| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
My Riot - My Riot
Przemek - 2009-01-16, 23:45 Temat postu: My Riot Kolejny projekt
http://www.myspace.com/myriotband
Nawet przyjemne dla ucha.
linki:
FaceBook
Bandcamp
longas - 2009-01-17, 00:56
słabe
G sie starzeje....coraz mnniej tego hardcoru w tym hardcorze....
X - 2009-01-17, 01:42
A ja uważam, że G dojrzewa w sensie muzycznym i liryczym....Zauważyłem to na Triptic i widzę to też teraz.....mnie się podoba!
Ileż można nagrywać mordodarcie dla pryszczatych anarchistów? Ta muzyka jest da mnie bardziej dojrzała....
longas - 2009-01-17, 02:05
a dla mnie nijaka
kanapony - 2009-01-17, 02:20
ja w tym momentami słyszę z Tryptyku fragmenty
całośc nieco dyskotekowa
eN - 2009-01-17, 10:10
zajebioza. wiecie z czym mi się skojarzyło? z muzą do need for speed'a. trochę jak prodigy, ale nie do końca. wypas
PePe - 2009-01-17, 11:05
mysle podobnie jak eN. Nawet podoba mi się.
Co do słów X'a musiałbym znów pisać eseje. Powiem tyle - z powodu mordodarcia dla pryszczatych anarchistów na tym forum jest 90% userów, a Ci co się wypalili, to odeszli bo znikneły już im pryszcze, a z muzyki SN zniknęło mordodarcie. Zastanów się chłopie co mówisz, bo coraz częściej mam ochotę zacytować tu "Sam pan pierdolisz i ja też w ryj dać mogę dać!".
X - 2009-01-17, 11:46
| PePe napisał/a: | | Powiem tyle - z powodu mordodarcia dla pryszczatych anarchistów na tym forum jest 90% userów, a Ci co się wypalili, to odeszli bo znikneły już im pryszcze, a z muzyki SN zniknęło mordodarcie. |
No to ja im osobiśce współczuję, tzw. ,,fanom pierwszych płyt", bo mnie właśnie dlatego, że zniknęły pryszcze, zarówo Tritpic jak i ten utwór bardzo sie podoba, bo tak jak już mówiłem....jest dojrzały. W przeciwieństwie do tekstów ,,pier**lę system porządek i ład", które jarały mnie jak miałem lat naście a teraz niektóre z nich mnie po prostu śmieszą....chociaż muzycznie nadal twierdzę, że CLC wymiata i bardzo lubię tą płytę.
Ja akurat mam to szczęście, że jakoś droga SN/Glacy często pokrywa się z moimi zmianami gustu muzycznego, dlatego podobają mi się ,,nowe" rzeczy, a jak ktoś jest tylko fanem metalu czytaj jednego z etapów drogi SN, no to już jego problem a nie mój.
P.S. ,,Sam pan pierdolisz"!
Momus - 2009-01-17, 12:23
projekty się mnożą, a o sn słuch zaginął. poczekam dalej cierpliwie. my riot to dla mnie tylko ciekawostka.
morfix - 2009-01-18, 00:19
A ja stwierdzę tak: muzycznie CLC wymiata..teksty- różnie. Dla mnie " Nie było" i " Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidzisz" to religia..a z charakteru jestem punkiem i metalowe brzmienia raczej mnie nie podniecały. Może Metallica, Motorhead...
Nowość- ciekawy kawałek, może być, rzeczywiście trochę momentami słychać triptic ale mam nadzieję, że Glaca nie pójdzie w tę stronę. To może być ciekawy przerywnik na płycie ale nie kawałek charakterystyczny dla nowej płyty.
ja-kaś - 2009-01-18, 04:01
---------------
Amat3uR - 2009-01-18, 10:27
Ale na pewno toto fajniejsze niż Serce
eN - 2009-01-18, 22:00
im więcej tego słucham, tym bardziej wchodzi mi to w krew...
...ten człowiek zadziwia mnie kreatywnością...
G, zawsze cierpliwie czekałam, ale tym razem...CHCĘ więcej...
[ Dodano: 2009-01-27, 18:49 ]
Feed my madness.... o tak, to jest to
thx G, za doładowanie baterii
mega szacunek za wszechstronność
[ Dodano: 2009-01-29, 16:01 ]
z każdym dniem smakuje to coraz lepiej. tr hacker idealne połączenie
X - 2009-01-29, 22:46
| eN napisał/a: |
[ Dodano: 2009-01-27, 18:49 ]
Feed my madness.... o tak, to jest to
thx G, za doładowanie baterii
mega szacunek za wszechstronność
[ Dodano: 2009-01-29, 16:01 ]
z każdym dniem smakuje to coraz lepiej. tr hacker idealne połączenie |
To może teraz Skarbie ktoś zauważy Twoje posty.....
I na przyszłość.....nie dziw się, że nikt nie zauważa postów, które piszesz sama pod sobą....sa one łączone w jedno jako ,,dodano"....
eN - 2009-01-29, 22:49
oj, przecież wiem. myślałam, że są tu wnikliwi obserwatorzy
X - 2009-01-29, 22:55
| eN napisał/a: | oj, przecież wiem. myślałam, że są tu wnikliwi obserwatorzy
|
No....wnikliwi do bólu....
PePe - 2009-01-30, 10:53
ciekawe...
może nawey pokusiłbym się o kupno albumu, gdyby wyszło na sidi...
mam nadzieję, że nie skończy to jak serce... chwila zabawy i sza...
Przemek - 2009-01-30, 20:46
Zarówno podkład jak i wokal kompletnie mnie do siebie nie przekonują. Nie wiem, może się nie znam, ale dla mnie po prostu lipne. Przepraszam.
Wolałbym coś na wzór My Riot. Kawałek wylądował na odtwarzaczu MP3 i jak dotąd wcale mi się nie znudził. Bardzo dobre.
eN - 2009-01-30, 21:55
ja byłam zaskoczona. raczej pozytywnie, aczkolwiek przede wszystkim faktem, że G poszedł w tą stronę. spodobało mi się. bardzo. dopiero potem odkryłam tracki TR-a. jakoś na krótko przed pojawieniem się całego projektu my riot, skonstruowałam "fuck the rules", które otworzyło przede mną nowy etap. był to jakby pierwszy krok do pójścia w tym kierunku. w zasadzie wszystko zbiegło się w czasie. i dziś fascynuje mnie to co robi TR, a w połączeniu z G - daje mieszankę wybuchową (moim subiektywnym zdaniem). być może ja to inaczej postrzegam ze względu na to, że sama coś tam tworzę, a co za tym idzie, patrzę na to przez pryzmat tych wszystkich zabawek, których czasem nie mogę ujarzmić
ave
wracam do roboty
[ Dodano: 2009-01-30, 23:19 ]
"My_Riot is : TR Hacker who produces the beats and delivers the sound and G who delivers the lyrics, vocals, mixing and producing skills.
after years of leading his own band Sweet Noise G started searching the polish underground for some fresh blood and new approach to music. " I always believed in music with no borders and had my ears to the music of the streets, to real sounds filled with emotions and vibes. that's how I met Tr Hacker . we made on track for the beginning called Congo Rain and it just blazed off. we are writing new exciting songs and having a lot of fun and excitement that internet allows us two communicate but definitely a " real road band " is in our heads this days. "
this album is in preparation right now with tracks being written and produced . the tracks you're listening are produced and mixed with a lot of passion to deliver powerful sound experience but they're not final. actually we are in two different places in the world TR Hacker produces beats in Poland Sopot city and G adds his input in Los Angeles California. we hope to finish this work this year. as for now the working title of an album is My_Riot but this might change any time"
Anneke - 2009-01-31, 21:20
| eN napisał/a: | oj, przecież wiem. myślałam, że są tu wnikliwi obserwatorzy
|
będzie off top ale to nic. w "ksiązkach" z kolei ja piszę sama
a mnie się podoba ten nowy Twór-S-Twór muzyczny ma swój własny zakręcony charakter. chociaż racja, jak ktoś jest bardzo zamknięty n aelektroniczne brzmienie, nie da rady wysłuchać.
Rogal - 2009-02-24, 00:41
A ja do dnia dzisiejszego słucham CLC, zacząłem 4 semstr studiów i mam w dupie czy jestem za stary czy za młody na tą muzyke. Słucham tego co mi się podoba, a nie dlatego że coś nie wypada. Triptic mnie rozczarował, ale słuchając fragmentów sprzed wyjazdu do afryki to mógł to być dość ciekawy album. A tak to często na siłę wtawiane te (nazwijmy to) etniczne wstawki psują nieraz dobrze zapowiadający się numer.
Wydaje mi się że niektórzy na siłę chcą być dorosłymi, mimo że już od pewnego czasu są. Zastanawia mnie następny krok - grób? No chyba że ktoś chce ratować zniszczony wizerunek frontmana Sweet Noise, niegdyś zespołu.
longas - 2009-02-24, 00:45
nie ten teeeeeeeeeeeemaaattttttttttt
Rogal - 2009-02-24, 00:57
Mnie się wydaje że ten
Co do tego projektu to gdyby nie Glaca to w ogóle bym na to nie zwrócił uwagi
I widze że nadal śpiewa po angielsku. heh... jeśli chciał żeby Triptic był płytą zrozumiałą dla szerszej ludności na świecie, to dlaczego goście/współtwórcy nie śpiewają po angielsku (chociaż pamiętam wyjątek w jednym utworze) ? Moim zdaniem wokal Glacy bardzo traci na tym że śpiewa po angielsku.
PePe - 2009-02-24, 09:40
to panowie admini zamiast pieprzyc niech przeniosą to do tematu, gdzie bozia dała podobne dyskursy, ok?
Shade - 2009-04-13, 23:59
Projekt zbyt wielokrotnie złożony, żebym go mogła uprościć do "Mnie bardziej podobał się SN". Bull shit. Mnie się zawsze i wszędzie podobał wokal G. Zrobiłam się tylko niesamowicie czepliwa co do tekstów i muzyki. Muszę jeszcze wiele razy przesłuchać ten projekt.
60 godzin bez snu ? Oddam oko/rękę/nogę za takie 60 godzin...
Przemek - 2009-07-11, 16:14
Z Twittera Glacy:
| Cytat: | | skonczylem pisac material na plyte...40 min muzy. jutro vokale i odpoczynek.ten sound mialemw glowie od dawna.Future.Nerve. |
https://twitter.com/noiseincrecords
longas - 2009-07-11, 18:10
| Cytat: | | lubie klopoty. kocham wrogow swoich.nawet gdy sa Trendy i na rowerku bzykaja jak pszczolki.oni mnie tez kochaja.za duzo tej milosci. thx. G |
zdjecie z sopotu [TopTrendy]
to juz ner nie jest frendem G ?
Amat3uR - 2009-07-11, 21:37
Yy?
longas - 2009-07-11, 21:50
ner chyba wypomną G revolte...to teraz G disuje na nera ]]
Przemek - 2009-07-11, 22:44
Możecie mi przypomnieć kto to jest Ner i co on powiedział o Revolcie?
longas - 2009-07-11, 23:07
prosze, powiedz ze robisz sobie jaja...
morfix - 2009-07-12, 10:37
| Przemek napisał/a: | | Możecie mi przypomnieć kto to jest Ner i co on powiedział o Revolcie? |
http://ner-w.pl/
Przemek - 2009-07-12, 12:14
To takie dziwne, że o tym nie wiedziałem?
westa - 2009-07-12, 12:22
Kondracki smierdzi bo produkuje solowy album wokalistki grupy Lzy?
"nie smiejmy sie juz lol"
Przemek - 2009-07-12, 12:24
Domyśliłem się, ze chodzi o Bogdana Kondrackiego... a Adam, to kto - Adam Toczko?
PePe - 2009-07-14, 22:19
nie wiem czy Przemek sobie jaja robi, ale jako, że mam za sobą strasznie chujwy dzień, pozwolę sobie wytłumaczyć nie myśląc o szydercach:
Ner = Nergal = Adam Darski = voc Behemotha = obecny Dodo-posuwacz
a co powiedział to i ja nie wiem
Przemek - 2009-07-14, 23:02
Behemoth należy do tych niewielu zespołów, których kompletnie nie trawię i nie mam pojęcia jak ludzie mogą to trawić. O Nergalu wiem tyle, co o nim czytałem, a jakieś skróty w stylu Ner nic mi nie mówią.
Amat3uR - 2009-07-14, 23:08
Ostatnio nie czytam Pudelka, więc nie jestem na czasie
X - 2009-07-14, 23:10
| Przemek napisał/a: | | Behemoth należy do tych niewielu zespołów, których kompletnie nie trawię i nie mam pojęcia jak ludzie mogą to trawić. O Nergalu wiem tyle, co o nim czytałem, a jakieś skróty w stylu Ner nic mi nie mówią. |
gdyby wyciąć wokal to ja bym Behemotha mógł słuchać, bo gitarki konkretne.
po drugie : nie wiemy na 100% czy chodziło o Nergala...to tylko interpretacja Longasa jest
....aczkolwiek wygląda to prawdopodobnie.
po trzecie - ale to już tylko takie moje pierdolenie.
padło tu pojęcie ,,disu", ja disów nie lubię z reguły ale G ma dosyć mocne pióro i z czysto muzycznej ciekawości bym chciał to zobaczyć , takie moje ,,music fiction" - myślę, że G na beefie zmiażdżyłby każdego.
Przemek - 2009-07-14, 23:13
| X napisał/a: | gdyby wyciąć wokal to ja bym Behemotha mógł słuchać, bo gitarki konkretne. |
Głownie o to chodzi. Cały czas mam w głowie brata, który nie raz idąc ulicą z kumplem naśmiewa się do rozpuku z tekstów i sposobie śpiewania tego wokalisty.
| X napisał/a: | po drugie : nie wiemy na 100% czy chodziło o Nergala...to tylko interpretacja Longasa jest |
Zdezorientowało mnie to, że G pisze o Bogdanie, a z google wiem, że Kondracki coś tam kombinuje z Wyszkoni...
X - 2009-07-14, 23:19
| Przemek napisał/a: |
Zdezorientowało mnie to, że G pisze o Bogdanie, a z google wiem, że Kondracki coś tam kombinuje z Wyszkoni... |
ja sie na ten temat nie wypowiadam bo nie wiem o co chodzi, to są ich sprawy....z bloga o wiele bardziej zainteresowała mnie dobra wiadomość, że CD my riot już blisko....zostały już tylko wokale.
PePe - 2009-07-14, 23:20
| X napisał/a: |
gdyby wyciąć wokal to ja bym Behemotha mógł słuchać, bo gitarki konkretne.
|
w tej postaci Beh jest najbardziej przyswajalny; muzycznie to miazga zajebiaszcza, ale przez ten wokal rzadko po nich sięgam;
longas - 2009-07-15, 00:23
ale z was wymoczki....
X - 2009-07-15, 16:29
nowe wpisy na blogu.
Hans_Giebenrath - 2009-07-16, 02:54
Szczęś Boże.
Oj zaniedbuje ostatnio wiele kontaktów jak i to kurewsko sympatyczne forum(ale Pepe piekniej je określił).
Tak zajrzałem tu po miesiącach i ciężko jest mi sie w tym połapać. Na czym ma polegać ten Twitter?czemu on służy?
Jakieś krótkie komunikaty nie wiadomo do kogo,ani konkretnie o czym, ale skojarzenia są od razu z życiem prywatnym Nergala,do tego załaczone -przyznam,że chwytajace coś jak ,dla mnie nietypowego- zdjęcie. Nie zamierzam już pisać o tym jak sie ludzie ostatnio pasjonują sensacyjnymi newsami z żałosnych brukowców.Szybko to przełknąłem i nie zmieniło to mojego stosunku ani skojarzeń do działalności artystycznej pewnego bandu z trójmiasta.
Ktoś wspomniał,ze Ner wypomniał G revolte-nie wiem o co chodzi, niechaj kto mnie oświeci.
Odpowiadajac na pytanie Przemusia, to ponizej ponownie umieszczam cytaty z wywiadów, w których o tym Adaś powiedział.
Zawsze pozytywnie wypowiadał sie o G, nawet,gdy sie z nim osobiście dwa lata temu spotkałem
Skoro mowa o gościnnych występach to jak ci się współpracowało z Glacą ze Sweet Noise?
N: Dobrze. To facet, który doskonale wie, czego chce. To taka bardzo autentyczna postać, bardzo szczera. Lubię i cenię takich ludzi. Cały ten eksperyment ze Sweet Noise uważam za jak najbardziej na miejscu. To była fajna rzecz, powstał fajny numer. Żadnych kompleksów w związku z tym.
Nergal: Edzia to fajna d..., a Peja to równy ziomal. Znasz ich? To jakim prawem oceniasz ich jako ludzi? Cały projekt Sweet Noise uważam za jak najbardziej udany, zresztą to bardzo dobry zespół. Bardzo prawdziwy.
Zadzwonili do mnie i zapytali się czy nie zaśpiewam. To fajny gościu. Ma swój świat, ma swój film, ma swoją wizję. Zagrałem z nimi koncert, na którym był też Peja i było bardzo fajnie. To jest nowe doświadczenie. Szanuje ten zespół, szanuje to, co robią i uważam, że "Revolta" - płyta, którą wydali, jest bardzo fajna i że jest to najlepsza rzecz, jaką wypuścili.
Cholernie dobre, perfekcyjne nawet brzmienie,wokal Glacy jak zawsze pełen na wysokim poziomie,świetny mix jak na demo. Klimaty tekstów takie jakich zawsze oczekuje od G. To chyba jest juz, dla niego charakterystyczne. Zwłaszcza tekst i kontrolowanie pulsujący feeling utworu Świadectwo,którego nie znacie;p
Amat3uR - 2009-07-16, 08:25
Twitter, BLIP, i tym podobne, to mikroblogi. To tak tylko a propos Twojego pytania.
longas - 2009-07-16, 16:52
a z tym wypominaniem przez nera revolty to tylko taki zarcik z mojej strony....
choc czyms musial zalezc G za skore skoro ten pisze o pszczolkach
goat - 2010-08-08, 21:43 Temat postu: SEN Prace nad utworem SEN idą pełna parą.
Bębny i gitara już nagrane.
My Riot na Facebook
My Riot na YouTube
longas - 2010-08-08, 23:31
a ty goat co tam robisz?
śpiewaj nam tu wszystko co wiesz na ten my riota
X - 2010-08-09, 04:01
,,jak przystało na muzykę clubową nagrywamy tu solówki gitarowe".
goat - 2010-08-09, 12:17
| longas napisał/a: | a ty goat co tam robisz?
śpiewaj nam tu wszystko co wiesz na ten my riota |
Jak to co? Siedzę i na pewno nie śpiewam. Od śpiewania jest Glaca.
i cytat z Facebook My Riot:
| Cytat: | | My Riot jutro mixuje Sen/I'm the witches son/ a w srode jak bede zadowolony i skopany mixem wysle go do masteringu. |
dana - 2010-08-09, 14:05
Świetne wiadomości!
Wujek eM - 2010-08-09, 20:25
Kawałek ma być podobno do końca sierpnia. Zaskoczyłeś mnie Goat tymi filmikami Fajnie zobaczyć swoją facjatę
goat - 2010-08-09, 21:46
Czasem miło kogoś zaskoczyć
Przemek - 2010-08-09, 22:38
Nowy film na YT. Zabawny.
http://www.youtube.com/us...u/0/y-3G8UyXIcQ
...i mała zachęta z facebooka:
| Cytat: | | do wszystkich fanow My Riot : tej plyty dlugo nie bedziecie wyciagac z odtwarzaczy |
longas - 2010-08-09, 22:53
ten my riot spokojnie mogłby wyjsc pod szyldem Sweet Noise, tymbardziej biorac pod uwage co pod nim ostatnio wychodziło
Sweet Noise - My Riot ...ładnie ...co?
Momus - 2010-08-09, 22:55
nie masz racji
PePe - 2010-08-09, 23:44
toczko przy konsolecie... kolejny dowód na to, że będzie grubo;
czekam i chyba coraz mocniej wierzę, że będzie naprawdę dobrze
longas - 2010-08-09, 23:45
| Momus napisał/a: | | nie masz racji |
nie znasz sie
boruta - 2010-08-11, 16:25
Przebrnąłem przez temat...kiedy to ma być w sklepach ?
Małgosia - 2010-08-11, 16:36
Na podobne pytanie lolka G odpowiedział: "pod koniec roku, ale jak poczekamy do poczatku nastepnego to bedzie lepsza...no to jak? czekamy i pracujemy ?"
Generalnie na Twitterze mówił o przełomie 2010/2011
Przemek - 2010-08-11, 17:17
Mi bardzo pasuje początek przyszłego roku, zwłaszcza luty/marzec. Do tego czasu jestem trochę uziemiony, ale później nie zamierzam ominąć żadnego koncertu, jeśli oczywiście będą.
X - 2010-08-11, 18:33
| Przemek napisał/a: | | Mi bardzo pasuje początek przyszłego roku, zwłaszcza luty/marzec. |
mnie pasuje nawet jutro.
ponieważ jednak na włąsnej skórze się przekonałem ile przy takim czymś jest roboty - dam na wstrzymanie, kiedy bedzie to bedzie.
| Cytat: | Do tego czasu jestem trochę uziemiony, ale później nie zamierzam ominąć żadnego koncertu, jeśli oczywiście będą. |
na pierwszy koncert pojadę niezależnie od tego w jakiej części Polski będzie miał miejsce. trochę zgłodniałem przez te 5 lat.
Małgosia - 2010-08-11, 18:53
| Przemek napisał/a: | ale później nie zamierzam ominąć żadnego koncertu, jeśli oczywiście będą. |
A o to jeszcze nikt nie miał śmiałosci pytać
Wujek eM - 2010-08-11, 21:09
Spokojnie. Dopiero co został singiel nagrany, a Wy już gadacie tylko o płycie, o koncertach, etc. Wszystko w swoim czasie. Jeszcze kupa roboty do końca. To nie pitu pitu Ani Wyszkoni które można sklecić i nagrać w jeden dzień. Efekt końcowy ma miażdżyć jaja. I jeśli tak ma być to cierpliwości.
Małgosia - 2010-08-11, 21:14
| Wujek eM napisał/a: | | Efekt końcowy ma miażdżyć jaja. |
A czego mogą się spodziewać kobiety?
Przecież my jesteśmy cierpliwi! A nakręcamy się tak, bo dawno nic się nie działo, to o czym mamy mówić?
