Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Sweet Noise - MiniMax - audycja z dnia 15.06.2007

NathaLee Black - 2007-06-13, 08:12
Temat postu: MiniMax - audycja z dnia 15.06.2007
sweetnoise.org
"[13.06.2007]
Premiera najnowszego singla Sweet Noise odbędzie się w nocy z czwartku na piątek, 14/15.06.2007, w audycji Piotra Kaczkowskiego 'MiniMax' w radiowej Trójce. Zainteresowanych zapraszamy do słuchania radia o północy. Trójki można rownież słuchać w necie"

:D

DODANE PÓŹNIEJ. longas
Przemek napisał/a:
Stosując się do próśb Glacy (o nie zamieszczanie utworów) umieszczam SAM zapis wywiadu z audycji Piotra Kaczkowskiego - 'MiniMax'

Cytat:
http://rapidshare.com/files/37265666/wywiad.mp3.html

Przemek - 2007-06-13, 08:58

o północy? eee....co tak wcześnie? dla mnie to chleb powszedni :)
Przemek - 2007-06-13, 09:05

dobra :P

Cytat:
Najnowszy, krótki filmik z pobytu w RPA oraz kilka zdjęć znajdziecie na stronie MTV

http://www.mtv.pl/article...ed_premiera.htm

longas - 2007-06-13, 10:58

http://www.mtv.pl/img/190/17/35_sn4.jpg

'dupa' ?

---------

u mnie net odpada, wiec ripa nie bedzie.......
moze ktos inny mogłby o to zadbac ?

Przemek - 2007-06-13, 11:39

longas napisał/a:

Jeszcze nie napisał o co chodzi, a już pisze że nie może :) :P

masz na myśli czat?

Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować

chyba nie, bo zapisy są umieszczane na stronie mtv...

[ Dodano: 2007-06-13, 11:42 ]
dopowiem, że jeśli ktoś chce wziąć udział w czacie to wcześniej musi się zarejestrować... pewnie wszyscy wiedzą, ale napisać nie zaszkodzi :)

longas - 2007-06-13, 12:00

Przemek napisał/a:
longas napisał/a:

Jeszcze nie napisał o co chodzi, a już pisze że nie może :) :P

masz na myśli czat?

no o premierze nowego singla tutaj prawimy......miałem na mysli rip piosenki z radia

Przemek - 2007-06-13, 12:07

...ja mogę nagrać, ale czy to jest legalne?...
longas - 2007-06-13, 12:14

no to jest w koncu singiel promocyjny.......
jaka to bedzie promocja jak poleci raz w radiu......:]

nagraj w jakosci 128-192.....
jakby co to sie wałek przerobi na jakas nizsza, wtedy mysle nikt nic nie bedzie marudził

Przemek - 2007-06-13, 12:28

ok, jak net nie będzie miał zawisów (a takie się czasami zdarzają) to nagram n 100%...
zwierzak - 2007-06-13, 12:30

Przemek napisał/a:
...ja mogę nagrać, ale czy to jest legalne?...

Mozesz sobie nagrac co chcesz z radia na wlasne potrzeby. I nikt ci tego nie zabroni.

Małgosia - 2007-06-13, 12:58

[ Dodano: 2007-06-13, 13:00 ]
longas napisał/a:
http://www.mtv.pl/img/190/17/35_sn4.jpg
'dupa' ?

No właśnie weszłam na pocztę a tam biuletym MTV przeglądam to co zamieścili o SN, trafaim na to zdjęcie i ... :shock:
Takie trochę dziwne...

A co do materaiłu to nic nowego nie wnosi, pewnie MTV chce się pochwalić że też jest na bieżąco :-P

Przemek - 2007-06-13, 14:57

longas napisał/a:

no o premierze nowego singla tutaj prawimy...

Nie zauważyłem, że utworzyliście nowy temat, myślałem, że jesteśmy w innym

zwierzak napisał/a:
Mozesz sobie nagrac co chcesz z radia na wlasne potrzeby. I nikt ci tego nie zabroni.

To ja wiem, tylko zastanawiałem się, czy można umieszczać takie rzeczy w necie

longas - 2007-06-13, 15:12

Przemek napisał/a:
longas napisał/a:

no o premierze nowego singla tutaj prawimy...

Nie zauważyłem, że utworzyliście nowy temat, myślałem, że jesteśmy w innym

to i tak nie ma znaczenia, bo w tamtym tez o tym samym pisalismy :]

Przemek napisał/a:
zwierzak napisał/a:

To ja wiem, tylko zastanawiałem się, czy można umieszczać takie rzeczy w necie

w zasadzie to jest singiel promocyjny, i zespoł (Glaca) powinien byc zadowolony ze rozejdzie sie po necie, bo interenet teraz to praktycznie jedyna droga promocji takiej muzyki.
z drugiej strony wszyscy wiedza, jak konczyły sie na tym forum przygody z udostepnianiem niektorych mp3....

co i tak nie zmienia faktu ze Przemek mozesz zripowac piosenke :]

Przemek - 2007-06-13, 15:30

longas napisał/a:

z drugiej strony wszyscy wiedza, jak konczyły sie na tym forum przygody z udostepnianiem niektorych mp3....

kapuje :) Ja udostępnię, a Wy mnie zbanujecie :D

...żartuje... :)

westa - 2007-06-13, 16:03

Zripuj - poczta pantoflowa sie rozejdzie :)
zwierzak - 2007-06-13, 17:23

Dokladnie. Oficjalnie przeciez nie trzeba niczego udostepniac :P
longas - 2007-06-13, 17:39

no to Przemas przygotuj sobie na czwartkową noc kubek kawy ......

(program jest od 0.00-2.00)
gorzej dla ciebie jak puszczą go dopiero przed 2 :]

Przemek - 2007-06-13, 18:03

Za długo czekałem, żeby iść spać :)

2 godziny...a co tam ma jeszcze być? bo chyba singiel aż tyle nie trwa :)

longas - 2007-06-13, 18:18

Cytat:
Ten cotygodniowy program istnieje od 1968 roku.
Obecnie nadawany jest w każdą niedzielę między 21.08 a północą. Prezentowany pod hasłem "Biuro Utworów Znalezionych". Zawiera muzykę z różnych szuflad, która mimo upływu czasu odcisnęła się w pamięci Słuchaczy. Sporo w tym programie również nagrań z najnowszych płyt, często przedpremierowych.

A w piątki od północy - Minimax po północy!

Przemek - 2007-06-13, 18:39

Wiem, czytałem już to... Myślałem tylko, że będzie dodatkowo jakiś wywiad. Jeśli dobrze pamiętam to Glaca udzielał już kiedyś jednego...
X - 2007-06-13, 18:44

Kurde.....w piatek mam egzamin i dobrze by sie bylo wyspać....a wsumie...w dupe z tym....posłucham audycji i zdam egzamin....jedno nie wyklucza drugiego....
Przemek - 2007-06-14, 10:44

Cytat:
Witamy wszystkich serdecznie,

Mamy nadzieję, że podzielicie naszą radość z okazji.....zakończenia prac
nad płytą The Triptic! i zaprezentowania Wam nareszcie nowego singla...
Ten utwór będzie pewnie dla Was pewnym zaskoczeniem ale postanowiliśmy
wybrać go na singiel przede wszystkim dlatego iż jest to przejmujący opis,
niestety wiecznie aktualny, rzeczywistości. Tej, w której tkwimy wszyscy, i
tej w której znaleźliśmy się my pracując nad tym albumem...
Tym utworem oddajemy również szacunek zespołowi The Rolling Stones za
wytrwałość i lojalność wobec siebie wzajemnie...

Teraz prezentujemy Wam nowe wykonanie szacownego, czterdziestoletniego
utworu, który w naszej wersji nosi tytuł "Sympathy For The Devil
part 666". Pozwolenie na przerobienie utworu - gdyż nie jest
to klasyczny cover - zostało nam udzielone przez publishing The
Rolling Stones, za co dziękujemy.

"Ten utwór przyszedł do nas sam. Nie pracowaliśmy nad coverem, nigdy
nie było takiego planu. Któregoś dnia pojawiły się dźwięki, do których
pasował tylko jeden wers "pleased to meet you, hope you guess my
name".
Znam wiele wersji "Sympathy" i żadna według mnie nie wydobyła
z tego utworu tego, co udało się wydobyć Sweet Noise: głębokiego spokoju,
majestatu, powagi i przewrotności.
Słowa Mick’a dotykają celnie całej historii ludzkości, jej upadku,
zepsucia i okrucieństwa. Te cechy tkwią bardzo głęboko w nas. Stały się
częścią naszego życia codziennego. Tak często patrzą z oczu najbogatszych
władców tego świata, krzewicieli wiary, dobrej nowiny i jedynej prawdy. Są
czyste i eleganckie jak diamenty z Sierra Leone. Mają zapach świeżych
banknotów i hal produkcyjnych w laboratoriach genetycznych. Patrzą na nas
codziennie z mediów. Kuszą i wciągają do gry."
Wracamy po czterech latach z płytą, w którą głęboko wierzę. Wierzę że
każdy dźwięk i słowo na niej zawarte są warte fanów Sweet Noise. Dla mnie
to początek nowej drogi.
Jeżeli nadal pamiętacie nasze imię i nadal intryguje Was istota naszej gry
zapraszam.
Skończyłem mix i produkcje The Triptic.
Glaca"

Premiera "Sympathy For The Devil part 666" odbędzie się w
audycji MiniMax, Piotra Kaczkowskiego, w nocy z czwartku na piątek
14/15.06.2007. Ponadto fragment premierowego utworu ma też swoja premierę
w dość nietypowym formacie chociaż znanym i lubianym przez wielu:
"Sympathy..." można już od dzisiaj ściągnąć jako dzwonek na
komórkę przy czym pomaga nam jeden z serwisów.
Wszystkie potrzebne informacje na ten temat jak i inne małe niespodzianki
znajdziecie na stronie www.sweetnoise.org.

