Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Sweet Noise - Wywiad Glacy z Jonathanem

Przemek - 2007-09-04, 15:03
Temat postu: Wywiad Glacy z Jonathanem
Cytat:
Wyjątkowe wydarzenie w MTV! Spotkanie Glacy z liderem grupy Korn - Jonathanem Davisem. "Glaca meets Korn" w MTV Polska: premiera 8.09 godz 18:00 powtórki 14.09 godz 18:30, 15.09 godz 22:00.

longas masz jak nagrać?

Kicu - 2007-09-04, 15:21

Wlasnie i ja info dostalem o_O cholender akurat KoRnZone zamknęlismy a tu takie info. Ktos z Was ma mozliwosc nagrania? W sumie to ze znajomymi pogadam, napewno ktoś da rade, także nagranie jakies napewno sie znajdzie.
Przemek - 2007-09-04, 15:36

Kicu napisał/a:
... akurat KoRnZone zamknęlismy...

Jak to zamknęliście? Nie prowadzicie już serwisu czy to jakieś chwilowe problemy...

[ Dodano: 2007-09-04, 15:41 ]
Kicu napisał/a:
Ktos z Was ma mozliwosc nagrania? W sumie to ze znajomymi pogadam, napewno ktoś da rade, także nagranie jakies napewno sie znajdzie.

Byłoby fajnie jakbyś zagadał ze swoimi kumplami, bo my pewnie będziemy mieli problemy z nagraniem...

Kicu - 2007-09-04, 15:43

Przemek napisał/a:
Jak to zamknęliście? Nie prowadzicie już serwisu czy to jakieś chwilowe problemy?

Oficjalna wersja jest taka, że strona jest zamknięta na czas nieokreślony ;) Powiem tak... z dniem 1 września skończyła nam sie umowa z fc.pl i serwer został zablokowany. Narazie drugiego nie ma, ale z tym to nie problem. Po prostu po 3 latach męczarni i pisania czasem po kilka newsów dziennie, zrobiliśmy przerwe. Na jak długo? tego nie wiadomo.

Odnośnie wywiadu... już mam potwierdzenie od jednego qmpla że nagra.

Przemek - 2007-09-04, 15:49

Kicu napisał/a:
Oficjalna wersja jest taka, że strona jest zamknięta na czas nieokreślony ;) Powiem tak... z dniem 1 września skończyła nam sie umowa z fc.pl i serwer został zablokowany. Narazie drugiego nie ma, ale z tym to nie problem. Po prostu po 3 latach męczarni i pisania czasem po kilka newsów dziennie, zrobiliśmy przerwe. Na jak długo? tego nie wiadomo.

Szkoda... regularnie Was odwiedzałem, ale rozumiem. Mnóstwo czasu zajmuje prowadzenie takiej strony, wiec każdy może mieć dość.

Kicu napisał/a:
Odnośnie wywiadu... już mam potwierdzenie od jednego qmpla że nagra.

Świetnie, będziemy wdzięczni jeśli udostępnicie to nam...

Kicu - 2007-09-04, 16:04

O strone nie ma co sie martwic :) jednak troche za wysoko to wszystko zaszlo zeby tak nagle ją zamknąć i zrezygnować. Osób chętnych do pracy nie brakuje, wiec jest good.
O wywiad rownież sie nie martwcie. W świecie polskim KoRn`a zawsze jest wiele rąk chętnych do pracy, więc spodziewam się że nagrań będzie sporo. I jak tylko dostane linka oczywiście podeśle Wam go :)

longas - 2007-09-04, 16:06

Cytat:
longas masz jak nagrać?

nie mam mtv...

działa forum korn......widze ze Kicu juz dał temat: http://shouting.info/korn/viewtopic.php?t=5678

Kicu - 2007-09-04, 21:38

Nom trzeba było ogłosić ;) I z tego powodu kolejne sprzeczki sie zaczynają na KF :D Nie pierwsze na temat SN i nie ostatnie zapewne. Ah jak ja to kocham :lol:
Przemek - 2007-09-04, 21:49

Kicu napisał/a:
Nom trzeba było ogłosić ;) I z tego powodu kolejne sprzeczki sie zaczynają na KF :D Nie pierwsze na temat SN i nie ostatnie zapewne. Ah jak ja to kocham :lol:

Wygląda na spokojną wymianę zdań w miłej atmosferze, albo ja przyzwyczajony jestem do hardcorowych wypowiedzi ;)

KaSiaaaa - 2007-09-04, 21:50

Przemek napisał/a:
Wygląda na spokojną wymianę zdań w miłej atmosferze, albo ja przyzwyczajony jestem do hardcorowych wypowiedzi ;)

Poczekaj az zaczna sie tu zlazic. Bedziesz mial swoj hardcore...

