| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
Sweet Noise - Linki do artykulow, zdjec, itp.
KaSiaaaa - 2004-11-22, 00:31 Temat postu: Linki do artykulow, zdjec, itp. Proponuje wrzucac tu linki do stron z artykulami, fotkami, itd. znalezionymi w internecie (dotyczacymi naturalnie Sweet Noise, ale chyba wiadomo ). W ten sposob informacje z roznych zrodel beda zgromadzone w jednym miejscu
Sweet - 2004-11-23, 17:32
Heehe no to wrzooce pare heheeh e
http://www.independent.pl.../sweetnoise.htm
http://cgm.pl/aktualnosci...caee3981075d06f
http://www.sweetnoise.art.pl/old/03/pl_photos.htm
http://www.vivid.pl/php/p...log&nr=13080193
Strona Stinka
http://www.sn-mfp.prv.pl
westa - 2004-11-24, 19:41
http://www.lodziana.pl/sweet.html
http://free.ngo.pl/nw/archiwum/sweet.html
http://serwisy.gazeta.pl/...53,2384077.html
http://www.terazrock.pl/i...e&search_page=0
http://www.rockmetal.pl/w...arch=2000-08-31
http://muzyka.onet.pl/mr,...25,artykul.html
longas - 2004-11-24, 19:55
| Cytat: | http://serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,50353,2384077.html
Serce zostało w Chartumie w Sudanie. Tam się urodziłem |
qrna cały czas byłem pewnien ze urodził sie w rzeszowie......kto tu chyba jest niedoinformowany..ja albo oni
KaSiaaaa - 2004-11-24, 22:52
Westa mmhmmm ile nowych stronek, ktorych wczesniej nie widzialam
Mi - 2004-11-24, 23:03
ja nie widzialm tylko tego ostatniego... fakt, w afryce zarcie jest pyszne
Sweet - 2004-11-25, 11:02
http://relaz.o2.pl/magazy...2fd480b5efc9d9a
KaSiaaaa - 2004-11-25, 12:22
http://www.vipnews.pl/!__octopus_front/search.php?category=4&search=sweet+noise
Sweet - 2004-11-25, 12:49
CUTE FOTKI ALE ZAJEBISCIE DŁUGO MI SIE OTWIERAJĄ
Nate - 2004-11-25, 14:23
"oczywiście Swarzędz, w którym mieszkam, gdzie czuję się dobrze i bezpiecznie"
he he
[ Dodano: 2004-11-25, 16:41 ]
"Wkrótce będę w drodze do...
... Anglii lub Stanów Zjednoczonych. Moje najbliższe plany turystyczne determinują kwestie muzyczne. Szykujemy się do dużego międzynarodowego projektu. Mam już dość polskiego syfbiznesu muzycznego. Chcę popracować w dobrych studiach z niezwykłymi ludźmi, dla których muzyka jest największą wartością. Na konsumpcję sukcesu i wyjazdy turystyczne z rodziną przyjdzie czas później"
Nowa płyta będzie w języku angielskim. Stąd też SN planuje podbój rynków zagranicznych, co za tym idzie przeniesienie się do Anglii bądź USA. Tzn, że czas uciekać z Polski, bo tutaj jest trudno coś zrobić? To znaczy, że łatwiej jest tam, gdzie ktoś za grubą kasę wypromuje jakiś zespół? Tak? Qrwa to znaczy, że najlepiej zostawić wszystko co się stworzyło. Bo w Polsce sztuką jest stworzyć coś wartościowego, na poziomie. Tam będzie łatwiej?
Przykro mi, zawiodłam się
KaSiaaaa - 2004-11-25, 18:12
Mi tez sie strasznie przykro zrobilo jak przeczytalam te slowa: "...Chcę popracować w dobrych studiach z niezwykłymi ludźmi, dla których muzyka jest największą wartością...".
A co z nami?
ja-kaś - 2004-11-25, 19:09
Jak to co z nami? My byliśmy i jesteśmy i będziemy Rozumiem ich, po co się mają marnować? My też mamy wybór możemy zostać albo wyjechać. Nie wiem gdzie będzie lepiej za te parę lat, kto wie czy tu nie będzie już dobrze. Who knows? Ale narazie mam plan 3 letni Life goes on
KaSiaaaa - 2004-11-25, 20:36
Taaa.. ja to dobrze rozumiem, ale wraz z ich wyjazdem wszystko sie zmieni. Tzn tak przypuszczam na dzien dzisiejszy,bo na 100% tego nie wiem...Teraz daja koncerty w Polsce, sa z nami i wogole, a jak wyjada? Zostanie nam tylko ogladac ich w TV,bo na koncert wpadna do Polski raz na rok?Teraz widzimy ile czasu zajmuje im nagranie plytki i jak malo przez to koncertuja, a jak przyjdzie sie nagrywac plyte za granica..brak czasu uniemozliwi przyjazd do Polski...:| Wiem,ze kazdy chce sie rozwijac, rozumiem ich dobrze i wiem, ze zasluzyli sobie na to....hmmm, ale mam jakies takie mieszane uczucia
Nate - 2004-11-25, 21:15
| KaSiaaaa napisał/a: | Taaa.. ja to dobrze rozumiem, ale wraz z ich wyjazdem wszystko sie zmieni. Tzn tak przypuszczam na dzien dzisiejszy,bo na 100% tego nie wiem...Teraz daja koncerty w Polsce, sa z nami i wogole, a jak wyjada? Zostanie nam tylko ogladac ich w TV,bo na koncert wpadna do Polski raz na rok?Teraz widzimy ile czasu zajmuje im nagranie plytki i jak malo przez to koncertuja, a jak przyjdzie sie nagrywac plyte za granica..brak czasu uniemozliwi przyjazd do Polski...:| Wiem,ze kazdy chce sie rozwijac, rozumiem ich dobrze i wiem, ze zasluzyli sobie na to....hmmm, ale mam jakies takie mieszane uczucia |
ja też KaSiaaaa, ja też tak to czuję..........
qrde żal mi tego, jakoś tak pusto się zrobi.......
i to już nie będzie to samo
_M_W_ - 2004-11-25, 21:42
niech jadą, gdzie im się podoba. po **uj grać dla polaczków, skoro są opętani zawiścią...
Nate - 2004-11-26, 08:23
| _M_W_ napisał/a: | niech jadą, gdzie im się podoba. po **uj grać dla polaczków, skoro są opętani zawiścią... |
jaką zawiścią, o czym mówisz?
przecież to nie o to chodzi
tylko posłuchaj sobie piosenki "Showshit" a zrozumiesz o co chodzi.......
szczególnie kiedy padają słowa o kontakcie, rozmowach etc.
to jest smutek a nie zawiść..........
bitrate40kbps - 2004-11-26, 08:33
| _M_W_ napisał/a: | niech jadą, gdzie im się podoba. po **uj grać dla polaczków, skoro są opętani zawiścią... |
mozesz rozwinac swoja wypowiedz? czy ci ludzie, ktorzy przychodza na koncerty sweet noise to "polaczki" dla ktorych nie warto grac? gratuluje podejscia
Sweet - 2004-11-26, 14:34
| KaSiaaaa napisał/a: | Mi tez sie strasznie przykro zrobilo jak przeczytalam te slowa: "...Chcę popracować w dobrych studiach z niezwykłymi ludźmi, dla których muzyka jest największą wartością...".
A co z nami? |
O NIE JA TOMKA NIE PUSZCZE
ALBO NIEWAZNE
_M_W_ - 2004-11-26, 15:54
@Nate&bitrate40kbps:
przypomnijcie sobie albo zapytajcie kogoś, dlaczego oficjalne forum na www.sweetnoise.org zostało zamknięte i jaka była tego geneza. ja do tej pory nie mogę się otrząsnąć. tamtego sweet noise już nie ma. dla terażniejszego SN - fani to zwykłe hieny, polaczki pełne zawiści.
Nate - 2004-11-26, 16:31
to znaczy, że spotykają na swojej drodze nieautentycznych ludzi, którzy wcale nie są fanami Sweet Noise.
Na pewno nie jest tak, że jesteśmy zawistni, etc. Dla nas SN jest jak rodzina, prawdopodobnie nie jesteś w stanie tego pojąć. I nie chodzi tu o kasę, itp. To czy SN jest w POlsce czy nie dużo znaczy. Zawsze mówiło się, że jeśli chcesz, możesz porozmawiać z Glacą nawet na ulicy...
Ale skoro pomysł wyjazdu wyszedł od SN, to coś musi w tym być...
A drugiej strony zostawianie fanów nie jest fair. SN to nie jest juz tylko myzyka i paru kolesi, którzy chcą sobie ot tak pograć. To coś więcej. Silna więź między fanami.
Jeśli prawdą jest to co mówisz na temat "polaczków" to znaczy, że Glaca oszukuje swoich fanów, kiedy wyraża swój szacunek w stosunku do nich. Dlatego też nie sądzę, żeby był zdolny do takiego czegoś.
Więcej wiary w ludzi!!!
[ Dodano: 2004-11-26, 16:37 ]
" A warto podkreślić, że będzie to jeden z ostatnich koncertów, które grupa zagra w ciągu najbliższych dwóch lat!!! "
To dotyczyło koncertu w Łodzi, który się nie odbył..........
Czyli z tym USA or Anglia to jednak prawda........
Mi - 2004-11-26, 17:18
a kto mowi ze chca wyjechac na zawsze, skad wiecie czy wyjazd nie dotyczy na przyklad wspolpracy z jakims artysta??? wymyslacie nie wiadomo co a poza tym w zeszlym roku glaca tez byl w anglii i nawet o tym nie wiedzieliscie... do piero w pare miesiecy po tym jak wyszla plyta niya sam to powiedzial... nie budujcie muru jezeli nie wiecie co jest z drugiej strony...
jenny89 - 2004-11-26, 18:31
Życzę im z całego serca jak najlepiej. Jeżeli wyjadą to fakt, że będzie mi ich szalenie brakowało i ... w ogóle. Jednak jeszcze nic do końca nie wiadomo, nie przesadzajcie:)
PS Dodam tylko, że to co nie podoba się w naszej Polsce na zachodzie się przyjmuje;-)) Może dlatego nie ma (no niewiele) polskich artystów na światowym rynku...
Adam - 2004-11-26, 18:50
| _M_W_ napisał/a: | @Nate&bitrate40kbps:
przypomnijcie sobie albo zapytajcie kogoś, dlaczego oficjalne forum na www.sweetnoise.org zostało zamknięte i jaka była tego geneza. ja do tej pory nie mogę się otrząsnąć. tamtego sweet noise już nie ma. dla terażniejszego SN - fani to zwykłe hieny, polaczki pełne zawiści. |
A kto Ci tak powiedział ? Gadałeś z Glacą, czy z kimś z SN ? Na jakiej podstawie tak twierdzisz ??? Skąd masz takie informacje ?????
longas - 2004-11-26, 19:12
| NoX napisał/a: | | _M_W_ napisał/a: | @Nate&bitrate40kbps:
przypomnijcie sobie albo zapytajcie kogoś, dlaczego oficjalne forum na www.sweetnoise.org zostało zamknięte i jaka była tego geneza. ja do tej pory nie mogę się otrząsnąć. tamtego sweet noise już nie ma. dla terażniejszego SN - fani to zwykłe hieny, polaczki pełne zawiści. |
A kto Ci tak powiedział ? Gadałeś z Glacą, czy z kimś z SN ? Na jakiej podstawie tak twierdzisz ??? Skąd masz takie informacje ????? |
a ty nox jak zwykle, jakbys dopiero sie urodzi. Poszukaj sobie troche na necie, to sie wielu informacji dowiesz....
_M_W_ - 2004-11-26, 19:37
| NoX napisał/a: | | _M_W_ napisał/a: | @Nate&bitrate40kbps:
A kto Ci tak powiedział ? Gadałeś z Glacą, czy z kimś z SN ? Na jakiej podstawie tak twierdzisz ??? Skąd masz takie informacje ????? |
tu nic nie jest wyssane z palca. tak napisał Glaca na jednym z czatów. nazwał fanów hienami.
King_Kschychooo - 2004-11-26, 20:21
hej ludzie. o prawdziwych fanach SN nie powinien zapomniec. a jezeli mowimy o hienowatych polaczkach to tu w stanach sie na prawde przekonalem co to znaczy. najlepszy przyjaciel jest w stanie cie zniszczyc z powodu ze w skali roku zarobisz centa wiecej. ot taki nasz po******* narod.
ja-kaś - 2004-11-26, 23:16
Tak rzeczywiście od zamknięcia forum coś przepadło, ale to nie znaczy że oni grają gorzej. A mnie tylko to w tej chwili obchodzi
Poza tym umówmy się zamknięcie forum normalne nie było, ale wszyscy i tak to wiedzą więc po co o tym gadać na okrągło. Jedni "Są jacy są" a drudzy też nie są bez winy. Obrażają się jedni na drugich plują na siebie. A w tle znaczek peace and love. Poprostu mam to w dupie.
" I'm tired of arguin' (...)
Who should be hurt? Who should be blamed?
Who should be hurt? Who should be ashamed?
(...)
You let me know"
A narazie see ya
Adam - 2004-11-27, 00:38
| _M_W_ napisał/a: | | NoX napisał/a: | | _M_W_ napisał/a: | @Nate&bitrate40kbps:
tu nic nie jest wyssane z palca. tak napisał Glaca na jednym z czatów. nazwał fanów hienami. |
No tak, ale on nazwał hienami tych, którzy objechali SN za revoltę i po prostu rzucili w kąt...i ich fanami nazwać się nie da
Ks.SAPER - 2004-11-27, 10:49
Boże człowieku to tak jakbym powiedział komuś że ma krzywe zęby a odebrałby to tak że, ma krzywą tważ Glaca mówił o autentycznych hiedan jak to Nox powiedział tych którzy zjechali Revoltę. Wokalista zespołu który ma tyle samo jak nie więcej wrogów co przyjacieli raczej nie zrażałby do siebie swoich fanów...
Sweet - 2004-11-27, 11:05
Nie wierze zeby Piotr nazwał fanow HIENAMI ..........
jenny89 - 2004-11-27, 11:11
No jasne! powiedział tak o "fanach" pseudo, którzy obrazili się na zespół za Revoltę - śmieszne
NIe inaczej! Ciekawe kto z nas szanowałby SN za taką gadkę... że jesteśmy hienami...
Mi - 2004-11-27, 13:32
| Sweet napisał/a: | Nie wierze zeby Piotr nazwał fanow HIENAMI .......... |
bo to bylo na tym czacie gdzie sie nabijal, zreszta z siebie tez.... pamietasz??? "chujowy glaca, chujowy... "
co zesmy mialy konferencje, bo glaca na czacie byl a my przez telefon :D:D
Sweet - 2004-11-27, 13:45
A no pamiertam co najpierw z nami wywiad na chacie przeprowadzali heheh epamietam heheh chat w kompie i z Glacą przez tel efon heheheh .......... CUTE ...
Ale i tak mi smutno
_M_W_ - 2004-11-27, 14:59
| Mi napisał/a: | | Sweet napisał/a: | Nie wierze zeby Piotr nazwał fanow HIENAMI .......... |
bo to bylo na tym czacie gdzie sie nabijal, zreszta z siebie tez.... pamietasz??? "chujowy glaca, chujowy... "
co zesmy mialy konferencje, bo glaca na czacie byl a my przez telefon :D:D |
to nie był czat na polchacie, tylko inny, na jakimś portalu - chyba wp.pl, ale nie ten, w którym się z siebie nabijał ;P
Mi - 2004-11-27, 17:06
mozliwe ze mi sie pomerdalo
Ludź Cienia - 2004-11-28, 01:21
MW: wiesz, na Twoim miejscu liczyłbym się ze słowami, ok?
Piotr mówi to, co czuje i za to szacunek dla niego!
I nie rozgrzebuj sprawy jakiegoś starego forum, ok? ;]
a$artana - 2004-11-28, 01:36
zapewniam ze zespoł o ktorym mowimy to caly czas ten Sam SWEET NOISE, sprawdzic to mozna na koncercie, czujac energie i szczerosc muzyki. Ludzie tez ci sami, wystarczy porozmawiac.
King_Kschychooo - 2004-11-28, 05:28
nie wize ze Glaca uwaza prawdziwych fanow za hieny. moze tych ktorzy odrzucaja po chamsku CLC i Rewolte. ale nie tych co nawet jak nie lubia tych dwoch ostatnich po prostu odkladaja je na polke i czekaja na nowy album, i maja dalej respekt dla SN. wlasnie slucham Quasimodo, i nie chce stracic z mojej polki i serca SN. oni za duzo dla mnie zaczynaja znaczyc. nie chce tego stracic, a jezeli bylbym dla Glacy hiena, no to niestety ale moje sumienie nie moze sie z takim czyms zgodzic.
Mi - 2004-11-28, 11:22
krzuchoo, nie boj zaby SN wystarczy zobaczyc na koncercie zeby sie przekonac jak bardzo szanuja fanow, zreszta nie tylko na koncercie... jak napisala asartana - to jest caly czas ten sam zespol:)
ludziu - mw tez pisze to co czuje i ma do tego jak najbardziej prawo... to nie dyktatura, to forum dyskusyjne
Gloria - 2004-11-28, 16:16
przeczytalam ten temat od poczatju do konca i wiecie co wiekszosci z was brakuje tylko nozy zeby sie pozabijac o to co Glaca powiedzial , gdzie pojedzie a nie pojedzie itd ble ble ble ...
95 %problemow i nieporozumien bierze sie z domyslow co moze sie zdazyc a nie z tego co sie zdazylo!!
przemyslcie to prosze
bitrate40kbps - 2004-11-28, 20:45
| Ks.SAPER napisał/a: | Boże człowieku to tak jakbym powiedział komuś że ma krzywe zęby a odebrałby to tak że, ma krzywą tważ Glaca mówił o autentycznych hiedan jak to Nox powiedział tych którzy zjechali Revoltę. Wokalista zespołu który ma tyle samo jak nie więcej wrogów co przyjacieli raczej nie zrażałby do siebie swoich fanów... |
hmmm...nigdy nie bylem na tym "oslawionym" oficjalnym forum SN, ale z tego co piszecie to musial byc tam niezly hardcore...wiec jak? paru osobom nie spodobala sie Revolta (imo kiepska plyta, ale to tylko remixy wiec nie ma sie czym podniecac) i od razu zostali nazwani hienami, a forum zamknieto? bez sensu, kompletnie tego nie rozumiem, tym bardziej, ze z tego co pamietam z wywiadow z Glaca to zawsze byl to spokojny, wyluzowany i szanujacy swoich odbiorcow facet
bitrate40kbps - 2004-11-28, 20:51
dlatego prosze o wyjasnienie...cholernie mnie to zaintrygowalo...
Ludź Cienia - 2004-11-28, 20:55
Kłótnie do niczego nie prowadzą, dlatego nie ma co robić zamieszania na forum SN!
Opanujcie emocje!
_M_W_ - 2004-11-28, 22:03
| bitrate40kbps napisał/a: |
hmmm...nigdy nie bylem na tym "oslawionym" oficjalnym forum SN, ale z tego co piszecie to musial byc tam niezly hardcore... |
był hardcore, jeszcze cięższy, niż jesteś to wstanie wyobrazić.
| bitrate40kbps napisał/a: | | wiec jak? paru osobom nie spodobala sie Revolta (imo kiepska plyta, ale to tylko remixy wiec nie ma sie czym podniecac) i od razu zostali nazwani hienami, a forum zamknieto? [...] |
nie od razu, dopiero po kilku miesiącach.
bitrate40kbps - 2004-11-28, 22:10
wiec? takie enigmatyczne wypowiedzi nic mi nie mowia...
