| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - MiniMax - audycja z dnia 29.07.2007
Małgosia - 2007-07-28, 19:52 Temat postu: MiniMax - audycja z dnia 29.07.2007
| Cytat: | Cześć Noiserzy,
Jutro, w niedzielę 28.07, Glaca będzie gościem w trójkowej audycji
MiniMax
Piotra Kaczkowskiego. Wizyta będzie związana ze zbliżająca się premierą
nowej plyty Sweet Noise The Triptic. Początek audycji około godziny 22.20
Zapraszamy.
pozdrowienia
NC CREW |
P.S. To chyba jakiś błąd bo jutro jest 29.07
Chyba będzie nowy temat: MiniMax - audycja z dnia 29.07.2007
DODANE PÓŹNIEJ. longas
Momus - 2007-07-28, 19:58
znowu? to już nuuuude
Przemek - 2007-07-28, 20:04
może będzie without
X - 2007-07-28, 22:24
Już nie północ. Yeah!!!!
Małgosia - 2007-07-28, 22:55
| Przemek napisał/a: | może będzie without |
Hehehehe... 5 dni później będziesz miał płytę a podniecasz się że może puszczą without
Tyle lat nic o nowej płycie a kilka dni przed premierą ludzie szaleją...
Cóż za napięcie...
Przemek - 2007-07-28, 23:04
Nawet jakby puścili kawałek kilka godzin przed premierą to cieszyłbym się jak dziecko.... Chociaż z drugiej strony pewnie przesadzam...
[ Dodano: 2007-07-28, 23:07 ]
5 dni!! Wiesz ile to czasu
longas - 2007-07-28, 23:27
Przemek, wiesz co masz zrobic z audycją?!
Przemek - 2007-07-28, 23:30
przesłuchać, zgrać, przesłuchać, upload'ować, przesłuchać, wrzucić link na forum, przesłuchać, iść spać... wiem
longas - 2007-07-29, 12:14
audycja rozpoczyna sie od 21.....tak dla formalnosci
PePe - 2007-07-29, 12:48
eeetam... marketing... nic nowego juz sie raczej nie dowiemy...
audycji poslucham jak sie znow pojawie na necie, a raczej niepredko to bedzie - od jutra 3 dni pracy, w czw rano wyjazd na wood a z wood prosta nad morze wale w tym czasie zdaze kupic i przesluchac tryptyk;
ale kto wie... moze puszcza caly album ;P
_M_W_ - 2007-07-29, 23:27
Poryczałam się, k...wa. Dla mnie nikt takiej kołysanki nie napisze...
longas - 2007-07-29, 23:28
to juz wiemy co poleciało/poleci w audycji
1. Victims of war
2. In the name
jeszcze without i chyba painkiller
Małgosia - 2007-07-29, 23:52
No nie mogę!!!
Pani rozgniatająca wróbelka!
Nie wiem czy warto się rozpisywać.
Jedno mogę powiedzieć już teraz:
Ja chcę piątek!!!
westa - 2007-07-29, 23:52
fajny ten painkiller tylko koncowke slyszalem, ale sie zalapalem na cos nowego dzieki Agnieszka za przypomnienie
Sphinx - 2007-07-30, 00:04
Kawałki świeże i niepospolite, ale czy nie mieliście wrażenia, że wokale były jakby stłumione, nie na pierwszym planie?
Być może o to chodzi...
P.S. My też pozdrawiamy babcię
X - 2007-07-30, 00:05
Miałem napisać coś o tej audycji ale nie jestem w stanie, tak mnie rozjebały te kawałki. Przyłączam się do Małgosi i też CHCĘ JUŻ PIATEK!!!! Dzisiaj to ja już nie zasnę, muszę sobie jeszcze z milion razy przesłuchac te utwory i dopiero pójde spać. Również miałem wrażenie że w kilku momentach były przytłumione wokale ale myślałem że to wina mojego niezbyt nowoczesnego telewizora.
Adam - 2007-07-30, 00:09
Moje odczucia: 'Without' stracił na swojej mocy i surowości. 'PainKiller' - utwór, który najmniej przypadł mi do gustu (końcowy wokal, pomyślałem "co to k*****, smok??) , ale końcowe i początkowe wstawki nadają świetnego klimatu. W ogóle zapowiada się klimatyczna płyta. Kołysanka świetnie się rozkręca. Ogółem to czekam na piątek
EDIT
Po kilku przesłuchaniach nowy 'Without' zaczyna mi się bardzo podobać. Trza poczekać na płytę
X - 2007-07-30, 00:11
Nie zgodzę się z Tobą Adam. Without ma teraz lepszy klimat niż wcześniej ale nie sądzę aby stracił swoją moc.
Małgosia - 2007-07-30, 00:14
A ja o samych kawałkach mogę napisać jutro?
Muszę się z ty przespać.
Babci pozdrawiać nie chcę.
Jeżeli chodzi o pierwsze wrażenie to myślę że czekam na płytą która będzie najlepszą jaką słyszałam w swoim życiu!
I nie przesadzam!
