| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
NoiseNation - Wystawa TeaArt
NoiseNation - 2005-10-13, 12:43 Temat postu: Wystawa TeaArt 21 października podczas wernisażu wystawy w herbaciarni TeaArt odbędzie się recital HAIDAR HABIBA.
Zespół wykona wyjątkowo w akustycznej aranżacji, utwory na specjalnie zaproszenie NoiseNation. Skład uzupełni gitarzysta Shahid – Maciek Sucharzewski.
Wjeście za zaproszeniem. Odbiór zaproszen w TeaArt, kontakt noisenation@sweetnoise.org
HAIDAR HABIBA
Wspólnym mianownikiem zespołu jest Inga Habiba (Ahimsa, Lorien) i Kamil Haidar (Shahid), którzy postanowili połączyć wokalne siły by stworzyć wspólną płytę. Muzycy spotkali się pod koniec 2004 roku. Wspólne wschodnie korzenie, pasja muzyczna i podobny pogląd na wiele spraw zaobfitował nie tylko przyjaźnią ale i nowym projektem muzycznym, którym zarówno Haidar jak i Habiba chcieli wykręcić dotychczasową tożsamość muzyczną. Granice gatunkowe zniknęły, pojawiły się natomiast gwałtowne zderzenia dźwięków płynących z kultury arabskiej i w ogóle orientalnej z nowoczesną elektroniką, rytmem, potęgą brzmienia. I tak powstał 11 utworowy koncept – album, w którym dwie wizje – Haidara i Habiby, przenikają się i uzupełniają. Dwa zupełnie niezależne spojrzenia na świat zarówno dźwięków jak i słów. Projekt ujrzy światło dzienne w pierwszej połowie roku 2006.
Będzie to na pewno wyjątkowe wydarzenie i jesteśmy dumni, że to właśnie podczas wystawy NoiseNation projekt Haidar Habiba zaprezentuje się po raz pierwszy szerszej publiczności.
Serdecznie zapraszamy!
Wystawa potrwa do 3 listopada 2005.
[ Dodano: 2005-10-13, 13:47 ]
W programie wystawy oczywiscie prezentacja grafik, fotografii i mamy nadzieje rzeźby ( Saper!! odezwji sie)
Herbaciarnia TeaArt ul. Bednarska 28/30 Warszawa
Początek godz. 19.30
Wjeście za zaproszeniem. Odbiór zaproszen w TeaArt, kontakt noisenation@sweetnoise.org
Mi - 2005-10-18, 19:16
hej, kto w koncu bedzie??
wiem na razie ze bede ja, dF i kasiaaaa
ktos jeszcze ???
Amat3uR - 2005-10-19, 00:22
Ja
Furia - 2005-10-19, 02:05
no to moze i ja
zwierzak - 2005-10-19, 18:38
A mnie chyba nie bedzie niestety
KaSiaaaa - 2005-10-19, 19:42
Ja bedre na pewno w piatek. Od 12:00 bede w Warszawie.
Niestety od jutra rana znow nie bede miala dostepu do internetu, wiec jak cos ode mnie trzeba, to prosze kontaktowac sie ze mna telefonicznie hehe jak to zabrzmialo
Gloria - 2005-10-20, 12:22
NO czesc ja tez moze bym sie pojawila
Jak to jest z tymi zaproszeniami skad mozna takie miec aby wejsc?
Mi - 2005-10-20, 19:12
gloria :
Darth Kion - 2005-10-20, 19:14
Tym razem czekam na relacje i zdjecia
Amat3uR - 2005-10-21, 11:09
Leżały luzem po całej herbaciarni, więc nie powinno być problemów ze wstępem Ja się spytałem, czy mogę wziąć trzy, bo trójkę znajomych ze sobą zabieram, by im pokazać sztukę NoiseNation, powiedzieli mi, że jasne, bez problemu, a w domu zobaczyłem dopiero że jedno zaproszenie obejmuje 2 osoby....
Więc jak coś, to mam dwa podwójne do oddania, ale wątpię, by było trzeba
Ks.SAPER - 2005-10-21, 16:52
Miałem przyjechać i dowieźć prace jakieś, maski czy coś ale nałożyło mi się to z moim wernisazem wiec dupaka... W sumie to nie ma w ogóle o czym mowić leśli chodzi o SAPERa na wystawie...
zwierzak - 2005-10-22, 13:42
To moze jakas relacja??