Mi - 2004-11-28, 22:17
| bitrate40kbps napisał/a: | | wiec? takie enigmatyczne wypowiedzi nic mi nie mowia... |
to byla sytuacja o wiele bardziej zlozona, zeby zrozumiec o co chodzi musialbys znac ludzi z tamtego forum, ich stosunki z zespolem, czytac co poniektore maile, wypowiedzi... nie ma sensu tego roztrzasac teraz...
KONIEC OFFTOPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bitrate40kbps - 2004-11-28, 22:27
temat tabu...poniekad rozumiem, gdyby moj ulubiony zespol ewidentnie nabroil to tez wolalbym o tym nie mowic i tlumaczylbym sie jakos pokretnie. ok, niech bedzie...moderator rules
Mi - 2004-11-28, 22:40
| bitrate40kbps napisał/a: | temat tabu...poniekad rozumiem, gdyby moj ulubiony zespol ewidentnie nabroil to tez wolalbym o tym nie mowic i tlumaczylbym sie jakos pokretnie. ok, niech bedzie...moderator rules |
mowilam ze nie zrozumiesz.... to bylo foru SN i mieli prawo sie wkurzyc i je zamknac, oczywiscie mozna bylo postapic inaczej ale gdybanie takie nie ma najmniejszego sensu, na dodatek wina za te sytuacje lezy po obu stronach ale i tak jedni beda mowic swoje , drudzy swoje...
i chyba w dalszym ciagu nie rozumiesz ze to nie jest temat o starym forum ... jezeli chcesz, to taki zaloz i tam na ten temat pisz do upojenia, moderator ma za zadanie utrzymywac na forum PORZADEK, ty z uporem robisz offtopy gigantyczne, majac gdzis innych uzytkownikow forum ktorzy musza sie przez te offtopy przekopywac
poza tym nauczcie sie czytac - jezeli mod przywoluje do porzadku to nie robi tego przez wlasne widzimisie, tylko z powodu burdelu !!!!
bitrate40kbps - 2004-11-28, 22:53
co mialem zrozumiec jak nikt nawet nie pokusil sie o wyjasnienie sytuacji ;]
ok, zaloze nowy temat.
edit - albo nie...bo cos mi sie wydaje, ze tutaj poza gadaniem o "polaczkach" niczego konkretnego sie nie dowiem...ehhh...myslalem, ze bedzie to wygladac inaczej. ide sobie, pa.
gdyby ktos przypadkiem chcial sie jednak podzielic ta mroczna historia - PM please.
Ludź Cienia - 2004-11-28, 23:01
Zaczynają się płaczliwe posty młodocianych pseudo-fanów (tak, tak bitrate40kbps, to do ciebie było)...
Szkoda... :- /
Mi - 2004-11-28, 23:08
| bitrate40kbps napisał/a: | spier**laj, chcesz sie bic? przyjedz do zakopanego, zobaczymy ile jestes wart ;]
btw - twoja stara mlodociana, mam 54 lata cwoku bawelniany ;] |
jakos nigdy o polaczkach nie gadalam... a ty jezeli chcesz bluzgac na innych uzytkownikow to rob to gdzie indziej
ludziu - tez nie potrafisz czytac??? chyba wyraznie jest npisane ze prosze o porzadek w temacie !!!
przypominam wszystkim ze w tym temacie dyskutujemy o artykulach,wywiadach dajemy linki do zdjec i wywiadow itp...
Sweet - 2004-11-29, 11:18
Najwiecej w tym temacie jak widze to ty dyskutujesz .....
http://relaz.o2.pl/magazy...2fd480b5efc9d9a
bo nie ma juz tu wczorajszej "kulturalnej rozmowy"
westa - 2004-11-29, 18:49
Glaca o czerwonych włosach (Poplista, Polsat)
mms://cam-105.interia.pl/free/pop412201.wmv?mmsfreemms
Plik mozna scignac na dysk poprzez program Net Transport (http://www.xi-soft.com/download.htm)
Mi - 2004-11-29, 19:18
:D:D ojciec chrzestny mnie rozwalil ))
a link ktory podales mi nie zadzialal, musialam obejrzec mp
zwierzak - 2004-11-29, 19:45
Ale o tym to ja juz dawno wiedzialem, ze to Glaca mial wczesniej czerwone wlosy
Ale fakt. Teksty calkiem niezle.
"Laponia to byl Megapomysl
czemu mnie nie zabrales??"
Mi - 2004-11-29, 23:06
| zwierzak napisał/a: | Ale o tym to ja juz dawno wiedzialem, ze to Glaca mial wczesniej czerwone wlosy
Ale fakt. Teksty calkiem niezle.
"Laponia to byl Megapomysl
czemu mnie nie zabrales??"
|
o tym ze mial wczesniej to wszyscy wiedzieli
a w laponii jest zimno nie wiem po cholere tam jechac, nawet na slub
ma ktos w ogole ten program w calosci nagrany??? jakos go nie widzialam
Adam - 2004-11-29, 23:08
Ja go widziałem....:P Był emitowany bodajże w święta już nie pamiętam Ale nagranego nie mam....:P
Darth Kion - 2004-11-30, 21:35
Tez go ogladalem w swieta nie swieta, chyba zaraz po wydaniu Revolty. Ja nie nagywalame bo nie wiedzialem ze bedzie, przelaczajac kanaly znalazlem
Mi - 2004-11-30, 21:56
ja sie pytam kto ma nagrany a nie kto nie ma
Adam - 2004-12-02, 01:26
Wie może ktoś, jak nazywa się utwór, który SN puszczał na intrze wood 2001 (ta orkiestra symfoniczna), albo skąd można pobrać ?
Sweet - 2004-12-02, 10:01
To dopiero poczatek
Fot bedzie wiecej ale musze je wrzucic
Mi - 2004-12-02, 11:12
| lolek2 napisał/a: | NoX musze CIe zasmucić , to nie jest ich , to jest podkład stworzony na kompie .... ale szukaj
wracając do tematu www.sngallery.prv.pl dużo fotek (thx dla Westa I Sweet) |
lolek, jak nie wieesz to nie pisz
to jest fagment muzyki do filmu "misja" autorstwa ennio morricone
KaSiaaaa - 2004-12-08, 14:40
http://www.nuta.pl/wywiady/d/2/119/
http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=18495 - tu inne forum i wypowiedzi na temat pracy SN & Peji (nie czytajcie lepiej jak macie sie denerwowac)...
http://www.napis.waw.pl/index.php?id_art=269
_M_W_ - 2004-12-08, 15:10
to jest śmieszne, a nie denerwujące ;]
Adam - 2004-12-08, 16:43
To co tam zobaczyłem jest żenujące. Poziom tych wypowiedzi jest żenująco niski. Po 4 pierwszych postach pomyślałem, że nie warto tracić czas na coś takiego i wyszedłem, także nie macie się czym zamartwiać ludzie, ktoś taki to sobie może pisac na SN...
Nate - 2004-12-08, 16:48
http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=18495 - tu inne forum i wypowiedzi na temat pracy SN & Peji (nie czytajcie lepiej jak macie sie denerwowac)...
powiem krótko
kto szuka ten znajduje!!!
a z tym pozyskiwaniem to gówno prawda
Sweet Noise to dla mnie Ghetto, Respect, Koniec Wieku, CLC, Revolta a nie sama ta ostatnia
w przeciwieństwie do ogólu szacunek dla Peji
on też jest człowiekiem
wolnym!!!
zwierzak - 2004-12-08, 17:21
Ci ludzie nie bardzo wiedza o czym pisza. Moim zdaniem SN nigdy nie gral metalu. A kawalek z Peja to wcale nie hip hop. A przynajmniej nie czysty hip hop. Reszty nie bardzo chce mi sie komentowac.
King_Kschychooo - 2004-12-08, 19:56
po prostu smieszna zenada. zgadzam sie ze Zwierzakiem ze ci ludzie nie do konca wiedza co pisza. hyba tez nie do konca rozumieja co oznacza tytul pierwszej plyty SN. z reszta na podstawie wywiadu wynika ze Glacy i chlopapakom skonczyly sie idee zeby ciagnac moze podobna do pierwszych trzech plyt. a nie chcielibysmy zeby muza SN byla nudna i walkowane bylo w niej wszystko na okraglo.
bitrate40kbps - 2004-12-08, 20:55
| NoX napisał/a: | | To co tam zobaczyłem jest żenujące. Poziom tych wypowiedzi jest żenująco niski. Po 4 pierwszych postach pomyślałem, że nie warto tracić czas na coś takiego i wyszedłem, także nie macie się czym zamartwiać ludzie, ktoś taki to sobie może pisac na SN... |
za to poziom tego forum jest cholernie wysoki...tak bardzo, ze do dzialu "hydepark" nawet boje sie wchodzic.
[ Dodano: 2004-12-08, 20:56 ]
| zwierzak napisał/a: | | Ci ludzie nie bardzo wiedza o czym pisza. Moim zdaniem SN nigdy nie gral metalu. |
ta ? to niby co SN grali na Getto? reggae?
KaSiaaaa - 2004-12-08, 21:11
Chcialabym przypomniec, ze w tym temacie dzielimy sie wyszperanymi w necie wiadomosciami, wiec prosze Was bardzo..nie odbiegajcie od tematu...Dziekuje!
bitrate40kbps - 2004-12-08, 21:15
moj boze...to juz wymienic sie uwagami na temat tych artykulow itd nie da rady?
bitrate40kbps - 2004-12-08, 21:22
fotki jakos mozna komentowac i pieprzyc 3 po 3 glupoty, a w miare sensowne dyskusje przy okazji artykulow sa tlumione w zarodku. bez sensu.
poza tym (napisalem juz w zwiazku z tym PM do Mi, ale nie dostalem odp jak na razie), moderatorzy chyba maja mozliwosc wydzielania postow z danego tematu i tworzenia nowego? przynajmniej na innych forach dyskusyjnych jest taka opcja, nie wiem jak na tym. . .
Mi - 2004-12-09, 10:44
nie wiem czemu pytasz o to w tym temacie po cholere znowu macicie??? wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Sweet - 2004-12-14, 20:50
http://www.cgm.pl/media/k...O_MEDIA=1400733
Nate - 2004-12-14, 21:54
http://www.ppw.com.pl/wyk...azki/glaca.html
http://www.rockmetal.pl/w...e-glaca.03.html
http://czat.wp.pl/zapis.html?id_czata=1600
http://www.terazrock.pl/i...s=1&newsid=2154
KaSiaaaa - 2004-12-17, 13:54
http://emuzyka.pl/opinia/...dex.php?wyk=386 - opinie na temat Sweet Noise i ich utworow
http://www.emuzyka.pl/wykonawcy/386.php
Sweet - 2004-12-17, 18:10
http://www.terazrock.pl/i...ws=1&newsid=302
http://muzyka.gery.pl/cms/?id=10645
http://www.nuta.pl/wywiady/d/2/119/
http://www.goth-city.com/pl/galleries/77/
http://www.miastoplusa.pl...ty.jsp?id=12965
http://www.panoramafirm.c...cle,424158.html
http://www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?nr=10262133
http://www.independent.pl..._sweetnoise.php
http://www.alternatywa.cg...back.php?id=826
http://serwisy.gazeta.pl/...l?v=3&a=9919001
http://www.kapif.pl/press...3&token=&mark=0
http://gala.onet.pl/1,74,...46,0,forum.html
http://www.mzg.pl/polska.pl?id=277
http://muzyka.wp.pl/niusy...n=5315&strona=1
Jak cos jusz było to sorki
westa - 2004-12-17, 18:37
Ten z independent wywiad najciekawszy
KaSiaaaa - 2004-12-17, 21:35
http://www.vivid.pl/php/w...d_a=&l=&la=&pp=
http://www.kapif.pl/press...ch_materialy=on
Sweet - 2004-12-18, 18:03
Szkoda ze nie moge sobie sciagnac tych fot sa ciekawe ...
Darth Kion - 2004-12-20, 23:01
http://www.kgw.republika.pl/arty/27.html
Podobno MI wszystko wyczai, wiec zapraszam do czytania. Mialo byc na swieta, jakos tak troche wczesniej wyszlo...
Pozdrawiam wszystkich, ktorzy mysla tak jak to Mi ladnie ujela :D:D
KaSiaaaa - 2004-12-20, 23:23
Szczerze...?!?! Miala byc niespodzianka...ale z mojego odbioru troche niesmacznie to wyszlo...
Otoz...czytam sobie wywiad, wszystko OK, fajny, ale w pewnym momencie cos zaczyna nie pasowac...pytania pokrywaja sie z pytaniami Mi, ktore zbierala do wywiadu z Glaca. Na pierwszy rzut oka wydaje sie, ze Mi starala sie, wszystko zbierala do kupy, a ktos sobie pozyczyl jej pytania bez pozwolenia. Owszem...praca dziennikarza polega na tym kto pierwszy ten lepszy ale nie tu na forum, gdzie postawione bylo wszystko jasne. Moim zdaniem powinienes byl sie z nia skontaktowac, jak tez miales pomysl na wywiad. No ale coz...na wpadkach sie czlowiek uczy...przyjmijmy, ze pierwsza i oby ostatnia. Ale na przyszlosc trzeba sie zastanowic, bo chyba wszyscy zebrani tu na forum chca, aby stawiac sytuacje jasno i grac fair!!!
Darth Kion - 2004-12-20, 23:45
Przepraszam Mi i Ciebie Kasiu, oczywiście nie znosze takich rzeczy, falszu i nawet jak mowisz kto pierwszy ten lepszy....Oczywiscie moglem z nia konsultowac to, ale mam nie inny tylko wlasnie taki charakter. No coz...wiele pytan ktore byly moim zdaniem cholernie ciekawie nawet ich nie tknelem, wiem ze mozesz mnie posadzac o wykorzystanie pytan o Respect, Woodstock czy nowa plyte...reszta to moja inwencja...no sorry ze tak glupio wyszlo Mi, ale jak to ladnie Kasia powiedziala czlowiek uczy sie na wlasncyh bledach, w sumie o wywiadzie wiedzialem gdzies od 26 pazdziernika, nawet nie znajac stronki forum...moglem spytac i przyznaje sie do bledu, mysle ze mnie nie przekleniecie i potepicie...sorry ze tak wyszlo...moze i pokladaka sie tam pytania dla MI ale sa to naprawde standardowe, ktore glupio bylo mi ich nie zadac...szczerze mowie ze nie chcialem KRASC, bo to byla by zwyczajna kradziez pytan, czyjegos pomyslu, inwencji, jakos sie na mnie nie wkurzajcie...chyba wiecej sie juz usprawiedliwiac nie moge...teraz mozecie ze mnie jedzic.
Mi - 2004-12-20, 23:48
hmmmm... dobrze ze znalazlam ten wywiad ZANIM zadalabym glacy takie same pytania... na stronie jest juz na ten temat sprostowanie i mysle ze na drugi raz darth, zastanowisz sie co robisz...
ogolnie wywiad dosc ciekawy, chociaz malo "zywy" , jest tez pare bledow, ale ktoz ich uniknie ??? ja sama przy spisywaniu wywiadu z magikiem walnelam mnostwo, tyle ze dzieki bogom nie publikowalam tego improwizowanego wywiadu w gazecie
KaSiaaaa - 2004-12-20, 23:49
No, no...chcialam tylko raz jeszcze podkreslic, ze chodzi o to, ze powinnismy sie laczyc w takich dzialaniach, bo wszyscy chcemy zeby bylo jak najlepiej.
Ps.
Darth Kion...spoko. Przyznam, ze jak na debiut, to wywiad OK.
Darth Kion - 2004-12-20, 23:56
no sorki jeszcze raz...moze macie pewna zdolnosc ufania ludzoim, ktorych sie nie zna...ja sie dopieor ucze...faktycznie Kasiu moze powinnismy sie laczyc, ale czy uwierzyliscie mi gdybym powiedzial ze mam wywiad z Glaca i potrzebuje pytania, a pojawil bym sie z nikad, ja w to nie wierzylem, moze nie slusznie...dobra wszyscy ktorzy poczuja sie choc troche obanzeni, obrazeni, oszukani - naprawde przepraszam, nie wsyzlo to z zadnej chciwosci, checi bycia lepszym, bardziej to doprowadzilo to czegos innego, zupelnie odwrotnego, ze czuje sie podle przepraszam
Mi - 2004-12-21, 09:55
widzisz, musisz sie czegos nauczyc - jezeli ty nie zaufasz ludziom, ludzie nie zaufaja tobie, proste
mnie takze moga ludzie przeciez nie ufac, mowic ze o co chodzi, jakie builety, jakie wywiady, skad co , zmyslam, a jakos mimo to pisze o wszystkim , po prostu oszustwo szybk by wyszlo na jaw
jenny89 - 2004-12-21, 10:35
"Artykuł" Cartmana z 0v0 forum;-))) pozazdrościć twórczości... dla nie userów 0v0;-))
rok 2012
Na ekrany naszych stacji muzycznych wchodzi własnie nowy Klip SN zatutułowany "Nie, nie było w ogóle" pochodzący z albumu "Re-revolta 4" gdzie gościnnie usłyszymy duet Shazzy i Maryli Rodowicz. Glaca zapowiedział umieszczenie w klipie zupełnie nowych bannerów reklamowych Converse, na co z niecierpliwością czeka cała Polska. Podobno Glaca ma też zaprezentować nową linię dresów wprost od Calvina Kleina, który podjął współpracę z tej okazji z firmą addiddas z Bulowic Dolnych. Produkcją bitów na "re-revolcie 4" zawierającej nową porcję remiksów remiksów z "Revolty" zajął się DJ Bobo zaś aranzacje opracował stary przyjaciel Glacy, Michał W., obecnie uznany kompozytor muzyki poważnej inaczej. Całość zostanie wydana przez firmę "Snake's Music" i sprzedawana za 5 złotych w postaci dodatku do "Bravo Girl" oraz "Poradnika Domowego". Podobno na "re-revolcie4" dwa razy pada słowo "kur*a" a raz "pier**lić". Nie wiadomo, czemu artyści zdecydowali się na tak ostry przekaz, ale podobno prosto w oczy nadają komu trzeba, tzn wydawcom pisma "Pani domu", które chciało rozprowadzać "Re-revoltę" ponizej kosztów produkcji, czyli za 4 złote od płyty.
Plotka głosi, ze Magica na plan filmowy wnoszono dźwigiem budowlanym.
no pojechali...
a$artana - 2004-12-21, 10:57
eeeeee stare to
jenny89 - 2004-12-21, 10:59
hyhyhy nom ale dobre
Nate - 2004-12-21, 15:06
żałosne
ciężko coś zrobić samemu więc lepiej chrzanić na innych...?
nie
"pobawmy się jeszcze kosztem innych"
Gloria - 2004-12-25, 19:27
takie teksty przyjmuje z humorem Dystans do rzycia tr zeba zachowac Ten teks jest "kabaretowy" i smieszny
KaSiaaaa - 2004-12-26, 11:55
http://www.cbkore.pl/foru...der=asc&start=0 - forum
http://bcz.pl/forumdive/v...p?t=354&start=0
http://forum.gery.pl/inde...showtopic=18495
http://www.linkinpark.f6....topic.php?t=160
http://www.doremi.pl/Sweet+Noise.html
http://hip-hop.pl/wykonaw...p?id=1073904134
http://www.rockmetal.pl/g...mania.03-4.html
westa - 2004-12-26, 13:06
Na forum cbkore lepszy wątek jest w koszu:
http://www.cbkore.pl/forum/viewtopic.php?t=448
zwierzak - 2004-12-26, 13:37
A koles byl po prostu zakompleksiony.
