Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

Koncerty - Peja - Fonobar (4 września)

Przemek - 2010-08-11, 23:43
Temat postu: Peja - Fonobar (4 września)
Cytat:
4 września w warszawskim Fonobarze odbędzie się koncert Peji z okazji przyznania złotej płyty za sprzedaż 15 tys. egzemplarzy albumu „Na serio”. Oprócz Peji (wspomaganego na trasie przez Gandziora i DJ. Rinka) zagrają również: Paluch + DJ. Story, Kobra, Glaca, PIH, Fabuła oraz gość niespodzianka. Już dzisiaj wszystkich serdecznie zapraszamy.

http://www.pejaslumsattac...rt_from=&ucat=&

X - 2010-08-18, 16:24

wybiera sie ktoś? (Warszawiaków nie pytam :-P )

jak to w końcu będzie, Glaca będzie grał jakiś swój nojzowo -bitowo-majrajotowy set przed Rychem czy tylko wspomagał go przy okazji grania Pozwól mi żyć? bo jeśli opcja numer jeden to chyba się przejade. :)

Wujek eM - 2010-08-18, 20:53

Opcja 2
Przemek - 2010-08-18, 22:25

Wszystkie informacje masz na stronie Peji:
http://www.pejaslumsattac...rt_from=&ucat=&

Sweet Kinga - 2010-09-04, 14:26

jaka telewizja to będzie emitować?
obstawiam ze gdzieś to musi być pokazane

Amat3uR - 2010-09-04, 14:28

Ale czemu? :)
Sweet Kinga - 2010-09-04, 14:32

na ogół puszczają takie rzeczy w telewizji
Amat3uR - 2010-09-04, 14:37

Oj nie bardzo...
Sweet Kinga - 2010-09-04, 14:38

szkoda, obejrzałabym...
Amat3uR - 2010-09-04, 14:39

Może ktoś nagra i wrzuci na YouTube :)
Sweet Kinga - 2010-09-04, 14:41

o, na to nie wpadłam
to trzeba bedzie obczajać :]

X - 2010-09-05, 12:48

mówisz i masz :
http://www.youtube.com/watch?v=cKYymYEcG_I

inna sprawa, że prawie nic nie słychać. :-P

Przemek - 2010-09-05, 12:54

Ponoć Glaca zagrał SEN na tym koncercie.
Matek - 2010-09-05, 14:08

Zagrał, stałem w 1 rzędzie i mam nagranie na telefonie ;] Zaraz ogarniam kabelek i się podzielę :) Było mega :D :D:D
X - 2010-09-05, 16:13

Matek_Miszcz napisał/a:
Zagrał, stałem w 1 rzędzie i mam nagranie na telefonie ;] Zaraz ogarniam kabelek i się podzielę :) Było mega :D :D:D

przedpremiera singla w bogatej jakości tylko na forum sweet noise.pl. :-P

Przemek - 2010-09-05, 16:41

Ale bajer! Czekamy, czekamy. Dzięki z góry. :)
Matek - 2010-09-05, 20:38
Temat postu: fonobar
No więc - Ci którzy czytali mój komentarz na FaceBooku My Riot już wiedzą - mam dobre i złe wiadomości. Zacznijmy od tych dobrych - Glaca mi przekazał że płytka i polska trasa My Riot już w tym roku, a potem zajmuje się - tak, tak - Sweet Noise ! :D Dodatkowo nagrałem parę filmików , ale ten najbardziej was zapewne interesujący - czyli SEN urwał się po 40 sekundach. :/ Przepraszam was, bardzo mi zależało by nagrać ten kawałek, ale skończyła mi się pamięc w telefonie, a potem był taki kocioł że nie dąło rady się bawić telem (kasować filmiki itp). A tak wogóle Glaca to super kolo tak w realu :) Filmiki z Pozwól Żyć i z Jeden Taki Dzień już się ładują ... Sen też zaraz wrzucę, mimo że słaba jakość i tylko te marne 40 sekund, które wam nie pokaże nawet 1% zajefajności nuty ... Sorry ... :/ :/:/ A narazie wklejam mój post z innego forum (Bastion Star Wars) bo nie chce mi się 2 raz pisać wraże z koncertu :

