| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - Covery
King_Kschychooo - 2004-12-03, 06:04 Temat postu: Covery Moze macie jakies utwory o ktorych mazenie zeby SN zrobil cover?
Ja wlasnie slucham KoRn'a (znowu) i tak mysle ze po zachowaniu niektorych "fanow" SN po projekcie CLC/Revolta dobrym utworem bylby Trash. ot taka mala ironia typu Tear Away zespolu Drowning Pool. innym utworem ktory moglby byc dobry to Du Hast Rammstein'a ze wzgledu na jego podwojne znaczenie.
Mi - 2004-12-03, 09:18
dwa
welcome to the jungle
i jakikolwiek cover M
Damian666 - 2004-12-03, 10:33
hm.........
jacek kaczmarek-quasimodo
Adam - 2004-12-03, 15:04
Hmmm....moim zdaniem SN jesli juz by mial nagrywac cover to kogos kto na to zasluzyl Np. Metallica Ciekaw jestem jakby brzmiał np. Nothing Else Meters w wykonaniu SN
zwierzak - 2004-12-03, 16:54
| Mi napisał/a: | dwa
welcome to the jungle
i jakikolwiek cover M |
Zamiast Wttj to ja bym wolal Paradise City, a jesli chodzi o M to nie jakikolwiek, tylko For whom the bell tolls
Du hast zespolu R+ moim zdaniem nie byloby zbyc ciekawym kawalkiem, zreszta tak jak Nothing else matters.
Tu potrzeba strasznego powera. Ja bym chetnie uslyszal jakis kawalek Ironow (np Be quick or be dead) albo Soulfly/Sepultura. Jesli chodzi o ten pierwszy to najchetnie Umbabarauma (czy jak to sie pisze), co do Sepki to moze Refuse/resist
Mi - 2004-12-03, 17:26
uuuuu soufly to primitive najlepiej nie wiem czemu mi pasuje
a M to nie one i nie fwtbt, jak juz to sanitarium albo memory remains
zwierzak - 2004-12-03, 17:49
No na Sanitarium, albo MR moge sie zgodzic. Ostatecznie moze byc Fuel, albo I disapear
Moniczka - 2004-12-03, 17:52
Mysle ze ciekawie by bylo jakby SN zrobilo cover jakiejs piosenki Ironów albo Metallicy Tylko nie mam pomyslu na piosenke... Hmm... Albo Slipknot "Wait and Bleed"
arcz - 2004-12-03, 19:23
Heh. Ciekawie by bylo gdyby SN zrobil jakis cover znanej ogolnie piosenki, klasyka - niekoniecznie 'metalowego' zabawnie mogloby byc np z "Wind of change" Scorpionsow, "Hello" Lajonela Riczi, "Wonderful World" (wykonawcy nie pamietam niestety..) czy juz wielokrotnie przerabianego utworu Europe "Final Countodown" najlepiej w 'tonacji na dwie stopy'
zwierzak - 2004-12-03, 20:37
| arcz napisał/a: | Heh. Ciekawie by bylo gdyby SN zrobil jakis cover znanej ogolnie piosenki, klasyka - niekoniecznie 'metalowego' zabawnie mogloby byc np z "Wind of change" Scorpionsow, "Hello" Lajonela Riczi, "Wonderful World" (wykonawcy nie pamietam niestety..) czy juz wielokrotnie przerabianego utworu Europe "Final Countodown" najlepiej w 'tonacji na dwie stopy' |
Calkiem niezly pomysl. Fajnie mogloby to brzmiec. A co do Wonderful World to tytul brzmi What a Wonderful World (przynajmniej tak mi sie wydaje) a wykonawca byl L.Armstrong.
_M_W_ - 2004-12-03, 20:51
Leonard Cohen - "Dance Me To The End Of Love"
zwierzak - 2004-12-03, 21:21
To jak Cohen to moze Famous Blue Raincoat
Darth Kion - 2004-12-03, 21:25
Zwierzak ja tam nic do Cohena nie mam, spoko facet. Teksty tez ma niezle, a jesli chodzi o cover to chyba chcialbym by nagrali cos jeszcze Kaczmarskeigo moze cala plyta poswiecona tylko dla niego z innymy artystami..to tylko marzenie ale fajne
King_Kschychooo - 2004-12-03, 22:19
a moze by cos z Ozzy'iego Osbourne'a?
