| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - SN - pierwszy kontakt
westa - 2004-11-16, 12:05 Temat postu: SN - pierwszy kontakt Pamiętacie kiedy pierwszy raz usłyszeliście Sweet Noise i jak to odebraliście?
W moim przypadku było tak, że widziałem kiedyś w TV klip do Ghetto ( było to jakieś 5-6 lat temu, bodajże w Polsacie 2 czy innej Poloni 1 ). Muszę przyznać, że nie przekonało mnie to - wydawało mi się, że przeważa tu chaos, jakieś dziwne chore klimaty, zupełnie tego wtedy nie czułem. Takim przebudzeniem było dla mnie pierwsze wysłuchanie DMKJN, jeszcze przed Woodstockiem 2002, kiedy to ten numer pojawił się w Radiostacji jako power play. Pamiętam, że był wtedy wtorek, DMKJN leciało parę razy tego dnia, a kto tak gra dowiedziałem się dopiero między 22 a 24 - leciała Makakofonia... nie byłem w stanie sobie wyobrazić, że tak dobrze i ciekawie można grać w Polsce, odebrałem to jako świeży powiew - nie znałem wtedy wielu zespołów rockowych wplatających elektronikę do swoich nagrań.... Nastęnie, od 24 leciała Moc Na Noc i DJ Anzelmo. Koleś oprócz DMKJN puścił też skur**ela. Potężny szok.... Refren, który wbił w ziemię, nie chciał mnie opuścić... Wtedy też zacząłem śledzić wszelkie informacje na temat zespołu, w końcu gdy wyszła, kupiłem nową płytę, zacząłem wgłębiać się w muzykę nową, jak i starszą, która już nie jest chaosem, jazgotem, ale pięknym przeżyciem. To trwa aż po dziś dzień.
Mi - 2004-11-16, 12:14
kiedys, dawno temu pozyczylam kasete od kolezanki.... potem sie wybralam na koncert SN w slowianinie... z 5 lat temu to bylo... a na koncercie, gdzie bylo z 25 osob zagrali jak dla stu tysiecy.... no i wsiaklam
Sweet - 2004-11-16, 12:21
Moj pierwszy kontakt z SN heheheheh jak sobie przypominam to mi sie smiac chce ....To było w Łodzi w empiku hehe strasznie sie bałam SN .....i przez to sie zle czoołam i z Ania Zimną non toper latałysmy do ibla bo rozwolnienia dostałysmy i musiałysmy płacic 50 gr za kazdy raz w koncu sie kobieta zlitowała i nas za darmo wpooszczała do kibla heheh ale co ..Jak przyszli Sn ustawiłam sie po autograf i miałam wtedy moj awyrzezbioną maske X (ale wszystkim szczeny opadły hehehe) i chciałam by sie podpisali heheheh a Glaca zaczoł szukac aparatu heheh ...Pozniej przegrałam zakład bo miałam sie do Magika nie odzdzywac a dziewczyny wysłały mnie z chlebem ze smalcem i ogoorkami do Glacy i Magika heheeh i jak tu sie nie odezwac heheeheh ....
A na koncercie to ja jusz nei wspomne hehehe ŁAWKI RULLEZ !!!!
A oto paskudna fota z tego dnia hehehe
http://mi1.blox.pl/resource/lodz2003.jpg
boruta - 2004-11-16, 12:36
mój pierszy kontakt to byl Bruk gdzies na kanale muzycznym w TV.......przejmujące slowo i przejący teledysk.....ale jak już gdzies tu wspomnialem nagle przy przelanczaniu kanalów natknąlem się na DMKJN i to byl szok....tyle a potem lawina .........koncert....ludzie z forum w Zabrzu.......
POLAKOM GRATULUJEMY ......SWEET NOISE
Mi - 2004-11-16, 13:19
ech... pamiatkowa fota spod empiku w zabrzu....
noiserzy z sylwia
metalpunk - 2004-11-16, 13:23
Ja pierwszy raz uslyszalem SN w kafejce internetowej, w mojej bylej szkole.Wpadlem tam na chwilke do kumpla, ktory byl tam szefem.Leciala rozna muzyczka, w koncu polecialo i SN, a konkretnie "W imie Boga", "Bruk" i cos tam jeszcze.Na poczatku jakos nie przypadli mi do gustu (to pewnie dlatego, ze siedzialem w lzejszych, punkowych klimatach).Jednak z czasem sie jakos do nich przekonalem a po fantastycznym koncercie na Woodstocku w 2001 po prostu zakochalem sie w ich muzyce hiehie Hieh pamietam nawet jak mnie kumpel prawie sila wyciagal na ten koncert No i nie zaluje, ze poszedlem
longas - 2004-11-16, 13:45
(z free4web forum ) kwiecień 2002, pamiętam jak dziś jak to pięknego upalnego dnia, pykałem sobie po programach w tv i natrafiłem na dmkjn na Vivie, zatrzymuje się, myśle kapela dobrze gra, trzeba poczekać na koniec i zobaczyć kto to - Sweet Noise, gdzieś mi się juz obiło o uszy ... i tak to się zaczeło, ale wbrew pozorom pierwsze płytki sn jakie nabyłem to getto i kw
Moniczka - 2004-11-16, 15:38
Pierwszy raz uslyszalam w radio SN z Anna Maria Jopek "Dzisiaj mnie kochasz..." i mi sie spodobało
A pierwszy raz i ostatni widziałam SN na Dniu Kotana.
Collien - 2004-11-16, 15:40
Rok 2003. Wydam się Wam młoda w 'kontaktach' ze SN. Revolta, Viva Polska... "Jeden taki dzień".
Był to cięzki okres w moim życiu. Szukałam wszystkiego, czym kogłam sobie jakoś pomóc. Kupiłam Ową płytę wraz z CLC. Wtedy tylko cierpiałam słuchając tej muzyki więc po miesiącu poszła się kurzyć... Taki był początek
jenny89 - 2004-11-16, 17:07
Nie wiem ile miałam wtedy lat, dość tego, że wyszło wtedy "Ghetto" i gdzieś w TV usłyszałam "Bruk" no i ... bardzo mnie wciągnęło:)
zwierzak - 2004-11-16, 17:10
Pierwszy raz zobaczylem ich dawno temu w telewizji. Nie pamietam co to byl za koncert i na jakim programie. Ale jakas telewizja pokazywala jakis koncert. Bylo to dawno temu. Mysle ze gdzies z 8-9 lat wstecz. Od razu mi sie spodobalo i juz nastepnego dnia z glosnikow w moim pokojuz leciala plyta Respect.
westa: Na prawde Anhellmo puszczal kiedys SN w swoim programie. Bede musial z nim pogadac zeby puscil cos w radiu 94.
arcz - 2004-11-16, 20:12
Zachecony dobrymi recenzjami i ogolnie promocja albumu nabylem KW. Połknąłem to, muza swietna wtedy strasznie fascynowaly mnie ówczesne Sepulturowe klimaty (roots / chaos) i tak mi sie utarlo ze SN to taka polska Sepa. Idac za ciosem kupilm Getto i po jednym przesluchaniu stwierdzilem ze to totalny shit <lol>.. Pozniej okazyjnie sluchalem KW, a Getto lezalo i lezalo zapomniane na samym dole. Na poczatku 2002 postanowilem dac druga szanse tej plycie i sie zaczelo chyba dobre 2-3msc sluchalem tylko tego albumu, do tego jakies szukanie info o zespole, wywiadow itp. Pozniej cala gorączka z wydaniem CLC, nowy image, wood'02 i tak juz jakos zostalo..
Darth Kion - 2004-11-16, 20:51
Ja mialem przez chyba TV, genielne utwor z Jopkowa to oczywiscie DMKJN i chcialem miec ten utwor, chcialem. Probowalem nagrac go w liscie radioej trojki, ale nigdy caly nie lecial, wiec postanowil kupic. Ale w moim miescie nie bylo tak wiec pospiesznie udalem sie do empuku i nabylem CLC a GEtto dostalem na kasecie i poznalem sie na niesamowitej tworczosci zespolu pozniej byl KW, revolta i na koncu dopiero respect.
