| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - My Codename
longas - 2006-07-19, 13:21 Temat postu: My Codename http://www.ohmforce.com/U...list&type=track
westa - 2006-07-19, 13:37
Slychac, ze numer jest nowszy niz poprzednie, wiecej noise'u w Noisie. Maszyny przeważają nad człowiekiem A ideologie z newslettera pozostawiam Don Kichotom bom sceptyczny bardzo
PePe - 2006-07-19, 16:31
Tekst zdołował mnie jeszcze bardizej niż wieści z pracy, że nie dostane wolnego przed woodem Mogli cos napisać o kwiatka i motylkach
Przesłanie taki: poszukajcie sobie innych nowosci, bo my Wam szybko materiału nie damy.
(Żeby tylko nie czekali, aż w Polsce władzę przejmie ktoś normalny... to się może nigdy nie wydarzyć )
Co do kawałka, ciągle słucham... opinia innym razem.
Poczatek straszy jak cholera. A reszta? sam nie wiem...
Albo niech będzie, coś napiszę: KW pozostanie moim ulubionym albumem jeśli chodzi o SN. Te nowe kawałki wydawały się fajne i pomysłowe, są czymś zupełnie nowe, ale tamtego materiału jak dla mnei nei przebiją. MC jest dla mnei kompletnie niezrozumiałe muzycznie. Tekstowo? Nie jestem w stanie wychwycić tekstu w tym kawałku. Czekam na słowa w wersji pisane.
A po "Skurwielu" krzyczenie "damned motherfucker" w kolejnym utworze robi się już nudne.
thekoral - 2006-07-19, 16:35
nie zaprzeczam ze ten mail mnie wyjątkowo zaskoczył, a treść jego bardzo poruszyła.
aż mi sie przypomniały czasy CLC.
A utwór mi sie bardzo podoba. Przyznaje racje że jest większy NOISE
Pam44 - 2006-07-19, 20:51
PePe... też lubie Koniec Wieku. Jednak trudno mi porownaćnawet tą plyte do tego, co teraz robi SN. Kiedys byli bardzo dobrym zespolem rockowym, teraz , w moim przekonaniu, robią coś więcej. Nie chce uzyawc sformuowania muzyka artystyczna, bo to zgubilo Kinga Crimsona, ale hmm zobaczymy...
Adam - 2006-07-19, 21:29
Fajne wymówki z tą władzą, a co do utworu to zupełnie mi się nie podoba. Próbują zrobić coś niezwykłego, ale im nie wychodzi Przynajmniej IMHO
keymaker - 2006-07-19, 22:37
Trochę ździwko, bardzo dużo elekroniki, muszę jeszce kilka razy przesłuchać żeby ocenić.
zwierzak - 2006-07-19, 22:50
Kawalka jeszcze nie sluchalem. Nie mam czasu, ale szczerze mowiac to coraz bardziej przestaje mi sie podobac ta cala otoczka.
a1ien - 2006-07-19, 23:21
kawałka jeszcze nie przesłuchałem ale mail gówniany jak expose jarosława..
yanki - 2006-07-19, 23:37
Hej! Długo się nie odzywali, ale jak już zabrali głos... to ciary przeszły... Rozumiem całe to wkur....nie polityką w kraju, bezrobociem, komercją itp., ale nie rozumiem dlaczego zespół czeka z płytą. Przecież jeżeli mają coś ważnego do przekazania, coś chcą swoją muzą powiedzieć, o coś walczyć to niech wydają płytę i niech będzie o nich głośno. A noise.inc to może być osobny projekt tak jak np. Revolta....
Co do nowego utworu, to jeszcze się nie przekonałem, chyba wcześniejsze nowe kawałki były lepsze...
Momus - 2006-07-20, 09:28
to jest oczywiste, że kaczory przejęły schede po lewicy i robią gnój i wstyd, prosto się wyrażając... ale dlaczego z tego powodu musze czekać kolejne miesiące na nową płytę?
piosenka? taka sobie...
longas - 2006-07-20, 09:42
http://muzyka.onet.pl/10173,1358697,newsy.html
xix51 - 2006-07-20, 12:01
Jak dla mnie ten kawalek jest swietny , ida w dobrym kierunku
_M_W_ - 2006-07-20, 12:34
Opętana muzyka
jenny89 - 2006-07-20, 14:03
Raz przesłuchałam utwór, więc się nie wypowiem;) ale... hm mogli już nic nie pisać. Jak nagrywają, to niech dalej nagrywają. Czekaliśmy tyle, to poczekamy jeszcze:P
_M_W_ - 2006-07-20, 14:07
Mów, mów, jenny. Podobno pierwsza myśl jest najlepsza.
westa - 2006-07-20, 16:39
| longas napisał/a: | | http://muzyka.onet.pl/10173,1358697,newsy.html |
najlepsze sa komentarze
Małgosia - 2006-07-20, 16:41
No super, nie dosyć, że przez naszą kochaną władzę bałagan się robi jak nie wiem co, to jeszcze z tego powodu mam czekać tak długo na nową płytę?! To jakieś chore jest, ale ok za to jak ta płytka już będzie to spodziewam się czegoś wielkiego.
A co do nowego kawałka, taki trochę dziwny, muszę się jeszcze osłuchać...
PePe - 2006-07-20, 16:47
| Pam44 napisał/a: | | PePe... też lubie Koniec Wieku. Jednak trudno mi porownaćnawet tą plyte do tego, co teraz robi SN. Kiedys byli bardzo dobrym zespolem rockowym, teraz , w moim przekonaniu, robią coś więcej. Nie chce uzyawc sformuowania muzyka artystyczna, bo to zgubilo Kinga Crimsona, ale hmm zobaczymy... |
Nie można porónywać poszczególnych albumó w twórczości jednego artysty? Dlaczego? Jeśli chodzi o moje subiektywne odczucia - KW jest najlepsze i basta (a kto twierdzi inaczej niech bierze topór do reki ). Poprzednio zaprezentowane kawałki czymś mnie pociągały, bo ostatnio staram się szukać nowych rzeczy w muzyce. Dawały mi się jakoś zrozumieć. MC jest dla mnie zupełnie niezrozumiały stąd wniosek - jeśli w tym klimacie ma być płyta to KW zostaje moje top1. (Tak jak mozesz poweidzieć że bardziej lubisz lody truskawkowe niż spaghetti - diwe rozne kategorie, ale cos lubisz bardizje, cos mniej).
Przy okazji::: Zostawiłem wczoraj sobie MC w odtwarzaczu i zacząłem robić coś innego. W pewnym momencie krzyknąłem "k...a, co to jest?" Wyłączyłem to, ale przed naciśnięciem magicznego iksiora w odtwarzaczu zobaczyłem, że to nadal ten sam kawałek SN.
Utwr kompletnei mnie rozstroił i nawet zapomniałem, że to SN. Takiego albumu raczej nie zechce słuchać.
Na pewno przesłucham, ale tylko kilak razy.
ja-kaś - 2006-07-20, 17:01
--------------
Momus - 2006-07-20, 18:01
po kilkunastu przesłuchaniach wydaje mi się że utwór jest taki specyficzny, troche chaotyczny... coś takiego w stylu deadbambi... według mojej subiektywnej oceny piosenka jest słaba... jak się jej dłużej słucha można oszaleć, te elektroniczne dzwięki zagłuszają wszystko, nie będe ukrywał, że mi się nie podoba. wole without
_M_W_ - 2006-07-20, 20:03
U mnie czacha dymi. Już po kilku razach. Jeśli tak ma wyglądać cały album, to... to będzie najgłośniejszy w historii zespołu
Adam - 2006-07-20, 23:11
najnowszy news:
| Cytat: | ps. następny koniec wieku za ok.100 lat... czyli w 2099...życzymy miłego czekania...
|
czyżby była to odpowiedź i aluzja, co do pytań i komentarzy ludzi, na temat nowego utworu...?
dahlia - 2006-07-20, 23:28
hehe...
coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że prawie wszyscy tutaj czekają na nowe kawałki SN tylko po to żeby pokazać jak potrafią mocno skrytykować. Bravo! Nie ma lepszego sposobu na autopromocję niż pokazanie innemu jak bardzo jest beznadziejny. Wydaje mi się, że tak naprawde wcale nie lubicie tego co robi SN ale fajnie się powyżywać, co? Poz tym wiecie jak to jest z tymi krytykami i impotentami...
Zróbcie najpierw coś sami a potem probujcie krytykować. Podobno większość polskich dziennikarzy- krytyków to muzycy, ktorym nie wyszło - ale przecież Wy macie jeszcze szanse.
Po raz tysieczny żałowanie Końca wieku jest już żałosne...
A utwór jest dobry...i czadowy. Przecież chcieliście mocnego grania ...teraz jest za mocno...
Ja tam zawsze z zaciekawieniem czekam na nowe utwory SN tak samo jak na nowe utwory Metalliki, Korna,Nine Inch nails itd... i świat się na tym nie kończy...hehehe
Swoją drogą czy wchodzicie na fora tych zespołów żeby je krytykować?Pewnie nie bo te zespoły tego nie czytają a tutaj jest możliwość, że SN tu zagląda wiec może zobaczy jacy jesteśmy "obiektywni" i jak się znamy...
A odważyliście się kiedyś podejść do Glacy i powiedzieć mu to co tu wypisujecie?...To też mnie ciekawi?...może dlatego, że studiuję socjologię..
longas - 2006-07-20, 23:37
| Cytat: | | ps. następny koniec wieku za ok.100 lat... |
z moich skrupulatnych obliczen wynika ze nie za ok. 100 lat a za ok. 93.
a to jest juz 7 lat roznicy i 7 lat mniej czekania
zacieram rączki i cierpliwie czekam
nofink - 2006-07-21, 00:19
utwor mi sie bardzo podoba.. duzo elektroniki,halasu.. miod
szkoda ze nie po polsku... Polacy nie gesi swoj jezyk maja...
Pam44 - 2006-07-21, 01:17
| longas napisał/a: | | Cytat: | | ps. następny koniec wieku za ok.100 lat... |
z moich skrupulatnych obliczen wynika ze nie za ok. 100 lat a za ok. 93.
a to jest juz 7 lat roznicy i 7 lat mniej czekania
zacieram rączki i cierpliwie czekam |
7 symbolizuje nieskończoność
Amat3uR - 2006-07-21, 08:28
Póki co jest jak z Cold Days i Without, które na początku wydawały mi się bardzo słabe. Ale potem zrozumiałem te kawałki i uznałem za zajebiste, więc może i z nim będzie podobnie.