X - 2010-08-11, 22:32
| Małgosia napisał/a: |
|
orgazmu.
dana - 2010-08-11, 23:31
:
pozostaje czekać na"ucztę muzyczną"
PePe - 2010-08-12, 20:55
| Małgosia napisał/a: | | Wujek eM napisał/a: | | Efekt końcowy ma miażdżyć jaja. |
|
kobietom ma pewnie miażdżyć cycki, a jak która jest Tereska to dla niej jest Gosia Andrzejewicz
Amat3uR - 2010-08-13, 20:51
Mam takie same obawy co miałem przy okazji The Triptic (super muza, wtórne teksty). Triptic okazał się jedną z lepszych polskich płyt kiedykolwiek, więc to dobrze rokuje
Małgosia - 2010-09-08, 23:34
Już wiemy nieco więcej, dzięki Matkowi który ciągnie za język
Edit. Matek, Ty spamerze
Momus - 2010-09-08, 23:43
8 kawałków po polsku, nieźle
Matek - 2010-09-09, 00:00
Hehe, powiedzieć wam coś lepszego ? Na youtubie pod filmikiem serca napisałem wczoraj
"Noise Inc, Sweet Noise, My Riot, projekt z Peją, Serce ... Ziom, skąd masz na to siłę ? "
a odpowiedź dostałem godzinę później taką : jest jeszcze jeden bardzo wazny projekt, projekt ktory wiele rzeczy zmieni. patrz na prawa reke. sic....
A oto i link http://www.youtube.com/wa...8&feature=email
A tak poza tym, to nie chce mi się przegrzebywać przez moją relację z koncertu, a nie pamiętam czy tam pisałem : na koncercie G powiedział że płytka My Riot i trasa pod koniec roku
Matek - 2010-09-09, 00:24
| Momus napisał/a: | | 8 kawałków po polsku, nieźle |
Mnie wychodzi 7 ...
X - 2010-09-09, 00:37
stare.
Małgosia - 2010-09-09, 00:47
X, chodziło o komentarz po filmem
Myślicie, że chodzi o to http://sphotos.ak.fbcdn.n...5_3203045_n.jpg
X - 2010-09-09, 00:51
to zdjęcie ze studia Elektra podczas mixu My Riot o ile dobrze kojarzę.
zawsze myślałem, że G chowa w rękawie jakiegoś asa, jakiś projekt którego nie znamy, nagły boom z MR i Sercem sprawił, że zwątpiłem w tą teorię ale ten komentarz znowu zaintrygował.
Małgosia - 2010-09-09, 01:38
| X napisał/a: | | to zdjęcie ze studia Elektra podczas mixu My Riot o ile dobrze kojarzę. |
X, o symbol mi chodzi
Sorry, ale czy Ty dziś nie ogarniasz, czy dla mnie godzina zbyt późna?
Przemek - 2010-09-09, 12:01
Reasumując:
Botox, Crack i Kokaina
Ostatni Taki Dzień
Ile Znaków
Sen/I'm the witches son/
Bol Przemija
Ulice Pragna
Definicja
Congo Rain
Jordan River
Told You
Soul_Grenade
Poison And Nectar
My_Riot
Feed_My_Madness
War, Money and Power
Ile z tego wejdzie na płytę, nie wiadomo.
Matek - 2010-09-09, 12:07
Przemku, o tym Told You pierwszy raz słyszę. Gdzie to było potwierdzane ?
Przemek - 2010-09-09, 12:12
Na Facebooku:
| Cytat: | | master wysylamy jutro....teraz Noise Inc. z Hackerem w studio konczymy nastepne utwory...dzisiaj Poison and Nectar i Told You... |
Sam komentowałeś wpis.
Matek - 2010-09-09, 12:53
Lol, umknęło mi Dzięki.
X - 2010-09-09, 16:16
a utwór ,,Heart" z Paulem Resselem to Riot czy Serce?
Wujek eM - 2010-09-09, 16:48
| Matek napisał/a: | Hehe, powiedzieć wam coś lepszego ? Na youtubie pod filmikiem serca napisałem wczoraj
"Noise Inc, Sweet Noise, My Riot, projekt z Peją, Serce ... Ziom, skąd masz na to siłę ? "
a odpowiedź dostałem godzinę później taką : jest jeszcze jeden bardzo wazny projekt, projekt ktory wiele rzeczy zmieni. patrz na prawa reke. sic.... |
Projekt międzynarodowy z czasów pobytu w LA... Nie wiem dokładnie co ale wiem z kim. I to mi już wystarczy. Dupy Wam pourywa!
| Matek napisał/a: | A tak poza tym, to nie chce mi się przegrzebywać przez moją relację z koncertu, a nie pamiętam czy tam pisałem : na koncercie G powiedział że płytka My Riot i trasa pod koniec roku |
Na My Riot w lipcu było gotowe 45 min zwartego materiału...co do trasy i płyty to się wstrzymaj z głoszeniem herezji... pamiętaj że wszystko lubi się zmieniać.
Przemek - 2010-09-09, 17:08
Te, Wujek. Zamiast stawiać nam tu kolejne znaki zapytania, byś lepiej wyjaśnił kilka rzeczy. Z kim ten projekt i kiedy się czegoś więcej dowiemy?
Wujek eM - 2010-09-09, 17:11
Wszystko w swoim czasie Nie sądzę żebym był upoważniony do siania dobrej nowiny. Wiem tyle ile mam ale i tak to są szczątkowe informacje biorąc pod uwagę skale projektu... Bądźcie spokojni... Wszystko w swoim czasie. Tyczy się to owego projektu i My Riot. Sam jako strona zainteresowana tematem czekam na info co do tego drugiego...
Soul - 2010-09-09, 23:20
Jakaś męcząca ta muzyka. Coś jak mieszkanie przy hałaśliwej trasie. Zaraz głowa mnie zaczęła boleć i wyłączyłem.
Zaznaczam, że lubię ciężką, ostrą i energiczną muzę. Koniec Wieku bardzo mi się podoba, CLC też, lubię także parę utworów Marylina Mansona czy np. Nine Inch Nails. I nic mnie nie męczy. No, może po godzinie zaczyna, ale na pewno nie po kilku minutach.
Małgosia - 2010-09-22, 15:13
Coraz ładniej, energetyczniej
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Zaczynam się wkręcać
Amat3uR - 2010-09-22, 15:17
Ja powoli przestaję klikać, bo czuję, że trafi to w moje obecne gusta w dziesiątkę. Domagam się już empetrójek! (i płyty do kupienia)
X - 2010-09-22, 17:31
ja czekam już tylko na album, ewentualnie na jakieś mp3, to już nie ten etap, żeby jarać się fragmentami na filmie.
a jak sobie pomyślę, że do Poison and Nectar będą dograne żywe gitary to już mam ciary, będzie pi*da jakich mało.
PePe - 2010-09-23, 18:28
słuchałem początku tego podkładu na filmie, czytałem co piszecie i nie rozumiałem zajawki; ale po dograniu wokalu wyszedł tak czadowy dhr, że się włos na dupie jeży; masakra; żeby chociaż G podał datę publikacji płyty... ;/
Didier z Rivii - 2010-09-28, 18:39
Poison and Nectar poskładane do kupy robi wrażenie:)
Album zapowiada się naprawdę dobrze
http://www.myspace.com/my...nectar-40465079
Momus - 2010-09-28, 19:17
pragnąłbym usłyszeć to na koncercie Zacnie brzmi moim zdaniem.
goat - 2010-09-29, 23:21
Na myspece fragment utworu Łzy i Potęga
a Poison and Nectar to stara wersja
http://myriot.bandcamp.com/ - tu są utwory przed "metamorfozą"
longas - 2010-09-29, 23:33
niezle
Amat3uR - 2010-09-29, 23:35
Czekam, czekam...:)
Przemek - 2010-09-30, 11:56
Bardzo niezłe. Kurna kiedy ta płyta trafi do sklepów?
PePe - 2010-09-30, 20:54
tak tego słuchałem rano i... nie macie wrażenia, że ten kawałek jest tak jakby jednym wielkim loopem? nie chodzi mi o muzykę, ale sam wokal jest bardzo monotonny, w zasadzie cały czas brzmi jak jakaś mantra... w ujęciu tak krótkiego kawałka jest to na minus, ale potrafi mieć teki zabieg swoją siłę; dla przkąłdu polecam Indukti - Mantra; zajebiaszczy kawałek, a jeszcze lepiej brzmi z teledyskiem;
klik to jest alternatywna wersja, ale czegoś równie schizującego ciężko się doszukać w necie
klik a tutaj w ujęciu autorskim kapeli; również polecam;
i przepraszam za off
goat - 2010-10-17, 21:58 Temat postu: Orion cytat z facebook My Riot: | Cytat: | | Wczoraj w studio Noise Inc. goscil Orion z Behemoth. nagralismy zajebiste basy do wspanialego numeru ktory znajdzie sie na plycie My Riot. wielki szacunek za energie i pasje ktora Orion wlozyl w to nagranie. Bass kills baby... YEAH!!! |
Amat3uR - 2010-10-17, 22:08
I znakomicie
Małgosia - 2010-10-17, 23:47
Super! Kolejne miłe zaskoczenie.
PePe - 2010-10-18, 07:36
wow!
goat - 2010-10-20, 23:48
Ciekawostka sprzed ponad roku
http://www.youtube.com/watch?v=xEBl4Hpyvqo
longas - 2010-10-20, 23:50
kotlet ;]
Małgosia - 2010-11-08, 17:32
longas - 2010-11-08, 18:23
widze chyba nowe tatto na szyji
Małgosia - 2010-11-08, 18:31
A no.
Mnie ciekawi cóż to za niewiasta będzie się udzielała wokalnie.
Przemek - 2010-11-09, 11:14
Myślę, że coś w podobie do AMJ na CLC, czy Kukulskiej na Getto. Cieszę się, kobiety łagodzą obyczaje.
Spodziewam się płytki nie prędzej niż na początku przyszłego roku.
PePe - 2010-11-09, 22:51
Doda?
longas - 2010-11-19, 00:37
http://www.youtube.com/wa...P1RPrc#t=01m27s
Amat3uR - 2010-11-19, 00:41
Peja mnie coś nie może przestać irytować. Ale na tym klipie słychać muzyczną stronę My Riot. I bardzo nie mogę się jej już doczekać w finalnej formie
X - 2010-11-19, 10:26
podoba mi się ten kawałek co leci w tle. lubię patrzeć na tego typu rzeczy : zaczęło się od skromnego MC & producer a skończyło na dużej aranżacji. ja to ogólnie lubię duże rzeczy w muzyce.
Małgosia - 2010-11-19, 14:12
Trochę niepokoi mnie to ciągłe bratanie z hh, mam jednak nadzieję, że będzie to tylko urozmaicenie.
nofink - 2010-11-22, 14:04
| Małgosia napisał/a: | | Trochę niepokoi mnie to ciągłe bratanie z hh, mam jednak nadzieję, że będzie to tylko urozmaicenie. |
no tak pamietaj hh to zlo!
Mnie to cieszy. Bardzo dobrze ze glaca jest otwarty muzycznie.
Małgosia - 2010-11-22, 16:32
| nofink napisał/a: | | Małgosia napisał/a: | | Trochę niepokoi mnie to ciągłe bratanie z hh, mam jednak nadzieję, że będzie to tylko urozmaicenie. |
no tak pamietaj hh to zlo!
Mnie to cieszy. Bardzo dobrze ze glaca jest otwarty muzycznie. |
Ja mam wrażenie, że teraz to już nawet nie otwartość, bo moim zdaniem hh zaczyna się wpisywać w znak SN/Glaca (czy jak to tam nazwiemy).
Otwartością nazwałabym jakiś pojedynczy eksperyment z czymś nowym, zupełnie innym od poprzednich działań.
Wynikiem otwartości były wg mnie duety z AMJ, Natalią czy Edytą, natomiast od Revolty wciąż powraca hh.
W projektach z Peją niedługo już się pogubimy, a potem się dziwicie, że na czatach ludzie pytają tylko: "Jak ci się pracowało z Peją" i tak po 1000 razy. Rychu jest rozpoznawalny bardziej od Glacy, więc mnóstwo osób zaczyna kojarzyć G. z hh, z resztą obserwuję to namacalnie w swoim środowisku.
Dlatego dla mnie to już nie otwartość na nowe style, a wkraczanie w nurt. Na szczęście obecność m.in. Oriona i Mai Konarskiej pozwala mi zachować nadzieję, że nie będzie to sieczka z nieco mocniejszym bitem.
goat - 2010-11-22, 18:22
Perkusia - Poison and Nectar
Bas - Łzy i Potęga
Amat3uR - 2010-11-22, 18:32
Widzieli my na Facebooku, czekamy na więcej
Matek - 2010-11-24, 16:05
Premiera na przełomie luty-marzec 2011 jednak Ale i tak spoko.
Artykuł w CGM:
http://cgm.pl/aktualnosci...wraca,news.html
Amat3uR - 2010-11-24, 16:12
Jest dużo dobrej muzy, mogę czekać Czekam na zajebistą płytę, a nie robioną na "jak najszybciej"
Matek - 2010-11-24, 18:44
Pewnie że tak
Momus - 2010-11-24, 19:38
Czekam na koncert
Matek - 2010-11-29, 15:45
I znowu Glaca na cgm.pl ... Ci co mają FaceBooka raczej już widzieli ten wywiad i dziarę, ale co tam
http://cgm.pl/aktualnosci...wiada,news.html
Przemek - 2010-11-30, 12:05
Ta pierwsza notka na CGM (zresztą druga też), to tylko informacja prasowa przesłana przez management albo megafon.pl. Pojawiła się też w kilku innych miejscach, m.in.: http://www.nuta.pl/news.html?nid=40990
Małgosia - 2010-12-02, 02:25
| Matek napisał/a: | Premiera na przełomie luty-marzec 2011 jednak Ale i tak spoko. |
Teraz już marzec, początek kwietnia
http://www.youtube.com/wa...ature=recentlik
X - 2010-12-02, 09:12
proponuje na własnej skórze się przekonać z czego wynikają takie opóźnienia w produkcji - ,,syty głodnego nie zrozumie".
ja też jako fan chciałbym tą płytę widzieć jutro w sklepie ale dajmy im spokojnie pracować, bo czuję, że będzie warto.
Małgosia - 2010-12-02, 16:48
| X napisał/a: | proponuje na własnej skórze się przekonać z czego wynikają takie opóźnienia w produkcji - ,,syty głodnego nie zrozumie".
ja też jako fan chciałbym tą płytę widzieć jutro w sklepie ale dajmy im spokojnie pracować, bo czuję, że będzie warto. |
Ale ja tylko stwierdziłam fakt
Osobiście wiem jak to wygląda i wcale się nie gorączkuję, mogę czekać znacznie dłużej jeśli to ma być choć w połowie tak dobre jak zachwala G.
Przemek - 2011-01-17, 13:36
Kolejna ciekawostka:
| Cytat: | | Sam Peja obwołał Śliwę rewelacją podziemia a słuchacze tego młodego (18 lat), zdolnego MC już teraz typują go na jego następcę. Rzucony na głęboką wodę nagrał swoje zwrotki na nowy album SLU (w utworze: „Głos Wielkopolski”) oraz projekt Glacy My Riot (utwór: „W tym mieście”). |
Źródło: http://cgm.pl/aktualnosci.php?news_ID=13424
westa - 2011-02-24, 10:03
Płyta na wiosnę, niedługo pierwszy singiel:
http://muzyka.interia.pl/...osne,1601451,45
Amat3uR - 2011-02-24, 10:09
Jestem głodny.
X - 2011-02-24, 11:31
ku swojemu zaskoczeniu ostatnio częściej sięgam po Wendell z M.T. Void, chodzi mi po głowie też Heart of A broken Nation z Serca, pamiętam tylko fragment z promo video ale sie nie mogę doczekać kiedy odpale to w dobrej jakości na CD.
Riot zapowiada się nieźle i całościowo pewnie ta płyta najbardziej mi podejdzie ale jeśli chodzi o pojedyncze numery to czekam właśnie na te dwa, w drugiej kolejności na gitarowy Poison i Łzy i Potęga jednocześnie licząc na całą masę niespodzianek które zapewne będą na wszystkich trzech projektach.
Darth Kion - 2011-03-03, 21:09
ja też czekam odświeżyłem sobie aż CLC i The Triptic - wydaję mi się, że My Riot podążą podobną drogą.
Miło, że coś się ruszyło i miło wrócić na stare śmieci.
Witam ponownie, po nie wiem jakiej przerwie
Przemek - 2011-03-05, 13:07
"Za dwa tygodnie premiera utworu "Sen", za dwa miesiące - całej płyty." News z 2 marca.
http://poznan.naszemiasto...noise,id,t.html
Amat3uR - 2011-03-05, 13:49
Strasznie dużo czekania między singlem a płytą
X - 2011-03-05, 17:21
premiera singla prawie w moje imieniny (dzień różnicy) hehe.
ale fakt, nie spodziewałem się, że od skończenia płyty do jej wydania będzie tak dużo czasu....na pewno musieli mieć jakiś powód związany z promocją.
Grigor - 2011-03-07, 23:23 Temat postu: Premiera około maja 2011 podejrzewam.... a więc czas znowu zapaść w zimowy sen.... i czekać, czekać...
Momus - 2011-03-16, 18:38
Lecz czymże są te dwa miesiące wobec 4 lat?
@Edyta
| Cytat: | Premiera singla „Sen“ odbędzie się 17.03.2011, w radiu Eska Rock, w wieczornej liście „NRD“. O północy z 17.na 18.marca 2011, rusza pierwsza odsłona strony internetowej www.myriotband.com gdzie zarejestrowani użytkownicy będą mogli już kilka dni po premierze pobrać singiel „Sen“ w bardzo dobrej jakości a później otrzymywać regularnie newsletter, utwory i pliki multimedialne związane z My Riot.
|
źródełko: twarzoksiążka
ps. Z racji, że my riot rusza z kopyta - warto by poświęć osobny dział, a nie pisać wszystko w jednym temacie. Co wy o tym uważacie?
Przemek - 2011-03-16, 20:26
Właśnie przeczytałem. Jutro obowiązkowo przed radiem.
longas - 2011-03-16, 20:54
| Momus napisał/a: |
ps. Z racji, że my riot rusza z kopyta - warto by poświęć osobny dział, a nie pisać wszystko w jednym temacie. Co wy o tym uważacie? |
ze to forum sn a nie my riot...wystarczy zbiorczy dział
załózcie osobne tematy o singlu, płycie, ew. koncertach...zeby wszystko nie bylo w jednym
goat - 2011-03-19, 00:31 Temat postu: Wywiad u Piotra Kaczkowskiego w Trójce
| Cytat: | | Już w najbliższą niedzielę, 20.03.2011, w radiowej Trójce, Glaca będzie gościem u Piotra Kaczkowskiego w audycji MiniMax. Wywiady Glacy u P.Kaczkowskiego zawsze były bardzo wyjątkowe...Zapraszamy po 21.00. |
longas - 2011-03-19, 01:33
Przemysław wie co robić?
Przemek - 2011-03-19, 12:49
No kur*a, pytanie.
Matek - 2011-03-20, 23:09
Ehem, ehem, panie Przemysławie ? ;>
Małgosia - 2011-03-20, 23:20
Jakby co, to u mnie też się nagrywa
Matek - 2011-03-20, 23:22
16 utworów na płycie, a więc w sumie 1/4 albumu już przesłuchaliśmy
Przemek - 2011-03-20, 23:41
Wywiad: Glaca w programie Minimax [20.03.2011]
Momus - 2011-03-23, 17:13
Longas - może napisałbyś jakiegoś krótkiego newsa na stronie? Trochę się ostatnio dzieje, więc czemu by nie?
longas - 2011-03-23, 17:37
eheh napisac to ja musze plan pracy mgr na dzisiaj ;]
Momus - 2011-03-23, 20:49
trzymam kciuki, newsa możesz napisać jutro
PePe - 2011-03-26, 13:49
Na onecie nagłówek na głównej: Nowa grupa znanego wokalisty (zdjęcia)
Zastanawiałem się o kogo może chodzić... Nawet się nie spodziewałem, że to może być G
klik
X - 2011-03-28, 01:40
zapisał się ktoś z Was na forum My Riot? bo ja w sumie nie wiem czy będzie mi się chciało pisać to samo w dwóch miejscach.
longas - 2011-03-28, 01:41
konkurencja ;]
czyje to jest forum?
bo widze ze jest w zupełnie innej domenie
zespołu czy ktos z fanów je załozył?
X - 2011-03-28, 01:45
na facebooku mi mignęło kiedyś chyba, że nieoficjalne ale pewny nie jestem.
Momus - 2011-03-28, 09:21
Gdzie masz to forum? Z ciekawości chciałem zobaczyć jak to wygląda ale w google jesteśmy tylko my i jakieś fora o tematyce około rapowej.
a tak btw.:
| Cytat: | | Pełna odsłona strony wraz z premierą płyty 10.05.2011. |
X - 2011-03-28, 10:02
http://www.myriot.pl/index.php
Przemek - 2011-03-28, 10:48
Ja się zarejestrowałem i jak na razie nic się tam ciekawego nie dzieje. Forum nieoficjalne, ale po 10 maja będzie podpięte do strony głównej i przerodzi się w oficjalne.
Amat3uR - 2011-03-28, 10:50
Trochę szkoda, że nie zaproponowano longasowi, by nas zaimportować (nie mówię, że to najlepsze wyjście, ale...). Inna sprawa, że nas to tu już praktycznie nie ma
Momus - 2011-03-28, 13:22
Powiedzmy, że my jesteśmy na swoim miejscu
Na razie biednie tam. Ale znalazłem coś czego nie znałem
http://myriot.bandcamp.com/
Przemek - 2011-03-28, 14:02
Takie stare, że już o tym zapomniałem.
...a forum My Riot może się zaludni po premierze płyty.
Momus - 2011-03-28, 14:14
Jak będzie oficjalnym to raczej tak...
longas - 2011-03-28, 15:50
Momus - przejdz na pierwsza strone tego tematu, co do tego linka ;]
X - 2011-03-28, 16:30
| Momus napisał/a: | Powiedzmy, że my jesteśmy na swoim miejscu
|
czyli pod sceną, kiedy przyjdzie na to czas.
Momus - 2011-03-28, 18:07
| X napisał/a: | | Momus napisał/a: | Powiedzmy, że my jesteśmy na swoim miejscu
|
czyli pod sceną, kiedy przyjdzie na to czas. |
No ja myślę...
| longas napisał/a: | | Momus - przejdz na pierwsza strone tego tematu, co do tego linka ;] |
Dziury w pamięci mam... starzeję się.
Matek - 2011-03-28, 18:39
Hm z oficjalną stronką nie ma toto nic wspólnego, bo wpisałem swój login i hasło, których użyłem do rejestracji w Riot Crew do pobrania Snu i dupa :< No i co, założę sobie na tym forum inne konto, podepną forum potem pod oficjalną i co ?? Mam 2 konta, jedno do komentarzy itp na stronce, oddzielne na forum ?