Ks.SAPER - 2004-11-16, 22:11
ja dostałem fioła jak zobaczyłem w lato 2002 taladysk do DMKJN Muzyka w polączeniu z obrazem wywarła na mnie niesamowite wrazenie poza tym zaintrygowała mnie w tym wszystkim Jopkowa. Nagrałem sobie ten teledysk na videło i oglądałem go przez jakiś czas bez przerwy
KaSiaaaa - 2004-11-16, 23:10
To ja tu chyba jestem wogole odludek Pierwszy raz uslyszalam Sweet Noise na VIVIE. Byl to kawalek z Peja "Jeden taki dzien". To bylo jak ten kawalek wchodzil dopiero na ekrany. Na poczatku nie spodobal mi sie, ale ogladalam go 'przelotem', wiec skupilam sie na nim kilka dni i pozniej. Tym razem spodobalo mi sie. Zaczelam szperac w internecie o SN i znalazlam info o tym, ze niedlugo pojawi sie nowy kawalek z Edyta Gorniak...No i tak czekalam, czekalam i bylam strasznie ciekawa co z tego wyjdzie. Jak juz sie ukazal utworek w tv,to oszalalam! Internet dzialal cala dobe w poszukiwaniu nowych wiesci o Sweet Noise...brat zalatwil mi plytki (nie wiem skad,nie wiem jak ale wczul sie w to co robi hehe). No i tak sie zaczelo...Potem postanowilam, ze musze ich na zywo zobaczyc, ale zawsze stawalo mi cos na przeszkodzie i nie moglam dojechac na koncert. Udalo mi sie dopiero 9 wrzesnia na "Dniu Kotana"...potem obralam za cel poznanie zespolu i...udalo sie Dzieki wielkie tu dla Mi za zapoznanie mnie z Glaca Tak wiec, jak widac, wszystko jest mozliwe jak sie bardzo chce i dazy do tego ;D Ale zeszlam juz chyba z tematu...
Darth Kion - 2004-11-16, 23:29
KaSiaaaa a co sadzisz o starcyh dokonaniach SN?
KaSiaaaa - 2004-11-16, 23:47
Powiem tak...Wsluchalam sie tylko dokladnie w 'Revolte' i 'Czas ludzi cienia'. Ta druga plyta jest rewelacyjna. 'Getto' i 'Koniec wieku' przesluchalam tylko raz i odlozylam na bok. Dopiero jak wysluchalam koncertu w Stodole postanowilam glebiej wsluchac sie w te plyty. Powiem szczerze, ze moim bledem bylo odkladanie ich na bok, bo sa swietne, ale nie chce sie wypowiadac jeszcze na temat tych plyt. Teraz mecze 'Getto'
Darth Kion - 2004-11-16, 23:53
TO nie tak zle, chociaz ja czekalem chyba 3 dni na KW az mi przysla do chaty i bylem tak podekcytowany, ze slucahlem non stop, az mi w domu juz kazali cos innego wlaczyc CLC od tego zaczelo sie moje inne spjrzenie na swiat, mam sentyment do tej plyty, ale ogolenie jest mocna pod wzgledem tekstow muzycznie rowneiz dobra. Co ja tu bede gadal SN to jedna z najlepszych kapel ostatnich lat !!!!!!!!! :mrgreen:
Amat3uR - 2004-11-17, 12:27
Zjawisko starego Sweet Noise jakoś zignorowałem, wtedy siedziałem w bardzo zamkniętym 'true' metalu i jakoś przeszło mi obok nosa. Ale potem zrobiłem się bardzo otwarty. wlazłem do sklepu muzycznego w Zakopcu a tam leciało CLC. Myślę sobie, kur*a, to jest to. Zajebiste granie. Spytałem się sprzedawcy co to leci z głośników. Za chwilę płytka była moja...
Adam - 2004-11-17, 15:13
No, a ja zacząłem słuchać SN wtedy kiedy to zobaczyłem w TVP 2 urywek z występu Woodstock 2003 NUERHA. Poczułem ten power spodobało mi się od razu, poleciałem do sklepu i wessałem CLC. Potem zacząłem kupować starsze płytki noi dowiadywać się więcej o SN, aż w kńcu pokochałem ich muzykę....i tak powstał CHOCAPIC
ja-kaś - 2004-11-17, 20:48
-----------
Adam - 2004-11-17, 22:11
Fascynująca opowieść Też bym się chciał spotkać z nimi tylko, że nie chciałbym, żeby mój stary gadał z Glacą xD
Mi - 2004-11-17, 22:13
a mnie sie zaraz przypominaja urodzinki kasi po koncercie w rzeszowie
nox, dlaczego??? moja mama caly czas ma do mnie pretensje ze jeszcze nie miala okazji z nim porozmawiac:P a kasia ma super tate
Darth Kion - 2004-11-17, 22:24
Faktycznie ciekawa opowiesc, mialas szczescie poznac SN jeszcze tak dawno, ja jedynie od dwoch lat. Zazdroszcze
zwierzak - 2004-11-17, 23:06
To fakt. Nie wiem czemu bys nie chcial. Piotr to normalny czlowiek, ktory potrafi normalnie rozmawiac. Przeciez nie jest jakims seryjnym morderca, czy cos. A to ze ma tatuaze i kolczyki i czerwone wlosy... To przeciez nie swiadczy o niczym zlym.
Mi - 2004-11-17, 23:09
| zwierzak napisał/a: | | To fakt. Nie wiem czemu bys nie chcial. Piotr to normalny czlowiek, ktory potrafi normalnie rozmawiac. Przeciez nie jest jakims seryjnym morderca, czy cos. A to ze ma tatuaze i kolczyki i czerwone wlosy... To przeciez nie swiadczy o niczym zlym. |
tym bardziej ze ja tez mam tatuaz, kolczyki a wlosy miewam w roznych kolorach
zwierzak - 2004-11-17, 23:11
Tatuazu jeszcze nie mam (bo nie mam kasy), kolczyki mialem, ale nie nosze, a wlosow jeszcze nie farbowalem, ale wszsytko przede mna
ja-kaś - 2004-11-18, 00:23
No Mi urodzinki w Rzeszowie były super, nigdy nie zapomne jak mnie i arielowi śpiewaliście sto lat
Mi się podobało jak mój tata gadał z Glacą, tylko przez to ja nie mogłam sobie pogadać wtedy.
Mój tata jest super Był na wood ze mną i na koncercie Sn siedziałam mu na barana , w ogóle nie wiem co bym zrobiła gdyby nie on, bo w pewnym momencie był taki ścisk że zaczeliśmy się wycofywać z tłumu, staliśmy wtedy w samym środku i gdyby nie tata to nie wiem czy bym wyszła stamtąd. Było niebezpiecznie...
Mi - 2004-11-18, 00:59
no, ja na ostatnim wood na SN niezle oberwalam od jakiegos kolesia, niechcacy... groszek mnie uratowal, ale krew sie lala... ale koniec ot, pozdrow tate
Sweet - 2004-11-18, 13:22
Ja pamietam koncert z Łodzi ...Ławki , Jak Mi dostała kopa w głowe od Kostka hehehehe i jeszcze jeden incydent hehehehe
Mi - 2004-11-18, 14:35
| Sweet napisał/a: | Ja pamietam koncert z Łodzi ...Ławki , Jak Mi dostała kopa w głowe od Kostka hehehehe i jeszcze jeden incydent hehehehe |
om mi usiadl na glowie, widac to wyraznie na klipie.... szkoca ze twojego "wypadku" nie bylo hehehehe
to sie nazywa "bardzo bliski kontakt z zespolem "
Sweet - 2004-11-19, 15:47
Nie bede sie rozpisywac ( wtajemniczeni wiedza o co biega heehehe) Jednym słowem WSTYD !!!!!
Adam - 2004-11-19, 15:48
| Mi napisał/a: | | Sweet napisał/a: | Ja pamietam koncert z Łodzi ...Ławki , Jak Mi dostała kopa w głowe od Kostka hehehehe i jeszcze jeden incydent hehehehe |
om mi usiadl na glowie, widac to wyraznie na klipie.... szkoca ze twojego "wypadku" nie bylo hehehehe
to sie nazywa "bardzo bliski kontakt z zespolem " |
Na jakim klipie ??:P
Sweet - 2004-11-19, 16:09
Z MI to na NUERHA na poczatku ...hehehe a tego "upadku " na szczescie nie ma heheheheh
Mi - 2004-11-19, 17:17
a pod koniec klipu widac bardzo wyraznie jak sweet odpycha magica LOOOOOOL , ja tam wygladam jakbym go sciskala , w ogole ten teledysk jest tendencyjny, LOOOOOOOL
Sweet - 2004-11-19, 17:34
Jak to brzmi ODPYCHAM MAGIKA HEHEHEH ...CUTE !!!!!!!!!!!!
