Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

My Riot - sweet_noise: opinie o płycie

Przemek - 2011-09-09, 12:14
Temat postu: sweet_noise: opinie o płycie
Wie ktoś o co chodzi z tym przesłuchaniem całej płyty po 15? Gdzie będzie można przesłuchać, na FB?
longas - 2011-09-09, 15:21

wie...na myspace jest cała do przesłuchu
Amat3uR - 2011-09-09, 15:32

A mi nie działa :( Buforowanie w nieskończoność :(
Przemek - 2011-09-09, 15:36

kur*a, Botox jaka furia. Jest zajebiste. Nie słucham więcej, czekam do wtorku. :D
Amat3uR - 2011-09-09, 15:37

Nienawidzę Was.
Małgosia - 2011-09-09, 15:37

Eee... Ja poczekam sobie cztery dni :D
longas - 2011-09-09, 15:38

a mi dziala
Matek - 2011-09-09, 16:32

Ja kończę słuchać całość :)

... po raz drugi :hihi:

Devil Peter - 2011-09-09, 16:35

Biała Flaga w wersji studyjnej miło mnie zaskoczyła. Kto się udziela "W tym mieście" ??
Momus - 2011-09-09, 16:41

śliwa

poprzednia wersja ile znaków bardziej mi podchodziła...

Matek - 2011-09-09, 16:50

Mnie również.

A co do Śliwy - raper z Poznania, odkryty przez Peję, który nazywa go swoim następcą ;)

Devil Peter - 2011-09-09, 17:10

Matek napisał/a:
Mnie również.

A co do Śliwy - raper z Poznania, odkryty przez Peję, który nazywa go swoim następcą ;)

No w sumie można go nazwać synem Peji bo nawet głos podobny ;)

Matek - 2011-09-09, 17:19

Ej, ale jedna sprawa, jeśli chodzi o gości. Ok, mieliśmy mieć wokale wokalistki Moonlight, Peji i Śliwy. No i mamy. Muzycznie dorzucili swoje 3 grosze Toshi Kasai, Zbigniew Krzywański, Jim Davis i Orion. Ok. Ale kogoś mi brakuje. Wydaje mi się , że Glaca gdzieś zapowiedział (w jakimś wywiadzie ? a może w jakieś notce na facebooku? damn ... nie pamiętam), że będzie jeszcze 1 gość, z wyższej półki (chyba nawet powiedział dokładnie że biega o kogoś z Hollywood :P ), ale o tym dowiemy się gdy dostaniemy album. No i kto to jest ? :P Bo żadnych wokali dodatkowych nie slychać ... Może to jakiś instrumentalista ? Jeśli i tak to musimy czekać na oficjalną notkę albo książeczkę z płyty ...

Albo mnie się coś pokićkało po prostu ;) Ktoś poza mną pamięta taką zapowiedź ? :>

Przemek - 2011-09-09, 17:28

Mało uważny jesteś. Wokalistyka Moonlight miała brać gościnnie udział w płycie. To też użyczyła głosu. Natomiast z tego co zrozumiałem gościem z Holywood miał być Tommy Lee z Methods of Mayhem, ale nie wyszło. Peja to mówił w jakimś materiale bodajże.
Devil Peter - 2011-09-09, 17:30

Matek napisał/a:
Ej, ale jedna sprawa, jeśli chodzi o gości. Ok, mieliśmy mieć wokale wokalistki Moonlight, Peji i Śliwy. No i mamy. Muzycznie dorzucili swoje 3 grosze Toshi Kasai, Zbigniew Krzywański, Jim Davis i Orion. Ok. Ale kogoś mi brakuje. Wydaje mi się , że Glaca gdzieś zapowiedział (w jakimś wywiadzie ? a może w jakieś notce na facebooku? damn ... nie pamiętam), że będzie jeszcze 1 gość, z wyższej półki (chyba nawet powiedział dokładnie że biega o kogoś z Hollywood :P ), ale o tym dowiemy się gdy dostaniemy album. No i kto to jest ? :P Bo żadnych wokali dodatkowych nie slychać ... Może to jakiś instrumentalista ? Jeśli i tak to musimy czekać na oficjalną notkę albo książeczkę z płyty ...

