Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Sweet Noise - SN vs. TV Trwam

KaSiaaaa - 2005-12-28, 22:42
Temat postu: SN vs. TV Trwam
Przerzucalam kanaly tv i natknelam sie na jakies wiadomosci albo cos w tym stylu i mowiono akurat o Woodstocku i Zarach. O aferze z narkotykami i o tym, ze przy tej calej aferze wymieniono Sweet Noise. Glaca krotko wypowiadal sie na ten temat.
A pisze, bo mnie tak naszlo jak to obejrzalam, bo koncerty byly srednio raz na 2 m-ce, a tu juz nie graja 4 :( Znow mi sie zatesknilo :(

tharfin - 2005-12-31, 01:43

KaSiaaaa napisał/a:
Przerzucalam kanaly tv i natknelam sie na jakies wiadomosci albo cos w tym stylu i mowiono akurat o Woodstocku i Zarach. O aferze z narkotykami i o tym, ze przy tej calej aferze wymieniono Sweet Noise. Glaca krotko wypowiadal sie na ten temat.
A pisze, bo mnie tak naszlo jak to obejrzalam, bo koncerty byly srednio raz na 2 m-ce, a tu juz nie graja 4 :( Znow mi sie zatesknilo :(

Chodziło w tym o proces WOŚP z TV Trwam...a dokładniej o film Woodstok przemilczana prawda czy jakoś tak, który stara się pokazać jak zły jest PRZystanek. Głównym zespołem pokazywanym w nim miało być Sweet Noise. Swoją drogą ktoś ma ten film? Wroga trzeba poznać :D

westa - 2005-12-31, 13:12

ja ogladalem :) no i najwieksza beke mialem, bo najwiecej bylo urywkow z Manipulacji :lol: Woodstock - nie ma innych slow!
zwierzak - 2005-12-31, 14:51

Najlepsze jest to, ze puszczali tam podobno tez kawalek Mansona. Jego managment juz o tym wie i moze tez beda sie o prawa autorskie procesowac :D
tharfin - 2005-12-31, 17:00

to było by fajne:D
marian - 2005-12-31, 17:00

Hehe juz sobie wyobrazam Mansona I Rydzyka na rozprawie w jednej sali sądowej :lol: :rotfl: To będzie krwawe starcie:>:P :lol:
Adam - 2005-12-31, 18:21

Będzie wstyd i tyle :P
Merlin - 2006-01-01, 16:42

ja staralem sie posciagac wszystkie takie filmy itp z rydzykwcyh mediow i jakos Mansona tam nie znalazlem, a co do Sweet Noise to w jednym filmie o woodstock ksiadz mowi ze na scenie jest jakis potworny halas zwany koncertami i wtedy bylo SN
zreszta watpie zeby ci od rydzyka byli na tyle glupkowaci zeby dorzucic cos tak znanego jak MM bez pozwolenia.
zreszta jak ktos chce te filmy to niech w emule wpisze tv trwam i sobie sciagnie Przystanek Do Piekła albo Okiem Kamery

zwierzak - 2006-01-01, 22:22

Ja tego osobiscie nie widzialem. Ale podobno na poczatku leci. Co do rozprawy, to mysle, ze nawet jak do niej dojdzie to MM nie bedzie na pewno obecny. W koncu wystarczy, ze bedzie prawnik reprezentujacy go.
Merlin - 2006-01-02, 10:17

podobno ..... podobno w czym ? podaj nazwe filmu albo okresl dokladnie o jaki chodzi to sobie jeszcze raz wlacze i zobacze, znam dosc MM i jak sie wslucham to na pewno bede wiedzial czy jet czy nie ma .....
to czekam na odpowiedz ;) bo cos gdzies w czyms podobno jest bezsensu

a$artana - 2006-01-02, 11:11

Z tego co kojarze byl to wlasnie ten film "Woodstok przemilczana prawda " ale nie wiem czy taki to tytul. Kawalek Mansona wykorzystany jest na poczatku. Widzialam to tylko raz wiec trudno mi uscislic :> Muza SN tez jest tam wykorzystana i management ma zamiar cos z tym zrobic :lol:
zwierzak - 2006-01-02, 14:21