Momus - 2006-07-21, 09:52
dahlia... ale głosów krytycznych jest mało, zwłaszcza na tym forum, a czasem ktoś ponarzeka, że najlepszy jest KW co nie oznacza my codename = shit. zresztą wg mojej opinii każdy ma prawo do zdrowej krytyki, powiedziałem że my codename mi się nie podoba, nic pozatym. chyba każdy ma prawo głosu, prawo do wypowiedzi na dany temat, po to jest w sumie to forum. ja ani przez chwile nie pomyślałem, że mc jest gównianym utworem. powiedziałem, że mi się nie podoba z pełną świadomością, że zespół włożył kupe zaangażowania i czasu żeby powsadzać i ułożyć te dźwięki. jednak w tym utworze moje ucho mówi mi, że przekombinowali. that's all.
dahlia, masz słuszność ale tylko w przypadku takich ludzi którzy np komentowali newsa na onet-cie. oni nawet nie przesłuchali utworu, a zjechali Sn - za górniaczke, za rycha, za komercje, za buntowanie dwunastolatków i tym podobne pierdoły. Oni nie są świadomi tego, że zespół ciężko pracuje. Oni sobie wbili w głowy, że revolta była komercją i tak pier... w kółko. no cóż to już chyba wszystko
respect
ps. ja też tęsknie za nie przesterowaną gitarą jeszcze tylko 93 lata
a1ien - 2006-07-21, 11:35
posłuchałem kawałka i stwierdzam, może być zapowiedzią zajebistej płyty.. tylko czy to będzie pierwsza nowa płyta SN, czy ta druga... i czy się ukaże.. może po najbliższych wyborach samorządowych się coś wyjaśni
a co do kawałka to cieszy mnie ta cała elektronika i agresja w muzyce.. na cos takiego czekałem.. chociaż żeby nie było tak słodko to powiem, że nie podoba mi się koniec utworu i wolałbym żeby kawałek kończył się wcześniej...
...aha.. w MC w 3:21 Glaca mówi "kwa kwa kwa kwa" ? taki komentarz do sytuacji politycznej?
a że są na forum głosy krytyczne co do nowych kawałków to chyba nie ma się co dziwić. Długo czekamy na płytę, a dostajemy od czasu do czasu jakiś kawałek w kiepskiej jakości i pewnie nie ostatecznej wersji.. myślę, że inaczej to będziemy to oceniać mając płytę stanowiąca jakąś całość i słuchać będziemy tego w odpowiedniej jakości.. wtedy sposób podejścia jest chyba jednak inny…
PePe - 2006-07-21, 12:20
kaś- GOŚĆ - chyba odrobinkę przesadzasz wprowadzając w to wszystko jakąś ideologię. Rozpisałaś się o czymś, czego nie rozumiem (albo raczej - nie rozumiem jaki to ma związek z dyskusją). Nie podoba mi się utwór bo jest zbyt hałaśliwy. Męczy, rozstraja człowieka, dekoncentruje i jest dla mnie nieczytelny. Jeśli komuś odpowiada ten typ muzyki - proszę bardzo. Ale gdybym ja pusćił album w tym stylu i zaczął zajmować się czymś innym to po piąetnastu minutach miałbym dość.
To jak z deadbambi - coś kombinują, są jakieś pomysły, ale ja tego nie trawię.
| Cytat: | | Poz tym wiecie jak to jest z tymi krytykami i impotentami... |
dahlia - ja poproszę o wytłumaczenie, bo nie mam ppojęcie co impotent ma do muzyki
Każdy ma prawo do krytyki - to się nazywa wolność słowa i takie tam. Jedni mówią, że właadza jest do dupy a innym nie podoba się ten kawałek - nie widzisz pewnych analogii?
Co do pytania w sprawie tego, czy odważylibyśmy się to powiedzieć Glacy - myślę, że nie było by z tym problemu.
Nie ma co robić afery. Jednym się podoba, bo lubią takie dźwięki. Innym się podoba, bo to SN. Jeszcze innym się nie podoba. Co tu komentować?
longas - 2006-07-21, 13:04
| PePe napisał/a: | kaś- GOŚĆ - chyba odrobinkę przesadzasz wprowadzając w to wszystko jakąś ideologię.
|
własnie dziewczyny probuja sie tutaj dopatrywac głebszych rzeczy, tylko nie wiem po co?!
to jest tylko piosenka......albo sie podoba albo nie..
mi sie nie tyle co nie podoba, co wole troche cieższe dzwieki - np. te z Końca Wieku
Momus - 2006-07-21, 13:58
no i git a tak na marginesie sądze, że my codename nie znajdzie się na jednej płycie z without, cold days, vahan song itd. bo to coś innego trzeba czekać jestem pozytywnie nastawiony... mam nadzieje, że zapowiedzi i videoclip/-y mnie ostatniecznie utwierdzą i zachęcą a recenzji nie ma co czytać bo 3/4 recenzentów napisze, że sn to gówno i skończył się na KW
A WŁAŚNIE BĘDZIE KONCERT URODZINOWY W KOBYLNICY CZY NIE?
za radą longasa zadałem ponowni pytanie w dziale koncerty, zakładając osobny topic
longas - 2006-07-21, 14:20
| Momus napisał/a: | 3/4 recenzentów napisze, że sn to gówno i skończył się na KW |
nie, SN skonczyli sie na Kill'em All
| Momus napisał/a: | A WŁAŚNIE BĘDZIE KONCERT URODZINOWY W KOBYLNICY CZY NIE? |
a z tym pytaniem zapraszam do działu Koncerty
ja-kaś - 2006-07-21, 16:38
---------
ja-kaś - 2006-07-21, 17:10
------------
nofink - 2006-07-22, 00:05
| a1ien napisał/a: |
...aha.. w MC w 3:21 Glaca mówi "kwa kwa kwa kwa" ? taki komentarz do sytuacji politycznej?
|
rzeczywiscie... nawet na to nie zwrocilem uwagi
Pam44 - 2006-07-22, 18:11
| Momus napisał/a: | 3/4 recenzentów napisze, że sn to gówno i skończył się na KW |
niestety wciaz niewielu recenzentow muzyki popularnej ma wyksztalcenie muzyczne badz nawet ocierajace sie o muzyczne
Moniczka - 2006-07-22, 20:20
Powiem krótko: nie podoba mi się.
goat - 2006-07-23, 00:56
Przeczytałem wasze posty i mam jedną mysl: zacznijcie czytac ze zrozumieniem, bo jak zaczynają wchodzic w was jakies dziwne emocje to przestajecie rozumiec co czytacie i piszecie o rzeczech o których nigdzie nie ma mowy.
Ktos napisałe ze gdzies tam Glaca nie wyszedł, a gdzie niby jest napisane ze po kazdym koncercie musi wychodzic i sie usmiechac i gadac z każdym kto ma na to ochote choc by plutł najwieksze bzdury??????
Z tego co wiem to Glaca jest człowiekiem i moze byc zmęczony (w busie pare godzin potem koncert i co mabyc seirzy wypoczety i z każdym fanem pogadac przez godzinke??? ), zdenerwowany albo moze mu sie najzwyczajniej nie chciec i nikt mu tego nie moze zabronic ani wymusic innego zachowania.
Nie łapie porównanie z repreentacja kto przegrywa SN???????? Glaca?? I kto mówi ze sie nic nie stało?????????
Dla SN zawsze sa najwarzniejsi fani, nie raz widziałem kogos z zsepołu króry gadał z podpitym nachalnym gosciem i nigdy nie słyszełem kaczorowego"spieprzaj dziadu".
A poniewaz to temat o My Codename. Nie rozmumiem odnoszenia sie ciagle i ciagel do Końca Wieku??? Swietna płyta ale od tego czasu zmienił sie swiat i ludzie którzy stworzyli Koniec Wieku.
To co tak czesc z was zachwalała z CLC jest w tym kawałku a poniewaz Sweet Noise cały czas szukają czwgos nowego to powstał My Codename. Chcieliscia mocniejszych kawałków no i jest. W tym kawałku jest i SWEET i NOISE (dużo noise ) i emocje które zawsze tak chwalicie w Respect, Gettcie, Końcu Wieku, CLC.
Oczywiscie rozumiem osoby które pisza nie poprostu im nie wchodzi i luz.
Mi - 2006-07-23, 09:49
co do listu zespolu - przypomnialy mi sie czsy sprzed CLC...
co do kawalka - uuuuuuuuuuuuuuuuuuu, najpierw sie musialam osluchac, a teraz po paru dniach swiadomego nie sluchania wlaczylam .... mrrrrrrrrrrrr, NOISE - goat dobrze mowi, wodki mu dac
Darth Kion - 2006-07-23, 13:12
To teraz ja.
Przez pierwsza minute, cisza przed burza. 1:09 zaczyna sie wlasciwe intro, ktore mi sie całkiem podoba.
I cały utwor tez bylby calkiem niezly, gdynie fakt, że ja już później ledwo co słyszę słowa. Moze lepiej by to brzmialo, jakby krzyk nie byl taki stlumiony i nie zlewał sie z tlem, abyl na pierwszym miejscu? Dopiero w polowie 4 minuty krzyk glacy jakby do mnie dociera, ale dalej jest on zelektryzowany. Koncowka juz lepsza. Ten nowy NOISE, owszem niech bedzie, ale troche bardziej kontrolowany
Co do listu: Czasy Cienia same do nas wrociły
X - 2006-07-23, 15:12
Utwór ogólnie fajny. Bardzo podoba mi się początek. Jest taki tajemniczy z klimatem - Super. Potem trochę przesadzono z elektroniką. Za dużo tych bajerów. Na płycie Czas ludzi cienia było tego w sam raz no i był też wokal bardzo wyraźny i zrozumiały. Tutaj trzeba bardzo się wsłuchać żeby coś wychwycić. Z jednej strony to dobrze bo słuchacz musi się wysilić ale z drugiej ...cóż cierpi na tym siła przekazu słownego, która do tej pory była największą zaletą Sweet Noise. Brakuje mi też jakiejś konkretnej melodii. Bardzo to wszystko chaotyczne. Ale mimo to podoba mi się, bo mam już dosyć ,,ballad z toptrandy", które otaczają mnie dookoła (radio, telewizja, ciągle jakieś tandetne festiwale). Tak więc przymykam oczy na to wszystko co mi się niepodoba w SN i ciągle WIERZĘ w ten zespół. ONI SĄ WIELCY I JESZCZE NIGDY MNIE NIE ZAWIEDLI.
Pam44 - 2006-07-23, 19:48
na temay porownywania juz sie wypowiadalam.
X - sorry, brak melodii?? Utknąłeś w romantyzmie. Za duzo elektroniki...
