| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - Klip do "GIVE IT ALL AWAY"
Małgosia - 2007-10-01, 14:41 Temat postu: Klip do "GIVE IT ALL AWAY"
| Cytat: | SWEET NOISE feat. Zukile
"GIVE IT ALL AWAY"
Kolejny singiel z płyty THE TRIPTIC zespołu Sweet Noise "Give It All
Away" już od dziś znajdzie się w niektórych rozgłośniach w Polsce -
tych nielicznych grających rocka... Jest on bardzo konkretną wizytówką
najnowszego albumu Sweet Noise w odróżnieniu od "Sympathy For The
Devil part 666", który zaznaczał pewien przejściowy okres w
działaniach zespołu i stanowił swoiste pożegnanie Docenta. Utwór
"GIAA", który przeznaczyliśmy do rozgłośni to skrócona wersja
oryginału z albumu "The Triptic". Już wkrótce na wizji /w MTV
już od środy/ pojawi się również teledysk do tej kompozycji.
Singiel jest do ściągnięcia na stronach www.cgm.pl.
Tekst do utworu znajdziecie na www.sweetnoise.org w dziale
Propaganda/Aktualności
‘Give It All Away’ to jeden z najważniejszych utworów z płyty
The Triptic. W tej kompozycji zbiegają się punkowe drogi współproducenta
albumu Warricka Sony będącego prawdziwym bohaterem zaangażowanej
politycznie, zbuntowanej i niepokornej sceny muzycznej RPA ze światem
artystycznej rebelii Sweet Noise. Od tych dźwięków rozpoczął afrykański
epizod zespołu i połączenie sił z jedną z najciekawszych i
najmocniejszych
scen muzycznych na kontynencie afrykańskim.
"Zaczynaliśmy prace nad The Triptic online, wymieniając pliki, mixy
i projekty, które miały pokazać na ile nasze połączenie z muzykami z
Kapsztadu może być owocne. Wybrałem Give It All Away’ jako ten
kawałek, który można zmienić i nadać mu zupełnie inny charakter. Było
wiele mixów tego utworu, z każdym kolejnym prosiłem Warricka o więcej
odwagi i szaleństwa aż w końcu poleciłem mu zburzyć całość naszej
kompozycji i przysłać mi swoją wersję. Chciałem wiedzieć jak on widzi
naszą muzykę i jak ona może zabrzmieć w Afryce. Warrick uchwycił się
słów,
wokalu i mocy gitar, zmienił cały beat, poszatkował całość a na sama góre
wrzucił rapera Zukile i taką wersję przesłał do Polski. Więcej nie było
nam potrzeba. Nowoczesny rock na bicie raga. Brudny, żywy, pełen energii,
pasji, życia i słońca Afryki. Warrick twierdzi, że do takiego beatu
zainspirowała go blacha, z jakich w afrykańskich gettach robi się domy.
Chciał uzyskać ten prymitywny i prosty sposób oddziaływania i wysłać
komunikat na cały świat.
Zukile wniósł potężna energie do Give It All Away. W jego strofach jest
cały ból, rozpacz, siła i piękno Afryki. Dla niego możliwość zagoszczenia
w domach polskich fanów Sweet Noise była wielkim zaszczytem, wydarzeniem
życiowym i szansa na wyrzucenie z siebie od dawna gromadzonej mocy. W
nagraniu wziął udział również jeden z czołowych gitarzystów sceny
rockowej
w RPA - Theo Crous. Jego obecność podkreśla w bardzo mocny sposób
połączenie środowisk i gatunków.
Kocham ten utwór i jestem z niego bardzo dumny. Kiedy grałem go tam w
gettach w czasie kręcenia teledysku czułem, że Sweet Noise wchodzi w
życie
ludzi, dla których rock kończy się na utworach Hendrixa i Kravitza. Nie
znają tego gatunku muzyki, nie rozumieją, jednak to połączenie torowało
nam drogę i za to jestem Warrickowi i Zukile bardzo wdzięczny.
W dniach, kiedy wokół tylko wojna Give It All jest dowodem, że ludzie,
którzy żyją w skrajnie odległych krajach i warunkach mogą razem działać i
co jest najważniejsze tworzyć."- mówi Glaca.
Ps. Płyta "The Triptic" zbiera doskonałe recenzje i znajduje
coraz większą rzeszę fanów.