KaSiaaaa - 2004-12-28, 18:02
Kilka zdjec z Woodstocku 2003r:
http://www.alef.poznan.pl...rw_7338_std.jpg
http://www.alef.poznan.pl...rw_7345_std.jpg
http://www.alef.poznan.pl...rw_7365_std.jpg
http://www.alef.poznan.pl...rw_7379_std.jpg
http://www.alef.poznan.pl...mg_7056_std.jpg
I jeszcze znalazlam wywiad Edyty Gorniak, ale nie bede calego wklejala, tylko fragment dotyczacy Sweet Noise
Relaz: Co sprawiło, że udzieliłaś swojego glosu na ostatniej muzycznej produkcji Sweet Noise?
E.Gorniak: Ich kultura osobista i muzyka.
marian - 2005-01-02, 16:43
Dzisiaj w Najsztub pyta ma wystąpic Owsiak . będzie mowil miedzy innymi o aferze z filmem pkazanym w tv trwam o woodstocku. Moze o SN tez cos bedzie......
KaSiaaaa - 2005-01-02, 16:45
OoooOO o ktorej jest ten program??
Nate - 2005-01-02, 16:49
| KaSiaaaa napisał/a: | | OoooOO o ktorej jest ten program?? |
21:15 TVN
A propos oglądał ktoś dzisiaj "Co za tydzień"?
westa - 2005-01-02, 17:06
Ja widzialem Co za tydzien i mala migawke ze Sweet Noisem a jak
KaSiaaaa - 2005-01-02, 22:52
Temat o programie "Co za tydzien"...zapraszam ---> http://www.sweetnoise.one...9069b31c017b041
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16-07-2004
O hip-hopie, komercji i sprzedawaniu się rozmawiamy z Bartłomiejem Dobroczyńskim, autorem książki „III Rzesza Popkultury”.
(...)
Dlaczego łączy się tak różne rodzaje muzyki, Peja śpiewa ze Sweet Nosie, Tede z Natalią Kukulską? Czy to nie jest zaprzeczenie ideologii hip-hopu?
Żeby coś było żywe, musi ewoluować, każde na swój sposób, ale musi. Tak jak to jest w teorii Hegla, ewolucja spiralna: coś jest przeciwieństwem czegoś, a gdy osiągnie punkt kulminacyjny, łączy się z tym. Techno i hip-hop kontestowały rocka, hip-hop kontestował metal, a teraz mamy takie zespoły jak Limp Bizkit czy Linkin Park. To jest prosty mechanizm: najpierw trzeba się wyodrębnić, wypracować własny styl. Potem poszukać czegoś, odrębnego z zupełnie innej bajki. Jak się to umiejętnie połączy, to może wyjść coś fajnego.
Nie oburzają mnie takie duety, nie szokują, Sweet Noise to nie są Rolling Stonesi! Nie wiem, kto tu komu pomaga. Często takie układy tworzą się na zasadach towarzyskich, to nie musi być żadne sprzedawanie się. Żeby się rozwijać trzeba robić ciągle coś nowego.
(...)
zwierzak - 2005-01-03, 14:08
I to jest madra wypowiedz. Szczegolnie koncowe zdanie.
Nate - 2005-01-03, 16:30
oglądał ktoś wczoraj program z Owsiakiem, jeśli wolno spytać???
longas - 2005-01-03, 16:35
| Nate napisał/a: | oglądał ktoś wczoraj program z Owsiakiem, jeśli wolno spytać???
|
no tak, ale co to ma wspolnego z SN ?
Nate - 2005-01-03, 18:10
mowa była prawdopodobnie o Woodstocku, a to się tyczy raczej SN
ja-kaś - 2005-01-03, 19:01
----------------
Adam - 2005-01-04, 09:26
Ja także oglądałem program i zawiodłem się. Myslałem, że wiecej o woodstocku będą gadali, a tu lipa tylko 2 zdanka, krótki i biedny...:P
Mi - 2005-01-04, 10:58
jak nie gadali tam o SN to po cholere w tym topicu o tym piszecie
arcz - 2005-01-06, 12:00
news z CGM
Mi - 2005-01-06, 12:33
jasne :>moj wywiad cytuja
Sweet - 2005-01-06, 12:37
Mi nie denerwooj sie heheh taka karma hehehe ....
czarnuch - 2005-01-06, 21:44
spoko mi, niech ludziska inne wiedzą co się szykuje!!!!
ja-kaś - 2005-01-06, 22:12
-------------
Adam - 2005-01-07, 08:34
| Mi napisał/a: |
jasne :>moj wywiad cytuja |
A pytali CIę o zgodę ??:P Ja bym ich do sądu zaskarżył xD
Mi - 2005-01-08, 10:38
kas, pewnie ze napisze o nic mnie nie pytali
Gloria - 2005-01-08, 13:38
to jest chamstwo liczyli na to ze nikt sie nie dopatrzy? Mi co z tym chcesz zrobic? Nienawidzę taki bezczelnych akcji .Poszli na latwizne i nie bekna za to?
Wkurzyli mnie
Mi - 2005-01-09, 11:16
napisze do nich jak tylko dojade do domu
marian - 2005-01-12, 17:48
http://popcorn.redakcja.p...l=1847&Strona=3 Dzieci gawlinskiego sluchaja sn , no tego sie nie spodziewalem
ja-kaś - 2005-01-12, 21:13
mądre chłopaki, tylko kolejność coś nie taka...
westa - 2005-01-18, 14:35
Węgierski wywiad i 2 fajne fotki
http://www.shockmagazin.h...sweet_noise.htm
http://www.rockmetal.pl/g...eet.noise.2.jpg
http://ciapek.uci.agh.edu.pl/~maveric/2x.jpg
ja-kaś - 2005-01-18, 14:47
-----------
marian - 2005-01-18, 16:53
w wpie przeczytalem ze 5 lutego w teatrze muz. gdyni ma byc sztuka 12 lawek gdzie oprocz sistars tedego i ostrego wystapi Dj Kostek Moze sn siespotka na widowni TAK czy owak ide na to chocby nie wiem co, moze nawetz klasa o ile wychowawczynie sie przekona
KaSiaaaa - 2005-01-18, 19:12
http://www.rockmetal.pl/g...eet.noise.1.jpg
http://www.rockmetal.pl/g...eet.noise.3.jpg
http://ciapek.uci.agh.edu.pl/~maveric/glaca.jpg
http://ciapek.uci.agh.edu.pl/~maveric/glaca3.jpg
Gloria - 2005-01-23, 17:17
Kasia buzka za zdjecia!
Sweet - 2005-01-28, 18:39
http://www.ironman.webpark.pl/sweet_noise_live.htm
AAAAAAAA Byłam z Mi na tym koncercie
ja-kaś - 2005-01-28, 19:32
ja też byłam, ja też ależ to dawno było boshh
Sweet - 2005-01-29, 13:28
No dawno ale miło powspominac
Sweet - 2005-01-29, 14:18
CUTE !
http://www.imagehosting.u....jpg/?id=184668
http://www.imagehosting.u....jpg/?id=184674
http://www.imagehosting.u....jpg/?id=184675
http://www.imagehosting.u....jpg/?id=184677
http://www.imagehosting.u....jpg/?id=184680
http://www.imagehosting.u....jpg/?id=184683
Mi - 2005-01-29, 14:29
od wspominek jest inny temat, przypominam
Sweet - 2005-01-31, 21:38
CUTE
http://www.shockmagazin.h...ert/efott99.htm
http://snpage.w.interia.pl/foto.html
http://www.annamariajopek...sweet_noise.jpg
http://www.krowka.nx.pl/z.../full/pr017.jpg
http://www.krowka.nx.pl/z.../full/pr002.jpg
http://www.ruciane.pl/index.php?arch=1&imp=9
Sweet - 2005-01-31, 21:57
Promuje heheheheh ...Co na oczy ci padło
Pquelim Ezzah - 2005-02-01, 15:21
MetalHammer 02/05
Podsumowanie roku czytelników
największe rozczarowanie
1. Sweet Noise
nadzieja na rok przyszły
10. Nowa płyta Sweet Noise.
longas - 2005-02-01, 15:36
wyniki mowia wszystko! ludzie chca ciezkiej płyty SN........ciekawe tylko dlaczego rozczarowanie 2004 roku...revolta wydana była w 2003 !
zwierzak - 2005-02-01, 16:20
A mzoe nie chca ciezszej, tylko chca nowa. Moze to daltego ze SN nic nie wydali to ludzie byli rozczarowani.
Mi - 2005-02-01, 16:48
IMHO po pierwsze nic nie wydali, po drugie malo koncertow i kilka odwolanych
Adam - 2005-02-01, 18:45
| longas napisał/a: | | wyniki mowia wszystko! ludzie chca ciezkiej płyty SN........ciekawe tylko dlaczego rozczarowanie 2004 roku...revolta wydana była w 2003 ! |
Płyta nie koniecznie musi byc ciężka, żeby była fajna Ciekaw bym był jakichś balladek w wykonaniu SN
longas - 2005-02-01, 19:29
| NoX napisał/a: | Płyta nie koniecznie musi byc ciężka, żeby była fajna Ciekaw bym był jakichś balladek w wykonaniu SN |
fajna? balladki?? dzizas................jakos ostatnio moda, na mowienie ze nie musi być ciezka ! tylko w glebi kazdy mysli sobie, ze jednak przydałaby sie ciesza płyta...........ma byc szybko, ostro i na temat!
\m/
a temat nie o tym, wiec koniec z mojej strony !
Sweet - 2005-02-02, 21:27
http://www.hip-hop.pl/tek...p?id=1086182186
Adam - 2005-02-06, 10:58
http://www.shockmagazin.h...eet_noise_k.jpg
Mi - 2005-02-06, 15:52
| NoX napisał/a: | http://www.shockmagazin.hu/magyar/images/gigs/sweet_noise_k.jpg
|
zanim wrzucicie nowego linka, sprawdzajcie, co juz bylo ... sweet juz dawala to zdjecie pare postow wyzej
i powtarzam - psty skladajace sie z "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa " i tym podobne usuwam...
Adam - 2005-02-06, 20:00
| Mi napisał/a: | | NoX napisał/a: | http://www.shockmagazin.hu/magyar/images/gigs/sweet_noise_k.jpg
|
zanim wrzucicie nowego linka, sprawdzajcie, co juz bylo ... sweet juz dawala to zdjecie pare postow wyzej
i powtarzam - psty skladajace sie z "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa " i tym podobne usuwam... |
No to sry wydawało mi się, ze tamto się różniło, a mój post składał się z linka + , czyli komentarz do tego zdjecia czy to zabronione ??
zwierzak - 2005-02-06, 21:50
Skoro dales linka to spoko. Ale pod tym byla odpowiedz w stylu takiej co Mi zacytowala, wiec ja usunela. I dobrze zrobila. Wkurzaja mnie posty typu LOL i nic wiecej. Albo kilka emotek i koniec posta.
zwierzak - 2005-02-07, 21:08
Powtarza sie sporo. I strasznie dziwnie niektore linki dales. Ze spacja w srodku.
Sweet - 2005-02-08, 11:50
Lolek 2 ja jusz wieksza połowe z tego wrzuciłam heheh ...
A Nimfa heheh z Wood niewiem czy hehe nalezy do SN
Gloria - 2005-02-08, 13:16
wywiad z Glaca z zaintereswanie czytalam chociaz na niektore pytania wiedzialam co odpowie , z tego powodu ze pytania sie powtarzaja. Uwiellbiam sluchac i czytac wywiady z nim , ten czlowiek zawsze potrafi dac inteligetna wypowiedz i czuje w tym gleboka prawde hmmm lubie go sluchac
longas - 2005-02-08, 16:11
| lolek2 napisał/a: |
jeśli się coś powatrza przepraszam ...
HF |
gdyby nie ten link: http://www.kalafior.pyrzy...tnoise20040619/ to wszystko by sie powtorzyło
jenny89 - 2005-02-11, 17:44
na stronie ski składu są fotki z koncertów SN z Peją, których nie widziałam... fakt, że jakość nie najlepsza, ale są:) no i trzeba poszperać sobie w galerii (www.skiskład.com.pl) a w dziale koncerty są krótkie opisy koncertów z SN... niektóre mnie hm... zdziwiły.
KaSiaaaa - 2005-02-13, 14:17
http://www.muzyka.netbus.pl/index.php?id=hit hyhy
Gloria - 2005-02-24, 15:07
COOL
Sweet Show must go on
Sweet - 2005-02-24, 18:37
Fajnie to brzmi heheheheeh
Mi - 2005-02-26, 12:48
http://www.royalnights.pl/kostek.php
http://www.pro-rock.pl/te...l=relacje&id=16
znalezione przez mala_cl
ja-kaś - 2005-02-26, 16:22
-------------
Mi - 2005-02-28, 20:34
http://www.hardzone.pl/mo...rtid=121&page=1
http://www.hardzone.pl/mo...artid=52&page=1
http://www.global.net.pl/...article&sid=264
znalezione przez mala_cl
Sweet - 2005-02-28, 21:33
Mała_CL hehe nie prooznuje heheh szukaj szukaj
Gloria - 2005-03-01, 13:42
Slowo na niedziele
G: Bądźcie sobą. Jest w Was wielka moc i tylko od Was zależy jak ją wykorzystacie.
Pozdrawiam. Uważajcie na siebie .
PS od razu cieplej jak Glaca tak powie
Sweet - 2005-03-01, 18:06
Niewiem czy to jusz było
http://www.cgm.pl/gwiazdo...FEATURE=1200980
http://www.teges.pl/rozrywka.php?artykul=876
http://www.cgm.pl/media/k...O_MEDIA=1450987
A i jeszcze TO ...
Czuć się sobą
Rozmowa z Piotrem Mohamedem "Glacą" – liderem zespołu "Sweet Noise"
Czy "Przystanek Woodstock" jest potrzebny?
- Tak. Gdyby go wymazać z mapy polskich festiwali kraj byłby uboższy spotkanie młodych ludzi, których ta impreza jednoczy od wielu lat i daje poczucie tego, że mogą być przez parę dni wolni, czuć się sobą i nikt im niczego poza przemocą i narkotykami nie zakazuje. Do tego troszczy się o nich, a tę troskę widać. Przejawia się ona poprzez muzykę, wioskę Hare Kryszna i dobre traktowanie ich przez pokojowe patrole. Panuje tam atmosfera przyjaźni i tolerancji. Ktokolwiek atakuje ten festiwal nie ma pojęcia, co by się stało, gdyby nie było "Przystanku Woodstock" Te setki tysięcy ludzi zgromadzonych w jednym miejscu bez żelaznego nadzoru policji, nie rzucające się sobie do gardeł to duży sukces. Każdy rozsądny człowiek chyli czoła przed "Woodstockiem".
Ile razy byłeś na "Przystanku Woodstock"?
- Trzy razy i tyle razy grałem. Przedtem jako fan nie jeździłem. Rzadko kiedy line up festiwalu trafiał w moje muzyczne gusta. Postrzegam "Woodstock" bardziej jako zjawisko kulturalno-muzyczne i spotkanie ludzi z całej Polski niż typowy festiwal.
Co powiesz ludziom, którzy uważają, że Woodstock i podobne imprezy stwarzają zagrożenie. Taki reportaż pokazała niedawno telewizja "Trwam"?
- Do tego reportażu musimy się osobno ustosunkować, albowiem naszych tekstów użyto w nim w celu brudnej, chamskiej manipulacji. Plus wyrwane z kontekstu wypowiedzi paru zapijaczonych małolatów. Takich ludzi tam było niewielu. Więcej ich widać, gdy wyjdziemy przed bloki, na ulice, na rynek mniejszego czy większego miasta. Tego na "Woodstock" nie ma. Tym przeciwnikom powiem tylko tyle, że to raczej Rydzyk, manipulując informacjami, jest jakimś totalnym oszołomem. Myślę że nasi prawnicy wyciągną wnioski z tego materiału, bo nasz przekaz nie ma nic wspólnego z satanizmem i negatywną energią. Owsiak dba szczególnie o pozytywny przekaz, którego poziom jest wysoki. Inaczej te 400.000 ludzi mogło by się stać anarchistyczną armią, która rozwaliłaby wszystko na swej drodze. Tam przyjeżdżają ludzie biedni. To dla nich jedyna impreza w roku. Ich nie stać na koncerty "Metallici", nie chodzą do klubów, bo nie mają na to kasy. Kościół atakuje własne dzieciaki mówiąc o nich – satanistyczne pomioty, kundle, dewianci. Jestem temu absolutnie przeciwny. Moim zdaniem, jeśli ktokolwiek jest "prawdziwym satanistą", co znaczy – manipulując szerzy i celebruje zło, to jest nim Rydzyk i jemu podobni ludzie.
Subkultury młodzieżowe istniały w każdym pokoleniu. Czy są groźne?
- Jeżeli politycy walczący o władzę posługują się subkulturami mogą to robić w niebezpieczny sposób. To zagrożenie pochodzi od facetów w garniturach, mercach i beemkach. Same w sobie subkultury młodzieżowe istnieją na całym świecie. Jeśli dasz tym ludziom zajęcie, zatroszczysz się o nich to masz takie obrazki jak "Woodstock" – ludzi słuchających w spokoju muzyki. Oczywiście, że w pewnym momencie zdenerwowana młodzież może przekształcić się we wroga społecznego. Mam kontakt z ulicą i uważam, że jedyną rzeczą, jakiej młodzieży brakuje to fakt żeby ktoś o nią zadbał. Dorośli robią wiele błędów wychowawczych. Dlatego skupianie się na tym, że na "Przystanku Woodstock" są seks, narkotyki i przemoc jest właśnie kolejnym odwracaniem uwagi od ważniejszej rzeczy, jaką jest troska o młodych ludzi.
Rozmawiał Marek Zaradniak
Źródło: Gazeta Poznańska 2.08.2004
CUTE ...
mala.cl - 2005-03-02, 00:47
co ma za mnie Mi posty zaliczać
macie coś jeszcze http://twojepc.pl/news6741.html
od dzisiaj będą podawane pojedynczo
Mi - 2005-03-02, 23:48
http://www.linia.com.pl/i...d=07&w=224&p=00
http://www.trasa66.republika.pl/sweet_noise.html
znalezione przez mala_cl
Adam - 2005-03-06, 19:18
Oooooo no nareszcie będe mogł pobrać teledysk Bruku
marian - 2005-03-11, 14:04
www.alternativepop.pl/castle_party2003.php (Moze to i juz bylo ) Wg mnie recenzja jest troche a moze i bardzo, zalosna
westa - 2005-03-11, 14:55
Ja bym tak nie powiedzial - osoba z kregow gotyckich tak to moze odbierac Rzeczywiscie SN do Bolkowa zbytnio nie pasuje, stad taka reakcja
Tez o tym wystepie:
http://www.alternativepop...rty2003_bis.php
Sweet - 2005-03-13, 17:30
Ciekawa stronka
http://www.revolta-sn.website.pl/
CUTE fota
http://www.revolta-sn.web...d03%5B27%5D.jpg
Adam - 2005-03-14, 01:12
Fajny Krzyżak ;D
Sweet - 2005-03-16, 19:25
A to było ...
2003-12-11 :: 16 urodziny - Warszawa - Pidzama Porno
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_096.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_097.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_098.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_099.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_100.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_101.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_105.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_106.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_107.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_108.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_109.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_110.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_111.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_112.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_114.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_115.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_116.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_118.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_119.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_120.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_121.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_123.jpg
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_127.jpg
AAAAAAAAAAAA hehehehe ...Ta na " czarno " ubrana panna zapewne miała flustracje sexualne
http://www.pidzamaporno.a...31211/p_126.jpg
Jedno powiem mieli CH *** tego fotografa ...Kasiaaa jestes najlepsza
http://www.sweetnoise.art.pl/old/02/pl_index.htm
http://www.napis.waw.pl/index.php?id_art=274
http://www.ppw.com.pl/wyk...snia/glaca.html
http://www.rockmetal.pl/w...e-glaca.03.html
http://www.poznan4u.com.p...show&id=1715068
http://www.pro-rock.pl/te...l=relacje&id=16
http://www.muzyka.pl/inde...=niumetal&id=38
http://www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?nr=10262133
http://www.terazrock.pl/i...ws=1&newsid=111
HO !
http://www.edyta.za.pl/ed...isweetnoise.htm
http://120.ziomy.pl/
Heheheeh fajna recka heheh
http://www.rockmetal.pl/relacje/sweet.noise.html
KaSiaaaa - 2005-03-16, 20:44
| Sweet napisał/a: |
Jedno powiem mieli CH *** tego fotografa ...Kasiaaa jestes najlepsza
|
Sweet :* dzieki, ale nie zawstydzaj mnie. Milo mi sie zrobilo,ale nie przesadzaj z ta "najlepsza" Daleko mi jeszcze do takiej...bardzo daleko..ehh
Garion - 2005-03-17, 13:42
dotarly do mnie informacje ze glaca bedzie wyrozniony tytulem animatora kultury miasta swarzedza, czy szanowni uzytkownicy cos wiedza na ten temat ?