Inkub - 2011-03-28, 23:51
Postaram się wyjaśnić i zacytuje kawałek listu od Sylwii
| Cytat: | Cześć Andrzej,
dzięki za propozycję - to bardzo fajna opcja.
W takim razie zgadzamy się na to aby Twoje forum było oficjalnym forum My Riot.
Kiedy ruszy pełna wersja strony podepniemy linkując Twoja stronę do strony My Riot.
...
Bardzo się cieszymy
(tu następuje uścisk ręki...)
Poprosiłabym jeszcze o jakoś telefon do Ciebie na wszelki wypadek.
Pozdrawiam
Sylwia Lato
My Riot/ Noise Inc./Sweet Noise
Manager |
Tyle na temat forum, SN to SN, Riot to coś nowego więc myślę że nowe forum to odpowiednie miejsce.
A kolego Matek, dlaczego kwestionujesz to co ktoś piszę i nie jest to negowane na oficjalnym profilu na facebooku.
Pozdrawiam Ivan vel. Inklub
Przemek - 2011-03-28, 23:59
No cóż. Nie sądziłem, że forum założył ktoś stąd... ale ładnie Ci wyszło. Pozdro
Matek - 2011-03-29, 00:23
Kolego, nie unos się tak, wniosłem tak po opinii innych osób z tego forum, np X'a : "na facebooku mi mignęło kiedyś chyba, że nieoficjalne ale pewny nie jestem." . A tak swoją droga ponawiam pytanie : Jeżeli założę na tym forum konto, gdzie będę miał taki sam login i takie samo hasło co na stronce My Riot, to po tym jak forum zostanie pod nią podpięte to dojdzie do fuzji kont, czy jak ??
longas - 2011-03-29, 00:40
podpiete w sensie ze na stronie znajdzie sie link do forum, zadnej fuzji nie bedzie ;]
Inkub - 2011-03-29, 06:35
Raczej fuzji nie będzie, chyba że będzie jeśli znajdzie się na to czas.
PePe - 2011-03-29, 09:09
a nie zauważyłeś, że w 99% przypadków tak to właśnie działa?
stare forum SN też było na tej zasadzie; zakładałeś konto na stronie, by mieć dostęp do NC, potem zakładałeś konto na forum, żeby móc pisać; a jak byłeś łebski, to klikałeś w pewnym miejscu na taki magiczny przycisk i na forum obok nicka wyskakiwała Ci maska X z informacją "członek NC"
w zasadzie, to chyba nie znam strony jakiegokolwiek bandu gdzie nie byłoby w logowaniu rozgraniczenia na forum i site;
Matek - 2011-03-29, 11:07
ok, dzięki za odpowiedź
longas - 2011-04-26, 16:14
| Cytat: | Glaca u Makaka w Antyradiu już jutro, w środę po 21.00.
Dzisiaj czyli we wtorek, 26.04, po 21.00 Glaca będzie gościem Bartka Koziczyńskiego w radiowej Czwórce.
|
Matek - 2011-04-26, 21:13
Z kolei dziś na FB CGM ogłosili, że dziś przeprowadzili wywiad z G, i w piątek można się go już spodziewać
longas - 2011-04-26, 21:34
premiera płyty przesunieta....tytuł poznamy 10 maja
Przemek - 2011-04-26, 22:25
Nagrał ktoś?
Matek - 2011-04-26, 22:31
Nie słuchałem, więc dopisuję się pod powyższe pytanie. BTW przesunięta na ... ? Wiadomo na kiedy ?
Małgosia - 2011-04-26, 22:48
Chciałam nagrywać ale coś nie wypadło, dopiero wróciłam do domu.
To jutrzejsze mogę nagrać jeśli Tobie Przemku coś nie pasuje
Przemek - 2011-04-26, 22:52
Jutrzejszą rozmowę nagram, o ile elektrownia nie zacznie znowu bawić się guziczkami i wajchami.
Info o rozmowie w czwórce przeczytałem jakieś 40 min temu. Inaczej przyszedłbym na czas. Powinni wcześniej informować o takich rzeczach.
EDIT
Ktoś z forum MyRiot nagrał i jutro wrzuci.
longas - 2011-04-26, 23:08
chyba spozniłem sie z 5 minut na audycje, ale nic poza tym co napisałem w poprzednim poscie, nie bylo ciekawego....moze jeszcze to ze ci dwaj tanczacy w klipie sa z ołkland i video z nimi zostało przesłane netem ;]
Małgosia - 2011-04-27, 22:25
Płyta 13 września.
Kolejny klip do Łzy I Potęga.
Glaca na Woodstocku, ale w nieznanej formie
Koncert dla wąskiego grona w Wawie w czerwcu.
Przemek - 2011-04-27, 23:28
Nawet niezły ten Poison & Nectar. Sporo różni się od surowej wersji.
longas - 2011-04-28, 00:07
co znaczy w nieznanej formie?
ma wystepowac na duzej scenie?
licze na ripa, bom zapomniał o audycji
Małgosia - 2011-04-28, 00:12
| longas napisał/a: | | co znaczy w nieznanej formie? |
Tak mówił, jakby mówić nie chciał, albo sam niewiele wiedział.
Nie wie z kim, nie wie z czym, wie że będzie.
Chce tam przede wszystkim spotkać się osobiście z fanami.
P.S.
"Co to za taniec do kury nędzy?" - Makak zadał to pytanie które nurtowało sporo osób Mowa oczywiście o klipie do Snu. Dowiedzieliśmy się, że Sara powstrzymała Glace przed tym, by tańczący kolesie byli jedynym motywem teledysku
longas - 2011-04-28, 00:24
czyli moze jako widz sie tam pojawic a nie jako artysta wystepujacy na scenie....
jakby było MR to jade na 100%...licze na takiego niusa
Przemek - 2011-04-28, 00:26
Udostępnię nagranie jutro do południa, bo już dzisiaj padnięty jestem i lecę spać.
Jakby co to łapcie wczorajszą rozmowę z Czwórki. Ktoś na forum MR udostępnił.
http://www.megavideo.com/?v=UTDL0C0L
Matek - 2011-04-28, 00:28
Net mi siadł przed 22 Poison and Nectar ? Mmmmm ... coś nowego jeszcze zapuścili ?
Przemek - 2011-04-28, 00:29
Chyba nie. Ale był Hirayoshi z projektu Serce i dla mnie styka.
Małgosia - 2011-04-28, 00:34
| Matek napisał/a: | Net mi siadł przed 22 Poison and Nectar ? Mmmmm ... coś nowego jeszcze zapuścili ? |
Zdaje się że tylko w nowej wersji
(Ale niczego nie dam sobie uciąć, jutro jak Przemek wrzuci to sobie posłuchasz.
Ja nie dałam rady nagrać, bo nagrywaczka nie chciała mnie połączyć z antyradiem )
Przemek - 2011-04-28, 11:59
Glaca u Makaka (27.04.2011)
http://www.megaupload.com/?d=SDWOTUO0
Jak ktoś chce utwory to PW proszę.
Z prawie nowych były:
Wendell
Future
Poison & Nectar
Hirayoshi
longas - 2011-04-28, 12:28
chyba czas na niusa na sn.pl ;]]]
panie Przemysławie, zalinkuje ten wywiad na stronie, com?
Przemek - 2011-04-28, 12:30
Spoko, samo pl też wystarczy.
Matek - 2011-04-28, 14:01
To ja bym bardzo poprosił te utwory Podeślesz mi link na pw, czy dać Ci maila mam ? Jakby co SweetNoiseFan@onet.pl
Przemek - 2011-04-28, 16:33
http://www.cgm.pl/aktualn...ozona,news.html
| Cytat: | | Nie maj, a wrzesień - garść szczegółów dziś, jutro pierwsza cześć rozmowy Artura z Glacą |
Nareszcie.
Małgosia - 2011-04-28, 17:35
| Cytat: | | ZespółMy Riot chce podzielić się swoją muzyką już teraz i dlatego przygotował dla fanów niecodzienną akcję pod hasłem: "Przesłuchaj przedpremierowo płytę My Riot i napisz swoją recenzję". Z osób, które zarejestrują się w RiotCrew na www.myriotband.com i wypełnią formularz, potwierdzając chęć wzięcia udziału w akcji, wylosowanych zostanie 15. szczęśliwców. Będą oni mieli możliwość odsłuchania całej płyty i i spotkania z zespołem. Wybrani fani proszeni będą o napisanie recenzji albumu, która pojawi się później na profilach społeczościowych My Riot. Szczęśliwa 15-tka może liczyć również na pamiątki z tego spotkania. |
longas - 2011-05-01, 17:07
http://nk.pl/myriot
Devil Peter - 2011-05-03, 00:56
Nie wiem czy już ktoś miał taką rozkminkę jak ja ale w sumie to dlaczego projekt My Riot Glaca nie nazwał po prostu kolejną płytą SN. W sumie to The Triptic nagrywał już z nowymi ludźmi i było to zupełnie inne ale mimo to nazwa SN została, więc jak dla mnie My Riot powinien się dalej nazywać SN bo jakby nie patrzeć kawałek Sen jakoś podświadomie mi się kojarzy tylko z nazwa Sweet Noise.
X - 2011-05-03, 02:13
po pierwsze : Tryptyk to utwory skomponowane przez stary duet z Magikiem. Glaca ,,z innymi ludźmi" zajął się w zasadzie tylko rozbudowywaniem aranżacji.
po drugie : G mówił że chciał sobie zrobić projekt bez ciśnienia i presji oczekiwań jaką pociąga za sobą tak duża marka jak Sweet Noise.
po trzecie : dla mnie My Riot w żadnym wypadku nie mógłby być płytą SN.
Devil Peter - 2011-05-03, 11:40
W sumie fajnie by było gdyby MR od czasu do czasu na koncertach zagrał kawałki SN. A swoją drogą ciekawe co Glaca pokaże na już ostatniej płycie SN (jeżeli dobrze słyszałem)
longas - 2011-05-03, 12:30
| Cytat: | Niebawem ukaże się płyta twojego nowego projektu My Riot. Sądząc po pierwszych utworach, tak mogłaby brzmieć kolejna płyta Sweet Noise, dlaczego więc nie sięgnąłeś po stary szyld?
Sweet Noise to dla mnie monstrum w głowie. Duży zespół. Może nie taka biznesowa maszyna jak Tool, ale wywierałaby na mnie duży wpływ. A chciałem się od tego uwolnić, zrobić coś z nowymi ludźmi, sprawdzić, czy w tej formie mój przekaz się sprawdzi. Nie unikałem dawnych wątków i dla niektórych rzeczywiście będzie kontynuacja. Ale Sweet Noise było surowsze, a w My Riot ważna jest i elektronika, i gitary. |
Devil Peter - 2011-05-03, 13:58
Lepiej wyjaśnić tego już nie mógł . Jak dla to będzie SN po metamorfozie i pod inna nazwa gdyż od Czasu Ludzi Cienia elektronika była już ważnym elementem zespołu.
Mroczny Kosiarz - 2011-05-04, 20:01
Hi, znajdę tutaj gdzieś tekst do "Łzy i Potęga" czy przeoczyłem post ?
longas - 2011-05-04, 20:25
nigdzie nie byl publikowany teskt do tej piosenki
Matek - 2011-05-06, 06:51
| Cytat: | Zakończyliśmy nasz konkurs dotyczący przesłuchania płyty My Riot i spotkania z zespołem. Bardzo dziękujemy za udział w konkursie.
Oto wygrana 15-tka:
1. acidjezz
2. Balon666
3. BoryZPL
...4. dredzdw
5. Kasiaaa
6. KubaKaszuba
7. Kudlaty
8. Piorun
9. sylka
10. teka55
11. Venom87
12. SandraxSana
13. Ayumi
14. Irbis
15. stidley
Gratulacje! Szczegóły w mailingu do RiotCrew |
Komuś stąd się poszczęściło ? Ech, szkoda że nie zrobili tego konkursu przed teledyskiem i wszystkimi wywiadami, konkurencja byłaby znacznie mniejsza
X - 2011-05-06, 08:10
prawie jak przy wynikach z egzaminów.
| Matek napisał/a: |
Komuś stąd się poszczęściło ? |
Kasiaaa fotoaparatkaaa.
Przemek - 2011-05-06, 17:17
Ja nawet nie wysłałem zgłoszenia. Nie miałem ochoty zostać "szczęśliwcem".
X - 2011-05-06, 18:04
czemu?
Matek - 2011-05-06, 20:58
Przemek - ZADZIWIASZ MNIE Dlaczego ????
A tak wogóle - jakaś dziewczyna napisała w komentarzach na FB zespołu, że nie może jechać, bo pisze maturę. Poprosiłem ją tam ładnie, by dała mi swoje miejsce, i zgodziła się Czekam tylko na odpowiedz zespołu ... umrę ze szczęścia jeśli się zgodzą !
Przemek - 2011-05-06, 22:08
Może trochę focha strzeliłem. W każdym razie, jest wiele fanów, którzy przez cztery lata z uparciem czekali na jakieś informacje. Płytę mieli dostać wszyscy i nie dość, że została przełożona o taki długi okres czasu, to jeszcze łaskawie wybiorą 15 "szczęśliwców", którzy będą mogli przesłuchać utwory. A reszta? Niech się żywi ochłapami. W każdym razie, ochłonąłem trochę jak przeczytałem o specjalnym koncercie w czerwcu. Poczekam cierpliwie, na płytę również.
X - 2011-05-06, 22:25
Przemek - zespół nie ma obowiązku spełniać niczyich oczekiwań, a fani nie mają obowiązku słuchać ich muzyki. proste.
ja tam na totalnym spontanie wysłałem zgłoszenie, bo akcja bardzo pozytywna ale bez jakiegoś ciśnienia czy coś. z tego co wyczytałem sporo wylosowanych osób ma 18 -19 lat, zakładam że nie znali Glacy z okresu CLC tak jak my więc teraz mają okazję to nadrobić, i bardzo fajnie
my będziemy mieli jeszcze niejeden koncert, niejedno spotkanie czy to na Woodstock czy w normalnym klubie podczas trasy. na prawdę nie rozumiem o co tyle krzyku
Amat3uR - 2011-05-06, 22:28
"Tyle krzyku"? I ogólnie trochę nie wiem do czego nawiązuje Twój post i jaki z niego morał.
Przemek - 2011-05-06, 22:33
Morału nie ma, a odpowiedziałem bo pytali. Jak pisałem wcześniej - chwilowa złość, która została szybko złagodzona.
Poza tym, nic się nie zmieniło. Na płytę czekam dalej, koncerty również. Luz
Amat3uR - 2011-05-06, 22:36
To było do X-a
X - 2011-05-06, 22:39
pytałem z czystej ciekawości
zdziwiła mnie trochę ta ,,złość" Przemka , zdziwiło mnie że ludzie na fejsie złapali jakieś dziwne ciśnienie tą akcją więc tylko przypominam elementarną zasadę o której nawet na tym forum niektórzy czasem zapominali swego czasu, że zespół nic nie musi, a nas nikt tu na siłę nie trzyma.
Amat3uR - 2011-05-06, 22:49
Czyli, innymi słowy, szkoda czasu na krytykowanie czegoś. Tak?
X - 2011-05-06, 23:03
tłumacz to sobie jak chcesz, wszystko jest wyjaśnione w poście wyżej. ja nie mam czasu się tu wdawać w jakieś wielkie dyskusje na tematy które nie są tego warte.
Amat3uR - 2011-05-06, 23:06
Więc w jakim celu właściwie się wypowiadasz, skoro nie masz czasu na rozmowę?
Podsumujmy: nie rozumiesz o co "tyle krzyku" (tak dużo krzyku = post Przemka, w którym wyraża rozgoryczenie przesunięcia gotowej płyty o pół roku), uważasz krytykę za zjawisko absolutnie zbędne, a tak w ogóle, to nie masz czasu wdawać się w dyskusje.
W porządku
X - 2011-05-06, 23:16
| Amat3uR napisał/a: | | Więc w jakim celu właściwie się wypowiadasz, skoro nie masz czasu na rozmowę? |
w takim, że powiedziałem swoje i liczyłem że nikt nie będzie się pytał 10 razy o to co ma napisane czarno na białym.
| Cytat: | | Podsumujmy: nie rozumiesz o co "tyle krzyku" (tak dużo krzyku = post Przemka, w którym wyraża rozgoryczenie przesunięcia gotowej płyty o pół roku), uważasz krytykę za zjawisko absolutnie zbędne, a tak w ogóle, to nie masz czasu wdawać się w dyskusje. |
nadal nic nie zrozumiałeś ale to już nie mój problem.
Amat3uR - 2011-05-06, 23:21
Wypowiadasz się po to, by nie być zrozumianym? X, totalnie Cię nie kumam, bez kitu. Ale ułatwię Ci zrozumienie Twojego paradoksu: wyrażasz opinię o tym, że wyrażanie opinii jest zbędne (bo przecież nikt nas nie zmusza do słuchania My Riot, nie podoba się, to są inne zespoły). Próbowałem zakumać więc do czego właściwie dążysz, no ale faktycznie, napotkawszy mur "nie zakumałeś, ale to nie mój problem" dalsza rozmowa nie ma sensu.
Tyle że w takim razie nie rozumiem po co w ogóle zabierałeś głos. Irytuje mnie takie wywyższanie się nad innych. Ale OK., koniec tematu.
X - 2011-05-07, 01:37
| Amat3uR napisał/a: | | Irytuje mnie takie wywyższanie się nad innych. |
a w Hyde Parku czytamy :
| Amat3uR napisał/a: | | 98% ludzkości to kretyni. Ale 2% jest zajebista |
domyślam się, że to jeden z tych wpisów niewywyższających się nad innych
ale mniejsza z tym - temat jest o My Riot.
Amat3uR - 2011-05-07, 09:28
A do której grupy w tym poście zaliczyłem siebie? Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Najpierw to opanuj, a dopiero potem sil się na sarkazm, na razie Ci nie idzie
X - 2011-05-07, 10:23
| Amat3uR napisał/a: | A do której grupy w tym poście zaliczyłem siebie? Czytanie ze zrozumieniem się kłania.Najpierw to opanuj, a dopiero potem sil się na sarkazm, na razie Ci nie idzie |
więc albo jesteś w 2% i się wywyższasz albo jesteś w 98% i to by z kolei wiele wyjaśniało czemu masz problem ze zrozumieniem mojego wpisu.
jednak dla osób które znają Twoje poglądy chyba jest jasne do której grupy zaliczasz siebie więc nie wiem kogo chcesz teraz nabrać i po co. w razie wątpliwości wystarczy chociażby przejrzeć tematy z polityką - tam jest więcej takich perełek.
Amat3uR - 2011-05-07, 11:14
Teraz to już ostatecznie się na Tobie zawiodłem. Myślałem, że gadam z gościem na poziomie, który miał zły dzień. A okazuje się, że wyrosłeś na zwykłego, taniego buraka. Z mojej strony, dzieciaku, wszystko.
X - 2011-05-07, 11:25
| Amat3uR napisał/a: | | Teraz to już ostatecznie się na Tobie zawiodłem. Myślałem, że gadam z gościem na poziomie, który miał zły dzień. A okazuje się, że wyrosłeś na zwykłego, taniego buraka. Z mojej strony, dzieciaku, wszystko. |
tego już nawet nie będę komentował.
alkanet - 2011-05-07, 13:39
http://muzyka.onet.pl/0,2266768,newsy.html
Momus - 2011-05-07, 20:29
Ale macie "tęgie rozkminy"
PePe - 2011-05-07, 22:00
| Przemek napisał/a: | | Ja nawet nie wysłałem zgłoszenia. Nie miałem ochoty zostać "szczęśliwcem". |
high five!
a skąd informacja o średniej wieku szczęśliwców?
dziwi mnie to, jak to możliwe, że na przestrzeni dziesięciu lat mojego kontaktu z twórczością Glacy ciągle dochodzi do "odmłodzenia" grupy odbiorców, a starzy fani rozchodzą się po bokach... kiedy ja zaczynałem się interesować SN to już funkcjonowała "starszyzna", dla której te 10 lat temu ja byłem dzieckiem; od tego czasu w zasadzie ci ludzie się rozeszli z różnych powodów, bezpośrednio przy kapeli zostało chyba z dwoje ludzi z NC; tutaj w zasadzie poza mną i czasami ujawniającym się fanem Gosi Andrzejewicz nie ma nikogo z czasu wydania CLC (choć nie twierdzę, że nie ma ludzi, którzy byli przy zespole wtedy i wcześniej); dziś znów mamy odbiorcę płyty w liceum (jak ja wtedy...); niby taka marka, ale jakoś nie widać tej mocnej grupy fanów idącej za kapelą wszędzie...
(aż mi się przypomina, jak w 2003 roku Sweet i Mi pokazywały mi mapę Polski, na której zaznaczały trasę objechaną za zespołem, byleby dokulać się ze środowego koncertu na koncert czwartkowy 400km dalej... a gdzie Ci, którzy jechali tysiąc kilometrów, żeby pod pałacem kultury zobaczyć 2 kawałki SN w czasie dnia Kotana?)
Amat3uR - 2011-05-07, 22:19
Trochę nie te czasy, a my się starzejemy. Kiedyś bym pojechał w trasę za SN, a teraz mi się nie chce. Nie z winy SN. Po prostu zdziadziałem. Jak większość.
A Internet rozpieszcza, mam darmowy streaming takiej ilości muzy, żem właściwie nie jest głodny. To też otwiera drugi czynnik: kiedyś nowa płyta, nawet pirat, wymagał fatygi. Trzeba było ją przegrać, tę kasetę, potem płytę. Więc się ceniło każde nowe wydawnictwa. Teraz, jak pojawi się płyta My Riot, to zanim ją kupię, pobiorę ją z Sieci. Zajmie mi to 5 minut. Będę jej słuchał w drodze do sklepu (a jak się pojawi w cyfrowej dystrybucji, to i tę procedurę pominiemy).
W tych czasach ciężko się zmobilizować na aktywność. Koncert? Tak, jasne. Ale w moim mieście. Do innego mi się już nie chce. Bo w naszym kraju się dzieje. Jest na co chodzić. SN jest świetne, My Riot się zapowiada apetycznie. Ale kiedyś byli jednymi z nielicznych. A teraz? I nie mylić tu proszę z wyjątkowością, nic takiego nie sugeruję. Po prostu My Riot jest wyjątkowe na swój sposób, Motorhead na swój, Tool na swój, Prodigy na swój, i tak dalej. A że oni wszyscy grają u nas...
Jesteśmy rozpieszczani. Aby przesłuchać daną płytę wystarczy kilka klików i parę minut oczekiwania i już. Jak koncert, to też nie ma problemu: co rusz gra coś, co urywa jajka, maksymalnie 30 minut jazdy od domu. Zobacz zresztą na ten konkurs My Riot. Klik myszki to jedno, a zapakowanie dupę w troki i wycieczka do Wawy to drugie. Zobacz ile osób się rozmyśliło... i nie z winy My Riot. To po prostu znak czasów. Generacja przycisku "Lubię to!"