No HaPPENS ....Pokrecony teledysk heheheh
Mi - 2004-11-19, 17:42
oki , koniec offtopa
longas - 2004-11-19, 19:52
cicho nie ma zadnego koniec offtopa ........gdzie wy to widzicie, bo ja jakos nie moge tych momentów znaleźć..........najlepiej jakbyscie napisali w sekundach, a nie na poczatklu czy na koncu
Sweet - 2004-11-19, 19:54
Oki z Magikiem to jest -> 2:28 hehehe
A z MI i Kostkiem -> 00:33-38 heheheh :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mnie tez tam widac klijetka w czarnych herach koło MI hehehe
Tasiu - 2004-11-21, 18:08
pierwszy kontakt.....hmmm....nie za wesoły, kumpel pożyczył mi ich płytke, słuchalem moze 10 min i dalem sobie spokój, odniosłem mu ją na 2 dzień. Chyba po 6 miesiącach znów jakoś trafiła w moje łapki to i zaczęła sie paranoja
czarnuch - 2004-11-23, 13:13
ha..brawo mi..to sweet noise po takim koncercie znacie od (dosłownie) podszewki :D
mój pierwszy kontakt to DMKJN........dostałem od kumpla no i poszło......
AdamQ - 2004-11-24, 19:33
Mnie sweet noisem zarazili znajomi... Pierwszy kontakt był marny bo mnie odrzuciło i nie podeszło wcale. Potem wpadła mi w łapy płyta "Czas Ludzi Cienia" i już jej nie wypuściłem z rąk. Powaliła mnnie muzyka a teksty przeszyły na wskroś
Nazwy Sweet Noise nie odmienia się jak każdego rzeczownika ! to nie jest polski wyraz ... tego wogóle nie odmianiamy !
Shadow_Vegeta - 2004-11-26, 04:16
Hmmm pierwszy kontakt... było to dawno... w zeszłym roku w wakacje... była to piękna burzliwa noc - 2:00 może 3:00 siedząc przy kompię i pitoląc kolejne włąsne stronkie w necie oglądałem jeszcze TV na Polsat 2... przy właczaniu mi sie jakiejs gry... postanowiłem właczyć głosniej głos... i tu słysze... "Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz dzisiaj mnie pragniesz jutro sie wstydzisz" I zaciekawiło mnie to ponieważ byłem wtedy w załamce miłosnej Popatrzylem... i pierwsze szok Glaca, krzyknąłem sobie w myslach "Jesu! Co ten Wisniewski sobie zrobił?!" No ale przyjzalem sie lepiej i był spox koles ,muzyka bardzo fajna i tekst ktory mnie zniewolił... po tym teledysku wyłączyłem kompa i siedziałem do 6:00 rano iczekałem aby jeszcze raz puscili ten teledysk bo nie przyjzalem sie jak sie zespol nazywa (a tak naprawde pierwszy kontakt z SN miałem zapewne juz kilkadziesiąt lat temu poniewaz jako mały chłopiec słuchalem czesto z nim róznych zespolow, zapewne znajdował sie tam Respekt albo Koniec Wieku...
bitrate40kbps - 2004-11-26, 08:41
hehe...taaa...zeszle wakacje to baaardzo dawno (no chyba, ze tutaj wiekszosc osob to "dzieci revolty", wtedy ok), a "KW" i "Respect" zostaly nagrane kilkadziesiat lat temu nie wiem co bierzesz, ale ja tez to chce
moj pierwszy kontakt - jakis teledysk w programie "Clipol"...nie pamietam juz ktory, jeden z trojki "Cisza", "Godnosc", "Wyzej".
Adam - 2004-11-26, 12:16
| bitrate40kbps napisał/a: | | hehe...taaa...zeszle wakacje to baaardzo dawno (no chyba, ze tutaj wiekszosc osob to "dzieci revolty", wtedy ok) |
Znowu następna osoba, która ma jakieś kompleksy na punkcie Revolty ?:/
bitrate40kbps - 2004-11-26, 12:25
LOL! o czym Ty do mnie rozmawiasz? jesli dla kogos rok temu to dawno, to chyba logiczne, ze punktem odniesienia moze byc tylko Revolta, czyz nie? proste jak w morde strzelil.
jesli ktos tu ma jakies kompleksy, to na pewno nie ja. nie widze w moim poscie niz zgryzliwego/krytycznego odnosnie Revolty i jej "dzieci"...no chyba ze Ty masz inne zdanie? wyjasnij mi o co Ci chodzi z tym "kompleksem Revolty", bo najwidoczniej nie wiem o co Ci chodzi. . .
Adam - 2004-11-26, 12:38
| bitrate40kbps napisał/a: | LOL! o czym Ty do mnie rozmawiasz? jesli dla kogos rok temu to dawno, to chyba logiczne, ze punktem odniesienia moze byc tylko Revolta, czyz nie? proste jak w morde strzelil.
jesli ktos tu ma jakies kompleksy, to na pewno nie ja. nie widze w moim poscie niz zgryzliwego/krytycznego odnosnie Revolty i jej "dzieci"...no chyba ze Ty masz inne zdanie? wyjasnij mi o co Ci chodzi z tym "kompleksem Revolty", bo najwidoczniej nie wiem o co Ci chodzi. . . |
Przeczytaj sobie posty z udziałem moszny to zobaczysz o co mi chodziło...
bitrate40kbps - 2004-11-26, 12:58
pfff
odpowiadales na MOJEGO posta, tak? tak
Mi - 2004-11-26, 13:07
spokoj chlopcy
jak wiadomo w wieku lat 15 rok to dlugi okres czasu... wic nie ma sensu sie czepiac...
King_Kschychooo - 2004-11-26, 20:34
a u mnie to bylo hyba gdzies pomiedzy respectem a gettem. byli goscmi jakiegos programu na dwojce i mowili o swoich teledyskach. nazwy programu nie pamietam no ale na takim zadupiu jak krosno i bez satelity to byl jedyny program w jakim mozna bylo mozna jakiekolwiek teledyski ogladnac w tym czasie.
ja-kaś - 2004-11-26, 23:18
SN pierwszy kontrakt? Nie wiem ale to chyba jakoś z Universalem nie?
Sweet - 2004-11-27, 11:51
Heheh no co ty heheheh
Jeju jak dobrze wspominam mooj 1 koncert z Łodzi ... Az miło wroocic do niego wspomnieniami
Damian666 - 2004-12-03, 10:08
moi pierwszy kontakt z sn byl na wakaciach w polsce.bylo to bardzo dziwne:
caly dzien padalo na dworze ,i mi sie bardzo nudzilo,bo nie wiedzialem co robic, kupilem sobie piwko no i zalanczylem tv,stacia viva polska.
pierwsze co widzialem byla jakas dziwna kobieta,chyba kasia kowalska albo take cos,nie wiem jak sie nazywa
a nastepny klip byl sweet noise feat. anna maria jopek - dmkjn
jak widzialem ten klip pierwszy ras,zafaszynowal mnie,byl to mix z rammstein,the prodigy,korn,wszystko........
ale mial swoie "ja" brzmil kompletnie inaczej,niz wszystko co slyszalem przet tym.w tym czasie nie suchalem zadnej polskiej muzyki.pojechalem do domu,ale chcialem sobie kupic ta plyte,ale jescze nie byla premiera dla clc.
jak bylem w domu,samias spac po dugjej drogi,zalaczylem komputer,i szukalem mp3 z dmkjn.
ale bylo mi to samalo,poszlem do media marktu,i zamuwilem sobie clc.miesac to trwalo,dosc dlugo,ale ten album mnie tak saskoczyl,ze jest do dzisjaj moja ulobiana plyta.
potem sobie szystkie plyty samowilem,getto,koniec wieku,a potem revolta,i jeszce pozniej woodstock 2003 dvd.
to byl mui pierwszy kontakt,potem zaczelem sluchac zespoly jak none,vader,albo peje i liroya(tak,slucham hip hop i metal ,ale tylko dobry hip hop)
rock on!!!!
KAPSYDA - 2004-12-10, 17:58
MI ZDARZAJĄ SIĘ DZIWNE PRZYPADKI, PODOBNO ZASZE CHODZĘ OKRĘŻNYMI DROGAMI PRZEZ CO MNI TRACĘ CZAS, ALE TAKA JEST JUŻ MA WŁAŚCIOŚĆ...
HO...
* KINEPOLIS (POZNAŃ- PREMIERA 'NIE BYŁO').
POTEM MERYTORYKA NAD PROJEKTEM (ETIUDĄ FILMOWĄ) W PODJĘTEJ (WTEDY) NA ŻYWCA DZIAŁALOŚCI (KATEGORIA DYSKURSU PROBLEMATYCZNEGO),POTRZEBOWALIŚMY CZŁOWIEKA PO PROSTU AUTENTYCZNEGO, POTEM NA PEWIEN CZAS- NIEKTÓRE DROGI STRACIŁY DLA MNIE SENS, CO WYNIKAŁO Z OGÓLNEGO CHAOSU ORAZ KOLEJNYCH OBRAZÓW DYSKURSYWNYCH...
