się zbawienne dla artysty. Nawet muzycy Linkin Park, tak skorego na wydawanie przeróżnych b-sideów i innych pierdółek by wyciągać hajs od fanów, sami przyznają, że nie osiągnęli by tego co osiągnęli gdyby nie sieć p2p.
PS : jak wyszło The Triptic, to byłem w takim dołku finansowym, że długo sobie nie mogłem pozwolić. Także takowałem pirata bardzo długo, ale również i ten album sobie kupiłem (wersję z DVD). Pirat był zbawienny, bo nie dość że tak długo czekałem na nową płytę ulubionego zespołu, tak jeszcze musiałbym się męczyć przez brak kasy ? No fucking way, od razu stwierdziłem - ściągam i kupię jak wpadnie jakaś forsa. Tyle w temacie.

A co do M.T.Void - z tego co wnioskuję z wywiadów, to na początku 2012 czeka nas jeszcze trasa My Riot (być może z SLU), potem Glaca kończy sprawę z M.T.Void, a w lato koncertuje z MR, wstępnie po festiwalach (w tym na Woodstock).

Momus - 2011-12-11, 13:06

@ Wiadomo, robię tak samo ale jawne i otwarte promowanie piractwa jest lekkim faux pas.
Jak ktoś rejestruje się na forum danego artysty tylko dlatego, żeby spytać skąd można ściągnąć pirata jest niepoważny.

Matek - 2012-11-04, 21:04

Prace nad płytą M.T.Void UKOŃCZONE

Info z FB Glacy

Małgosia - 2012-11-05, 01:02

Jestem okrutnie ciekawa tej płyty, a upływający czas tylko podsyca apetyt :)
Matek - 2012-11-15, 23:41

No i wiemy już kiedy premiera. Może nie co do dnia, ale jednak - styczeń 2013 ;>
Info z fb M.T.Void

Przemek - 2012-11-18, 00:20

No to zajebiście. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z dostępnością w PL.
Małgosia - 2012-11-18, 00:50

Przemek napisał/a:
No to zajebiście. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z dostępnością w PL.

Ee.. To byłaby dość kuriozalna sytuacja. Duże nacisk by projekt był po polsku, więc myślę, że nie po to, by Polacy mieli problemy z dostępnością do muzy :)

longas - 2013-02-28, 01:17

słyszeliście nowa płytę?
tyłka nie urywa, bo to spokojne granie, ale myślałem ze mi kompletnie nie podejdzie, a tymczasem można tego posłuchac

Xavier - 2013-03-25, 20:23

https://soundcloud.com/mtvoid/m-t-void-78-hardshell

mysle ze calkiem znosnie im to wyszlo

Amat3uR - 2013-03-25, 20:27

Xavier napisał/a:
https://soundcloud.com/mtvoid/m-t-void-78-hardshell

mysle ze calkiem znosnie im to wyszlo

Coś link nie teges.