Albo mnie się coś pokićkało po prostu ;) Ktoś poza mną pamięta taką zapowiedź ? :>

Jedynie kto mi przychodzi na myśl to Justin Chancellor ale nie pamiętam czy G mówił że ma się udzielać na płycie
Z utworów które wcześniej nie były w moim uchu stawiam plusik przy Botoxie bo powala oraz Told You i ew. Biała Flaga 2010. Szkoda że nie ma Godności

Przemek - 2011-09-09, 17:36

http://glos.tv/?p=12610

2:50

Momus - 2011-09-09, 18:17

Devil Peter napisał/a:

No w sumie można go nazwać synem Peji bo nawet głos podobny ;)

serio? dla mnie to zupełnie inny głos i flow.

Matek - 2011-09-09, 18:50

Rzeczywiście, Peja mówił o tym perkusiście z Methods of Mayhem :) zapomniałem. A gdy oglądałem, to stwierdziłem że właśnie o niego pewnie chodzi :)

A co do samej płyty - więcej słów napiszę jak będę już po egzaminach, po mam wszystkie 3 poprawki w nast.tygodniu, a gó***o umiem, a dodatkowo mam praktyki w szkole, więc cierpię na brak czasu - ale mam pytanie : czy ktoś czuje się zawiedziony albumem ? :P

Od razu uprzedzę - ja nie :) Jest dobrze, co prawda przesłuchałem dopiero 2 razy, więc ciężko mi coś stwierdzić, ale ogólnie same dobre wrażenia. Wprawdzie nie podjarałem się jak przy CLC, ani nie opadła mi kopara jak przy TT...ale to już nie ten wiek co w czasie premiery Czasu, a po drugie do TT podszedłem bez jakiejkolwiek wczesniejszej zapowiedzi, a przy MR chłonąłem najmniejszy nawet news, więc wiedziałem czego się spodziewać. Posłucham tego albumu jeszcze kilka razy na spokojnie i może walnę jakąś recenzję ;) A pytam czy ktoś się w ogóle zawiódł, bo same "megahurraoptymistyczne" komenty widzę na FB ... ale to akurat mnie nie dziwi na tym portalu. Jestem jednak ciekaw opinii fanów :)

Momus - 2011-09-09, 19:16

Ja tylko mam wątpliwości czy demówki 'ile znaków' i 'ostatni taki dzień' nie były lepsze. Pewno jak się osłucham będę mówił co innego. Na razie jestem zajebiście pozytywnie zaskoczony i wyobraźnia podpowiada mi jaka będzie rzeźnia na koncertach :) :) :)
Matek - 2011-09-09, 19:18

A tak z innej beczki ... Ci co mają FB już wiedzą, że Glaca jest w Polsce przedstawicielem wchodzącej do nas marki Monster Energy. Z ciekawości zajrzałem na ich stronkę i oto co znalazłem o G : "Peter “Glaca” Mohamed – the uncontrolled one Peter Mohamed - better known as Glaca in his country, is a musician, producer, visionary and one of the main Polish rock vocalists. He is the leader and creator of one of the most popular, extravagant and progressive rock bands in Poland: Sweet Noise which have released 7 albums so far and became hugely successful offering its blend of rock, electro and hip-hop.

Mała wtopa :)

Devil Peter - 2011-09-09, 19:48

Swoja drogą Monster Energy to szalona marka. Na Woodstocku leżałem sobie legalnie na trawie pod PKP a tu nagle przyjeżdża pickup z ludźmi na pace którzy zaczęli rozdawać Monster Energy drinki, każdy brał ile udźwignął :D
Co do nowych kawałków to są takie, które mnie zaskoczyły pozytywnie jak Biała Flaga, takie które polubiłem (Told You), takie które dupę mi urywają (Botox) i są takie które nie zrobiły na mnie wrażenia. Ogólnie dobre wrażenie mimo że parę kawałków już słuchałem dawno. Łzy i Potęga na czele i tak

Amat3uR - 2011-09-10, 13:35

Wreszcie się doczekałem możliwości odsłuchu. Wyrok dam dopiero, jak będę to miał w dobrej jakości na słuchawkach. Ale póki co wrażenia były bardzo dobre. Spodziewałem się, po singlach, przesady w tekstach ("wracam do chwil walki o byt, kiedy sam przeciwko wszystkim stałem sam na krawędzi upadku i nędzy"... no kaman, nie lubię takich tekstów), ale okazało się, że jest ogólnie bardzo fajnie. No i świetna muza, a, jak rozumiem, za nią Haker jest odpowiedzialny. Mam więc nadzieję, że panowie się nie rozstaną, bo Haker bardzo dużo wniósł świeżości w brzmienie SN... znaczy się, MR ;)
longas - 2011-09-11, 02:20

botox rzeczywiscie mocno wbija sie w mozg po pierwszym przesłuchaniu nawet, tak jak mocno mi sie wbił tez fragment: "to jest premier, to faszysta, to prezydent, jego brat"...premier o ktorym tu mowa juz od dawna nie premieruje, brata nie ma na tym swiecie, a okresleniem "faszysta" bardziej pasuje okreslic obecnego premiera z partii na ktora G głosował w ostatnich wyborach.
nie wiem co miało dać umieszczenie tego tragmentu w tekscie tej piosnki...jakos mocno naciagany jest i oderwany od rzeczywistosci...