"...A tak serio - było MEGA. Pojechałem tak PRZEDE WSZYSTKIM dlatego, że jednym z gości był wokalista Sweet Noise I jako że mego ukochanego zespołu nie widziałem na żywo, to miałem szansę zobaczyć jego namiastkę ... i dla tych 15 min z Glacą na scenie było warto tam jechać.

A teraz najlepsze : czekamy na koncert, stoję przy barze z kumplami. Zlewamy totalnie jakiś support. Patrzę - na tarasie, gdzie wejście tylko dla VIPów, i wejścia pilnuje ochroniarz stoi właśnie Glaca ! Podbijam od razu do ochroniarza i proszę by mnie wpuścił po autograf tam. Ochroniarz na to, że nie ma opcji. Stoję smutny, no i teraz uwaga : z tarasu wychodzi Rychu Peja Przechodzi jak normalny koleś, niesie jakieś pudełko i przechodząc między mną a kumplem mówi "sorry chłopaki". A ja nic się nie zastanawiając "Ty, mógłbyś może poprosić ochroniarza, żeby mnie wpuścił, wziąłbym sobie od Glacy autograf ?" A Peja (który okazał się naprawdę spoko kolesiem) podbił ze mną, powiedział ochroniarzowi że mogę tam wbić i jeszcze sam zawołał do mnie Glacę Autograf walnął mi na płycie Peji ( płytkę z autografem Peji dostałem przy wejściu do baru, jak każdy kto kupił bilet w przedsprzedaży ). Glaca też okazał się niesamowicie spoko koleżką i powiedział mi, że jeszcze w tym roku wydaje płytę i rusza w trasę z My Riot a w przyszłym roku come back Sweet Noise

A co do samego koncertu - bydła multum, każdy pcha na chama pod scenę, ale ani ja, ani moi kumple nie daliśmy się wypchać z 1 rzędu, póki Peja nie zaprosi Glacy i nie dadzą koncertu No i na początku ze 2 godziny oglądałem Peję i jego gości dających koncertm który przyznam - był wporzo - ale to nie mój klimat. Za to gdy wyszedł Glaca - byłem w mega szoku że taka publika nadal go (i Sweet Noise) pamięta i tak dobrze odbiera ! Dostał największe brawa ze wszystkich gości ... zresztą zasłużenie. Na rozgrzewkę zagrali z Peją swoją najnowszą piosenkę - Pozwól Żyć. I nagle wystartowali z JEDEN TAKI DZIEŃ.... ALEŻ BYŁ SZAŁ !! I Peja i Glaca rzucili się w tłum i był niesamowity crowd-surfing jak na koncercie metalowym. Niestety, piosenka się skończyła w połowie, bo Peja się wywrócił i chyba mocno poobijał na butelce wody ... ale zaraz wstał i zaczęli od nowa, z jeszcze większą energią ! Było niesamowicie ! A po tym NAJWIĘKSZA NIESPODZIANKA WIECZORU - Glaca został na scenie na chwilę sam i zagrał PO RAZ PIERWSZY utwór który będzie promował debiutancka płytę MY RIOT ! Była to piosenka SEN i była po prostu mega ... słowa tego nie opiszą ... A gdy Glaca się zwinął, to ja i dwóch moich kumpli poszliśmy do baru, olewając resztę koncertu Rysia (4 osoba która z nami pojechała jest fanem Peji, więc został).

