| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
My Riot - Poison and Nectar
G - 2009-01-31, 21:28 Temat postu: Poison and Nectar strange name
name of the game
takes me deep within
nothing stays the same
chance
a bead
a run
a bullet and a gun
watching myself and what I've become
pushed to the edge of this mental cage
the rust has eaten you
and all the rest is silence
bloody silence
bead the game
what is your name
teardrop lonely
in this eyes
they were the only
the witch she came and she told me
you're falling down and you'll be lonely
are you ready to cry, suffer and die
walk this way like samurai
blow like a wind without a name
sacrifice life and fade away....
ARE YOU READY
YES...NO..YES..NO
soul infector, false mind protector
the lies injector
the poison and nectar
sin detector
sweet pill injector
erase my name like a dead pixel sector
strange name
name of the game
takes me deep within
nothing stays the same
chance
a bead
a run
a bullet and a gun
watching myself and what I've become
the witch she came and she told me
you're falling down and you'll be lonely
are you ready to cry, suffer and die
walk this way like samurai
I'm gonna break this rusty cage and run for my life...
soul infector
the lies injector
sin detector
sweet pill injector
erase my name like...
Sphinx - 2009-01-31, 21:54
Gdzie można to usłyszeć?
eN - 2009-01-31, 21:58
zapewne (?) niebawem na www.myspace.com/myriotband
X - 2009-01-31, 22:05
Jak dla mnie to jeden z tych tekstów, który broni się sam - bez muzy, ale i na nią czekam z niecierpliwością.....
PePe - 2009-02-01, 12:06
Piotr pióro wciąż ma ostre, choć ostatnio widać, że pewne motywy wciąż się powtarzają.
Tekst zaje...
Glaca, jeśli wieczny malkontent może coś dodać od siebie (a pewnie nie może ) to mam prośbę: opraw te słowa w dziki riff, dołóż do tego " palpitacyjnie heartbeat'ową" perkusję, zmieszaj to z brudem, którym potrafisz wręcz powlec album, zarycz nad tym wszystkim jak bestia i popędzę do sklepu, by następnie grzać na całe gardło tuż przy barierce przed koncertową sceną... (rozmarzyłem się...)
Mimo Twojej własnej, nowej drogi wciąż wierzę w odrodzenie "starej szkoły" i brudną muzykę z logo SN na okładce. A ten tekst kurewsko mi pasuje do czegoś takiego jak Civilized (którego właśnie słucham... )
pzdr
dahlia - 2009-02-01, 18:32 Temat postu: wez i... Ty, Pepe, jak masz recepte to zrob to sam moze!
Cwaniaczek z piorkiem w dupie.
Ten, Twoj mentorski ton... uwielbiam...
sorry, nie moge sie powstrzymac....
goat - 2009-02-01, 19:23
UWAGA!!!! KOPIE (co tam kto ma ) !!!!
eN - 2009-02-01, 19:35
z początku skojarzyło mi się z rob'em zombie a potem oczywiście z wszelaką muzą do nfs underground. tym razem mam jednak wrażenie, że tekst stracił przy tej muzyce. nie wiem, może to moje odczucie tylko.
[ Dodano: 2009-02-01, 19:37 ]
nie mniej jednak słuchając tego popadam w kompleksy
[ Dodano: 2009-02-01, 20:59 ]
zwracam honor. po przesłuchaniu po raz nie wiem który, stwierdzam, iż (mam nadzieję, że nie obrażę nikogo tym porównaniem):
My Riot = polskie Prodigy!
i ..... w dupę showshitowi z TV, z radia itd; banda silikonowych amatorów
(z całym szacunkiem dla Amatora )
X - 2009-02-02, 16:34
Miałem lekkie problemy techniczne (eN coś wie na ten temat ) ale w końcu dane mi było wysłuchać utwór i....zostałem skopany i zmiażdżony!!!