NoiseNation - 2005-10-22, 18:50
Dziękujemy Wam wszystkim za cudowny wieczor w TeaArt:) Szczególne podziękowania dla Ingi i Kamila za to, ze w ostatniej chwili zgodzili się przygotować kilka utworów na wernisaż wystawy.
Dziękujemy tez Sylwii Lato- za wszystko..
Wystawa potrwa do 3 listopada. Naprawde warto tam zajrzec:) prezentujemy prace Agnieszki Szuby i Andrzeja Szycha oraz zdjęcia autorstwa Justyny Długoborskiej.
Na dworze coraz zimniej, a pyszna herbata, klimat TeaArt i wystawa NN na pewno Was rozgrzeją:)
Zapraszamy!
Amat3uR - 2005-10-22, 19:59
Relacja....wystawa jak zawsze. Po prostu świetne prace wystawione tym razem w bardzo klimatycznym miejscu
Recital...cóż, świetnie było, zaczynało się, zaczynałem naprawdę się wczuwać w tę muzę...i pyk. Koniec. 4 utwory, maks 20 minut. To niestety nie wyszło. Ale to, co zaprezentowali Habiba i Haidar było naprawdę ciekawe
a$artana - 2005-10-24, 09:42
klimat byl swietny za co dziekuje wszystkim przybyłym:) Rozmowy prowadzono nawet po hiszpansku i angielsku a nawet w katalonsku:) beheheheh Ciesze, sie ze moglismy pokazac tyle fot Justyny.
Recital krotki ale bardzo punkowy;), 3 kawalek mial bardzo ciekawy klimat, Inga ma swietny glos, szkoda ze wiecej nie zaspiewali, ale ok czekam na plyte
KaSiaaaa - 2005-10-30, 10:04
Kamil i Inga wypadli ciekawie. Zastanawiam sie jak to bedzie z nowa plytka
Zaskoczyl mnie milo wystep Kamila i Lukasza! Bravo, bravo!
Wystawa wypadla bardzo ladnie
Krotka relacja, bo krotko bylam
Gloria - 2005-11-02, 13:49
jesli chodzi o nowa plyte to musze dodac ze polaczenie elemetow orjentalnych i wokali Kamila i Ingi to jest to na co czekalam od dawna w muzyce !!
szczerze kibicuje nowemu projektowi
pomysl trafiony w dziesiatke
Kamil Haidar - 2005-11-05, 20:11
Kochani
witajcie przepraszam ze tak rzadko ostatnio tu bywam i że i tym razem bedzie krótko. z Ingą wzięliśmy się ostro do roboty siedzimy nad płytą nad www nad multimediami i wogole wogole!!!! super było Was spotkać znowu na żywo podczas wernisażu. naprawdę zdałem sobie sprawę jak mi brakuje koncertów, spotkań fajnych rozmów z fajnymi ludźmi. ALe juz niedlugo wypalimy z grubej rury. jeszcze troche cierpliwosci bo zalezy mi na tym zeby ta plyta byla absolutnym zaskoczeniem. walka trwa. trzymajcie kciuki
kiss&love
KaSiaaaa - 2005-11-05, 22:37
Tak, brakuje koncertow...!
Ps. Zdjecia z tej imprezy sa juz na stronie SN w dziale NN
Gloria - 2005-11-06, 02:21
Kamil kciuki zacisniete juz od dawna
zdjecia juz widziala na jednym nawet jestem, fajnie
Lex - 2005-12-24, 00:20
| NoiseNation napisał/a: | | Wystawa potrwa do 3 listopada. Naprawde warto tam zajrzec:) prezentujemy prace Agnieszki Szuby i Andrzeja Szycha oraz zdjęcia autorstwa Justyny Długoborskiej. |
Niestety nie mogłem się zjawić.Ale z tego co wiem miały być jeszcze wiersze Sergiusza Rzeszowskiego,czyżby były pominięte?
a$artana - 2005-12-26, 19:59
he he Witaj!
Nie byly pominiete tylko z tego co wiem wszystkie egzemplarze "tomikow" rozeszly sie juz podczas wernisażu
Lex - 2005-12-26, 21:46
Czyli raczej nie ma szans na dostanie autorskiego egzempla??
|
|