Mi - 2005-03-17, 13:50
tutaj : http://www.swarzedz.pl/kultura.php nic nie jest napisane na ten temat, ale kto to wie... ???
marian - 2005-03-17, 16:13
www.hmg.pl Siedem grzechów glownych wg Magica Stricte na stronie glownej tego portalu mozecie to znalezc
[ Dodano: 2005-03-21, 12:01 ]
fragment chata z wwo na www.cgm.pl/klub/czat_arch.php?0_CZAT=127 Ktos:"czy chcielibyscie zrobic taki eksperyment jak w soundtacku doThe Judgement night polaczyc rap z metalem?" wwo:a znasz jakis polski zespol metalowy co by pasowal do wwo? Ktos:" Sweet Noise" wwo:"Sweet noise jest do dupy.To pedaly" Pozostawiam to bez komentarza
arcz - 2005-03-22, 18:43
W ost numerze Lampy jest wywiad ze Śledziem i poruszona jest kwestia komiksu pt 'czas ludzi cienia', wiec przepisuje:
Swego czasu drukowaliscie w Produkcie komiks Czas Ludzi Cienia oparty na tekstach Sweet Noise. To bylo bardzo kiepskie. Skad ten pomysl? Spelnialo to role "komiksu sponsorowanego" czy jakiejs reklamy zespolu?
-To Sweet Noise nam to zaproponowali. Ja sobie pomyslalem, ze to jest dobra szansa, zeby wywindowac troszeczke Produkt. Goscie faktycznie o naszym magazynie mowili. Jak gdzies tam pokazywali sie w telewizji, to wyciagali Produkt i okladka w telewizji byla. Ale to sie na sprzedaz nie przelozylo. To miala byc taka opcja ze oni medialnie wypromuja Produkt, a my zrobimy komiks. Czysty deal, raczka raczke myje. Tylko ze my tej raczki nie umylismy do konca. Glosow od czytelnikow tez nie mielismy, zeby im sie komiks podobal. To byl martwy pod wzgledem uczuc twor. Potem na naszej stronie umiescilismy informacje, ze tego komiksu nie kontynuujemy, bo nic do niego nie czujemy. Zadzwonila do mnie menadzerka Sweet Noise, a ja wtedy lezalem totalnie zjarany na jakiejs plazy. Ona mowi mi, ze Glaca jest smutny, a ja bylem wtedy strasznie wesoly. I to mi wtedy strasznie nie gralo, ze ja jestem taki wesoly, a Glaca taki smutny. Ale co tam. Nie kreci, nie robi sie.
longas - 2005-03-22, 19:20
| Cytat: | | wwo:a znasz jakis polski zespol metalowy co by pasowal do wwo? Ktos:" Sweet Noise" |
przynajmiej ten "Ktos" wie ze SN to coś innego niz HH czy Pop
marian - 2005-03-24, 19:08
Dzis w vivamacie byl wywiad z Peja. Wspomnial troche o wspolpracy z SN i dali teledysk do JTD. Ogladal ktos jeszcze?
longas - 2005-03-24, 22:30
ja! odniosłem wrazenie ze Peja jakos unikał tematu wspołpracy z SN! nawet jak go jednoznacznie Daro o to spytał!
marian - 2005-03-31, 20:11
na stronce www.moja-ostroleka.pl pisze ze w polowie kwietnia w tymze miescie odbeda sie zdjecia do teledysku shahida i sn
Sweet - 2005-04-02, 10:15
http://www.ggcenter.net/index.php?go=kat/muzyka
Ho skin na GG Sweet Noise hehehe .
longas - 2005-04-02, 10:43
ale gówniany....moje są lepsze
Sweet - 2005-04-02, 10:59
To daj do nich linki Co a nie chwalisz sie
Adam - 2005-04-02, 20:00
lipne te wszystkie skiny nawet longasa standard ownuje
Sweet - 2005-04-09, 21:58
to zapodaj lepsze cwaniaku
Adam - 2005-04-11, 01:43
no mówię, ze standard ownuje nie, 3d lepszy
longas - 2005-04-18, 20:24
nie wiem czy ktos sie zczaił ale na sn.org jest do pobrania klip promujacy DVD - "Jesteś?"
waga 54 mb
link
longas - 2005-04-18, 20:51
dla zmyły.....nie sugerowac sie nazwą......
Mi - 2005-04-19, 10:38
http://img257.echo.cx/img...irstpage5ea.jpg
http://img257.echo.cx/img...wyborcza8eg.jpg
wyborcza z trojmiasta w dniu koncertu
Gloria - 2005-04-20, 14:28
i znowu zgrzyt poczulam dlaczego mnie tam nie bylo
jenny89 - 2005-04-20, 15:26
heheheheheh a jednak wyborcza:) kupiłaś ja MI? hehehe
Mi - 2005-04-20, 19:10
| jenny89 napisał/a: |
heheheheheh a jednak wyborcza:) kupiłaś ja MI? hehehe |
nie, dostalam w prezencie
jenny89 - 2005-04-22, 21:02
Fragment wywiadu z O.S.T.R. :oops: wtajemniczeni wiedzą o co chodzi:twisted:
Czy właśnie wtedy nawiązał się ten kontakt ze Sweet Noise, który zaowocował kawałkiem na Revolcie? Co możesz powiedzieć na temat tego utworu i współpracy z Glacą?
Ostry: Ze Sweet Noise znamy się już trochę dłużej i współpraca, mimo, że nie lubię gitarowej muzyki, była ciekawa. Zresztą fragment, na którym nawinąłem szesnastkę, był bardzo hip-hop'owy- po prostu kolejne wyzwanie, by się sprawdzić. Mimo, że nie słucham takiej muzyki, wiem, że SN to bardzo dobry zespół z bogatą historią. Zawsze chciałem nagrać kawałek z kimś z show-biznesu, z kimś naprawdę znanym, a ponieważ nie jestem fanem skrajnej komercji, więc to był jedyny zespół, jaki wchodził w grę. Tak poza tym, znamy się już trochę prywatnie, darzę ich szacunkiem, więc była to tak zwana koleżeńska współpraca, czyli to, o co w Hip-Hop'ie chodzi. To coś, jak Cypress Hill.
longas - 2005-04-24, 17:01
http://c6.org/toogle/index.php?phrase=sweet+noise
jenny89 - 2005-04-28, 19:20
Gwiazda popu w piosence metalowego Sweet Noise - ulubieńcy Przystanku Woodstock
Edyta dośpiewała Glacy
"Założony 14 lat temu w Swarzędzu, metalowy zespół Sweet Noise - dziś gwiazda żarskich Przystanków Woodstock, majacy armię oddanych fanów (Noise Nation) - lubi zapraszać do współpracy wokalistów, nie mających wiele wspólnego z cieżkimi decybelami. Glaca - frontman grupy ma na koncie wspólne występy z hiphopowcem Peją ("Jeden taki dzień"), w "Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz" prócz jego głosu, słyszymy wokalizy anny marii Jopek. Teraz padło na Edytę Górniak, którą w teledysku do utworu z płyty "Revolta" - "Nie było" oglądamy w sukni z kolekcji Arkadiusa. Produkcja clipu była dużym przedsięwzieciem. Przez pięć miesięcy przygotowywała go 100-osobowa ekipa. Jako scenografię wykorzystano obrazy, rzeźby i ceramikę zaprzyjaźnionego z zespołem artysty Vahana Bego.
Skąd otwarcie Glacy i Sweet Noise na pop? Otóż jak deklarują muzycy, ich płyta "Revolta" ma łamać schematy i bariery, dzielące różne gatunki muzyczne. Stąd Edyta Górniak w centrum huraganu metalowych gitar."
(hak)
napisałam się hehe to znaczy przepisałam z gazety...
zwierzak - 2005-04-28, 19:49
To chyba nie do konca wie ta gazeta o czym pisze. Bo Noise Nation to nie sa oddani fani SN
jenny89 - 2005-04-28, 20:01
| zwierzak napisał/a: | To chyba nie do konca wie ta gazeta o czym pisze. Bo Noise Nation to nie sa oddani fani SN |
dlatego to przepisałam to samo z Edytą w sukni Arkadiusa...
Adam - 2005-04-28, 20:01
nie no rozbawił mnie ten tekst z NN
KaSiaaaa - 2005-04-28, 20:29
Hmmm a co to nie Edyta byla w tej sukni?? Mnie to zawsze zastanawialo, bo nie moglam rozpoznac tej dziewczyny w masce.
Amat3uR - 2005-04-28, 21:28
Górniak podczas kręcenia tego klipu była w ciąży i mieszkała w Londynie.
longas - 2005-04-28, 23:31
Revolta 2
KaSiaaaa - 2005-05-15, 20:18
http://www.saga.org.pl/mo...article&sid=264
http://www.nowarzepa.art....e=wywiady&wid=2
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/30/47_file.JPG
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/30/48_file.JPG -Glaca z Sylwia...jejq jakie Sylwia ma piekne wlosy
Moniczka - 2005-05-15, 20:46
jejq jakie dlugie!!
a$artana - 2005-05-15, 21:21
e tam Glaca
| Cytat: | | ...jejq jakie Sylwia ma piekne wlosy |
na tym zdjeciu to jeszcze nic, to trzeba zobaczyc na zywo
KaSiaaaa - 2005-05-15, 21:24
Hehehe no ja widzialam I za kazdym razem jak widze Sylwie i jej piekne wlosy,to zerkam na swoje zdechlaki wymaltretowane i na placz mnie zbiera hehe
jenny89 - 2005-05-15, 21:33
| KaSiaaaa napisał/a: | Hehehe no ja widzialam I za kazdym razem jak widze Sylwie i jej piekne wlosy,to zerkam na swoje zdechlaki wymaltretowane i na placz mnie zbiera hehe |
dlatego lepiej nie patrzeć i nie nabawiać się kompleksów heheh
ach Ci faceci:P
KaSiaaaa - 2005-05-16, 14:14
http://www.shockmagazin.h...sweet_noise.jpg
http://www.rockmetal.pl/g...eet.noise.1.jpg -podczas wykonywania utworu "Down" z zespolem Vader w Stodole
http://www.rockmetal.pl/g...eet.noise.2.jpg -Wegorzewo '95
http://www.rockmetal.pl/g...eet.noise.3.jpg
Sweet - 2005-05-17, 09:23
NIe działaja te linki a to pierwsze dziecie jusz nam
KaSiaaaa - 2005-05-17, 09:39
Hmm a to nie wiem czemu nie dzialaja. Wczoraj bylo wszystko ladnie i sprawnie Moze trzeba troszke poczekac
czarnuch - 2005-05-17, 12:14
własnie kasiu coś te zdjęcia nie brykają odpowiednio znaczy się rockmetal.pl sie pojawia
longas - 2005-05-17, 14:32
bo jest zakaz hotlinkowania, i dlatego nie działają
KaSiaaaa - 2005-06-08, 00:33
Fernandes Guitars - Tomek "Magic" Osiński ze Sweet Noise gra na gitarze Ravelle Elite
Współtwórca i kompozytor zespołu SWEET NOISE, producent, realizator i programista, jeden z najwybitniejszych gitarzystów w kraju, Tomasz "Magic" Osiński po raz pierwszy w swej karierze związał się z marką gitarową, z wyjątkowym instrumentem marki Fernandes.
Magic stał się posiadaczem gitary Fernandes Ravelle Elite. Tym samym znalazł się w gronie wybitnych użytkowników tych gitar, żywych legend, takich jak: Adam Jones, Wes Borland, David Lynch, Dave Navarro, Adrian Belew, Robert Fripp, Slash, Duff McKagan, Nick Olivieri czy Robert Trujilio.
Magic wybrał gitarę Fernandes Ravelle Elite w kolorze kości słoniowej, wykonaną w całości z mahoniu i klonu klasy 5A, z wklejoną (set-in) szyjką. Modele Elite gitar Fernandes wyposażone są w unikalny patent Fernandesa - Sustainer, układ elektroniczny zapewniający możliwość wydłużenia sustainu instrumentu w nieskończoność.
Magic: "Fernandes to pierwszy instrument w mojej karierze, który zawiera tak szeroką gamę brzmień i możliwości. Idealnie nadaje się do ciężkiego grania ze względu na niebywale mocny sygnał wyjściowy. Sustainer pozwala mi osiągać brzmienia, które przy zwykłych przetwornikach są nie do uzyskania. Jeżeli chcesz korzystać z możliwości procesorów gitarowych zarówno tych hardware'owych jak i software'owych to gitara ta idealnie się do tego nadaje.
Teraz, kiedy komponujemy nowa płytę Sweet Noise posiadanie tego instrumentu jest dla mnie bardzo ważne. Ma szerokie pole możliwości. Jest naprawdę nowoczesny, agresywny i bardzo subtelny. Magiczny."
Sweet - 2005-06-08, 08:48
hehehe ...ciekawe , ciekawe .....
Moze to nie o Magic ani Sn ale o SHAHID hehehe
http://www.avatarae.pl/26/Muzyka/muzyka14.html
Mi - 2005-06-09, 16:29
http://misn.mylog.pl/komentarze.php?id=1185593
moje kochane robaczki - wywiad dzieki supernowym bateriom z kiosku nagral sie za wolno, dzieki czemu po wrzuceniu kasety do magnetofonu odtwarzal sie w tempie przyspieszonym - jakims cudem udalo mi sie to przelozyc na forme pisana wiec nie marudzic mi ze pozno, bo bylam juz kilkakrotnie zdecydowana pizgnac kasete razem z magnetofonem za okno
KaSiaaaa - 2005-06-09, 19:11
No wreszcie...Jak pogonilam, to zebrala moce i przepisala
KaSiaaaa - 2005-06-10, 11:43
O Shahid:
http://www.radiopositive.pl/wywiady/shahid_iv.php
http://www.gofer.2ckan.in...1e64a0f346e4f9b
http://utenti.lycos.it/ffwd76/Sweet%20Noise.jpg - hehehehhe
Sweet - 2005-06-14, 17:37
Moze o SN ....
http://www.nuta.pl/news.html?nid=3278
Adam - 2005-06-15, 01:55
hmmmm....nie wiedziałem o tym wcześniej....
Mi - 2005-06-15, 10:59
| NoX napisał/a: | | hmmmm....nie wiedziałem o tym wcześniej.... |
bo to stary nius jest, jeszcze z czasow przed CLC
KaSiaaaa - 2005-06-15, 17:40
Z oficjalnej strony - http://hip-hop.pl/teksty/...p?id=1118837821 ...jakby ktos jeszcze nie zajrzal
Adam - 2005-06-16, 17:21
| Mi napisał/a: | | NoX napisał/a: | | hmmmm....nie wiedziałem o tym wcześniej.... |
bo to stary nius jest, jeszcze z czasow przed CLC |
Aż taki głupi to nie jestem, żeby zrozumieć tekst, ale chodzi mi o to, że mogłem wcześniej to zobaczyć ^^'
KaSiaaaa - 2005-06-18, 17:39
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/49/66_file.JPG
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/48/42_file.JPG
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/48/49_file.JPG
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/07/48_file.jpg
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/07/63_file.jpg - z Sylwia
http://www.vipnews.pl/!__octopus_back/_sm_datamanager/_data/_files/img_b/07/65_file.jpg
marian - 2005-06-21, 17:26
www.poznanskirap.com w dziale czytelnia znalezc mozecie rozwalajacy wywiad z Kostkiem
jenny89 - 2005-06-21, 21:59
| marian napisał/a: | | www.poznanskirap.com w dziale czytelnia znalezc mozecie rozwalajacy wywiad z Kostkiem |
:[ jaki ten DJ Hem, czy jak mu tam, jest durrrrrnowaty
"thebest" Kostek
KaSiaaaa - 2005-08-18, 19:55
Nie wiem czy zagladaliscie na oficjalna strone SN, wiec dla tych nieogarnietych wklejam linka do wywiadu z Glaca na hip-hop.pl
http://www.hip-hop.pl/tek...a755059701c077f
Moim zdaniem wywiadzik ciekawy! Zacytuje: "ostre pierdolniecie" !!!
a$artana - 2005-08-19, 20:10
wklejam wam tu moj komentarz, ktory pisalam gdzie indziej:
Nie dziwie sie komentarzom ludzi na hip-hop.pl. Ten wywiad jest naprawde bardzo dobry. Akurat ja sluchalam w zyciu bardzo roznych rzeczy, z hh bylo mi kiedys bardzo po drodze i czesciowo tez z hh zza oceanu, wiec milo jest przeczytac, ze oto calkiem podobna muzyka jest dla mnie interesujaca jesli chodzi o hh, nawet nie wiedzialam, ze Glaca tyle wie o tym nurcie. Analiza sytuacji na polskim rynku hh tez jest bardzo celna i podobna do mego o nim zdania;) szczerze mowiac dawno nie czytalam takiej ciekawej wypowiedzi nt. polskiego hh. A to przeciez rockers;) A komentarze rzeczywiscie sa duzo normalniejsze i jakies takie tolerancyjne...widac ze naprawde czytali co Glaca ma do powiedzenia a nie zbyli temat tekstem "wypieprzaj metalu" ah ciekawe co by sie dzialo jakby na rockowej stronie wypowiedzial sie raper...i to na temat rocka:)
Zen - 2005-08-25, 03:40
Po przeczytaniu któregos wywiadów z Piotrem doszedłem do wniosku ze Człowiek ten jejst po przejsciach za czasu bycia dzieckiem
Mi - 2005-08-28, 13:28
http://rumor.pl/teksty/projector.php?id=1124874893
najnowszy wywiad z Piotrem
Mi - 2005-08-28, 18:42
heh, nikt nie czyta??? to naprawde ciekawy wywiad - ten sam kolega zrobil wywiad z peja - sa w nim takze pytania o pracce z SN
http://www.hip-hop.pl/tek...p?id=1122454150
Darth Kion - 2005-08-28, 19:51
Ja czytalem oczywiscie, profilaktycznie jak zwykle, ale takze z ciekawosci :P
Mi - 2005-08-29, 13:00
a, jeszcze jedno - zachecam do komentowania wywiadow Andrzeja
zwierzak - 2005-08-29, 14:24
Czytalem wywiad. Ale co ja bede komentowal? Po co? Wywiad jak wywiad.