Ze wszystkich trzech - ,,Poison and Nectar" uważam za najlepszy.
Ma kur*a pierdolnięcie....
PePe - 2009-02-02, 23:03 Temat postu: Re: wez i...
| dahlia napisał/a: | Ty, Pepe, jak masz recepte to zrob to sam moze!
Cwaniaczek z piorkiem w dupie.
Ten, Twoj mentorski ton... uwielbiam...
sorry, nie moge sie powstrzymac.... |
1. muzykiem nie jestem
2. sprawdziłem, nie znalazłem piórka
3. mentorski? w których miejscach?
4. wybaczam
dopiero słucham... fajne... czasami boli świadomość, że to twarz SN na wokalu, ale liczę na więcej...
ale czy tak kopie? głównie tekstowo... bardziej muzycznie ruszało mnie jednak pierwsze dziecko MR
G - 2009-02-07, 14:39
SoulGranate
Good men die and walk alone
said
hunger strike
the greed and lie
despair and life
one the edge of times
he challenged them all
the bones did roll
hand bites itself but that's not all
soul granate did cause this war
she kissed his lies a million times
the other night she kissed the knife
and drew a dotted
red blood line
across her whole
fucked up life
breath and hold
some things went wrong
beneath the surface
crushed and lost
and fear gets high
too high
too real
too deep
you slip and loose the grip
right above the earth you flip
you're still alive
what the fuck is live ?
to disobey it's just my right
and I'll spit the curse and blood tonight
break me hit me
I'm in coma
suck my death and taste my karma...
PePe - 2009-02-07, 14:50
nice... a gdzie dzwiek?
goat - 2009-02-09, 15:12 Temat postu: a dzwięki tu ;) SOUL GRANATE
War, Money and Power
Małgosia - 2009-02-09, 19:59 Temat postu: Re: a dzwięki tu ;)
To jest tak inne od muzyki jakiej słucham na codzień, że... aż mi się podoba.
Taka inność zdecydowanie do mnie przemawia i zaczęłam stopniowo oswajać z elektroniką której nigdy nie lubiłam.
No tu już mój entuzjazm jest znacznie słabszy.
Zbyt techniawkowy rytm, może przesadzam, ale mam na niego uczulenie.
a$artana - 2009-02-14, 00:13
swietne teksty. calosc zajebista. Trudno mi nawet powiedziec, ktory kawalek mi sie najbardziej podoba. Moja uwage zwraca Feed My Madness, ale calosc przykuwa uwage i bedzie mi zapewne towarzyszyc podczas najblizszych wieczorow:>
Amat3uR - 2009-02-14, 12:22
Teksty mi się nie podobają, ale muza jak najbardziej. Nie jest to coś, co mnie chwyta, buja, czy coś, ale spoko się słucha.
G - 2009-03-09, 09:23 Temat postu: Rainmaker Rainmaker
please believe me I'm the peace maker
blood rain falling
they call me Rainmaker
please believe me I ain't the heart breaker
blood rain falling
call be Rainmaker
burning sky
mind going wild
learn to feel through senses
back to roots and basics
instinct caller
love devoured
eat you heart
blood shot eyes
not coward
I breath and lick your skin
till my mind is clean
till I learn to feel
now my mind is free
breath it's hot, hot
fake it not, not
enemies fake it we do not.
not
"I regard myself as a soldier,
though a soldier of peace...
I must ask you to believe me when I say...
the value of discipline and truth..." Ghandi
it's hard to believe your heart
when all you know is lies
when all you hear is cries
beneath this angry skies
under this falling stars
with all their empty eyes
and all their perfect smiles
tonight a fake one dies
now breath, forget and leave me
time to die believe me
sacrifice and feed me
with your love believe me
now breath, forget and leave me
day to die believe me
sacrifice and leave me
with your love believe me
Przemek - 2009-03-10, 14:15
Mam nadzieję, ze utwór będzie przypominał coś w stylu My Riot albo Poison and Nectar. Pasuje mi taki rodzaj muzyki.