DZISIAJ JEST JAK JEST.
nie pisz woielkimi literam - sprawia to wrazenie krzyku... dzieki:)
Mi
Nate - 2004-12-10, 20:44
heh pamiętam to Kinepolis...
nie ma to jak wspomnienia....
to już 2 lata Kapsyda!!!
Pquelim Ezzah - 2004-12-10, 23:12
Po raz pierwszy na...pogrzebie mojej mamy. To był DMKJN, potem skur**el. Zew. Pierwszy znak. Człowiek odkrywał wszystko na nowo. Niestety, CLC szybko zniknął mi z domu, i bywało różnie. Mało interesował mnie wtedy rock, tym bardziej coś "harded". Następne lata to szukanie drogi przez życie. Pierwszą lepszą ścieżką był znów CLC i "Patrz" - do dziś jest jak szkic mapy, wyznacza orientacyjne punkty. Choć trochę wcześniej był SOAD(respect - "silent my boys, I've got no choose..." - właśnie leci w wieży), to jednak Wyście pokazali mi prawdziwą definicję wyrażenia "wartościowa muzyka". "Revolta to środkowy palec pokazany polskiemu <<szołbiznesowi>>..." Z zaszczytem wyciągnęłem go razem z Wami. Był jeszcze KAT(rspct), jako dodatkowa ścieżka w psychodeliczną otchłań labilności, ale akurat wtedy życie nabierało sensu. "Ghetto" - i wszystko jasne. Potem jazda dowolna - Offspring, MM, Tool; w międzyczasie "niemiecki obóz zagłady"(made in my brother) powędrował do kumpla - i nie wrócił. Zjechałem na "hardest" - CoF, Beh, Vader, DB, aż w końcu dorwałem mp3(illegal, sorry) z KW. Przypomniał mi się "bruk" i cała reszta. Kupno odkładałem kilka razy. Teraz rozpakowuje paczke z symbolic.pl(bluza, koszluki), wczoraj dostałem Ghetto + KW z merlina. Dzięki, że jesteście. Ave
noisered - 2004-12-13, 15:41
hmmm...było to zaraz po wypuszczeniu na rynek CLC.... Pierwszy kawałek jaki dotarł do mojej głowy to
"Dzisiaj mnie....." , zaraz po nim leciały jeszcze ze dwa ...teraz nie pamietam dokladnie jakie to były.... była to audycja METAL HAMMER SHOW w radiu Białystok. Oprócz kawałków leciał także wywiad. W pierwszym momencie nie zawróciła mną ta muza, ale później ....jak co jakiś czas leciały kawałki z CLC tu i tam, zacząłęm na nowo odkrywać SN..... dodatkowo jakiś czas potem odbył sie koncert w BIAŁYM.... po którym do dzisiaj mam świetne wspomnienia
Z moim kumplem było pdobnie...jak mu załączyłem muze SN nie był do niej przekonany, ale jak go zostawiłem na kilka tygodni z dorobkiem SN to sie przekonał do ich w 100%
Dzisiaj siedze w całej dyskografii SN...w pewnym momencie wciągneło mnie to bez reszty... i tak to trwa do dzisiaj
w kazdym razie...niezależnie od tego jaką drogę wybiorą zawsze bede z nimi !!
Nate - 2004-12-13, 18:29
ja pamiętam to jak dziś...
włączam radiostację i słyszę "Gdzie jesteś", totalny szok, czystość i szczerość przekazu.
szybko włączam kasetę i nagrywam to co słyszę, kiedy kończy się utwór ktoś mówi: To Sweet Noise
później wszystko toczy się dalej..........
szybko i bez kontroli...
KAPSYDA - 2004-12-13, 19:47
| Nate napisał/a: | heh pamiętam to Kinepolis...
nie ma to jak wspomnienia....
to już 2 lata Kapsyda!!! |
Hej Nate!
Widzę, że pamiętasz rocznice. W zasadzie to dobrze. Zastanawiam się teraz czy wszystko pozostało poza 'dobrze' wyszło dobrze...
sorry za degrengoladę...
pozdrawiam
[ Dodano: 2004-12-13, 19:49 ]
wiecie, że przez dzięki mojemu karkołomnemu podejściu (ogólnemu) w błyskawicznym czasie nauczyłam sie tekstów z CLC i R...
[ Dodano: 2004-12-13, 19:54 ]
| Nate napisał/a: | ja pamiętam to jak dziś...
włączam radiostację i słyszę "Gdzie jesteś", totalny szok, czystość i szczerość przekazu.
szybko włączam kasetę i nagrywam to co słyszę, kiedy kończy się utwór ktoś mówi: To Sweet Noise
później wszystko toczy się dalej..........
szybko i bez kontroli... |
z tą radiostacją to nwes?
chyba trzeba zaczynać konstatacje słowne...
westa - 2004-12-13, 20:13
No wlasnie - wielu ludzi pierwszy kontakt z Czasem Ludzi Cienia miało dzieki Radiostacji - power play Dzisiaj Mnie Kochasz... i nieoficjalmy powerplay skur**el Szok byl, szczegolnie zanim plyta wyszla i Wood byl.
Krze - 2004-12-14, 00:05
Ehhh... pamiętam jakby to było wczoraj...krótko po północy któregoś dnia niedługo po premierze płyty włączyłem Vive Pl, patrzę, a tam jakiś dziwny teledysk leci. TV był zrobiony cicho, więc nie słyszałem wyraźnie tekstu, tylko muzykę a i to niezbyt. Jednak teledysk mi się podobał i pomyślałem: "szkoda, że polskie zespoły tak nie grają i nie robią takich klipów". Potem weszła końcówka teledysku, krzyk Glacy "Słyszałem te słowa sto tysięcy razy...", nazwa teledysku, zespołu i albumu, a moja szczęka gdzieś się po podłodze walała...
Najlepsze było potem - kupiłem alboom CLC, włączyłem na noc żeby posłuchac przed zaśnięciem. Zasnąłem. Budzę się - i mam 40 stopni gorączki... wtedy ich naprawdę polubiłem
aNgeLaa - 2004-12-15, 19:30
Pierwsze zetkniecie z SN?
w tv zobaczylam teledysk to DMKJN i poprostu oniemialam... Poprostu bylam w szoku, ze jakas polska grupa potrafi tak grac i wogule te slowa
Zaczelam szukac plyty SN znalazlam, przeslluchalam i oszalalam na ich punkce w pozytywnym tego slowa znaczeniu.
GoChA - 2004-12-15, 21:56
pierwszy kontakt hmmmmm... nie pamietam kiedy to już było ale bodajże na VIVIE POLSKIEJ był prgram z SN. Nie weim dokladnie czy to bylo na Vivie ale cos mi sie tak kojarzy. były tam emitowane różne teledyski SN. Najbardziej spodobał mi sie DMKJN pomyśałam: nareszcie cos w tej muzyce. Słowa były takie prawdziwe ze siedziałam jak wryta i gapilam sie jak głupia w ekran i tlyko siąkłam jak gąbka słowa...
Andziulek - 2004-12-17, 09:51
hmmm...widze,ze wiekszosc z forumowicz to jeszcze mlodzi wyjadacze...i jednak sprawdzila sie teoria lansowana przez mojego znajomego ze najwiekasza popularnosc zdobyl Sn plyta Revolta...no i dobrze nawiasem mowiac...niech sie poszerza grono milosnikow...to i chlopaki beda wiecej zarabiac;)- to tak na marginesie...
a wracajac do tematu...looo...jak sobie przypomnie kiedy to bylo...to az sie sama boje...jaka ja wtedy bylam mloda...jeszcze plyty kompaktowe byly w takich cenach,ze nie niewielu bylo na nie stac...bynajmniej w mojej okolicy(pochodze z Bytomia)...takze pierwsza przyjemnosc przesluchania plyty Rispect mialam na jakiejsc szkolnej wycieczce to tak gdzies przypada na 1995 lub 1996 rok...bo chyba tak byla wydana ta plyta...no Kamien wtedy mnie urzekl...wrecz zakochalam sie w Sn...no i tak sie wlasnie zaczelo...pozniej bylo Ghetto.. z niesamowitym kawalkiem Mamo...a Koniec Wieku mam z tego pierwszego "rzutu" (unikatowe zreszta)...ktore ma pomylona kolejnosc kawalkow?? ciekawe ilu z z was ma to samo wydanie:D.... A Revolta...coz...mialam na poczatku negatywny stosunek do tego dziela,ale jednak wystarczylo jednop przesluchanie i znow me uczucia odnowily sie jak i nie poglebily jeszcze...