ostatni dzien i ile znaków, rzeczywiscie lepsze sa w pierwotnej wersji, takiej bardziej wyraznie, na płycie zostały spłaszczone, mniej charakterystyczne

congo rain, jakis taki niepotrzebny kawałek na tej płycie, zupełnie nie w klimacie...

za duzo kurw i pierdolenia w tekstach

tyle na razie

Małgosia - 2011-09-11, 03:16

longas napisał/a:
botox rzeczywiscie mocno wbija sie w mozg po pierwszym przesłuchaniu nawet, tak jak mocno mi sie wbił tez fragment: "to jest premier, to faszysta, to prezydent, jego brat"...premier o ktorym tu mowa juz od dawna nie premieruje, brata nie ma na tym swiecie, a okresleniem "faszysta" bardziej pasuje okreslic obecnego premiera z partii na ktora G głosował w ostatnich wyborach.
nie wiem co miało dać umieszczenie tego tragmentu w tekscie tej piosnki...jakos mocno naciagany jest i oderwany od rzeczywistosci...

Się zgodzę. Co do reszty to się wstrzymuję do wtorku. Wtedy to sobie usystematyzuję.
Póki co zauważam też, że najwięcej zastrzeżeń mam do kawałków które polubiłam, bo wkurzają mnie szczegóły które sprawiają że do 100% satysfakcji zabrakło tak niewiele (ale X już stwierdził, że to detale :-P )

Przemek - 2011-09-11, 13:03

Może kiepskie mam ucho, ale Congo Rain stylistycznie przypomina mi ostatnią płytę Mansona. Natomiast Told You, bardziej styl Methods of Mayhem czy Limp Bizkit.

Przekleństw nie jest aż tak dużo, a w Botox fajnie podkreślają frustracje.

Cytat:

Według mnie nie naciągany, tylko może wydać się lekko nieaktualny.

Ale Botox samo w sobie jest zajebiste.

Najmniej przypadł mi do gustu utwór "Kiedy płyną".

Oczywiście przesłuchałem wszystko. :D Cienko u mnie z silną wolą. :P

longas - 2011-09-11, 13:21

Przemek napisał/a:

Według mnie nie naciągany, tylko może wydać się lekko nieaktualny.

nieaktualny, dlatego naciągany...G chyba za długo siedział w USA
jakby nie było o czym spiewac....tylko o polityce...

Devil Peter - 2011-09-12, 17:56

Po przesłuchaniu "Poison_and_Nectar" także stwierdzam, że Ile Znaków lepsza była demówka, a co do "Ostatni Taki Dzień" to ciężko stwierdzić bo miejscami wole demówke a miejscami Biała Flaga jest lepsza :roll:
Matek - 2011-09-12, 18:16

Devil Peter napisał/a:
Po przesłuchaniu "Poison_and_Nectar" także stwierdzam, że Ile Znaków lepsza była demówka, a co do "Ostatni Taki Dzień" to ciężko stwierdzić bo miejscami wole demówke a miejscami Biała Flaga jest lepsza :roll:

Nic dodać, nic ująć, mam to samo. Cóż, dlatego mam obie wersje obu piosenek, i obu mam zamiar słuchać ;)

Kupiłbym jutro płytkę, ale nie mam kasy :P Za to w przyszłym tygodniu mam imieniny, więc albo wyproszę od kogoś jako prezent, albo sam sobie kupię jak dostanę hajsy :D Gorzej jak potem z kolekcjonerką wyskoczą ... :/

PePe - 2011-09-13, 22:36

erase me like a dead piksel sector

ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczonyczony brzmieniem i wyrazem płyty. czekałem na cd, nie siegalem po kiepskie stream'y. dziś ta płyta uratowała mi życie.