Moim zdaniem za duzo waszego marudzeni, owszem zmysl smaku jest subiektywny, pamietajmy wiec dodać "moim zdaniem"
Ludzie, czy nie zauważyliscie w jaka stronę idzie muzyka od jakis 100 lat????????/ W nowoczesnaj muzyce artystycznej melodja NIE ISTNIEJE macie aleatoryzm, serializm, sonorystyke, dodekafonie,punktualizm, dekompozycje.... Otwórzcie sie na to
jenny89 - 2006-07-23, 20:39
Osłuchałam sie trochę, na więcej nie mam ochoty:P Niebardzo mi przypadł do gustu ten kawałek. Właściwie nie wiem dlaczego, bo lubię takie elektroniczne brzmienia. Nie rozumiem tekstu! Początek może być, tak do 02:30, później zaczyna się big noise - zbyt hałaśliwe jak dla mnie. Mnóstwo dźwięku... za dużo.
Znając życie i SN;), to na koncertach ten utwór będzie wbijał z ziemię. Z tych trzech najnowszych kawałków "My Codename" podoba mi się najmniej.
No, to ja teraz czekam na koncert, bo do płyty, to pewnie... i jeszcze wiecej:)
zwierzak - 2006-07-23, 20:56
| Pam44 napisał/a: |
Ludzie, czy nie zauważyliscie w jaka stronę idzie muzyka od jakis 100 lat????????/ W nowoczesnaj muzyce artystycznej melodja NIE ISTNIEJE macie aleatoryzm, serializm, sonorystyke, dodekafonie,punktualizm, dekompozycje.... Otwórzcie sie na to |
Oczywiscie muzyka sie zmienia, ale gusta mimo wszystko sa rozne. I jak dla mnie najlepsze kawalki sa takie w ktorych wlasnie jest melodia. I nie interesuje mnie, ze teraz sa jakies aleatoryzmy i inne rzeczy, ktore nawet nie mam pojecia co znacza. Jak widac zatrzymalem sie w romantyzmie, bo rockowa muza, w ktorej jest melodia to dla mnie caly czas numer jeden.
Edit: Przesluchalem w koncu ze 3 razy kawalek i uwazam, ze jest calkiem niezly. Nie jest jakas super rewelacja, ale to kawal dobrej muzy. Ktos to porownal do Deadbambi. Moim zdaniem porownanie zupelnie nie trafione.
thekoral - 2006-07-24, 11:01
jeżeli ten album bedzie miał nawet w 70% taki klimat jak kawałek My Codename to to bedzie naprawde mocny i konkretny cios właśnie czegoś takiego oczekiwałem po nowym albumie już sobie wyobrażam jak na woodstock za rok bedzie grane My Codename jeeeeejjjaaaaa!!
X - 2006-07-24, 15:28
Zgadzam się ze Zwierzakiem. Melodia powoduje, że utwór ma,,ręce i nogi" a nie taki chos jak tutaj. A co do wypowiedzi Pam 44 to...zauważyłem, że jaką stronę idzie muzyka od pewnego czasu i do pewmego momentu był to dobry kierunek ale od jakiegoś czasu NIE !!! Doprowadziło to tego, że teraz łatwiej jest robić muzykę niż kiedyś. Skutkiem tego jest ta cała papka, która nas otacza w mediach. Niedawno włączyłem kanał gdzie non stop leci muzyka trendy(chciałem sprawdzić co teraz jest ,,trendy"). LUDZIE !!!! Boże co to było!!!! Zwykły łomot, zero melodii, zero profesjonalizmu, jak wezmę wałek i będę nim napier...w patelnię to uzyskam ten sam efekt. Wszystko to zepchnięte na jedno kopyto(wykonawcy niczym się od siebie nie różnią). A od nośnie MC to nie marudzę tylko mówię swój punkt widzenia (czym by było to forum gdyby każdy miał to samo zdanie)? Poza tym moja wypowiedź była pozytywna. Utwór ogólnie fajny a w porównaniu to ,,medialnej papki" o której mówiłem to nawet więcej niż fajny, bo czuć tu profesjonalizm SN. Gdyby jeszcze wokal był wyraźniejszy i zrezygnowano z części bajerów to bym się do niczego nie przyczepił. Ale płytę kupię na pewno, bo mimo paru rzeczy, które mnie rażą to jest to kawał dobrej muzy. Pozdro !!!
PePe - 2006-07-24, 15:32
| thekoral napisał/a: | | już sobie wyobrażam jak na woodstock za rok bedzie grane My Codename |
ja sobie tego nie wyobrażam...
po raz kolejny ktos pisze, że porównywanie nowego wydanai SN i KW jest błędem; a mi po raz tysieczny nie chce tłumaczyć, że można powiedzieć, ze się bardziej lubi piosenkę "Puszek okruszek" fasolek, niż "Dark Transmision" Vadera. Ludzie, dajcie już spokój.
zwierzak, to chyba ja stosowałem porównanie z deadbambi. Ale użyłem tego po to, żeby pakzać mój stosunek do tej muzy. Deadbambi jest noisem. Noise w najczystszej postaci. Ten nowy kawałek esenów pod to mi podchodzi, bo tracę rozeznanie w tym, czego tak naprawdę słucham. Hałas. Po prostu. Co by ze soba nie niósł, dal mnie ten kawałek jest zbyt hałaśliwy.
Swoją droga, może to jakiś eksperyment ze stony SN. "Chcieliście więcej noisu, macie. A co! Teraz będzie tak jak chcieliscie". Kto ich tam wie. Ja tego po prostu nie rozumiem, mój układ trawienia muzyki nie jest sobie w stanei z tym poradzić. Chyba mam do tego prawo, no nie?
Ale na płytę i tak czekam, bo liczę, że kawałki pokroju cold days i without zapadnami w pamięć jako coś miłego dla ucha
Edit: Ma ktoś tekst tego kawałka? Nadal dużej części nie wyłapuję...
Shadow_Vegeta - 2006-07-24, 20:10
Dobra... napisali list... dali nową piosenke bardzo sie ciesze, całkiem fajna, moze troche rozjebało mi głowe na cały dzien bo rano sobie ją pusciłem ... no ale chyba o to chodzilo, teraz sie ocknąłem... wracajac do listu... co nas to obchodzi? My czekamy na płytę, a nie na to zeby nam oznajmili że nie maja jak wydać. To przecie oznaka niekompetencji.
"artyści w większości poukładali się z tymi co trzeba i gonią za monetą niezdolni do tego aby stać się liczącym na ulicy głosem."
I kto to mówi? W tej chwili wychodzi na to że zaliczaja sie do wlasnie takich artystów.
"Dzisiaj grają metal jutro ballady na toptrandy"
Przydało by im sie zeby zagrali na toptrandy, bo wszyscy o nich zapomnieli i mysla ze jakimis listami powrócą do świetnosci za czasów CLC...
"To są również powody, dla których nie wydajemy teraz płyty. Nadszedł czas żeby znowu wywrócić wszystko do góry nogami. Może skasujemy wszystko i krzykniemy jeszcze raz od początku."
Jeżeli skasuja co kolwiek, to nie uwierze im w to że w ogole takie cos jak nowap łyta istniało. Jeżeli im nie zalezy na tym żeby zarobic to prosze, niech dają płytkę do sieci chetnie ja przesłucham, może sie boją że ten materiał nie jest wystarczajaco dobry i sie boją? Jeżeli tak, to ten list to zwykła manipulacja, a ja sie zmanipulować nie dam, bo tego mnie nauczyli poprzez poprzednie płyty.
Oto mój apel, jeżeli płyta ma nie ukazac sie w sklepach, jeżeli uwazacie że jest niezadobra, lub nie chca wam jej wydać, lub poprostu macie nas w dupie to dajcie ją do internetu do sciagniecia, sciagniemy, ocenimy powiemy co uwazamy i co nam sie podoba a co nie. Bo żadne z nas, nie chce żeby SN umarło, tylko nie chcemy żeby bylo takim samym scierwem jak wiekszosc artystów.
Shadow_Vegeta - 2006-07-24, 23:45
| lolek2 napisał/a: | | Shadow_Vegeta napisał/a: |
<cute>
I kto to mówi? W tej chwili wychodzi na to że zaliczaja sie do wlasnie takich artystów. |
Śpiewanie o politykach jako chorych fanatykach nie świadczy chyba o poukładaniu z tymi co trzeba, nie sądzisz ? dziwnie rozumujesz |
Tylko że śpiewajac o fanatykach sami sie nimi stali i w tym problem. A rozumuje całkiem dobrze, moze nie mam IQ jak Doda Elektroda ale idzie mi całkiem niezle
| lolek2 napisał/a: |
| Shadow_Vegeta napisał/a: |
Przydało by im sie zeby zagrali na toptrandy, bo wszyscy o nich zapomnieli i mysla ze jakimis listami powrócą do świetnosci za czasów CLC... |
No tak to by było coś pogieło Cie ?! Może najlepiej według Ciebie by było jakby jakiś skandal wychuł i żeby wszystkie brukowce pisały, o tym. Wtedy wszyscy by pamietali , tylko po co ? |
Po to żeby ktoś ich słuchał żeby komus przekazywali coś w swoich tekstach, co z tego ze my fani sn jestesmy "nawroceni" w pewien sposob jak jest co najwyzej garstka teraz. Hm? Sweet Noise kiedys trafiał do wielu ludzi teraz trafia do nielicznych z powodu tego że zaczął biadolić a nie robić.
Jeżeli skasuja co kolwiek, to nie uwierze im w to że w <cute> |
Nie sądzisz że w kwestii artysty leży to czy wyda płyte czy też nie ? jeżeli taka będize ich wola to musisz to uszanowac. |
Leży ale ja czekam juz dosc długo i mam dość, bo wychodzi że czekam na nic, a chcialbym doznac sweetnoisowego ukojenia, a nie moge bo sweet noise nie ma i ich gadanie że moze bedzie a moze nie szczerze denerwuje mnie juz za bardzo. Sweet Noise uważam nie moze sobie na takei cos powzwolic, dlaczego? Bo to ich zniszczy juz do konca. Widocznie tego chcą.
<cute>mysla ze jakimis listami powrócą do świetnosci za czasów CLC... |
Czym były czasy świetnności za czasów CLC ? tam była jakaś świetnośc ? |
Znaczy świetność taka że nikt na nich nie kurwił, przynajmniej nei w tym stopniu co teraz. Teraz tylko w tym liscie widze same pierdolenie, to samo co wtedy, ale gorsze bo to ich akt desperacji. Lubie ich i bardzo szanuje ale nie chce zeby mi ktos wciskał kit. Zgadzam sie z tym co jest w tym liscie napisane ale oni sie tym teraz zasłaniaja.
Pam44 - 2006-07-25, 00:42
Żeby nie było niedomówień (sprostowanie spowodowane wypowiedzią X) nie porownuje utworu(ów) do bezmelodyjnych papek z komercyjnych stacji radjowych. Muyka idzie w złym kierunku twierdzisz ze osoba majaca tytul prof. na akademii muzycznej i architekturze nie wie co robi?? Łatwiej robić muzyke?? Ludzie siedzą nad konpozycją po 20 lat prawie 24 na dobe wiec nie wiem czy to jest takie łatwe. Nie wypowiadam sie autorytatywnie bo nie pisze muzyki.