G - 2009-03-21, 17:17 Temat postu: ostatni_taki_dzien bez Ciebie swiat juz nigdy nie byl taki sam
miliony popekanych serc
miliony ludzkich, czystych lez
to sa czasy kiedy slowa nic nie znacza
biedni umieraja
bogaci sie bogaca
czas upadku
upokorzenia
to czas wojny
czas zapomnienia
bez ciebie upadam nisko
bez ciebie bladze, trace wszystko
bez ciebie pustka w moim sercu
bez ciebie sam szukam sensu
kazdego dnia i kazdej nocy
cos umiera i cos sie konczy
szukam wiary i mocy w sobie
kazde slowo oddaje tobie
bo wiem ze byles
wiem ze jestes
gdzies na dnie walczysz o lepszy dzien
o chwile prawdy, glebszy sens
o ludzka twarz i zwykly gest
wiem ze nie wiesz kto jest kim
wiem ze nie masz wiecej sil
oni zawsze byli i beda ponad nami
ich swiat wyzysku
pomiedzy gwiazdami
niema i nigdy nie bylo uczciwosci
to nie jest miejsca dla ludzkiej godnosci
to swiat pogardy
czystej propagandy
zabojcy wolnosci
pod sztandarem Ghandi
nie wiesz kto jest kim
nie masz wiecej sil
znam ten gorzki smak
wiecej jestes wart
bez Ciebie...
bez Ciebie swiat juz nigdy nie byl taki sam
miliony popekanych serc
miliony ludzkich, czystych lez
nie wiesz kto jest kim
nie masz wiecej sil
znam ten gorzki smak
wiecej jestes wart
chca wiecej niz mozesz dac
wiecej niz sam masz
chca bys byl na dnie
samotny w czarny dzien
tego bolu nie uleczy nikt
tych lez nie otrze nikt
samotny w czarny dzien
chca bys byl na dnie
wiem ze jestes tam
wiem ze walczysz sam
dla Ciebie pisze piesn
w ostatni taki dzien
Małgosia - 2009-03-21, 17:29
A już myślałam, że nie doczekam się czegokolwiek po polsku.
Uwielbiam ten styl.
Teraz mam bardzo wzmożony apetyt na więcej
Shade - 2009-03-21, 19:14
Tia... Glaca wchodzi tu tylko po to, żeby wszystkim robić smaka na nowe kawałki i dobijać Mi brakiem planów koncertowych
Z przykrością stwierdzam że po polskim tekście spodziewałam się wyższego poziomu niż ten, który ja prezentuje w swoim pisarstwie do szuflady. A ten tekst brzmi zdumiewająco podobnie do tych, które pisałam około 4 lat temu... Jak komuś się powyższy spodobał to mogę mu oddać wszystkie swoje
eN - 2009-03-21, 19:23
z całym szacunkiem, również mam wrażenie, że kręcimy się wkółko.
mam potrzebę na totalną moc, duży zastrzyk energii, wybuchowe słowa.
jednakże skoro G tak chce, luz - jego prawo.
nie mniej jednak, apetyt w związku z powrotem do polszczyzny jest.
Amat3uR - 2009-03-21, 21:23
Zgadzam się z powyższymi pod kątem polszczyzny. Angielski znam dobrze, ale wolę teksty po polsku, bo są... trudniejsze. Polski język o wiele ciężej lirycznie ubrać, by nie brzmiał po prostu głupio. Co do samego tekstu, tradycyjnie: bez muzy nie da się nic powiedzieć Jako twór samoistny, no to nie jestem zachwycony, ale z odpowiednią linią wokalną (i aranżem muzycznym) może być wykurw
Momus - 2009-03-22, 13:47
| Amat3uR napisał/a: | z odpowiednią linią wokalną (i aranżem muzycznym) może być wykurw |
G - 2009-03-23, 11:49
02.04.2005
X - 2009-03-23, 18:17
Czyżby to nie był najnowszy tekst, czy źle to interpretuję?