Cóż mogę powiedzieć ? Wejście z Peją jak z kumplem na backstage by pogadać z Glacą, dostać jego autograf, i usłyszeć jego premierowy utwór na scenie ... amajgad ... A jeżeli jakaś dziewczyna + jakiś kolo których nie znam, ale którym dałem maila, wyślą mi zdjęcia, to dodatkowo mam też foto z Glacą : (mieli cyfrówki, a mój tel nie ma flasha) Było mega ... a teraz czas spać "

A teraz czas oczywiście na linki :
Pozwól Żyć + Jeden Taki Dzień - http://www.youtube.com/watch?v=bWXl5VQQlXs
Jeden Taki Dzień (bis) - http://www.youtube.com/watch?v=I8LgYwYQXHU
Sen - http://www.youtube.com/watch?v=G4r0aCPpFYQ

Za ten SEN to mnie nie linczujcie, bo ten filmik serio żałosny ... raczej potraktujcie go jako dowód na to, że My Riot jest już tuż tuż, niż filmik do posłuchania ... Wierzcie mi na słowo jednak - warto było czekać ...

A tak PS : mam pytanko : chcę zmienić nick ... :P Na samo Matek ... czy jakos mod mógłby się tym zająć ?:P

longas - 2010-09-05, 21:15

no filmiki sa slabej jakosci, szczegolnie pod wzgledem obrazu [wyglada to jak jakis psychodeliczny film], ale pod wzgledem dzwieku ujdzie [tylko jakis typ sie drze cały czas w tle :] ]

moge dac te linki i troche informacji do niusa na sn.pl ?

Cytat:
chcę zmienić nick ... Na samo Matek ... czy jakos mod mógłby się tym zająć ?:P

nie chcesz juz być miszczem? :>

X - 2010-09-05, 21:27

intro narobiło smaka, te chore okrzyki z początku są zajebiste.
Przemek - 2010-09-05, 21:30

No nic, ni joty nie zrozumiałem z tego nowego utworu, poza krzykami My Riot, ale przynajmniej dobrze się bawiłeś. Dzięki za relację. :)
Wujek eM - 2010-09-05, 22:12
Temat postu: Re: fonobar
Matek_Miszcz napisał/a:
a potem zajmuje się - tak, tak - Sweet Noise ! :D

Nie napalałbym się za bardzo. Do powrotu SN jeszcze długa droga...

Matek - 2010-09-05, 22:14

Miszcz mi już nie potrzebny ... i tak, można dać te linki i relację itp na sn.pl.
Ogólnie najważniejszym info to jest chyba to, że Glaca powiedział, że Sweet Noise powraca po trasie My Riot ;] Fajnie, co ? :)

longas - 2010-09-06, 01:06

zainteresowanych fotkami z koncertu zapraszam na strone

www.sweetnoise.pl

G chyba sobie glowe rozwalił

KaSiaaaa - 2010-09-06, 10:15

No nie! Nie ogarnęłam tematu wcześniej...a na pewno bym poszła! :/
Matek - 2010-09-06, 11:36
Temat postu: hehe
http://www.cgm.pl/_photo_...onobar/b/31.jpg

Na tym zdjęciu drugi od prawej, ciemna bluza, czapka - to ja :D

PePe - 2010-09-06, 17:38

kur*a, nie wiem jak ten facet poradził sobie bez koncertów tyle czasu... Widać, że jest w domu :)
Momus - 2010-09-06, 18:43

no to mamy jakieś konkrety odnośnie my riot, zastanawiem się zaś co z sercem? Matek - Glaca coś wspominał?
Matek - 2010-09-06, 18:52
Temat postu: Co do Serca ...
Na koncercie pogadaliśmy tylko o SN i MR, ale parę minut temu na Facebooku Serca pojawiła się wiadomość :
"recording vocals for PHOHOG. our last vocal song for the album. we're close.
"who stole my life and gave me this worthless piece of shit instead of feelings of pride and unity, far from my roots and identity. I'm dead to their world with my finger down on the line of code. I will delete this… "