I jeszcze jedna sprwa, pod zadnym pozorem nikogo do niczego nie chce przekonywać, miałam na celu jedynie zaprezentowanie, iż to co teraz robi SN zaczyna wykraczac poza obszar muzyki popularnei przez co coraz trudniej to analizowac w tych kategoriach.
zwierzak - 2006-07-25, 00:59
Czy idzie w dobrym czy w zlym kierunku (muzyka) to nie nam oceniac. Nam sie moze podobac, albo nie. A co do profesorow, czy innych tam. Sa ludzie ktorzy twierdza, ze czarny kwadrat, czy tam kropka czy co tam jeszcze na bialym tle to sztuka. To ja chrzanie taka sztuke.
| Pam napisał/a: | | Ludzie siedzą nad konpozycją po 20 lat prawie 24 na dobe wiec nie wiem czy to jest takie łatwe. |
Jak ktos siedzi tyle nad jedna kompozycja, to dla mnie jest dupa a nie muzyk.
Amat3uR - 2006-07-25, 11:15
Aj lolek, weź nie pierdol
| Cytat: | | Śpiewanie o politykach jako chorych fanatykach nie świadczy chyba o poukładaniu z tymi co trzeba, nie sądzisz ? dziwnie rozumujesz | Bunt i bluzganie na władzę zawsze było modne. Jak artystom kończą się pomysły, wchodzą na władzę. Na szczęście póki co ani Without ani Cold Days nie są o Systemie ponownie, wiec jestem wciąż optymizmu pełen,
| Cytat: | | No tak to by było coś pogieło Cie ?! Może najlepiej według Ciebie by było jakby jakiś skandal wychuł i żeby wszystkie brukowce pisały, o tym. Wtedy wszyscy by pamietali , tylko po co ? | I ponownie bzdury. Że co, że jak się pojawi zespół na MTV czy Top Trendy to jest fe? Co za bzdura. Niech się promują gdzie się da! A jak myślicie inaczej, wyjaśnijcie co Glaca robił w "Świecie Kobiet"
| Cytat: | | Czym były czasy świetnności za czasów CLC ? tam była jakaś świetnośc ? |
Tak, CLC to była płyta która zniszczyła i zmiotła z powierzchni ziemi inne produkcje. Była to płyta niesamowita, magiczna, bardzo nowatorska i dopieszczona do granic możliwości i bez wątpienia powinna się zapisać jako klasyk.
| Cytat: | | Po to żeby ktoś ich słuchał żeby komus przekazywali coś w swoich tekstach, co z tego ze my fani sn jestesmy "nawroceni" w pewien sposob jak jest co najwyzej garstka teraz. Hm? Sweet Noise kiedys trafiał do wielu ludzi teraz trafia do nielicznych z powodu tego że zaczął biadolić a nie robić. | O, to to. Tyle że tu lolek ma rację, to jest ich sprawa.
| Cytat: | | Shadow powiem CI tyle ,za chowujesz się jak narwana 13 latka która myślisz że jest w świecie najważniejsza... pozostawia to już bez komentarza. | Jak już pisałem.....no weź nie pierdol
PePe - 2006-07-25, 11:46
BUahahaha!!!
AND THE WINNER IS: Amat3ur!!!
Zamknijcie ten topic, bo zaraz się wywiąże regularna walka i zostanie zamknięte kolejne forum o tematyce SN
Pam44 - 2006-07-25, 12:52
| zwierzak napisał/a: |
| Pam napisał/a: | | Ludzie siedzą nad konpozycją po 20 lat prawie 24 na dobe wiec nie wiem czy to jest takie łatwe. |
Jak ktos siedzi tyle nad jedna kompozycja, to dla mnie jest dupa a nie muzyk. |
Mnie bardziej przekonuje warsztat i ocena profesjonalnych krytykow. A jesli nie uznajesz za muzykow czolowke myzyki artystycznej (tzw powaznej) to twoj problem
X - 2006-07-25, 15:09
Zwierzak. Mój przyjacielu znowu się z tobą zgadzam we wszystkim. Szczególnie jak mówiłeś o tych co komponują 20 lat. DOBRE !!! A wracając do wcześniejszych wypowiedzi. Mówiąc o utworach z melodią miałem na myśli np. Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz. Zajebista melodia. Jeżeli dla Pam 44 to jest romantyzm i nienowoczesność to gratuluje. Muzykę łatwo robić. Przykładem jest mój kumpel, który tworzy muzykę techno. Ma tych kawałków już trochę a nawet nie umie grać na żadnym instrumencie. I to jest przykład. Nie potrzeba żadnych umiejętności. Wystarczy komputer i dobry program. I tak tworzy się papka. Nie mam nic do komputerów i programów ale żeby z nich korzystać, potrzeba trochę umiejętności i ,,obycia" w pięknym świecie muzyki. Wtedy wyjdzie nie papka ale coś pięknego np. Czas ludzi cienia- zajebista płyta. A takie tworzenie byle czego przez osoby niekompetentne jest bez sensu i tylko zaśmieca rynek muzyczny(mam tu na myśli ten szajs z kanału z muzyką trandy). Nowe utwory SN mimo, że nie dokońca są w moim guście to jednak widać tu kompetencje muzyków i dlatego słucham je z przyjemnością.
bitrate40kbps - 2006-07-25, 15:22
kawalek do dupy, a sweet noise sie sprzedal
mozecie zamknac forum
zwierzak - 2006-07-25, 16:44
| Pam44 napisał/a: |
Mnie bardziej przekonuje warsztat i ocena profesjonalnych krytykow. A jesli nie uznajesz za muzykow czolowke myzyki artystycznej (tzw powaznej) to twoj problem |
Pam slonce. Profesjonalisci sa rozni. Znam wielu profesjonalnych muzykow, ktorzy maja inne zdanie na ten temat. Natomiast na prawde, jesli ktos siedzi nad jednym kawalkiem 20 lat, to albo niwiele potrafi, albo jest po prostu czlowiekiem niezbyt zdecydowanym co chce zrobic. A jakbym sie opieral na ocenach profesjonalnych krytykow, to nie widzialbym wielu filmow, ktore mi sie bardzo podobaly i nie przesluchalbym wielu plyt, ktore moim zdaniem sa dobre.
Pam44 - 2006-07-25, 19:13
Kochany Zwierzaczku, nie masz racji... jednak aby byc konsekwentna musze stwierdzić, za prof. Dziamskim ze obowiazuje subiektywne podejcsie do tematu wiec masz racje
X, zupelnie nie rozumiesz moich wypowiedzi...
thekoral - 2006-07-25, 20:44
muzyka to produkt... tak jak chlebek... soczek... kiełbasa podwawelska....
wiec jednym coś smakuje a innym nie.
zawsze powinno sie być otwartym na każdy gatunek, bo w każdym gatunku jest kilku genialnych artystów którzy poprostu sa genialni ^_^
a... czego oczekujemy od SN? co chcielibyście usłyszec?
longas - 2006-07-25, 21:05
| thekoral napisał/a: |
a... czego oczekujemy od SN? co chcielibyście usłyszec? |
Koniec Wieku 2
Małgosia - 2006-07-25, 22:20
Nie rozumiem tych którzy mówią, że SN są do dupy i dawno się skończyli. Ludzie, skoro ich nie lubicie, to co robicie na tej stronie? Nie jest to dla was strata czasu? Chyba nie powiecie mi, że w dodatku należycie do fanklubu? Co to za fan... Zmieńcie sobie forum!!!
Małgosia - 2006-07-25, 22:39
| lolek2 napisał/a: | | Małgosia napisał/a: | | Chyba nie powiecie mi, że w dodatku należycie do fanklubu? Co to za fan... |
a ja przepraszam to były zapisy ? |
Miałam na myśli Noiser Club
Shadow_Vegeta - 2006-07-26, 02:10
| Amat3uR napisał/a: | | O, to to. Tyle że tu lolek ma rację, to jest ich sprawa |
Tu mi głownie chodziło o to że troche głupio by bylo gdyby nie dali nam teog posluchac bo zrobili nam na tą płyte juz smaczka poprzed Cold Days i to to drugie jak to tam... no coś na W...
| lolek2 napisał/a: | | Shadow powiem CI tyle ,za chowujesz się jak narwana 13 latka która myślisz że jest w świecie najważniejsza... pozostawia to już bez komentarza. |
^^ A ty zachowujesz sie jak 76 letnia nimfomanka po orgazmie, i co ma piernik do wiatraka, no sorry obrazaniem udawadniasz swoje racje ^^
[quote="longas"] | thekoral napisał/a: |
Normalnej, płyty, po polsku kolejny rewolucyjny CLC-2. ;] tyle mi wystarczy.
thekoral - 2006-07-26, 08:47
ale z tego co wiem to SN nie planuje powracac do klimatów z dawnych gatunków i chce sie rozwijac muzycznie a nie napierdzielać tym samym jak Iron Maiden .
ale fakt... tez bym chciał album po polsku... teksty po polsku zdecydowanie bardziej trafiaja... a te po angielsku to sie raczej ignoruje i wtedy można bardziej przyczepiać sie do muzy
zwierzak - 2006-07-26, 12:29
| Małgosia napisał/a: | | Nie rozumiem tych którzy mówią, że SN są do dupy i dawno się skończyli. Ludzie, skoro ich nie lubicie, to co robicie na tej stronie? Nie jest to dla was strata czasu? Chyba nie powiecie mi, że w dodatku należycie do fanklubu? Co to za fan... Zmieńcie sobie forum!!! |
A kto tu mowi, ze SN jest do dupy i sie skonczylo? Kto mowi, ze nie lubi SN? A co do pytanie na koncu, to je troche rozszeze. Co to za fan co przyjmuje wszystko bez zadnej krytyki? To chyba jakis odmozdzony fan, ktory slepo idzie za tym, co idol robi. A to straszna glupota. Jakis utwor sie komus podoba, a komus innemu nie. Kazdy ma do tego prawo. I nie znaczy to wcale, ze spisal zespol na straty. Mi na ten przyklad bardzo nie podoba sie utwor skur**el. A mimo to uwazam CLC za najlepsza plyte w dorobku SN. I przez to, ze nie lubie tego kawalka to mam sie nie pojawiac na tym forum? Co za bzdury.
