Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

NoiseNation - Wystawa TeaArt

NoiseNation - 2005-10-13, 12:43
Temat postu: Wystawa TeaArt
21 października podczas wernisażu wystawy w herbaciarni TeaArt odbędzie się recital HAIDAR HABIBA.
Zespół wykona wyjątkowo w akustycznej aranżacji, utwory na specjalnie zaproszenie NoiseNation. Skład uzupełni gitarzysta Shahid – Maciek Sucharzewski.
Wjeście za zaproszeniem. Odbiór zaproszen w TeaArt, kontakt noisenation@sweetnoise.org

HAIDAR HABIBA
Wspólnym mianownikiem zespołu jest Inga Habiba (Ahimsa, Lorien) i Kamil Haidar (Shahid), którzy postanowili połączyć wokalne siły by stworzyć wspólną płytę. Muzycy spotkali się pod koniec 2004 roku. Wspólne wschodnie korzenie, pasja muzyczna i podobny pogląd na wiele spraw zaobfitował nie tylko przyjaźnią ale i nowym projektem muzycznym, którym zarówno Haidar jak i Habiba chcieli wykręcić dotychczasową tożsamość muzyczną. Granice gatunkowe zniknęły, pojawiły się natomiast gwałtowne zderzenia dźwięków płynących z kultury arabskiej i w ogóle orientalnej z nowoczesną elektroniką, rytmem, potęgą brzmienia. I tak powstał 11 utworowy koncept – album, w którym dwie wizje – Haidara i Habiby, przenikają się i uzupełniają. Dwa zupełnie niezależne spojrzenia na świat zarówno dźwięków jak i słów. Projekt ujrzy światło dzienne w pierwszej połowie roku 2006.

Będzie to na pewno wyjątkowe wydarzenie i jesteśmy dumni, że to właśnie podczas wystawy NoiseNation projekt Haidar Habiba zaprezentuje się po raz pierwszy szerszej publiczności.

Serdecznie zapraszamy!

Wystawa potrwa do 3 listopada 2005.

[ Dodano: 2005-10-13, 13:47 ]
W programie wystawy oczywiscie prezentacja grafik, fotografii i mamy nadzieje rzeźby ( Saper!! :) odezwji sie)

Herbaciarnia TeaArt ul. Bednarska 28/30 Warszawa
Początek godz. 19.30
Wjeście za zaproszeniem. Odbiór zaproszen w TeaArt, kontakt noisenation@sweetnoise.org

Mi - 2005-10-18, 19:16

hej, kto w koncu bedzie??
wiem na razie ze bede ja, dF i kasiaaaa :)
ktos jeszcze ???

Amat3uR - 2005-10-19, 00:22

Ja :D
Furia - 2005-10-19, 02:05

no to moze i ja :D
zwierzak - 2005-10-19, 18:38

A mnie chyba nie bedzie niestety :/
KaSiaaaa - 2005-10-19, 19:42

Ja bedre na pewno w piatek. Od 12:00 bede w Warszawie.
Niestety od jutra rana znow nie bede miala dostepu do internetu, wiec jak cos ode mnie trzeba, to prosze kontaktowac sie ze mna telefonicznie :D hehe jak to zabrzmialo :D :P

Gloria - 2005-10-20, 12:22

NO czesc ja tez moze bym sie pojawila
Jak to jest z tymi zaproszeniami skad mozna takie miec aby wejsc?

Mi - 2005-10-20, 19:12

gloria :

:)

Darth Kion - 2005-10-20, 19:14

Tym razem czekam na relacje i zdjecia :D
Amat3uR - 2005-10-21, 11:09

Leżały luzem po całej herbaciarni, więc nie powinno być problemów ze wstępem :) Ja się spytałem, czy mogę wziąć trzy, bo trójkę znajomych ze sobą zabieram, by im pokazać sztukę NoiseNation, powiedzieli mi, że jasne, bez problemu, a w domu zobaczyłem dopiero że jedno zaproszenie obejmuje 2 osoby....