Matek - 2010-09-06, 18:55
Temat postu: +
a tak wogóle pytanko mam : mam problem z wstawieniem avatara ... Przesyłam obraz z dysku i lipa :P WTF ? :D
Przemek - 2010-09-06, 18:56

SERCE będzie wydane w ogóle w Polsce? Gdzieś umknęła mi ta informacja.
dana - 2010-09-06, 21:29

Matek:) dzięki za relację i...filmiki[ :] ]

...głowy to raczej sobie Glaca nie rozwalił -jak wyżej napisano,chociaż rzeczywiście na jednym zdięciu w pierwszej chwili można się pomylić , po dokładniejszym przyjrzeniu się zdięciu widać ,iż włosy koloru rubinowego lub burgunda opadają Glacy na twarz!

Matek - 2010-09-06, 22:07
Temat postu: :)
Nie ma sprawy Marto :) A Glaca sobie głowy nie rozwalił, za to Peja - prawie. Poślizg na butelce z wodą wyglądał hardkorowo, i w całym klubie tylko "uuuu..." i każdy się bał przez parę sekund, że koncert się skończy wyjazdem Peji karetką ... (i że butelkę podstawił TeDe, hehe). Na szczęście nic mu się nie stało. Glaca, to prędzej nogi by se połamał, bo jak go niósł tłum, bo jechał stopami po niskim suficie Fono Barowym :D :D:D

BTW, wie ktoś, co robię nie tak, że nie mogę wstawić avka z dysku ? :/

Momus - 2010-09-06, 22:41

albo za duża rozdzielczość, albo waga. Wrzuć na ImageShack i spróbuj załadować z sieci, a jak tak nie da rady, to w ostateczności zapodaj linka longasowi lub lolkowi to ci wstawią. Sorry za offtop, to się więcej nie powtórzy :]
X - 2010-09-07, 00:34

ktokolwiek to wrzucił : DZIĘKI CI DOBRY CZŁOWIEKU!!!
http://www.cgm.pl/video,1...0810,video.html

:twisted:

Matek - 2010-09-07, 01:00

Ubiegłeś mnie panie X ! Właśnie miałem to wrzucić !

Swoją drogą 2 sprawy : z całej tej podjary koncertem zapomniałem wam powiedzieć : jakieś 2 dziewczyny z ekipy Peji, plus jeden koleś mieli cyfrówki (one) i kamerę (koleś) i wszystko kręcili. Więc można liczyć na to, że cały koncert się pojawi w sieci chyba ... Albo przynajmniej Glaca weźmie od nich nagranie SEN i nas na spontanie nim uraczy ?

PS : sporo powycinali jednak :( Bo po POZWÓL MI ŻYĆ, oraz po pierwszym podejściu do JEDEN TAKI DZIEŃ było sporo gadania, a tu tego nie ma, ale chuk tam, ważne że profesjonalne nagranie się znalazło w sieci :) Wie ktoś jak to ściągnąć z CGM na dysk ? Chcę to wypalić na płytkę i mieć na pamiątkę ...

Przemek - 2010-09-07, 09:57

Zainstaluj najnowszego Real Playera z wtyczką "REAL PLAYER BROWSER DOWNLOAD PLUGIN" . Powinieneś pobierać tego typu filmy bez problemu. Ja właśnie ściągam. :P
Matek - 2010-09-07, 10:34

Dzięki, zaraz zassam.