Mi - 2004-12-04, 12:03
Magic mi powiedzial ze ma jakis pomysl na cover, ale niue chcial powiedziec jaki powiedzial ze dopiero sie zastanawia ciekawa jestem co wymyslil...
zwierzak - 2004-12-04, 12:23
To moze go namow, zeby pocwiczyli go sobie i w Poznaniu na koncercie zagrali
jenny89 - 2004-12-04, 17:32
Generalnie nie lubię coverów... nie ma to jak oryginał:)
zwierzak - 2004-12-04, 18:17
Zdarzaja sie covery, ktore sa lepsze od orginalu. Slyszalem takich przynajmniej kilkanascie. A do tego cover wnosi cos nowego. To jest inne spojrzenie. Czesto cos jest zmienione. To jest calkiem ciekawe moim zdaniem.
Sweet - 2004-12-04, 19:01
| jenny89 napisał/a: | | Generalnie nie lubię coverów... nie ma to jak oryginał:) |
Zgadzam sie z tobą Jenny ...
Choc Magic moogł by cos G'n'R zagrac heheheh
jenny89 - 2004-12-04, 19:45
Jeszcze jak grają jakieś covery na koncertach to może być;-) Wiadomo, że na żywo to większe wrażenie. Nie lubię jak nagrywają i wrzucają na swoją płytę. To takie podszywanie się pod kogoś...
Darth Kion - 2004-12-05, 00:02
Ja wiem czy podszywanie sie. Nie raz monza coverem wypromowac utwor oraz zlozcy hold jego prawdziwemu tworcy. Po to powstaly covery, jesli ktos ma ciekawy pomsyl an utwor i dogada sie z jego autorem to czemu nie ma zamiescic go an plycie, dla mnie to ciekway sposob na okazanie szacunku drugiemu artyscie.
jenny89 - 2004-12-05, 10:43
Może masz rację... Jednak wolę jak artyści opierają się na wyłącznie swojej twórczości.
longas - 2004-12-05, 11:53
nie przesadzajcie, sn raptem nagrał jeden cover na płyte.......zreszta tutaj mozna pisac w nieskonczoność kogo mogli by zagrac wałki
jenny89 - 2004-12-05, 12:05
Ja mam na myśli ogólnie covery. Nie chodzi mi tutaj tylko o SN:)
King_Kschychooo - 2004-12-06, 03:01
wiecie co. mam wrazenie ze kreuje sie tu lekki pol-off-top. moze trzymajmy sie naszych ewentualnych marzen co do coverow jakie bysmy chcieli/ewentualnie nie chcieli zeby zostaly wykonane przez SN. a ogolnie o coverach jak ktos chce rozmawiac to moze zalozyc nowy temat w HydeParku bym proponowal.
Nate - 2004-12-06, 16:06
Glaca kiedyś powiedział, że do coverów ma duży dystans i nie lubi ich zbytnio
King_Kschychooo - 2004-12-06, 19:51
no coz. pomazyc mozna.
jenny89 - 2004-12-06, 20:23
| Nate napisał/a: | | Glaca kiedyś powiedział, że do coverów ma duży dystans i nie lubi ich zbytnio |
Ooo jak mnie to cieszy
Gloria - 2004-12-06, 21:05
osobiscie uwazam ze cover w wykonaniu SN to tylko jako ciekawostka, ktora pojawia sie np dla uczczenia jakiegos wielkiego artysty np Czeska Niemena Mysle ze Glaca moglby cudownie oddac przeslanie utworu " Dziwny jest ten swiat" nawet w nowj aranzacji , chodz stara to dla mnie mistrzostwo !Ten zespol ma taka sile ze nie potrzebuje podpory w innych hitach i jesli o mnie chodzi to nie chcialabym sluchac plyty SN gdzie dubluja innych . Zreszta oni maja swoje ciekawe pomysly na granie i ja chce ich tworczosci , jej jestem glodna i ciekawa ...