takze to ok9 lat trwa ma milosc do Sn..i chyba nigdy jej nie zapomne
pozdrawiam,
Anka
Darth Kion - 2004-12-17, 13:15
Ja nie jestem mlodym wyjadaczem Revolty, bardziej Cienia. Cholera choc trzy razy dluzej ode mnie sluchasz, bo ja chyba od przelomu 01/02 roku mialem wtedy zaledwie 13 lat to milo wspominam tamte czasy. Bowiem od Sn zaczal sie bunt
Andziulek - 2004-12-17, 13:33
ehhh....nie zapomnij ze jestem 7lat od ciebie starsza,wiec poczatek mojej przygody z SN tez przypada tak mniej wiecej na 12/13 rok zycia;)...
westa - 2004-12-17, 14:03
Ode mnie tylko 2 lata jestes starsza Andziulku, a ja slucham SN dopiero od 2002 roku Bynajmniej nie jest to dla mnie zaden wstyd, bo to po prostu byla i nadal jest TA plyta
Andziulek - 2004-12-17, 18:04
ojejku Westa,ale ja nie mailam zamiaru nikogo obrazac,ani ganic za to ,od kiedy sluchaja Sn...oki...ja mialam to szczescie,ze kumpel dal mi juz pierwszy ich album do przesluchania..gdyby nie on to tez pewnie zaczelabym ich luchac dopiero po DMKJN a moze i wogole...:/...nawet...
ja sie bardzo ciesze,ze co raz wiecej zwolennikow ma muza SN...naprawde...to ze nie ukrywam czuje sie staro na tym forum to juz inna sprawa...
Mi - 2004-12-17, 22:35
czemu??? boruta tez marudzi ze sie staro czuje, ale on ma 32 lata wiec jest pewna roznica wieku
ja sie juz przyzwyczailam do fanow np. huntera w wieku 37 lat wqiec mnie to rybka, mozna miec i 50 i byc swietnym kumplem, podwjrzewam
Andziulek - 2004-12-17, 22:39
ah Mi oczywiscie ze masz absolutna racje...
a ja wcale nie mowie,ze mi tu zle,nawet w pierwszysch dniach mego pobytu tu nie zauwazylam wieku forumowiczow...ale jak juz do mnie to dotarlo,to uswiadomilam sobie ile to juz lat minelo...jak sie bardzo zmienilam od czasu kiedy mialam 13 lat<rozmarzony>
zwierzak - 2004-12-17, 23:31
Tak Andziulek. Stara dupa z ciebie. Jestes 5 dni starsza ode mnie
Oczywiscie zart. Nie moiwac o tym, ze wiek wcale nie jest najwazniejszy.
Andziulek - 2004-12-17, 23:36
no tak zwierzak! najlepiej to mnie juz na emeryture wyslij..ale nie ma tego zlego..bede pierwsza emerytka fanka sweetow
zwierzak - 2004-12-17, 23:52
Zmartwie cie, bo jest kilka osob starszych od ciebie
Mi - 2004-12-18, 00:02
ej, miski, zaraz skasuje tego radosnego offtopa wracac do tematu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Andziulek - 2004-12-18, 00:15
MIIIIiiiiii wiedzialam ze to powiesz...juz sie nie moglam doczekac....:D:D:D:D:D...oki juz koncze
a wracajac do tematu to bylam na wycieczce chyba w Szczyrku,a moze w Bielsku-bialej...;)
putin - 2004-12-27, 15:59
Sweet Noise usłyszałem po raz pierwszy w trójce, w Minimax'ie przed wydaniem CLC spodobało mi się i porostu zacząłem słuchać tego znakomitego zespołu w czy trwam do dziś
ZwierZ - 2005-01-05, 01:38
cos ze SN znalem juz wczesniej duzo przed CLC ,ale to bylo raczej takie powierzchowne znanie na zasadzie "taki zespol gdzies tam istnieje", a dopiero na krotko (jakies pol roku lub troche wiecej) przed CLC (a raczej przed singlem DMKJN) dotarl do mnie "Koniec wieku" i byl czesto puszczany a muza polubiona , a od CLC to juz na calego SN , tak wiec typowo "pierwszego razu" to nie pamietam i jakos tak nie mialem , info o SN docieralo powoli ,az w koncu trafilo mnie
czarnuch - 2005-01-05, 10:23
oj tak nasza znajmość wśród wiekszosci przypadków z sn pojawiła sie wraz z cLc....ale gdy sie przesłucha wczesniejsze albumy to az włosy wyrywać czemu się wcześniej o tym nie słyszało!!!! ach...ta polska branża (nie)muzyczna
zwierzak - 2005-01-05, 10:35
Kto nie znal ten nie znal A branza muzyczna jaka jest taka jest, ale SN wcale nie bylo wczesniej az tak niszowym zespolem zeby nie bylo o nich slychac. Ich teledyski lecialy nawet w telewizji publicznej.
emoric - 2005-01-07, 09:44
o Sweet Noise slyszalem juz dawno dawno tzn. wiedzialem ze graja sobie tam jakis metal i jest fajnie ale z ich tworczoscia nie mialem bezposredniego kontaktu i tak naprawde to nie wiedzialem jak brzmia ALE... pewnego dnia jakos przed premiera CLC przyszedl do mnie kumpel i mowi ze slyszal w radiu swietny kawalek kapeli co sie Sweet Noise zowie, a ja mu na to (jak na lato) ze slyszalem o nich le blizej nie znam, a ten mi ze zarabiste. dopiero po kilku dniach zobaczylem na vivie teledysk do DMKJN i zostalem oszolomiony. pozniej zdobylem album CLC i zaczalem sie w nich zasluchiwac, interesowac ich pogladami i wczesniejsza tworczoscia... i tak narodzilem sie dla Sweet Noise
Kajka - 2005-01-11, 21:51
pierwszy raz uslyszalam sn przed woodstockiem 2001. kumpel puscil mi bruk a potem..... zabral na woodstock i dokladnie, ladnie pieknie uslyszalam, zobaczylam sn i sie zakochalam
Furia - 2005-01-16, 20:54
pierwszy raz z SN hehe kolega mi przyniósł, już nei pamiętam co to był za utwór, włązył do otwarzacza i kazał posłuchać, hehe zareagowałam szerokim uśmiechem na twarzy i do dzis jak usłysze SN nasrrój mi sie poprawia
Andziulek - 2005-01-17, 00:01
| zwierzak napisał/a: | Kto nie znal ten nie znal A branza muzyczna jaka jest taka jest, ale SN wcale nie bylo wczesniej az tak niszowym zespolem zeby nie bylo o nich slychac. Ich teledyski lecialy nawet w telewizji publicznej. |
nie mam pojecia jak sie tu cytuje no ale oki;)...chcialam nawiazac do teledyskow w TVP...to fakt byl kiedys taki probgram...tylkorock sie nazywal,czy jakos tak...oj nie pamietam to juz tak dawno bylo(nie wiem nawet gdzie indeks posialam a co dopiero nazw programu pamietac)w kazdym razie na dwojce ta audycja miala miejsce...i tam bardzo czesto bruk lecial...nb. nie wiem czy mieliscie okazje ale SN pojawial sie przez pewien czas nawet na Vivie niemieckiej...
Anka
E.v.E. - 2005-01-20, 20:15
Ja SN pierwszy raz zobaczylam na transmisji z Yachow 2002 ,ale wtedy nie zwrocilam na nich uwagi....Wszystko tak naprawde sie zaczelo gdy w grudniu 2002 uslyszalam DMKJN Potem bylo Nie Bylo ,kupno CLC, koncerty....itd
zwierzak - 2005-01-20, 20:23
| E.v.E. napisał/a: | Potem bylo Nie Bylo |
To w koncu bylo czy nie bylo
Garion - 2005-01-23, 21:15
eh mlodziezy widze ze chyba stary juz jestem
pierwszy koncert to jarocin 94 czyli jeszcze przed wydaniem respectu, wczesniej mialem jakies przegrywane nagrania rozchodzace sie dziwnymi drogami po poznaniu w tym utwor Dignity, jakosc byla koszmarna ale cale liceum sie tym jaralo wtedy tez mialem okazje poznac piotra, potem jeszcze bylo wiele koncertow, az po czasy wspolczesne, revolta jestem troche zdziwiony ale coz prawa rynku, ja pozostane przy starych plytach, a moze kiedys zespol sobie przypomni o starych czasach
Rogal - 2005-02-03, 20:51
ja pierwszy raz w życiu usłyszałem Sweet Noise na Vivie Polska. Był to kawałek "Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz". Teledysk i wogóle wszystko rozwaliło mnie totalnie... później w szkole przez cały miesiąc rysowałem maski X na lekcjach
Dorotka - 2005-02-04, 03:05
Sweet Noise slyszalam juz gdy wydali pierwszysingiel,jednak pokochalam za "bruk"-rozbroil mnie
Gloria - 2005-02-04, 13:17
a moja historia jest taka Moj kolega mial ( i ma do tej pory ) tatuaz Sweet Noise zaciekawiona zaczelam go wypytywac o ten zespol i tak siedzielismy w zaciemnionym okopconym barze , na dworze byla straszliwa zima . Opowiadal mi jak byl na przystanku i poznal dzieki swojemu tatuazowi zespol i w tym momecie bardziej chwycilo mnie jacy to ludzie niz muzyka Cudownie ich wspominal i przez moja ciekawosc do tych ludzi siegnelam do muzyki
Sana - 2005-02-08, 19:51
Ja Sweet Noise po raz pierwszy usłyszałąm i zobaczyłam na MTV Odrazu ich pokochałam
wiktor - 2005-03-21, 19:22
no ja to niemam takich doswiadczen jak tu niektorzy pisza np. ze ich spotkali itp. ja poprostu ogladalem sobie program w ktorym to puszczali rockowe i metalowe piosenki. i nagle olsnienie!!! super teledysk do piosenki N.U.E.R.H.A . bardzo mi sie spodobala ta muza i kupilem CLC a wtedy to juz odlot!!!! było to jakies 2 lata temu.
