Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

My Riot - My Riot -Botox (teledysk)

Małgosia - 2012-02-20, 12:21
Temat postu: My Riot -Botox (teledysk)
Niedługo premiera nowego teledysku. Macie coś ciekawego do powiedzenia w tej materii np. na podstawie fot z planu?
Ja muszę przyznać, że przy każdej nowej relacji coraz szerzej otwieram oczy, coś mi się zdaje że będę mocno zaskoczona, z tym że nie jestem pewna czy pozytywnie,ale... Na razie nie wyrokuję, po prostu jestem ciekawa :)

Amat3uR - 2012-02-20, 14:03

Jak zawsze, cholera wie. Mam nadzieję, że na YT będzie dostępna wersja bez wypikanych wulgaryzmów...
Małgosia - 2012-02-20, 15:11

A dlaczego masz nadzieję, że na youtube dadzą taką wersję? Ja nawet na to nie liczę ;)
Są jeszcze inne portale na których pojawiają się teledyski i nikt ich tam nie cenzuruje.
Gdzieś raczej wrzucą pełną wersję, bo w przypadku tej piosenki bezsensem jest prezentowanie jednego wielkiego PIIIP na kluczowych wersach. Chociaż... Już nie takie rzeczy słyszałam.

Na Youtube się świat nie kończy, on ma raczej znaczenie promocyjne ;)

Amat3uR - 2012-02-20, 15:24

Ale YouTube się łatwo share'uje i embeduje ;)
Małgosia - 2012-02-20, 15:55

Amat3uR napisał/a:
Ale YouTube się łatwo share'uje i embeduje ;)

Mówię - promocja będzie opierała się na Youtube'ie, ale koneserzy zostaną przeniesieni na portale alternatywne. Nie da się zrobić tego inaczej.
Mniemam, że na cgm dadzą w jednym kawałku bez cenzury.

Momus - 2012-02-20, 15:55

Ja pitole, co się robi?! Co za cudne odmiany neologizmów...
Amat3uR - 2012-02-20, 16:01

Widziałem i na YT kawałki z wulgaryzmami. Więc to bardziej zależy od podejścia zespołu i / lub wydawcy.

@Momus: czy zrozumiałeś mojego posta?

Małgosia - 2012-02-20, 16:18

Amat3uR napisał/a:

Momus chciał po prostu wyrazić oburzenie wynikające z używania przez Ciebie m.in. zwrotu "embeduje" zamiast np. wbudowuje itd. :P
Chłop szanuje polszczyznę ;)

Amat3uR - 2012-02-20, 16:19

Poprawnie chyba by było "umieszczanie", taką terminologię stosuje polski YT :D Ale wtedy chyba nikt by nie zajarzył o co kaman :D
Małgosia - 2012-02-20, 16:24

Amat3uR napisał/a:
Poprawnie chyba by było "umieszczanie", taką terminologię stosuje polski YT :D Ale wtedy chyba nikt by nie zajarzył o co kaman :D

Może i tak byłoby poprawnie, nie znam się, tłumaczę na własny użytek :P
Wiesz o co chodzi.

Nie wierzysz w ludzi, wiedzieliby o co chodzi.

A wracając do tematu, to zobaczymy, póki co pełna wersja audio wisi.

Amat3uR - 2012-02-20, 16:34

Nie oceniam książki po okładce, bo niektóre fotosy wyglądają fajnie, a inne dość biednie. A Sweet Noise i My Riot ma zazwyczaj co najmniej fajne klipy. Obaczym.
Momus - 2012-02-20, 18:11

Amat3uR napisał/a:

Sens zrozumiałem ale nie oto mi chodziło. Pisząc jakiś artykuł, esej, cokolwiek też użyłbyś cyt. "share'uje"?. Może i się czepiam ale poruszyło mnie to językowe monstrum :-P

Amat3uR - 2012-02-20, 18:19

Jestem na forum, dlatego używam internetowego języka. Czy pisząc esej stosowałbyś emotikony? ;)

Więc się już nie czepiaj ;)

longas - 2012-02-20, 19:47

a czemu ma YT usuwac ten klip?
tam nic obrazoborczego raczej nie ma i jak cycków na klipie nie bedzie to nie powinni go usunac

przeklenstwa mozna przyciszyc a z przeklenstwami wrzucic klip np na vimeo

Małgosia - 2012-02-20, 20:12

longas napisał/a:
vimeo

Właśnie! Pół dnia myślałam jak to się nazywało :D

Na razie nie wiadomo kiedy to ma być gotowe, nie?

P.S.
Widzieliście foto z Boberkiem? Jestem zaskoczona - pozytywnie! :)

longas - 2012-02-20, 20:16

jakim boberkiem? jakas dziewczyna sie rozebrała?
Małgosia - 2012-02-20, 20:21

Jarosław Boberek

longas - 2012-02-20, 20:23

nadal nie widze zadnego boberka....ba, zadnej dziewczyny!
Małgosia - 2012-02-20, 20:30

longas napisał/a:
nadal nie widze zadnego boberka....ba, zadnej dziewczyny!

Puknij się w łeb!

longas - 2012-02-20, 20:47

puk, puk
nie pomaga.... dalej widze trzech facetów na zdjeciu

Przemek - 2012-02-20, 22:05

U mnie opinia kreowała się w następujący sposób. (wraz z kolejno publikowanymi zdjęciami)

- o fajnie, będzie klip do botoxu
- zaprosili fanki, ciekawe co z tego wyjdzie
- ciekawa miejscówka, tylko wszystko jakoś tak sterylnie wykonane
- (po zobaczeniu fanek w dziwnych strojach) o, nie spodziewałem się, trzeba będzie obejrzeć
- (po zobaczeniu Boberka) o ja, ale fajowsko. bardzo lubię tego aktora
- Glaca z rozwaloną mordą??? Cholera muszę obejrzeć, kiedy premiera??????