bitrate40kbps - 2004-12-08, 00:57
SN zawsze imponowali coverami artystow z zupelnie innej bajki muzycznej niz oni sami...Sisters OF Mercy, Bob Marley, Queen...swego czasu chodziy sluchy o pewnym panu o inicjalach M.O.
ja jestem ciekaw, jak wypadliby w konfrontacji z np Ministry i dowolnym kawalkiem z plyty "Psalm 69"
olusnz - 2005-05-23, 00:44 Temat postu: SN śpiewa piosenki innych artystów dzisiaj jak sobie biegałem pomyślałem że fajnie by było usłyszeć jak glaca śpiewa " wolność kocham i rozumiem wolności oddać nie umiem..." itd wsómie to jest kilka piosenek w których fajnie było by usłyszeć SN.
zwierzak - 2005-05-23, 10:08
No cos mogliby na kocnertach grac. Ale raczej jakies porzadne kawalki. Np Noz zespolu Illusion. Jestem ciekaw jakby sobie poradzili.
westa - 2005-05-23, 14:28
| zwierzak napisał/a: | | Np Noz zespolu Illusion. Jestem ciekaw jakby sobie poradzili. |
Nie wiem jak SN by sobie poradzilo ale wiem ze Chassis radzi sobie z tym numerem swietnie
Ja bym byl ciekaw SN zmierzonego z jakims kawalkiem Toola np. Sober
olusnz - 2005-05-24, 00:34
ale admini motają
a co powiecie na sunday bloody sunday??
zwierzak - 2005-05-24, 11:15
Motaja i to strasznie. Ktorys z nich sam napisal, ze jak ktos zrobi offtopa, albo zalozy nowy temat, to zeby mu odpisac w tym samym, zeby im latwiej bylo pozniej przenosic. A oni zamiast przeniesc to zamykaja
Ja bym chetnie uslyszal Show must go on.
longas - 2005-05-24, 14:10
| zwierzak napisał/a: | Motaja i to strasznie. Ktorys z nich sam napisal, ze jak ktos zrobi offtopa, albo zalozy nowy temat, to zeby mu odpisac w tym samym, zeby im latwiej bylo pozniej przenosic. A oni zamiast przeniesc to zamykaja . |
no to własnie przeniosłem, i połaczyłem z tym, wiec o co chodzi ? ......a zamknąlem bo zaraz by były posty ze w złym dziale był.....
zwierzak - 2005-05-24, 15:18
No i bardzo dobrze ze przniosles. I to ci sie chwali. Ale przeniosles dopiero niedawno
longas - 2005-05-24, 15:42
bo mam problemy z netem, i wykorzystujac chwilony dopływ jedynek i zer, zamknełem szybko temat.....nie bawiac sie w przenoszenie .......... jakie niedawno? wczoraj........6 godzin po zamknieciu
ok koniec OT
DzikU - 2005-06-01, 20:51
A ja bardzo chciałbym usłyszeć jak Glaca spiewałby People Are People - A Perfect Circle (bardzo lubie ten utorek )
Jimmy - 2005-06-02, 22:49
Hmm ja zastanawiam czy Glaca dałby rade z Chop Sue
karol (karlos) - 2005-06-09, 09:52
| DzikU napisał/a: | A ja bardzo chciałbym usłyszeć jak Glaca spiewałby People Are People - A Perfect Circle (bardzo lubie ten utorek ) |
APC to tylko przerobili
oryginał jest autorstwa Depeche Mode
endrjuuu - 2005-06-09, 22:49
Nie wiem czemu ale jakoś nie podoba mi sie jaka SN coveruja jakies kawałki.....:| zdecydowanie wole bardziej jak grrają swoje kawłki ze swoimi tekstami
DzikU - 2005-06-10, 18:40
| karol (karlos) napisał/a: | | DzikU napisał/a: | A ja bardzo chciałbym usłyszeć jak Glaca spiewałby People Are People - A Perfect Circle (bardzo lubie ten utorek ) |
APC to tylko przerobili
oryginał jest autorstwa Depeche Mode |
Nie wiedziałem ale coś znajome było jak słuchałem
Merlin - 2006-01-08, 01:16
ja bym chciał zobaczyć "Herr Manneling"
arass - 2006-01-08, 10:58
Chciałbym usłyszeć przeróbkę Piosenki " The perfect drug " zespołu " Nine inch Nails "
Amen[Hans eXit] - 2006-01-19, 12:43
Covery? Hmm, nie wiem, same kawałki SN tak mi podchodzą, że nie wymagam coverów. ale muszę przyznać, że "Vision Thing" Sisters Of Mercy był świetny. Ja jesszcze sie zastanowię...