Tylko płyty wciąż drogie, wciąż brak Zune/iTunes. Ale i to się pewnie zmieni za rok, dwa, trzy. A będąc tak rozpieszczonym, to trochę nie chce mi się za kimkolwiek podróżować. Na Metallikę chyba bym jeszcze pojechał do innego miasta. Nie wiem, czy na cokolwiek innego jeszcze. Na Watersa chciałem, ale mamony zabrakło. I to tyle.
I sorry za chaotyczność wywodu. To strumień świadomości. Możliwe, że bez sensu
Devil Peter - 2011-05-07, 22:23
Może starsi fani lubili te surowe brzmienia przed CLC, coś co nazwać można było Metalem. Teraz to już Rock Elektroniczny a wielu ludzi zawęża się tylko do jednego gatunku lub lubują się właśnie w starych kapelach o surowym brzemieniu i nie trawią w żaden sposób elektroniki. Ja także słucham SN dopiero CLC i przyznam, że starszy płyty nie podobają mi się oprócz pojedynczych utworów. Starszyzna (jak to mówisz) rozpadła się razem z SN po premierze Revolty . Mam, prośbę, prześle mi ktoś łzy i potęga
longas - 2011-05-07, 23:17
| PePe napisał/a: | | tutaj w zasadzie poza mną i czasami ujawniającym się fanem Gosi Andrzejewicz nie ma nikogo z czasu wydania CLC |
zapomniałes puszek o administracji
sn poznałem jeszcze przed wydaniem clc, a pierwszymi płytami jakie kupiłem było getto i kw...
takze wiesz...
edit: w nawiazaniu do posta Amatora...2002 rok to były czasy kiedy jeszcze nie były tak wrzucane płyty na neta, a tymbardziej polskich kapel...nie było for warezowych czy czegos w tym stylu...wtedy jak chciało sie posłuchac muzy sn, to trzeba było wyjac pare groszy na płyty zeby je kupic lub przegrac od znajomych
Małgosia - 2011-05-09, 18:59
| Devil Peter napisał/a: | Może starsi fani lubili te surowe brzmienia przed CLC, coś co nazwać można było Metalem. Teraz to już Rock Elektroniczny a wielu ludzi zawęża się tylko do jednego gatunku lub lubują się właśnie w starych kapelach o surowym brzemieniu i nie trawią w żaden sposób elektroniki. Ja także słucham SN dopiero CLC i przyznam, że starszy płyty nie podobają mi się oprócz pojedynczych utworów. Starszyzna (jak to mówisz) rozpadła się razem z SN po premierze Revolty |
Zgadzam się.
Fajne jest to, że to co robi Glaca wciąż znajduje odbiorców, nowych odbiorców.
I ja również tych rotacji wśród fanów bardziej upatrywałabym w zmianie stylu muzycznego Glacy niż w zdziadzieniu starych fanów, bo jakoś stare zespoły, wierne swoim korzeniom od lat, nie tracą fanów na rzecz świeżej krwi (a przynajmniej nie na taką skalę).
Ostatnio zaznajamiałam kumpla z płytami Sweet Noise i ostrzegłam, że jeśli jakaś mu się nie spodoba, to i tak warto sięgnąć po następną, bo ta może okazać się całkowicie inna w odbiorze.
Jeżeli nadal ktoś nie rozumie, to niech włączy sobie Respect a zaraz po niej Revoltę.
A co do posta PePusia, to mam pewną teorię która pokrywa się z tym o czym pisał Maciek.
Co prawda przed CLC to Gosia była jeszcze mała, głupiutka i słuchała słodkiego popu, ale... Zauważyłam, że czasy gdzie Internetu w każdym domu jeszcze nie było, były bardzo specyficzne dla muzyki, dla fanów i ich idoli. Nikt nie siedział cały dzień przed ekranem, to i czasu miał więcej. Uwielbienie dla idola nie objawiało się siedzeniem w Sieci, szukaniem informacji, oglądaniem wideo itd. Co robili fani? Działali w fanklubach, tam wymieniali się informacjami, zdjęciami, plakatami, potem tapetowali nimi pokoje. Dziewczyny prowadziły zeszyty z wycinkami gazetowymi o idolach. Nie dość, że dostęp do materiałów nie był tak łatwy jak teraz to jeszcze fani nakręcali się wzajemnie we wspólnym kibicowaniu.
Takie były czasy, takie było "fanowanie"
alkanet - 2011-05-10, 14:11
http://muzyka.wp.pl/title...,wiadomosc.html
Amat3uR - 2011-05-10, 14:12
Animacja bardzo mi się podoba Tytuł płyty... no nie wiem co o tym myśleć, nie mam opinii. Ciekawym co mają sami zainteresowani do powiedzenia na jego temat...
Garion - 2011-05-10, 15:19
A dla mnie wielki ROTFL!
Moze sobie glaca pier**lic, ze to rodzaj holdu dla Sweet Noise, a dla mnie to zagrywka marketingowa co by na marce SN jechac.
To przy okazji na temat singla i klipu. Wtorne na maksa, mam dejavu z rokiem 2002. Tylko, ze od 2002 roku minelo 9 lat, od tego czasu wyszlo kupe plyt i dzis to juz nie robi takiego wrazenia. Co do tekstow Glacy, czy nie odnosicie wrazenie ze sie powtarza, ja sluchajac singla mam wrazenie ze juz te frazy gdzies slyszalem. Nie zarzucam mu autoplagiatu, ale uzywa nonstop tej samej poetyki, tych samych zwrotow, okreslen.
Zreszta moja siora, ktora wielka fanka nigdy nie byla, ot zna bo katowalem swego czasu rodzine plytami SN ostatnio uslyszala ten kawalek w radiu i stwierdzila, ze probowala sobie przypomniec co to za kawalek z CLC bo brzmi jak wyrwane z tej plyty.
Momus - 2011-05-10, 17:49
Myślę, że nazwa została nadana celowo aby wzbudzić nieco szumu i kontrowersji
Małgosia - 2011-05-10, 20:46
Ja myślę, że będzie niezły młyn.
Ludzie wszystko przekręcą i pójdzie w świat news, że SN nagrało kolejną płytę o tytule My Riot.
Jeśli faktycznie jest to zabieg mający na celu to o czym pisze Garion, to moim zdaniem poza wątkiem finansowym przyniesie więcej szkód niż pożytku.
Devil Peter - 2011-05-11, 10:32
Może się powtórzę ale wolałbym żeby Glaca wydał płytę Sweet Noise pod tytułem My_Riot. Zabieg z nazwą płyty zrobiony celowo w celu zrobienia szumu ale jak mówi Małgosia dużo ludzi będzie to przekręcać. Ja już nie mogę się doczekać kawałka Łzy i Potęga (czy był puszczany cały utwór gdzieś)???
Małgosia - 2011-05-11, 13:34
| Devil Peter napisał/a: | | Może się powtórzę ale wolałbym żeby Glaca wydał płytę Sweet Noise pod tytułem My_Riot. Zabieg z nazwą płyty zrobiony celowo w celu zrobienia szumu ale jak mówi Małgosia dużo ludzi będzie to przekręcać. Ja już nie mogę się doczekać kawałka Łzy i Potęga (czy był puszczany cały utwór gdzieś)??? |
Tak, zdaje się że u Makaka.
Również czekam, genialny kawałek.
Przemek - 2011-05-11, 17:23
| Cytat: | | Jutro, 12.05 o godz.12.00 w południe Glaca będzie gościem programu Stacja Kultura w radiowej czwórce. To radio można też oglądać. Zapraszamy. |
Nagra ktoś? Ja jutro wyjeżdżam z samego rana i będę mógł odsłuchać dopiero w poniedziałek.
Byłbym wdzięczny za przynajmniej audio.
Małgosia - 2011-05-11, 17:57
ok
Przemek - 2011-05-11, 19:13
Dzięki
Devil Peter - 2011-05-11, 21:55
Czy też myślicie tak, że tym wyjazdem do USA i odseparowaniem się Glaca stracił sporo swoich fanów? Może dlatego My Riot żeby zebrać nowych fanów którzy wcześniej nie trawili nigdy Sweet Noise.
Przemek - 2011-05-12, 00:25
Gosia - jeszcze o to bym prosił, jeżeli dałabyś radę.
| Cytat: | | Glaca i Figurski - Poranny WF czy WTF? 13.05, w piątek o 08.00 rano w Esce Rock. |
Małgosia - 2011-05-12, 00:47
Nooo... Wiem. Jak nie zaśpię to nagram
Małgosia - 2011-05-12, 14:02
Glaca i Haker w Czwórce
Stacja Kultura
12.05.2011
https://rapidshare.com/files/597722522/G_H_Czworka_12.05.2011.mp3
longas - 2011-05-14, 01:56
Gośka...wstałas na poranny wf?
Małgosia - 2011-05-14, 07:12
Yyy.. ten.. Nagranie tego było dla mnie wczoraj fizycznie niemożliwe...
Inkub - 2011-05-16, 14:05
Wywiady itd poranny wf też jest
http://chomikuj.pl/MyRiot.pl
hasło sweet
Przemek - 2011-05-16, 18:44
Pobieram. Dzięki za nagrania.
Devil Peter - 2011-05-18, 09:01
Fajny wywiadzik (EskaRock), można sobie zgrać Poison And Nectar w głośniejszej wersji .
stormbringer - 2011-05-18, 10:44
| Devil Peter napisał/a: | | Czy też myślicie tak, że tym wyjazdem do USA i odseparowaniem się Glaca stracił sporo swoich fanów? Może dlatego My Riot żeby zebrać nowych fanów którzy wcześniej nie trawili nigdy Sweet Noise. |
Devil, myślę, że z całym szacunkiem dla fanów, Glaca jest przede wszystkim zainteresowany tym żeby dostarczyć maksumalną jakość w tym co robi. Najpierw patrzy by jemu to grało na 100% a potem zastanawia się nad odbiorem. Trzeba oczywiście jego o to zapytać, ale biorąc pod uwagę CLC a potem ryzykowny było nie było ruch z The Triptic, nie mówiąc o kolejnych posunięciach - to wszystko pokazuje, że zawsze dąży do tego by być w zgodzie ze sobą. Po CLC najłatwiej byłoby nagrać "CLC2" a jednak nie zrobił tego. Dla mnie szacunek.
Devil Peter - 2011-05-18, 11:18
| stormbringer napisał/a: | | Devil Peter napisał/a: | | Czy też myślicie tak, że tym wyjazdem do USA i odseparowaniem się Glaca stracił sporo swoich fanów? Może dlatego My Riot żeby zebrać nowych fanów którzy wcześniej nie trawili nigdy Sweet Noise. |
Devil, myślę, że z całym szacunkiem dla fanów, Glaca jest przede wszystkim zainteresowany tym żeby dostarczyć maksumalną jakość w tym co robi. Najpierw patrzy by jemu to grało na 100% a potem zastanawia się nad odbiorem. Trzeba oczywiście jego o to zapytać, ale biorąc pod uwagę CLC a potem ryzykowny było nie było ruch z The Triptic, nie mówiąc o kolejnych posunięciach - to wszystko pokazuje, że zawsze dąży do tego by być w zgodzie ze sobą. Po CLC najłatwiej byłoby nagrać "CLC2" a jednak nie zrobił tego. Dla mnie szacunek. |
Nie no szacunek się należy , bo MR jest świetne. Szacunek dla Glacy że robi muzykę taką jaką on chce a nie dla fanów jednak opinia fanów też jest pewnie dla niego ważna. Myślę, że G nie był pewny jak się ten jego nowy projekt przyjmie, czy fanom SN spodobają się bardziej klubowe brzmienia i czy nie będzie za słaby żeby wydać go pod szyldem SN, dlatego oddzielna nazwa: My Riot. Jak się jednak okazuje muzyka MR jest rewolucyjna i po doszlifowaniu jej w Polsce poziom tego projektu jest na najwyższym poziomie i dotrze do wielu nowych fanów. A dla starszyzny będzie ostatnia płyta SN o której mówił G, że chce wrócić do płyty Respect i zatoczyć koło
longas - 2011-05-19, 23:30
wrzuciłem na neta okrojony materiał z porannego wfu, bez zbednej muzyki, wiadomosci, reklam itp - sama rozmowa
moze kogos jeszcze zainteresuje
tylko 51 min i 46 mb
http://rghost.net/7126471...4c520f8ec7136bd
hasło: sweetnoise.pl
Matek - 2011-05-20, 12:57
O dzięęęęki, jeszcze nie pobrałem tego, przypomniałeś mi Jestem cholernie ciekaw jak Glaca rozmawiał z Wojewódzkim i Figurskim
longas - 2011-05-20, 13:39
rozmawial tylko z figurskim
Matek - 2011-05-20, 13:59
No już wiem właśnie ... szkoda w sumie, ale i tak spoko
Matek - 2011-05-23, 19:39
W środę ogladajcie You Can Dance na TVNie. Będzie choreografia do SNU Glaca pracował z tancerzami w studio, może zobaczymy go również w programie ? Info z FB MR
Małgosia - 2011-05-24, 02:34
Może powinnam skomentować po obejrzeniu, ale... Jedno ciśnie się na usta: G. why?
Amat3uR - 2011-05-24, 07:29
Też chcę znać odpowiedź na to pytanie
longas - 2011-05-24, 11:39
for money ;]
Matek - 2011-05-24, 13:33
For promotion
Pozyjemy, zobaczymy
westa - 2011-05-25, 15:56
Na pewno tego nie obejrzę tylko dlatego, że ktoś się pogibie do My Riot w przerwie reklamowej na proszki do prania i czopki na hemoroidy. Nie widziałem żadnego odcinku i nie mam zamiaru. You can dance? You can fuck yourself Poczekam aż będą się gibać do Behemotha
Małgosia - 2011-05-25, 20:56
http://youcandance.plejad...cd,1,wideo.html
Hmm, powiem szczerze że to mnie trochę zaskoczyło...
Może jednak obejrzę.
eN - 2011-05-25, 22:14
Verger jest zajebisty
Matek - 2011-05-25, 22:37
Ogólnie beczka, tyle mam do powiedzenia Nie skrzywdzi to zespołu w oczach fanów (no może nie wszystkich ...), ale nowych fanów w grupie docelowej YCD raczej też nie zdobędzie Mnie nie boli to że Glaca się u "masonów" pokazał, ale też nie łyknę że to było jakieś nowatorsko artystyczne doświadczenie
Dla mnie YCD to bulszit, ale jak Glaca uznał, że wypromuje jakoś dzięki temu MR to ja tam nie mam nic przeciwko ciekawostka taka.
Beczkę mam, bo na fejsie ktoś skomentował to jakoś "niedługo Glaca do Drzyzgi pójdzie", a ktoś na to "no przeciez dawno był ..."
BoryZ - 2011-05-25, 22:45
Chyba 3-4 lata temu byl w Rozmowach w toku... Albo czas tak szybko leci
Matek - 2011-05-26, 15:39
No tak, ja wiem że był Ogólnie konwersacja mnie rozśmieszyła
PePe - 2011-05-28, 20:47
niech tu ktoś wrzuci niewątpliwy rarytas, jakim jest występ Glacy w ostatnim You Can Dance nie wierzyłem siostrze jak mnie o tym poinformowała, sprawdziłem i rzeczywiście
Małgosia - 2011-05-28, 21:01
Oj PePciu, Zajrzyj do działu poniżej, masz tam wiele informacji i naszych dyskusji na temat przez Ciebie poruszony.
http://youcandance.plejad...cd,1,wideo.html
http://youcandance.plejad...al,1,wideo.html
longas - 2011-05-28, 21:31
http://vod.onet.pl/you-ca...23,odcinek.html
tu masz cały odcinek
interesujacy nas fragment jest od 25 minuty
"no popatrz bracie jakie dzieło zrobili, masz się zachwycić
[...]
to taka quasi sztuka"
King_Kschychooo - 2011-05-30, 17:08
Nie jestes na terytorium RP i nie mozesz ogladac tej strony. Linka Longasa z rezta tez z tych samych przyczyn. Nie ma to jak dyskryminacja terytorjalna
Małgosia - 2011-05-30, 18:10
| King_Kschychooo napisał/a: |
Nie jestes na terytorium RP i nie mozesz ogladac tej strony. Linka Longasa z rezta tez z tych samych przyczyn. Nie ma to jak dyskryminacja terytorjalna |
To za wizy!
King_Kschychooo - 2011-05-30, 21:31
| Małgosia napisał/a: | | King_Kschychooo napisał/a: |
Nie jestes na terytorium RP i nie mozesz ogladac tej strony. Linka Longasa z rezta tez z tych samych przyczyn. Nie ma to jak dyskryminacja terytorjalna |
To za wizy! |
A chyba ze tak. To sie nie doczekam (nie ze jakos specjalnie mnie ciagnie do ogloadniecia ale z tymi ich obiecankam to naprawde )
Devil Peter - 2011-06-07, 09:37
Znana jest już Tracklista płyty Sweet_Noise ?? Ci co byli na odsłuchaniu nic nie mówili??
BoryZ - 2011-06-07, 15:13
16 kawalkow.
Matek - 2011-06-08, 16:02
Ja to czekam, na te recenzje, które mieli napisać ...
BoryZ - 2011-06-08, 18:58
Ja tam czekam na publikacje bo juz wyslana dawno, nie wiem jak reszta.
Przemek - 2011-06-09, 15:17
Przeczytałem sobie na szybko większość recenzji i opisałem niektóre kawałki. Tak powstaal subiektywna tracklista:
1. Sen
- zostało jasno powiedziane
2. Uilice pragną
- ogromna moc od pierwszych dźwięków
- ostre metalowe granie
- delikatny i lekko popowy tekst
3. łzy i potęga
- zostało jasno powiedziane
- połączenie bitu i mocnych gitar z życiowym tekstem
4. Sam przeciwko wszystkim (feat Peja)
- udział Peji
5. Ile znaków
- podobne do "Gdzie jesteś" SN
- można było usłyszeć w wersji DEMO na profilach MY RIOT
- nie brzmi surowo, lecz bardzo mocno
6. Ból przemija (?)
- barwny wokal
- połączenie popowych wokali, energii rockowej, oraz bitu
- bardzo przyjemnym i melodyjnym, wpadającym w ucho refrenem i elektronicznymi dzwoneczkami
7. Poison and nectar (?)
- wyraźna perkusja
- przejście z języka Polskiego na Angielski
- mocna elektronika, jeszcze silniejsza perkusja
8. ?
- podobny do skur**el (ostre przekleństwa?)
- najmocniejszy kawałek na całej płycie
- gitara brzmiąca jak wybijanie rytmu na wojne, tekst pełen hm... nienawiści
9. ?
- gitara, bass i perkusja
- styl The Triptic
- wstep etniczny
- dobry zabieg rozluźniający po mocnym poprzednim tracku
- tekst jest przepełniony bólem, koniec utworu wprowadza niepokój
- usłyszeć można tekst z utworu Republiki a dokładniej z utworu "Biała Flaga"…. Gdzie oni są, gdzie są wszyscy moi przyjaciele
10. Told You (?)
- ostry bit
- przeskoczenie znowu na język Angielski
- cudowne zmiany tempa świetna dynamika, i solo perkusyjne
11. ?
- słowa G "Jestem ponad wszystkim!"
- mocna partia gitarowa na końcu
- wejście wywołuje uśmiech na twarzy (brzmi jak ze starych gier na pegasusa
- by za chwilę, zadziwić totalnie słuchacza mocarnym riffem gitarowym
- Glaca w tym kawałku rapuje
12. W tym mieście (feat Śliwa)
- występ Śliwy
- melodyjny refren
13. ?
- energiczne riffy oraz wejście etniczne
14. ?
- kawałek prosty pod względem muzczynym,lecz mocny
- w środku wstawka etniczna rozluźnia słuchacza
- 8-bitowce rozlane po całym utworze
- hindusko brzmiący kobiecy wokal
15. My Riot
- popis głównie Hackera, przewaga elektroniki
- nie zmienił się dużo w porównaniu do demówki
- elektroniczny do szpiku kości
- Tekst po angielsku
- "Get up from your knees…"
16. (outro)
- mroczny bit
- instrumentalny
Amat3uR - 2011-06-09, 21:53
Jaram się
Devil Peter - 2011-06-10, 13:29
| Przemek napisał/a: | 15. ?
- popis głównie Hackera, przewaga elektroniki
- nie zmienił się dużo w porównaniu do demówki
- elektroniczny do szpiku kości
- Tekst po angielsku |
O demówce jakiego utworu tutaj chodzi??
Ogólnie to nie mogę się doczekać już;)
Przemek - 2011-06-10, 15:37
Sorry, nie doczytałem tego:
| Cytat: | | MY RIOT, to następny, czyli 15 utwór. Killer!!! Wejście potężnymi bassami, mocno klubowe na początku, różni go od reszty utworów tą masywnością bassów, po czym do akcji wkraczają riffy, porywają jak fala tsunami. Tekst po angielsku, ale zajebisty…. Get up from your knees…. |
Na 100% chodzi o kawałek My_Riot
http://myriot.bandcamp.com/track/my-riot
Lista innych utworów:
Botox, Crack i Kokaina
Definicja (?)
Congo Rain (gościnie Toshi Kasai, Żuk)
Jordan River
Soul_Grenade
Feed_My_Madness
War, Money and Power
Matek - 2011-06-13, 15:41
http://www.youtube.com/watch?v=xDXZyghFvQ8
Glaca o wokaliście Republiki i jego tekstach.
Małgosia - 2011-06-13, 16:30
W ogóle nie wiedziałam o tym koncercie.
Ale dziś znalazłam trochę fotek
http://www.radio.opole.pl...mfiteatrze.html
http://www.24opole.pl/369...11,galeria.html
http://www.nto.pl/apps/pb...83754431&Ref=PH
P.S.
http://www.t-mobile-music...woodstocku.html
?? To o to chodzi z tym Woodstockiem?
edit.
Dobra, już mam http://www.wosp.org.pl/fu..._woodstock.html
Matek - 2011-06-15, 22:02
Jest nas yt jakiś tam konkurs, my-youtube, można zagłosować na My Riot przez subskrypcję kanału Zresztą wejdzcie na yt, na górze macie reklamę, ciężko ją przegapić
Małgosia - 2011-06-17, 13:38
| Cytat: | | Dzis o 14.30 Glaca bedzie gosciem Kasprola w Antyradiu. |
Jak nie zapomnę to nagram
longas - 2011-06-17, 16:06
Gocha spóźniłas sie
http://www.megaupload.com/?d=OPIU6FED
lustro: http://x7.to/l0bkol
nasze forum przewineło sie podczas rozmowy ;]
Przemek - 2011-06-17, 18:20
Widzę Longas, że zabrałaś się za pisanie newsów na stronę. Good, dzięki także za nagranie.
longas - 2011-06-17, 18:27
newsy w stylu "glaca to, glaca tamto"
wolałbym "sweet noise to, sweet noise tamto"
a audycja nareszcie była o dogodnej porze, wiec pamietałem o niej....bo jak nie była o 11 kiedy spalem to wieczorem kiedy nie pamietałem...