Czuję, że będzie zero kompromisu. Nie mogę się doczekać klipu. Sen był taki sobie, SPW fajny, ale ale jakoś taki mało szalony. Tutaj zapowiada się totalna rozwałka. :]

Małgosia napisał/a:
Widzieliście foto z Boberkiem? Jestem zaskoczona - pozytywnie! :)

Boberek prawie zawsze dostaje jakąś komiczną rolę i wychodzi mu to zajebiście. Czasami dla poprawy humoru włączałem sobie Rodzinę zastępczą i tylko czekałem na posterunkowego. Do tego bardzo udane role w The Longest Journey (która w dużej mierze dzięki niemu jest jedną z moich najulubieńszych gier), Dreamfall, So Blonde i masa kreskówek. Mega pozytywny aktor.

Amat3uR - 2012-02-20, 22:12

Nie tylko pozytywny, "dramatycznie" też jest pro. Znakomity aktor, jeden z najlepszych w Polsce.
Przemek - 2012-02-20, 22:15

Jeżeli chodzi o bardziej patetyczne role, to chyba Prince of Persia: Dwa Trony. Muszę sięgnąć po trochę więcej produkcji z jego udziałem.
morfix - 2012-02-21, 08:07

Nie wiem jak jest z YT ale pamiętam, że jak, swego czasu, będąc w kraju chciałem obejrzeć bez cenzury na YT teledysk "Pussy" Ramstein, to nie było szans. Natomiast będąc w Belgii po prostu wyskoczył mi w wyszukiwarce YT i oglądałem bez problemu. Czyli jednak są jakieś filtry, w zależności od kraju, w jakim przeglądamy YT.
Małgosia - 2012-03-14, 02:10

http://www.cgm.pl/video,2...klip,video.html

No i jak wrażenia?

Amat3uR - 2012-03-14, 08:37

Świetny numer, świetnie zapowiadający się klip, wyszedł... chaos. Szkoda, potencjał był mega. A wyszło pomieszanie z poplątaniem. Koncert, goście na BMX-ach, szalony doktor i gołe laski. Nie kumam jak to się łączy ;)
Momus - 2012-03-14, 14:31

Amator napisał to czego mi się nie chciało. Za dużo wątków, nie ogarniam tego klipu. Jeżeli patrzeć od technicznej i wizualnej strony to naprawdę dobrze to wyszło.
longas - 2012-03-14, 16:38

aheahe ja juz zapytałem w komentarzach na fb o co chodzi w tym klipie...

do ostatniej chwili myslałem ze te fanki, saper cz goscie[gosc?] na bmxach uratują wiezionego glace a tu nic...zmieszany jestem po tym klipie...
najbardziej zapamietałem ruchającego boberka

Amat3uR - 2012-03-14, 16:48

Ej, dzie tam je Saper? :D
longas - 2012-03-14, 16:51

ten gosciu w kapturze, w chuscie i białymi oczami
przy stole z laskami sie kreci

Amat3uR - 2012-03-14, 16:54

No ta, zamaskowany, to żem nie widział. Fajno :)
longas - 2012-03-14, 16:55

a propos boberka
http://www.youtube.com/wa...feature=related

:lol:

edit: sapera widac lepiej w 1:38

Małgosia - 2012-03-14, 17:22

Za dużo wszystkiego!
Sceny Glacy z Boberkiem świetnie zrealizowane, szkoda, że nie skupiono się na tym. Zostawić jedną laskę do ruchania Boberkowi, reszta sio! Sceny z koncertów mogłyby zostać, to by akurat pasowało do mojej wizji.
Gdy pojawiły się foty zapowiadające teledysk zastanawiałam się jaką rolę będą odgrywały dziewczyny, bo jakoś mi się to nie kleiło. Obejrzałam teledysk i nadal nie wiem :lol:

Ogólnie jest nieźle, ale... Potencjał był większy.

P.S.
Czy jeśli powiem, że sceny tortur są genialne i szkoda, że ich tak mało, to może wskazywać, że coś ze mną jest nie tak? :D

Amat3uR - 2012-03-14, 17:33

No miał być brud, zgnilizna, degeneracja. Chyba po to te laski. Ale ten przekaz się zamazał, moim zdaniem. Te laski wyglądają tak, jakby po prostu miały fajnie wyglądać, I ja nie jestem przeciw, lubię patrzyć na zgrabne dziołchy, a te w klipie są fajniutkie ;) . Tyle że w tym przypadku burzą całą resztę ;)

Pomysł: wywalić zgromadzenie przy stole (to, że robią tam ulotki, wiem tylko z fotosów), wywalić chłopaków na BMX-ach (lubię deski, rowery, ale w tym wypadku WTF?!?), laski mogłyby najpierw się wić wokół Piotra, zanim Zły Doktor przyjdzie torturować, i tyle.

Najjaśniejsze punkty klipu to shoty G z flarami, wymiana spojrzeń Doktora i Glacy i szyderczy uśmiech, przebitki koncertowe. Mega.

No, znowu wyszło, że jak zwykle wszystko wiemy lepiej ;)