In the name, szczególnie druga część kawałka jest genialna!
longas - 2007-07-30, 00:15
| Cytat: | | Moje odczucia: 'Without' stracił na swojej mocy i surowości |
to przez damskie wokale ktore popsuły ten kawałek....dla mnie wokale do wyrzucenia .....kompletnie sflaczał ten kawałek po przerobieniu....
i koncowka 'elektroniczna' nie pasuje do utworu....w wersji dawniejszej owszem....ale takie zabiegi do afrykanskiego klimatu nie pasuja
| Cytat: | | Nie zgodzę się z Tobą Adam. Without ma teraz lepszy klimat niż wcześniej ale nie sądzę aby stracił swoją moc. |
ale my z Adamem prawimy o mocy 'muzycznej' nie 'duchowej'
klimat to inna sprawa.....
X - 2007-07-30, 00:17
Co do elektronicznej końcówki to się zgodzę. Trochę to nie pasuje. Ale nie sądze, żeby damskie wokale były do wyrzucenia.Szczególnie w drugiej połowie pierwszej zwrotki idealnie się wpasowały.
| longas napisał/a: |
ale my z Adamem prawimy o mocy 'muzycznej' nie 'duchowej'
klimat to inna sprawa..... |
Rozumiem Longas. I dlatego mówię, że klimat czyli jak to nazywasz ,,moc duchowa" nie osłabiła ,,mocy muzycznej".
longas - 2007-07-30, 00:21
a ja twardo bede obstawiał przy swoim.......w tym kawałku tylko Glaca powienien spiewac....
ogolnie to obawiam sie płyta bedzie kipiała afryka......czyt: bedzie za duzo wstawek, motywów afrykanskich - przesyt
X - 2007-07-30, 00:23
A nie sądzisz, że te wstawki wzbogacają ten materiał czyniąc go bardziej kreatywnym? Bo ja własnie tak to odbieram.
Inkub - 2007-07-30, 00:33
[tu był link]
z dzisiaj
Przemek - 2007-07-30, 00:40
Dzięki Inkub
Kawałki niezłe. Without może rzeczywiście trochę łagodniejszy, ale tylko pierwsza część utworu. Kobiecy wokal zwiększa klimat. Dla mnie kawałek świetny, podtrzymuje swoje wcześniejsze zdanie. Obszerniejsza wypowiedź jutro....
Jak już upload'uje to wrzucę też swoją kompresje, tyle że bez utworów...
Małgosia - 2007-07-30, 01:00
Tak mi się przypomniało...
Czy Wam też się wydaje że Pan Prowadzący był troszkę nieprzygotowany?
Nawet biedaczek nie wiedział kiedy płyta wychodzi...
longas - 2007-07-30, 01:06
| Przemek napisał/a: |
Jak już upload'uje to wrzucę też swoją kompresje, tyle że bez utworów... |
na taka wersje własnie czekamy
poprzedni link z wiadomych powodów usuniety.
Przemek - 2007-07-30, 01:08
Prawda... Za pierwszym razem, sprawiał wrażenie jakby w ogóle nie chciało mu się słuchać Glacy....
Wywiad:
http://rapidshare.com/fil...ise.pl.zip.html
Hasło: www.sweetnoise.pl
Ks.SAPER - 2007-07-30, 10:43
Kurna, wiedziałem że zapomne o tym wywiadzie... Nawet nie pamietam co wczoraj robilem
X - 2007-07-30, 11:14
Dzisiaj słuchałem sobie jeszcze raz Without i mam nadzieję, że na płycie wokal w refrenie nie będzie tak stłumiony. Ponadto fajnie, że w nowym Without słuchac ,,żywe" dźwięki (żywa perkusja, bas....). No i bardzo podobały mi się żeńskie wokale.
[ Dodano: 2007-07-30, 11:55 ]
| Małgosia napisał/a: | Tak mi się przypomniało...
Czy Wam też się wydaje że Pan Prowadzący był troszkę nieprzygotowany?
Nawet biedaczek nie wiedział kiedy płyta wychodzi... |
Do Piotra Kaczkowskiego mam wielki szacunek bo to jedna z wielkich postaci polskiego radia.....niemniej jednak....sorry....żeby nie znać okładki i tracklisty, podczas gdy w pierwszym lepszym merlinie jest to dostępne? O znajomości daty premiery płyty też już nie warto wspominać. Z drugiej strony....czy naprawdę do tajiej rozmowy trzeba się niewiadomo jak przygotowywać? Okazuje się, że nie, bo rozmowa była dosyc ciekawa, mimo tych paru szczegółów jak okładka, trackilista i premiera.
longas - 2007-07-30, 17:39
mogł na moja strone wpasć i sie doedukowac ]
czy ktos zauwazył ze koncówka wałka in the name jest identyczna z koncowka piosenki respect z pierwsej płyty ?
chodzi mi o tekst: respect, respect, respect me
Momus - 2007-07-30, 17:43
podejrzewam, że celowo... jakieś nawiązanie?
X - 2007-07-30, 18:45
Tak samo jak końcówka Godności jest podobna do końcówki Będę trwał. Zauważył ktoś? Chodzi o muzę....
zielony - 2007-07-30, 21:54
respect, respect, respect me.si, si jest..ale na mnie to kompletnie szału nie zrobiło, chyba za duzo tego wszystkiego w utworach, jak ktos wyzej napisał przesyt...;afrykańskie motywy, spiewy,motywy...;/...jestem na NIE, jedyny Without, z my space mi sie podobał, ale po małym mixie stracil siłe, nie, nie będzie u mnie szału z ta płyta, posłucham te nr jeszce kilka razy, ale watpie, zeby cos sie zmianiło...
wszyscy tak do piątku czekają...w sensie wszyscy an woodsa śmigają czy jak?...
|
|