Kicu - 2007-09-04, 21:55

KaSiaaaa napisał/a:
Poczekaj az zaczna sie tu zlazic. Bedziesz mial swoj hardcore...

W to wątpie ;) chyba ze Ci ktorzy SN lubią, a paru takich jest na KF.

Przemek napisał/a:

Mhm... moze i spokojna, jednak irytująca :D Gorzej troche bylo w temacie o SN, ale tez bez wyzwisk i hardkorów. Raczej ludzie nauczyli sie zeby nie przesadzać z takimi rzeczami na KF ;)

[ Dodano: 2007-09-09, 20:25 ]
Z lekkim opóźnieniem, ale już są nagrania z wywiadu :roll: Łapcie:

part1:
http://www.dailymotion.co...ornzonepl_music

part2:
http://www.dailymotion.co...ornzonepl_music

Przemek - 2007-09-09, 21:14

Wielkie dzięki Kicu dla Ciebie i Rippera za wywiad. Pewnie gdyby nie Wy to nie mielibyśmy możliwości jego obejrzenia. W razie czego, służymy pomocą...
Przemek - 2007-09-09, 21:44

Właśnie skończyłem oglądać wywiad i uważam, że całkiem przyzwoicie wyszedł. Nie wiem czy Davis zawsze sie tak zachowuje, ale wydawał mi sie lekko zdenerwowany. Na początku, krótka wypowiedź Glacy okraszony fragmentami klipów. Co do pytań, to całkiem niezłe... Najbardziej zaciekawiło mnie to czy trudniej jest się wspiąć na szczyt, czy utrzymać sie na nim.

[ Dodano: 2007-09-09, 21:46 ]
lolek2 napisał/a:
hm... Glaca ma na nazwisko Muhhamed ? a nie Mohhamed ?

...a może Piotr Mohamed... :> :-P

Kicu - 2007-09-09, 21:47

Hehe... spoko, chociaz szczegolne dzieki dla rippera sie należą bo ja tu tylko sprzątam ;)
Odnośnie wywiadu to fajnie go zmontowali. Sam wywiad raczej taki sobie, ale podobają mi sie opowiadania Glacy o KoRn`ie na początku ;)

Madzior - 2007-09-09, 22:00

ogladnelam i rzeczywiscie Jonathan sprawia wrazenie lekko zestresowanego. Moze Glaca tak na niego wplynal :lol: strasznie sliczne dzieki za nagranie (i umieszczenie na dailymotion - za to zwlaszcza dziekuje bo jakos mam wiekszy sentyment do tej strony niz do youtube'a :] ) bo w tv nie moglam obejrzec.
KaSiaaaa - 2007-09-09, 22:09

Wywiad ciekawy, fajnie zmontowany.
Tylko dobija mnie to, jak taka stacja moze nazwisko tak przekrecic?

Dzieki za wrzucenie wywiadu.

PePe - 2007-09-10, 09:01

Muhammed lol

lolek - jaki fragment koncertu? z sn widzialem tylko fragmenty klipow dmkjn i godność; chyba coś Ci się klip pomerdał z koncertem :P

X - 2007-09-10, 14:10

Ciekawe czy G sprezentował Dawisowi po wywiadzie ,,The Triptic". Myśle, że to byłby dobry pomysł, tym bardziej, że Dawis kiedy usłyszał ,,gram w polskiej kapeli Sweet Noise" nie bardzo był zorientowany o co chodzi.... :] Niby nic dziwnego, że nie wiedział ale mógłby sobie płytke przesłuchac. :]
Hans_Giebenrath - 2007-09-10, 14:41
Temat postu: gratulacje dla mtv
lolek2 napisał/a:
hm... Glaca ma na nazwisko Muhhamed ? a nie Mohhamed ?

A to jeszcze nie wszystko Jonathan ma na nazwisko Dawis. Gratulacje , dla Polskiej MTV.

Jak Glacy uda się zaistniec na światowym rynku to moze pojada razem w trasę :hihi: Oczywiście korn jako support :D

Przemek - 2007-09-10, 14:47
Temat postu: Re: gratulacje dla mtv
Hans_Giebenrath napisał/a:
Jonathan ma na nazwisko Dawis.

Od kiedy?