Amat3uR - 2011-06-17, 20:43
Co było o forum?
Małgosia - 2011-06-17, 22:59
Nie spóźniła, tylko jej nagrywaczka łapała wszystko prócz antyradia Więc tylko słuchałam.
O forum? W zasadzie niewiele, wspomniane że G. przegląda różne miejsca gdzie ludzi wypowiadają się na temat jego muzyki i że odbiera naszą energię czy jakoś tak.
Ogólnie jeden z ciekawszych newsów, że jest tworzony jeszcze jeden kawałek, choć na razie jeszcze nie wiadomo czy ukarze się na płycie.
longas - 2011-06-17, 23:55
hehehe nic sie nie ukarze dodatkowego na płycie...płyta jest zamknieta i zaden nowy wałek na nią nie wejdzie...cala ta akcja z przesunieciem premiery płyty to wg mnie taki zabieg majacy spowodowac ze o płycie bedzie sie wiecej mowic, bo dwa razy...duzo w maju bezposrednio przed pierwotna premiera i duzo we wrzesniu kiedy płyta wyjdzie...no i w miedzyczasie przez wakacje...
tak by wyszła w czerwcu i w lipcu juz by było cicho o niej, i jedyne momenty kiedy byłoby głosniej to wtedy kiedy wypuszczane byłyby nowe klipy
Małgosia - 2011-06-18, 00:06
Longasku, ja tylko rzetelnie przekazuję treść wywiadu, a co kto sobie będzie uważał to jego
longas - 2011-06-18, 00:14
Małgosiu, dlaczego jego? nie wolno mi sie podzielić ze swoimi przemyśleniami na forum?
Małgosia - 2011-06-18, 00:26
Oczywiście że wolno. Miałam na myśli raczej, to że to co napisałam wcześniej nie było moją opinią a jedynie suchą relacją słów G.
Osobiście też nie sądzę by coś dodano, ale nie obrażę się jeśli po wydaniu płyty ukaże się jakiś bonusik Każda nowa muza jest pożądana, byle nie był to jakiś chwyt w stylu bonusu do reedycji.
Matek - 2011-06-18, 08:36
Wersja delux = 2 nowe piosenki + 1 rmx + 5 dem utworów z płyty = 20 złotych więcej xxxxDD
Nie no żartuję, ale gdyby była wersja z np płytą DVD z dokumentem o powstawaniu płyty, to byłbym skory wydać dychę więcej
Matek - 2011-06-25, 21:15
Na FB własnie trwa czat z Glacą ...
PS - dostaniemy EP "L.A - 3 City" z minimum 8 utworami co nie weszły na płytę. I dostaniemy ją PRZED albumem.
Guldur - 2011-06-26, 01:22
sory dawno mnie nie było
projekt poboczny????
czas dorosnąć chyba...
Przemek - 2011-07-01, 13:10
xD
http://allegro.pl/riot-pe...31.html#gallery
PePe - 2011-07-02, 00:01
na stronie myriotband.pl pojawiła się już oficjalnie okładka płyty s_n
ładna
longas - 2011-07-02, 00:06
taka sobie...taka paintowa
ja bym w to czarne tło dodał jakies cienie
Momus - 2011-07-02, 06:44
Mało zaskakująca acz przyzwoita. Czekam na zawartość jednak.
Mi - 2011-07-04, 00:00
tam jest ciec mr.riota, slaba jakosc tej okladki ;/
co do plyty - czytaliscie pewnie recenzje, ja powiem tyle - hiciorowa plyta, no wypas, ciezko czekac ^^
dla mnie najlepsze - lzy i potega, sam przeciwko wszystkim, ostatni taki dzien ... eeeeeeeeeeee calosc jest zajebista
Mi - 2011-07-06, 20:03
za to okładka singla przekozacka xD
Momus - 2011-07-06, 22:29
Ja tam się nie znam, ale wydaje mnie się dużo lepsza od okładki całego albumu.
Devil Peter - 2011-07-07, 23:12
Okładka SN przy tym wydaje mi się trochę biedna jednak na okładce Łzy i Potęga brakuje mi Mr Riot'a
Momus - 2011-07-08, 07:00
przypatrz się uważnie... bo ja go tam generalnie widzę...
Przemek - 2011-07-08, 09:05
Na singla może być, ale na okładkę płyty trochę bezpłciowa.
Okładka płyty nie podoba mi się nic, a nic.
Przemek - 2011-07-10, 11:12
Uczestniczył ktoś z Was we wczorajszym chacie z Hackerem? Może ktoś pochwali się jakie tematy były poruszane?
Matek - 2011-07-19, 13:51
Warto zajrzeć na fb My Riot - co tydzień będziemy dostawać piosenkę z "L.A-3C.T.", pierwsza piosenka - Jordan River już dostępna.
Momus - 2011-07-19, 16:57
Trzeba się zarejestrować...
Kto będzie tak dobry i mi to prześle?
PePe - 2011-07-19, 18:27
i co robi pentagram na okładce? (kto miał tam okultystyczne zapędy?)
Matek - 2011-07-19, 22:19
| Momus napisał/a: | Trzeba się zarejestrować...
Kto będzie tak dobry i mi to prześle? |
Mogę Ci podesłać, dawaj maila.
Momus - 2011-07-19, 23:20
momus.if@interia.pl
Dzięki Ci dobry człowieku
longas - 2011-07-20, 00:10
oj juz nie badz taki alter i sie w koncu zarejestruj
Matek - 2011-07-20, 00:35
Momus, sprawdź skrzynkę.
alkanet - 2011-07-20, 14:12
http://muzyka.interia.pl/...ysta,1670183,44
Momus - 2011-07-21, 20:08
Osłuchałem się i muszę przyznać, że kawałek jest syty i zacny.
Mi - 2011-07-21, 22:29
| PePe napisał/a: | | i co robi pentagram na okładce? (kto miał tam okultystyczne zapędy?) |
to aluzja do behemoth przeciez Orion gra ten kawalek
Momus - 2011-07-26, 18:01
Jak wam się podoba nowy kawałek?
Amat3uR - 2011-07-26, 18:13
Nie chcę psuć sobie zabawy przed płytą, nie pobieram
Momus - 2011-07-26, 18:51
ale to nie jest piosenka z nadchodzącej płyty...
Matek - 2011-07-26, 20:15
| Amat3uR napisał/a: | Nie chcę psuć sobie zabawy przed płytą, nie pobieram |
Te 7 czy tam 8 tracków które wychodzą co wtorek stworzą razem EP "L.A-3CT", z której żaden nie będzie na albumie "sweet_noise" to nie są też dema piosenek z nadchodzącej płyty. To oddzielne utwory Także możesz śmiało pobierać.
Małgosia - 2011-07-27, 00:10
| Momus napisał/a: | | Jak wam się podoba nowy kawałek? |
Nie podoba. Pierwszy bardzo przyjemny.
Drugi jakoś tak powiewa nudą.
I na dobrą sprawę nawet nie chce mi się pisać więcej.
Momus - 2011-08-02, 09:55
Przyzwoity ten rainmaker
Amat3uR - 2011-08-02, 10:04
Kurcze, jakoś podchodzę do tej EP-ki jak pies do jeża. Chyba poczekam, aż się cała ukaże ^^
Momus - 2011-08-02, 10:15
Ja obawiam się, że Epka bardziej mi się spodoba niż sweet_noise
Matek - 2011-08-02, 11:20
Tak czy siak Jordan River pozostaje numerem 1 jak dla mnie
Momus - 2011-08-02, 11:50
Trudno się nie zgodzić, nieźle kopie po głowie. Aczkolwiek jeżeli rainmaker będzie grany na koncertach to też zrobi niemałą rozpierduchę pod sceną. Coraz bardziej wkręcam się w ten numer.
ps. Matek, sprawdź pm
Małgosia - 2011-08-02, 13:24
Jak dla mnie Jordan River to po prostu najlepszy z tych trzech EP-kowych kawałków, ale w moim osobistym rankingu na pewno nie przebije Łez i potęgi, z resztą Bólu przemijania chyba też nie.
Fakt, kawałek świetny na rozpierduchę pod sceną świetny, chyba najlepiej nadający się na koncert ze wszystkiego My Riot co słyszeliśmy.
A Rainmaker całkiem przyjemny, muszę się jeszcze osłuchać, ale na pewno lepiej niż w ubiegłym tygodniu.
Przemek - 2011-08-02, 21:02
Co do nowego utworu, to mam uczucia jak Wy. JR jak na razie daje największego kopa.
Dwa fajne linki:
http://www.lastfm.pl/music/My+Riot/+events
http://stacjakultura.pl/7...ca,artykul.html
Devil Peter - 2011-08-02, 23:49
Rainmaker i Jordan River bardzo fajne kawałki chociaż wg mnie mocno odstają od Snu czy Łzy i Potęga, nie chodzi, że są słabe ale mogłyby tworzyć osobną płytę a nie zapowiedź sweet_noise
Mały offtop
kto będzie na spotkaniu z MR na woodzie??
Małgosia - 2011-08-03, 21:35
Ja wysyłam prawie rodzonego brata.
Na ładną relację liczę!
Matek - 2011-08-04, 10:28
Hej, na FB My Riot napisali właśnie że jutro około 19 premiera singla Sam Przeciwko Wszystkim z udziałem Peji ... Do utworu powstaje właśnie teledysk (więc trzeci, chyba że zrezygnowali z "Łez" i ten zajął jego miejsce ) . Czy ktoś może będzie w stanie zrobić ripa ? Bo ja chyba wieczorem będę uber-zajęty
Przemek - 2011-08-04, 15:42
Premiera singla dzisiaj.
Poza tym, można zamawiać pre-order MR.
Mamy traclistę:
| Cytat: | 1. Sen
2. Ulice Pragną
3. Łzy i Potęga
4. Sam Przeciwko Wszystkim
5. Ile Znaków
6. Ból Przemija
7. Poison And Nektar
8. Botox
9. Biała Flaga 2010
10. Congo Rain
11. Fucked Up East
12. W Tym Mieście
13. Told You
14. Kiedy Płyną
15. My Riot
16. End Harvest |
Momus - 2011-08-04, 15:47
Gdzie i o której ta premiera?
ed.
eska rock, tylko o której?
Przemek - 2011-08-04, 15:54
Eska Rock - NRD - 19:00 (w rzeczywistości pewnie pod koniec programu dopiero)
Pre-order (zapomniałem dać linka)
http://merlin.pl/sweet_no...t/4,927792.html
Momus - 2011-08-04, 16:00
a na stronie eski jest króciutki fragmencik...
http://www.eskarock.pl/in...k&also_id=13050
Przemek - 2011-08-04, 16:02
Haha, za pierwszym razem prawie nic nie zrozumiałem. xD
Zajebiście się zapowiada.
Matek - 2011-08-04, 16:41
16 tracków ? WTF ? Glaca mówił że w zamian za przedłużone o tyle miesięcy oczekiwanie, dostaniemy dodatkowe 2 tracki na płycie a tu jednak bez zmian ... A po cichu liczyłem nawet na 19, bo jakiś tam podobno konkurs był, na nagranie utworu z MR ...
Amat3uR - 2011-08-04, 16:43
Może będzie Edycja Limitowana
Matek - 2011-08-04, 16:52
Mogłaby być ... z jakimś dodatkowym DVD z dokumentem o powstawaniu płyty itp ...
Małgosia - 2011-08-04, 17:04
Wg mnie zapowiada się genialnie!
Jeśli dziś to mogę nagrać
Momus - 2011-08-04, 18:44
A to bardzo poproszę, bo coś mi wypadło i będę musiał wyjść, a jestem mega ciekawy tego kawałka.
Małgosia - 2011-08-04, 20:56
Ten fragment na stronie to chyba najlepszy moment w tym kawałku.
Reszta wymaga osłuchania - tak rzekłam ja
Momus - 2011-08-04, 21:30
Już ktoś wrzucił na YT.
Mam bardzo podobne odczucia do Gosi. Na ten moment wolę Jordan River i Rainmaker
Amat3uR - 2011-08-04, 21:34
Mi dobrze wchodzi Nawet Peja mnie nie denerwuje, a nie przepadam za jego twórczością.
Przemek - 2011-08-05, 09:04
Nom, wreszcie jakiś dobry, energiczny kawałek tych dwóch panów.
Matek - 2011-08-05, 09:22
Mnie się jakoś tak umiarkowanie podoba ... Może dlatego, że zamiast w radiu, słuchałem ripu na yt , i to kwestia słabej jakości ?
Kawałek jest spoko, ale "Ile Jeszcze" to wciąż jak dla mnie najlepszy utwór Peji i Glacy.
Ale fakt faktem - na koncercie rozpieprzą system.
Przemek - 2011-08-07, 22:32
4 listopada koncert w Łodzi: http://www.ticketpro.pl/j...60-my-riot.html
Devil Peter - 2011-08-08, 23:08
Pochwalcie się kto był na asp z My Riot i jakie ciekawe pytania i odpowiedzi padały. Zachowanie ludzi nie było fajne, nie dali biedakowi oddychać nie mówiąc już nawet o zadawaniu pytań do mikrofonu
Małgosia - 2011-08-08, 23:27
Coś ludzie niezbyt chętni do opowiadania, wiec może ja coś napiszę choć nie byłam, bo już wszystko wyciągnęłam
Ponoć Glaca jak zawsze wykazał się nadludzką cierpliwością, nawet jak koleś do mikrofonu opowiadał dlaczego nie był na koncercie i jak stracił zęby.
Nowa stara "Godność" ponoć brzmi fajnie. Czekamy aż gdzieś się da tego posłuchać.
Generalnie zainteresowanie było duże, bo kumepl rozmawiał z ludźmi jak rozdawał na polu riotowe ulotki informujące o spotkaniu w asp z Glacą. Niektórzy nie kojarzyli zbyt "Glaca?", ale jak dowiedzieli się że to ten co dnia poprzedniego wykonywał Białą Flagę, to zdecydowanie się ożywiali i przejawiali zainteresowanie przybyciem.
I generalnie wioska My Riot była najlepsza na świecie!
P.S.
Już krążą legendy o zdolnościach Mi do spania byle gdzie i na byle czym
Podziwiam, ja bym tak nie mogła
Devil Peter - 2011-08-08, 23:52
Przez ten harmider nawet nie zauważyłem że leciała inna wersja Godność niż z Respectu . Nagrałem sobie kawałek Sam Przeciwko Wszystkim a nie wiedziałem że on już był do posłuchania w necie Swoją drogą ciekawi mnie studyjna wersja Białej Flagi.
Małgosia - 2011-08-09, 13:40
Świadectwo -
Momus - 2011-08-09, 19:00
Kojarzy mi się z "patrz". Fajne ale daleko mu do jordan river i rainmaker.
Małgosia - 2011-08-09, 20:08
| Momus napisał/a: | | Kojarzy mi się z "patrz". |
Mnie też, dlatego mi bardzo mi się podoba!
| Momus napisał/a: | Fajne ale daleko mu do jordan river i rainmaker. |
A tu już się nie zgodzę
Przemek - 2011-08-10, 12:07
Po kilku dniach muszę napisać, że Peja jest straszliwie nudny w tym nowym kawałku. Często, albo nie zwracam uwagi na jego zwrotkę, albo przewijam.
Co do Świadectwa, to na razie nie mam zdania.
Devil Peter - 2011-08-11, 23:19
Glaca lubi nas zaskakiwać widzę . Łzy i Potęga były zapowiadanie tyle jako kolejny singiel a Tu nagle G wyskakuje z zupełnie innym kawałkiem którego nikt nie słyszał (nie licząc 15 szczęśliwców) i od razu jest na liście NRD
Małgosia - 2011-08-11, 23:53
| Devil Peter napisał/a: | Glaca lubi nas zaskakiwać widzę . Łzy i Potęga były zapowiadanie tyle jako kolejny singiel a Tu nagle G wyskakuje z zupełnie innym kawałkiem którego nikt nie słyszał (nie licząc 15 szczęśliwców) i od razu jest na liście NRD |
Za to ostatnie odpowiedzialni są oczywiście sami fani.
Ja jednak żałuję, że to nie Łzy i potęga
Mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze.
Matek - 2011-08-12, 10:42
Singiel singlem, ale teledysk do Łzy i Potęga podobno już powstawał ? Więc jak ? ŁIP a potem SPW ? A nawet jak się zamienią miejscami to ch*j Ważne byle video do ŁIP wogóle było
Przemek - 2011-08-12, 20:21
No i lista cały czas powiększa się.
http://www.lastfm.pl/music/My+Riot/+events
W Wawie będę na 105%
Zastanawiam się jeszcze nad Szczecinem i Lublinem. ;]
Amat3uR - 2011-08-12, 20:36
Warszawę pewnie zwiedzę
Małgosia - 2011-08-12, 20:41
A może coś bliżej centrum kraku?
Jakiś Toruń, Poznań? Bo o Bydgoszczy nawet nie śmiem marzyć
Zobaczymy..
Matek - 2011-08-12, 21:45
Listopad o.O Płyta wychodzi we wrześniu, więc liczę że wrzesień/październik coś tam w Warszawie się wydarzy ... nie uśmiecha mi się kolejne dwa miesiące czekać ...
Przemek - 2011-08-12, 21:53
Zleci. We wrześniu/październiku pewnie będą jakieś wywiady i inne bajery. Zresztą od samego początku było mówione, że trasa odbędzie się w listopadzie-grudniu. A jej nazwa to Taste My Riot Tour 2011.
Ja przynajmniej trzy koncerty mam zamiar zaliczyć.
EDIT:
I'm in coma w ogóle do mnie nie trafia. Pod tym względem Soul Grenade było lepsze.
Devil Peter - 2011-08-16, 22:25
Jak dla mnie I'm In Coma wskakuje na pierwsze miejsce wśród utworów Epki, Mnie się bardzo podoba . Ja tam oprócz Soul Grenade słyszę chyba Dragula Roba Zombie ale to pewnie moje skojarzenie głupie
Matek - 2011-08-17, 10:05
http://myriot.bandcamp.com/
Czy mi się wydaje, czy z tej stronki poznikało kilka piosenek ? Na pewno było ich więcej niż 5 ... Np Soul Grenade ?
Jak ktoś pościągał dema z tej strony, to bardzo bym prosił o kontakt ...
Devil Peter - 2011-08-17, 16:48
| Matek napisał/a: | http://myriot.bandcamp.com/
Czy mi się wydaje, czy z tej stronki poznikało kilka piosenek ? Na pewno było ich więcej niż 5 ... Np Soul Grenade ?
Jak ktoś pościągał dema z tej strony, to bardzo bym prosił o kontakt ... |
faktycznie nie ma Solu Grenade i War Money & Power, dziwne
Momus - 2011-08-17, 18:57
jak ktoś ma to poproszę
momus.if@interia.pl
z góry dzięki
Matek - 2011-08-17, 20:22
Świetna wiadomość
Witaj na forum Haker
OK ... odpisałem na posta, który zaraz zniknął ... dziwne
Xavier - 2011-08-18, 10:51
4 listopad łodź wytwornia
http://www.toyastudios.pl...4&ide=691&ln=pl
wypadalo by sie pojawic
hakR - 2011-08-19, 03:06
| Matek napisał/a: | Świetna wiadomość
Witaj na forum Haker
OK ... odpisałem na posta, który zaraz zniknął ... dziwne |
Nie jestem tym właściwym hakerem, zbieżność ksyw przypadkowa
Skasowałem, bo nie wiem czy można było ujawniać takie informacje.
W każdym razie masz szczęście że zdążyłeś przeczytać Info na 100% pewne.
Devil Peter - 2011-08-19, 08:35
| hakR napisał/a: | | Matek napisał/a: | Świetna wiadomość
Witaj na forum Haker
OK ... odpisałem na posta, który zaraz zniknął ... dziwne |
Nie jestem tym właściwym hakerem, zbieżność ksyw przypadkowa
Skasowałem, bo nie wiem czy można było ujawniać takie informacje.
W każdym razie masz szczęście że zdążyłeś przeczytać Info na 100% pewne. |
Może ktoś mnie wtajemniczyć w tą informację? I dlaczego nie można jej podawać publicznie?
Matek - 2011-08-19, 10:27
Cóż, chodziło o to, że demka o których zaginięcie się pytałem, mają podobno pojawić się w ramach L.A.-3CT
Małgosia - 2011-08-19, 14:09
| Matek napisał/a: | | Cóż, chodziło o to, że demka o których zaginięcie się pytałem, mają podobno pojawić się w ramach L.A.-3CT |
Może to i lepiej, bo już się pogubiłam w tych luźnych kawałkach z różnych projektów, teraz chociaż będzie wiadomo do czego przypiąć
Devil Peter - 2011-08-19, 14:25
| Matek napisał/a: | | Cóż, chodziło o to, że demka o których zaginięcie się pytałem, mają podobno pojawić się w ramach L.A.-3CT |
A żeby to nikt kto nie ma Facebooka nie mógł mieć tych utworów. W sumie taki powód usunięcia jest głupi
To mamy łącznie 3 płyty MR juz: sweet_noise, L.A.-3CT i Poison_and_Nectar, można sondę zrobić
G - 2011-08-20, 01:36
http://soundcloud.com/myriot/godnosc-2011
Amat3uR - 2011-08-20, 01:38
Wspaniały pomysł!
Małgosia - 2011-08-20, 02:11
Pozytywnie i totalnie zaskoczona!
Spodziewałam się odświeżenia, nowej oprawy, ale to przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
Totalnie inny kawałek. Ani lepszy ani gorszy, ale zupełnie nowy!
Matek - 2011-08-20, 07:11
Damn ... nie bangla
Przemek - 2011-08-20, 10:41
Nie działa mi ta strona. Ma ktoś może na dysku i zechciałby przesłać?
Małgosia - 2011-08-20, 13:24
Chociaż raz opłaciło się nie spać po nocach.
Przemek - 2011-08-20, 14:02
No ja właśnie padłem wcześniej wczoraj. Zgrałaś sobie może Gosia na dysk? =]
EDIT
Ok, przesłuchałem już.
Matek - 2011-08-20, 22:46
Hej, ja też chcę Podeślij ktoś
Małgosia - 2011-08-20, 23:01
Nie mam w zwyczaju zgrywać czegoś co jest w Necie. A kto by pomyślał, że zniknie po paru godzinach.