A co Wy na to, żeby wysłać do SLU maila z prośbą o opublikowanie filmiku z nagraniem SEN ? Tzn chyba prędzej Glacę by trzeba było o to męczyć, żeby on ich męczył :lol:

Szlag, gdyby jakiś jełop się na mnie nie pchał na koncercie, to byśmy chociaż teraz samo audio mieli nagrane :/

Amat3uR - 2010-09-07, 15:59

25 megabitów światłowodu w robocie a filmik i tak się tnie. Ma ktoś toto na YouTube'ie czy gdziekolwiek indziej?
X - 2010-09-07, 16:53

Amat3uR napisał/a:
25 megabitów światłowodu w robocie a filmik i tak się tnie. Ma ktoś toto na YouTube'ie czy gdziekolwiek indziej?

strona jest przeciążona, bo sie wszyscy na wywiad z Rychem rzucili.

eN - 2010-09-07, 21:09

Matek napisał/a:
chuk

:rotfl:

Sweet Kinga - 2010-09-11, 21:50

X napisał/a:
mówisz i masz :
http://www.youtube.com/watch?v=cKYymYEcG_I

inna sprawa, że prawie nic nie słychać. :-P

no właśnie hehe, ale jest link na pejczu z lepszą jakością

longas - 2010-09-11, 22:02

no to mamy na tubie SEN
http://www.youtube.com/watch?v=3q7Pwu3NOCg

hmmm jakos tego nie czuje.....moze dlatego ze to koncert hh
"teraz i na zawsze" gdzies to słyszalem ;]

JTD z innej perspektywy
http://www.youtube.com/watch?v=d3A8TCQCKPs

Małgosia - 2010-09-11, 23:04

longas napisał/a:
hmmm jakos tego nie czuje.....moze dlatego ze to koncert hh

Ja niestety też :|

Matek - 2010-09-11, 23:14

Lol ... dla tych co tego nie czują ... mnie też na filmiku wygląda to słabo ... ale wierzcie mi - w pierwszych rzędach była energia niesamowita. Nawet Ci, którzy nie znają/nie lubią SN/Gacy/My Riot, w rozmowie mówili, że on był najlepszy na tym całym koncercie :) ( i to nie dla tego, że koncert był do dupy czy coś, bo był naprawdę zajebisty, mimo że nie lubię Peji, wybawiłem się mega) .Zobaczycie w realu, albo lepsze nagranie i ogarniecie to wtedy :)
Małgosia - 2010-09-12, 00:49

Chciałabym nieco wyciszyć Twoje podniecenie.
Po pierwsze, nieco wątpię, że ktoś kto nie lubi Glacy mówił, że był najlepszy z całego koncertu.
A po drugie na żywo zawsze jest inaczej, ludzie nakręcają się wzajemnie, jest moc, energia, nawet najgorszy shit (i mówię ogólnie, a nie o M_R) na żywca odbiera się inaczej.
I to nawet nie jest sceptycyzm z mojej strony, a raczej wypośrodkowanie :P

Matek - 2010-09-12, 12:16

Hehe, pewnie myślisz, że nie ogarniam po koncercie , i mam taką podjarę, że przesłania mi osąd, ale powiem Ci autentyczną sytuację z koncertu : Po koncercie złazimy z kumplami i czekamy na jednego z naszych koło fonobarowskiego wc, a koło nas stoi trzech typów i też na kogoś wyczekują. I jeden akurat rozkminia koncert i walnął coś w stylu "I tak najlepszy był .. no ... Sweet noise !" :P Jęzeli koleżka mówi na Glacę "Sweet noise", to raczej zakładam, że kojarzy go tylko z "Jeden Taki Dzień" (teledysk do pozwól żyć wyszedł chyba dzień przed koncertem, o ile się nie mylę), więc fanem nie jest :P Zresztą, mój kumpel, któy OD LAT jest fanatykiem Peji, a SN kojarzy tylko przez mnie, sam przyznał, że Glaca rozwalił pozytrywnie ten koncert, i to on wyzwolił największą energię :P