"…po prostu dzieło na światowym poziomie. Nowa jakość w
polskiej muzyce." (Teraz Rock, 09/07)
""The Triptic" to dzieło, które swoim rozmiarem przerasta wszelkie
oczekiwania" (rumor.pl,08/07)
"…tak naprawdę pierwsza polska metalowa superprodukcja
zrealizowana z takim rozmachem i - nawet w kontekście całego świata
- powodzeniem" (Życie Warszawy,13.08.07)
"W efekcie "The Triptic" to 77-minutowy (…) muzyczny
eksperyment na wysokim, światowym poziomie." (nuta.pl, 09/07)
"...Sweet Noise postawił na zmianę i nowe artystyczne poszukiwania.
Tak czy siak początek tej nowej drogi zdaje się całkiem obiecujący."
(Polityka, 12.09.2007)
"Sweet Noise potrafią nagrywać nowoczesne, światowe albumy..."
(Playboy, 09/2007)
"...daje naprawdę niezłego kopa, czyli mówiąc innymi słowy
>żre<..." (Mystic Art., 10pkt/10pkt, 09/2007)
Pozdrawiamy najserdeczniej
NC crew & SN
www.sweetnoise.org
www.myspace.com/sweetnoise
Newsy z obozu Noisenation:
- obserwujcie Cruentus- rozwijają się i naprawdę mieszają sporo na scenie
nie tylko polskiej: więcej:
www.myspace.com/noisenation
www.myspace.com/technosatan
poza tym w krótką trasę rusza wkrótce Nomad. Będzie rzeź...!
szczegóły: http://www.myspace.com/nomadsatanicdeathmetal |
No to czekamy...
longas - 2007-10-01, 16:52
| Cytat: | | Kolejny singiel z płyty THE TRIPTIC |
jak to jest z tymi singlami?
do Sympathy był wydawany krazek z piosenka ??
cos ktos wie o namacalnej formie tych singli ?
PePe - 2007-10-01, 18:04
pewnie wytłoczono, wysłano do "radióff" i innych "medióff" i to tyle; malo razy jest tak, ze single nie trafiaja do sprzedazy? przeciez to norma...
longas - 2007-10-01, 18:29
ale nie w przypadku sn
PePe - 2007-10-01, 19:39
no jak nie? ja mam singiel nuerha, a jakos nie widzialem, zeby byl dostepny w sprzedazy. poandto na okladce chyba nawet gdzies napisano "nie do sprzedaży"
to norma
longas - 2007-10-01, 19:51
jakby nie był do sprzedazy to by nie robili do niego okładki jak do płyty tylko albo by chodził w plastykowym pudełku na cd, albo w kopercie...
longas - 2007-10-01, 20:36
jesli ma byc to singiel do radia to po co robic okładke ?? dla radia ?
PePe - 2007-10-01, 21:04
aj masz niewierny tomaszu... jak nie włoży palca to nie uwierzy:
http://i111.photobucket.c...pl/DSC00811.jpg
http://i111.photobucket.c...pl/DSC00812.jpg
http://i111.photobucket.c...pl/DSC00813.jpg
http://i111.photobucket.c...pl/DSC00814.jpg
Przemek - 2007-10-02, 11:46
Czuje w kościach, że klip będzie mocny.
PePe - 2007-10-02, 12:07
| Przemek napisał/a: | | Czuje w kościach, że klip będzie mocny. |
a może to lumbago?
PePe - 2007-10-02, 14:23
dobrze lolek gada... dać mu wódki...
(a mi dać klip do chaos )
Amat3uR - 2007-10-02, 14:30
Ja patrząc na trailery się go obawiam raczej.
Ale, panowie moderatorzy, może się skupimy na Give It All Away?
Przemek - 2007-10-03, 13:24
| Cytat: | | Skróconą wersję utworu "Give It All Away" można pobrać stąd |
Obie wersje mają taki sam czas
PePe - 2007-10-03, 16:39
hehe... ja z cgm sciagalem i... lipa panie, lipa... to samo co na "pucie"
Lud chce Chaos video version!!!
Adam - 2007-10-03, 18:07
Ja chcę CHAOSa!!