Czekajcie cierpliwie chłopaki
Amat3uR - 2011-08-20, 23:10
Nasza mikroskopijna społeczność tego forum dostała coś na wyłączność. To cholernie miłe
Momus - 2011-08-21, 00:35
człowiek wyjeżdża na dni parę a tu takie cuda...
Pomożecie towarzysze/ki?
momus.if@interia.pl
Matek - 2011-08-21, 09:51
Na jaką tam wyłączność ... poczytajcie dobrze komentarze na FB My Riot, tam G wkleił to już wcześniej ))) i na Woodstocku można było podobno posłuchać... Szkoda, że link nie działa, omg czy naprawdę nikt tego nie zgrał na dysk ? ((((
Devil Peter - 2011-08-21, 23:07
Kurczę wielka szkoda, już drugi raz przegapiłem ten kawałek . Jakby ktoś miał gdzieś ten kawałek to poproszę to umożliwienie przesłuchania go tudzież przesłania go
Do Pana G: Żary czekają na My Riot
Przemek - 2011-08-23, 22:04
Przegapiłem, siedziałem nad morzem w tym dniu.
http://www.opole.pl/miast...e#paragraph3344
EDIT
...a jednak nie było:
http://forum.republikamar...&t=448&start=80
Matek - 2011-08-25, 09:05
Co do przedwczorajszego demka ... tysiąckrotnie wolałem wersję z bandcampa
A wracając do nowej wersji Godności - naprawdę nikt tego nie ma ??
Momus - 2011-08-25, 22:03
| Matek napisał/a: | Co do przedwczorajszego demka ... tysiąckrotnie wolałem wersję z bandcampa
A wracając do nowej wersji Godności - naprawdę nikt tego nie ma ?? |
1. To jest jakaś różnica między nimi?
2. Chyba nikt, ja poluje wieczorami na transmisje. Niestety zawsze spóźniam się kilka - kilkanaście minut. Ale ile można odświeżać facebooka?
Małgosia - 2011-08-26, 00:35
| Cytat: | My Riot Premiera "Godność 2011" na FB już jutro!!!
3 minut(y) temu · Lubię to! · Osób: 4 |
Także bez napięcie chłopcy
Momus - 2011-08-26, 01:40
Jaram się
Matek - 2011-08-26, 12:24
Dziś o 24:00 premiera "Godność 2011" na profilu My Riot na FB. To już finalne dni przed premierą teraz ruch "Riot" w sieci musi wzrosnąć na wszystkich płaszczyznach, ale kto jak kto Wy wiecie jak to robić!!!13.09.2011 "sweet_noise"
Małgosia - 2011-08-26, 22:30
O ja! Tomek Gollob w teledysku "Sam Przeciwko Wszystkim"!
Bardzo fajny pomysł, a po prawdzie obraz teledysku już mam przed oczami!
Matek - 2011-08-27, 10:53
Godność "17 lat później" wymiata Dobry remake Mam nadzieję, że fani nie zaczną teraz totalnie niepotrzebnego porównywania, lub faworyzowania konkretnej wersji
longas - 2011-08-27, 11:40
| Matek napisał/a: | Mam nadzieję, że fani nie zaczną teraz totalnie niepotrzebnego porównywania, lub faworyzowania konkretnej wersji |
dlaczego?
Matek - 2011-08-27, 12:48
| longas napisał/a: | | Matek napisał/a: | Mam nadzieję, że fani nie zaczną teraz totalnie niepotrzebnego porównywania, lub faworyzowania konkretnej wersji |
dlaczego? |
Mam na myśli to, że Godność to teraz w sumie dwie piosenki, dwóch różnych zespołów tak naprawdę I nie ma sensu mówić, która wersja jest lepsza. Jasne, można wybierać która wersja Tobie czy mi podoba się bardziej - to kwestia gustu ! Chodzi mi bardziej o zdanie baranów, którzy od 2002 powtarzają jak zdarte płyty że Sweet Noise skończył się na Kill'em all ... eee wróć - na Końcu Wieku a potem to komercha/hh i temu podobne absurdy. Znam tego rodzaju "fanów", którzy odbili się od CLC, Revoltę znają już tylko z dwóch teledysków, a do TT nawet nie podeszli, a się mądrzą, od dekady pierd***ąc to samo, jak to zespół się sprzedał. I, żeby nie było - ja rozumiem jeżeli komuś nowa Godność się nie podoba - jasne, jego zdanie Ale niektórzy usłyszą pierwsze 30 sekund, albo ogólnie usłyszą że to wersja mocno elektroniczna - i zaraz będzie pier***enie o tym jaką Glaca jest komercyjną szmatą, o profanacji itp. Rozmawiałem niedawno zupełnie przypadkiem, z takimi dwoma "tró", którzy przestali być fanami SN właśnie od CLC, i to była naprawdę żałosna rozmowa, a ich argumenty były dość beznadziejne. Taka idealna kalka tego, co mówili mi już nieraz inni domorośli krytycy muzyczni. Zresztą co tu dużo tłumaczyć - myślę że każdy fan SN spotkał się (czy to w realu, czy wirtualnie) z "wielkimi znawcami" piejącymi nad chu***wością twórczości Glacy. Szkoda czasu i nerwów na takich.
Małgosia - 2011-08-27, 13:22
| Matek napisał/a: | Mam na myśli to, że Godność to teraz w sumie dwie piosenki, dwóch różnych zespołów tak naprawdę I nie ma sensu mówić, która wersja jest lepsza. Jasne, można wybierać która wersja Tobie czy mi podoba się bardziej - to kwestia gustu ! Chodzi mi bardziej o zdanie baranów, którzy od 2002 powtarzają jak zdarte płyty że Sweet Noise skończył się na Kill'em all ... eee wróć - na Końcu Wieku |
Dziwne rzeczy piszesz.
Nadal nie rozumiem dlaczego nie mogę sobie porównywać obu piosenek.
Rozgraniczasz coś dziwnego... Baran nie może porównywać, a fan może? Znaczy nie, wg Ciebie też nie może bo to inne piosenki.
Jasne że osoby nazywane przez Ciebie baranami będą negowali pewne rzeczy i klepali swoją mantrę, ale tak jest ze wszystkim. Idąc tym tropem zakazałbyś im wypowiadania się na temat jakiejkolwiek piosenki My Riot.
Po prostu dla Ciebie ich zdanie nie będzie miało większego znaczenia i tyle.
Ja jednak uważam że można się pokusić o fajne porównanie, bo widać tu świetnie upływ czasu.
Matek - 2011-08-27, 14:39
Troszkę źle mnie zrozumiałaś Ale nie winię Cię, bo dość chaotycznie to napisałem Ale zakładam, że wiesz o co mi chodzi ...
ALE - to nie tak , że ja uważam że 'fan może porównywać, a baranom nie wolno''. Każdy niech robi co chce, żyejmy w wolnym(?) kraju.
Chodzi mi bardziej o sytuację, że ZDROWA jest sytuacja gdzie fan/antyfan/ktoś komu SN i MR w sumie zwisają/krytyk muzyczny/ktokolwiek serio PORÓWNA obie wersje. Tyle. A niezdrową sytuacją jest, gdy jeden z tak zwanych przez mnie baranów z góry wie swoje, i dla niego stara wersja jest "swiętością" a nowa to "komercha i profanacja" a zna piosenkę jedynie z opisu, bądź stwierdził to po pierwszych 30 sekundach beatu.
Chyba żaden zespół nie ma w tym kraju tylu uprzedzonych z góry antyfanów... ale w końcu tylko wielkie rzeczy wyzwalają wielkie emocje
longas - 2011-08-27, 17:11
Matek - to tylko piosenki, wyluzuj men
Matek - 2011-08-27, 22:06
Uwierz mi - naprawdę podchodzę do tego z luzem. x-) Ale to, że w pewnym wieku ma się już wyjebane na "tró" kolesi, nie oznacza, że nie można na nich ponarzekać
longas - 2011-08-27, 22:39
ale ty nie masz wyjebane, bo przezywasz mocno to ze ktos tam nie lubi nowego sn, ze dla niego to komercja...niech bedzie, to jego sprawa....
sam wole stare sn, a kw dla mnie to płyta nad płytami
Matek - 2011-08-28, 10:02
Oj tam przeżywam ... wcale nie przeżywam A szczególnie już, jeżeli ktoś nawet nie jest fanem, ale ZNA nowsze albumy SN i wtedy mówi że to gówno - ok, jego zdanie, jego sprawa. Zwisają mi już również "wielcy znawcy" o jakich powyżej napisałem, pomstujący nad tym jak SN się odwróciło od prawdziwej muzy, mimo że nie przesłuchali żadnego albumu od 1999 w całości. Chociaż przyznam, że w czasach kiedy byłem gówniarzem, to potrafiłem zrobić niezłą napinkę gdy jakiś debil popisywał się niewiedzą.
Jakoś parę miesięcy po premierze TT siedziałem ze znajomymi w klubie, gdzie przewinęło się kilka mniej, lub bardziej znajomych nam mord. W którymś momencie dosiadła się do nas nasza znajoma z czasów liceum. Dodam że wielce "mhhhroczna" i pretensjonalna jak sk***ysyn. No i zaczęła ze znajomym gadać o muzykach którzy się sprzedali. I nagle zaczęła rozkminiać "hhhmmm ... a polski zespół ... hmmm ten czerwony koleś ..." . Oczywiście facepalm, ale od razu się domyśliłem że chodzi jej o Glacę. Pomogłem jej znaleźć nazwę. Ona na to, że tak, o ten zespół się rozchodzi. No i opowiada o "nowej" płycie. Że lecą dyskotekowe beaty, że 3/4 albumu rapują czarnoskórzy nieznani kolesie "z odzysku" itp ... Stężenie idiomów "to już jest hip hop"; "sprzedali się" , "kiedyś byli prawdziwy zespołem, co ta kasa robi..." wynosiło 15 razy na minutę. Słuchałem spokojnie, nie unosiłem się jakoś tam na nią (wbrew temu co kolega wyżej napisał, ja naprawdę mam już takie akcje za sobą - ale narzekam skoro już poruszliśmy ten temat ) , i stwierdziłem że zapytam :
- Naprawdę tak uważasz ? Nie znajdujesz w tej płycie niczego wartego uwagi, żadnych tekstów
ani brzmień ?
- Nie, weź przestań, płyta dla bachorów które jarają się Linkin Park. Taki numetal dla dzieci.
- No dobra, ale naprawdę Ci już tak ten hiphop przeszkadzał na tym albumie ? Bo po 1 to
przesadzasz, że 3/4 wokali to rap, a po 2 hh był integralną częścią tego afrykanskiego
albumu ...
Próbuję ją spokojnie wypytać dlaczego tak jedzie po TT, a ta na koniec :
- Bo wiesz, w sumie to nie słuchałam tej płyty, tylko mi koledzy mówili ...
Ręce opadają. Oczywiście na rozmowę z tego typu ludźmi w zasadzie szkoda czasu. I nie, nie napinam się przez nich, bo to tak jakbym się wk***wiał na mojego kota, że nie może się nauczyć tabliczki mnożenia. Ale sytuacji tego typu ( "Nowa płyta SN to gównio!" - " A słuchałeś?" - "No w sumie nie, ale raz mieli teledysk z Peją" ) miałem mnóstwo, i to w realu, i to w necie. Ja po prostu zauważam zjawisko Bo naprawdę, w rozmowach o jakimkolwiek innym zespole, czy to polskim, czy też zagranicznym jakoś nigdy nie natrafiam na ĄŻ TYLU nieznających tematu krytyków ... Niby nie ma co się przejmować, ale ... no sami powiedzcie że nigdy nie trafiliście na tego typu mądrusiów, i nawet raz nie podziałało to wam na nerwy ... Chyba nie uwierzę
F*CK, ależ się rozpisałem
Devil Peter - 2011-08-28, 11:03
Tacy ludzie niestety się zdarzają często. Mnie to nie obchodzi, bo każdy ma swoje zdanie jakie by ono nie było. Sam jestem z po części z pokolenia Linkin Park i dla mnie TT to bardzo dobra płyta i najczęściej słuchana razem z CLC. Ale koniec Offa, Godność 2011 jak dla mnie lepsza, niszczy mnie
longas - 2011-08-28, 11:22
| Matek napisał/a: | no sami powiedzcie że nigdy nie trafiliście na tego typu mądrusiów, i nawet raz nie podziałało to wam na nerwy ... Chyba nie uwierzę
|
no raczej nie bo i po co mam sie denerwowac....jego gust jego sprawa....nie naprawie swiata, tłumaczac kazdemu ze sprawa inaczej wyglada, wcale mi to nie sprzekadzza ze wiaza SN z HH czy Glace ze sprzedawaniem, bo maja powody zeby tak myslec.
| Cytat: | | F*CK, ależ się rozpisałem |
długosc twoich ostatnich postów wskazuje ze jednak sie przejmujesz ;]
Momus - 2011-08-29, 22:18
Teledysk na dachu: Peja o zachodzie
Na dachu Galerii Malta rozpoczęły się w poniedziałek zdjęcia do wideoklipu "Sam przeciwko wszystkim". Filmowcy kręcą o wschodzie i zachodzie słońca, by wykorzystać "magiczną" porę dnia.
W teledysku powraca duet Glaca&Peja, który po raz pierwszy mogliśmy usłyszeć w utworze "Pozwól mi żyć (Są chwile)" z drugiego solowego albumu Peji "Na serio". "Sam przeciwko wszystkim" jest kolejnym singlem promującym debiutancką płytę zespołu My Riot "sweet_noise". To nowy projekt lidera Sweet Noise Piotra "Glacy" Mohammeda z Poznania i Hackera, młodego twórcy beatów z Sopotu. Kompozycje powstawały pomiędzy Los Angeles, gdzie pracował Glaca, a rodzinnym Sopotem Hackera. Dlaczego Glaca wrócił do Polski? - Potrzebowałem inspiracji do pisania tekstów, a ta płynie z ulic i serc ludzi właśnie stąd - twierdził artysta. Na płycie, poza Peją, wystąpili gościnnie Zbyszek Krzywański z Republiki, Orion z Behemotha i Maja Konarska z Moonlight. Premiera albumu 13 września.
źródełko: http://poznan.gazeta.pl/p..._zachodzie.html
--------------------------------------------------------------------
Oczywiście wybiórcza babola się nie ustrzegła ale nie o to tu chodzi.
Amat3uR - 2011-08-29, 22:27
Dobre foty
Małgosia - 2011-08-30, 03:49
Fajny motyw ze wschodem słońca.
Matek - 2011-08-30, 11:37
Ile piosenek ma być na L.A.-3C.T. ? 8 ?
Momus - 2011-08-30, 13:11
Nie wiadomo, najprawdopodobniej 8 albo może zasadzą coś jeszcze w dniu premiery sweet_noise'a.
Niemniej na bandcampie są/były jeszcze 'feed my madnnes', 'soul grenade' i 'ostatni taki dzień' których nie ma na 'sweet_noise' ani jak na razie na epce. Swoją drogą dziwie się że ostatni taki dzień nie jest na albumie bo kawałek jest imho jednym z bardziej sytych. Pozwala to snuć teorię, że albo później wyjdzie jakaś wersja płyty z bonusami, albo kawałki zostały odłożone na kolejną płytę.
Matek - 2011-08-30, 13:21
| Momus napisał/a: | Nie wiadomo, najprawdopodobniej 8 albo może zasadzą coś jeszcze w dniu premiery sweet_noise'a.
Niemniej na bandcampie są/były jeszcze 'feed my madnnes', 'soul grenade' i 'ostatni taki dzień' których nie ma na 'sweet_noise' ani jak na razie na epce. Swoją drogą dziwie się że ostatni taki dzień nie jest na albumie bo kawałek jest imho jednym z bardziej sytych. Pozwala to snuć teorię, że albo później wyjdzie jakaś wersja płyty z bonusami, albo kawałki zostały odłożone na kolejną płytę. |
A swoją drogą to jestem bardzo ciekaw, czy Glaca pociśnie od razu drugi album, czy minie kilka lat ... Ciekawe też, jak będą się różniły od siebie albumy MR
Devil Peter - 2011-08-30, 15:35
| Momus napisał/a: | Nie wiadomo, najprawdopodobniej 8 albo może zasadzą coś jeszcze w dniu premiery sweet_noise'a.
Niemniej na bandcampie są/były jeszcze 'feed my madnnes', 'soul grenade' i 'ostatni taki dzień' których nie ma na 'sweet_noise' ani jak na razie na epce. Swoją drogą dziwie się że ostatni taki dzień nie jest na albumie bo kawałek jest imho jednym z bardziej sytych. Pozwala to snuć teorię, że albo później wyjdzie jakaś wersja płyty z bonusami, albo kawałki zostały odłożone na kolejną płytę. |
Soul Grenade może być ostatnim utworem na L.A.-3C.T. bo skasowali go z Bandcampa
aporopo nowego kawałka na L.A.-3C.T. to jakby trochę przy nim popracować i doszlifować to byłby świetny kawałek
Momus - 2011-08-30, 17:09
A mi się kojarzy zbyt klubowo (bardzo nie lubię takiej muzyki). Nie trafia do mnie. Z ostatnich trzech numerów I'm in coma było najciekawsze.
A tak apropo... Jak nazywa się do choinki ten nowy kawałek?
'simulation state of art' czy 'simulation state of war'?
Zdjęcia, wideo z kręcenia klipu
http://poznan.naszemiasto...id.html#galeria
X - 2011-08-30, 18:07
| Momus napisał/a: | | Swoją drogą dziwie się że ostatni taki dzień nie jest na albumie bo kawałek jest imho jednym z bardziej sytych. Pozwala to snuć teorię, że albo później wyjdzie jakaś wersja płyty z bonusami, albo kawałki zostały odłożone na kolejną płytę. |
nie snuj.
Ostatni taki dzień jest na płycie sweet_noise i zdecydowanie jest to najlepszy numer jaki do tej pory słyszałem u My Riot. czujni ludzie mogli usłyszeć go na Przystanku Woodstock. na trackliście go nie ma, bo ma zmieniony tytuł - a dlaczego to się dowiecie we wrześniu
Momus - 2011-08-30, 18:43
Taka para kaloszy Czy jak to tam babcie mówią...
goat - 2011-08-31, 00:21
Soul Grenade - nie ma na płycie sweet_noise jest na L.A.-3C.T.
Simulation State of Art to tytuł 7 utworu z L.A.-3C.T.
Ostatni taki dzień jest na płycie jak już zostało napisane w trochę innej wersji
Guldur - 2011-08-31, 18:18
Posłuchałem 4 kawałków na fejsie i słyszę covery i mixy utworów SN po trochu ze wszystkich płyt
Po przeczytaniu dzisiaj maila zrozumiałem że tylko Godność 2011 ma być łącznikiem, a to raczej cała płyta.
Kiedy My Riot II ? i nowa twórczość?
Momus - 2011-09-04, 17:44
Ciekawe który remix wybiorą. Jeżeli ktoś przesłuchiwał poszczególne to chyba się ze mną zgodzi, że niektóre brzmią intrygująco. Oczywiście nie zabrakło też żenująco nieudolnych, niektóre aż mnie rozbawiły. Moim faworytem jest chyba Kwaq ale po dużych wahaniach.
Matek - 2011-09-04, 19:57
Fejsbukowcy pewnie zauważyli, ale Godność można już legalnie pobrać
Ciekawy , czy ten track znajdzie się na My Riot 2 ? Czy już na zawsze pozostanie tylko darmowym singlem do sieci ?
Devil Peter - 2011-09-05, 22:45
| Matek napisał/a: | Fejsbukowcy pewnie zauważyli, ale Godność można już legalnie pobrać
Ciekawy , czy ten track znajdzie się na My Riot 2 ? Czy już na zawsze pozostanie tylko darmowym singlem do sieci ? |
Raczej zostanie darmowym singlem, będzie łącznikiem My Riot z ostatnia płytą Sweet Noise'a. W zapowiedzi teledysku Glaca mówi o wspólnej płycie z Peja, ciekawe w jakim stopniu mogłoby to być realne
Skoro można legalnie pobrać Godność 2011 to podsyłam zapisaną w bardziej zjadliwym formacie MP3.
Jak ktoś chce niech napisze na PW bo nie wiem czy mam prawo zamieszczać tutaj link
| Kod: | | Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować |
Małgosia - 2011-09-06, 14:19
Tak dla pewności.. Czyli L.A.-3C.T liczy 8 kawałków + mamy do pobrania godność.
I to wszystko, tak? Niczego nie pominęłam?
Jeszcze tydzień!
nofink - 2011-09-06, 15:38
na allegro juz mozna kupic plyty... jestem ciekaw czy gdzies bedzie wysylka przed premiera...bo zakupilbym plyte juz dzis.
o na yt jest juz plyta do odsluchu. Jeszcze bardziej sie utwierdzam ze trzeba ja kupic.
Devil Peter - 2011-09-06, 17:37
| Małgosia napisał/a: | Tak dla pewności.. Czyli L.A.-3C.T liczy 8 kawałków + mamy do pobrania godność.
Jeszcze tydzień! |
Jeszcze 7 (aktualnie 5) kawałków z tzw. płyty Poison and Nectar z BandCampa
| nofink napisał/a: |
o na yt jest juz plyta do odsluchu. Jeszcze bardziej sie utwierdzam ze trzeba ja kupic. |
Co, gdzie jak??
nofink - 2011-09-06, 17:45
| Devil Peter napisał/a: | | Małgosia napisał/a: | Tak dla pewności.. Czyli L.A.-3C.T liczy 8 kawałków + mamy do pobrania godność.
Jeszcze tydzień! |
o na yt jest juz plyta do odsluchu. Jeszcze bardziej sie utwierdzam ze trzeba ja kupic. |
Co, gdzie jak?? |
9 utworow jest do odsluchania.
Devil Peter - 2011-09-06, 17:50
| nofink napisał/a: | | Devil Peter napisał/a: | | Małgosia napisał/a: | Tak dla pewności.. Czyli L.A.-3C.T liczy 8 kawałków + mamy do pobrania godność.
Jeszcze tydzień! |
Co, gdzie jak?? |
9 utworow jest do odsluchania. |
Sen
Łzy i Potęga
Ból Przemija
Ulice Pragną
Sam Przeciwsko Wszystkim
Biała flaga (live)
Jeszcze jakieś są??
Matek - 2011-09-06, 19:08
| Devil Peter napisał/a: |
|
Ale kto i kiedy stwierdził że stanowią one jakąś tam EPkę i to o tej a nie innej nazwie ?