Ale czemu się dziwić - pierwsze 2 H koncertu oglądało się spoko i nawet był czad ... ale po tym jak Glaca już se polazł (po crowd surfingu, mocarnej masie teksto-muzycznej itp), koncert nagle zmienił się diametralnie - i to nie tylko moje zdanie - nagle zabrakło mu tego czegoś, tego pierdolnię*ia, a dobre pier*olnięcie musi być ;] I mimo, iż PO Glacy, było to samo, co PRZED Glacą, to jednak PO Glacy widziałem na scenie tylko paru kolesi rymujących do mic'a, w ogóle nie przyciągających uwagi umiejętnościami. Trzeba było prawdziwego rockmana, by pokazać ludziom, co znaczy koncert :P

longas - 2010-09-12, 12:49

w ogole to te hh koncerty mocy nie maja....leci sobie podkładzik w tle z komputerka a z przodu rapuje gosc lub kilku gosci....
zywe instrumenty jednak robia roznice

X - 2010-09-12, 18:10

zgadzam się z Longasem, dlatego HH słucham sobie w domu a na koncerty nie chodzę, bo to nie ma sensu. poza tym poparzcie na tą publikę - parę osób próbowało ,,machać rączką do bitu" reszta stała jak słupy. fani SN by wiedzieli co zrobić. :-P

a kawałek jest zajebisty, nawet w takiej jakości - jeśli masz wyobraźnię to resztę sobie dopowiedz co będzie w wersji studyjnej, że już nie wspomnę o koncertach z żywymi instrumentami. ja jestem pozytywnie zaskoczony. dźwięk z 1.30min - orgazm, lubię takie chore brzmienia. :twisted:

EDIT :
2.02 - Rysiu robiący ,,szatana", bezcenne. :rotfl:

pozdro wariaty. :-P

PePe - 2010-09-12, 19:02

idzcie na koncetr Ostrego z Sofą, to zobaczycie czy koncerty hh rzeczywiście są nudne :)

...uja słyszę na tych kawałkach i mam wqrwa, że Glac nie daje nam żadnych pliczków nowych i konkretnych dźwięków;

X - 2010-09-13, 08:40

SEN w lepszej jakości.
http://www.youtube.com/watch?v=Pi5LCKRpw3s

Matek - 2010-09-13, 10:58

Ktoś ogarnął z tego mp3?
X - 2010-09-13, 15:03

Matek napisał/a:
Ktoś ogarnął z tego mp3?

ja mogę zrobić ale po co?

Matek - 2010-09-14, 01:14

1 przykład z rzędu - dla fanatyków, którzy muszą słuchać tego nawet z telefonu, albo w samochodzie ? :D
PePe - 2010-09-14, 23:38

tylko że na ten moment, to mnie najbardziej temat my riot interesuje bo raczej to mnie najmocniej ruszy z tych wszystkich projektow; tu sobie cos dlubie w ramach pitu pitu, tam trzeszczy wiertarką i zepsutym odkurzaczem, tam układa melodyjki prosto z serca, a tu moze byc dobre pierdolnięcie;

Matek - melisy sobie zaparz, pomoże.

Matek - 2010-09-15, 22:20

Uwierzę Ci na słowo, pewnie poparłeś to doświadczeniem, ale dziękuję, postoję :)
nofink - 2010-09-15, 23:31

longas napisał/a:
w ogole to te hh koncerty mocy nie maja....leci sobie podkładzik w tle z komputerka a z przodu rapuje gosc lub kilku gosci....
zywe instrumenty jednak robia roznice

zapraszam na koncerty luca, zobaczysz jak wyglada ten 'hh bez energii'. Jak ja nienawidze stereotypow ;/

dzieki za relacje z koncertu matek.

westa - 2010-10-10, 13:52

Sa wyjatki oczywiscie, ale niestety najczesciej w Polsce wyglada to na zasadzie odpalam laptopa, dj podrapie plyte i tyle - takie karaoke :hihi:

Pamietam jak bylem na Kalibrze kiedys i sie zawiodlem - przed nimi gral Maleo i byl konkretny sound, chociaz reggae nie lubie to bardziej mi sie podobalo niz karaoke Kalibra...