Teledysk do singla jest w trakcie produkcji. Glaca i Miki pracują nad
montażem i postprodukcją. Już niedługo będzie można go obejrzeć m.in. w
MTV. Na stronie www tej muzycznej telewizji znajdziecie również krotki
reportaż z prac nad klipem w RPA.
e http://www.mtv.pl/article...ed_premiera.htm

Już wkrótce kolejne wieści.

Z szacunkiem

SN & Co

Czyli jednak Give It All Away nie będzie singlem, przynajmniej pierwszym. Ha, a jednak Glaca zaskoczył wszystkich, a utworem, który dzisiaj usłyszymy w audycji będzie "Sympathy For The Devil
part 666"...no dobra

Amat3uR - 2007-06-14, 11:22

lolek2 napisał/a:
Cytat:

najnowszy singiel Sweet Noise. "Sympathy For The Devil part 666" to przeróbka utworu Rolling Stones, wykonana w porozumieniu z brytyjską legendą. Cytat- komentarz zespołu do otaczającej nas rzeczywistości.

a jakby ktoś chciał usłyszeć sample to proszę :
http://sweetnoise.org/1111.swf

Oceniam po kilkusekundowym samplu, więc to trochę z dupy taka ocena :)

No ale już za długo zacieram ręce na ten album..., więc coś napisać muszę :twisted:

Muza: TAK!
Wokal: TAK
Minusy: akcent. Może ten flash ucina jakieś częstotliwości, no ale kurde...Glaca zna angielski, a to, co ja tam słyszę brzmi: "plis tu mić ju". Chyba nie muszę tłumaczyć jak to się czyta :wink:

a$artana - 2007-06-14, 14:52

O prosze czyli jednak to singielkiem:)

Cytat:
Chyba nie muszę tłumaczyć jak to się czyta

wytlumacz:)?

Amator czepiasz sie:P jakosc srednia zeby oceniac, ale przede wszystkim to przeciez wlasnie taka jest poprawna wymowa przed You :) np Did he see the movie? przeczytasz did hi si de mówi, ale juz Did you see the movie? bedzie didź/dż ju si...? czy nie wiem jak to zapisac, ale jest zmiekczenie przed you :P zreszta w original version jest tak samo

btw kawalek jest swietny :)

Adam - 2007-06-14, 15:58

Zupełnie mi się nie podoba.
a$artana - 2007-06-14, 16:29

Mysle, ze naprawde trudno ocenic po tym kilkunastosekundowym urywku. Poczekajcie do premiery :>
Mnie całość bardzo sie podoba i ciesze sie ze to bedzie singlem :)

longas - 2007-06-14, 16:41

a nie wydaje wam sie dziwne ze cover promuje nowa płyte ?

z takich zabiegów zwykle korzystaja kapele mało znane, ktore staraja sie jakos wypromowac poprzez znany juz utwor.

czyzby reszta piosenek z płyty była tak słaba, zeby nowe płyciwo promował cover ?!
dla mnie torche dziwna sytuacja

PePe - 2007-06-14, 18:54

z tego co zrozumiałem to nie jest cover, tylko kawałek czerpiący fragmenty z kawałka Stonesów wiec Twoj argument longasiku jest do bani ;P (chyba ze ja zle zrozumialem...)

ale jesli juz powiedziales o czyms co jest zalosne to ja doloze swoje 3 grosze: po raz pierwszy kawalek utworu mozna odsluchac zamawiajac dzwonek na telefon... no rewelka... a moze klip do tego kawalka przez miesiac tez beda sprzedawac przez siec i wysylac na komorke jako vidlety?

a spodobała mi sie jeszcze czyjas uwaga: niech sn nie ma za złe ze utwor rozejdzie sie przez net, bo to jedyna droga dystybucji TAKIEJ muzyki...
widocznie nie jedyna, skoro glaca zaczyna wspolpracowac z mtv...

Momus - 2007-06-14, 22:34

mam nadzieje, że nie bede musial czekać do 2 na ten kawalek tylko puszcza go odrazu
Amat3uR - 2007-06-14, 22:42

a$artana napisał/a:
O prosze czyli jednak to singielkiem:)

Cytat:
Chyba nie muszę tłumaczyć jak to się czyta

wytlumacz:)?

Amator czepiasz sie:P jakosc srednia zeby oceniac, ale przede wszystkim to przeciez wlasnie taka jest poprawna wymowa przed You :) np Did he see the movie? przeczytasz did hi si de mówi, ale juz Did you see the movie? bedzie didź/dż ju si...? czy nie wiem jak to zapisac, ale jest zmiekczenie przed you :P zreszta w original version jest tak samo

btw kawalek jest swietny :)

Chodziło mi o Pleased, które się nie wymawia "plis" tylko raczej "plizd" albo "plisd". I masz rację, czepiam się :) Ale przestanie to być czepianiem się, jeśli cała płyta będzie w takim akcencie. Liczę na to, że to niska jakość ucięła część wokalu bądź jedna, niezauważalna z perspektywy albumu wtopa.

Co do dzwonków na komórkę, raportów sygnowanych Onetem/MTV....oj ostro się czepiacie. Gdybym ja miał kapelę (no właśnie, kapelę...jaki jest skład SN teraz? 8) ), promowałbym ją równie intensywnie.
Logosów na poprzednich płytach się nie czepialiście...wraca moda na jechanie po "komerce" widzę.... :roll:

Co do pomysłu, by singlem był cover...mnie to nie przeszkadza. I wątpię, by motywacją był "słaby materiał". Zwróćcie uwagę na aranże w tym urywku...z oryginału została tylko linia melodyczna wokalu i tekst. Więc jest to praktycznie taka sama prezentacja jakości płyty, co autorski album.

Co do ripa, wiem że na tym forum grozi za to ban, blabla....ale ja i tak ten album kupię, jeśli mi się spodoba. Tak jak zresztą wszystkie SN i innych zespołów, które już kupiłem. Więc jak ktoś będzie miał mp3 w słusznej jakości, to byłbym wdzięczny 8)

Małgosia - 2007-06-14, 23:03

Amat3uR napisał/a:
Co do pomysłu, by singlem był cover...mnie to nie przeszkadza.

Mi też nie, jeżeli będzie to zrobione na bardzo dobrym poziomie! :twisted:
Tak więc kochani, czekamy... A potem będziemy oceniali :>

Momus - 2007-06-14, 23:15

potem to ja idę spać bo jutro do pracy trzeba wstać :P
KaSiaaaa - 2007-06-15, 01:05

Uhhhh...!!!
Dreszcze po mnie przeszly. Jestem pod wrazeniem! Czuje, ze ta plyta bedzie czyms niesamowitym! :)

NathaLee Black - 2007-06-15, 01:06

Po wysłuchaniu "Victims of war" , na myśl nasunęło mi się jedno : "POZAMIATANE" :D

Mega pozytyw, reszta równie mocna 8) potężny power i serducho na dłoni, ja tak to odbieram...

Rewelacja :!:

longas - 2007-06-15, 01:22

ja sie ciesze ze nareszcie cos ruszyło.......
langister - 2007-06-15, 01:48

Ach piękna była ta audycja tylko czemu taka krótka. :)
Przemek - 2007-06-15, 02:21
Temat postu: MiniMax - wywiad [15.06.2007]
Stosując się do próśb Glacy (o nie zamieszczanie utworów) umieszczam SAM zapis wywiadu z audycji Piotra Kaczkowskiego - 'MiniMax'

Cytat:

zielony - 2007-06-15, 09:51

KaSiaaaa napisał/a:
Uhhhh...!!!
Dreszcze po mnie przeszly. Jestem pod wrazeniem! Czuje, ze ta plyta bedzie czyms niesamowitym! :)

no nie doczekałem audycji, ala mam nadzieie, ze będzie tak jak piszecie..;]

thekoral - 2007-06-15, 10:09

kawał dobrej muzy! :) czekamy na rip ;d
Amat3uR - 2007-06-15, 11:02

No dobra, premiera w MiniMaxie była, czas się wypowiedzieć....

Było w pytę :) Płyta (a raczej fragmenciki, co słyszesliśmy już) może i nie jest tak rewolucyjna, jak na przykład Czas Ludzi Cienia, tym niemniej wygląda na to, że będzie to bardzo wartościowe wydawnictwo. Łatwiejsze w słuchaniu i przystępniejsze od CLC (to wcale nie wada!!), łeb się sam kiwa, nóżka sama tupie, jest w tym moc, jest w tym melodia, są w tym cohones. Po tylu przesłuchaniach ciężko wydać ostateczny osąd, będę musiał jeszcze skądś zdobyć wypas jakość i wszystko, ale wygląda na to, że na letnie upały będziemy mieli bardzo w pytę wydawnictwo. Najbardziej się obawiałem, wnosząc po filmikach ze studia, że ta płyta to będzie elektronika + glaca, a tu nie: są gitary, jest bas, perka nawet lepiej chyba brzmi niż plastikowa CLC. I bardzo zajebiste są te chórki/backup vocals w wykonaniu afrykańskich artystów. Świeżość to niesamowitą wnosi i dodaje pewnej głębi dźwięku.

Czas na czepianie się (pozdro a$a ;) ): ze względu na jakość streamu zapewne, ale nie "wjebało" mi to. Nie było tego, czego przy CLC czy Revolcie, czy potem starszych płytach, gdzie wrzuciłem świeżo ściągnięte mp3/świeżo zakupiony kompakt i czułem wgniatanie w fotel. Pokiwałem łbem, wczułem się się (a to przecież dużo), tym niemniej...ale tu powtarzam, sytuacja bardzo możliwe, że się zmieni po odsłuchaniu w jakości CD, a nie 128 kbps :)
Czepnięcie się nr 2, SUBIEKTYWNE: jednak wolę Glacę po polskiemu. Są momenty, w których drażni mnie akcent.
Gdybanie nr 1: Mam nadzieję, że na płytce jest jednak coś mocniejszego od Victims of War. Taki jeden dopierdalający numer :twisted:

Ocena w systemie szkolnym (nieobiektywna, pewnie jeszcze się zmieni): 5-. Na szóstkę to chyba nie zasłuży nawet jako całość (aczkolwiek nie jest to ostateczne zdanie), minus za akcent :) Czyli jak na mnie: w pytę.