PePe - 2005-03-21, 23:56
Wood 2001... Siedzę "nieco" zdołowany... Na telebimie gość z czerwonymi piórami... Skądś go znam... No to lece, pogo dobre na doła... Zanim wbiegłem w tłum na telebimie zobaczyłem X'a... Ale zajebista maska... DMKJN, skur**el, Z głębi siebie... Wiedziałem, że po koncercie trzeba zacząć szukać płyt...
Tu pierwszy raz spotkałem Piotra, po skoku ze sceny. Było dramatycznie jak się widziało plac wyłożony ciałami. Później dopadłem G jak go eskortowali niebiescy. Wyjeb... Przenieśli go przez barierki. Tam padł na kolana, zatrzepał włosami. Piątka. Kilka słów, podziękowań. Od niego i od nas.
4 lata mineły, a ja nadal uwielbiam ich albumy.
Po prostu słodki hałas.
sOkO_ona - 2005-03-22, 14:55 Temat postu: :D:D ja niestety t z ani uich spotkałam ani nic z tych rzczy ( a w sume szkoda ) kiedć w Tv zalookalam JTD przyznam niezabardzo mi siem spodobał peje znałam ale tego pana z erwonymi włosami nie :Dwięc poszperałam w necie posciągąłma pisoenki, spodobało sie i teraz w głośniczkach leci większość utorków SN
Mi - 2005-03-23, 11:18 Temat postu: Re: :D:D
| sOkO_ona napisał/a: | ja niestety t z ani uich spotkałam ani nic z tych rzczy ( a w sume szkoda ) kiedć w Tv zalookalam JTD przyznam niezabardzo mi siem spodobał peje znałam ale tego pana z erwonymi włosami nie :Dwięc poszperałam w necie posciągąłma pisoenki, spodobało sie i teraz w głośniczkach leci większość utorków SN |
jak ich sluchasz to moze bys tak sie nie chwalila tym sciaganiem z netu ????
szacunek dla artysty, fukk
sOkO_ona - 2005-03-23, 16:14 Temat postu: :):):) ee ok uJmijmy to inaczej "usłyszałam jeszcze kilka ich piosenek przypadli mi do gustu i w głośnikach lec większość Sn :D: :D
endrjuuu - 2005-03-28, 00:35 Temat postu: Pamiętam jak by to było dziś.... Pierwszy raz usłyszałem sweet noise w dwójce, kiedyś tam był taki program popołudniu gdzie zawsze puszczano nowe polskie teledyski i mój straszy brat zawsze to oglądał i ja czasem też. Pewnego dnia w tym własśnie programie (nie pamiętam jego nazwy) poleciał sweet noise "Bruk"...i wtedy z tej piosenki zapamiętałem dwie rzeczy (które do dzis kojarzą mi sie ze sn): ludzi tarzających sie w błocie i słowa "otworzyłem sie przed przyjaciółmi, przyjaciele mnie sprzedali", moim zdaniem jeden z lepszych tekstów sweet noise (obok "patrz")...to były czasy...
GANDZIA - 2005-03-28, 13:31
Pierwszy raz gdy usłyszałam było to przeskakiwanie po kanałach muzycznych.Pierwszym kanałem była VIVA POLSKA i tam właśnie szła piosenka SN.Napoczątku nie zainteresowało mnie to.Szukałam dalej jakiś fajnych piosenek.Niestety nic nie było tzn było ale jakiś ścierwo ;)Wróciłam na VIVE.Piosenka dalej szła.Mam taki nawyk że daje VIVE głosniej , bo to tam zazwyczaj leci jakaś fajna piosenka.No wiec przygłośniłam TV(był to początek piosenki SN więc trzeba było poczekac ale ok )Ta piosena sobie leci , a ja poszłam do kuchni herbatke se zrobić.Stoje w kuchni i się wsłuchuje w tą piosenke.Coraz bardziej mi się nakreca-zaczyna mi sie podobać Gdy już czajnik się wyłączył zalałam herbatke i wróciłam do pokoju.Niestety piosenka już się skończyła.Trochę potem żałowałam iż nie ogladałam tego teledysku."No trudno..."-pomyslałam sobie...
Tydzień później na VIVIE sedł taki program z wybranym artystą lub zespołem.Tak-właśnie wtedy był Sweet Noise.Cała dysko grafia z teledysków Już przy trzeciej piosence to mi się wkręciło(a ich chyba wszystkich było około 15)Leci już chyba 8 piosenka z tej dyskografii (piosenk DMKJN) Nagle wraca moja siostra.Totalna załamka.Ona chce ogladać jakiś tam film na TVN.Mówię jej"Zaczekać zaraz to sie skończy i będziesz se ogladać!!"Niestety nie wyszło.Zabrała mi pilota i sie skończyło.Przez 2 dni śpiewałam sobie szeptem DMKJN.Od tego nigdzie nie słyszałam SN w TV
Moja siostra słuchała wtedy TYLKO hip-hopu.Iż jest ona strasza nie miałam nic do gadania i musiałam słuchać tego co ona.Wiec o rocku nie było mowy.Jakieś 2 lata temu byłam tak zwaną ZIOMÓWĄ.Znudziło mi się to.Poprostu każdy był taki sam.Słuchał tego samego.Totalna porażka.
Pojechałam pewnego razu do Czarnej Białostockiej(woj.podlaskie -20 km od Białegostoku) do mojego brata iotecznego Daniela.Byli wtedy u niego koledzy - Paweł i Wojtek.To co leciało z głośników było mi dosyć znajome.Było to DMKJN Od tamtej pory częściej słyszałam gdzieś SN.Było BOSKO Po weekendzie wróciłam do domQ.Włączyłam tradycyjnie VIVE PL.Byłam z siostrą w pokoju.Leciała piosenka - Peja"Głucha noc"Lubiłam ta piosenkę moja siostra zresztą też.To był i wsumie nadal jest fajny h-howiec który dobrze śpiewa.Oczywiście ja i moja siostra Monika zaczęłyśmy śpiewać refreny i przy tym się bujac jak to w hh.Następną piosenką była taka - Sweet Noise i Peja"Jeden taki dzień" Nie słyszałam jej jeszcze więc siedziałam cicho i słuchałam.BYŁA BOSKA :D Nauczyłam sie jej śpiewać i cały czas śpiewałam "Jestem dla Was celem doskonałym.Jestem dla Ciebie celem doskonałym.Jak bardzo chcesz bym odszedł.Jak bardzo chcesz bym zniknął...itd"
Przez rok miałam powiedzmy przerwe.Nie słyszałam SN.Mój brat i jego koledzy wkręcili mnie z samego początku na LINKIN PARK.Zdobyłam ich 2 płytki(Meteora i Hybrid Teory)Po jakimś czasie znowu jade do brata.Tym razem doszedł Rammstein.Oczywiście też mi sie spodobał.HH już mniej mi się podobał.Ponieważ ten metal,rock i numetal było czymś nowym.Po rammsteinie doszedł KAT.Z katem króciutko trzymałam.Bo zabroniono mi tego słuchać.Wsumie nie żałuje
Niedawno do mojego brata przyjechał jego kuzyn.Chciałam mieć bardzo kilka piosenek SN.Zapytałam się na początku kolegi Pawła czy ma je.Oczywiście miał ale nie na kompie wiec nie miałby jak przesłać dla mnie.Okazało się że ten kuzyn ma płyty SN.Moja buźka wygladała wtedy tak : .Pożyczyłam od niego te płyty ( revolta i czas ludzi cienia )Treaz se od niego przegrałam i cały czas tego słucham... :DJestem z siebie zadowolona
Adam - 2005-04-02, 20:04
| GANDZIA napisał/a: |
Moja siostra słuchała wtedy TYLKO hip-hopu.Iż jest ona strasza nie miałam nic do gadania i musiałam słuchać tego co ona.Wiec o rocku nie było mowy.Jakieś 2 lata temu byłam tak zwaną ZIOMÓWĄ.Znudziło mi się to.Poprostu każdy był taki sam.Słuchał tego samego.Totalna porażka.
|
Dlaczego podporządkowywałaś się do siostry ? To że jest starsza tzn. że musisz sluchac tego co ona ?? Katowala cie za to, ze czego innego chcialas sluchac czy jak ? dziwne...