Małgosia - 2006-07-26, 13:13
Zwierzak, to co pisałam odnosiło się do:
| bitrate40kbps napisał/a: | kawalek do dupy, a sweet noise sie sprzedal
mozecie zamknac forum |
I to nie tak, że przyjmuję wszystko bez krytyki, o My Codename też nie powiem żeby jakoś super mi się podobało, ale że SN się się sprzedał?! tego bym nie napiasała, a jeżeli tak jest to niech ktoś mi powie w którym momenci, bo nie zauważyłam. Tyle...
longas - 2006-07-26, 13:30
| Małgosia napisał/a: | Zwierzak, to co pisałam odnosiło się do:
mozecie zamknac forum |
|
ale ten komentarz pana M. nie nalezało brać dosłownie
Shadow_Vegeta - 2006-07-26, 14:02
No i sie posmialem, nie wiem moze mi zle dziala strona sn, ale jakos zniknął chyba link do forum - ciekawe ciekwe ^^
zwierzak - 2006-07-26, 15:40
Malgosiu. Ten komentarz ktory zacytowalas byl pewnego rodzaju ironia. Ten pan jest z tego znany
Faktycznie link do forum znikl z oficjalnej strony zespolu. Ale to nie jest temat do rozmowy o tym.
Małgosia - 2006-07-26, 20:32
Może faktycznie, muszę się wyluzować
thekoral - 2006-07-26, 20:42
ale żeby od razu kasowac link do forum? ktoś zdradził SN?
kurcze... jak None normalnie...
no bez przesady panowie...
Shadow_Vegeta - 2006-07-26, 21:33
No to troche dziwne zachowanie z ich strony kurcze... mieli prawo do tego, ale dlaczego... ? Nikt nie lubi krytyki, no ale to jest odrobina krytyki, raczej porady przeciez tutaj nie ma osob ktore im zle życzą...
dawron - 2006-07-27, 13:09
Szczerze to co tam napisali to sa strasznie puste i wyniosle slowa tak ja to odbieram.. My Codename na 10 dam 3 - 4. A wlasnie tez zauwazylem ze usuneli link od forum widocznie calkiem juz chca odciac sie od polskich fanow ktorych i tak ubuwa..
querter - 2006-07-27, 16:55
My Codename - całkiem różni się od wcześniejszych dokonań zespołu i według mnie całkiem fajnie im to wychodzi. Jest ciekawie i trochę tajemniczo Tak jak ktośpisał, końcówka jest niepotrzebna i lepiej byłoby jakby jąwycieli. Poczekajmy na lepszą jakość aby móc lepiej tego posłuchać.
Poza tym, witam
bitrate40kbps - 2006-07-27, 18:17
| longas napisał/a: | | Małgosia napisał/a: | Zwierzak, to co pisałam odnosiło się do:
mozecie zamknac forum |
|
ale ten komentarz pana M. nie nalezało brać dosłownie |
hehehe a ten jak mnie rozgryzl ;]
tak juz calkiem serio, to My Codename jest zajebistym kawalkiem i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl. po without i tym drugim nowym bylem juz przygotowany na najgorsze, a tu prosze bardzo - kawal naprawde dobrego grania. co do listu, to nie chce mi sie nawet na ten temat wypowiadac ;]
yo
edit - bo doczytalem ostatnia strone tematu prawie jak deja vu, tylko na starym, oryginalnym forum jednak bylo ciekawiej ludzie pisali dlugasne posty, sylwia banowala i w ogole wiecej sie dzialo. musicie sie bardziej postarac
nofink - 2006-07-27, 23:41
| querter napisał/a: | ak jak ktośpisał, końcówka jest niepotrzebna i lepiej byłoby jakby jąwycieli. Poczekajmy na lepszą jakość aby móc lepiej tego posłuchać.
Poza tym, witam |
zawsze mozesz koncowke przewinac
mi sie ona baardzo podoba lubie taki noise
PePe - 2006-08-01, 10:53
| longas napisał/a: | | thekoral napisał/a: |
Koniec Wieku 2 |
Kto wie... może kiedyś Ja byłbym wniebowzięty
Sprawa usunięcia linka do forum dość intrygująca. Ciekawe. Może to foch, a może przygotowanie do otwarcia oficjalnego forum eSeN
Co by nie gadać, kogo by nie jechać i za co by nie jechać - nowej płyty nie słyszeliśmy, znamy kilka kawałków, widzimy nowe kierunki w któe idą panowie z SN. Ich droga. Widocznie wierzą, ze to co robią będzie dla nich dobre. Chyba nie ma co gdybać.
Ja mimo wszystkich, miejscami gorzkich, słów które napisałem, czekam na nowy album (albumy?). To nadal SN. Kapela nieprzerwanie interesuje mnie tym co robi już od około 5 lat, więc nawet jeśli wydadzą album w stylu "teknoł" lub hh to i tak przesłucham Co powiem po przesłuchaniu? Bóg raczy wiedzieć. Jeśli usłyszę album w klimatach Colda days i Without to możliwe że przypadnie mi do gustu, bo te kawałki jako tako mi wchodzą. Jeśli będzie to "My codname style"... niekoniecznie będę głosił pozytywne opinie
Zamknąć wątek - drugi raz proszę ;P Nie ma sensu się gryźć o coś, czego nie ma...
a$artana - 2006-08-01, 20:37
kawalek swietny, podoba mi sie chyba najbardziej z tych .... nowych, bardzi milutki muzycznie i duzo noisu
bardzo spodobal sie tez francusko-katalonskiej ekipie z ktora mieszkalam przez miesiac w Barcelonie
kilku moich francuskich kumpli sciagnelo sobie ten utworek na kompy, a ja juz zadbalam o to aby nazwa zespolu zapadla im w pamiec
jenny89 - 2006-08-01, 20:46
A$a, to są te utwory, które słyszałaś;P?
a$artana - 2006-08-01, 20:51
niee my codename to cos chyba calkiem nowego, ja slyszalam te z klimatow Vahan song... miedzy innymi taki mily utworek gdzie na koncu zostaje sam wokal i jest tekst scream for me my child, czyli plyte na ktora perkusje nagral jeszcze Doc
ehhh jakze juz bym chciala tego posluchac
w tej chwili jednak zupelnie stracilam rachube co, jak, kiedy i z czym bedzie wydane hehhe ale to jest wlasnie najbardziej zajebista sprawa- jak zwykle zupelnie nie wiem czego sie po SN spodziewac
PePe - 2006-08-02, 15:04
no właśnie, nie wiadomo, czego się spodziewać; niby fajnie, a jadenk...
Ja liczę na to, że w pierwszej kolejności wyjdą własnie te kawałki, o których pisze Asartana.
EDIT:
| Cytat: | [20.07.2006]
ps. następny koniec wieku za ok.100 lat... czyli w 2099...życzymy miłego czekania... |
hehe, dopiero teraz to zobaczylem na sn.org ;P wczesniej nie skumalem... to wszystko robi sie juz chyba zbyt serio, a ekipa podchodzi zbyt sztywno do komentarzy na forum;
no coz... moze czas (dla swietego spokoju) zamknac usta i po prostu poczekac;
ale dlaczego ktos mialby sie dziwic, ze fanom, ktorzy polubili ten zespol za kawalki budowane na twardej gitarze i jeszcze twardszym wokalu, nie przypada do gustu cos zbudowane na elektronice...
Shadow_Vegeta - 2006-08-04, 04:05
Mi sie kawałki bardzo podobaja, są świetne, ale forma w jaki Sn sie zaczyna zachowywać jest smieszna i żenujaca.
Pam44 - 2006-08-04, 16:01
| PePe napisał/a: | no właśnie, nie wiadomo, czego się spodziewać; niby fajnie, a jadenk...
Ja liczę na to, że w pierwszej kolejności wyjdą własnie te kawałki, o których pisze Asartana.
EDIT:
| Cytat: | [20.07.2006]
ps. następny koniec wieku za ok.100 lat... czyli w 2099...życzymy miłego czekania... |
hehe, dopiero teraz to zobaczylem na sn.org ;P wczesniej nie skumalem... to wszystko robi sie juz chyba zbyt serio, a ekipa podchodzi zbyt sztywno do komentarzy na forum;
no coz... moze czas (dla swietego spokoju) zamknac usta i po prostu poczekac;
ale dlaczego ktos mialby sie dziwic, ze fanom, ktorzy polubili ten zespol za kawalki budowane na twardej gitare i jeszcze twardszym wokalu, nie przypada do gustu cos zbudowane na elektronice... |
PePe, a kiedy sie końca wieku spodziewałeś
Podchodzą zbyt sztywno do komentarzy na forum... Ciągle porownywanie, analizowanie.... pierdolone szaleństwo OK też lubie koniec wieku, ale chyba nie o to chodzi. Fajnie ze podoba nam sie ta płyta , ale nie mozna byc zamknietym, zalozyc klapki i wyjsc z zalozenia ze po koncu wieku juz nic nie ma. To troche tak jak z dyskusją o koncu sztuki. Dzisiaj, ten kto mowi o koncu sztuki daje sobie swiadctwo ze zostal w tyle. "Sztuka po końcu sztuki" rządzi sie innymi prawami, jest inna ale tak na prawde cel sie nie zmienia.
Po Revolcie pojawialy sie glosy ze SN stal sie komercyjny, tworzy pod publike i temu podobne bzdury a teraz oczekujecie ze nagrają Koniec Wieku 2 bo "publiczność" tego oczekuje....
Ja coraz bardziej popieram ten zespół i będę ich bronić powody mojej postawy już wyjaśniałam
Shadow_Vegeta - formazachowania SN , sorry ale chyba nie rozumiem
PS PePe, moja wypowiedz jest ogólna, nie jest skierowana tylko do Ciebie, mam nadzieje że nie masz mi za złe ze posłużyłam się Twoją wypowiedzią
Shadow_Vegeta - 2006-08-04, 20:47
Chodzi mi o to że zaczynaja sie odcinac od wszystkiego i na siłe pokazac ze sa tacy własnie "niekomercyjni" niezalezni" i po co? Ja tego nie oczekuje od SN żeby wydawali płyty, nie zarabiali na tym w ogole ( ta... ) i żyli w studzienkach kanalizacyjnych.
Napewno nie chce Końca Wieku 2, nie chce ani CLC 2 ani nic takiego, chce coś nowego, niech robia, ale niech nie traktuja nas jak jakies szmaty i nie mówia po 3 latach "moze zaczniemy wszystko od poczatku" "płyte skonczylismy tak naprawde juz na poczatku roku". Co mnie to obchodzi w takim wypadku jak jej nie pokazali? Moze tak naprawde nagrali tylko te 3 kawałki i tyle? Skad mam to wiedzieć...
Mi sie poprostu zdaje ze oni coś kręcą... Podniecam sie ta płyte juz 3 lata, wreszcie jakies problemy z erekcja bede mial i co zapłaca mi odszkodowanie kurcze ?