X - 2007-10-04, 00:05
Z tego co zrozumiałem do ,,Give it all away" ma być podstawiony obraz z koncertu w Guguletu. Jesli tak to wypas!!! Czekam jeszcze bardziej niecierpliwie niż na ,,Chaos".
alkanet - 2007-10-04, 14:27
Już jutro, w piątek, 05.10, o godz.10.50, w MTV premiera nowego teledysku "GIVE IT ALL AWAY"
Przemek - 2007-10-04, 15:26
nie da rady, nie mam MTV
PePe - 2007-10-04, 15:31
o ja pier... a ja po nocce bede...
normalnie to bym obejrzal, ale pies to trącał... będe spał
Dajcie spokoj nadwornemu ripperowi - pojutrze bedzie na onecie
chill it out
X - 2007-10-05, 11:15
No i to sie nazywa wersja skrócona a nie to co ściągnęlismy.
Klip niezły, zajebisty montaż. Trochę mnie rozczarowało, że za mało było wstawek z nocnego koncertu w Guguletu. I w dodatku bardzo krótkie, szybkie te wstawki, że człowiek ledwo je zobaczył. Myslałem, że bedzie więcej obrazu z tego koncertu. Trochę mi też przeszkadzało, że sceny w gettach kręcono za dnia. Może gdyby zrobiono wczesnym wieczorem byłby lepszy klimat. Teledysk w przeciwieństwie do Sympathy jest bardzo szybki (tak samo jak utwór) Przedstawia Glace wyjeźdzającego do Afryki i jego pobyt w gettach. Przez cały czas Glaca chodzi po gettach, razem z Zukille, są też krótkie wstawki z koncertu, także ujęcia życia ludzi mieszkających w gettach. Technicznie klip wykonany ok ale chyba bardziej podobał mi sie Sympathy. bo miał lepszy klimat. w pewnym momencie pojawia się tajemniczy gitarzysta....czyżby Teo Crous?
Zakończe w ten sposób. Klip jest niezły ale spodziewałem sie czegoś innego. Spodziewałem się zapisu koncertu w Guguletu. Tak jak było w N.U.E.R.H.A tak myslałem, że na podobnej zasadzie bedzie tutaj. Jednak Glaca postanowił nakręcić obraz zycia ludzi w gettach. No ok. Niech bedzie. Mieliście racje, że lepiej czekać na Chaos. Myślałem ,że zapis koncertu bedzie równie fajny jak Sympathy i trailer do Chaos ale.....musze sie przekonac do tego klipu, oglądając go jeszcze kilka razy, gdyż jest zupełnie inny niż sie spodziewałem.
Przemek - 2007-10-05, 11:38
Ja też oglądałem, odwiedziłem brata
Klip Give It All Away bardziej mi się podoba od poprzednika, zwłaszcza obraz Zukile na prawdę jest mocny.Początek z dzieciakiem rozwala, później jest tylko zlepek kolejnych ujęć, więc lekko nudzi Jeśli chodzi o długość, to spodziewałem sie że będzie krótszy od oryginału, ale żeby aż tak
[ Dodano: 2007-10-05, 12:41 ]
| X napisał/a: | | Spodziewałem się zapisu koncertu w Guguletu. |
Zapis koncertu masz na DVD, po co jeszcze umieszczać go w klipie...
X - 2007-10-05, 13:05
| Przemek napisał/a: |
[ Dodano: 2007-10-05, 12:41 ]
| X napisał/a: | | Spodziewałem się zapisu koncertu w Guguletu. |
Zapis koncertu masz na DVD, po co jeszcze umieszczać go w klipie... |
Po to, żeby puścic to w wersji zmontowanej, jak dla mnie dużo ciekawszej i bardziej dynamicznej. Poza tym nie wszyscy mają to DVD, a po obejrzeniu klipu mieliby przyjemność zobaczyć ten koncert, w dodatku w lepszej wersji, bo wzbogaconej o montaż. Chodzi o to, żeby szary Kowalski mógł to zobaczyć a nie tylko fani, którzy kupili wersję specjalną. Taki klip koncertu byłby świetną reklamą dla Tripticu. A tak to wątpię, czy ktoś kto zetknie się z tym poraz pierwszy zrozumie o co chodziło w tym teledysku, który jest. My wiemy, bo jesteśmy nabieżąco (oglądaliśmy aktualne raprty z Afryki). Jedyne co mnie przekonuje za taką wersja klipu jest możliwość, że Glaca naprawde chciał pokazać trudną sytuacje tamtych ludzi....