Merlin. Nie powiem ci tytulu, bo jak juz mowilem nie ogladalem. Ale dowiedzialem sie o tym od mojej przedmowczyni i nie mam podstaw zeby jej nie wierzyc.
a1ien - 2006-01-02, 17:56

"...ogromne grupy młodych ludzi z puszkami piwa, z alkoholem, ubranych... no... bardzo dziwacznie można by było powiedzieć.. ciągnęło w kierunku miejsca, gdzie odbywały się tutaj spotkania, tak nazywane przez niektórych koncertami..." :)
To cytat z filmu "Woodstock - przystanek do piekła" i prawie cała scieżka dzwiękowa to SN.. Manipulacja i Gdzie jestes z koncertu w 2003. Mansona nie ma..
A sprawa jest o film "Przystanek Woodstock - przemilczana prawda" z tego co mi się zdaje ale togo filmu nie mam i nie widziałem niestety :)

to dobrze, że managment COŚ z tym chce zrobić.. może byc ciekawie:)

Merlin - 2006-01-02, 22:01

coś chcą zrobić :D
co zrobią ? :D za niska szkodliwość społeczna :rotfl:
prawa autorskie ? prawa to sobie mogą mieć tylko co im z nich jak rydzykowe pupilki mają prezydenta, senat, stanowsika rządowe (zwierzchnikiem prokuratora generalnego jest pan ktory czesto wystepuje w Tv Trwam :D )
"prawo prawem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" :D
ja jestem jak najbardziej za tym by SN coś zrobiło rydzykowej telewizji za umieszczenie ich piosenki z programie bez pozwolenia
ale nie wierze zeby w Polsce cokolwiek wygrali, Strasburg czeka .... no chyba ze w tym czasie dojdzie jakas prawdziwa lewica albo znow pseudo lewica ktora bedzie chciala sie przypodobac wyborcom i zacznie oddzielac kosciol od panstwa (tak szczerze to w to zupelnie nie wierze) ......
kolejny tylko dowod bedzie na to ze Rydzyk jest ponad prawem i na to ze wiara w Polsce jest tylko na pokaz ;)
chyba czytaliscie ostatnio o tym ze wszczeli postepowanie przeciwko temu co organizowal koncert Gorgoroth w Polsce ......
jeszcze dwa latka rzadow Kaczorkow i za ten post pojde pod sąd :?

a1ien - 2006-01-02, 22:58

w sukces trudno wierzyć ale za to może to być dobra reklama dla zespołu ;) :twisted:
Merlin - 2006-01-02, 23:59

promocja ... taka prmocja sprawi ze jeszcze bardziej sie beda smiali z prawdziwych fanow SN :/
jak satamony zaczna nosic na plecakach naszywki SN, kredek i HIM to sie zirytuje :/
juz teraz jak mowie SN to ludzie mi o Peji wyskakuja :/ jedyna piosenka ktora przelaczam, ale nagrali tyle genialnych piosenek to kazdy mogl sie potknac :hihi: i nagrac cos niezbyt :P
czekam na nowa plytke ;) zobaczymy czy dadzą radę ;) w końcu sami sobie poprzeczkę ustawili tak wysoko :)
chociaz jak spojrzec na plyty do jednak za kazdym niemal razem stawiali sobie nowa poprzeczke i nie przeskakiwali starej ;)