Guldur - 2006-08-04, 20:54
mnie sie podobaja te trzy kawałki i czekam cierpliwie
mam wiarę
nie musze usłyszeć reszty żeby uwierzyć że jest i czeka specjalnie na mnie
ja tez poczekam
Amen[Hans eXit] - 2006-08-05, 00:05
| Pam44 napisał/a: | | OK też lubie koniec wieku, ale chyba nie o to chodzi. |
Mam pdobny pogląd na tę sprawę. Na album czekam cierpliwie, nie oddycham muzyką SN, więc przeżyję bez nowych nagrań jeszcze trochę, choć ciekawość mnie mierzi, zaspokajana jedynie po części (My Codename podoba mi sie, na razie bez rewelacji, zobaczę po dłuższym słuchaniu). Nie w tym rzecz. Nie chcę wysnuwac żadnych teorii odnośnie zachowania zespołu. Zaczekam jeszcze troche i wtedy wypowiem się na ten temat.
KaSiaaaa - 2006-08-05, 00:08
'My Codename' - (pozwole sobie zacytowac) - "ostre pierdolniecie"
Swietny kawalek!
zwierzak - 2006-08-05, 11:11
Cos w tym jest co mowicie. Osobiscie zachowanie zespolu mi sie nie do konca podoba (mail, usuwanie kawalkow ze stron jak ktos je znajdzie), ale nie wiem wszystkiego co sie u nich dzieje. A Vegeta troche przesadza. Zreszta chyba nei tylko on. Dajcie sobie na wstrzymanie troche.
a1ien - 2006-08-05, 13:25
No pewnie, że coś w tym jest. Wielu osobą nie pasuje wiele rzeczy. Niektórzy traktują to mniej, niektórzy bardziej serio.. a niektórzy wszystko przyjmują bezkrytycznie albo wolą się nie wypowiadać.. Mam jednak wrażenie, że co by zespół nie zrobił to i tak będą niezadowoleni.. A na to co zespół nagrywa i kiedy to wyda i tak nie mamy wpływu.. i dobrze.
Sposób komunikowania się zespołu z fanami pozostawia wiele do życzenia moim zdaniem.. tym bardziej, że zespół wiele razy podkreślał swój szczególny stosunek do fanów. Mamy za to moim zdaniem (w ostatnim czasie) pustego maila i kilka dziwnych zachowań bez żadnego wyjaśnienia.. chyba można być niezadowolonym z takiej sytuacji.. wystarczyło by kilka krótkich wyjaśnień i było by po sprawie..
Przypomniało mi się, że kiedyś zapytałem Glacę (2, 3 lata temu), kiedy było już wiadomo, że będzie robiony projekt na świat o to czy nie zaniedbają polskich fanów kiedy już świat będą podbijać.. (nie pamiętam dokładnie ale jakiś taki był sens) a on odpowiedział, że z kim mają tego dokonać jak nie z nami.. nie wiem co miał na myśli ale jakoś tego nie czuję..
Generalnie myślę, że wolał bym nie wiedzieć co robią, jacy są, nie dostawać maili i nie zaglądać na to forum..;) tylko poczekać na płytę, kupić ją i słuchać… no ale maile przychodzą (nie chce mi się tego zmieniać), a zaglądam z przyzwyczajenia i pewnie się to nie zmieni.. heh…
MC można słuchać już na myspace.. kawałek podoba mi się.. ale wstępu końcówki jakoś nadal nie czuję..
PePe - 2006-08-05, 14:33
Wszyscy mamy po troche racji...
Shadow coś tam pisze z sensem, momentami przegina, ale cos i tak w tym jest...
Pam - Ty też masz sporo racji, ale i w kilku miejscach sie nie zgodze.
Kontrowersje są, były i będą. Z SN bedzie teraz duzo szumu, bo cos sie zmienilo.
Dla porwonana tej sytuacji uzyje przykladu. Kilka lat wpierdzielam snickersy bo zajebiscie mi smakuja. Pewnego razu ide do sklepu, kupuje swoj ulubiony baton, optwieram go, a w srodku princessa albo inne prince polo... paranoja, no nie? Nie zmienia się produktu ni z gruchy ni z pietruchy.
Mysle, ze teraz po prostu powstana 3 frakcje wsrod fanow SN:
1. [Old fan] - Respect, Ghetto, Koniec wieku i może CLC - gatunek old fan, słucha tylo tego, bo nowosci to już nie jest ten typ muzyki, który mu odpowiada
2. [New fan] - słucha tylko najnowszych płyt, bo te odpowiadają jego gustom, a płyty z lat 95-98 to rzeź i męczarnia
3. [Blind fan] - słucha wszystkiego, bo to SN
No i jeszcze trafią się nieliczni, ktorzy maja tak "szerokie" zainteresowania muzyczne, że cała dyskografia sn bedzie do nich przemawiac.
zwierzak - 2006-08-05, 15:15
Mysle, ze twoj podzial nie jest do konca scisly. Bo beda np na pewno jeszcze ludzie ktorzy na kazdej plycie znajdo po kilka pasujacych im kawalkow i tylko te beda sluchac. Zreszta nie ma co generalizowac.
PePe - 2006-08-05, 15:28
Znajdą się też tacy co otworzą snickersa i będą zadowoleni
Nigdy nie można generalizować, stąd i ten podział nigdy nie bedzie do końca ścisły
thekoral - 2006-08-05, 19:50
nie podoba mi sie takie szufladowanie ale w tym też jest sporo prawdy
są też osoby którym podoba sie przedewszystkim to co SN robi, np. w noisernation.
"To pieśń dla moich ludzi, dla ludzi
To wszystko dla moich ludzi
To pieśń dla tych, którzy są blisko
Dla nich z siebie
Dla nich wszystko"
coś mi sie chyba tu nie zgadza.... (?)
Pam44 - 2006-08-05, 21:12
Oj Wy biedni, zaniedbani aż mi was żal
Znaci taki przyslawie daj palec weźmie cala dłoń, bo wlasnie tak sie zachowujecie.
KaSiaaaa - 2006-08-06, 00:04
Pam44!!!
Po czytaniu nowych postow, a glownie tego:
| a1ien napisał/a: |
Sposób komunikowania się zespołu z fanami pozostawia wiele do życzenia moim zdaniem.. tym bardziej, że zespół wiele razy podkreślał swój szczególny stosunek do fanów. Mamy za to moim zdaniem (w ostatnim czasie) pustego maila i kilka dziwnych zachowań bez żadnego wyjaśnienia.. chyba można być niezadowolonym z takiej sytuacji.. wystarczyło by kilka krótkich wyjaśnień i było by po sprawie..
Przypomniało mi się, że kiedyś zapytałem Glacę (2, 3 lata temu), kiedy było już wiadomo, że będzie robiony projekt na świat o to czy nie zaniedbają polskich fanów kiedy już świat będą podbijać.. (nie pamiętam dokładnie ale jakiś taki był sens) a on odpowiedział, że z kim mają tego dokonać jak nie z nami.. nie wiem co miał na myśli ale jakoś tego nie czuję.. |
...od razu przyszlo mi to do glowy!!! Daj palec, a pociagna za cala dlon...idealnie!
Bladzicie Kochani, błądzicie... Juz mi sie nie chce nawet sprowadzac Was na 'dobra droge', bo powtarzanie czegos po raz setny nie ma sensu. O temacie juz nie wspomne A jednak haha!
PePe - 2006-08-06, 01:42
aj błądzicie odrazu.
Ja nie mowie, ze SN robi teraz gówno, a nie muze. Nie pisze, ze uprawia dziwna polityke kontaktow z fanami. Nie twierdze, ze pieprza farmazony. Nad kazdym z tych "argumentów" mozna by sie zastanowic, ale na pewno niczego takiego nie powiem zdecydowanie.
Twierdze , ze cos jest nie tak z wydaniem nowej plyty. To niezrozumiale, ze ktos nagrywa 3 plyty w ciagu roku/pol roku i nie wydaje z tego nic, bo jeszcze szuka szczescia. Ale to juz tylko ich wybory i ich droga... ja moge co najwyzej wyrazic swoje niezadowolenie i zniecierpliwienie (co niniejszym czynie ).
Stwierdzam, ze My codename jakos specjalnie mi sie nie podoba. NIE PODOBA, nie znaczy TO GÓWNO, SZMIRA, KOMERCHA, OCHŁAP etc. Jak widac dla wielu to geniusz i szacun dla nich. De gustibus non est disputandum
Nie mowie, ze zmiana kierunku muzycznego jest zla, ale ciezko jest sluchac czegos nowego, jesli przyzwyczaisz sie do takiego, a nie innego stylu. Jeśli polubisz kogos za jakąś cechę, to trudno później o niej nie myśleć. Ja lubię różną muzykę, ale akurat wole SN w wydaniu bardziej gitarowym, mniej elektro.
Chciałbym usłyszeć kontynuację stylu KW i Ghetta. Chciałbym, ale rozkazać nie mogę. Nawet nie wymagam.
Kto tu więc błądzi czy z danego palca chce urwać całą rękę?
a1ien - 2006-08-06, 02:17
A jednak istnieje jakaś ‘dobra droga’……
Kto błądzi ten błądzi Kasiu... jednak wydaje mi się, że mi mniej zależy na całej dłoni od Ciebie.. a nawet nie zależy mi wcale..
Momus - 2006-08-06, 09:34
skończcie już się wykłócać o dłonie, palce etc
nic marudzeniem nie poradzicie, więc należy czekać...
powracając do ścisłego tematu osłuchałem się z MC...
jest ok... ale końcówka taka jakaś ciężko strawna przeczytałem tekst z myspace, bo do tej pory miałem trudności ze zrozumieniem fragmentów... tekst typowo buntowniczy... żaden cud. w każdym razie z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba. No i czekam na więcej
westa - 2006-08-06, 11:07
| Momus napisał/a: | | tekst typowo buntowniczy... |
bla bla ba get the violence
Kate - 2006-08-06, 15:49
Jak dla mnie tekst jest ostry i odwazny.
Momus - 2006-08-06, 16:12
krótki i zwięzły
PePe - 2006-08-06, 16:54
Ja, podobnie jak Momus, osłuchałem się z My codename i powoli zaczynam jakos trawic ten kawalek, ale w porownaniu z Cold days czy Without jednak tek kawałek (jak dla mnie) wysiada.
Problem w tym, ze MC jest noisowy, a tamte dwa szybsze i chyba (mimo wszystko) mocniejsze muzycznie. Jak by to połączyć... kto wie
thekoral - 2006-08-08, 09:33
hyh... ale MC jest takie bardziej klimatyczne i zagadkowe niż te wczesniejsze...