PePe - 2007-10-05, 13:41
Tradycyjnie:
X, wydaje mi się, że jesteś w błędzie
Sam koncert nie świadczyłby absolutnie o niczym. Gdyby skupić się na obrazkach koncertu, to przekaz byłby żaden - ot i granie gdzieś na ulicy przed nie do końca świadomą tej muzyki grupą ludzi.
Pokazanie życia w gettach i "innego świata" - to cel całego Tryptyku, nie na darmo ambasada RPA patronuje tryptykowi. To chyba ma być caly rdzeń wszystkiego co z tym albumem związane.
klipu nie oceniam, bo nie widziałem jeszcze właczyłem mtv i czekam. nie wiem jak długo wytrzymam - przed chwilą niejaka J.Lo a teraz Akon... litości
X - 2007-10-05, 13:49
No dobra....ostatecznie moge sie zgodzic z tym argumentem. Ale gdyby było tak, że pierwsza połowa to zycie w gettach a druga to zmontowany koncert? Jak dla mnie o wiele lepiej by wyszło. Z resztą jest tam coś takiego. Końcówka jest wzbogacona o zapis tego koncertu więcej niż poczatek ale też nie jest to w takiej ilości jak życzyłby sobie marudzący X.
PePe.....raczej wątpię, żeby puścili ten teledysk w tak krótkim odstępnie czasu, więc nie ma sie co męczyć. No chyba, że lubisz Akon itp....
PePe - 2007-10-05, 14:17
ta data zostanie odnotowana w kronikach - X i PePe mają podobne zdanie
taki podział pół na pół złamałby koncepcję klipu... głównym wątkiem miało byc chyba życie w getaach, więc myślę, że fragmenty koncertów to i tak dużo i jest to jedynie przerywnik mający wprowadzić jakieś urozmaicenie; ciesz się z tego co masz
Może źle że to powiem, ale kto wie - może ktoś nakłoni SN do wydania drugiego klipu do GIAA w wersji konertowej? Może już nie w wersji skróconej, a pełny czas kawałka zostanie wypelniony obrazami z koncertu?
Gdyby udostepnili materiały, to sam wziąłbym się za montaż
X - 2007-10-05, 14:27
PePe....myślę, że jak zobaczysz klip to zrozumiesz o co mi chodziło. Tam pod koniec jest sporo wstawek z koncertu, które trwają góra sekunde, potem przerywnik w postaci obrazu z gett i znowu wstawka koncertu, która trwa góra sekunde. Już powinni zostawić te fragmenty i nie przerywać ich obrazem z gett. Nie sądzę aby zachwiało to koncept teledysku. Poczatek : dzień, życie w gettach, okruchy codzienności, potem nadchodzi noc i ludzie wychodzą z gett na ulice i bawią się podczas koncertu.... .
Aczkolwiek musze to jeszcze kilka razy obejrzeć, może zrozumiem po co były te przerywniki.
Małgosia - 2007-10-05, 14:32
Niech ktoś da szybciutko znać jak klip będzie w sieci, na mtv zobaczyć sie mogłam z powodu ważnego spotkania a nie mam cierpliwości żeby czekać przed ekranem jak PePe
X - 2007-10-05, 14:32
O. Już wiem, który moment byłby najlepszy. JEst taki moment, że na gitarze gra Theo Crous i zaraz potem jest fragment koncertu. To jest zaraz po tym fragmencie jak pod koniec Zulile śpiewa akapella i potem są riffy gitar. I moim zdaniem już do końca powinien zostać ten obraz z koncertu. Taka koncertowa końcówka byłaby znacznie lepsza
Małgosia - 2007-10-05, 14:34
PePe mnie rozwala, jeszcze nie widział klipu a już gotowy jest się kłócić
PePe - 2007-10-05, 14:35
Gosia, ja nie mam cierpliwości - tv mam za plecami ;] jak uslysze giaa to sie odwrócę
X - 2007-10-05, 14:39
| Małgosia napisał/a: | | Niech ktoś da szybciutko znać jak klip będzie w sieci, na mtv zobaczyć sie mogłam z powodu ważnego spotkania a nie mam cierpliwości żeby czekać przed ekranem jak PePe |
Ja to mam nagrane na video, ale ponieważ jestem informatycznym debilem więc mimo najlepszych chęci ni jak nie wiem jak to wrzucić do neta.
alkanet - 2007-10-05, 14:45
http://muzyka.interia.pl/teledyski/
Małgosia - 2007-10-05, 15:07
| alkanet napisał/a: | | http://muzyka.interia.pl/teledyski/ |
Kocham Cię (na swój sposób oczywiście )
Nooo... Ludzie jestem pod dużym wrażeniem!