zwierzak - 2006-01-03, 00:21

Nie wiem czemu twierdzisz ze nie przeskakiwali starej. To co robi SN to sie nazywa ewolucja zespolu. Zreszta to dobrze ze graja to co im sprawia przyjemnosc. Co do procesu to mimo wszystko mysle, ze wygrana jest bardzo realna. To ze rzad sprzyja Rydzykowi to nic. A co do niskiej szkodliwosci spolecznej... wystarczy miec dobrego adwokata. Zreszta tu nie chodzi o ukradzione 10 zl tylko o dosc spora kase, bo prawa autorskie to jest dosc spora kasa.
Sweet - 2006-01-03, 09:43

http://wiadomosci.onet.pl/1222498,11,item.html
Merlin - 2006-01-03, 10:48

dobry link :)
a co do tych poprzeczek to chodzilo mi o to ze za kazdym razem wydawali cos w innym klimacie (no poza pierwszymi dwoma ktore wg mnie sa takie same gatunkowo, Revolta to nie plya)
to ja tylko czekam kiedy bedzie Glaca zostanie aresztowany za terroryzm :D bo nazwisko i rysy to on ma jakies takie niezbyt wszechpolskie .....
Vahan Bego ? deportacja :D
rozgonic ich wszystkich a nie po sadach z nimi chodzic :P
a na jurka za pozwalanie im koncertowac nowa komisja sledcza

Mirage - 2006-01-03, 11:09

http://cgm.pl/aktualnosci...3afb89eac8426a4
a$artana - 2006-01-03, 17:55

no widze ze to "coś" sie juz zaczyna i bardzo dobrze!
arass - 2006-01-03, 18:43

Kto wie jak to się to teraz potoczy przecież pisiory doszly do władzy a oni w rydzykiem się bardzo lubią. Zapewne sąd uzna że nie ma dowodów na że SN leciałoi w tv sram lub z tego filmu nie można rozpoznać że to jest Sweet Noise. A swoją drogą bardzo dobrze że SN upomnieli się o swoje :)
_M_W_ - 2006-01-03, 20:39

Komentarz miesiąca:
Cytat:
Rydzyk to ksenofob. Kocham go inaczej

<hahaha>:lol: :D

Collien - 2006-01-03, 20:58

Śmiać mi się chcę jak sobie przypomnę ten film :roll: :rotfl: :hihi: :hihi: :twisted: :lol: :lol: :D :D
Buahahahahahahahahahahhha :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Swoją drogą to mam nadzieję, żę proces się odbędzie i Rydzio wkońcu będzie musiał z bólem serca oddać pieni ądze :]

Adam - 2006-01-03, 22:59

arass napisał/a:
Zapewne sąd uzna że nie ma dowodów na że SN leciałoi w tv sram lub z tego filmu nie można rozpoznać że to jest Sweet Noise. A swoją drogą bardzo dobrze że SN upomnieli się o swoje :)

Nie martw się, już oni wyłonią odpowiednie dowody ;) Jakby nie (chcieli) wierzy(ć)li, że to SN tam grał można pokazać DVD wydane przez orkiestre, nie ? :D Ja popieram SN jak najbardziej :] Niech Rydzyk wie, że nie jest bezkarny ;) Oczywiście jeśli wszystko się powiedzie :]

Kate - 2006-01-03, 23:44

To samo z onetu co podała Sweet, ale komentarze są inne (bo to forum muzyczne).

http://muzyka.onet.pl/mr,1222550,wiadomosci.html

longas - 2007-04-20, 17:20

http://www.smog.pl/wideo/...rcie_moonspell/

36 sek.

jakis baran sklejał ten materiał :]
co ma wspolnego wood i sn z 'munspel' ?
znow bezprawne wykorzystanie wizerunku zespołu.........tyle ze tym razem juz bez jego muzyki

Małgosia - 2007-04-20, 20:23

Nie mam dźwięku z filmików z wrzuty, ale nie trudno zgadnąć co mówili... Tylko że to zmontowanie różnych...
Wiesz longas, sklejał to pewnie jakiś mądry człowiek z dyplomem Wyższej Szkoły Kultury i Mediów (czy jak się ona nazywa) Wszystko zostaje w rodzine... Radia Maryja... :/