"we...respect....VICTIMS OF WAR!!!!" :twisted:

Małgosia - 2007-06-15, 12:14

To było GENIALNE!!! Naprawdę, aż ciarki mnie przeszeszły, a to się zdarza tylko w szczególnych przypadkach!
longas - 2007-06-15, 12:22

kawałek [sympathy] pozostaje w głowie, dosc melodyczny jest.....podobaja mi sie te damskie wokale.....
ogolnie diabła w tym nie ma, ale w jakims tam stopniu moze sie podobac ta piosenka.

Przemek napisał/a:

Cytat:

Wielkie dzieki za rip Przemek.
kawał dobrej roboty.

Małgosia - 2007-06-15, 12:42

No to teraz ja :>
Miałam te same obawy co Amat3uR, że będzie za dużo elektroniki a za mało czystych dźwięków gitary, a tu miłe zaskoczenie, wszysko genialnie wyważone!
Rzecz nastpna to również wspomniane chórki. Bardzo mi się podobają, bo wypełniają całość, często łagodzą, jednak dla mnie stanowią dopełnienie kawałka. Pojawiło się to w takiej formie po raz pierwszy w utworach SN i według mnie się przyjmie bo urozmaica fakturę.
Słowa.
NathaLee Black napisał/a:
serducho na dłoni, ja tak to odbieram...
Ja też, nic dodać nic ująć, Glaca nie przesadzał mówiąc o mocnym przekazie. A skoro jesteśmy przy słowach to odniosę się do wypowiedzi o akcencie. W każdym rejonie świata akcent tego samego języka jest różny, my jesteśmy przyzwyczajeni do tego z UK i USA. Dla mnie jest ok.
Kawałki określiłabym mianem koncentratu, bo przekaz jest silny, muzycznie wszystko bardzo dopracowane i wyszlifowane, dodanie czegokolwiek byłoby rozrzedzeniem całości. ak to sobie wyobraziłam, nie bić! :D
Na koniec MUSZĘ jeszcze napisać na temat Vahan Song. Może na stare lata zrobiłam się bardziej wrażliwa, ale muszę powiedzieć że szczerze się wzruszyłam :oops:
Więc...
lolek2 napisał/a:
Byle do 20 lipca

Zaczynam odliczać!!! (5 tygodni, tj. 35 dni) ;)

Przemek - 2007-06-15, 12:52

ja byłem nieźle zaskoczony utworem... nie dlatego, że jest zły(bo nie jest), spodziewałem się po prostu czegoś zupełnie innego. Podobają mi się te "chóry?". Muszę najpierw przesłuchać oryginał dla porównania

Cieszy mnie sam fakt, że SN sięgnął po utwór jednego z najlepszych rockowych zespołów jakich wydał ten świat...

Cytat:
Wielkie dzieki za rip Przemek.
kawał dobrej roboty.

Spoko, Glaca się zobowiązał, ze po wydaniu płyty udzieli wywiadu drugi raz, więc też zgram.

Ogólnie sam wywiad spoko, trochę zaspokoiłem pragnienia

[ Dodano: 2007-06-15, 13:08 ]

Według mnie kawałki wymiatają. Trza było Was słuchać, jak pisaliście, że Victims of War daje po uszach. utwór rewelacyjny, aż porywa. moja ocena utworu 6/6 i myślę, że nie przesadzam...

Nie wiem jak się nazywał ten trzeci kawałek, ale również zrobił na mnie nie małe wrażenie. Jak wypuszczą płytę to lepiej się zapoznam i rozszerzę swój komentarz. Ocena 5+/6

Vahans Song, dobry... co prawda nie wzruszyłem się na nim tak jak Gosia :P .. Podobie jak z poprzednim utworem, bardziej, najpierw wycisnę z niego wszystkie soki, a potem opiszę wrażenia :)

Muszę zwrócić uwagę na artystów z Afryki. Na początku myślałem, że będzie to coś w stylu ojojojłolabogatratatata. Nie wyszło dobrze, wyszło ZAJEBIŚCIE, jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) z atutów/walorów/plusów na tej płycie (wiem płyty jeszcze nie ma :P ). To taki diabeł w skórze anioła. Czekam dalej....

Czemu nie było 'Without'? :evil:

Mi - 2007-06-15, 13:17

a ja dalej mowie ze bardziej mi sie vahans song niz victims podoba, szczegoilnie w wersji koncertowej :P

link z kawalkiem na pewno nie jest dobrym pomyslem, mimo iz to singiel promujacy plyte, NIE MAMY DO NIEGO PRAW
no
a priva chyba kazdy potrafi do Przemka na przyklad napisac :P

Małgosia - 2007-06-15, 13:27

Przemek napisał/a:
Muszę najpierw przesłuchać oryginał dla porównania

Jeszcze tego nie zrobiłeś? :P
Ja słuchałam i muszę powiedzieć że Glaca naprawdę nieźle to sobie wymyślił :hihi:

Darth Kion - 2007-06-15, 13:45

Victims of war i drugi song swietny plus zwienczenie Vahans song - ja jestem w pelni zadowolonuy
Mi - 2007-06-15, 14:12

oooo, Victims Of War - zmienione dosc sporo w porownaniu do poprzedniej wersji- na plus :D
drugi kawalek - ups, tego nie slyszalam wczesniej, ale deczko za lagodny jak dla mnie, musze uslyszec na zywo :D , chociaz chorki fajne :D
Vahan Song - taki jaki byl taki jest - kochaaaaaaaaaaaaaam :D (chociaz szkoda tej solowki w srodku, ktora Magik na koncertach gral... :(
Sympatia - imho rewelacja :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

drea[th]d - 2007-06-15, 14:50

Czekałem wczoraj do późnej nocy... i nie żałuję. Kawałki są piękne.Tnx Sn. Od pierwszej płyty do przyszłej zawsze zaskakujecie, pozytywnie. Utworki maja w sobie afrykanska dusze. Juz je kocham a co dopiero jak wyjdzie triptic ;)
westa - 2007-06-15, 14:54

spokojny kawalek, lagodny, tytul sugeruje agresje. lekkie zaskoczenie :D echa eksperymentu revolty sie odzywaja. no i ten chorek rewelacyjna melodyjka :) gitara "santanowska", typowa dla ostatniego okresu esen. coz czekam do 20 lipca i na porzadna trase koncertowa :twisted:
longas - 2007-06-15, 15:37

kto wie jaki tytuł ma piosenka ktora została puszczona jako 3 w kolejnosci ? - miedzy victims a vahan

lolek nic nie sugeruj !

Momus - 2007-06-15, 19:06

nie mam pojęcia ale jest godna uwagi :]
longas - 2007-06-15, 19:13

ja piernicze - nowa piosenka i nikomu nie przyszło do głowy zeby tytuł podac....
Momus - 2007-06-15, 19:27

może "black leather boots"? bo pamiętam, że na jakieś stronce majspejsowo podobnej w dziale o zespole był wymieniony ten tytuł... ale to totalny strzał :P
longas - 2007-06-15, 19:31

no własnie ten tytuł dzis w nocy mi lolek napisał.....

nie pamietasz gdzie to dokładnie było ?

Momus - 2007-06-15, 19:33

chyba na http://www.purevolume.com/sweetnoise

edit
jednak chyba nie tam... szybko przeleciałem wzrokiem i nie rzuciło mi się w oczy ale może przegapiłem...
edit2
http://www.ubl.com/artists/sweetnoise/profile/
tu też nie ale to raczej była tego typu strona

w każym razie zapamiętałem skądś tą nazwę... black leather boots...

longas - 2007-06-15, 20:40

dobra nie szukaj......skoro lolek i ty ten sam tytuł napialiscie wiec pewnie to jest to.

w ktoryms z filmików glaca spiewał ta piosenke....ale nie chce mi sie teraz wszystkich przegladac

EDIT: a czy ktos wie czy ten utwor 'kozacki' był juz wczesniej gdzies puszczany czy grany na jakims koncercie ?

Momus - 2007-06-15, 22:04

ten nie... w poznaniu było tylko give it all away
Przemek - 2007-06-15, 22:25

Momus napisał/a:
ten nie... w poznaniu było tylko give it all away

apropo... fajne to było?...bo nie miałem okazji posłuchać...