Faktycznie jakieś krótkie się zrobiło, ale to chyba przyzwyczajenie do dłuższej wersji.
Ten biegnący dzieciak jest genialny, dzięki niemu klip jest taki... hmmm... żywy. Genialny pomysł.
Nie ma porównania do SFTD!
Powiedziałabym że podoba mi się głónie dlatego że jest bardzo nasycony: życiem, obrazem, energią, przekazem.
Bardzo mi się podoba!
Co do procentowego udziału scen z koncertu a obrazami getta, to sama nie wiem co myśleć, z jedenej strony koncert był niesamowity, ale nie uważam żeby wstawki z niego były bardziej wyraziste jeżeli chodzi o przekaz niż obrazy getta. Chyba lepiej że skupiono się na nich, zrobią sa przeciętnym słuchaczu większe wrażenie niż sceny z ulicznego koncertu którego mogą do końca nie zrozumieć.
Na razie tyle.
alkanet - 2007-10-05, 15:11
Zdziwiło mnie ,że tak szybko pojawiła się na necie.
Klip jest super bardzo żywy.
PePe - 2007-10-05, 15:11
Dzięki Ci Panie za światłość którą zesłałeś na mnie w postaci alkaneta i jego linka do klipu. Wybacz mi mą głupotę, że od dwóch godzin sprawdzalem jedynie onet i słuchałem tej szatanskiej telewizji MTV (pewnikiem pod przywodztwem ojca Rydza). Zbaw mnie ode zlego przy okazji następnej premiery teledysku Amen.
alkanet - 2007-10-05, 15:15
alkanet i jej linka
zwierzak - 2007-10-05, 15:22
Klip podoba mi sie duzo bardziej niz poprzedni. Przede wszystkim ze wzgledu na jego dynamike. Tu widac, ze cos sie dzieje.
Natomiast co do wstawek z nocnego koncertu, to jak dla mnie mogloby ich nie byc wcale. Moim zdaniem troche psuja caly klip. Zamiast nich mogloby byc wiecej scen z miasta.
A ten dzieciak co biegnie, genialne
PePe - 2007-10-05, 15:29
no jasne że jej... dlaczego napisałem jego? nie wiem
psiepsiasiam
Co do klipu...
ogolnie dość fajny, ale brak tego noisowego klimatu znanego z innych produkcji; dzieciak rzeczywiscie świetny;
ale to co mnie najbardziej bije w tym video to sam utwór; pozbawiony wstawek czysto instrumentalnych traci na mocy i kolorycie; zdaję sobie sprawę, że klip nie może być za długi; wystarczy podac teledysk Guns n Roses do utworu November Rain... piekny klip, a mało osób wie, że upadek bukietu to jeszcze nie koniec klipu. Najwięcej dzieje się w klipie właśnie po momencie, w którym najczęściej teledysk jest ucinany (jeśli już gdzieś jest w mediach puszczany);
z GIAA pewnei byloby podobne; niby dobrze, bo przynajmniej tekstowo wychodzi całość i obraz zachowuje pełną kompozycję, ale brzmienie tej skróconej wersji jest dla mnie... ugh... okropne
No i Zukile... kuchwa, chciałbym go zobaczyc na żywo... ten facet to wulkan energii!
Devil Peter - 2007-10-05, 16:27
Teledysk super . Wiadomo, że to juz nie będzie ten sam SN co kiedyś
Jednak brakowało mi czegoś w tym teledysku, dokładnie tych uciętych wstawek o których mówił PePe.
Ale fajnie jest posłuchać trochę innej wersji GIAA.
Zukile oczywiście wymiata . Bije na łeb wszystkich amerykańskich czarnych piosenkarzy(raperów).
50 Cent sie chowa do niego hehe:D
Małgosia - 2007-10-05, 16:36
A mi się wydaje że przesadzacie z tym przywiązaniem do wyciętych kawałków.
Nie łatwo jest z czegoś zrezygnować bez szkody dla całego kawałku, według mnie zrobiono to z najlepszy z możliwych sposobów.