Coś EYEHATEGOD może...?
dF - 2006-01-26, 16:50
Hihihi czasem cover moze przycmic sama tworczosc zespolu patrz taki alien ant farm czy nawet bajlando ametrii ktore jest bezwzglednie wyciagane nawet od postronie za nie odpowiedzialnej Moniki i dive3d.
A SN to bym chetnie uslyszal w jakims kawalku klasyki HC moze cos z beasty boy? np fight for you right? mogli bytez sprobowac cos punk rockowego, np exploited lub sex pistols to by byla jazda na maksa... ostatecznie mogla by byc kas alicja w okowach lub insze smieci z seattle. Jakosnie widze kandydata na cover dla beki... a moze nowa wersja jakiegos swiatecznego przeboju... pfff no i Glaca w czapce mikolaja ZLO!
tharfin - 2006-01-26, 17:29
Cicha noc w wykonaniu Glacy....
Amen[Hans eXit] - 2006-01-27, 19:56
| Cytat: | | A SN to bym chetnie uslyszal w jakims kawalku klasyki HC moze cos z beasty boy? np fight for you right? mogli bytez sprobowac cos punk rockowego, np exploited lub sex pistols to by byla jazda na maksa... |
Right!
Mi - 2006-01-28, 00:17
| dF napisał/a: | | Jakosnie widze kandydata na cover dla beki... a moze nowa wersja jakiegos swiatecznego przeboju... pfff no i Glaca w czapce mikolaja ZLO! |
to juz bylo :D:D:D
kidys byl filmik w noiserclubie i glaca mial tiego kwiatka ktory melodyjke merry christmas gral i glaca do tej melodyjki potem zaryczal tak trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrru
Mirage - 2006-02-06, 09:22
Rage Against The Machine - Guerilla Radio
westa - 2006-02-06, 12:31
Battlelore - Chazad-dum pt.2
TO by byl dopiero ost do lotra hehe
karamba - 2006-02-23, 14:19
absolutnie, bezapelacyjnie "Das Model" Kraftwerka. klasyczny cover i kto by się za niego nie wziął wychodzi super (np. Rammstein, Placebo)
dawron - 2006-02-23, 20:20
| (s)AINT napisał/a: | | Rage Against The Machine - Guerilla Radio |
Oj taaa >
dF - 2006-02-23, 20:41
DDas model jest ograny wiec nudny by juz byl...
moze cos z New order albo jeszcze lepiej z joydevision love will take us apart hmmm ?
Amen[Hans eXit] - 2006-02-23, 21:52
| dF napisał/a: |
moze cos z New order albo jeszcze lepiej z joydevision love will take us apart hmmm ? |
Zgadzam się w 100%! Ah, to naprawde chciałbym usłyszeć... Albo np. "Twenty Four Hours"...
Lub coś Bauhaus, albo The Damned...
Wiem! Neurosis "Black" (kawałek tytułowy z epki z 88 r. , gdy grali jeszcze hardcore punk, uwielbiam go (jak z restą wszystko tej kapeli))
dF - 2006-02-23, 21:54
amen skad wiedzialem ze ty odpowiesz ?????
tak czy siak popieram, BTW oczywiscie widziales 24 houers party people???
zwierzak - 2006-02-23, 22:35
| karamba napisał/a: | absolutnie, bezapelacyjnie "Das Model" Kraftwerka. klasyczny cover i kto by się za niego nie wziął wychodzi super (np. Rammstein, Placebo) |
I wlasnie dlatego, ze tyle zespolow go zrobilo, to ja bym na ich miejscu tego nie gral.