Momus - 2007-06-15, 22:55

grali wtedy właśnie GIAA, Without i Vahan song... koncertowo najbardziej podobał mi się Give it all away... to był czad
Przemek - 2007-06-15, 23:16

...jeszcze jak miał premierę w Kapsztadzie i został dobrze przyjęty tzn. że będzie super...dzięki..
longas - 2007-06-15, 23:22

czyli wczoraj miały premiere dwa kawałki......
a$artana - 2007-06-15, 23:23

Czepialstwo z pozdrowieniami dla Amatora :) cojones to sie przez j pisze:P :lol:

niestety nie moglam sluchac audycji, teraz ja wam zazdroszcze:P

plyta jest piekna, bardzo podobaja mi sie te afrykanskie smaczki i wokale i to jak wpisuje sie w ten klimat Sympathy. Jest rowniez pelna zaskakujacych polaczen stylow, sa gitary jest naprawde fajny hhpowy beat i afrykanska dusza. Nie moge sie juz doczekac az cd znajdzie sie w moim walkmanie :>

Przemek - 2007-06-15, 23:28

a$artana napisał/a:
...az cd znajdzie sie w moim walkmanie :>

będzie trudno :)
żartuje

a$artana napisał/a:
niestety nie moglam sluchac audycji, teraz ja wam zazdroszcze:P

zapis audycji masz kilkanaście postów wyżej...

a$artana - 2007-06-15, 23:39

Przemek napisał/a:
a$artana napisał/a:
...az cd znajdzie sie w moim walkmanie :>

będzie trudno :)
żartuje

widze ze amatorowe czepialstwo rzadzi hehehe ;)

disc, disc mialo byc :oops: :D :-P

Momus - 2007-06-16, 06:40

http://0v0.pwii.pl/ komentarze na tym zacnym forum :D przypominają mi trochę te z Onetu ;) tylko a$a działa charytatywnie i rzecze, iż jej się podoba w przeciwieństwie do całej reszty. :)
longas - 2007-06-16, 10:47

a niech psioczą.....gdziezby ktos cos powiedział pozytywnego....przeciez reszta hien by do zjadła :]
Garion - 2007-06-16, 11:05

no to wyszly nowe kawalki i jestem bardzo rozczarowany, spodziewalem sie zupelnie innej bajki a tu najciekawesze co jest to afrykanskie wokale, reszta kompletna pomylka dla mnie :( a szkoda :( imo jak juz chcieli cos dzialac z ta afryka to mogli pojsc bardziej w etniczny klimat bo w tej chwili to ciezkie do strawienie polaczenie

a co do komentarzy na tym "konkurencyjnym" (?) forum to faktycznie sa dosc ostre ale z tego co widze to przynajmniej ludzie staraja sie dyskutowac i analizowac bardziej kawalki, nie wiem o co chodzi z sytuacja z sn, dlaczego ci ludzie ich maja nie lubic, ale z tego co widze to staraja sie nawet wyciagac maksymalnie pozytywy i nikt nikogo nie zjada ;)

X - 2007-06-16, 11:29

Muzyka na najwyższym światowym poziomie.....dziękuje Wam SN i czekam na 20 lipca ;)
Więcej nie napiszę bo brak mi słów tak mną wstrząsnęło......Jeśli cała płyta bedzie taka jak te utwory to będzie naprawdę coś WIELKIEGO!!! Klimaty afrykańskie pięknie wzbogcają ten materiał.....

Komentarzy ludzi z innego forum nawet nie chce mi sie czytać.....niech idą dalej słuchać Gosi Andrzejewicz....

Amat3uR - 2007-06-16, 11:34

Entuzjazmu X-a nie podzielam w tym wymiarze, ale skoro od wczoraj nic innego poza tymi czterema mp3 u mnie nie leci, to znaczy chyba, że jest dobrze, co? ;)

Chyba w ciemno kupię...to będzie dobra płyta!

I słusznie X zauważył, płyta się zapowiada w taki sposób, że bez wstydu będzie ją można puszczać w telewizjach muzycznych niemieckich czy USA....

Kurde, za długo do tej premiery... :twisted:

longas - 2007-06-16, 11:39

Amat3uR napisał/a:
skoro od wczoraj nic innego poza tymi czterema mp3 u mnie nie leci, to znaczy chyba, że jest dobrze, co? ;)

nie wiem, ale rowniez dobrze mozesz nie miec innych mp3 niz te 4 :]

Groszek - 2007-06-16, 12:44

X napisał/a:

Komentarzy ludzi z innego forum nawet nie chce mi sie czytać.....niech idą dalej słuchać Gosi Andrzejewicz....

Dzięki, zostałem zabity!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Momus - 2007-06-16, 12:47

Popadamy w skrajności :D zdrowa krytyka jest dobra, ale łatwo jest tu przegiąć i pitolić głupoty ;)
a$artana - 2007-06-16, 14:24

Momus napisał/a:
http://0v0.pwii.pl/ komentarze na tym zacnym forum :D przypominają mi trochę te z Onetu ;) tylko a$a działa charytatywnie i rzecze, iż jej się podoba w przeciwieństwie do całej reszty. :)

z cześcia tych ludzi piłam piwo lub dobra herbate, a z niektorymi wciaz mam calkiem sympatyczny kontakt ( nie nie sluchalismy Gosi Andrzejewicz wspolnie :> , czas to nadrobic ;) ) wiec ciekawi mnie ich opina a poniewaz nie wstydze sie swojej, to równiez sie nia dziele. Tyle

PePe - 2007-06-16, 18:38

I uzupełniając słowa Asy:
Wielu z tych słuchajacych teraz Gosi Andrzejewicz słuchało SN juz wtedy, kiedy autorzy tych tutejszych postów nie wiedzieli o istnieniu SN. Gdyby nie te zajadłe hieny z 0v0 coś takiego jak zamieszanie wokol NN prawdopodobnie nigdy nie mialoby miejsca, a to forum tez moglo by sie nie narodzic, bo chyba zaczynalo sie od osob, ze starego forum ze wspomnianymi hienami, no nie?
Poczekajcie troche... minie parę lat to nauczycie się trochę bardziej krytycznie patrzeć na muzykę. No ale młodośc ma swoje prawa (Ja też taki byłem :twisted: ).

Groszek, hieno z 0v0 słuchająca Gosi Andrzejwicz, zajefajny podpis masz ;) ;) ;) (Planujesz jakieś festiwale tego lata? Można by gdzieś w Polszcze piwko jakies... ;) )

A teraz kilka słów ode mnie. Nie wypowiadałem się o tych kawałkach bo chciałem się osłuchać. Wrażenia.
Jak na moje nie znające się na tajnikach robienia muzyki ucho, to kawałki prezentuja się na dobrym poziomie. Widać, że panowie Anderson i Górecki nie próżnowali przy wyciąganiu tego co najlepsze. Cieszę się, że SN dalej będzie można postawić na półce z gitarowym graniem, bo momentami obawiałem się, że gitara zostanie ozdobnikiem a nie trzonem muzyki... No i elektronika nie bije po uszach tak jak sie spodziewałem.

A teraz kawałki.
Sympathy for devil - no nieźle nieźle... Moim zdaniem niezły klimatyczny cover świetnego utworu stonesów. To że zostaje singlem promującym płytę to na pewno dobry krok. Taki łagodny kawałek na pewno przyciągnie więcej osób do przesłuchania albumu. W radio i tv pewnie bedzie mogl czesto lecieci zrobi jakas tam promocje, ale takie Victims jzu raczej nie uslyszymy zbyt czesto...

Victims of war - Kiedy czytalem ze kawalek ostry i rozpierdalający to spodziewałem się czegoś wiecej. Niby sa gitary, jest jakas moc i szybkosc, ale jesli to najmocniejszy kawalek na plycie... nie wiem... albo ja juz slucham za ciezkich rzeczy, albo SN nie zagra juz tak jak kiedys.

Kolejny kawałek, chyba o ten chodzilo kiedy sprzeczaliscie sie o tytul... Gdzieś w środku kryja się słowa "they kill my baby"... Ten kawałek najbardziej przypomina mi to, co się działo na CLC (no, może wyłączajac te kobietę która coś tam sobie śpiewa).

Ostatni, domyśliłem się, że to Vahan Song. "Take me high, dont drop me back..." Trochę przypomina mi to ten zapis dialogu między G i VB z myspace SN. Ten utwór chyba najbardziej przypadł mi do gustu. Muzycznie jest dość liniowy (tzn chodzi mi o linie gitar), ale to wcale nie wada. Ciekawy wokal. Takiego Glacy jeszcze nie słyszałem. Mocna piątka ode mnie za ten kawałek.

Zaczalem od kilku plusów, a skoncze tym, co mi sie nie podoba.
Słuchać gitarę, łądnie wali perka i basik sobie dudni. Ale to jednak nie jest to, do czego przywykłem w przypadku SN. To już naprawdę co innego. Jakos tak słuchając tych czterech utworów nieustannie nasuwały mi się skojarzenia z amerykańskimi kapelami. Taki klimat za którym nie przepadam w muzyce zza oceanu. Może właśnie ze względu na ten perfekcjonizm i dogranie wszystkiego do milisekundy. Może temu materiałowi brak tej surowości, którą słychać chociażby na Respect czy Ghetto. Nie wiem. Niby jest dobrze, ale tak troche kiwałem głową momentami myśląc - dajcie więcej noisu w noisie!

Kawałki wpadały w ucho, słuchalo mi się ich miło, ale żeby oceniać poczekam do czasu, aż zgram sobie album do swojego odtwarzacza i przeslucham go w calosci kilka(naście) razy.

Małgosia - 2007-06-16, 19:10

PePe, w ilu rzeczach ja się z Tobą zgadzam :lol:
PePe napisał/a:
elektronika nie bije po uszach tak jak sie spodziewałem.

O tak, też się tego bałam, nie lubię typowej muzyki elektronicznej, tym bardziej że na pierwszych filmikach na youtube słychać tylko elektronikę... Pozytywne zaskoczenie ;)

PePe napisał/a:
łagodny kawałek na pewno przyciągnie więcej osób do przesłuchania albumu.

Tak, masz rację, sama coś o tym wiem bo zaczynałam słuchać SN od DMKJN i Nie Było z Edytą :]

PePe napisał/a:
Vahan Song. Ten utwór chyba najbardziej przypadł mi do gustu. Ciekawy wokal. Takiego Glacy jeszcze nie słyszałem. Mocna piątka ode mnie za ten kawałek.