Zwirzaku, ja chcaiłabym się odnieść do Twoich słów o tym że wstawki z koncertu psują klip. Kochany, nie psują, bo ich prawie wcale tam nie ma
A co do tego co napisał Devil Peter, wyobraź sobie że są osoby któym bardziej podobają się nowsze dokonania SN niż te z czasów Respect!
Noisomaniak - 2007-10-05, 16:38
Uuuuaa ja kocham ten utwor ...noi znowu odzywa sie nienasycenie ,nie zaspokoilo mnie to ..Teledysk jest świetny jest w nim wszystko co dobre ..ale muzyka rozszarpuje mi nerwy ,za malo przerwy w wokalu ,wszedzie za duzo poucinane ,piosenka za duzo traci na teledysku...
zwierzak - 2007-10-05, 18:43
| Małgosia napisał/a: |
Zwirzaku, ja chcaiłabym się odnieść do Twoich słów o tym że wstawki z koncertu psują klip. Kochany, nie psują, bo ich prawie wcale tam nie ma
|
No i bardzo sie ciesze, ze jest ich malo. Chociaz moim zdaniem i tak za duzo
Pam44 - 2007-10-05, 23:49
| Małgosia napisał/a: | | wyobraź sobie że są osoby któym bardziej podobają się nowsze dokonania SN niż te z czasów Respect! |
Dzieciaczki kochane, sluchajcie sobie czego chcecie, co wam sie 'podoba" ale muzyka to mie tylko upodobanie ale zaleznosci czysto formalne
Devil Peter - 2007-10-06, 09:29
| Małgosia napisał/a: | | A co do tego co napisał Devil Peter, wyobraź sobie że są osoby któym bardziej podobają się nowsze dokonania SN niż te z czasów Respect! |
Hehe ja własnie jestem jedną z tych osób, które wolą nowsze nagrania, ale niektórzy dalej jeszcze mają nadzieje że usłyszą starego SN.
Madzior - 2007-10-06, 13:48
teledysk super - takie moje skromne zdanie. Dzieciaczek po prostu wymiata - jest ciudowny. Wstawki z koncertu, mimo że jest ich jak kot napłakał, w żaden sposób nie gryzą się z resztą klipu, tylko łączą się z pozostałymi ujęciami w spójną, logiczną całość. Choć wiecie co - mimo że na początku oglądania mordka śmiała mi się to potem kurde smutno mi się zrobiło - mimo że w teledysku pokazani są ludzie żyjący w slumsach, w skrajnej nędzy to nie widać na ich twarzach smutku, tylko radość i uśmiech. Z resztą w jakimś wywiadzie Glaca wspominał o tym kontraście między nędzą a radością życia. Zukile (chyba mnie rozszarpiecie jak to napisze) jest wg mnie słodziutki (musiałam to napisać) i przystojny - uwielbiam takich mężczyzn. A co do jego glosu - facet wymiata jak zawodowa konserwatorka powierzchni płaskich - zawsze robi mi się tak specyficznie dobrze jak słysze jego głos.
Coś jeszcze - nie wiem. Jak mi się coś przypomni to napisze
gonzor - 2007-10-06, 13:53
| alkanet napisał/a: | | http://muzyka.interia.pl/teledyski/ |
a jakas strona, gdzie nie trzeba miec gowna windowsowskiego? (musialem do znajomego pojsc, zeby obejrzyc)
[ Dodano: 2007-10-06, 14:07 ]
Zdjecia Theo Crous (blondyn, wiec moze to on...)
westa - 2007-10-06, 20:03
Jakby ktos za neta nie zaplacil, a chcialby klipa ogladac
http://www.sendspace.com/file/embhp5
Amat3uR - 2007-10-06, 20:09
Spoko klip. Zachwycony nie jestem i mi się na przykład bardziej podobał poprzedni, ale jest OK. Daleko mu tylko do poziomu poprzednich klipów SN, ale to nic. Teledysk mnie mniej obchodzi niż muzyka
Małgosia - 2007-10-06, 20:39
Przyznać się kto na interii napisał taki komentarz do teledysku:
| Cytat: | ~podroznikon ( 2007-10-06 19:34)
dlaczego tak krzyczy na tych biednych ludzi? |
Hans_Giebenrath - 2007-10-06, 20:42
Clip jest cholernie żywy,dynamiczny i w bardzo energiczny sposób przedstawia codzienny(chyba) obraz afrykaninów w Townshipach, mi podoba sie bardzo. O ile w poprzednim krajobraz spokojnie spacerował, tak tutaj zapierdala, że omal sie nie potknie. Trudno powiedzieć czy podoba mi sie mniej od poprzednich, jak dotad wciąz moim ulubionym jest ,,Bruk" no i oczywiscie ten w którym brałem udział . Dobre wrażenie robią ujęcia gniewnego Zukile, no i biegnący dzieciak tez jest fantastyczny.
afrykanie - Szacun!