Mi - 2005-09-04, 12:49
wyborcza o revolucjach
http://miasta.gazeta.pl/p...00,2898220.html
a1ien - 2005-09-06, 21:35
wywiad z Piotrem:
http://www.swarzedz.pl/f59.php
pozdrawiam:)
Mi - 2005-09-08, 00:39
zapraszam do komentowania
Potrzebna mi opinia obcych
ludzi,nie ważne dobra czy zła ale szczera. Troszkę o revolucjach, wiem 2
błędy w ich wstępie i 2 w moim tekście niestety, brak czasu na solidne
korekty:
http://hip-hop.pl/teksty/...p?id=1126087486
KaSiaaaa - 2005-09-08, 10:47
Ha! Tam jest Twoj text? Szkoda, ze nie podpisany ;p
Skomentowalam. Ale do textu, to moglabym sie przyczepic hehehe
Mi - 2005-09-08, 11:20
nie, nie moj, promuje kolege
Mi - 2005-12-30, 10:07
http://cgm.pl/aktualnosci...O_NEWS=16161303
PePe - 2005-12-30, 14:39
czy tylko mi się ten linczek nie ładuje?
longas - 2005-12-30, 15:56
tak
zwierzak - 2005-12-30, 17:47
Swietny news. Normalnie mozna sie tyle nowych rzeczydowiedziec
Pam44 - 2005-12-30, 17:56
rzeczywiscie, nie wiem co zrobic z taka porcja informacji no ale napisali
goat - 2006-01-03, 22:52 Temat postu: Revolucje :D Revolucje
Kate - 2006-01-04, 00:06
O "Cold Days" (nic nowego ):
http://muzyka.onet.pl/mr,1219388,wiadomosci.html
O wspominanym już tvTrwam i SN:
http://muzyka.onet.pl/mr,1222550,wiadomosci.html
A to sprzed roku o zapowiedzi płyty (być może gdzieś ten link już jest):
http://muzyka.onet.pl/mr,1033638,wiadomosci.html
http://muzyka.onet.pl/mr,1037316,wiadomosci.html
Koncert w hołdzie Docentowi (z sierpnia):
http://muzyka.onet.pl/mr,1155370,wiadomosci.html
Ks.SAPER - 2006-02-27, 12:28
http://www.ventzi.art.pl/...rnisaz%20pl.htm
Prosze jak chłopaki teraz wyglądają malowniczo Przez te przerwe w koncertach nie wydaje wam się że Magic zdziebko utył?
dawron - 2006-02-27, 18:13
Az go nie poznalem ale wyglada chyba lepiej xD mroczniej hehehehe
Momus - 2006-02-27, 21:48
no magik ma lekko ze 25 kilo do przodu wolałem jego poprzedni image...
Pam44 - 2006-02-28, 00:20
A ja byłam dzisiaj na wystawie i, jak wnioskuje z komentarzy, głównwgo eksponatu nie było. Tylko jakieś reźby, obrazy olejne, pastele, grafiki, zdjęcia... Wyluzujcie troche to wystawa a nie lans Magika, poza tym to czepiacie się
boruta - 2006-02-28, 10:36
boziu, Magik, pobiegaj troche, bo na scenie nam się zajedziesz....
Pam44 - 2006-02-28, 17:26
zainteresowanych wystawą odsyłam do Noise Nation temat wernisaż Vahana
a1ien - 2006-04-09, 21:20
http://muzyka.onet.pl/mr,...25,artykul.html
Amen[Hans eXit] - 2006-04-09, 22:43
| a1ien napisał/a: | | http://muzyka.onet.pl/mr,1322008,1,425,artykul.html |
| Cytat: | | Od wydanego cztery lata temu własnym nakładem "Czasu ludzi cienia" serwuje odbiorcom – obok tradycyjnego już potępienia rasizmu, przemocy i nietolerancji – patologiczną dawkę spiskowych teorii. |
Osobiście mam BARDZO krytyczne spojrzenie na wiele spraw, w tym też na SN patrze krytycznie. Ale momentami zabijają mnie takie artykuły...
Z resztą:
| Cytat: | | Tak zaczyna się dobrze wszystkim znana historia grupy Sex Pistols. Jako jej wokalistę McLaren zaangażował zielonowłosego Johna Lydona, który nie potrafił śpiewać, ale swoim image’em i zachowaniem antycypował narodziny nowej subkultury. |
coś kiepsko poinformowany autor artykułu. Johny od dawna śpiewal w The Swankers, McLaren (fuck him) zaangażował zaś jako basistę Sida V., basiscie Swankersow każąc zaś się wynosić. Dlaczego - bo Sid byl totalnym ćpunem i pasowal menedżerowi do zbudowania image zespołu. Historia Sex Piastols nie jest zbyt chlubna, jednak kto uważa, ze to i tylko to jest punk rockiem i że bez tej kapeli punk rock w ogóle by nie istniał i krótko mówiąc jest ślepy i udaje, że coś wie, jest zwykłym frajerem.
dahlia - 2006-04-10, 13:38
Ozon jest pismem prawicowym i blisko kreci się wokół świrów dbających o "jedynie słuszną Polskę".
Tam piszą dziennikarze z Frondy. Wiem, bo moi starzy też mają tam znajomych.
Nie dziwota, że piszą takie brednie.
ja-kaś - 2006-04-14, 21:01
-----------
mamuska1994 - 2006-06-13, 21:19 Temat postu: napewno kazdy to ma ale daje ZAMIESZCZANIE LINKÓW DO UTWORÓW JEST SUROWO ZABRONIONE !l
westa - 2006-07-26, 19:42
hmm Abeerden?
http://www.gigwise.com/band/sweet-noise
oooo nowe logo
http://www.sweetnoise.com/i/namm2005/index.htm
longas - 2006-07-26, 19:52
czyżby przeprowadzka do szkocji ?:>
Shadow_Vegeta - 2006-07-26, 21:38
http://www.sweetnoise.com/i/namm2005/Namm05_16.JPG Patrzajta, "Glaca"
westa - 2006-08-07, 17:33
Fragmenty z wood 2002 (Pol'And'Rock - Odcinek 10) :
http://www.itvp.pl/woodstock2006/
longas - 2006-08-09, 00:43
Peja o kompilacji "Fturując"
| Cytat: | Zwykle takie eksperymenty przynoszą ciekawy efekt artystyczny, czasem zaś, jak występ ze Sweet Noise, bywają też sporym sukcesem komercyjnym. "Rock ma swoją niszę, w którą my nie staramy się nazbyt przenikać. Kawałek "Jeden taki dzień" mocno pomógł Sweet Noise'om sprzedać płytę. Nie mi oceniać, czy jest on udany czy nie. Sweet Noise wybrali go na singiel, zaś drugim był utwór z Górniak, o czym z początku nie wiedziałem. Ale gdy puścili mi ich wspólny numer, nie zdradzając kto śpiewa, powiedziałem: zajebisty kawałek. Górniak udowodniła po prostu, że potrafi śpiewać" - wspomina Peja.
Nie zdecydował się jednak na umieszczenie na kompilacji także drugiego utworu ze Sweet Noise'ami pt. "Ile jeszcze?", bo, jak mówi, chciał położyć nacisk na Hip-Hop.
|
Pam44 - 2006-08-09, 22:45
fajny Ziom z Peji no ale niech nie przesadza i nie przecenia swojego wkladu
Przemek - 2006-11-12, 01:08
spolszczcie to towarzysze...
PePe - 2006-11-13, 10:19
No co ty, Przemuś... węgierskiego nie znasz? Wszak Polak Wegier dwa bratanki
westa - 2006-11-13, 15:16
było
NathaLee Black - 2006-11-24, 23:20
Magic u Hołdysa ale gdzieś mi wcięło chyba jedną część
http://rapidshare.com/fil...o__322_dysa.rar
jeśli było to sorry
Przemek - 2007-02-07, 10:43
Animacja: The Temple of X (3ds max)
http://youtube.com/watch?v=uZ9_RvDlomY
--------------------------
Starszy wywiad z Glacą (Robert Leszczyński - MopMan 2004)
http://rapidshare.com/fil.../snmop.zip.html
------------------
Noise inc. live at Merkury Cape Town South Africa
Kod:
http://youtube.com/watch?v=_sGrBJPEmvE
Krótki artykuł o SN z 1 grudnia...
Kod:
http://www.powerzone.co.z...news&news=86362
Małgosia - 2007-03-22, 17:00
http://www.youtube.com/watch?v=cBr4SxCkV_Q
Może ktoś mi powie o co chodzi w tym filmie i skąd takie połączenie...
Ktoś był pijany
PePe - 2007-03-22, 20:51
Mnie bardziej zainteresowalo to:
http://www.youtube.com/watch?v=rHjk96GZBbQ
Przemek - 2007-04-12, 16:56
Sweet Noise Nie Było in Drea[th]d House !
http://youtube.com/watch?v=2qCoNozyGUM
Głupie zabawy nastolatków z muzyką SN w tle...
http://youtube.com/watch?v=gIK9y9ve3DE
Hans_Giebenrath - 2007-04-13, 22:50 Temat postu: Dla zainteresowanych Nie wiem ilu z was, ale ja poza tym, że jestem fanem SN, uwielbiam również od wielu lat Behemoth. Dlatego też interesuje mnie co Nergal ma do powiedzenia o Sweet Noise , o współpracy z nimi...
Oto fragmenty, wywiadów, w których Nergal, o tym wspomina:
Skoro mowa o gościnnych występach to jak ci się współpracowało z Glacą ze Sweet Noise?
N: Dobrze. To facet, który doskonale wie, czego chce. To taka bardzo autentyczna postać, bardzo szczera. Lubię i cenię takich ludzi. Cały ten eksperyment ze Sweet Noise uważam za jak najbardziej na miejscu. To była fajna rzecz, powstał fajny numer. Żadnych kompleksów w związku z tym.
Nergal: Edzia to fajna d..., a Peja to równy ziomal. Znasz ich? To jakim prawem oceniasz ich jako ludzi? Cały projekt Sweet Noise uważam za jak najbardziej udany, zresztą to bardzo dobry zespół. Bardzo prawdziwy.
Zadzwonili do mnie i zapytali się czy nie zaśpiewam. To fajny gościu. Ma swój świat, ma swój film, ma swoją wizję. Zagrałem z nimi koncert, na którym był też Peja i było bardzo fajnie. To jest nowe doświadczenie. Szanuje ten zespół, szanuje to, co robią i uważam, że "Revolta" - płyta, którą wydali, jest bardzo fajna i że jest to najlepsza rzecz, jaką wypuścili.
http://www.swiat-muzyki.info/content/view/41/47/
westa - 2007-04-20, 23:12
http://www.independent.pl...202313210004600
[ Dodano: 2007-04-23, 18:48 ]
Gdzies w 3/4 dlugosci DMKJN z Woodstocku 2002
http://muzyka.interia.pl/pnr/,1170209
Przemek - 2007-05-20, 18:23
http://gabra.wrzuta.pl/fi...i_-_zlota_plyta
longas - 2007-05-20, 19:24
Piotr Mochamed
Przemek - 2007-06-21, 16:04
Blog
Thomas
longas - 2007-06-21, 16:45
kick ass coffee
fajne foty btw
Sphinx - 2007-06-21, 19:46
Aż zapytam - a kim dla zespołu jest owy Thomas?
longas - 2007-06-21, 20:03
jesli to ten Thomas, to jest to przyjaciel i fan zespołu, ktory jest autorm tekstu do piosenki 'showshit'.
Sphinx - 2007-06-21, 20:08
aha, pewnie masz racje
butch.bmf - 2007-06-28, 17:45
Filmiki z programu Hołdysa z gościnnym udziałem Magika:
http://www.youtube.com/wa...related&search=
to nie moje filmiki, przypadkowo na nie wpadłem.
PePe - 2007-06-29, 13:59
No... To były czasy... W moim domu wybuchła wojna, kiedy chciałem wieczorem obejrzeć program muzyczny, a co do telewizora reszta domowników miała inne plany na wieczór. Ostatecznie mi się udało, a sytuacja w której Magik gra na tym zdezelowanym pudle sprawiła, że długo nie mogłem podnieść szczęki z podłogi.
Ciekawie brzmią słowa o kierownictwie muzycznym Magika, w świetle tego co się teraz dzieje w SN. Ehhhh szkoda...
longas - 2007-06-29, 14:22
no mnie tez poczatek tej solowy rozwalił.....niezle jak na taka stara gitare....
Małgosia - 2007-06-29, 15:10
Obejrzałam to wczoraj i ten kawałek na, jak to trafnie nazwał PePe, zdezelowanym pudle, powalił...
Przemek - 2007-07-27, 19:15
Dobra, przyznać się! Kto z Was taki wariat?
- nowe fajne fotki na blogu Thomas'a Zwłaszcza ta
- kilka fotek na onecie
- wideo wywiad: http://rumor.pl/video/projector.php?id=1186064331
- kilka fotek na interi
longas - 2007-08-03, 19:55
http://rumor.pl/video/projector.php?id=1186064331
nowy wywiad
butch.bmf - 2007-08-03, 21:52
wywiad:
http://muzyka.wp.pl/g,0,i...tp,0,niusy.html
Przemek - 2007-08-07, 11:44
znowu wywiad, tym razem na NetFan
NathaLee Black - 2007-08-08, 14:48
z oficjalnej strony SN:
| Cytat: | [08.08.2007]
W nowym numerze Machiny jest wywiad z Glaca... i spieprzony layout wywiadu... fatalne... niestety zespół nie miał na to wpływu. Bardzo nam przykro przede wszystkim ze względu na naszych fotografów...
|
alkanet - 2007-08-08, 16:12
http://www.wptv.wp.pl/roz...52&ticaid=143ef
Przemek - 2007-08-08, 19:03
Rozmowa z Glacą
"Polską rządzą ciemne moce"
http://muzyka.onet.pl/101...,1,wywiady.html
PePe - 2007-08-09, 10:31
z wywiadu na onecie:
| onet.pl - Glaca napisał/a: | Wierzysz w to, że młoda krew rzeczywiście zaleje niebawem polski rynek? Sądząc po kondycji zespołów debiutujących m.in. na tegorocznym festiwalu w Węgorzewie, dla których czas zatrzymał się na początku lat 90., trudno być w tej kwestii optymistą.
To jest akurat przykre. Potrzebny jest jakiś odgórny wstrząs, który przeszyje wszystko i wprowadzi zmiany. Mam nadzieję, że to, co sam robię, przyczyni się do wprowadzenia większej świeżości na polskiej scenie. Bo to, co przynoszę ze sobą, to świeżość, nowe technologie i współpracuję z ludźmi, którzy tak jak ja poszukują.
Nie rozumiem stagnacji młodych ludzi. Nie rozumiem kapel, które dalej wzorują się na Biohazard albo grają tak samo jak Pearl Jam, kiedy już za zakrętem znajduje się jakaś muzyka 8-bitowa, rodem z Mario Brosa albo masa kosmicznych dźwięków.
Ale ta stagnacja nie dotyczy tylko muzyków. Zauważ, że podobne rzeczy dzieją się na forach internetowych. Znajdziesz tam replikę rządzącej w naszym kraju władzy. Młodzi ludzie zabawiają się w cenzorów, w komisje śledcze, oceniają, oskarżają i zupełnie nie czują, że przypominają obleśnych, ponadpięćdziesięcioletnich zgredów, siejących wokół ferment.
Ja mogę to tylko krytykować i narażać się na nieprzyjemności związane z hasłami "otrząśnijcie się i w końcu zróbcie z tym porządek, bo nikt za was tego nie zrobi". |
Czyżby to o hienach które nie mówią dobrze o "progresie" w muzyce SN?
| onet.pl - Glaca napisał/a: | Czy album "The Triptic" doczeka się kontynuacji w postaci krążka z remiksami, alternatywnymi wersjami utworów?
Chyba tak, bo Warrick Sony już w tej chwili zrobił naprawdę megafajny ambientowo-dubowy remiks utworu "Stay Alive". Polski zespół, o którym myślę, że niebawem zacznie być głośno, duet Skinny Patrini poprosił mnie o ślady utworu "Victims Of War" twierdząc, że to jest bomba. Generalnie, ta płyta jest usiana kawałkami, które można zremiksować i nagrać w inny sposób, więc to jest ta kolejna rzecz, która gdzieś tam czeka na realizację, ale wolę oddać to innym. Może zrobię jeden remiks. W każdym razie uważam, że jest w Polsce zapotrzebowanie na takie wydawnictwa i też chciałbym znaleźć w naszym kraju najzdolniejszych ludzi i na przykład skonfrontować ich remiksy z tym, co pochodzić będzie z RPA, i stworzyć płytę, na której spotykają się producenci z różnych stron świata. I byłaby to zarazem szansa wyeksportowania ludzi, którzy działają w Polsce. |
Za rok "Revolta Zwei". Już się boicie?
X - 2007-08-09, 12:52
| PePe napisał/a: |
Czyżby to o hienach które nie mówią dobrze o "progresie" w muzyce SN? |
Po pierwsze nie rozumiem po co ten cudzysłów w słowie progres.
Po drugię myślę, że chodzi o ludzi, którzy nie są w temacie a udają wielkich krytyków i którym wiecznie się wszystko nie podoba. I ja się z tym zgadzam, bo są tacy ludzie, których niektóre komentarze są absurdalne i nie mają żadnego uzasadnienia. Nie mam na myśli tego forum, bo tu raczej się uzasadnia swoje zdanie ale na innych forach już nie jest z tym tak dobrze a wypowiedzi niektórych są naprawdę na poziomie dna i wynikają albo z czystej głupoty, albo z braku znajomości tematu SN lub po prostuz ograniczenia się tylko do jednego gatunku albo wszystko naraz.
Za rok "Revolta Zwei". Już się boicie? |
Też mi to przyszło do głowy, że Revolta 2. Ale jeśli mają to być przeróbki takie jak przeróbka Nie było z Górniak czy Jeden taki Dzień z Peją czy nawet N.U.E.R.H.A z Nergalem.....to jak najbardziej jestem za. Ale jeśli to ma być kolejna porcja bezsensownych remixów, które sprawiły, że połowa Revolty jest nudna i na niskim poziomie to już nie bardzo mi się ten pomysł podoba. Chociaż mam nadzieję, że to będzie coś innego niż Revolta....mam nadzieję, że to nie będą remixy, tylko nowe aranżacje, które mogą być bardzo ciekawe i wcale nie gorsze od oryginału.
Pam44 - 2007-08-09, 13:02
Iksiu, kochanie nie trzeba tlumaczyc co podmiot liryczny mial na mysli mowiac hieny bo to jasna sprawa heheh co do cudzysłowia to owy znak ma wiele zastosowań, proponuje zapoznać się z interpunkcją ;)Pozatym , przesadzasz, mitologizujesz itp
X - 2007-08-09, 13:11
| Pam44 napisał/a: | Iksiu, kochanie nie trzeba tlumaczyc co podmiot liryczny mial na mysli mowiac hieny bo to jasna sprawa heheh co do cudzysłowia to owy znak ma wiele zastosowań, proponuje zapoznać się z interpunkcją ;)Pozatym , przesadzasz, mitologizujesz itp |
Kochanie, znam zastosowanie interpunkcji dlatego właśnie zadałem takie pytanie, bo obawiam się , że w tym przypadku cudzysłów oznaczał ironię i jesli tak to ja się z tym nie zgadzam.