Nooooo nareszcie ktoś podziela moje zdanie :)
Wokal jest niesamowity i choć płyty jeszcze nie ma, mam przeczucie że to będzie mój ulubiony kawałek :D

A tak od siebie. Po tym co puszczono w MiniMaxie potwierdza się moje zdanie na temat twórczości SN po KW, mianowicie chodzi mi o jak najbardziej pozytywną różnorodność na płytach.
Czasami u innych wykonawców słuchanie krążka bywa nużące, bo po kilku utworach ma się wrażenie że ktoś na jednej piosence wcisnął REPEAT :/

Groszek - 2007-06-16, 19:15

PePe napisał/a:

Groszek, hieno z 0v0 słuchająca Gosi Andrzejwicz, zajefajny podpis masz ;) ;) ;) (Planujesz jakieś festiwale tego lata? Można by gdzieś w Polszcze piwko jakies... ;) )

Żeby nie robić zbytniego OT : odezwę się na gg do Cię i sobie poGGadamy

Adam - 2007-06-17, 11:30

Muzycznie nawet fajne riffy, wpadające w ucho, ale teksty, na Boga... :? Na poprzednich płytach to przechodziło i nawet fajnie się prezentowało, ale teraz to lekkie przegięcie z tą patetycznością. Wygięte do granic możliwości.
_M_W_ - 2007-06-17, 11:57

Nie mogłam zasnąć tamtej nocy :| Jak ktoś jest w posiadaniu ripa "Ofiar wojny" to proszę o kontakt na priv. Thank you.

PS. Kaczkowski coś gadał, że maile mu się nieźle sypnęły. Pisał ktoś z was?

PePe - 2007-06-17, 13:54

PePe napisał/a:
Widać, że panowie Anderson i Górecki nie próżnowali przy wyciąganiu tego co najlepsze.

Właśnie mi się rzuciło w oczy jaką głupotę tu napisałem... Nie Górecki a Toczko oczywiście :)
(Widać, ze nikt nie czytał, bo zero reakcji ;P)

longas - 2007-06-17, 14:28

moze słowko ode mnie.....

o sympathy juz pisałem.........victims dla mnie z tych 4 kawałków najlepszy, tzn. najbardziej mi sie podoba, ALE.....brakuje mi w tym utworze takiej muzycznej bomby gdzies koło 3;30.....tam gdzie po spokojniejszym momencie glaca zaczyna spiewac "no.....victims OF WAR" .....zreszta te kobiece wokale po tej sekundzie uwazam ze odbieraja moc kawałkowi.....takze temu kawałkowi przydała by sie taka bomba [dosłownie - np. jakis wybuch bomby, skoro mowa o ofiarach wojny] po tych sek. i bez damskich wokal - wtedy wyszedłby genialy utwor.....
ogolnie zmienił sie troche w porownaniu z tym co dane było nam usłyszec jakis czas temu

black leather boots - co to w ogóle za tytuł ?:>.......muzycznie moze być.....ALE [jak zwykle] troche nie pasuje mi moment kiedy sie spiewa [they kill my baby]......wychodzi to mniej wiecej tak: they kill my baby lalala.....za wesoło zostało to zaspiewane jak na moj gust, do takich slów.

vahan song - nie podobała mi sie ta piosenka od momentu kiedy ja usłyszałem pierwszy raz kilka miesiecy temu. nie wiem za oporna dla mnie. wiec nie wypowiadam sie.

ogolnie kiedys mowa była [w wyiadach] ze SN wraca do korzeni.........słabo to wyszło.....w sumie teraz muzyke tego zespołu traktuje jak milszy przerywnik w playliscie miedzy utworami kapel grajacych death/hardore.....cos jak muze (hep) pe.......
zreszta jeszcze nic nie wiadomo, bo dopiero słyszelismy 4 utwory..........moze bedzie jeszce cos od czego bedzie wiało diabłem z głosników :]

Mi napisał/a:
Sympatia - imho rewelacja :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

sympathy [ang. - współczucie] :] ]]

Adam napisał/a:
przegięcie z tą patetycznością.

chyba naczytałes sie za duzo innego forum :] ]

sory, ale musiałem sie troche poprzyczepiac, bo powoli Amator odbiera mi tytuł nadwornego przyczepiacza tego forum :]

Adam - 2007-06-17, 20:11

longas napisał/a:

Adam napisał/a:

sory, ale musiałem sie troche poprzyczepiac, bo powoli Amator odbiera mi tytuł nadwornego przyczepiacza tego forum :]

Nie czytałem żadnych for. Gdy uslyszałem ten krzyk "VICTIMS OF WAR, WE RESPECT YOU!!!!!!" to trochę mi gębę skrzywiło. Tak samo "you killed my baby".

Przemek - 2007-06-18, 01:35

Adam napisał/a:
longas napisał/a:

Adam napisał/a:

Nie czytałem żadnych for. Gdy uslyszałem ten krzyk "VICTIMS OF WAR, WE RESPECT YOU!!!!!!" to trochę mi gębę skrzywiło. Tak samo "you killed my baby".

Trochę głupie rzeczy gadasz, lepiej żeby piosenka składała się z takich zdań jak np: 'the war is bad, we want peace"? Utwór musi być przejmujący, chociaż z tym "you killed my baby" też się zdziwiłem.

Adam napisał/a:
Gdy uslyszałem ten krzyk "VICTIMS OF WAR, WE RESPECT YOU!!!!!!" to trochę mi gębę skrzywiło.

Nie wiem, czy ten sam fragment mamy namyśli (3:40), ale tam jest chyba "Where respect". Mogę się mylić

Momus - 2007-06-18, 07:56

Adam napisał/a:

przesadzasz z tą warstwą liryczną... ja np. wolę "ofiary wojny, mamy szacunek dla was" niż "spier**laj skurwielu, okradłeś mnie" ;)

Hans_Giebenrath - 2007-06-18, 15:35
Temat postu: Chciałbym podzielić się moimi emocjami
Jako oddany fanatyk twórczosci SN.Od momentu wypuszczenia na antenie pierwszych dźwięków ich najnowszych dokonań, przeżywam bardzo różne emocje, jednak nade wszystko silne. Pozytywne:, gdy niemal kazdy dźwiek odbierały moje nienasycone zmysły i jeszcze długo potem. Zwłaszcza, ze miałem to miec na wav'ach,a nie jakichś żałosnych mp3. I tutaj mają początek najbardziej negatywne emocje.Okazało się, ze mój Brat który jest właś cicielem kompa, nie zadbał by to sie zarejestrowało :( A juz kładąc sie spać snułem wizje jak ładnie wszystko podziele, nagram na płytkę wraz z fragmentami piosenek z filmików. i tak osłucham sie, az do wydania ofocjalnego lp. A tak zostały mi tylko nędzne starte kasety, przez które muzyka bardzo traci i chrzani się. Jednak i tak słucham tego 2 razy dziennie po dwie tabletki.
Mimo to bardzo cierpie, ze taki fanatyk jak ja mógł miec to w dobrej jakosci, zwłaszcza, iż są to wersje,inne od tych co pojawią sie na płycie.I co ja teraz zrobie? Najlepiej od razu przestrzelić sobie kolano.
Ale sie namarudziłem.mógłbym tak jeszcze długo, taki to juz ze mnie psych, iz brak porządanej muzyki lub jej zdezelowana jakość moze pozbawić mnie wszelkiej radosci.

A co do poszczególnych kawałków to reasumując podobają mi sie naprawde wszystkie, słucham ich codziennie i jednego dnia podoba mi sie bardziej ,,Black leather boots" innego Vahan song itd. Nie jestem ani zawiedziony, ani zaskoczony(choc przyznaje, ze pewne motywy budzą we mnie coś szczególnego).
Moim zdaniem vocale Titi dodają muzyce SN jakiejś nowej anielskiej przestrzeni. Sprawiaja tez, ze troszke kojarzy mi sie to z niektórymi songami na ,,Mechanical animals"M.M.
Poza tym zauwazyliscie , iż są to jak dotąd najbardziej melodyjne piosenki w całej twórczości SN? Glaca nigdy wcześniej nie wydobywał z siebie tak melodyjnych wokali, dodajac oczywiście kawałki z my space.

Tylko co ja zrobię bez tych unikatowych wersji :(

Adam - 2007-06-18, 16:07

Ok, jestem po wielu przesłuchaniach. Z każdym kawałki coraz bardziej mi się podobają. Afrykańskie wokale są genialne. Połączenie melodyjności z mocą. Glaca pierwszy raz śpiewa, i wychodzi mu to całkiem nieźle, szczególnie w połączeniu z kobiecym głosem. Zapowiada się bardzo dobra płyta. Cieszę się, że zespół się rozwija, a nie stoi na 'Końcu Wieku', tak jakby niektórzy tego chcieli. Czekam na krążek, jestem dobrej myśli.

P.S. Jak zauważył longas, w połowie Victims of War przydałoby się takie porządne jebnięcie :)

a1ien - 2007-06-18, 18:27

Czy ten singiel jest juz grany w stacjach radiowych?
Miałem okazje słuchac tych kawałków tylko raz podczas audycji w radio moge powiedziec że Sympathy i Victims szczególnie przypadły mi do gustu. Jeżeli ma ktoś namiary na te kawałki to prosze o kontakt na priv.

longas - 2007-06-18, 20:35

przesłuchałem sobie przed chwilą Koniec Wieku........i wiecie co?

GENIALNA PŁYTA

Adam - 2007-06-18, 20:39

longas nie porównuj tej płyty do "KW". One są (będą) inne, ale myślę, że obie są (będą) zajebiste.
longas - 2007-06-18, 20:50

Adam napisał/a:
obie są (będą) zajebiste.

normalnie napisałbym ze mam nadzieje, ale jej nie mam, bo juz za duzo słyszałem z nowej płyty.
nowa płyta to bedzie zupełnie inna liga.....szkoda tylko ze nizsza (w porównaniu z KW - tej płyty nic nie przebije, no chyba ze KW part2)

X - 2007-06-18, 20:53

Adam napisał/a:
longas nie porównuj tej płyty do "KW". One są (będą) inne, ale myślę, że obie są (będą) zajebiste.

Dokładnie tak.....mimo że KW uważam za dobrą płytę to nie chciałbym żeby SN nagrało drugą w takim stylu......o wiele bardziej podoba mi sie to co słyszałem w radiu.....podoba mi się że ten zespół ciagle szuka i nie daje się zaszufladkować....