Devil Peter - 2011-09-06, 19:25
| Matek napisał/a: | | Devil Peter napisał/a: |
|
Ale kto i kiedy stwierdził że stanowią one jakąś tam EPkę i to o tej a nie innej nazwie ? |
Na stronie Bandcamp'u pisze, że "Poison And Nectar by My_Riot" Nawet okładka jest. swoją drogą ciekawy motyw z kowadłem był bo to były w sumie jeszcze kawałki do wykucia
Matek - 2011-09-06, 19:38
O A jak pobrać te kawałki ??
nofink - 2011-09-06, 19:54
nie wiem czy moge to tutaj zamieszczac wiec wysylam Ci pmke z playlista
Matek - 2011-09-06, 20:04
Nie dostałem nic ale i tak bym chciał to jakoś na dysk pobrać, wypalić sobie na płytkę ... a poza 2-oma utworami nie wiem jak pościągać te piosenki
Momus - 2011-09-07, 00:57
Jest taka magiczna strona: http://file2hd.com/
-Wchodzisz tam
-wklejasz adres http://myriot.bandcamp.com/
-zaznaczasz, że przeczytałeś i się zgadzasz
-korzystasz z filtra audio
-ściągasz klikając ppm i zapisz jako...
-Voila!
Matek - 2011-09-07, 14:50
Dzieki
Matek - 2011-09-13, 08:10
http://www.youtube.com/watch?v=KfMF6q0arYw
"W Tym Mieście" (live).
Pewnie wielu już widziało ten filmik, bo został wrzucony do sieci już jakiś czas temu, ale wrzucam dla tych, którym umknął (jak mnie )
Przemek - 2011-09-13, 08:57
Ja nie widziałem. Na profilu tego gościa jest też dalsza część. Ale utwór dla mnie słaby, tak samo jak Kiedy płyną.
Trochę więcej merchu:
http://merlin.pl/My-Riot/...&person=My+Riot
longas - 2011-09-13, 16:39
70zł koszulki....ja pierdykam...
grama duza to fakt, ale wolałbym mniejsza i kuszulke za 40 zł gora
Małgosia - 2011-09-13, 17:41
| longas napisał/a: | 70zł koszulki....ja pierdykam...
grama duza to fakt, ale wolałbym mniejsza i kuszulke za 40 zł gora |
Już są przecenione o 10 zł
A płytka wydana bardzo fajnie. Podoba się.
Przemek - 2011-09-13, 20:21
Nic nie pisz, chcę jutro sam się przekonać. xD
PePe - 2011-09-13, 20:38
na ogół się rozpisuję, więc dziś krótko.
zadowolony.
bardzo.
Matek - 2011-09-13, 21:47
Wrrr ... zdjęli kawałki z myspace ... a płytę będę miał dopiero 21ego
Devil Peter - 2011-09-13, 21:55
| Matek napisał/a: | Wrrr ... zdjęli kawałki z myspace ... a płytę będę miał dopiero 21ego |
Po necie krążą kawałki z my space, oczywiście nie umywają się do płyty z pudełkiem w super jakości
Małgosia - 2011-09-14, 14:26
Dziś o 15:00 Glaca w Czwórce.
A po 21:00 w Antyradiu u Makaka.
To o 15:00 mogę nagrać, to wieczorne się zobaczy, bo różnie u mnie działa Antyradio
edit.
longas, nie wierzę, że Twoje pytanie przeszło
longas - 2011-09-14, 15:39
ludzie sie pocili, wymyslali pytania o trasie, wspołpracy z innymi, klipie, a G wybrał moje pytanie ;]
Małgosia - 2011-09-14, 15:41
| longas napisał/a: | | ludzie sie pocili, wymyslali pytania o trasie, wspołpracy z innymi, klipie, a G wybrał moje pytanie ;] |
Te pytania w ogóle masakra jakaś. Jak ktoś jest fanem to znał odpowiedź na większość, a te na profilu czwórki jeszcze lepsze, jak zwykle u duety z Edzią itd. No kuurna
longas - 2011-09-14, 16:03
za bardzo chcieli sie dostac z pytaniem na antene ;]
ktos moze wie co to za ostatnia piosenka poleciała podczas rozmowy? ten rapujacy murzyn? bo kurde dobre to
Devil Peter - 2011-09-14, 16:14
Jak zwykle mnie ominęło Gosiu, nagrałaś może???
Małgosia - 2011-09-14, 16:21
Tak jest!
https://rapidshare.com/files/2419241842/G_czworka_14.09.2011.mp3
W sumie to nuda
@longas
Pewnie lada chwila pojawi się Playlista z audycji
longas - 2011-09-14, 16:42
lada chwila to ja wrzuce video a nie mp3 z audycją ;]
EDIT: http://www.sweetnoise.art.pl/ccount/click.php?id=2
wersja video do pobrania
Momus - 2011-09-14, 16:49
Krótko i nic nowego. Może Makak bardziej pociągnie Piotra za język.
Amat3uR - 2011-09-14, 16:52
O, Piotr Firan robi wywiad. Znam, codziennie audycję z nim robię
Przemek - 2011-09-14, 18:26
Fakt. Odpowiedź na pytanie o obiad najciekawsza. Resztę już słyszeliśmy.
Matek - 2011-09-14, 21:08
Wywiad z Glacą właśnie trwa, jak ktoś ma FB to może napisać teraz w komentarzach na profilu MR swoje pytanie - być może zostanie ono Glacy zadane Nagra ktoś ? Bo ja niestety nie mogę teraz słuchać ...
PS : z braku laku zapytałem czy Glaca ogląda jakiś serial Może się dowiemy, ot, ciekawostka
Devil Peter - 2011-09-14, 21:23
Jak zwykle nie zdążyłem
Podsumowując twórczość My Riot zamyka się 32 utworach (3 płyty + Godność 2011)
Matek - 2011-09-14, 21:36
| Devil Peter napisał/a: | Jak zwykle nie zdążyłem
Podsumowując twórczość My Riot zamyka się 32 utworach (3 płyty + Godność 2011) |
Sweet Noise = 16
L.A.-3CT = 8
Poison and Nectar EP = 5
Godność 2011 = 1
30 tracków ... Gdzie pozostałe 2 Ci wychodzą ? Chyba że liczysz cover Białej Flagi (ten wierny oryginałowi, a nie ten z albumu), ale i tak pozostaje 1 piosenka ...
Devil Peter - 2011-09-14, 21:38
| Matek napisał/a: | | Devil Peter napisał/a: | Jak zwykle nie zdążyłem
Podsumowując twórczość My Riot zamyka się 32 utworach (3 płyty + Godność 2011) |
Sweet Noise = 16
L.A.-3CT = 8
Poison and Nectar EP = 5
Godność 2011 = 1
30 tracków ... Gdzie pozostałe 2 Ci wychodzą ? Chyba że liczysz cover Białej Flagi (ten wierny oryginałowi, a nie ten z albumu), ale i tak pozostaje 1 piosenka ... |
Przepraszam, policzyłem 2 razy Soul Granade i War Money Power, mój błąd. Czyli 30
longas - 2011-09-14, 22:03
wiecej grania jak gadania...mam nadzieje ze tak nie bedzie do połnocy, bo chce w spokoju obejrzec studio lm, a nie na wyciszonym głosie
Przemek - 2011-09-15, 00:10
Wiedziałem, że na Makaka to można liczyć. Świetna rozmowa. Nagrał ktoś?
longas - 2011-09-15, 02:32
http://www.sweetnoise.art.pl/ccount/click.php?id=3
kurde, z 3 godzin całej audycji musiałem wycinac 2 godziny nie-rozmowy....juz mnie nerwica brała
Przemek - 2011-09-15, 11:39
Dzięki!
Jak natraficie na jakieś recenzje płyty to dawajcie linki.
http://muzyka.wp.pl/rvid,...s,recenzja.html
Małgosia - 2011-09-15, 14:22
Bardzo fajny wywiad. A muzyki pomiędzy bardzo dobrze się słuchało, więc tylko longas miał powody do narzekania
recenzja. (P.S. Nie bardzo wiem dlaczego Cię to Przemku tak interesuje, ja recenzje zawsze miałam gdzieś, ale skoro chcesz )
http://audio.com.pl/muzyk...iot-sweet-noise
longas - 2011-09-15, 14:35
kobieto, ja wczoraj miałem lige mistrzów..jakby nie ta muzyka to wywiad skonczyłby sie po 22 i jeszcze koncowke meczu mógbym spokojnie obejrzec na głosie, tak jak całe studio lm
ale co kobieta moze wiedziec
Matek - 2011-09-15, 15:18
Jeszcze tydzień nim dostanę płytę w swoje łapy ... a więc zapytam - jak wydanie ? Zawiera jakieś ciekawostki ? Pudełko standardowe czy coś oryginalnego ? A może jakiś hidden track po 16tym utworze ??
longas - 2011-09-15, 17:27
przekonasz sie za tydzien
PePe - 2011-09-16, 09:54
Matek mnie przeraża, widzę, że wszystko związane z My riot łyka jak pelikan, zapamiętuje, a potem rzuca faktami wybudzony w nocy o północy... masakra - tru riot fan(atic!) ;D
Jakoś niespecjalnie chce mi się słuchać wywiadu, choć pewnie po niego sięgnę... Póki co katuję płytę.
IMOHO ma więcej wspólnego ze Sweet Noise, niż nawet tryptyk...
Przemek - 2011-09-16, 23:44
Jutro zaczyna się weekend z My Riot w Esce Rock. Tak na prawdę to nie wiem czy opłaca się nagrywać. Jeżeli nie zmieniono formuły, to co godzinę czeka nas krótka wypowiedź Glacy na tematy, które już pewnie znamy i multum jego muzyki. Tutaj info dla Matka - zapewne będzie można wygrać płytę. W przypadku The Triptic mieli ich cały worek, więc możesz słuchać i brać udział w ich konkursach.
| Małgosia napisał/a: | P.S. Nie bardzo wiem dlaczego Cię to Przemku tak interesuje, ja recenzje zawsze miałam gdzieś, ale skoro chcesz |
Lubie czytać każdą opinię o nowych płytach Glacy. A i przy okazji wyrabiam sobie zdanie o recenzentach.
longas - 2011-09-17, 00:11
ja od razu mowie ze nie nagrywam...
Matek - 2011-09-17, 00:32
| Przemek napisał/a: | Tutaj info dla Matka - zapewne będzie można wygrać płytę. W przypadku The Triptic mieli ich cały worek, więc możesz słuchać i brać udział w ich konkursach.
|
W weekend będę dość zalatany i pewnie nie uda mi się słuchać, ale dzięki za info Miło być zapamiętanym Szkoda tylko że z braku płytki
Przemek - 2011-09-17, 23:51
Tak jak mówiłem - można wygrać płytkę.
Nagrałem jeden fragment rozmowy. Z ciekawości.
Właściwie to nie muszę siedzieć przy kompie żeby nagrywać. Później będzie tylko mega dużo obrabiania. xP
EDIT:
Zrobiłem tak jak pisałem, a więc miałem włączone przez cały dzień nagrywanie Eski. Naliczyłem 16 fragmentów wywiadu z Glacą, ale nie nagrywałem od początku. Brakuje jakiś 2-3 wypowiedzi.
Jutro łikend z majrajot zaczyna się po 10, więc też zarzucę. Postaram się opublikować wszystko razem do poniedziałku.
longas - 2011-09-18, 15:34
| Małgosia napisał/a: |
@longas
Pewnie lada chwila pojawi się Playlista z audycji |
na playliscie tego nie było...pisałem do firana i dostałem namiary na tego bambo:
http://www.youtube.com/watch?v=Sjemimr5LU4
http://www.youtube.com/watch?v=N5HjuYeIhD4
http://www.youtube.com/watch?v=2jnfPo6ErXc
http://www.youtube.com/wa...oqXdCeLecw&NR=1
gruba nuta....nie moje klimaty, ale na przeczyszczenie dobre
Przemek - 2011-09-18, 19:50
Przesłuchuję Trasa zaczyna się 3 listoapda i trwa do 2 grudnia. Będzie 10 koncertów - kolejno: Poznań, Łódź, Kraków, Wrocław, Katowice, Bydgoszcz, Szczecin, Warszawa, Lublin i Goleniów.
Małgosia - 2011-09-18, 23:40
| Przemek napisał/a: | Przesłuchuję Trasa zaczyna się 3 listoapda i trwa do 2 grudnia. Będzie 10 koncertów - kolejno: Poznań, Łódź, Kraków, Wrocław, Katowice, Bydgoszcz, Szczecin, Warszawa, Lublin i Goleniów. |
Przemek, posłańcu dobrej nowiny, kocham Cię!
longas - 2011-09-19, 00:45
| Małgosia napisał/a: | | Przemek napisał/a: | Przesłuchuję Trasa zaczyna się 3 listoapda i trwa do 2 grudnia. Będzie 10 koncertów - kolejno: Poznań, Łódź, Kraków, Wrocław, Katowice, Bydgoszcz, Szczecin, Warszawa, Lublin i Goleniów. |
Przemek, posłańcu dobrej nowiny, kocham Cię! |
a mnie?
Przemek - 2011-09-19, 13:25
Mhym. Tak też myślałem, że ucieszysz się. Czytałem gdzieś, że nie możesz przyjechać do Wawy, bo jakieś plany Ci się kolidują.
Co do tego Weekendu z MR, to w niedzielę powtarzali prawie wszystko z soboty. Łącznie jest 21 fragmentów wywiadu, i wg. mnie mamy całość. Co jakiś czas podejrzałem playlistę na streamie Eski i największą cyferką jaką widziałem był właśnie "Wywiad 21". Niestety, nie puszczali po kolei, więc nie jestem do końca pewien.
W formie ciekawostki mogę napisać, że nie usłyszałem żadnego utworu, w którym G rzuca mięchem. Tym bardziej Botoxu. Było za to sporo Snu, Sam przeciwko wszystkim i Ból przemija.
http://galador.pl/wzmrwer.rar
Regards
btw. Ja Ciebie longas kocham.
longas - 2011-09-19, 19:57
ja ciebie Przemysławie za ten plik tez kocham
czy mogę go wrzucic na swoj serwer i dac linkacza w niusie?
Przemek - 2011-09-19, 20:19
Pewnie. Umieszczam to dla Was, więc za każdym razem róbcie z plikami co chcecie.
Ktoś narzekał na zbyt wysokie ceny koszulek. Tutaj jest ciut taniej, chociaż nie wiem ile koszty wysyłki. http://www.merchlabel.pl/kategoria,my_riot,1221
Momus - 2011-09-27, 17:16
Ma ktoś (i się podzieli) kawałek którym haker wygrał konkurs na remix te parę lat temu?
Mi - 2011-09-27, 19:47
http://soundcloud.com/myr...sing-you-hacker
prosz
Momus - 2011-09-27, 21:28
Dzięki Marta!
Małgosia - 2011-09-27, 21:51
Słucham wciąż Sam przeciwko wszystkim i... Ludzie jaki to ma piękny refren! Melodia, siła! Dopiero kilka dni temu się przekonałam.
Momus - 2011-09-27, 23:26
Z czasem jak się osłuchałem to na lidera wyrósł 'Łzy i potęga'. Jednakowoż dopiero po 22 listopada stwierdzę co najbardziej lubię. Jestem ciekaw czy będą grali na żywo coś z LA-3CT.
Mi - 2011-09-28, 00:21
| Momus napisał/a: | | Dzięki Marta! |
aaaaaaaaaaa arbuzem chcesz??? grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
dzis do rozpiski doszedl koncert w Poznaniu - ciekawe czy beda jacys goscie
Momus - 2011-09-28, 00:43
1. Nie wiem, w sumie to lubię arbuzy
2. Śliwy i Rycha nie powinno zabraknąć.
longas - 2011-09-28, 11:57
http://allegro.pl/koszulk...1846173513.html
Matek - 2011-09-28, 14:48
| longas napisał/a: | | http://allegro.pl/koszulka-koszulki-my-riot-sweet-noise-czaszki-hard-i1846173513.html |
Koszulki koszulkami, ale mnie się wydaje, że wewnątrz książeczki dodawanej do płyty sprawne oko wyłapie projekt fajnej bluzy z kapturem ;D Na to właśnie czekam ^_^ Kaptur wydaje się być zapinany, więc przyda się na nocne powroty do domu w zimę Szukałem tego rodzaju bluzy od jakiegoś czasu, i większość mi się nie podobała ... albo była od Firmy, a ubrany w logo JP latać nie zamierzam
Mi - 2011-09-30, 08:18
| longas napisał/a: | | http://allegro.pl/koszulka-koszulki-my-riot-sweet-noise-czaszki-hard-i1846173513.html |
ale brzydkie jakos te koszulki, masakra
goat - 2011-10-04, 00:00
Te koszulki to podróby. Ktoś próbuje sobie nabić kieszeń cudzą pracą
longas - 2011-10-04, 00:19
ale przynajmniej maja "ludzka" cene
Małgosia - 2011-10-04, 20:42
http://gramuzyka.redblog....laca-i-my-riot/
Jutro po 21:00 wywiad w Kuźni Dźwięku
Mi - 2011-10-05, 00:32
takie koszulki o kant dupy potluc - jak kupowac, to porzadne - wydasz te 20 zeta wiecej i masz koszulke na 10 lat, zreszta jak dla mnie to jest jakas forma piractwa - jak buty addiddas pffffffffffffff
longas - 2011-10-06, 19:35
jaka by nie była koszulka to i tak straci kolor po ilus tam praniach...
a gramatura tych koszulek z allegro jest wystarczajaco wysoka, zeby mowic o tych koszulkach porzadne...
dla mnie te oficjalne sa za droge...ja za koszuline moge dac gora 45zł...
Małgosia - 2011-10-06, 21:43
"W Polsce ludzie nie zdają sobie sprawy, ile kosztują prawdziwe ubrania. Wszyscy chcą kupić fantastyczny T-shirt z przeceny za 300 zł. A to niemożliwe. T-shirty pierwszej linii kosztują 1500 zł"
T. Jacyków
longas - 2011-10-07, 21:31
ktos nagrał srodowa audycje?
Mi - 2011-10-08, 09:46
| longas napisał/a: | jaka by nie była koszulka to i tak straci kolor po ilus tam praniach...
a gramatura tych koszulek z allegro jest wystarczajaco wysoka, zeby mowic o tych koszulkach porzadne...
dla mnie te oficjalne sa za droge...ja za koszuline moge dac gora 45zł... |
za te pirackie brzydactwa z allegro nawet 15 zeta bym nie dala :S
a oryginalne koszulki damskie 49 zeta hahahha meskie 10 zeta wiecej, ale i tak to wcale nie jest drogo na porzadna koszulke moim zdaniem
longas - 2011-10-08, 19:35
jest drogo i nie ma co tu duzo gadac, bo normalnie koszulki chodza po 35zł.
nie wiem po co koszulce 245 gramatury...bo to przez to taka cena
longas - 2011-10-08, 19:38
jest drogo i nie ma co tu duzo gadac, bo normalnie koszulki chodza po 35zł.
nie wiem po co koszulce 245 gramatury...bo to przez to taka cena
morfix - 2011-10-08, 20:01
Zgadzam się, można dać 35-40zł ale to już przesada. Za mniejsze pieniądze można kupić w każdym firmowym sklepie naprawdę dobrej jakości koszulkę. Tak, jak mają mój szacunek za zdrową i dobrą cenę płyty, tak na dodatkach i gadżetach przycinają.
morfix - 2011-10-08, 22:11
Z innej bajki. Wygląda na to, że Glaca polubił sport:
http://www.youtube.com/wa...feature=feedbul
Przemek - 2011-11-07, 13:08
| longas napisał/a: | | ktos nagrał srodowa audycje? |
http://www.youtube.com/wa...ature=autoshare
EDIT:
W najnowszym Teraz Rocku wywiad z My Riot. Info: http://terazrock.pl/archiwum/numer/11,2011.html
To samo w Metal Hammer: http://www.metalmind.pl/m...dzial=nowynumer
i gitarzysta: http://www.magazyngitarzy...alny_numer.html
EDIT 7.XI
Kupiłem ostatni numer TR. Wywiad może być, zresztą sami przeczytajcie:
http://galador.pl/az/skanuj0001.jpg
http://galador.pl/az/skanuj0002.jpg
http://galador.pl/az/recenzja_terazrock.jpg
Gdyby ktoś z Was miał wywiady z Metal Hammera albo Magazynu Gitarzysty to również prosiłbym o skan/fotę.
Amat3uR - 2011-11-07, 13:20
Ciekawy komentarz Teraz Rocka... Tym niemniej zgadzam się z wieloma rzeczami, które Glaca stwierdził. Sam chętnie bym się wycofał z kilku słów, które kiedyś pisałem. Twórczość Sweet Noise i My Riot jest miejscami naiwna i prostacka, ale nawet te skazy są szczere i nie wynikają z potrzeby robienia słuchacza w bambuko. I faktycznie, nie ma drugiej takiej świeżej a zarazem przebojowej osobistości w naszej muzie, jak G. I to samo tyczy się jego muzy. Więc mogę jęczeć o to, że znowu "sam na krawędzi upadku i nędzy" (no co? męczy mnie to już...), że znowu przebieranki na scenie i w klipach, ale suma summarum "sweet_noise" należy obecnie u mnie do pięciu najchętniej słuchanych płyt tego roku. Bo ma mega energię, jest przebojowa, błyskotliwie złożona do kupy.
Anneke - 2011-11-13, 16:50
dzięki Przemku za skany
Małgosia - 2011-11-15, 15:32
Dzisiejszy wywiad w Antyradiu
http://goo.gl/8cVc7
Przemek - 2011-11-16, 11:24
Fajno, dzięki.
Małgosia - 2011-11-16, 15:40
Eee.. dziś to już jest w wersji wideo http://owsiaknet.pl/channel/ludzie/32200765
Matek - 2011-11-24, 13:56
"W sobotę, o godzinie 18.00, My Riot otworzy Galę KSW w Atlas Arena w Łodzi. Polsat robi bezpośrednią relację. Zapraszamy przed TV."
Nagra ktoś i wrzuci na neta ? Ja nie posiadam czegoś takiego jak telewizor ...