Po drugie kolega Pepe zadał pytanie czy chodzi o hieny krytykujących progres. Więc odpowiadam, że moim zdaniem nie dokońca o to chodziło, bo jak już ktoś tu mądrze powiedział ...jest krytyka i jest KRYTYKA.
boruta - 2007-08-10, 10:18 Temat postu: Glaca w CGM http://www.cgm.pl/aktualn...O_NEWS=30816170
PePe - 2007-08-12, 15:36
tam jest "progres" a nie progres bo to co sie dzieje z muzyka sn mozna oceniac w roznych kategoriach; rozstanie podstawowej dwojki tworzacej zespol, porzucenie pierwotnego stylu na rzecz czegos, co jest w jakis sposob w antagonizmie do starego dobrego "gitarowego grania" mi osobisie nie podoba sie bo sadze ze to porzucenie pola, na ktorym zespol mogl jeszcze wiele powiedziec i osiagnac jeszcze wiecej;
to, ze obecne poczyniania tez mnie w jakims stopniu interesuja to juz inna historia. mam prawo poddac pod ocene artyste, ktorego "produkty" kupuje; wg mnie artysta powinien przyjac to z pokora;
co innego kiedy ktos mowi: to nowe to gowno - bez uzasadnienia; ale np ja ograniczam sie do mowienia: wolalbym uslyszec cos w inym klimacie, a to juz wydaje sie kogos bolec; wiem co znaczy stworzyc cos, pokazac ludziom, a potem wysluchac opinii, ktore cos tam krytykuja; i tez spotkalem sie z opinia: ja bym to zrobil calkiem inaczej... bywa... taka tego natura... stad [hieny] i ["progres"]
@cgm x-cluziv: widze ze nie tylko mi sie udzielilo duze zamilowanie do produkcji Timbalanda
Przemek - 2007-08-13, 01:16
| Cytat: | [08.08.2007]
W nowym numerze Machiny jest wywiad z Glaca... i spieprzony layout wywiadu... fatalne... niestety zespół nie miał na to wpływu. Bardzo nam przykro przede wszystkim ze względu na naszych fotografów... |
Layout nie jest zły, tylko wkurzający jest trójkącik nad głowa Glacy i dziwny tytuł wywiadu
Dzisiaj postaram się wrzucić wywiad na forum.... tylko jeszcze nie wiem jak...
longas - 2007-08-13, 01:48
jak masz cyfrowke to zrob zdjecia gazety.....
Przemek - 2007-08-13, 13:14
Zdjęcia są w dużej rozdzielczości, wiec mogą się długo ładować...
STRONA 01 | STRONA 02
[ Dodano: 2007-08-13, 13:17 ]
http://rapidshare.com/fil...ise.pl.rar.html
NathaLee Black - 2007-08-13, 14:01
Zagranie dosłownie poniżej pasa ...
Żenujące!
zwierzak - 2007-08-13, 14:32
A mozesz rozwinac mysl, co jest tak zenujace i co jest zagraniem ponizej pasa?
Przemek - 2007-08-13, 19:46
| NathaLee Black napisał/a: |
Zagranie dosłownie poniżej pasa ...
Żenujące!
|
Przecież to tylko wywiad, niczym nie zaszkodzę SN jeśli go tutaj umieszczę....co najwyżej czasopismu.
Poza tym ten wywiad nie był tematem numeru (znalazł się na aż 104 stronie), napiszę więcej, nawet nie było info na okładce
PS. Przyznaj się, jesteś z onetu
PePe - 2007-08-13, 20:23
Przyłącze się do pytania Pan Zwierzaka, coż Cię tak oburzyło Natalie? Art jak art, grafika jak grafika... chyba ze jakas profanacja umknela mojej uwadze...
NathaLee Black - 2007-08-13, 22:26
Niech mnie ktoś łaskawie oświeci jeśli się mylę, ale mam wrażenie, że ktoś (autor) miał zamiar poprzez konstrukcję tego wywiadu wpłynąć na jego odbiór przez czytelnika. Już sam tytuł ma dziwną konstrukcję, no bo co to miało być, "Podżeganie Afryką"?
Jakoś nie bardzo podoba mi się też sam wstęp, ja tu widzę ironię:
| Cytat: | | Prywatnie wyciszony i skupiony, na scenie nieokrzesany i niebezpieczny. Już drugą dekadę kroczy przez świat na czele formacji Sweet Noise, śmiało pakując ją w brzmieniowe i stylistyczne awantury. Cierpi za miliony, ale działa sam, bo tłum ma kłopoty z zaakceptowaniem odmieńców. Na nowej płycie Sweet Noise, zatytułowanej "The Triptic" wspólnie z przyjaciółmi z RPA podżega do buntu wszystkich, którzy chcą zrzucić z siebie jarzmo Systemu... |
Sorry za dygresję, ale pierwsza myśl jaka nasunęła mi się po przeczytaniu wytłuszczonych słów to: Glaca mesjaszem narodów
Kwestia 2:
Nie wiem czy tylko ja mam takie prochrześcijańskie skojarzenia, ale ten jak mówicie trójkąt widniejący na grafice przywiódł mi na myśl, zaraz jak to się zwało...Symbol Boga i dziwnie łączy mi się to z "Cierpi za miliony". Przypadek? Oby tak.
Przemek :
1) skądże, nie mam pretensji do Ciebie, że zamieściłeś na forum ten wywiad nie uważam też, że mógłbyś w ten sam sposób zaszkodzić jakoś zespołowi, po prostu nie wyraziłam się jasno
2) z onetu? nie wiem o czym mowa ...
westa - 2007-08-14, 11:31
Przeciez widac z daleka, ze Machina to... hieny
NathaLee Black - 2007-08-14, 14:36
| westa napisał/a: | Przeciez widac z daleka, ze Machina to... hieny |
tzn?
PePe - 2007-08-14, 15:20
Hiena to termin zapożyczony z języka staroforumowego, oznaczający osobę lub organizację dążącą do zszargania dobrego języka zespołu Sweet Noise, zwanego też Potężnym Zespołem.
Fragment zapożyczony z książki Jana Zgłupiałego pt. "Sweet Noise - ludzie czy przybysze z gwiazd" (rok wydania 2666, wydanie trzynaste, porpawione)
gonzor - 2007-08-14, 21:10
http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=56016
Wywiad z Glaca.
[ Dodano: 2007-08-17, 11:50 ]
Nie wiem gdzie to zamiescic:
Link do Kalahari Surfers. Niezla muzyka. W szczegolnosci fajne jest Panga Management.
http://profile.myspace.co...endid=206051180
alkanet - 2007-08-17, 18:59
http://muzyka.interia.pl/...nica,962032,218
KaSiaaaa - 2007-08-18, 16:38
http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=56846
gonzor - 2007-08-18, 20:28
Kurcze... ale wszyscy slodza wokol tej plyty. Na tyle jednak ile zdazylem pogmerac o gosciach na plycie to absolutna gwiazda lokalnej sceny jest Theo Crous, a tego pominal milczeniem.
Wampire - 2007-08-19, 21:22
http://muzyka.interia.pl/...jemnica,962032,
Przemek - 2007-08-23, 21:26
Było to?
Sweet Noise - Sweet Noise i Stonesi
...dodatkowo recenzje The Triptic w magazynach Mystic Art (10/10) oraz Playboy...
gonzor - 2007-08-23, 21:47
| Przemek napisał/a: |
...dodatkowo recenzje The Triptic w magazynach Mystic Art (10/10) oraz Playboy... |
A jaka recenzja w Playboyu? Pozytywna? Negatywna? Nijaka?
Przemek - 2007-08-23, 21:51
| gonzor napisał/a: | | Przemek napisał/a: |
...dodatkowo recenzje The Triptic w magazynach Mystic Art (10/10) oraz Playboy... |
A jaka recenzja w Playboyu? Pozytywna? Negatywna? Nijaka? |
nie czytuje tego magazynu Poza tym info wziąłem z oficjalnej strony sn.
X - 2007-08-24, 23:18
http://pl.youtube.com/watch?v=z1RiscQN4p4
Nie mam pojęcia co to za zajawka z tym utworem ale ŚWIETNY UTWÓR. Świetna przeróbka.....
Słucham tego non stop.....nice.
Najbardziej podoba mi się druga zwrotka.
longas - 2007-08-24, 23:29
to nie przerobka.....nie słyszałes o tym kawałku nigdy ?
piosenka jest z płyty peji - najlepsza obrona jest atak...
tak a propos piosenek z peja.......
mam jeszce mp3 z parodią JTD ]]]
X - 2007-08-24, 23:32
Nie znam gościnnych udziałów Glacy (z wyjatkiem Shahida). Wiem, że jeszcze grali coś razem z None....chyba ,,Broken Man" ale tego też nie słyszałem. A Pejii jako rapera nie cenię zbytnio więc nie mam jego płyt. Ale ten kawałek jest super!
zwierzak - 2007-08-24, 23:32
Tez mam. To dosc popularna parodia
Przemek - 2007-08-24, 23:33
...no to może jakoś udostępnicie innym?
longas - 2007-08-24, 23:35
nie wiem czy popularna.....bo nigdzie jej od momentu sciagniecia nie widziałem.....a to było gdzies z 3-4 lata temu...
jak udostepnie, to załoze nowy temat, bo bedzie burza i szkoda tego tematu
KaSiaaaa - 2007-08-24, 23:38
Fajny kawalek! Zdaje mi sie, ze na jakims koncercie, gdzie goscinnie wystepowal Peja zagrali go. W Poznaniu?
"(...) Rzucone kości, twarz smutku i radości
Oczy które pragną dobra i miłości
Znają ten puls, ten rytm, ten smak
Wyzysk ulicy który dzisiaj sięga dna
Popatrz tak tańczą marionetki systemu
Tak wysysają krew jeden drugiemu (...)"
zwierzak - 2007-08-24, 23:39
W Poznaniu, albo w Kobylnicy. Nie pamietam dokladnie.
KaSiaaaa - 2007-08-24, 23:42
Ze strony sweetnoise.org:
"Poznań, 15.01.2005
Sweet Noise w obiektywie Kasi Wołonciej.
W czasie tego koncertu gośćmi byli niezrównany Docent oraz Peja i DJ Decks. Peja wspólnie ze Sweet Noise wykonali oczywiście "Jeden taki dzień" oraz dwa utwory, które znajdą się na nowej płycie Peji "Najlepszą obroną jest atak": "Wciąż" i " Ile jeszcze?" ."
Wiedziałam, wiedziałam!!!
westa - 2007-08-25, 12:19
Dokladnie, tez pamietam, Ile Jeszcze od razu mi sie spodobalo
Adam - 2007-08-25, 12:48
Czy tylko mi się wydaje, czy melodia jest lekko zaciągnięta z "Loose Yourself" Eminema?
X - 2007-08-25, 13:53
Adam...też mi to przyszło do głowy. Ale to nic w porównaniu do ,,zaciagnięcia" z ,,Jeden taki dzień". Dlatego spytałem czy to przeróbka, bo muzycznie bardzo podobne.
Amen[Hans eXit] - 2007-08-26, 12:15
@cgm x-cluziv: widze ze nie tylko mi sie udzielilo duze zamilowanie do produkcji Timbalanda |
I nie tylko ja słucham Neurosis. Hurra
Przemek - 2007-08-30, 21:29
Wywiad w radiu Merkury:
http://www.radiomerkury.pl/index.php?art=22555
[ Dodano: 2007-08-30, 23:17 ]
Reklama z mtv
http://pl.youtube.com/watch?v=43jZeAqxeAc
Darth Kion - 2007-08-30, 23:54
Reklamowka w MTV nawet niezla. Jakbym nie znał SN, to moze bym sie nawet o plyte pokusil. Lektor troche sredni, ale wizuallnia - audio _ wideo - swietnie
westa - 2007-08-31, 19:38
www.thomas.ownlog.com
nowe fotki z afryki, mnie urzekla jedna:
http://img160.imageshack....p6010095wt1.jpg
niezła tasza
Małgosia - 2007-08-31, 22:29
Śliczne są te zdjęcia!
Fotki dzieciaczków piękne, niesamowite widoki i to życie jakie bije z każdego ujęcia!
Wzruszyłam się...
westa, a to Ci się nie podoba?
http://img170.imageshack....p5290108yl2.jpg
longas - 2007-08-31, 22:37
ale to herbata ]
Momus - 2007-09-01, 02:08
zielona chyba
X - 2007-09-01, 11:01
| Momus napisał/a: | zielona chyba |
Przypomniała mi sie piosenka grana kiedys na woodstocku, w której refren był chyba ,,ja piję zieloną herbatę". Bardzo podobała mi sie ta piosenka ale niestety nie pamietam jaki to zespół wtedy grał.
PePe - 2007-09-03, 15:08
http://youtube.com/watch?v=69zch4GfyXA
kilka fałszów, ale ogólnie pogratulować
Przemek - 2007-09-08, 10:48
Pierwsza część wywiadu - Glaca: Życie jest moją inspiracją
http://www.wiadomosci24.p...acja_41444.html
Druga część wywiadu - Glaca: Żeby nadal być na krawędzi
http://www.wiadomosci24.p...edzi_41972.html
Momus - 2007-09-08, 11:17
| Cytat: | | Ujawniłem już pewnie cele na dwie płyty, ale generalnie widzę ten dalszy krok. Już w tej chwili przygotowuję pewne tematy i jestem o to spokojny. Będę chciał wprowadzić jedną zmianę, by pojawiło się więcej improwizacji, żeby była bardziej wolna, ale to czas pokaże. |
buuu
Amat3uR - 2007-09-08, 11:46
Myślę, że "bardziej wolna" nie oznaczało tu "wolniejsza", a raczej odpowiednik angielskiego "more free"
Pod koniec wywiadu G. wspomina o blogu i podkaście....o czym nie wiem?
Przemek - 2007-09-08, 12:23
| Amat3uR napisał/a: | Pod koniec wywiadu G. wspomina o blogu i podkaście....o czym nie wiem? |
http://noise-inc.podomatic.com/
http://noisesession.blogspot.com/
Amat3uR - 2007-09-09, 15:09
No do bloga linka już miałem, tylko myślałem, że porzucony.
Zresztą odżył dopiero dziś, w południe mnie czytnik RSS o tym poinformował
Momus - 2007-09-09, 18:25
łooo jak miło
Amat3uR - 2007-09-11, 16:32
Nie wiem, czy to dzięki mojemu wpisowi na blogu Glacy, czy nie, ale mamy już tekst do In The Name
Przemek - 2007-09-11, 20:44
| Amat3uR napisał/a: | Nie wiem, czy to dzięki mojemu wpisowi na blogu Glacy, czy nie, ale mamy już tekst do In The Name |
Może to w związku z 11 września?
Amat3uR - 2007-09-11, 21:59
| lolek2 napisał/a: | Amator wszyscy już go mają |
No ja do dziś nie miałem.
Amat3uR - 2007-09-11, 22:17
| lolek2 napisał/a: | Bo to dzisiaj dodane |
A jak myślisz, o czym pisałem po południu? Że dodane. Więc Cię totalnie nie ogarniam
Amat3uR - 2007-09-11, 22:30
Chodziło mi o to, że notki temu prosiłem w komentarzach o teksty utworów, zwłaszcza do In The Name. I nie mam pojęcia, czy miałem na to wpływ, czy nie (I TO JEST NIEISTOTNE), ale dziś G. go opublikował. To chyba oczywiste, że blog jest widoczny dla wszystkich, a nie tylko dla mnie, tak oczywiste, że nie skumałem, że mogłeś pomyśleć coś zupełnie innego
PePe - 2007-09-12, 14:05
| lolek2 napisał/a: | | i'm child of neostrada i can do ewrything |
trol
dobrze dzieci... koniec kłotni... jak tacy dobrzy jesteście to teraz załatwcie tekst do Painkillera
KaSiaaaa - 2007-09-23, 11:29
http://www.mnet.co.za/goz...Ends=2007/01/01
Amat3uR - 2007-09-24, 16:17
http://krzyk.info/index.p...&id=384&numer=8
Mi - 2007-09-24, 21:08
juz dawalam
Momus - 2007-09-24, 21:14
buuu, nie czyta forum!
X - 2007-09-25, 15:16
Sesja None w studio (jakby nie było zespół niegdyś należał do NN).
http://pl.youtube.com/watch?v=3qcCvQQg5Ic
P.S. ,,Trzeba uważac, żeby sie nie spier##lić"
Adam - 2007-10-03, 20:03
Sweet Noise - In The Name Of God
http://pl.youtube.com/watch?v=M8F7RWfzeAI
KaSiaaaa - 2007-10-09, 13:27
Dzwonki do telefonow:
http://www.jamba.pl/jcw/s...usage=user&oc=1
Edit:
Ha! Czy u Was da sie posluchac dzwonkow? Bo ja nie moge
PePe - 2007-10-09, 13:43
bleee... jak będę chciał mieć dzwonek tryptykowy, to sobie sam wytnę z mp3 taki kawałek, jaki będzie mi pasował i wrzucę na fona ;P Wam radzę to samo
aktualnie jednak nie zamierzam zmieniać dzwonków :p jak ktoś do mnie dzwoni, to gra mi muzyczka z Mario Brosa (klasyka ) a na smsa mam ustawoną melodię z Kill Bill vol 1, tę melodyjkę, którą gwiżdże sobie jednooka pielęgniarka w drodze do pokoju głównej bohaterki
a tak btw telefonów - muszę wreszcie wyrzucić z karty pamięci telefonu tryptyk, bo od sierpnia nie słucham z telefonu innej muzy niż Tryptyk... to już lekka paranoja ;P trzeba wgrać tam coś nowego, bo w końcu zapomnę, że ten telefon może odtwarzać inne mp3 niż SN - Triptic
(Jakoś w lipcu kupiłem płytkę Maleńczuka i Waglewskiego, słuchałem też długo i namiętnie z fona, ale od czasu tryptyku... MM&WW leży na karcie nieużywane )
Małgosia - 2007-10-09, 15:01
| KaSiaaaa napisał/a: | Ha! Czy u Was da sie posluchac dzwonkow? Bo ja nie moge |
Ja też nie mogę, a chciałabym posłuchać jak to jest zrobione, za 10 zł za dzwonek to musiałoby być mistrzostwo.
Generalnie peferuję sposób PePe
X - 2007-11-01, 13:50
http://pl.youtube.com/watch?v=YJXezdH8zzs
Była ,,Manipulacja" ....przyszedł czas na ,,skur**ela".
[ Dodano: 2007-11-01, 20:42 ]
http://pl.youtube.com/watch?v=whRLyLcgb8U
Jest też N.U.E.R.H.A
Są też ,,Gdzie jesteś" i ,,DMKJN".
Może zastępca Magica?
alkanet - 2007-11-03, 14:11
nie moge tego wkleić
[ Dodano: 2007-11-03, 15:22 ]
http://www.youtube.com/watch?v=Nb5-fXN9jRk
01:54
Małgosia - 2007-11-03, 15:52
| alkanet napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=Nb5-fXN9jRk
01:54 |
OOO a to jakaś nowość
longas - 2007-11-03, 16:29
czy ja wiem.....mi cos sie wczesniej ten obraz obił o oczy....nie wiem czy nie przy nie było room tour....
ale pewnie sie myle...
alkanet - 2007-11-03, 17:15
to jest z 2002 ale tak mi sie przypomniało
longas - 2007-11-03, 17:21
no to na 99% jest z nbrt..........bo 2002 był klip krecony
tzn. tak mi sie zdaje....bo pamietam skads motyw przechodzenia G przez swiatla
PePe - 2007-11-04, 21:54
hehe... klip kilakkrotnie widziałem... tzn widziałem jak sie zaczyna, bo szybko go wylaczalem - mes i red to nei jest to co tygrysy lubia najbardziej nie dziwota ze G nie zostal zauwazony przeze mnie ;P
Przemek - 2007-11-25, 19:45
Druga część wywiadu na afryka.org
Pierwsza część TUTAJ
PePe - 2007-11-26, 00:08
ciekawy wywiad
chyba najbardziej wartosciowy wywiad dla nas jesli chodzi o to, co dzialo sie w sn; g tu powiedzial chyba najwiecej w odneisieniu do wydarzen z przeszlosci;
w sumie to co tu jest napisane, to takie dosc oczywiste rzeczy, ale niektorym moga uzmyslowic pewne rzeczy; np to jak EG zaspiewala 'odrzucam boga, dogmaty'; dla mnie bylo to rzeczywiscie ostre w jej slowach i gryzlo mi sie z tym co ona sama mowila tu tam, ze jest wierzaca itd. widac bylo, ze jest to jakis element zaskoczenia dla publiki, kiedy takie slowa wymawia wlasnie pani z pierwszych stron gazet to dla wielu moze byc szok, szczegolnei dla tych, ktorzy SN poznali przy okazji JTD i nie bylo edyta version...
jednak jedno pytanie jak dla mnie pozostaje bez odpowiedzi: czy aby na pewno sam pomysl na zaszokowanie i zlamanei pewnej bariery ma wywolac to, ze ja, jako fan kapeli grajacej ostra muzyke, zrozumiem i nowa muzyczna forme zespolu? nie wiem czy jasno sie wyrazam, ale czy chcac sie nazywac fanem zespolu mam obowiazek zrozumienia i lubienia revolty?
wydaje mi sie, ze zrozumialem jej sens dosc szybko, ale czy to, ze wole poprzednia forme zespolu zamaist tej ktora odeszla od korzeni, sprawia ze nie jestem fanem ktoremu G moze podac reke jak innemu, ktory akceptuje kazde poczynania SN?
podoba mi sie to, o czym powiedzial G na koncu; o tym ze czuje sie jak po wspinaczce; przypomina mi to slowa pewnej piosenki i chyba wiernei oddaje to co G zrobil; zmiana 80% planow? brzmi interesujaco;
ale ni bylbym soba gdybym nie napisal czego sie obawiam... ambicja Piotra daje tu o sobie znac; chce mi. stworzyc cos co polaczy muzykow; mam nadzieje ze te wszystkie projekty ktore ten czlowiek bedzie rozwijal nie sprawia, ze muzyka SN nie zacznie schodzic gdzies na dalszy plan i nie bedzie sie w tym wszystkim rozmywac i rozwadniać;
butch.bmf - 2007-12-10, 17:23
http://pl.youtube.com/watch?v=-6Dg5WAnp14
http://pl.youtube.com/watch?v=PLulsDIhbVE
PePe - 2007-12-10, 23:24
mi się dalej morda śmieje jak widzę tę "rebelię"
Ks.SAPER - 2007-12-12, 16:02
kurna to nie stodoła jest...