Przemek - 2006-08-12, 15:32
Nie wiem czemu, ale co nowy utwór wydaje mi się jeszcze gorszy od poprzedniego. Lubię połączenie metalu z elektroniką, ale bez przesady My codename nie da się słuchać. Widać, że Sweet Noise dąży w nowym kierunku, ale czy naprawdę o to chodzi? Cold days był pełen ekspresji, wręcz zmuszał do myślenia nad pewnymi sprawami. Tego właśnie zabrakło w Without, przeważyła muzyka nad przekazem (we własnym odczuciu). Natomiast My codename to dla mnie utwór nie mający żadnej wartości, zrobiony na szybko bez idei.
Pam44 - 2006-08-12, 18:12
| Przemek napisał/a: | | Nie wiem czemu, ale co nowy utwór wydaje mi się jeszcze gorszy od poprzedniego. Lubię połączenie metalu z elektroniką, ale bez przesady My codename nie da się słuchać. Widać, że Sweet Noise dąży w nowym kierunku, ale czy naprawdę o to chodzi? Cold days był pełen ekspresji, wręcz zmuszał do myślenia nad pewnymi sprawami. Tego właśnie zabrakło w Without, przeważyła muzyka nad przekazem (we własnym odczuciu). Natomiast My codename to dla mnie utwór nie mający żadnej wartości, zrobiony na szybko bez idei. |
O to, czy dążą we wlasciwym kierunku nie musisz sie martwic, zapewniam Ciebie ze wiedzą, co robią.
Odniosłeś wrazenie iz muzyka przewazyła nad przekazem. Możliwe ale czy jest w tym coś zlego? Owszem, SN kojarzy sie z mocnym przekazem, ale czy sądzisz ze to jest reguła?
My codname nie ma dla Ciebie idei? W muzyce współczesnej jest bardzo duzo kierunków, kazdy rzadzi sie swoimi prawami, brak idei tez moze byc ideą
Pozdrawiam i witam na forum
damianzary - 2006-08-17, 13:53
Wchodze se na neta po długim okresie i słysze "My Codename". I słysze, że jest coraz więcej Sweet Noise w Sweet Noise.
lukaszgo - 2006-08-22, 18:27
Piosenka "My Codename" jest zajebista. Nie rozumiem jak może sie wam nie podobać, ale każdy ma swój gust. Jak ktoś nie zna angielskiego niech załatwi se tłumaczenie. Nie wiem skąd te negatywne komentarze. Przesłuchajcie ją jeszcze raz i wczyjcie sie w ten klimat. Nie jest to piosenka zrobiona na szybko i ma dużą wartość, bynajmniej ja tak to odczuwam. Naprawde spróbujcie ją przetłumaczyć!
zwierzak - 2006-08-22, 19:44
Ale tekst to nie wszystko. Moze niektorym nie podobaja sie same dzwieki? Nie pomyslales o tym? W takim przypadku tekst niewiele zmieni.
mamuska1994 - 2006-08-22, 20:27 Temat postu: juz dawno nic tu nie pisalem ale... Zaczne wiec mi osobiscie ta piosenka sie do konca nie podoba no niesty
sick ! bez takich
Przemek - 2006-08-22, 22:11
Już pisałem, że mi się nie podoba... za dużo hałasu, a za mało logiki...
Pam44 - 2006-08-22, 22:20
| Przemek napisał/a: | za mało logiki... |
Prosze oświeć mnie o jaką logike Tobie chodzi. Logiki nie moze byc za malo albo jest albo jej nie ma, możesz powolac sie na Łukasiewicza, Tarskiego aczkolwiek to nie zmieni podstaw.
Powołując sie na podstawy wyłożone przez Arystotelesa stwierdzan, iż Twoja wypowiedż nie jest logiczna.
PS logika nic nie ma do upodobań
Przemek - 2006-08-22, 22:27
...już wiem dlaczego tak mało osób tu pisze...
lukaszgo - 2006-08-22, 23:02
| Przemek napisał/a: | ...już wiem dlaczego tak mało osób tu pisze... |
Forum wogóle jest słabe i o tym wiem. Natomiast "My Codename" nie jest kwiestą tekstu ani muzyki. Piosenka jest fajna - i koniec
longas - 2006-08-22, 23:19
| lukaszgo napisał/a: |
Forum wogóle jest słabe i o tym wiem. |
zrob lepsze
lukaszgo - 2006-08-22, 23:29
Mam, tylko funkcjonuje dopiero od kilku miesięcy i zespół którego ona dotyczy nie jest taki sławny w polsce jak Sweet Noise.
Pam44 - 2006-08-22, 23:39
Ciesze sie z Tobą z Twojego forum nieznanego zespołu. Nie wpadłam na temat o lepszym forum, jednak prosze o powrot do tematu My Codename
PS longas, przepraszam że wchodze w Twoje kompetencje ale tak jakos mi sie napisało
zwierzak - 2006-08-23, 00:10
| lukaszgo napisał/a: | | Piosenka jest fajna - i koniec |
Dla ciebie tak, dla innych nie. I zarowno twoje, jak i reszty zdanie nie jest wcale jakims ostatecznym.
Momus - 2006-08-23, 09:50
| Przemek napisał/a: | ...już wiem dlaczego tak mało osób tu pisze... |
| lukaszgo napisał/a: |
Forum wogóle jest słabe i o tym wiem. |
przykro mi
my codename... to kwestia osłuchania się z utworem... utwór ma sens, ale składowe dźwięki wykorzystane do utworu jakoś mi nie podchodzą. jak dla mnie ujdzie w tłumie ale czekam na coś więcej
olusnz - 2006-08-23, 16:17
kur*a nie róbcie z siebie męczenników - nikt nie ma obowiązku pisać postów na tym forum
większość osób robi to z przyjemności - wam nikt nie każe się męczyć
PePe - 2006-08-23, 18:36
No to się zaczęło, po w miarę sensownej rozmowie pojawiaja się teksty o tym że kawałek "jest za mało logiczny", albo że "mi się od początku nie podoba". Ja, podobnie jak przedmówczyni, nie chcę wchodzić w kompetencję modów i admina, ale takie posty powinny być z miejsca cięte, bo później robi się syf i się nie chce tego czytać (w końcu będize tak, że w wątku o kawałku MC można przeczytać o wszystkim, a o MC tylko 3 posty).
Ja też nawiążę do innego "większego i lepszego" forum, na którym byłem (yyy... jestem) modem. Tam od razu tego typu biadolenie o dupie marynie było cięte, nawet jeśli miało poleciec 20 postów na wątek. Dzięki temu forum szybko odzyskało czytelność. Czytając niektóre wątki aż szukam buttona "Usuń post" albo "Daj ostrzeżenie".
[Uprzejmie przepraszam za offtop ]
BTW:
| lukaszgo napisał/a: | | nie jest taki sławny w polsce jak Sweet Noise. |
Troszkę to denerwujące, jak ktoś pisze Polska małą literą, a SN dużymi, nieprawdaż?
Amen[Hans eXit] - 2006-08-23, 19:24
Jedząc obiad dziś, przy MC sączącym się z głośników, w tej bardziej hałaśliwej i czadowej części bardzo skojarzyło mi się z Atari Teenage Riot... Nie jest to źle, uwielbiam digital hardcore (szczególnie kilka konkretnych utworów).
zwierzak - 2006-08-23, 23:13
| PePe napisał/a: | | No to się zaczęło, po w miarę sensownej rozmowie pojawiaja się teksty o tym że kawałek "jest za mało logiczny", albo że "mi się od początku nie podoba". |
Ale to jest w zasadzie na temat, bo to w koncu o tym utworze.
| PePe napisał/a: |
Czytając niektóre wątki aż szukam buttona "Usuń post" albo "Daj ostrzeżenie". |
Zawsze masz przycisk, ktorym mozesz zglosic post do moderatora.
_SaNa_ - 2006-08-24, 12:54
Moim zdaniem że SN próbóje czegoś nowego złe nie jest. Wszytkiego trzeba spróbować. Każdy album jest inny i na swój sposób dobry i zły. W każdmym można znaleśc jakieś wady i zalety. Mi nowe kawałki sie podobają. Oczywiście nic nigdy nie będzie takie żeby wszytkim sie podobało. Ale mi sie podoba.
PePe - 2006-08-24, 16:43
zwierzaczku:
I. " mi się podoba" i "mi sie nie podoba" to trochę mało kreatywne wypowiedzi; gdyby to forum miało się opierać na takich wypowiedziach, no to kto by czytał dziewięć stron takich wypowiedzi?
stąd uważam (i tak robiłem jako mod ), że tego typu wypowiedzi powinny być cięte, żeby ograniczyć ilość stron;
już teraz ten wątek ma 9 stron. kto przeczytał go w całości? ten, kto śledził go od początku; a 99,9% osob, ktore wejdzie tu i zobaczy temat o mc przeczyta 2-3 pierwsze i 2 ostatnie strony, bo stwierdzi, że nie warto czytać wszystkich dziewieciu stron; a po przycięciu zbędnych postów (takich jak ten tutaj ) zrobi się tego znacznie mniej i będą tam same konkrety;
II. przycisk - fakt, jest; tyle co po nim skoro raczej unikacie ciecia postow
sorki jesli to co pisze brzmi jak "wujek dobra rada" i "ja wiem lepiej", ale jak kazdego usera czasem denerwuja mnie te smieci, ktore musze przeczytac, zeby nie umknely mi inne, bardziej sensowne, wypowiedzi...
[a po zakończeniu dyskusji na temat sposobu moderacji też możesz to przyciąć ]
(aha - druga sprawa to fakt, że jak się zaczyna ostro traktować wypowiedzi userów, to się staje tym znienawidzonym modem, co to posty tnie wiem, bo sam czasem jak spotykałem się z osobami z forum to słyszałem - o! to ten co mi parę ładnych postów wykasował... mówi się to z uśmiechem, ale niestety ludzie czasem mają za złe takie a nie inne decyzje moda; dobra - kończę się wymądrzać ;P )
longas - 2006-08-24, 17:05
tym postem własnie przyczyniłes sie do zasmiecenia tego tematu
nic nie bedzie ucinane, ani usuwane.
piszcie na temat...
Przemek - 2006-08-24, 18:39
PePe, wejdź sobie na interie lub onet... tam są same inteligentne rzeczy człowiekowi po 5 minutach rzygać się chce od czytania tych głupot...
...a wracając do "My codename" przesłuchiwałem ten utwór jeszcze kilka/kilkanaście razy i chyba nie zmienie o nim zdania - BRAK w nim logiki (dla Ciebie Pam44) chociaż to z pewnością za dużo powiedziane...
PS. Czekam na krytykę...
Pam44 - 2006-08-24, 23:10
Bardzo dziekuje, teraz wiem iż moja krytyka byla słuszna.
A skoro od inteligencji chce się Tobie "rzygać" to przykro mi aczkolwiek ułatwiłeś mi zrozumienie Twojego toku myślenia i odnalezienie powodu dla którego wiele rzeczy sie Tobie nie podoba.