Hans_Giebenrath - 2007-09-10, 15:02

Nie wiem jak to pytanie zinterpretować.
Własnie ironicznie napisałem , ze ma Dawis, bo tak napisali.

X - 2007-09-10, 15:07

Hans_Giebenrath napisał/a:
Nie wiem jak to pytanie zinterpretować.
Własnie ironicznie napisałem , ze ma Dawis, bo tak napisali.

W sumie racja....nie zwróciłem uwagi szczerze mówiąc i nawet sam uległem sugestii i napisałem z błędem. :D

Przemek - 2007-09-10, 15:12

Również fakt, ale podczas wywiadu napisali już poprawnie...
Devil Peter - 2007-09-11, 19:47

Teraz może niech zrobią Korn meets Glaca :D
Ciekawe czy Jonathan przesłuchał nagrania SN :)

Małgosia - 2007-09-15, 14:08

Nie udzielałam się bo chciałam obejrzeć wywiad w MTV, wczoraj była powtórka.
Również uważam że fajny był początek gdy Glaca wyrażał swoją opinię, ciekawie to przedstawili.
Na samym wywiadzie nie mogłam się skupić tak mnie dekoncentrowało to jak Jonathan bawił się włosami :x
Z tego co jednak udało mi się wyłowić, to było miło sympatycznie, ale nie jakoś szczególnie zachwycająco.
Przyzwoicie.

X - 2007-09-17, 00:53

Dzisiaj wieczorem gadaliśmy ze znajomymi m.in. o Kornie i tak przypomniał mi się ten wywiad. I chcę powiedzieć o tym co mi sie przypomniało z tego wywiadu podczas dzisiejszej gadki a czego nie napisałem tutaj. Mianowicie pamietam jak Davis mówił o tym, że o danej produkcji decyduje cały zespół czyli, będą zmieniać dany kawałek, dane brzmienie dopóty, dopóki wszystkim bedzie sie podobać. I tak mnie to zastanowiło, bo w SN chyba nie ma takiego podejścia. Wydaje mi się, że o wszystkim decyduje G, ewnetualnie w ,,dawnych czasach" G i Magic. Chociaż na ,,książeczce Getto mamy napisane, że wszyscy brali udział w tworzeniu muzyki to jednak w czasach CLC już raczej G i Magic mieli decydujący głos odnośnie kierunku w jakim miała iść produkcja (wiem, że to żadna nowość ale....) I co ciekawe nie jestem w stanie powiedzieć, które podejście jest lepsze. Na pewno podejście Korna jest bardziej ludzkie i zdrowsze ale nie jestem w stanie powiedzieć czy bardziej skuteczne i czy to w ogóle ma wpływ. Tak czy owak zastanowiło mnie to przez chwile....
Amat3uR - 2007-09-17, 01:02

Zależy od części składowych zespołu i ich zdolności kompozycyjnych.

Przykład: Metallica. Główni kompozytorzy to Hetfield i Ulrich, tak zawsze było. Wyjątkiem była płyta St. Anger, na którą komponowali i "tekścili" wszyscy. Efekt znamy, płyta co prawda niezła, ale dużo poniżej poziomu Metalliki. I zespół wrócił do tandemu Hetfield/Ulrich 8)

PePe - 2007-09-18, 20:20

Widzisz X... mogę się z Tobą zgodzić w 100%, wiec chyba nie jestem taką wredną małpą :P

X napisał/a:
to jednak w czasach CLC już raczej G i Magic mieli decydujący głos odnośnie kierunku w jakim miała iść produkcja (wiem, że to żadna nowość ale....)

pamiętaj tylko, że finalna wersja CLC została stworzona przez duet M&G, bo tylko oni ostali się z wcześniejszego składu; pojawił się tu Tod, jako trzecie ważne ogniwo, ale z tego o ile się orientuję, on był tu raczej po to, żeby szarpać struny, a nie żeby myśleć nad tym jak i kiedy grać (może dość brutalnie powiedziane, ale z grubsza chyba ujmuje naturę rzeczy :) );

Amator dobrze ujął sprawę przykładem. Ja życzyłbym sobie, aby w przypadku SN wydarzyło się podobnie: oby Panowie znaleźli nić porozumienia i razem usiedli w studio raz jeszcze;

X - 2007-09-18, 20:25

Tod brał udział w tworzeniu muzyki do ,,Jestes" i ,,NUERHA" (to tak na marginesie). Ale na całość konceptu raczej nie miał wpływu więc mogę się z Wami zgodzić....z przykładem Amatora też.