PePe - 2007-12-12, 21:23
odrazu widac ze to zwykła szopa ;P
Przemek - 2007-12-14, 00:10
Sweet Noise (wywiad) poplista (22.12.2003)
http://youtube.com/watch?v=PUJ2bkzjlJM
http://youtube.com/watch?v=jbRYv3CsoSc
alkanet - 2007-12-16, 14:36
http://www.youtube.com/watch?v=FzIuyu5x15w
chyba nie było
[ Dodano: 2007-12-16, 14:41 ]
http://www.youtube.com/watch?v=-bsuoYKY3Ds
Przemek - 2007-12-17, 16:16
Spójrzcie jakie czyste, nieskażone dziarami ręce
Ks.SAPER - 2007-12-21, 01:02
Tez na to zwrocilem uwage
Hans_Giebenrath - 2007-12-23, 00:45 Temat postu: ale byłem wówczas młody Pamiętam, ze nie oglądałem tego od początku, bo starzy kazali mi iść po ziemniaki. Gdy wróciłem i zobaczyłem Glacę to, aż sie popłakałem, ze nie widziałem tego od początku,juz wtedy przekaz SN znaczył, dla mnie wyjątkowo wiele.
A jesli chodzi o nieskażone dziarami ręce, to ja pamiętam jak G często był pokazywany w tvp mając tylko ,,Dignity" i jedną dziarke na ramieniu.
Przemek - 2008-01-03, 02:03
Nie wiedziałem gdzie to dać. Ostatecznie daje w tym temacie http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Amat3uR - 2008-01-03, 02:15
Nie podoba mi się. Bardzo lubię covery, które totalnie różnią się od oryginału, ale ten jest po prostu przekombinowany.
X - 2008-01-03, 13:09
Widziałem ten filmik juz dawno....i też mi sie nie podoba ta wersja. Miałem wrażenie, że wokalista nauczył się słów na pamięć, które potem bezmyślnie powtórzył....jakoś takie to było ,,na odwal sie", strasznie sztucznie to było zaśpiewane, bez zaangażowania...
Ale muza jak najbardziej ok.
Małgosia - 2008-01-03, 14:35
Również widziałam film i mam takie samo zdanie jak X.
Nie wyczułam w tym emocji, a jedynie skupienie się na muzycznej warstwie kawałaka, a to za mało.
Nie wiem, wokalista mnie irytuje, tak sam z siebie, reszta dobrze wykonała swoje zadanie.
PePe - 2008-01-03, 20:48
link jzu raz chyab pojawil sie na forum... nie wiem gdzie, ale gdzies byc musial, bo jzu to widzialem...
nie zgodze sie z jedna opinia - ze wokal jest pusty, bez sensu, bo pozbawiony uczuc... pod pewnymi wzgledami to wlasnie stanowi o jego sile... tekst DMKJN to nie jest jakieś tam love story, a cos o relacjach meidzyludzkich i tym jak ktos tam kogos traktujesz (no i oczywiscie zapomnijmy o "kochaniu" jako "kochaniu"... wiecie co mam na mysli ) mimo iz jakos nie buja mnie ten cover, wrecz nudzi momentami, to musze przyznac ze sam pomysl mi sie spodobal...
mniej pompatycznie, bez wielkich emocji i uniesien, ale za to z wgniatajacym przekazem... tutaj wlasnie slowa graja pierwsze skrzypce...
ale to tylko moja opinia
pax ;P
ja-kaś - 2008-01-04, 21:42
-----
longas - 2008-02-06, 11:57
http://photos01.allegro.p...92/56/308925660
bravo
PePe - 2008-02-06, 12:03
o rotfl
ależ piękne
Momus - 2008-02-06, 13:55
mogli napisać glaca&peja bo można się pomylić.
Rychu na tym zdjęciu po prawo taki jakiś smutny...
longas - 2008-02-06, 16:22
| Momus napisał/a: | | Rychu na tym zdjęciu po prawo taki jakiś smutny... |
bo reprezentuje biede, to z czego ma sie cieszyć ?
ja-kaś - 2008-02-06, 17:45
-----
PePe - 2008-02-10, 10:12
| sn.org napisał/a: | The Triptic znalazł się na wysokich pozycjach w rankingu czytelników Metal Hammera. Bardzo odpowiada nam ta paranoja i dziękujemy za uznanie Czytelnikom pisma, szczycącego się jedynym i najważniejszym pismem o tym profilu w Polsce, które zlało Triptic i przemilczało tę płytę całkowicie...
|
miło... tylko po co to "a nie mówiłem"?
longas - 2008-02-10, 10:59
przesadzaja troche....pierw TR teraz MH ....
jak tak kazde pismo olewa tą płyte to widocznie, zawiniły organy odpowiedzialne za promocje
PePe - 2008-02-10, 11:47
poza tym po co kopać sobie grób, w którym zostaną pochowane kolejne albumy (jeśli takowe powstaną); ja rozumiem, że może niefajnie jest być olanym i nie do końca fajnie jest musieć wypełniać pewne warunki by móc się zobaczyć w piśmie, ale taka jest branża; jeśli z tym walczyć, to z głową; a wielkim buntem raczej nie zyskają nic, poza kolejnym nagłówkiem w stylu "wielcy buntownicy nie odebrali fryderyka"...
longas - 2008-02-19, 17:14
wyczaiłem dzisiaj to video na tubie
http://youtube.com/watch?v=C44RiHhw0qs
KaSiaaaa - 2008-02-19, 17:45
Ja juz to widziałam ho, ho, ho i jeszcze troche czasu temu
longas - 2008-02-19, 17:58
jeszcze wywiadzik ktorego tu nie było
http://youtube.com/watch?v=vyDQRXxCRAY
Przemek - 2008-02-24, 16:03
VIVA Polska- Wywiad z zespołem 2002
http://rapidshare.com/fil...eetnoise.pl.mpg
30 ton wywiad 2002
Reklama Kaczmarski
Glaca o Władcy Pierścieni
Glaca wywiad 1999
http://rapidshare.com/fil...wywiad.1999.mpg
Glaca, Magic, Peja wywiad
30 ton wywiad 2003
Vip - Glaca o teledysku Nie było
Muzyczny Vip - wywiad 2002
-------------------------
Wywiad przed koncertem (Woodstock 2002)
Vip 2002 - wywiad z zespołem:
Gitarzysta - wywiad z Magiciem
http://www.magazyngitarzy..._2006_22_26.pdf
Sam już się pogubiłem. Było to wcześniej?
http://worldtopup.nadaje.com/?p=167
W najbliższym czasie wrzucę Wam trochę dobrego
PePe - 2008-02-25, 09:31
na stronie mirrormana jest fajna galeryjka G & Inge B.
Hans_Giebenrath - 2008-02-25, 19:35
To bardzo ładnie ,ze poinformowałeś, ale istotą tego tematu są linki
http://www.mirrorman.pl/mirrorman_pl.htm
Część z nich jest znana.
Nigdy wczesniej tam nie byłem,ma bardzo sympatyczny klimat ma ta stronka.
KaSiaaaa - 2008-02-25, 22:11
Widzialam te zdjecia. Sa przesliczne!!!
Madzior - 2008-02-25, 23:36
Fajne foteczki - supciowo obrobione
Małgosia - 2008-02-25, 23:38
Strona w ogóle jest genialnie zrobiona
Madzior - 2008-02-25, 23:39
Racja racja
Przemek - 2008-02-25, 23:39
Nie ma za co
Madzior - 2008-02-25, 23:41
O co chodzi kaczorku
Przemek - 2008-02-25, 23:43
Nic nic, piszcie sobie
<łup głową w blat>
Madzior - 2008-02-25, 23:44
Kaczorku nie uderzaj glowa w blat bo sobie guza nabijesz
Przemek - 2008-02-25, 23:47
Najwyżej wyrośnie mi drugi dziób. Będziesz mogła mi mówić dzióbdziuś...
[ Dodano: 2008-02-25, 23:52 ]
Sędzia Dredd przyszedł, więc nie offtopować
Madzior - 2008-02-25, 23:52
Jak zaczne cie dziubdziusiem nazywac to Katarzyna bedzie zazdrosna
Kaczorek ma chyba zly humorek dzisiaj
No dobra - koniec offtopa bo nas adminy okrzycza
longas - 2008-02-26, 00:06
jezu kochany - Madzior napisał swoj 7, 8, 9, 10, 11 i 12 post w dziale Sweet Noise po 3 miesiecznej przerwie
Madzior - 2008-02-26, 00:09
I czy w zwiasku owym faktem masz cos wspolnego z zaginieciem mojego warna ktorego dostalam od Zwierzaczka
(EDIT) no dobra dostalam nowego warna ale to nie zmienia faktu ze ja chce warna ktorego dostalam od Zwierzaczka Ten warn byl bardzo bliski memu sercu i ktos mi go zabral przez co me serce krwawi a dusza placze
Poprosze Zwierzaka o nowego warna - za to ze dzielna bylam i nie plakusialam
longas - 2008-02-26, 00:12
juz dodałem osta ode mnie......
ale koniec juz offa.....kolejne posty nie na temat usuwamy
PePe - 2008-02-26, 06:25
Nie było mnie, wiec pozwolę sobie małego offa zrobić, bo się komuś należy...
Biedny Przemas ripuje dla Was, uploaduje, podpina linki a Wy co? Zachwycacie się zdjęciami, do których nawet nie chciało mi się wkleić linki - wstyd mi za Was.
Przemas, głowa do góry
Hans_Giebenrath - 2008-02-26, 18:56
Słodki Przemusiu.
Jestem Ci bardzo wdzięczny za Twą potrzebną i w jakiejs tam części zaspakajającą moje skromne potrzeby pracę.
Nalezy Ci sie kolejny duzy całus :*
Zajedwabisty z Ciebie chłopak
Gdybys mieszkał gdzieś blisko to dałbym Ci jeszcze moja starą kasete video do zripowania, na której mam koncert SN nagrany w telewizyjnym studio, po wydaniu getto i jeszcze inną z teledyskami z ,,konca wieku"
longas - 2008-02-26, 19:07
| Hans_Giebenrath napisał/a: | | koncert SN nagrany w telewizyjnym studio, po wydaniu getto |
jaka tracklista?
Hans_Giebenrath - 2008-02-26, 19:13
Jeśli dobrze pamiętam to przedstawiało sie to następująco.
1. 9/1
2.wyżej
3.zycie
4.bruk
5.down
między piosenkami był wywiad z zespołem. Prawdopodobnie zdjecia z tego występu umieszczone zostały we wkładce.
Madzior - 2008-02-26, 23:09
| Hans_Giebenrath napisał/a: | Słodki Przemusiu.
Jestem Ci bardzo wdzięczny za Twą potrzebną i w jakiejs tam części zaspakajającą moje skromne potrzeby pracę.
Nalezy Ci sie kolejny duzy całus :*
Zajedwabisty z Ciebie chłopak
Gdybys mieszkał gdzieś blisko to dałbym Ci jeszcze moja starą kasete video do zripowania, na której mam koncert SN nagrany w telewizyjnym studio, po wydaniu getto i jeszcze inną z teledyskami z ,,konca wieku" |
Nie no normalnie gentelman w kazdym calu
A kasete zawsze mozesz poczta albo kurierem wyslac
Przemek - 2008-02-28, 00:32
Dzięki Hans, PePe i inni
...ale bardziej myślałem, ze nawiąże się dyskusja dotycząca treści nagrań.
Nie chodziło mi o to, żeby wszyscy byli "dziękczynni" wobec mojej osoby
[ Dodano: 2008-02-28, 00:33 ]
dacie moda, to może zapomnę o całej sprawie (żart)
PePe - 2008-02-28, 06:45
Dajcie junior admina, a na pewno zapomni o całej sytuacji
X - 2008-03-05, 12:02
Nie wiem gdzie więc piszę tu....
Wczoraj przed wyjściem na uczelnię włączyłem TV i jakoś około 10-11 30 w pytaniu na śniadanie zobaczyłem nikogo innego jak właśnie Glacę....nie wiem czy już ktoś o tym pisał....jeśli tak to sorry i niech Szef usunie tego posta....wypowiadał się krótko. Wraz z innymi zaproszonymi rozmawiali na temat uzależnień wśród gwiazd showbiznesu (głównie zagranicznych). Glaca chciał rozmawiać o polskich gwiazdach twierdząc, że ,,żyjemu tutaj" ale jakaś kobieta (nazwiska nie pamiętam) unikała rozzmowy na temat polskich gwiazd, z racjii tego, że z większością z nich zna się osobiście....G mimo to powiedział, że wraz z momentem kiedy zerwał z uzależnieniem to stracił sporo kontaków biznesowych z racjii tego, że ....że się tak wyrażę....nie brał już tak intensywnie udziału w imprezach, spotkaniach, na których w Polsce pije się równo....
Była też stara śpiewka o terapii hipnotycznej u tajemniczego Rosjanina....
PePe - 2008-03-05, 12:55
fajnie ze gdzies pojawilo sie info o tym... jak widać znowu zapomniano o fanach...
Przemek - 2008-03-05, 22:34
Pozbawiają mnie pracy...
Znalazłem takie foto na stronie "Pytanie na śniadanie"
PePe - 2008-03-06, 00:09
snm i g - jak słodko... ciekawe dlaczego nie było informacji o programie...
Madzior - 2008-03-06, 00:13
Pepe jeśli chodzi o tą fote to jest ona z dość starego wydania pytania na śniadanie (jeszcze z zeszłego roku)
longas - 2008-03-06, 00:22
http://ww2.tvp.pl/tvppl/images/2007/11/26/781019/img500.jpg
Madzior - 2008-03-06, 00:24
| longas napisał/a: | | http://ww2.tvp.pl/tvppl/images/2007/11/26/781019/img500.jpg |
yyyyyyyyy a co to?
longas - 2008-03-06, 00:25
yyyyyy link
zwierzak - 2008-03-06, 00:25
To samo zdjęcie, tylko chodzi o datę
Przemek - 2008-03-06, 00:26
| Madzior napisał/a: | | Pepe jeśli chodzi o tą fote to jest ona z dość starego wydania pytania na śniadanie (jeszcze z zeszłego roku) |
Wiedziałem, tylko zapomniało mi się napisać
Małgosia - 2008-03-06, 00:28
Madzia, chodziło po prostu o to że nie kłamiesz nam
Trzeba poczekać, może za kilka dni coś np. na YouTube się pokaże
Madzior - 2008-03-06, 00:28
aha. Bo ja akurat ten odcinek pytania na sniadanie widziałam
X - 2008-03-06, 11:53
| Madzior napisał/a: | aha. Bo ja akurat ten odcinek pytania na sniadanie widziałam |
A ja akurat tego nie widziałem, aczkolwiek słyszałem o tym odcinku od mojej psiapsióły....ale na forum nic nie pisałem, bo mało wiedziałem o tym programie, sam go nie oglądałęm a psiapsióła to mi powiedziała tyle co nic... Ona za SN to niekoniecznie.... Dlatego stwierdziłem, że nie warto pisać o czymś o czym ma się niezawiele informacjii...
Przemek thx za fote....już teraz wiem co za ,,blondynka co przyszła z Glacą". Domyślałem się co prawda kto to mógł być ale tak jak już mówiłem....relacje miałem taką, że niewiele się dowiedziałem....
Przemek - 2008-03-23, 00:30
Autor: R. Leszczynski, Gitara i Bas, 1994
| Cytat: | | Moralnym zwyciezca festiwalu (w pelni zasluzenie) zostal SWEET NOISE ze Swarzedza, ktory otrzymal dodatkowo nagrode dziennikarzy - zwyciezca festiwalu w We-gorzewie, o ktorym mowilo sie od poczatku, ze jest faworytem. Zespol prowadzi ciemnoskory Piotr Mahamed - najsilniejsza osobowosc sceniczna festiwalu. Na koniec wystapila punkowa REWOLUCJA - laureat nagrody publicznosci. |
Już o nazwisku nie wspomnę
Autor: Jacek Cieslak, Rzeczpospolita; JAROCIN 94
| Cytat: | | Nie bez znaczenia jest to, ze poziom warsztatowy grup wystepujacych w konkursie wyrownal sie. Rowniez dlatego nie mozna wskazac zwyciezcy. Potwierdza to zreszta tegoroczny werdykt rady artystycznej, ktora ufundowane przez sponsorow i firmy fonograficzne nagrody podzielila az miedzy 12 zespolow. Tak duze rozproszenie sprawia, ze mozna tylko snuc domysly, ktory z nich nie bedzie gwiazda jednego sezonu. Rewolucji, laureatowi nagrody publicznosci, w wejsciu na rynek pomoze z pewnoscia ufundowana przez Digital i Silvertone sesja plytowa i wydanie plyty kompaktowej. Spore szanse na popularnosc ma tez zwyciezca plebiscytu dziennikarzy, poznanski Sweet Noise, ktory wygral takze sesje nagraniowe w Zic-Zacu oraz Izabelin Studio. Graja nowoczesna, ostra i dynamicza odmiane rocka, zblizona do stylu Rage Against The Machine. Ich ogromnym atutem jest zywiolowy czarnoskory wokalista Muhammed, zwany rowniez "Glaca". Trudno przewidziec, jak potocza sie losy grupy Natura uprawiajacej niezbyt popularne w Polsce reggae czy tez wzorujacego sie na amerykanskiej formacji Panthera zespolu Chopin's Hand. |
Sorry, myślałem, ze pierwszy tekst jest zabawny
X - 2008-03-23, 00:39
Daltoniści czy umysłowo niedorozwinięci?
No i mogliby sie kur....w koncu nauczyć jak Piotr ma na naziwisko...tym bardziej, że nie jest to kapela grająca ,,od wczoraj". A nawet gdyby grali ,,od wczoraj" to jest chyba coś takiego jak rzetelność dziennikarska no nie? Chociaż coraz częściej zaczynam w to wątpić....
P.S. nie pamiętam kiedy ktoś ostatni raz napisał jego nazwisko poprawnie....ostatnio w Pytaniu na śniadanie też źle napisali...
Przemek - 2008-03-23, 00:47
| X napisał/a: | Daltoniści czy umysłowo niedorozwinięci?