Pam44 - 2007-06-19, 13:52

longas napisał/a:

GENIALNA PŁYTA

hahahahahahaha
że aż sie odezwe.
Longas, jak na to wpadłeś ;) tylko wiesz, fani gosi andrzejewicz (kimkolwiek ona jest, ale wiem ze to są od niej eksperci ;P) tez lubia ta plyte :)

longas - 2007-06-19, 14:32

Pam44 napisał/a:

hahahahahahaha

tak czytam twoje ostatnie posty [na innym forum i teraz tu] to widze ze ostatnio cos ci wesoło sie zrobiło

Małgosia - 2007-06-19, 14:40

longas napisał/a:
Pam44 napisał/a:

hahahahahahaha

tak czytam twoje ostatnie posty [na innym forum i teraz tu] to widze ze ostatnio cos ci wesoło sie zrobiło

Macie problem :lol: Longas, to nie wiesz że GA odniosła sukces w Opolu, dokładnie nie wiem w jakiej dziedzinie, ale tak słyszałm...

A poważnie, to nie jestem w stanie porównać KW do tego co słyszałam w MiniMaxie, bo to zpełnie inna bajka... Włączyłam sobie nawet dziś KW i stwierdziłam że jedyne co łączy te piosenki z nowymi to afrykańskie motywy... Chodzi mi np. o początek Wish, ale nawet one nie przypominają wokali na nowych utworach... :lol:

longas - 2007-06-19, 15:38

Małgosia napisał/a:

Macie problem :lol: Longas, to nie wiesz że GA odniosła sukces w Opolu, dokładnie nie wiem w jakiej dziedzinie, ale tak słyszałm...
to nie ma nic do rzeczy
Przemek - 2007-06-19, 15:58

Myślicie, że te kawałki puszczone w audycji będą podlegały jeszcze jakimś zmianą. Moim zdaniem już nic im nie potrzeba...poza tym kiedy oni znajdą na to czas? Premiera płyty lada chwila, a tu jeszcze klip, okładki, produkcja, promocja, itp sprawy.

Ciekawy jestem też czy klip będzie umieszczony na dodatkowym DVD czy wypuszczony oddzielnie...

PePe - 2007-06-19, 17:01

longas napisał/a:

GENIALNA PŁYTA

Dobrze gada, dać mu wódki.

longas napisał/a:
normalnie napisałbym ze mam nadzieje, ale jej nie mam, bo juz za duzo słyszałem z nowej płyty.
nowa płyta to bedzie zupełnie inna liga.....szkoda tylko ze nizsza (w porównaniu z KW - tej płyty nic nie przebije, no chyba ze KW part2)

Dobrze gada, dać mu jeszcze więcej wódki!!!

KW to był szczyt SN. CLC jest bardzo wysoko, ale to już inny rozdział w dziejach.
Nie chce mowiac tego już teraz, nie znając całego albumu, ale obawiam się, że Triptic może być po prostu przerostem formy nad treścią. W tym dążeniu do doskonałości gdzieś uleciał smak i sedno tej muzyki.

"Suck the nerves
Suck the core
Suck the core..."

maruti - 2007-06-19, 17:05
Temat postu: :D
Bedzie ciekawie. Ale rzeczywiscie przebic KW to wielkie zadanie. Mysle, ze nie ma sensu ogladac sie wstecz i wciaz oczekiwac tego samego. Jestem tylko jednego pewien - muzycy z RPA dodali mu natury i smaczku.
Przemek - 2007-06-19, 17:23

Maruti najlepsze kawałki powycinałeś ze swojego wcześniejszego komentarza. Czemu? Zgrabnie zakończyłeś wątek z KW, który zaczął mnie już odrobinę denerwować. Mam nadzieję, że będzie tak jak napisałeś.
Pam44 - 2007-06-19, 19:35

longas napisał/a:
Pam44 napisał/a:

hahahahahahaha

bo sie ciesze z nowej płyty i w ogóle to nie jestem ani emo ani goth wiec nie wiem dlaczego moja "wesołość" Ciebie dziwi.

nofink - 2007-06-19, 20:32

longas napisał/a:
Adam napisał/a:
obie są (będą) zajebiste.

mamy wrozke? po co sie tak zapierac i ograniczac?

granie w kolko to samo swiadczy tylko o poziomie zespolu.. Iron Maiden, Ozzy.. ile mozna sluchac brzdakania na jedno i to samo kopyto ;/

ciezko oceniac plyte po 4 kawalkach (jeszcze w tak slabej jakosci) wiem jedno - SN podaza caly czas do przodu i napewno to bedzie cos nowego.
Mam nadzieje ze w innych utworach bedzie wiecej elektroniki, ciekawe dzwieki mozna dzieki niej stworzyc.

zwierzak - 2007-06-19, 20:56

nofink napisał/a:

granie w kolko to samo swiadczy tylko o poziomie zespolu.. Iron Maiden, Ozzy.. ile mozna sluchac brzdakania na jedno i to samo kopyto ;/

To, ze zespol gra caly czas ten sam typ muzyki nie znaczy, ze gra na jedno kopyto.

nofink napisał/a:

ciezko oceniac plyte po 4 kawalkach (jeszcze w tak slabej jakosci) wiem jedno - SN podaza caly czas do przodu i napewno to bedzie cos nowego.

Dla jednych jest to podazanie do przodu, dla innych to krok w tyl. Rzecz gustu.

nofink napisał/a:

Mam nadzieje ze w innych utworach bedzie wiecej elektroniki, ciekawe dzwieki mozna dzieki niej stworzyc.

Zalezy jakiej elektroniki. Jesli w stylu CLC to jestem jak najbardziej za. Jesli w stylu Noise Inc. to jestem zdecydowanym przeciwnikiem.

I jeszcze do postu Pam (nie chce mi sie cytowac).
Pam nie jest gotem, ani emo. Przeciez wszyscy wiedza, ze jest punkowa :P

maruti - 2007-06-19, 21:42

Przemek napisał/a:
Maruti najlepsze kawałki powycinałeś ze swojego wcześniejszego komentarza. Czemu? Zgrabnie zakończyłeś wątek z KW, który zaczął mnie już odrobinę denerwować. Mam nadzieję, że będzie tak jak napisałeś.

Hej. Bo pomyslalem, ze moze za duzo napisalem, a nie mam przyzwolenia na zdradzanie co bedzie na plycie. ;) Wiec sie zreflektowalem i powycinalem fragmenty, gdzie moze za duzo informacji dalem.

Momus - 2007-06-19, 21:58

a możesz zdradzić tajemnicę jaki jest aktualny skład zespołu?
longas - 2007-06-19, 22:30

uwazaj, bo zaraz sie dowiesz......
Zadnego oficjalnego info od zespołu [glacy] i ktos ci napisze to na forum.

nie ma tak dobrze Momus :]

Adam - 2007-06-19, 22:37

schrzaniłeś long, to miał być haczyk, a nóż kolega by się zapomniał i wygadał

EOT

maruti - 2007-06-19, 22:37

sluchaj admina. ;)

glaca sie podzieli jak przyjdzie na to czas.

longas - 2007-06-19, 22:40

egzakly........
wypytamy go o to, na czacie na mtv.pl :]
niech juz szykuje odpowiedzi :]

Momus - 2007-06-19, 22:46

ale coś jest na rzeczy...

btw. kiedy jest ten czat?

zwierzak - 2007-06-19, 23:07

Dobra, kilka osob chcialo, to zaczynam marudzenie :]

maruti napisał/a:

Bedzie sporo elektroniki na niektorych utworach. Jest nawet bardzo nowoczesny breakbeat - swiatowa klasa. Troche wszystkiego - mam nadzieje, ze calosc bedzie sie dobrze zgrywac, bo eksperymentow troche tam na plycie jest. Zobaczymy.

A skad ty niby wiesz to wszystko? Kim ty wlasciwie jestes? W sumie kazdy moglby zalogowac sie na forum i w pierwszym swoim poscie napisac: Triptic to bedzie taka i taka plyta itp.

Małgosia - 2007-06-20, 00:43

zwierzak napisał/a:
Kim ty wlasciwie jestes?

Właściwie to chciałam spytać o to samo, ale stwierdiłam że wyjdę na idiotkę jak się okaże że wszyscy go znają :lol:
No więc niech kolaga się ujawni, wtedy albo go posłuchamy, albo nazwiemy zwykłym fanem który ma wizje... :lol:

zwierzak - 2007-06-20, 02:01

Od razu na idiotke. Bez przesady. :)
PePe - 2007-06-20, 07:02

Jak przeczytałem wypowiedz nofinka o graniu tego samego stylu muzyki to sie za glowe zlapalem. Nofink w tescie na gluchego dzyndzla zarobił najwyższe noty. Piąteczka jak się patrzy. Chcialem to komentowac, ale zwierzak powiedzial to, co mi chodzilo po glowie. Jednak doloze jeszcze to...
Nofink, jak posłuchasz pierwszych albumów Ironów, a potem włączysz to co stworzyli ostatnio, np. Brave new world to czuć ogromny power tu i tu. Graja ten sam gatunek muzyczny, a dalej sie tego chce i wola jeszcze. Ironi wydali ponad 20 plyt. Gdyby kazda miala byc tak odmienna od poprzedniej jak np. KW i CLC, to podejrzewam, że przed Iron Maiden na koncercie w Polsce wystąpiła by Mandaryna, Rubik albo Liroy, bo do takiego gatunku by sie to sprowadzilo po tylu latach.
I jeszcze jedno - granie tego samego swiadczy o poziomie... ladne stwierdzenie... czy mam rozumiec ze wymienieni przez Ciebie Ozzy i Ironi to ludzie z dna? ktorzy nie osiagneli wysokiego "poziomu"? Zastanow sie troche, zanim napiszesz nastepnym razem takie brednie...