Momus - 2011-11-24, 16:20
Na otwartym polsacie tego nie będzie, bo transmisja jest bodajże od 20.00. Podejrzewam, że od samego początku będzie na polsacie sport.
longas - 2011-11-24, 16:26
nikt nie nagra, bo transmisja na polsat sport jest od 19.30
Przemek - 2011-11-25, 14:26
Jeszcze jedna mała rzecz. Wstąpiłem przed koncertem do Art Force Tattoo na spotkanie z Glacą. Zamieniłem kilka słów (za mało) i wziąłem autograf. Dobrze jest widzieć Piotra na polskiej scenie, zwłaszcza po pewnym czasie nieobecności. Życzę dalszych sukcesów i niemalejącej energii.
longas - 2011-11-25, 15:59
dla sweetnoise.pl
Przemek - 2011-11-26, 15:45
O kurcze: http://www.polskieradio.p...-Riot-w-Czworce
A ja mam szkołę... Kto nagra?
longas - 2011-11-26, 17:32
pewnie ja, jesli nie zapomne
longas - 2011-11-26, 20:09
hehehe....glaca przebiegł troche po hali, zaspiewał kilka linijek tekstu i po sprawie...nie wiem czy nawet 30 sek było eheheh
EDIT: było jednak cos wiecej...dwa krotkie fragmenty snu były tez przy prezentacji zawodników...wszystko z playbacku co było dobrze widac, go glaca nie mogł sie wgrac ze swoim spiewem z oryginałem
Momus - 2011-11-26, 20:14
słabo to wyglądało, ale może ja tam się nie znam... pod koniec G zbyt mocno pluł w mikrofon w porównaniu do głosu z playbacku
edit
Widzę, że mamy podobne spostrzeżenia Dziwnie to wyszło, nie chce tutaj 'jątrzyć jadu' ale inaczej można było to wyreżyserować i efekt byłby zgoła inny.
Idę oglądać galę, może ktoś będzie miał inne zdanie?
longas - 2011-11-26, 20:16
od samego poczatku gdy wbiegał do sali nie było to wszystko ze soba zgrane...
w kazdym razie nie wiem czego było info na necie ze otwiera o 18 gale kiedy otwierał o 20
Małgosia - 2011-11-26, 22:53
http://www.czytaj-city.pl/
longas - 2011-12-07, 01:13
chyba tego koncertu nie bedzie...czy juz był? bo nie pamietam kiedy mial byc a teraz cos innego sie wyswietla pod linkiem
Małgosia - 2011-12-07, 02:11
Tak, coś zmienili.
Matek - 2012-01-05, 23:51
OFICJALNIE następnymi teledyskami będą : Botox, Ból Przemija, W Tym Mieście.
Ja tam jestem cholernie zawiedziony doborem. Cóż, może niektórzy będą zadowoleni ... ważne by teledyski były porządne Powiem szczerze że liczyłem Na "Łzy i Potęga" albo "My Riot" ... ((( Wedle mnie miałyby siłę przebicia, no ale cóż tam. W sumie komercyjnie to chyba dobre posunięcie ze strony zespołu ... "Białej Flagi" np nie polubiłyby komercyjne stacje ... i to nie tylko poprzez psychodelę, ale również długość ... Niemniej jednak dziwi brak singla in english
Amat3uR - 2012-01-05, 23:55
5 klipów w sumie. To bardzo dużo. Marudzisz
longas - 2012-01-06, 00:37
e tam duzo...sa zespoły dla ktorych nakrecenie tylu to była norma dla jednej płyty
Przemek - 2012-01-06, 11:55
Według mnie utwór "My Riot" jest słaby. Co do teledysków, to chętnie zobaczyłbym Ból przemija i koncertowy Botox. A pięć klipów na jedną płytę to jednak trochę sporo.
Momus - 2012-01-07, 00:09
Kto w Polsce robi pięć teledysków do jednego albumu? Aczkolwiek z całym szacunkiem zamiast "w tym mieście" bardziej wolałbym "łzy i potęga". W moim skromnym mniemaniu kawałek pamięci Hansa Giebenratha powinien zostać zobrazowany. Jeden numer z raperem już był i sądzę, że w zupełności wystarczy. Niemniej "w tym mieście" jest zacniejsze niż "sam przeciwko wszystkim" imo. Jednakowoż nie dziwię się Glacy bo pan Ryszard jednak ma nieco więcej 'fejmu'.
Reasumując: Szacunek za 5 obrazów do jednej płyty, ale koszta nakręcenia aż tylu teledysków nie wpłyną relatywnie (proporcjonalnie) na sprzedaż sweet_noise'a. Wydaje mi się, że jest to tylko ukłon w stronę fanów. Suwerenną decyzję P.M. respektuję ale "łzy i potęga" niesie ze sobą to drugie dno, uczucia nienazwane słowami. Ja mały szary człowiek uważam, że do tego powinien być videoclip. Tyle na temat i przepraszam jeżeli moja wypowiedź wyda się komuś niekoherentna. Pisałem szybko acz z wyczuciem bo spieszno mi do spania. Dobranoc
Matek - 2012-01-07, 00:42
Amen to that, brother.
Małgosia - 2012-01-07, 02:12
Spokojnie, nie podniecajcie się tak, póki co, są to plany, ich realizacja to już całkiem inna kwestia.
Przypomniałabym kilka innych zamysłów w tej kwestii z lat ubiegłych, ale nie jestem pamiętliwa
A jeśli już plan miałby się ziścić, to... Nie jestem wielką fanką teledysków, wolałabym by czas i budżet spożytkować nieco inaczej, fani czekają na koncerty i w nieco dalszej przyszłości na nowy materiał.
Również nie uważam by nakręcenie 5 klipów przyniosło rozgłos płycie, bo chyba już trafiła do tych, do których trafić miała.
To maksymalne wyeksploatowanie albumu, wyciśnięcie ile się da, tylko pytanie czy aż takiej ofiary ludzie oczekują
Na koniec rzucę kosmicznym porównaniem, ale jedyne jakie przychodzi mi na myśl biorąc pod uwagę nasze podwórko. Doda. Minęły cztery lata pomiędzy wydaniem pierwszej płyty a drugą. Co w międzyczasie? Ano 5 singli, chyba 3 teledyski, wszystko w dużych odstępach, jakby takie czasowe zapchajdziury, by fani nie czuli się olani.
Mam nadzieję, że w przypadku My Riot będzie inaczej, nic nie będzie ZAMIAST a wyłącznie DODATKOWO.
Matek - 2012-01-11, 15:30
Na profilu MR na fejsie pojawił się album z fotkami ze Stodoły ... Ja sam polecam galerię CGM, tamte fotki to prawdziwy ogień.
A tak swoją drogą - liczycie na drugi album długogrający w 2012 lub wczesnym 2013 ? Ja powiem szczerze, że po cichu trochę tak. Skoro Sweet Noise był gotowy tak naprawdę do wydania już w kwietniu ... A sam Glaca mówił że mają sporo zaawansowanych dem i pomysłów ...
Powiem szczerze, że niemiałbym nic przeciwko gdyby 2 płyta , która zostałaby szybko wydana była przedłużeniem pierwszej (w sensie te same klimaty muzyczne, rock elektronika,hh w takiej samej dawce, utwory po ang. i po polsku, kilku gości z różnych światów). Gdybyśmy dostali 2 tak dobre albumy zaraz po sobie, to mógłbym z chęcią poczekać trochę dłużej na 3 album gdyby mieli przy nim dłużej grzebać z powodu np zmiany konwencji (np silnych wpływów jakieś egzotycznej muzy). Reasumując : moja idealne sytuacja z płytami My Riot byłaby taka by za parę miesięcy dostać drugą dawkę (sequel) tego co już nam dali, a potem niech zrobią przerwę i zaskoczą nas zmianą formułki Niby marzenia ale ... patrząc na sytuację CLC-Revola_Triptic, tak właśnie było nie ? (jeżeli by olać fakt że Revolta to album remikserski)
Ciekawe też czy mamona powstanie w wersji studyjnej, i czy pojawi się na albumie ...
Przemek - 2012-01-11, 20:56
Wiele planów w tym roku Glaca ma z tego co słychać. Serce, mt void, klipy, druga trasa + (jeżeli dobrze doczytałem) występy na kilku festiwalach.
Myślę, że nowy My Riot nie prędzej niż na początku 2013.
EDIT:
Jeżeli dojdzie do występu na Woodstock to osobiście i zajebiście liczę na DVD z tego przedstawienia. Chociaż w książce o historii tego festiwalu można było przeczytać, że wydawnictwo Revolta White Shock z Wooda 2003 rozeszło się bardzo słabo.
Matek - 2012-01-13, 11:58
Taaa ... ja sam swoje DVD z Woods kupiłem w Tesco za 15 blach na przecenie. I to jakoś właśnie w 2004, a powiem szczerze że przed zobaczeniem tego w koszu z przecenami, to nie miałem nawet pojęcia że takie coś wydano
A co do tras, to z tego co pamiętam Glaca mówił w jakimś wywiadzie że w lutym/marcu trasa po klubach (ewentualnie z SLU), a w lato trasa "po festiwalach" Ale do tej zapowiadanej lutowo/marcowej trasy jakoś kampanii promocyjnej jeszcze nie widać ...
Przemek - 2012-01-15, 20:59
Druga trasa na przełomie marca/kwietnia? http://www.lastfm.pl/event/3168250+My+Riot
longas - 2012-01-15, 21:28
no to bardziej na pojedyczny koncert wyglada niz na pierwsze symptomy trasy
Przemek - 2012-01-15, 21:36
Dokładniej ujmując. Tak.
Liczę na koncert w Wawie.
Matek - 2012-01-16, 15:10
Ha, ale fajnie wykrakałem ... (vide mój post nad postem Przemka )
Matek - 2012-02-08, 13:36
Tak zerknąłem w Tesco na nowego Teraz Rocka, a tam w podsumowaniu roku
My Riot na 6 miejscu jako "nadzieja roku"
.... i na 2 miejscu jako rozczarowanie Roku, zaraz po "celebrycie Nergalu".
I to nie jest podsumowanie dziennikarzy tego szmatławca, a czytelników ...
Dodatkowo jeszcze był Glaca na 10 miejscu jeżeli chodzi o wokalistę roku.
longas - 2012-02-08, 15:33
czemu szmatławca?
Matek - 2012-02-08, 17:30
Nie przepadam za tą gazetą, po prostu Wydaje mi się że redaktorzy zatrzymali się w czasie kilka lat temu. O np Metallice walą ciągle wielkie artykuły, no i spoko, jasne lubię Metallicę. Ale to nie jest gazeta fanów Metallici a rocka ogólnie, a np My Riot, którego mogą nawet nie trawić, powinien zostać z dziennikarskiego obowiązku chociaż odnotowany. A poza jednym wywiadem z G nie było w TR ani słowa o tej kapeli ... Ale wiesz, może niepotrzebie narzucam swoją opinię, jeżeli lubisz tę gazetę to ja nie wnikam, nie będę dyskutował o tym co jeszcze mi się w niej nie podoba, bo to bez sensu Zreszta sam przyznam że 3-4 razy do roku zdarzy mi się ją kupić
A tak przy okazji - podobno był jakiś tam zatarg między Glacą a ich naczelnym przy okazji TT ? Czytałem gdzieś w necie że Glaca się obraził że TR nie poświęciło zbyt wiele miejsca na napisanie o tym albumie, natomiast TR się obrazili na G że za bardzo naciskał, podobno nawet każąc im zamieścić okładkę promującą TT ? Wiesz coś o tym ? Plotka to czy prawda ?
longas - 2012-02-08, 21:13
nie za bardzo kojarze sytuacji, wiec nic nie zaprzecze, nic nie potwierdze...
a TR nie czytam, tak tylko sie spytałem czemu go tak okresliłes
Przemek - 2012-02-08, 23:51
Może nie tak do końca powiedziane, ale było specjalne mp3 z Glacą wyrażającym własną opinię na ten temat. Nie pamiętam tylko gdzie. Pewnie gdzieś na forum macie.
Matek - 2012-02-08, 23:54
Ja bym chętnie obczaił
Przemek - 2012-02-08, 23:59
http://www.sweetnoise.one...topic.php?t=832
longas - 2012-02-09, 00:12
a no własnie...temat na forum a ja zapomniałem o sprawie
ale stara sprawa to jest ...4.5 roku temu było o tym..
westa - 2012-02-20, 16:38
W sumie to nic dziwnego, że to nadzieja i rozczarowanie w jednym, bo to trochę zbyt szeroko otwarta muzyka dla gitarowych ortodoksów, a jednocześnie to po prostu dobra muzyka.
Przemek - 2012-03-28, 22:27
http://sport.tvp.pl/pilka...mohamed/6697891
longas - 2012-04-01, 21:00
podoba mi sie ze G nie wali popeliny (bo tak wypada) ze smuda to dobry trener i trzeba mu zaufac
Meszuga - 2012-04-11, 01:54
Glaca dorwany po krakowskim koncercie w Kwadracie. Jeśli macie ochotę to zapraszamy do Radia Bonus w piątek o 17:00 do wysłuchania audycji "Pod Kontrolą". Mały wywiadzik i audycja poświęcona projektom Glacy.
Link do radia: http://radio.upjp2.edu.pl/Radio Bonus "Pod Kontrolą"
Przemek - 2012-04-11, 18:23
Info poszło w świat. Dzięki za cynk.
Małgosia - 2012-04-13, 18:00
Nooo! Życzmy sobie częściej takich rozmów, wreszcie ktoś ogarnięty, a nie jakiś redaktorzyna co nawet nie wiedzą zbyt wiele o sprawie.
Fajna, luźna rozmowa, może bez jakiś konkretów lub nowości, ale w końcu nieszablonowe pytania. Dzięki!
longas - 2012-04-13, 23:53
nagrałas Gosiu?
Małgosia - 2012-04-14, 00:34
Przemku?
Przemek - 2012-04-14, 10:39
A było coś jeszcze po zakończeniu wywiadu? Musiałem wyjść i nie dosłuchałem do końca.
Sam wywiad mam nagrany, ale nie wiem jaka jakość. Wrzucę dzisiaj.
Meszuga - 2012-04-14, 10:50
http://w222.wrzuta.pl/aud...ntrola_20120413Pod kontrola
Miło, że wreszcie posłuchał ktoś oprócz moich znajomych. Wielkie dzięki. Oczywiście gdyby brakowało ciekawszych zajęć w piątki o 17 to serdecznie zapraszam.
Amat3uR - 2012-04-14, 12:46
O, dzięki
Przemek - 2012-04-14, 22:27
Mi również wywiad bardzo się podobał. Nie było standardowych pytań, ale takie bardziej przyziemne. Bardzo dobrze się słuchało. Pozdrawiam.
Momus - 2012-04-15, 08:28
Dołączam się do chóru pochwalnego...
Przemek - 2012-04-17, 10:54
Nagrał ktoś to? http://www.youtube.com/wa...=1&feature=plcp
Albo przynajmniej wie kiedy jest powtórka?
Małgosia - 2012-04-17, 14:49
Nie ma powtórek, program jest co tydzień w niedzielę, nie widzę by w środku tygodnia były powtórki.
longas - 2012-04-18, 14:18
w srode 25 kwietnia o 17.55 chyba ma byc powtorka
Przemek - 2012-04-25, 09:40
http://www.cgm.pl/aktualn...zuzlu,news.html
| Cytat: | Koncerty My Riot będą towarzyszyć rozgrywkom żużlowym w niżej wymienionych miastach.
Leszno 28.04. (GP)
Gorzów 22.06. (GP)
Bydgoszcz 06 lub 07.07. (SWC) |
Matek - 2012-04-25, 13:41
Ale to zapewne nie będą pełne sety a jedynie parę tracków jako bonus do wydarzenia ?
Małgosia - 2012-04-25, 16:46
Oj, dawno nie byłam na moim stadionie żużlowym.. Trzeba będzie nadrobić zaległości
longas - 2012-04-25, 23:15
i co...była dzis ta powtorka Generacji?
Małgosia - 2012-04-26, 02:54
Zdaje się, że Przemysław coś o tym wie
Przemek - 2012-04-26, 22:39
Nagrałem, ale jakość taka sobie. Mało klatek, co jest winą słabego streamu i mojego wcale nie lepszego neta. Do tego urwało ze trzy razy po 10 sekund. Mimo wszystko da się obejrzeć.
http://youtu.be/URPghVAh6ms
Amat3uR - 2012-04-26, 23:28
Dziękuję
Przemek - 2012-04-27, 19:15
Nie ma za co.
Na oficjalnej stronie MR jest rozpiska nadchodzących koncertów. Trochę już się nazbierało, ja być może wybiorę się do Płocka. W zależności od godziny koncertu.
| Cytat: | 31.03.12 KRAKÓW, Klub Kwadrat
28.04.12 LESZNO, Międzynarodowe Grand Prix na żużlu
29.04.12 POZNAŃ, Eliminacje do Przystanku Woodstock
11.04.12 GDAŃSK, Juwenalia
13.05.12 PŁOCK, Rock Tower
20.05.12 LUBLIN, Juwenalia
02.06.12 WARSZAWA, Ursynalia
22.06.12 GORZÓW, Międzynarodowe Grand Prix na żużlu
06/07.07.12 BYDGOSZCZ, Speedway World Championships
14.07.12 WĘGORZEWO, Seven Festival
03.08.12 PRZYSTANEK WOODSTOCK
02.09.12 LUBIN |
http://www.myriotband.com/koncerty-eventy/
Małgosia - 2012-04-27, 19:25
| Przemek napisał/a: | Nie ma za co.
Na oficjalnej stronie MR jest rozpiska nadchodzących koncertów. Trochę już się nazbierało, ja być może wybiorę się do Płocka. W zależności od godziny koncertu.
| Cytat: | 31.03.12 KRAKÓW, Klub Kwadrat
28.04.12 LESZNO, Międzynarodowe Grand Prix na żużlu
29.04.12 POZNAŃ, Eliminacje do Przystanku Woodstock
11.04.12 GDAŃSK, Juwenalia
13.05.12 PŁOCK, Rock Tower
20.05.12 LUBLIN, Juwenalia
02.06.12 WARSZAWA, Ursynalia
22.06.12 GORZÓW, Międzynarodowe Grand Prix na żużlu
06/07.07.12 BYDGOSZCZ, Speedway World Championships
14.07.12 WĘGORZEWO, Seven Festival
03.08.12 PRZYSTANEK WOODSTOCK
02.09.12 LUBIN |
http://www.myriotband.com/koncerty-eventy/ |
Fajny ten Płock, zastanowiłabym się, ale mam ostatni zjazd...
Mam nadzieję, że w Bydgoszczy będzie na jesieni normalny koncert z racji tego, że ten w zeszłym roku się nie odbył. Wciąż pod górkę.
Ale i tak fajnie, chodźcie na koncerty, zdawajcie relacje!
Matek - 2012-04-28, 11:40
Ja zaliczam Ursynalia na 100% Po raz drugi zobaczę Limp Bizkit i My Riot !!
(My Riot po raz 2.5 w sumie, licząc że byłem na SLU gdzie Glaca śpiewał utwory MR solo )
Przemek - 2012-04-30, 14:53
http://glos.tv/?p=21050
Przemek - 2012-05-14, 05:55
Wróciłem z Płocka. Energia jeszcze większa niż w Stodole. Aż nie wierzę.
Szkoda tylko, że nie miałem siły się bawić. Wisiałem na barierkach prawie jak trup. Przesadziłem dzień wcześniej.
Zwierzak odchodzi z My Riot. Glaca prawie jak Peja, nikt mu faka nie będzie pokazywał. Wykonanie "W tym mieście" prze-mega-zajebiste.
longas - 2012-05-14, 18:35
no ten gosciu to juz chyba nie zwierzak?
http://www.portalplock.pl...znie.html/od=11
Matek - 2012-05-14, 19:02
Zwierzak odchodzi z My Riot. . |
Znany powód ?
Przemek - 2012-05-14, 21:00
Konkretny nieznany, a Zwierzu zagrał kilka utworów na początku. Później zmienił go ten tajemniczy jegomość.
Riotci zagrali standardową setlistę: Łzy i Potęga, Ulice Pragną, Sen, Botox, DMKJN, Nuerha, JTD, Sam przeciwko wszystkim, W tym mieście, Ile znaków, Poison and Nectar i na bis Godność 2011 oraz Ból przemija. Nie pamiętam czy była Biała Flaga 2010.
Podobała mi się natomiast solówka DH, Chyba trochę została zmodyfikowana.
Ogólnie bardzo fajny koncert. Glaca zachęcał publikę do podejścia pod scenę, kilka razy skoczył. Był szał.
Matek - 2012-05-15, 21:00
Dla tych co przegapili na FB : Od dwóch dni kręcony jest klip do Ból Przemija. Gra w nim Hołowczyc ... oraz mistrzyni tańca na rurze, której imienia i nazwiska jeszcze nie podano
Matek - 2012-09-15, 15:48
UPDATE :
Video do "Godność" miało premierę wczoraj. Klip fajowy, narazie widziałem raz, ale pierwsze wrażenie dużo lepsze niż chociażby w przypadku SNU, a pamiętajmy ze Godność jest niskobudżetówką
Dzisiaj z kolei premierę miała CNO2, wraz z Zoną
Momus - 2012-09-15, 17:40
Teledysk jest ok ale dupy nie urywa. Ma fajne momenty ale i mankamenty. Pastwić się nie będę. Jest po prostu ok.
Przemek - 2012-09-15, 23:10
Jest taki, jaki myślałem, że właśnie będzie.
Może dlatego, że wcześniej naoglądałem się różnych nagrań na YT.
Fajny z powerem i tyle.
Zona niezła, chociaż za pierwszym razem średnio mi przypadła do gustu. JTD i PMŻ najlepsze, jeżeli chodzi o tych dwóch Panów.
Małgosia - 2012-09-19, 02:09
| Momus napisał/a: | | mankamenty |
Co Ci się nie podoba (ciekawość)?
Matek - 2012-09-19, 13:30
Zona niezła, chociaż za pierwszym razem średnio mi przypadła do gustu. JTD i PMŻ najlepsze, jeżeli chodzi o tych dwóch Panów. |
Jak dla mnie niedoceniane Ile Jeszcze
Amat3uR - 2012-09-20, 00:18
W końcu ten zespół dorobił się klipu, który pokazuje choć trochę, jak potężny jest na żywo.
Amat3uR - 2013-11-25, 18:29
O, rozpadli się, co nikt mnie nie informuje tu o tym?
longas - 2013-11-26, 01:47
odejście jednego z członków zespołu to jego rozpad?
Amat3uR - 2013-11-26, 08:39
Jak zespół składa się z dwóch osób, to tak
Małgosia - 2013-11-26, 16:20
Jak zespół właśnie pracuje nad nowym numerem, to nie
Amat3uR - 2013-11-26, 16:24
Coś jak nowa płyta Queen bez Mercury'ego.
Małgosia - 2013-11-29, 13:14
| Amat3uR napisał/a: | Coś jak nowa płyta Queen bez Mercury'ego. |
A tu się nie zgodzę. Glaca jest niekwestionowanym frontmanem.
W Queen było trochę inaczej.
Amat3uR - 2013-11-29, 13:20
Dlatego dalsze losy My Riot i Glacy są niezagrożone. Ale za brzmienie My Riot odpowiadał w znacznej części właśnie Haker.
Małgosia - 2013-11-29, 13:35
Niby tak, ale Glaca przyzwyczaił nas już do tego, że każdy projekt, a nawet każda płyta wydana w ramach tego samego projektu/zespołu jest totalnie inna.
|
|