I to tyle z OT z mojej strony, nie wchodze w takie dyskusje gdyż są pozbawione sensu (dyrektywy nie spelniają norm).
PePe - masz racje.
Przemek - 2006-08-25, 00:02
Pam44 zrozum, że ja nie chciałem nikogo obrazić ani Ciebie ani nikogo innego. Z Twoich wypowiedzi wynika że masz coś mi za złe. Wyrażam swoje poglądy (po to jest właśnie to forum) może uraziłem Twoje za co jest mi bardzo przykro. Internet mam od kilku tygodni i jest to pierwsze moje forum w jakim uczestnicze. Przyszedłem tutaj z nadzieją na poznanie nowych, ciekawych ludzi, a przede wszystkim FANÓW SWEET NOISE. W swoich postach staram się pisać sensownie i poprawnie. To, że zrobiłem błąd nie oznacza, że jestem kretynem, staram się być tolerancyjny, szanuje zdanie innych mimo tego że się z nim nie zgadzam.
Jeśli chodzi o mój ostatni post to nie zrozumieliśmy się. Na takich czateriach jak onet czy interia brakuje inteligentnych wypowiedzi, niektórzy przychodzą tam tylko po to, żeby poobrażać ludzi. Czasami jaden temat o niczym ciągnie się w nieskończoność. Proszę porównaj sobie takie fora jak tamte z np. tym.
Mam nadzieję, że zmienisz o mnie zdanie...
Pam44 - 2006-08-25, 00:16
OK, przepraszam, chyba rzeczywiście przesadziłam. Mój ostatni post nie byl poprwanie sformuowany, był aczkolwiek nie mial Ciebie personalnie krytykowac, jeszcze raz przepraszam. Nie mam złego zdania o Tobie i nie uważam Ciebie za kretyna. Jesli krytykuje jakakolwiek wypowiedz odnosze sie wlasnie do owego zdania a nie do osoby ktora je wypowiedziala.
A teraz prosze powrócmy do tematu.
zwierzak - 2006-08-25, 11:02
Wracamy do tematu, bo faktycznie zaczne ciac i usuwac. A jak macie do siebie jakies pretensje i powstaly niedomowienia to jest cos takiego jak prywatna wiadomosc (pw) i tam mozna sobie wszystko wytlumaczyc.
Edit:
Posty w stylu: "Nie mam juz nic do dodania." pisane chyba tylko po to, zeby miec ich wiecej beda wywalane
agravka - 2006-09-03, 21:47
oj kawałek w sumie fajny ale troche mało mroczny i mało emocji
Inkub - 2006-09-04, 08:24
| agravka napisał/a: | oj kawałek w sumie fajny ale troche mało mroczny i mało emocji |
A co ma mrok do SN ? Bo nie wiem widocznie slucham innego SN.
A kawalek jest inny , ale do takiej innosci SN nas uczy juz troche czasu.
I dobrze
Momus - 2006-09-04, 12:55
ten kawałek ma mało emocji? ja bym powiedział, że ma aż za dużo
Przemek - 2006-09-04, 13:17
| Momus napisał/a: | ten kawałek ma mało emocji? ja bym powiedział, że ma aż za dużo |
popieram... zdecydowanie za dużo emocji...
Inkub - 2006-09-04, 15:08
Wiecej mroku zla 777 i te sprawy
bleeee
Momus - 2006-09-04, 15:33
Sweet Noise jest za mało gotycki
westa - 2006-09-04, 19:15
jak to nie? ja bym powiedzial, ze electro goth
agravka - 2006-09-04, 20:38
za malo emocji ma, gdzie w tym uczucia? nudny jakis.. ale no fajny, moze nie ma klimatu jaki lubie ale i tak ma fajny klimat!
Pam44 - 2006-09-04, 23:30
krowa, kura, droga na Ostrłęke... nuda... ale fajnie tej
Zło... racja ze dobrzy są , myśle ze jakiegoś kota powinni zabic
westa - 2006-09-05, 12:05
Tak, wiecej zua, w nastepym numerze powinni wsamplowac jakies coty i kazde dziecko o niezwykle wysublimowanym i alternatywnym guscie muzycznym bedzie happy
PePe - 2006-09-06, 18:52
O kutwa, teraz to juz przesadziliscie. Powiedziec ze spadlem z krzesla i tarzalem sie ze smiechu na dywanie to za malo
| lolek2 napisał/a: | | SN powinien byc bardziej czarny[/size] |
Jestem za - tylko nie wiem czy chodzi wam o pojscie w klimaty Vadera, Dimmu Borgir i Slayer czy raczej ICE T, 2Pac czy Puff Daddy
| Pam44 napisał/a: | | myśle ze jakiegoś kota powinni zabic |
tam kota... kota... KOTA to oni powinni za ogon do mikrofonu przyczepic, tak zeby sei ruszal i jeszcze krwia broczyl... Ja bym proponowal zeby panowie pluli w publike odgryzionymi glowami bialych gołębic (oczywiście świeżo odgdyzionymi...); a od czasu do czasu trzeba by cos jeszcze wypatroszyc na scenie...
i nawet wtedy tytul kawalka by pasowal bo musieli by uzyc dobrego pseudonimu, zeby te numery, o ktorych pisze wyzej, przeszly im na sucho... czyli do tekstu trzeba dodac:
[my codename is "sweet nose of deviation"
i will eat this pussy cat at your eyes]
ludzie, zamknijcie mnie, bo sie rozkrecam
Małgosia - 2006-09-06, 19:02
PePe rozkręcił się... Więc chyba lepiej go powstrzymać... Ale co do tego że SN powinien być bardziej czarny, też zastanawiałam się czy komuś nie przyszedł do głowy jakiś rap. Mam nadzieję że nie o to chodziło, nie to żebym coś do nigo miała, ale moja wyobraźnia jest ograniczona
dawron - 2006-09-08, 18:37
Mnie ten kawalek sie kompletnie nie podoba , jak dla mnie jest raczej kiepski
Momus - 2006-09-08, 20:26
za mało szatana..?
przekonałem się do kawałka... sn milczy, a ja wciąż czekam na więcej
Pam44 - 2006-09-08, 21:06
Rap - też ciekawie , w tym przypadku musieli by zastąpić Kostka jakimś czarnym ziomalem I tu by pogodził wszystkich 2Pac byłoby i mrocznie i ziomalsko
westa - 2006-09-09, 12:40
Mhroczniej od Rysia sie nie da
agravka - 2006-09-09, 19:31
| Momus napisał/a: | za mało szatana..? |
to też
Pam44 - 2006-09-09, 23:32
| westa napisał/a: | Mhroczniej od Rysia sie nie da |
Nie cieszą mnie już zasrane promienie słońca
Od czasu gdy śmierć zabrała mego ojca
Matka też umarła jeszcze wsześniej niż on
Jest coś na rzeczy
Momus - 2006-09-10, 09:40
widze pam, że zagłębiasz się w twórczość rycha lol
jak to było dalej?
teraz jestem sam
na takie życie sram
?
nawiasem mówiąc dobry rym...
westa - 2006-09-11, 13:45
Wracajac do tematu. Troszke sie osluchalem z My Codename i zaczalem troche rozumiec te dzwieki. Digital hc. W kategoriach elektroniki to bardzo rockowy utwor i znajduje w nim kilka nowych rozwiazan, ale tez znakow charakterystycznych SN. Ukladanka mi sie jakos dopasowala. Wiec czekam na more force performance action. Do znudzenia
Małgosia - 2006-09-11, 14:00
Tak, tylko pytanie jak będzie wyglądała nowa płytka (pomijając czy wogóle się doczekamy ) Ciekawe czy cała będzie utrzymana w podobnym klimacie jak My Codename, czy był to tylko eksperyment. Poczekamy, zobaczymy...
Guldur - 2006-09-14, 20:31
płyta zwykle to jest taka srebrna od spodu
hmm..a nadruk na "prawej" stronie to zazwyczaj taki sam jest jak na okładce albo inny
Mi - 2006-09-15, 16:50
coty to po dachach lazom
dobra
wracajac do temtau...
my codename przewalkowalam w te i z powrotem
po kilkadziesiat razy...
i w koncu zaskoczylo umnie w mozgu... i zostalo... more NOISE !!!!
aj lof dis song
dawron - 2006-09-23, 12:33
A dla mnie ona jest nadal kiepska po prostu mi sie nie podoba:P
Guldur - 2006-10-20, 20:56
hmmm Mi coś odkryła - nowe pokłady NOISE w sobie
jeśli ta dziewczyna coś jeszcze jest w stanie odkryć w sobie na temat Sweet Noise to to coś nie może być kiepskie
i nie jest - to jest potega..
Collien - 2007-01-16, 19:58
jeżeli płyta będzie jak 'my codename' to będzie kiepska.
Małgosia - 2007-01-16, 20:09
| Collien napisał/a: | | jeżeli płyta będzie jak 'my codename' to będzie kiepska. |
Ale od My Codename dużo się wydarzyło... Zobaczymy...
Momus - 2007-01-16, 21:06
myśle że będzie nieźle... ale mimo wszystko szkoda gitar... tego kopa co zawsze. dawno nic nie było słychać o małym... on wogóle jeszcze gra w tym sweet noise? bo w cape town doskonale obyli się bez magika. ucinam już te spekulacje. w końcu wiosna 2007 to już niedaleko i wszystko będzie jasne. (choć zapewne i tak przeciągnie się do późnego lata )
longas - 2007-01-16, 21:52
Sweet Noise to teraz Glaca i Kostek.........po co gitarzyści i perkusiści skoro muza leci z kompa
Przemek - 2007-01-16, 22:56
| lolek2 napisał/a: | | longas jak się przyjrzysz TSR III to zobaczysz na scenie gitarzystę |
widocznie chłopak zabłądził...
Momus - 2010-02-18, 00:00
zabawię się w archeologa, a co?
przekopiował ktoś tekst tegoż utworu gdy jeszcze wisiał na myspace?
X - 2010-02-18, 00:05
| Momus napisał/a: |
przekopiował ktoś tekst tegoż utworu gdy jeszcze wisiał na myspace? |
jo nie przekopiował ale z drugiej strony zastanawiam się czy tam serio tak wiele by było do ewentualnego kopiowania?
Momus - 2010-02-18, 00:23
jakaś zwrotka tam jest niby, chciałem dokładnie przeanalizować ten tekst bez wysilania się.
Sphinx - 2010-02-18, 08:33
| Cytat: | one shot peformance action
it's political
sick fanatical
blood and ritual
one shot performance action
for all the streets burning
no nights and days the wheels are turning
wake up_wake up
'cos it's political
sick fanatical
one_shot_performance_action