King_Kschychooo - 2011-09-14, 04:19

Po kilkukrotnym przesluchaniu plyty stwierdzam ze musze sie zgodzic z poprzednikami. Wiec nie bede powtarzal niepotrzebnie. Po prostu dobra robota wedlug mnie 8)
Devil Peter - 2011-09-14, 21:25

A ja już mam swoje sweet_noise podium: Łzy i Potęga, Botox, Told You oraz zaraz za podium Biała Flaga 2010 ;)
Przemek - 2011-09-15, 00:14

Ja dopiero poznaje utworki. Część mam już obsłuchane, a część jeszcze nie do końca.

Na daną chwilę przypadły mi do gustu najbardziej Botox, Ból przemija i Told You.

Matek - 2011-09-18, 20:07

Moja kobieta okazała się miłosierna, i nie czekała do 21ego z podarowaniem mi prezentu imieninowego :twisted: Oryginał "sweet_noise" stoi już u mnie na półce. Płytę znam już na pamięć co prawda, i mam na kompie od paru dni, ale to nie zmienia faktu że oryginał musiał być 8) Świetna książeczka . Pudełko też fajne, ale nie wiem jak przetrwa próbę czasu... Mam tego typu wydania Meteory i Reanimation Linkin Parku, i wydają się być lepszej jakości, a po 10 latach na półce są jakby ... oklapnięte :-P Może będzie dobrze.

A tak swoją drogą ... byłem przekonany że Godność 2011 będzie hidden trackiem na płycie. No cóż, szkoda że tak nie jest, ale nie zmienia to faktu że "bunkrów nie ma, ale i tak jest zajebiście" ;)

Kham - 2011-09-19, 22:54

Witam wszystkich

Im dłużej słucham "sweet_noise" tym bardziej dziwi mnie dobór singli na pierwszy ogień. Tu są zdecydowanie lepsze, mocniejsze, ciekawsze kawałki. Promują raczej neutralny (czytaj "nudny") "Sen" czy "Lzy i potęga" z niespodziewanym brakiem pałera, a tu przecież jest "Told you", "Botox" czy "Ból przemija" albo "Biała flaga 2010" przy których trudno robić coś poza chłonięciem dźwięków. Po pierwszym odsłuchu muszę pogratulować Glacy opanowania. Na Tripticu jest tylke dźwięków, że wiele z dobrych pomysłów nie ma szansy wybrzmieć (Still alive - przecież to materiał na pół plyty!). Tutaj wszystko jest pod kontrolą, wyraźny rytm, słodkie bity, przy solówkach ręce same robią air guitar, głowa kiwa się a stopa przytupuje. Teksty tragiczne, ale to akurat znak firmowy Glacy. Za to wokalnie jest bardzo w porządku, melorecytacja z naciskiem na melo + trochę ryku z "końca wieku" + krzyk z CLC + próby śpiewu z T. (na szczęście G. zna swoje możliwości i poza nie nie wychodzi).

Podsumowując: jest super. Jeszcze nie wiem czy lepiej od Triptica (czemu to nie były trzy płyty?!) ale na pewno dojrzalej.

Anneke - 2011-09-20, 22:40

od pierwszego odsłuchu akceptuję entuzjastycznie całość, nawet w pracy rzuciłam się z piskiem "Glaca :twisted: !" do radia robić głośniej jak udzielał wywiadu Baronowi... :D
łza się kręci w oku przy dedykacji "to że Ciebie nie ma to wielka strata", aż coś w sercu drga jak się to w całość składa... mnie się"botox" podoba, zaskakuje nieco połączenie takiego rytmu i tekstu w jedno, ale jakoś nie mogę się oprzeć skojarzeniu z "showshit", który też lubię...
"poison and nectar" mnie zachwyca, "ile znaków" - też wolałam starszą wersję, ale skoro mamy obie to nie ma co narzekać, każdy coś dla siebie znajdzie :)
mam nadzieję jakoś wytrwać do koncertu :)

Guldur - 2011-11-28, 21:40

a ja jestem po tysiąckrotnym odsłuchu i słucham dalej.. :]

zajebiście się przy tej płycie biega :twisted:

no i tak na marginesie może się jednak G zdecyduje i stwierdzi za pół roku, że My Riot to jednak tytuł płyty był i że coś tam mu się pomyliło, czy coś :>

a tak na zakończenie pewien młody człowiek powiedział ostatnio jednym tchem do swojej mamy jak mu zadała pytanie jaki zespół lubi najbardziej - My Riot, Sweet Noise, Rammstein
11 lat ma 8)