GANDZIA - 2005-04-02, 20:37
niestety tak ...
sOkO_ona - 2005-04-02, 22:05 Temat postu: ........................ jak bylam mała też słcuhałam takej muzy jak brat hmm teraz dziwi sie, ostatnio powedizał " taka dziewczyna jak typ powinna sluchać pokojnej muzyki" heh dobrze żę poszłam w swoją strone
NieznajomA - 2005-04-03, 21:21
Jeśli o mnie chodzi to pierwszy raz usłyszałam SN na Woodzie. Od razu mi sie spodobało - super muza, teksty powalające i wogóle wielkie show. Po koncercie szczerze mówiąc zapomniałam o nich.
Jednak kilka dni później ogladałam w TV jakiś program. Byli zaproszeni różni goście. I patrze siedzi jakiś facet w czerwonych włosach...dopiero po jakimś czasie skojarzyłam, że to ON, ten sam który dał tak świetny koncert na PW. Wszystko co mówił było dokladnie przemyślane, mądre i z większoscią jego wypowiedzi zgadzalam sie.
Później tylko zakupiłam płytke i tak zostało...
Onyx1 - 2005-04-10, 14:20 Temat postu: Pierwszy raz.. Pierwszy raz przeczytałem o Sweet Noise w "Bravo Gerl" w rubryce "Czysty skandynawski Powermetal". Potem usłyszałem piosenke"..czy mam być twardy jak bruk..." na pielgrzymce do Czestochowy (proboszcz cały czas puszczał)... no i potem pożyczyłem od kupla SATANIC METALOWCA (słuchajacego takiej że muzyki przegrywaną kasete....no i zabierałem sie na koncerty......pamietam tych czarnych, czarnych ludzi.. w cieżkich brudnych czarnych butach.... brr.... czysty szatanizm...
ale teraz to ja jestem fanem Sweet Noise...
ostatnio zamieniłem moje buty żelazka na glany
i chodze na czarno ubrany z koszulką sweet noise....
w prawdzie wolę słuchac "Bojs" (moja ulubiona piosenka to "jestes szalona"...
ale i tak nikomu o tym nie mówie.....
w koncu jestem METALEM!!!!
aaaaaaaa!
METAL RULEZ
PS:Teraz już jestem twardy jak bruk.....
Dziekuje za wysłuchanie, życze miłej rozmowy jeszcze
[ Dodano: 2005-04-10, 14:22 ]
pozdr. dla "longasa"
westa - 2005-04-10, 14:32
Koleś jesteś żałosny, żal mi dupe ściska jak czytam twoje ubogie słowa Pompuj rower dla szatana
Onyx1 - 2005-04-10, 14:36 Temat postu: satan szatan-wszechmogącym, sam sobie napompuje
[ Dodano: 2005-04-10, 14:36 ]
zapytaj Glacy...
olusnz - 2005-04-10, 15:01
A podobno prawdziwych buraków już niema
Onyx1 zapisz się lepiej do LPR i pobaw się z Romanem w prawdziwych polaków
Adam - 2005-04-11, 01:54
Onyx1 żałosne te twoje teksciki =.=...żal mi takich ludzi, myślą, że są śmieszni =.=
Sweet - 2005-04-11, 19:56
Cisza nie kłoocic cie ...ale zgadzam sie z przedmowca ...
_M_W_ - 2005-04-11, 20:48
no to przejdżmy od słów do czynów
longas - 2005-04-11, 20:54
oj, bo bede kasowac posty nie na temat....
Rija - 2005-04-16, 21:59
Moja znajomość ze Sweet Noise zaczęła się 8-9 lat temu wraz z pierwszą miłością, od której dostałam jakąś kasetę. Potem zmieniali się faceci i zmieniało się moje zamiłowanie do muzy. Po paru latach przerwy SN pojawił się całkiem przypadkowo w moim życiu i oczywiście związane to było z kolejnym fajnym facetem, który stanął na mojej drodze I tak jest do dziś... Podwójnie miło.
Onyx1 - masz zaiste fantazję ułańską. Respect za poczucie humoru
nerv_inc - 2005-05-05, 19:34
Ja też jestem "dzieckiem Revolty" i nie uznaję tego za coś złego - w końcu od czegoś trzeba zacząć... kiedyś zdarzyło mi się ujrzeć teledysk "Bruk" ale wtedy siedziałem w klimatach "disco-klepisko" więc nie za bardzo się tym zainteresowałem. Potem nastąpiła zmiana na prawidłowe Zobaczyłem teledysk z Peją, później zawładnęło mną "Nie było" z Edytą, tak, że nabyłem "Revoltę"...
Mahtab - 2005-05-11, 22:14
O istnieniu wiedziłam już dawno, ale na bliższy kontakt zdecydowałam sie w 2002 roku. Było wówczas bardzo sympatycznie, młodzieńczy bunt i takie tam... Sentyment mam.
lishtot - 2005-08-09, 22:46
Witam wszystkich! sorry za mój poslki, ja ne jestem polakiem. mnie interesuje teksty jednego kaławka, jestem pewien wy wiedzieci tego - to jest (jak ja wiem) sweet noise,peja slums attack "ile jeszcze"... możecie mnie pomóc?
longas - 2005-08-10, 00:16
http://www.sweetnoise.one...topic.php?t=300
tam gdzie jest (...) - nie mozna zrozumieć tekstu
| Kod: | | Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować |
lishtot - 2005-08-10, 20:33
ooo, DZIĘKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
w ogult je nie lubię taką muzykę, raczej słucham metala, ale to jest zajebisty!
tharfin - 2005-08-10, 22:55
Na Vivie Poslkiej sięs potkałem, a jak było z nimi Personality, to trafiałem zawsze na Nie było, które kończyło ten program...
KaSiaaaa - 2005-08-10, 23:33
Jak sobie przypomne pierwsze spotkanie ze Sweet Noise..mhhmmmm I pierwsza rozmowe przez tel z Sylwia, a potem na zywo mhmmm
Jako pierwsza poznalam Sylwie Najpierw zadzwonilam i chyba zaskoczylam tym co powiedzialam, mialam wrazenie, ze byla zdenerwowana hyh Potem Sweet mnie do niej zaciagnela i ten pierwszy stres czy pozwoli... hihi Stres pozostal do dzisiaj...hihi
Z Glaca, to mnie Mi zapoznala...wtedy to Ona gadala, Piotr sluchal i patrzyl, a ja zaniemowilam i tylko iskierki w oczach blyszczaly
Magic...hahaha...szlam do biura w Stodole i On wyszedl raptem z korytarza, gadal przez tel. Dla mnie sie buzia otworzyla o tak i patrzylam w Niego jak w malowane wrota Raptem podniosl glowe i powiedzial 'czesc', a ja wydukalam 'h-ee-j' Nie pamietam jak w tym szoku doszlam do biura
Tey...ale sie rozmarzylam hehe...na wspominanie mnie wzielo Ale fajnie tak sobie powspominac to co mile
Mi - 2005-08-11, 12:08
hehehe, do konca zycie nie zapomne jak sie kasia zapierala ze ona nigdzie nie idzie zadnego glacy poznac hehehehe :D:D
a potem malo sie nie poplakala ze szczescia
KaSiaaaa - 2005-08-11, 16:23
| Mi napisał/a: | | kasia zapierala ze ona nigdzie nie idzie zadnego glacy poznac |
Buhaahhaha Normalnie pamietam jak dzis! Jeszcze mi tak bylo glupio jak Mi wbiegla do sali gdzie rozpoczynala sie proba i zobaczyla Glace, zaczela biec do niego i machac rekami, krzyczec i wogole, a ja nie wiedzialam co robic, w ktora strone uciekac hehehe
Mi ;*
Guldur - 2005-09-13, 18:30
mój pierwszy raz..1997 jakoś kwiecień.. nie maj to był i było pieknie - pierwsza stała dziewczyna która mi dała płytę SN do posłuchania a potem już nic innego długo nie słuchałem nawet swoich ukochanych dorsów odstawiłem a dziadek Joe Cocker poszedł prawie całkowicie w odstawkę smutne ale zawsze jak go słysze w radio albo w tv to mam łezkę
więc z każdą nową płytą mam nowego chopla i tak juz od 8 latek i oby jak najdłużej i zawsze
a największą niespodzianką i prezentem był koncert w spodku - mój jedyny - pojechałem na black sabbath i nie miałem juz siły na nich bo całą energie spożytkowałem na SN którzy wyszli niespodziewanie w zamian za kogoś tam nigdy tego nie zapomnę jak stałem pod samą sceną i.. byłem bogiem..