Więc jak coś, to mam dwa podwójne do oddania, ale wątpię, by było trzeba :)

Ks.SAPER - 2005-10-21, 16:52

Miałem przyjechać i dowieźć prace jakieś, maski czy coś ale nałożyło mi się to z moim wernisazem wiec dupaka... W sumie to nie ma w ogóle o czym mowić leśli chodzi o SAPERa na wystawie...
zwierzak - 2005-10-22, 13:42

To moze jakas relacja??
NoiseNation - 2005-10-22, 18:50

Dziękujemy Wam wszystkim za cudowny wieczor w TeaArt:) Szczególne podziękowania dla Ingi i Kamila za to, ze w ostatniej chwili zgodzili się przygotować kilka utworów na wernisaż wystawy.
Dziękujemy tez Sylwii Lato- za wszystko..

Wystawa potrwa do 3 listopada. Naprawde warto tam zajrzec:) prezentujemy prace Agnieszki Szuby i Andrzeja Szycha oraz zdjęcia autorstwa Justyny Długoborskiej.

Na dworze coraz zimniej, a pyszna herbata, klimat TeaArt i wystawa NN na pewno Was rozgrzeją:)

Zapraszamy!

Amat3uR - 2005-10-22, 19:59

Relacja....wystawa jak zawsze. Po prostu świetne prace wystawione tym razem w bardzo klimatycznym miejscu :)

Recital...cóż, świetnie było, zaczynało się, zaczynałem naprawdę się wczuwać w tę muzę...i pyk. Koniec. 4 utwory, maks 20 minut. To niestety nie wyszło. Ale to, co zaprezentowali Habiba i Haidar było naprawdę ciekawe :)

a$artana - 2005-10-24, 09:42

klimat byl swietny za co dziekuje wszystkim przybyłym:) Rozmowy prowadzono nawet po hiszpansku i angielsku a nawet w katalonsku:) beheheheh Ciesze, sie ze moglismy pokazac tyle fot Justyny.
Recital krotki ale bardzo punkowy;), 3 kawalek mial bardzo ciekawy klimat, Inga ma swietny glos, szkoda ze wiecej nie zaspiewali, ale ok czekam na plyte 8-) :D

KaSiaaaa - 2005-10-30, 10:04

Kamil i Inga wypadli ciekawie. Zastanawiam sie jak to bedzie z nowa plytka ;)
Zaskoczyl mnie milo wystep Kamila i Lukasza! :D Bravo, bravo! :D
Wystawa wypadla bardzo ladnie :)

Krotka relacja, bo krotko bylam :P :)

Gloria - 2005-11-02, 13:49

jesli chodzi o nowa plyte to musze dodac ze polaczenie elemetow orjentalnych i wokali Kamila i Ingi to jest to na co czekalam od dawna w muzyce !!
szczerze kibicuje nowemu projektowi :!:
pomysl trafiony w dziesiatke ;)

Kamil Haidar - 2005-11-05, 20:11

Kochani
witajcie przepraszam ze tak rzadko ostatnio tu bywam i że i tym razem bedzie krótko. z Ingą wzięliśmy się ostro do roboty siedzimy nad płytą nad www nad multimediami i wogole wogole!!!! super było Was spotkać znowu na żywo podczas wernisażu. naprawdę zdałem sobie sprawę jak mi brakuje koncertów, spotkań fajnych rozmów z fajnymi ludźmi. ALe juz niedlugo wypalimy z grubej rury. jeszcze troche cierpliwosci bo zalezy mi na tym zeby ta plyta byla absolutnym zaskoczeniem. walka trwa. trzymajcie kciuki
kiss&love

KaSiaaaa - 2005-11-05, 22:37

Tak, brakuje koncertow...! :)

Ps. Zdjecia z tej imprezy sa juz na stronie SN w dziale NN :)

Gloria - 2005-11-06, 02:21

Kamil kciuki zacisniete juz od dawna :)
zdjecia juz widziala na jednym nawet jestem, fajnie :hihi:

Lex - 2005-12-24, 00:20

NoiseNation napisał/a:
Wystawa potrwa do 3 listopada. Naprawde warto tam zajrzec:) prezentujemy prace Agnieszki Szuby i Andrzeja Szycha oraz zdjęcia autorstwa Justyny Długoborskiej.

Niestety nie mogłem się zjawić.Ale z tego co wiem miały być jeszcze wiersze Sergiusza Rzeszowskiego,czyżby były pominięte?

a$artana - 2005-12-26, 19:59

he he Witaj!
Nie byly pominiete tylko z tego co wiem wszystkie egzemplarze "tomikow" ;) rozeszly sie juz podczas wernisażu :)

Lex - 2005-12-26, 21:46

Czyli raczej nie ma szans na dostanie autorskiego egzempla??