Przemek - 2009-03-23, 20:35
Śmierć Jana Pawła II
Małgosia - 2009-03-23, 21:45
No wszystko, ładnie pięknie, ale lepiej byłoby to przyswajać w wersji muzycznej niż słowa pisanego...
X - 2009-03-25, 11:20
Nowe dziecko projektu My Riot!!! Zostałem skopany i zmiażdżony, CIAAAAARY! proszę Państwa!!!
Tzn jeśli ktoś się nastawiał na metalową napierdalankę to niech se odpuści ale ja sie nastawiałem na dobra muze i nie zawiodłem się!. Bardzo podoba mi się kobiecy voice z początku, moment z 2.52 do 3.31 troche mniej ale ogólnie jest konkretny ropierdol!
Piszę to na gorąco...ale utworek zajebisty!
EDIT :
Message zza Oceanu :
,,This is our Salute to all the rockers, punks and hiphopers. to all the clubbers, ravers and soul invaders. to all rastas and motherfuckin hustlers of a country called Poland."
Małgosia - 2009-03-25, 15:33
Hmmm... Sodziewałam się czegoś innego.
Muszę się osłuchać.
Amat3uR - 2009-03-25, 15:40
Bardzo mnie się podoba. Bardzo bardzo Więc ogólnie podzielam zdanie X-a. Natomiast, jako wieczna maruda, mam jedną uwagę: mix/mastering. Jak rozumiem, Majlans trochę wypacza brzmienie, ale jednak mam nadzieję, że My_Riot na MySpace to wersje demo. Wokal jest nieco odczepiony od muzy (nie chodzi mi o linie wokalne, itd., a o sam mix/master). Triptic może mnie zbyt rozpieścił, ale spodziewam się po produkcie finalnym podobnej jakości Generalnie My_Riot mi się i tak podoba, ale ostatni (sic!) numer mi podszedł szczególnie.
G., napisz wreszcie: planujecie się jakoś wydać, czy pozostanie to tylko w Necie?
Małgosia - 2009-03-25, 15:52
A mnie drażni inna rzecz: "beś ciebie"
Reszta zaczyna mnie przekonywać, z każdym odsłuchaniem bardziej.
X - 2009-03-25, 16:09
Jak znajde więcej czasu, to poszukam w necie czegos na temat tajemniczego Gościa. Piękny głos i nie miałbym nic przeciwko, gdyby towarzyszył wokalowi Glacy przez cały utwór a nie tylko na początku i na końcu.
morfix - 2009-03-25, 20:04
No! I to lubię. Kawałek jest zajebisty. Jak zwykle u Glacy jest coś innego ale w końcu słyszę normalne dźwięki, punka, serce, emocje, klimat....odpadłem
longas - 2009-03-25, 20:20
ja nie
Przemek - 2009-03-26, 02:23
Przyznam, że poczułem pewną ulgę podczas słuchania utworu. Jednak to ten polski głos, którego zasłuchiwałem się podczas Czasu Ludzi Cienia i nadal potrafi wywrzeć na mnie uczucia. Amateur ma w 100% racje. Również zwróciłem uwagę na niedociągnięcia (jak zwał tak zwal). Mam nadzieję, ze wokal ulegnie jeszcze lekkiej poprawie, bo niekiedy trochę dziwnie brzmi.
Zadowolony jestem na maksa! Brawo, brawo.