Amen[Hans eXit] - 2005-10-06, 10:29
Mój pierwszys... - dość dużo latek temu, mój starszy brat Tukan miał kasetkę Getto. Młodziutki byłem i jeszcze takiej muzyki nie słuchałem, co najwyżej jakiś delikatny punkrock(kiedy już skończyłem z disco polo ). Ale dobrze zapamiętałem klip Bruk z tvp.
W roku 2001 ten sam mój brat i jeszcze jeden wrócili z Woodstocku i powiedzieli, ze Sweet Noise zagrało najlepiej ze wszystkich. W tych czasach już słuchałem starszych płyt SN.
Potem nadszedł rok 2002. Zobaczyłem jeden kawałek z Woodstocku. "Jesteś". Dziwny mi się wydawał, ale fajny. Zobaczyłem klip "Dzisiaj mnie kochasz jutro neinawidzisz". TO BYŁO COŚ!
I we wrześniu, pamiętam dobrze, w Krośnie, kupiłem kastetę CLC. Od tamtej pory słuchałem jej nałogowo codziennie przez ok. 9 miesięcy
Póżniej internet, NoiserClub, forum, kontakty, NN... Całe moje życie połączone z SN.
eyzee - 2005-10-08, 21:41
Cóż... U mnie to było na tyle dziwnie, że dawno bardzo widziałam klip do DMKJN. Miałam 10-11 lat. Spodobało mi nawet, ale nie zdążyłam zapamiętać nazwy kapeli i jakoś zapomniałam o tym. Aż pewnego pięknego dnia szperałam w płytach mojego brata i znalazłam Getto. Puściłam kilka kawałków i zakochałam się! Dopiero po pewnym czasie zakapowałam, że to ta sama kapelka
emixx - 2005-10-17, 20:38
ktoregoś dnia qmpel zadał mi płyte SN i któregoś dnia (po inhalacji:) ułyszałem "jeszcze..?" bardzo spodobała mi sie cała gra SN nie słyszałem wcześniej czegoś takiego ci ludzie po prosu potrafią grać!!
Grigor - 2005-10-19, 21:17
Mój pierwszy raz hehe. Niepamiętam kiedy to było, gdyż było to dawno. Wiem tylko, że 1 piosenką którą słyszałem z repertuału SN był "Bruk". I właśnie tak to się zaczęło.
dawron - 2005-10-20, 16:14
U mnie podobnie pierwsze kawalki które slyszlaem to byly : Ghetto , Bruk , Wyżej (ten mi sie najbardziej spodobal) . Potem uzbieralem kase kupilem plytki i slucham do dzis:P
IVI4n!aK - 2005-10-31, 17:43
siedzialem przy kompie w swoim pokoju i uslyszalem jak w kuchni leci dzisiaj mnie kochasz.. no to lece do kuchni zeby zobaczyc jaki to zespol gra i co to za piosenka ...bo mi sie zaje... bardzo podobalo. no i oczywiscie jak zawsze w takiej sytuacji nie podali nic, wiec musialem przez 2 tygodnie sie meczyc zeby sie dowiedziec kto to gra no i sie zaczelo <peace>
mamuska1994 - 2006-06-13, 21:01 Temat postu: na imprezce Kiedys na imprezie puscili piosenke w imię boga. gdy uslyszalem to bylem troche oniesmielony gdyz sluchalem wtedy jeszcze hip=hopu ale przypadlo mi to do gustu i od razu zapytalem co to za zespól DJ[mojego kumpla] to bylo dobre ale gdy zainteresowalem sie bardziej SN to ujrzalem Czas ludzi cienia i moją ulubiona piosenke N.U.E.R.H.A. i stwierdzilem ze to najlepszy zespół!SN góra
EDIT
Ortografia nie gryzie
Przemek - 2006-08-12, 22:53 Temat postu: Początek Ja SN zauważyłem przypadkiem. Pewnego nudnego dnia penetrowałem po kolei wszystkie kanały telewizyjne. W tym czasie na Polsacie zaczynał się program Hitmania. Ujrzałem pewnego gościa z czerwonymi włosami i stojącą obok czarną postać w białej masce. Postanowiłem obejrzeć owy program. Po kilku chwilach zobaczyłem fragment klipu do utworu „Nie było” (nie wywarł na mnie wielkiego wrażenia, co teraz wydaje mi się dziwne ) Kilka chwil później dali kawałek „Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz” i to był dla mnie totalny szok. Wcześniej słuchałem tylko zagranicznych zespołów, ale ten utwór był świetny. Zainteresowałem się Sweet Nosie, trochę poczytałem tu i tam. Kilka dni później zobaczyłem fragment ich koncertu na Woodstock ’02. Sprawiło to, że kupiłem płytę (CLC) i dalej tak to się ciągnie…
Małgosia - 2006-08-14, 00:17
Dawno, dawno temu, usłyszałam w radiu kawałek z Anną Marią Jopek "Dzisiaj mnie kohasz, jutro nie nawidzisz", bardzo mi się spodobał , ale ale wtedy słuchałam czegoś innego, parę lat póżniej, oglądając telewizję zobaczyłam ciekawy teledysk, do jeszcze lepszej piosenki "Nie było" z Edytą Górniak, tak bardzo mi się spodobało, że zaczęłam szukać informacji o zespole, dopiero wtedy przypomniał mi się duet za A.M. Jopek i mówię sobie: "To to samo SN, warto kupić płytkę" , no i kupiłam REVOLTĘ, byłam pod OGROMNYM wrażeniem, no a potem to już poszło, uzupełniałam dyskografię od tyłu , Czas ludzi cienia, Koniec wieku, itd. Od tamtej pory "SN na zawsze!!!"
_SaNa_ - 2006-08-24, 13:16
Ja Sweet Noise poznałam przy teledysku DMKJN
tak mi sie spodobał że zaczełam szukać wiecej i wiecej.. i okazało sie ze inne kawałki jeszcze lepsze
i do dzisiaj mi to zostało..
Falka - 2006-09-28, 13:48
A tak jakoś... przypadkiem. Bo tak jest najlepiej. I najtrwalej.
Noisomaniak - 2007-04-19, 20:44 Temat postu: ;) Mnie poznał z muzyką Sweet Noise pewien wspaniały facet u ktorego zamowilismy kominek,okazal sie kolega ze szkoly mojej mamy.Poznalismy sie i niedługo po tym pożyczył mi kasete ,był przekonany mimo tego ,ze nie spodoba mi sie ta muzyka, mialem wowczas 13 lat ..a kawalek ktory przewijałem i odsluchiwalem bezustannie wówczas to "Z głebi siebie" i sentymentem go darze najwiekszym...
Shade - 2007-07-01, 00:03
Dawno dawno temu i zadziwiająco, bo w szkole muzycznej, udało mi się tak, że z 12 osobowej klasy 10ioro stanowiły albo punki, albo metale I znalazłam sobie taką koleżankę, która razu pewnego pokazała mi, co jej starszy brat lubi słuchać. Przesłuchałam, zabrałam płytę, przegrałam 4 kawałki na kasetę. Był rok 2002. A teksty idealnie pasowały do motywu przewodniego mojej młodości chmurnej i durnej pt. "Wy mnie nie rozumiecie !".
Mamy rok 2007 i Shade przez te lat 5 co jakiś czas odsłuchiwała SN, trafiała na MI i inne stworzonka, które się SN interesowały, ale jeszcze nie chwyciło tak bardzo Parę dni temu z nudów zaczęłam przeglądać teledyski na Youtube i przy jednym z teledysków SN przekręciła mi się śrubka w głowie. Ale jeszcze nie Dopiero po natknięciu się na jeden z wywiadów z Glacą korba ruszyła no i się zaczęło...
|
|