Momus - 2007-10-06, 21:39
| Hans_Giebenrath napisał/a: | | afrykaninów |
mam wrażenie, że to nie tak powinno być napisane
Hans_Giebenrath - 2007-10-06, 21:47
najpierw napisałem afrykanów to mi podkreśliło, zmieniłem na afrykaninów a to nadal podkreślone,dla mnie to pierwsze brzmiało poprawniej, ale zostawiłem juz jak było, najwazniejsza jest dobra komunikacja
Amat3uR - 2007-10-06, 22:00
Afrykańczyków.
Hans_Giebenrath - 2007-10-06, 22:28
ojej,
najważniejsza jest dobra komunikacja, zarozumiały warszawiaku [/quote]
Momus - 2007-10-06, 23:10
ja bym napisał "mieszkańców afryki"
Hans_Giebenrath - 2007-10-06, 23:15
| Momus napisał/a: | ja bym napisał "mieszkańców afryki" |
ALbo parafrazując Glacę RPA-ńczyków
PePe - 2007-10-07, 13:47
koniec OT
poprzednio kawałek nie za dobry, ale klip fajny; teraz utwór świetny (choc rmx duzo traci wzgledem oryginału) ale klip nieco słabszy;
jak go oglądam i mam go wrzucić do jakiejś szuflady, to ląduje on w tej samej szufladce co nuerha ;]
ja-kaś - 2007-10-07, 18:10
-----------
Adam - 2007-10-07, 18:19
Nie lubię takiego wymachiwania do kamery. Poprzedni klip o wiele lepszy.
Soul - 2007-10-07, 20:05
Bałbym się puścić to komuś choremu na padaczkę... Niestety dla mnie się nie nadaje do oglądania. A szkoda, bo bardzo by mi się podobał, gdyby był inaczej zmontowany. No, ale może większości to nie przeszkadza.
Dzieciak jest świetny
Devil Peter - 2007-10-08, 18:49
A mógłby ktoś załatwić Rip z telewizji w dobrej jakości??
PePe - 2007-10-08, 22:25
yyyyy... Przemek?
on nie ma mtv wiec bedzie ciezko ;P
tak w ogole to nie rozumiem, dlaczego zespoly maja taki problem z zamieszczaniem klipów... czy poswiecenie 50mb czy nawet 100 to aż taki problem? a tu zawsze fani muszą kobinować z nędznymi ripami...
na szczęście teraz jest trochę łatwiej, szybkie łącza internetowe, youtube i można obejrzeć wszystko; kiedyś trzeba było kombinować;
ale i tak żal, że nie dostajemy klipów w takiej jakości, jak kiedyś dostaliśmy klip do Nie było z Edytą Górniak; pamiętam nawet niezłe jazdy z nim... dostaliśmy klip w super jakości, ale większość osób nie mogła sobie poradzić z odtworzeniem tego; okazało się, że potrzebne były jakieś kodeki do dvd chyba;
tiaaa... zeby wszystkie klipy były takie jak ten jeden... a takie ghetto czy bruk jak oglądam to mnie oczy bolą
no dobra, koniec offtopa ;P
Devil Peter - 2007-10-08, 23:19
Przepraszam, że ciągle offtopa ale o ile się nie mylę to na limitowanej edycji Triptica był klip SFTDP 666 w jakości DVD więc to juz drugi teledysk w dobrej jakości. Tak apropo czy mógłby go ktoś zgrać, tylko nie mówcie żebym kupił limitowaną edycje . A co do ripów z TV to jak ktoś ma czysty sygnał z TV i dobra karte telewizyjną to może zgrywać nawet z jakością DVD. Fajnym patentem były by wszystkie klipy SN w wersji HD
A co do GIAA to urzekł mnie widok slumsów afrykańskich i to że ludzie żyją tam pełnią życia mimo nędzy.
|
|