Maruti, widze ze jestes kims z otoczenia kapeli. Mowisz ze info o skladzie zespolu bedzie jak przyjdzie czas. Nie sadzisz ze czas na to przyszedl juz dawno? Kiedy mowiono o nagrywaniu albumu... Kiedy pojawily sie pogloski o rozpadzie starego SN...
Moze dla wielu malo wymagajacych "fanow" wystarczy sam frontmen, w osobie Glacy, radosnie pląsający po scenie przy dźwiękiach gitary nie wiadomo do końca czyjej. Jednak Ci, ktorzy sluchaja tej kapeli od kilku lat (np ja od szesciu, a i tak jest to stosunkowo krotki czas jak mnie porownac z niektorymu true-evil-noiserami) nie wyobrazaja sobie SN nie tylko bez Glacy, ale i bez Magika. Niby frontment najwazniejszy, ale to gitarzysta stworzyl to, co pozniej nazywa się muzyką. Ja tez nie wyobrazam sobie SN po "odejsciu" Glacy. No ale brak Małego to rownie duza strata, choc moze nie kazdy to pojmuje :(

A tak "baj de łej"... offtop się rodzi... część postów powinna trafić do działu o nowej płycie.
Żebym ja musiał moderatorów pilnować... :P

longas - 2007-06-20, 10:40

PePe napisał/a:

A tak "baj de łej"... offtop się rodzi... część postów powinna trafić do działu o nowej płycie.

i tak nie zostaniesz modem :]

maruti - 2007-06-20, 12:28

Cytat:
A skad ty niby wiesz to wszystko? Kim ty wlasciwie jestes?

Mozecie wierzyc lub nie.

Na politykę (np. marketingowa) zespolu nie mam wplywu, nie jestem z bliskiego otoczenia zespolu, wiec wole nie wypowiadac sie w takich sprawach jak sklad zespolu (zreszta sam do konca nie wiem na czym to stoi), itp.

Koncze, bo widze za duzo zamieszanie off-topicowe spowodowalem. Wybaczcie.

PePe - 2007-06-20, 13:40

longas napisał/a:
PePe napisał/a:

i tak nie zostaniesz modem :]

Czekaj czekaj... Idzie nowa płyta, powstanie nowa rzesza fanatyków SN, ktorzy tu wejda i zaczną robic taki burdel, ze nie bedziesz wiedzial jak to opanowac. Wtedy bedziesz potrzebowal kogos bezwzglednego. Mnie 8)

:lol: :lol: :lol:
;) ;) ;)

zwierzak - 2007-06-20, 14:27

Spoko, spoko. Wtedy ja zaczne aktywniej robic porzadek, bo na razie w zasadzie nie trzeba nic przenosic ani usuwac :)
Momus - 2007-06-20, 19:08

Cytat:
Utwór Sympathy For The Devil part 666, w wykonaniu Sweet Noise znalazł się już w tym tygodniu na playliście radia ESKA ROCK. Zapraszamy do słuchania - również online. www.eskarock.pl

nie zauważyłem żeby było więc daje... ze strony sn.org

nofink - 2007-06-21, 16:22

PePe napisał/a:
Jak przeczytałem wypowiedz nofinka o graniu tego samego stylu muzyki to sie za glowe zlapalem. Nofink w tescie na gluchego dzyndzla zarobił najwyższe noty. Piąteczka jak się patrzy. Chcialem to komentowac, ale zwierzak powiedzial to, co mi chodzilo po glowie. Jednak doloze jeszcze to...
Nofink, jak posłuchasz pierwszych albumów Ironów, a potem włączysz to co stworzyli ostatnio, np. Brave new world to czuć ogromny power tu i tu. Graja ten sam gatunek muzyczny, a dalej sie tego chce i wola jeszcze. Ironi wydali ponad 20 plyt. Gdyby kazda miala byc tak odmienna od poprzedniej jak np. KW i CLC, to podejrzewam, że przed Iron Maiden na koncercie w Polsce wystąpiła by Mandaryna, Rubik albo Liroy, bo do takiego gatunku by sie to sprowadzilo po tylu latach.
I jeszcze jedno - granie tego samego swiadczy o poziomie... ladne stwierdzenie... czy mam rozumiec ze wymienieni przez Ciebie Ozzy i Ironi to ludzie z dna? ktorzy nie osiagneli wysokiego "poziomu"? Zastanow sie troche, zanim napiszesz nastepnym razem takie brednie...

Ja sznuje Twoja opinie i prosze uszanuj moja. Jesli mamy dyskutowac, a po to jest forum, to prosze bez wycieczek osobistych i zlosliwosci.

utrzymuje swoja opinie, dla mnie nie osiagneli szczytu eksperesji muzycznej :) jest cale mnostwo Artystow, ktorzy przescigaja Ironow i Ozzy'ego jesli chodzi o muzyke... zreszta to sa przykaldy..bo wypalonych kapel jest cale multum.

ale to zupelnie inny temat.. na inny topic.

maruti. Hmm dobrze slyszec (a raczej widziec ) te slowa. Nie moge sie doczekac, kiedy bede miec w rekach nowa plyte :twisted:

X - 2007-06-22, 15:53

Ktoś kto bedzie patrzył na SN tylko przez pryzmat KW nigdy nie będzie zadowolony...Taką płytę jak KW robi się raz w życiu....każda następna imitacja może być już tylko gorsza...w najlepszym przypadku na tym samym poziomie....Ja nigdy nie porównuję nowych utworów SN do niczegoco było grane wcześniej, dlatego mam obiektywne spojrzenie na dany materiał. Te kawałki co leciały w radiu odbieram jako kawał dobrej muzy....nie trzeba robić takiego noisu jak na KW żeby zrobić dobrą płytę....Jedynie cover mnie nie przekonuje ale wszystkie pozostałe, które zostały zagrane w radiu są bardzo kreatywnie zrobione i nie jest to takie monotonne jak ,,typowy" metal zagraniczny.....jest wiele fajnych wstawek, w miarę fajne, mocne granie z klimatami afrykańskimi......Bardzo dobrze że SN szuka nowych brzmień.....jak najbardziej jestem za.
Adam - 2007-06-22, 19:05

Moim zdaniem muzyki nie da się porównywać - muzyka to coś względnego. Każda płyta jest inna, nie gorsza, nie lepsza. Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają.
X - 2007-06-22, 19:09

Adam napisał/a:
Moim zdaniem muzyki nie da się porównywać - muzyka to coś względnego. Każda płyta jest inna, nie gorsza, nie lepsza. Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają.

Zgadzam się w 100%. z tym co napisałeś.....Dlatego jak lubię mocne granie tak lubię ale podejście środowiska słuchającego tylko ten gatunek mnie trochę irytuje.....

Pam44 - 2007-06-22, 19:21

to znowu ja... moze nawet powazniej ;)
moje uwagi :
singiel; nie przekonuje mnie. OK ciekawy, klimatyczny itp ale formalnie brakuje mi czegos. Nie ma w nim rozladowania napiec dominanty. Sluchacz niedoczekuje sie wejscia subdominanty, O ile w utworze (nie pamietam niestety ktorym) noise.inc świadczylo to o awangardowośi utworu tutaj zdecydowanie mi tego brakuje.
Vahan song - kocham ten utwor od zawsze. Jednak ciekawsza wydawala mi sie przedafrykanska wersja. Kołysanka ormianska z motuwami afrykanskimi nie rzuca tak na kolana jak pierwsza wersja. Ta wydaje się zbyt 'płaska" Mimo to podoba mi się.
Victims of war - RESPRCT zachwycil , powalil, coś niesamowitego. Ma moc. Zdecydowanie wole tą wessje. niemogę doczekac sie koncertowego wykonania.

Małgosia - 2007-06-22, 20:30

A oni znowu wracają do KW...
Skoro tak, to skomentuję to tak jak Adam, nie można porównywać płyt SN z przed paru lat i tej która wychodzi teraz i nie ze względu na poziom... Absolutnie nie uważam żeby to co teraz robi SN było gorsze...
Na pewno jest inne...
To prawie tak jakby się spierać czy lepszy jest jazz czy folk
Takie jest moje zdanie i nie wracajcie do KW, bo ta płyta miała premierę prawie 10 lat temu... Każdy człowiek ewoluuje i jego muzyka dojrzewa wraz z nim... Pogląd na muzykę ulega zmianie, możemy to zaobserwować po nas samych i tym czego słuchamy, oczywisty jest fakt że nie każdemu ta ewolucja artysty będzie odpowiadała, ktoś inny powie że wolał kawałki z ubiegłej dekady... Taka jest kolej rzeczy...

Ale nie o tym miałam pisać...
Cieszę sie że coraz więcej osób piszę że podoba im się Vahan Song,
choć w przeciwieństwie do Pam uważam że afrykańskie motywy wcale nie psują efektu :]

Momus - 2007-06-22, 23:59

Vahan song wg. mnie prawie wogóle się nie zmienił ale pewno głuchy dzyndzel jestem :|
zwierzak - 2007-06-23, 12:01

Nie rozumiem, czemu piszecie, ze nie mozna porownywac plyt starych i nowych. Oczywiscie, ze mozna. I mozna mowic, ze jedna plyta jest gorsza, a inna lepsza. Oczywiscie sa to odczucia czysto subiektywne, ale jednemu bardziej podoba sie KW, drugiemu CLC, a trzeci juz jest zakochany w The Triptic. I kazda z tych osob bedzie uwazala, ze dana plyta jest najlepsza, a reszta jest gorsza. To calkiem normalne moim zdaniem.
PePe - 2007-06-23, 13:45

nofink napisał/a:

utrzymuje swoja opinie, dla mnie nie osiagneli szczytu eksperesji muzycznej :) jest cale mnostwo Artystow, ktorzy przescigaja Ironow i Ozzy'ego jesli chodzi o muzyke... zreszta to sa przykaldy..bo wypalonych kapel jest cale multum.