Na zakończenie link (podany zresztą na myspace)
https://twitter.com/noiseincrecords
...a zwłaszcza ten cytat:
| Cytat: | | pracujemy nad plyta My Riot.w planach wydanie plyty jeszcze w tym roku.polowa po polsku, a moze wiecej, ale wtedy to potrwa.jest w tm magia. |
[ Dodano: 2009-03-26, 02:30 ]
| X napisał/a: | Jak znajde więcej czasu, to poszukam w necie czegos na temat tajemniczego Gościa. Piękny głos i nie miałbym nic przeciwko, gdyby towarzyszył wokalowi Glacy przez cały utwór a nie tylko na początku i na końcu. |
Kilka słów na temat tajemniczego gościa, a właściwie gościówy:
| Cytat: | | this song is also an international collaboration thing. Sheryvia is from Iceland . we communicate through Skype. while I was mixing the track I thought damn if I could have a great female voice here. the rest was really fuckin fast . I asked Sheryvia, she said "yes" so I sent her the song and in 12 hours I was downloading her vocals. this is a blast believe me. |
http://blogs.myspace.com/...logId=478954518
http://www.myspace.com/sheryviamusicbox
Amat3uR - 2009-03-26, 08:18
lolek, dzięki. Kajam się
Shade - 2009-03-26, 13:15
Jak spiewac po polsku zeby rozumial Cie caly swiat? opowiedz : wloz w to 100% emocji i wiecej. wlasnie to "wiecej" jest tym czego szukasz. - tak. I dlatego czuję. Ale nie chce rozumieć pojedynczych słów po polsku, bo aż mnie boli. Ja chcę ten kawałek samym dźwiękiem ! Wokalizy. Instrument. Ale bez słów, jeżeli mają w tak straszny sposób profanować całość przesłania ! To jak ubrać Nicole Kidman w kufajkę.. Można. Będzie się ratować urodą (tu - wykonanie, emocje bijące z całości) tylko...po co ?
Muzyka do mnie nie dociera. Może za mało razy przesłuchałam. Może mam za duże wymagania.
eN - 2009-03-27, 16:08
ile_znaków_demo_fragment , ostatni taki dzień – obydwa numery pokazują (przynajmniej mnie), że śpiewanie po polsku ma zdecydowanie większą moc. Słuchając tego mam przedziwne (ale jakże fantastyczne) wrażenie, że wracam do czasu CLC. Na pewno muzycznie. Nie uniknę porównywania, CLC był dla mnie dźwiękową masakrą (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), teraz przy projekcie My Riot mam podobne odczucia. W dalszym ciągu chylę czoła przed ogólnie produkcyjnymi umiejętnościami G.
X - 2009-03-27, 16:18
Nowe dziecko My Riot na myspace.
Jakieś demo, ale podoba mi się, szczególnie ten fragment :
To jestem ja w każdym słowie i dźwięku
Historia życia, upadku i lęku
Historia straty, pogardy i ból
Teraz wiesz wszystko, to nie był mój
Głos
Tylko głos pierdolonych tysięcy
Takich jak ja
Dzieciakom nędzy
Dla nich dzisiaj piszę
O nich ciągle myślę
Wracam myślą do tego co czyste
,,CLC is back".
EDIT :
No i mnie Siostra wyprzedziłaś....
longas - 2009-03-27, 17:26
jak narazie to najlepsze co wyszło pod nazwa my riot....co nie znaczy ze to cos super git...ale niezle...choc nie widac zbyt duzej roznicy miedzy tym a clc....a dla G jak wiadomo liczy sie progres
arcz - 2009-03-27, 17:30
Nie przepadam za takimi numerami-pomnikami jak "Ostatni Taki Dzień". Rozumiem - hołd, oddanie czci itp, ale bardziej takie sytuacje przywodzą mi na myśl tanie zagrywki - co by o sobie przypomnieć, zrobić wokół siebie trochę hałasu itp.
Abstrahując od tego typu dywagacji muzyka a już tym bardziej tekst też mi nie podchodzą.
Reszta utworów My Riot ok, szczególnie demo "Ile znaków".