Amen[Hans eXit] - 2006-02-23, 22:59
| dF napisał/a: | | amen skad wiedzialem ze ty odpowiesz ????? |
I've got no f*ckin' idea...
| dF napisał/a: |
tak czy siak popieram, BTW oczywiscie widziales 24 houers party people??? |
Niestety niet
King_Kschychooo - 2006-02-24, 06:08
| zwierzak napisał/a: | | karamba napisał/a: | absolutnie, bezapelacyjnie "Das Model" Kraftwerka. klasyczny cover i kto by się za niego nie wziął wychodzi super (np. Rammstein, Placebo) |
I wlasnie dlatego, ze tyle zespolow go zrobilo, to ja bym na ich miejscu tego nie gral. |
tu sie zdecydowanie zgodze ze Zwierzakiem. jak sie to mowi co za duzo to niezdrowo. takze ten utwor powinien sie znalesc gdzies na dole listy coverow jesli wogole bylby brany pod uwage
dF - 2006-02-24, 11:12
Amen to koniecznie musisz zobaczyc daj na pw znac to ci jakos podrzuce
karamba - 2006-02-26, 21:21
| King_Kschychooo napisał/a: | | zwierzak napisał/a: | | karamba napisał/a: | absolutnie, bezapelacyjnie "Das Model" Kraftwerka. klasyczny cover i kto by się za niego nie wziął wychodzi super (np. Rammstein, Placebo) |
I wlasnie dlatego, ze tyle zespolow go zrobilo, to ja bym na ich miejscu tego nie gral. |
tu sie zdecydowanie zgodze ze Zwierzakiem. jak sie to mowi co za duzo to niezdrowo. takze ten utwor powinien sie znalesc gdzies na dole listy coverow jesli wogole bylby brany pod uwage |
a ja będę bronił swojego bo miało być o własnych marzeniach a ja jestem wychowany m.in. na Kraftwerku i "Das Model" to dla mnie klasyka klasyki, więc bardzo bym chciał żeby SN (jeden z ulubionych polskich zespołów), kiedyś go zrobił
a że ograny ? cóż to chyba jakaś jest przyczyna, że często jest coverowany ? i nie chodzi przecież o to by być oryginalnym na siłę, nie ? po prostu ja bym chciał coś takiego usłyszeć i już
a jak nie to nie, łaski bzzz to niech będzie "A Strange Day" The Cure
DeaDreamer - 2006-03-05, 23:37
A ja szalenie ciekawy bym był "Bela Lugosi Is Dead" Bauhausu w wykonaniu SN Już to słyszę uszami wyobraźnii
Amen[Hans eXit] - 2006-03-06, 21:41
| DeaDreamer napisał/a: | A ja szalenie ciekawy bym był "Bela Lugosi Is Dead" Bauhausu w wykonaniu SN Już to słyszę uszami wyobraźnii |
Ojj tak... Choć ja w sumie szaleją na punkcie "Passion of lovers" i "Who killed Mr. Moonlight", to też takie marzenia [/i]
karamba - 2006-03-07, 15:11
całkiem miłym (dla mego ucha) byłby też cover "Laichzeit" Ramms+eina
dF - 2006-03-07, 15:13
A może tak cover Europe??? wyobrazacie sobie chlopaków w strojach a la lata 80 i z pudlem na głowach???
zwierzak - 2006-03-07, 16:21
Z calym szacunkiem dla Glacy, ale moim zdaniem nie bylby w stanie wyciagnac tak jak Joey Tempest
Mi - 2006-03-09, 08:42
| dF napisał/a: | | A może tak cover Europe??? wyobrazacie sobie chlopaków w strojach a la lata 80 i z pudlem na głowach??? |
nie, moja wyobrazna ma jednak jakies granice :P:P
Przemek - 2006-08-17, 21:27
Marilyn Manson - The golden age of grotesque
Pam44 - 2006-08-17, 21:40
4'33" Cage'a najlepiej na bis
przepraszam, ale temat troszek bez sensu
thekoral - 2006-08-18, 12:16
never ending story
|
|