Dobrze. W takim razie słucham - które kapele prześcigaja wg Ciebie Ironów, a na ich płytach stały widać progres. Ciekawi mnie jakie kapele masz na myśli, bo jeśli nazwać Iron Maiden wypaloną kapelą, która nagrywa płyty ćwierć wieku i nie widać w ich muzyce żadnego postępu (co swoją droga jest bzdurą, bo muzyka Żelaznej Dziewicy zmieniała się i to znacznie przez te wszystkie lata), to żeby pokazać przy nich jakąś wybitną kapelę będziesz musiał znaleźć coś naprawdę ekstra...

X napisał/a:
Ja nigdy nie porównuję nowych utworów SN do niczegoco było grane wcześniej, dlatego mam obiektywne spojrzenie na dany materiał.

To nie jest obiektywizm. To właśnie typowo subiektywne zdanie na temat jednego i konkretnego albumu. A ocena albumu dokonuje się zawsze przez pryzmat poprzednich dokonań kapeli, włąśnie po to, by określić czy forma kapeli zwyżkuje, czy jednak kapela wypuściła gniota za którego powinna się wstydzić.

Adam napisał/a:
Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają.

A ja słucham Iron Maiden (skoro już o nich mówiliśmy :twisted: ), Vadera, Comy, Dezertera, Strachy na lachy, Lao Che, Paktofoniki, starego K44, jak mam ochotę (a często mam) to puszczę sobie jakiś soundtrack z muzyką podchodzącą pod poważną, a jak chcę wyluzować to w ostatnim czasie sięgam po takie rzeczy jak Timbaland a nawet Nelly Furtado. Nie mów mi, że zamykam się w jednym gatunku, bo to co tu wymieniłem to zaledwie namiastka tego, co gości w moim playerze.
I nie mów, że rozumiesz "jazdy" po nowym albumie. Jeszcze ich nie ma, bo albumu też nie ma. A czy będą? Pokaże czas. Narazie z mojej strony się na to nie zapowiada. Już się osłuchałem z nowymi kawałkami i jakoś mi nawet podchodzą. Ale uważam, że SN stać na większą miodność muzyki.

Pam44 napisał/a:
Nie ma w nim rozladowania napiec dominanty. Sluchacz niedoczekuje sie wejscia subdominanty, O ile w utworze (nie pamietam niestety ktorym) noise.inc świadczylo to o awangardowośi utworu tutaj zdecydowanie mi tego brakuje.

Jak ja lubię kiedy zaczynasz mówić językiem niezrozumiałym dla większości śmiertelników ;P

Małgosia napisał/a:
Absolutnie nie uważam żeby to co teraz robi SN było gorsze...
Na pewno jest inne...
To prawie tak jakby się spierać czy lepszy jest jazz czy folk

Jak mawia mój kumpel: BYZYDURA!!

X - 2007-06-23, 15:52

Moim zdaniem nie masz racji Pepe.....widzisz.....ja mam stałe kryteria oceny danego materiału dlatego zawsze będzie to obiektywne i nie patrzę przez żaden pryzmat bo to strasznie ogranicza....naprawdę byś chciał żeby SN nagrał kilka płyt podobnych do KW? No proszę Cię.....Zarówno KW CLC czy te kilka kawałków Triptic przeszły u mnie przez te same kryteria niezależnie od tego jak bardzo się od siebie różnią......głównym kryterium jest kreatywność, ponieważ nie znoszę monotonności z których słynie wiele kapel ,,typowo" metalowych, zwracam uwagę na wiarygodność, przekaz emocjonalny, na precyzję grania.....krótko mówiąc na bardzo wiele rzeczy, które pozwalają mi ocenić czy dany materiał jest dobry czy nie a to czy jest to podobne do KW, CLC czy czegoś zupełnie innego nie ma dla mnie ŻADNEGO ZNACZENIA!!!
To tak jak spierać się czy lepszy jest kolor niebieski czy zielony...nie da się tego rozstrzygnąć, bo każdy kolor jest inny i jedni wolą taki a drudzy taki....Tak samo nierozstrzygalny jest spór na tym forum bo każdy patrzy na to inaczej....jedni nie porównują do wcześniejszych dokonań a drudzy tak.....i jedni drugich nie przekonają....tyle.

Adam - 2007-06-23, 16:13

PePe napisał/a:
Adam napisał/a:
Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają.

A ja słucham Iron Maiden (skoro już o nich mówiliśmy :twisted: ), Vadera, Comy, Dezertera, Strachy na lachy, Lao Che, Paktofoniki, starego K44, jak mam ochotę (a często mam) to puszczę sobie jakiś soundtrack z muzyką podchodzącą pod poważną, a jak chcę wyluzować to w ostatnim czasie sięgam po takie rzeczy jak Timbaland a nawet Nelly Furtado. Nie mów mi, że zamykam się w jednym gatunku, bo to co tu wymieniłem to zaledwie namiastka tego, co gości w moim playerze.
I nie mów, że rozumiesz "jazdy" po nowym albumie.

Pisałem ogólnikowo, nie będę wymieniał teraz każdego z osobna. Poczytaj sobie czasem temat " Czego teraz sluchacie?".

Pam44 - 2007-06-23, 17:49

X - masz racje, ale pod warunkiem, ze poddajesz mayerial ocenie formalnej tzn rozkładasz do na figury retoryczne, analizujesz zapis.... inaczej, nie nawet nie jesteś w stanie pozbyć cie odnośników. Poza tym poeownanie nie musi byc wcale na zasadzie lepszy- gorszy. Nie patrzysz przez zaden pryzmat?? a wlasne doswiadczenie, czy to juz nie jest odnosnik?? a bez tego nie zaklasyfikowal byc nawet slyszanych dzwiekow jako muzyke. Zgadzam się zdecydowanie z PePe. Kiepski utwoór SN moglby byc najlepszym utworem np Comy.
X - 2007-06-23, 18:16

Pam.......muszę przyznać że dało mi do myślenia to co napisałaś, pomijając fakt że dopiero po kilkukrotnym przeczytaniu zrozumiałem co masz na mysli... ;) I muszę przyznać Ci rację.....doświadczenie jest w pewnym sensie pryzmatem.....bo przecież każdy z nas w życiu wiele już słyszał i to jakby wpływa na nasz gust muzyczny.....aczkolwiek nadal będę bronił swojego zdania, że nie powinno się jeździć po danym kawałku tylko dlatego, że nie jest on taki jak na KW czy innej płycie.....czasami spokojniejszy utwór niesie w sobie większą siłę i emocje niż niejeden bezsensowny łomot (mówię ogólnikowo, żeby nie było że tak właśnie odbieram KW).....Co do tego, że słaby kawałek SN mógłby być dobrym dla innego zespołu o niżsym poziomie.....ja tak na to nie patrzę.....mam stałe kryteria do wszystkich i jeśli dany zespół jest na tyle słaby, że uznaje za dobre kawałki, które np. są słabe dla SN to prawdopodobnie bym w ogóle tego nie słuchał, niezależnie od tego czy byłby to ,,słaby" kawałek SN czy ,,dobry" kawałek Comy.....bo co za róznica skoro poziom danego kawałka jest tak samo niski? Każdy utwór powinno się oceniać indywidualnie a nie zarzucać mu z góry że nie jest taki jak ten czy tamten.... a nóż odkryjemy coś nowego?
PePe - 2007-06-23, 19:20

X napisał/a:
ja mam stałe kryteria oceny danego materiału dlatego zawsze będzie to obiektywne

to są Twoje kryteria i Twoja ocena, a wiec nie ma tu mowy o obiektywizmie. to typowo subiektywne podejście.

moje oceny tez sa subiektywne, ale to nie o to chodzi.
widzisz - KW to moj numer jeden; nigdy w zyciu nie bylem tak oczarowany zadnym utworem, jak właśnie "End of century". Ponad 10 minut takich emocji, jakich nigdy wczesniej ani pozniej nie doswiadczylem słuchając muzyki. Jak usyszalem ten kawalek, to przesluchalem go z 3 razy, a dopiero potem polecialem dalej do kolejnych utworów (pewnie w takiej chwili warto by przesluchac taki utwor wiecej razy, le to juz by bylo grubo ponad pol godziny ;) ). Genialny tekst, świetna muzyka z zajedwabistym planem. (Z resztą cały sposób prowadzenia muzyki na tej płycie jest genialny. Wystarczy wspomnieć Płomień życia, który dla mnie jest po postu majstersztykiem jesli chodzi o budowanie napięcia i uspokojenie.)
Życzę zarówno sobie jak i Glacy drugiego takiego albumu, który będzie wywoływał tyle fantastycznych emocji. To demo Tryptyku, które już znamy, jest melodyjny i coś tam w środku porusza, ale nie gra już na tych samych strunach co KW.

I jeszcze jedno Iksiorku :P Ja tutaj przecież nie mówię żby nie probować innych rzeczy i zamykać się na nie, a to właśnie zasugerowałeś w ostatnim zdaniu swojej poprzedniej wypowiedzi. Jak napisałem wyżej, sięgam po różnej style, nawet komercyjny pop, bo czasem każdy potrzebujeczegoś łatwego i przyjemnego.
Nudzi mnie już ta dyskusja i porównywanie roku 2007 i 1998. Ja wiem jedno - tak jak rozjebało mnie KW, nie rozjebało mnie już nic później.

X - 2007-06-23, 20:19

Mnie również już ta dyskusja zaczyna nudzić, gdyż wydawało mi się, że nie mozna uzyskać w tej wymianie zdań kompromisu ale mogę w sumie uznać Twoją ostatnią wypowiedź w pewnien sposób za kompromis.....głównie to, że przyznałeś, że zamykanie się tylko w mocnym graniu jest bez sensu.....z resztą ja również mam duży szacunek do KW aczkolwiek nie rozjebało mnie w takim stopniu jak CLC i ostatnio Victims of War.....krótko mówiąc rzecz gustu i tego za co każdy z nas kocha muzykę.....