Przemek - 2009-03-27, 18:14
Nie powiedziałbym, że to przypomina CLC (chociaż bardzo bym chciał). Jakoś surowo to brzmi, mam nadzieję, że po miksie, masteringu, czy co tam, trochę się utwór zmieni....ale wierzę w tą muzykę:)
Noisomaniak - 2009-03-27, 22:45 Temat postu: ;} kiedy slucham tych nowych polskojezycznych utworow mi rowniez przychodzi do glowy clc jednak mimo tego ze cale my riot mi sie bardzo podoba , to chcialbym zeby sn zeszlo troche ze sciezki tego ciaglego buntu i powstało coś jeszcze w stylu "stay alive" bardziej optymistycznego no i energodajnego. pozdrawiam
Momus - 2009-03-28, 08:41
gdzie my riot a gdzie sn? Do nowych kompozycji sn jeszcze daleka droga... Najpierw Glaca musiałby wrócić z LA chyba, że skleci zespół w stanach (wątpie).
X - 2009-03-28, 11:53
Momus dobrze gada....Noisomaniak : SN i My Riot to dwie różne rzeczy.
Przemek - 2009-03-28, 22:39
Demo "Ile znaków" do pobrania - http://myriot.bandcamp.com/track/ile-znakow
Ginter86 - 2009-03-30, 19:16
Cieszę się, że coś się dzieje, coś po polsku
Gorąco kibicuje projektowi
Pozdrawiam
Anneke - 2009-03-30, 21:13
no to G: wiatru w skrzydła!!!!!!!!!!!!
masz moc nadal.....:)
amelia - 2009-04-13, 21:31
Jednak wolę utwory po polsku może dlatego że angielskiego za dobrze nie znam
Shade - 2009-04-13, 23:48
| Momus napisał/a: | | gdzie my riot a gdzie sn? Do nowych kompozycji sn jeszcze daleka droga... Najpierw Glaca musiałby wrócić z LA chyba, że skleci zespół w stanach (wątpie). |
A Ty siedz, i podsuwaj głupie pomysły Ciiii .... Glaca to nasze dobro narodowe, nawet mu nie sugeruj czegoś takiego
Momus - 2009-04-14, 11:48
dobro narodowe na emigracji
Shade - 2009-04-14, 12:15
| Momus napisał/a: | | dobro narodowe na emigracji |
Nihil novi
paulos666 - 2010-05-29, 19:06
mozna gdzieś to kupić???caly ten poison and nectar
PePe - 2010-06-06, 11:25
jakoś tak mnie przemyślenia zgwałciły...
G nadal jest artystą, który tak kurewsko oddziałuje na mnie, że nie potrafię tego porównać z niczym innym; czasem kopały mnie jakieś obrazy, filmy, serie foto; bardzo rzadko muzyka; ale mimo tego, że chyba zawsze będę "wyznawcą" wiadomego albumu to stwierdzam, że MR niesamowicie mnie rusza;
dziwne... włączyłem sobie teraz te kawałki MR i stwierdzam, że to kurestwo jest tak dobre, jak tryptyk, jeśli idzie o ładunek energii zawartej w tych kawałkach; obejrzałem zwiastun klipu chaos i intro koncertu z pamiętną "wielką twarzą" w łańcuchach i jestem rozjebany; tak samo jak na wood2003, gdy revoltę pokazano światu;
chyba uświadomiłem sobie, jak bardzo tęsknię za tym koncertowym czadem, którego nikt nie serwuje w takiej formie jak wyobraźnia doktora G;
X - 2010-06-06, 14:29
to intro z koncertów to chyba taki trochę pierwszy noise, tyle tylko, że w wykonaniu SN a nie Noise.inc. w czasach CLC jarałem się tym nie wiedząc jeszcze o istnieniu czegoś takiego jak scena noise itp.
nofink - 2010-06-13, 21:46
ma ktos te 6 utworow w mp3?
Jak milo uslyszec cos nowego od Glacy po polsku. Przypominaja mi sie emocje przy pierwszych odsluchach CLC.
|
|