No i mogliby sie kur....w koncu nauczyć jak Piotr ma na naziwisko...tym bardziej, że nie jest to kapela grająca ,,od wczoraj". |
No niby tak, ale oba artykuły są z 1994 roku
| X napisał/a: | P.S. nie pamiętam kiedy ktoś ostatni raz napisał jego nazwisko poprawnie....ostatnio w Pytaniu na śniadanie też źle napisali... |
Racja, ale np w Rozmowach w toku poszli na łatwiznę i zapowiedzieli G jako Piotra Glacę (bez nazwiska)
Domyślam się, że też nie wiedzieli
X - 2008-03-23, 00:47
Sorry, myślałem, ze pierwszy tekst jest zabawny |
Jakby to miało miejsce raz czy dwa to może by i było zabawne....no ale to sie już powtarza notorycznie więc ja pytam co za młoty pracują w tych mediach.
Małgosia - 2008-03-23, 01:10
I to pan Leszczyński, oooj, nie ładnie, ale mam nadzieję że teraz już wie, po tylu spotkaniach i bardzo fajnych wywiadach wypadałoby
X - 2008-03-23, 02:17
| Małgosia napisał/a: | I to pan Leszczyński, oooj, nie ładnie, ale mam nadzieję że teraz już wie, po tylu spotkaniach i bardzo fajnych wywiadach wypadałoby |
No raczej.... Niby błachostka ale powtarzana co chwile może człowieka lekko podkurzyć...
A swoją drogą Piotr nie ma nazwiska typu ,,Konstantynopolitańczykiewicz" czy ,,Brzęczyszczykiewicz" więc nie rozumiem w czym problem?
Ale najbardziej mnie rozwaliło jak kiedyś ktoś napisał ,,Mahomet" ...dobrze, że nie Jezus Chrystus.
PePe - 2008-03-23, 10:02
Co do koloru skóry, to rzeczywiście problem... G miał problemy w dzieciństwie i młodości z powodu jej kolorytu, ale żeby używać słowa czarnoskóry to chyba jednak nie do końca poprawnie.
Artykuły mimo wszystko są niezłą ciekawostką
westa - 2008-03-23, 12:29
Pokazuja tak naprawde pierwszy sukcesy SN, poczatki prawdziwej kariery zespolu, wiec nie dziwota ze sie mylili, no ale jak dzisiaj ktos zle pisze to juz brak profesjonalizmu Fajnie, ze je wrzuciles Przemek
X - 2008-04-04, 13:46
NUERHA Woodstock 2002.
http://www.youtube.com/watch?v=hK43swNv3-c
alkanet - 2008-04-18, 14:32
to na co natrafiłam przed chwilą
http://muzyka.wp.pl/id,61604,size,2,galeria.html
PePe - 2008-04-18, 14:55
Glaca to jeszcze nic... Nergal w tańcu z gwiazdami - to dopiero byłaby miazga
http://muzyka.wp.pl/id,61584,size,2,galeria.html
[ Dodano: 2008-04-18, 14:58 ]
w ogole to fajnie że w tym zestawieniu most wanted wcisneli dużo artystów a nie "artystów"... G, Nergal, Skiba, Grabaż, Kukiz, Tymon Tymański... I do tego sędzia Anna Maria Wesołowska...
Lista zasługuje na dużego LOLa, ale rzeczywiście program mógłby być ciekawy dzięki nim. Tyle, że nikt na taką komerchę nie pójdzie
longas - 2008-04-18, 15:02
jaka komerche?.....przeciez Ner, G. Grabaż, TT nie sa powszechnie znani....
PePe - 2008-04-18, 15:07
Ale taniec z shit-gwiazdeczkami tak... mówię o komercyjności tego programu, a nie o wykonawcach...
no proszę Cię... gdybym nazwał takiego Nergala popkulturowym komercyjnym tworem, to chyba nie miałbym czego już tu szukać w dyskusjach
PePe - 2008-04-18, 15:40
| lolek2 napisał/a: | jemu chodziło że nikt z wymienionych by się nie zgodził |
Mój człowiek a zarządzie...
hybryda - 2008-04-18, 15:53
a co to za różnica czy znani czy nie ;p Nergal i tak nie wystąpi bo chcą go jebane mecherowe zamknąć w pierdlu!
westa - 2008-04-18, 16:02
ale co to ma do rzeczy? tak go zamkna jak ja bede dyrektorem radia maryjan
longas - 2008-04-18, 22:24
http://youtube.com/watch?...feature=related
5;24
Małgosia - 2008-04-21, 00:20
Co do listy TZG Gdyby przynajmniej połowa z tych ludzi wzięła w nim udział to na 100% bym oglądała! A przy s. Wesołowsiej to... haha, poryczałam się ze śmiechu.
A swoją drogą już to widzę, Glaca odmawia odbioru nagród a bierze udział w Tańcu Z Gwiazdami.
Wiele osób z proponowanej listy unika jakiejkolwiej komercji, nie biega do prasy z newsami swojego życia itp. i jestem pewna że odmówiliby, choć z drugiej strony np. Figura mnie zaskoczyła, nie spodziewałam się tego, tak więc nigdy nie wiadomo
kanapony - 2008-06-08, 23:26
dziś znalazłam... choc nie szukałam:
http://www.native-english.pl/writing_pl.php
zaznaczając, iż nie znam osobiście obu panów...
te teksty pasują mi do nich tak, jak ich sobie wyobrażam
z jednym "ale"
tekst pana M jest dziwnie krótki
tekst pana H strasznie długi
Małgosia - 2008-06-09, 01:58
O czym są te dwa teksty?
Garran - 2008-06-09, 16:16
Toda jest o tym, że psychopata to normalny człowiek, po prostu uzewnętrznia pewną przez większość skrywaną cechę / własność osobowości.
ja-kaś - 2008-06-11, 20:21
-----------------
kanapony - 2008-06-12, 01:21 Temat postu: jeśli to nie OT, to pociągnę temat
| Cytat: | | Zgodziliśmy się na znaki drogowe, ubrania, pewne umowy społeczne, których już zmienić się nie da. |
powiedziałabym: zostały nam narzucone
i czy się nie da zmienic? da się... jeśli nie ludzie siłą, to czas za nas to załatwia
| Cytat: | | To też mnie wkurza czasami, bo mnie to ogranicza, dlatego czasem nie różnię się niczym od zwierzęcia. |
a ja myślę, że (m.in.) właśnie te ograniczenia powodują, że od innych zwierząt się nieco różnimy
chociaż, jakby się zastanowic... szympansy czy inne człekokształtne mają hierarchię, zasady, itp. - a jeśli i one, to pewnie i reszta w większym bądź mniejszym stopniu też
| Cytat: | | Bo moim zdaniem naszym największym osiągnięciem jest to, że się nie zabijamy. |
jesteś pewna, że się nie zabijamy? a ja myślę, że człowiek to jedyny stwór, który potafi zabic "po nic", bo "chce zobaczyc śmierc", "jak to jest", itp.
fakt, nie jest to zjawisko nagminne - na szczęście
zaś człowiek jako ludzkośc... no, tu nie można tak mówic, ktoś "z zewnątrz" mógłby powiedziec, że mordowanie się leży w naszej naturze (bo jak wytłumaczyc rzesze najemników w obecnych czy dawnych armiach, którzy zabiojają nawet nie dla żołdu, nie dla własnych własnych przekonań, a;e dla samego zabijania?)
ja uważam, że coś takiego jak psychopatia nie istnieje - uznanie, bądź nie, kogoś za psychopatę wynika z realiów w jakich żyje
(trzeba się tylko odpowiednio cofnąc w przestrzeni lub czasie, by odkryc, że kiedyś pewne zachowania były tolerowane, akceptowane lub wręcz nakłaniano do nich)
a co do pytania pana H:
uważam, że obecnie są czasy ukrywania swoich defektów - i nie każdy robi to dobrze, nie każdemu się chce, nie każdy został tego nauczony
a współczesny święty jest biegły w obu czynnościach - świetnie maskuje swoje złe strony a promuje dobre
(na szczęście dana cecha nie wszędzie jest dobra... przeraża mnie myśl o takiej globalnej unifikacji!
bo gdzie bym się schowała przed "normalnymi" ludźmi ze swoimi psychopatycznymi zachowaniami, które mi nie przeszkadzają, lubię je, jest mi z nimi dobrze, albo nawet jestem z nich dumna?)
Garran - 2008-06-12, 08:14
Promuje dobre... Ja bym stwierdził, że raczej stara nam się wcisną to całe szambo, nakłonić abyśmy zaakceptowali to jako 'dobre'... W ogóle nie widzę sensu dyskusji nad tym tekstem Ale jak kto lubi.
kanapony - 2008-06-13, 09:48
| Garran napisał/a: | Promuje dobre... Ja bym stwierdził, że raczej stara nam się wcisną to całe szambo, nakłonić abyśmy zaakceptowali to jako 'dobre'... W ogóle nie widzę sensu dyskusji nad tym tekstem Ale jak kto lubi. |
no i na szczęście, coś co dla niektórych jest święte, dla Ciebie i dla mnie jest szambem
gorzej, jak miłe nam rzeczy są postrzegane przez innych jako gówno (por. niektóre dyskusje tu )
świat jest ciekawy
a ja sobie mogę roztrząsac ciemne zakamarki umysłu człowieka
westa - 2008-06-16, 18:42
Wiedzieliscie, ze Kostek klaszcze u Rubika? Bo ja sie dopiero dzis dowiedzialem
http://muzyka.interia.pl/...anki,1023648,50
ostatnia fotka w tym artykule:
http://www.diecezja.sosno...d=1555&Itemid=1
PePe - 2008-06-16, 18:52
a ten jakie zainteresowania ujawnia - ja bym nawet nie kliknął na takiego newsa, a tu proszę
(westa pewnie fanka nr jeden na "koncertach" Piotrusia Rubiczka )
no coż... pewnie Kościsty dostanie sporo PLNóff za ten występ... co się dziwić... biznes muzyczny, showbiznes, show co?
X - 2008-06-29, 00:03
Hmmm...też chciałem zrobić filmik do Victims of War (moj ulubiony utwór z Tripticu), mam już nawet wszystkie materiały tylko nie wiem jak je zmontować (debil komputerowy ). No ale ktoś był szybszy :
http://pl.youtube.com/watch?v=rzWxbCV_7tk
PePe - 2008-06-29, 12:57
nic ciekawego... raczej niesmaczne
Garran - 2008-06-29, 13:39
;F co chwile te same zdjęcia.. Jakaś taka odwalona robota, spierniczony dobry pomysł IMO
PePe - 2008-06-29, 18:36
dobry pomysł? internet jest pełen tego "dobrego pomysłu" ;/
X - 2008-07-09, 13:33
| Garran napisał/a: | | ;F co chwile te same zdjęcia.. Jakaś taka odwalona robota, spierniczony dobry pomysł IMO |
Ja też myśe, że zdjęcia to nie jest dobra forma...ja mam pościagane filmiki, może kiedyś je zmontuje i dopasuje do tego kawałka.
EDIT :
Rewolucje 2005
http://pl.youtube.com/watch?v=qAQDorQTFH0
Zajebiste!
Garran - 2008-07-09, 15:54
Jakość klipu pomijam, ale miło usłyszeć Give It All Away w pierwotnej wersji.
longas - 2008-07-09, 16:38
nudne....po kilkudziesieciu sek. wyłaczylem
Przemek - 2008-07-09, 17:25
| Garran napisał/a: | | Jakość klipu pomijam, ale miło usłyszeć Give It All Away w pierwotnej wersji. |
To jest pierwotna wersja? Myślałem, że to jakiś remiks...
PePe - 2008-07-09, 17:34
| longas napisał/a: | | nudne....po kilkudziesieciu sek. wyłaczylem |
jw.
longas - 2008-07-09, 17:39
ale teraz znow wlaczylem, po poscie z info ze jest to pierwotna wersja a nie remiks....bo tez myslalem ze to rmx
X - 2008-07-10, 13:56
Też myślałem, że wersja pierwotna....ale skoro nie to skąd ten ktoś miał ślady, żeby zrobić remiks? Hmm...może bezpośrednio od zespołu...indywidualnie....
A może ktoś spróbować opisać jak wyglądała wersja pierwotna?
Kurde...naprawde myślałem, że to pierwotny GIAA.
Garran - 2008-07-10, 14:03
To jest pierwotna, ba nawet 'nigdy nie skonczony teledysk...' Koncertówki przecież zawsze się różnią od tego co jest (/ma trafić) na album. A jeżeli na dodatek coś jest jeszcze na etapie tworzenia...
Przemek - 2008-07-10, 16:47
Skąd Ty posiadasz takie informacje?
------
Nowy wpis na blogu
Bynajmniej końcówka interesująca
Garran - 2008-07-10, 17:06
Może dam małą podpowiedź:
Nie zauważyłem części pod kreską (wziąłem za podpis)
Przemek - 2008-07-10, 17:22
Sorry za czepialstwo, ale coś mi nie pasuje
Wpis na blogu (o remiksie) pojawił się dzisiaj o 5.44 rano, a Ty prawiłeś już wczoraj, że to pierwowzór
No i czemu przypuszczasz, że to nieskończony teledysk? Po profesjonalnych ujęciach?
PePe - 2008-07-10, 17:30
Ja dziś dla odmiany włączyłem sobie coś z czasu, gdy zespół, był naprawdę potężny i działał jak dobrze naoliwiona maszyna...
http://pl.youtube.com/watch?v=phy-xmFuIh4&NR=1
[ Dodano: 2008-07-10, 17:34 ]
garran to szpieg z krainy deszczowców, kolaborant, malwersant, a prywatnie Piotruś, pseudonim G... taki incognito, coby zamieszanie siać w szeregach... ;P
Przemek - 2008-07-11, 00:03
Co mu mowę odebrało? PePe żartował
Garran - 2008-07-11, 06:05
Pudło
Po przesłuchaniu intuicja powiedziała mi, że to wersja pierwotna, a potem zostało to potwierdzone.
X - 2008-07-11, 20:55
No dla mnie to było po prostu za dobre na remiks i za bardzo przypominało normalny utwór niż jakieś remiksowe techojebstwo....(tak jak połowa Revolty).
Posłuchałbym sobie jeszcze pierwotnych wersjii Chaosu, Black Leather Boots, Painkiller i In the name.....te mnie chyba najbardziej interesują... Kto wie...może kiedyś.....moznaby je wrzucić do Noiser Clubu, pod warunkiem, że cos takiego jescze istnieje...nie wiem jak Wy ale ja tam sto lat juz sie nie logowałem....
PePe - 2008-07-11, 22:16
póki co nie masz sensu... to co wisi na sn.org i może się zmieniac, to newsownia... cała reszta nie będzie edytowania, ani nic nie zostanie dołożone... może jak pojawi się nowa strona, to coś nowego, ale obecnie nawet nie wiadomo, czy się pojawi
Małgosia - 2008-07-12, 21:31
To jest naprawdę baaaardzo dobre!!!
A ci co się nie znają, wyłączyli po kilku sekundach
PePe - 2008-07-12, 21:51
nie "baaaaaaaaaaaardzo dooooooooooobre" tylko "iiiiiiiiinne" od tego co znacie....
Gdyby ta wersja z albumu, znalazła się na tym materiale i odwrotnie, to byście się zachwycali tą wersją... Ot i zwykłe ludzkie zamiłowanie do nowostek
(Kawałek rzeczywiscie ciekawy, ale głównie dlatego, że ma mniejsze tempo... to mi się podoba... Prostota jest ciekawa, po nawale dźwięków z albumowego kawałka, aczkolwiek i tak się nie zachwycam tym ;P)
X - 2008-07-12, 22:43
| Małgosia napisał/a: |
A ci co się nie znają, wyłączyli po kilku sekundach |
No ja też nie kumam jak można powiedzieć, że coś jest nudne skoro sie wyłączyło po kilku sekundach....I takie potem mamy w internecie ,,negatywne" wypowiedzi na temat czegoś czego sie nie widziało, nie słyszało.
A Szef i przywódca forum to wyłączył tak szybko, że sie dziwił potem, że to Give it all away.....
kanapony - 2008-07-12, 22:46
mi się bardzo podoba
te etniczności... nie bardzo pasują mi do M, którego muzyka mi pasuje
zamiast przez Afrykę, przemieliłabym to przez T
PePe - 2008-07-12, 22:51
a ta jakim szyfrem mówi... M... T...
| X napisał/a: | | No ja też nie kumam jak można powiedzieć, że coś jest nudne skoro sie wyłączyło po kilku sekundach.... |
No już tłumaczę: było tak nuuuuuuuuudne, że zasnąłem a głowa sama walnęła w klawiaturę i zamknęła okno... Obudził mnie ból, a środka nasennego już nie było, kapiszi?
(A jak dalej nie kumasz, to włącz modę na sukces na 15 sekund... jak dalej nie zrozumiesz, to sorry... zostaje leczenie farmakologiczne )
X - 2008-07-12, 22:56
| PePe napisał/a: | a ta jakim szyfrem mówi... M... T... |
Może jestem zmęczony sobotą ale tego szyfru nie kumam. Magic Tod?
| Cytat: | No już tłumaczę: było tak nuuuuuuuuudne, że zasnąłem a głowa sama walnęła w klawiaturę i zamknęła okno... Obudził mnie ból, a środka nasennego już nie było, kapiszi? |
Skoro tak to dziękuj mr. G za to, że pojechał do Afryki zmienic aranż, bo jakbyś słuchał pierwotnego Tripticu to strach sie bać w co by Twoja głowa wtedy walnęła z tych nudów....
| Cytat: | (A jak dalej nie kumasz, to włącz modę na sukces na 15 sekund... jak dalej nie zrozumiesz, to sorry... zostaje leczenie farmakologiczne ) |
Ale wyłączę dopiero kiedy się zorientuje, że to Moda na sukces a wyście wyłączyli nawet nie wiedząc, że wyłączacie Give it all Away.....
Garran - 2008-07-12, 22:59
Kawałek jest zajebisty. To co sądzę ukrywa się pod hasłem 'nudne' to noise na początku który zapewne skojarzył się z kawałkami Noise.in - że scena muzyki nosie w Polsce, na tym forum tak samo a nawet bardziej jest niszowa - rozpoczęła się procedura ucieczki i kawałek jest wyłączany - 'nudny'. Kto 'przebolał' wstęp ten dostał o wiele łatwiejszy już w odbiorze - szczególnie dla Ludzi Cienia utwór.
kanapony - 2008-07-12, 23:04
to baaaaaaaaaaaaaardzo zmęczeni jesteście
to żaden szyfr
tak, dobrze kapujecie
ale lepiej późno niż wcale
chyba temat SN nie jest poboczny
ale archeologiczny już
skoro jeszcze nidawno wszyscy to kumali
może słownik?
T
M
G
NB
DMKJN
CLC
KW
Małgosia - 2008-07-12, 23:16
kanapony - 2008-07-12, 23:24
Nie Było
i mój ulubiony teledysk
oczywiście ten w czerwieniach
Małgosia - 2008-07-12, 23:27
Wybacz, późna pora
Zgadzam się co do teledysku.
X - 2008-08-09, 20:27
http://video.wtk.pl/?layo...&mode=vs&id=103
12.43 min.
(z pozdrowieniami dla eN... ).
Małgosia - 2008-08-09, 20:45
Przyjemny filmik
Zanim zaczęłam słuchać SN, Swarzędz kojarzył mi się tylko ze skansenem z ulami, byłam w nim kiedyś dawno
Edit...
Tylko ten anglojęzyczny CLC
kanapony - 2008-08-09, 21:11
rany, co za gniot, co za wodolejstwo, co za pieprzenie i naciąganie...
a wszystko takimi wielkimi i napuszonymi słowami...
części o SN i panu G komentowac nie będę
tylko tyle, że ktoś, kto nie znał wcześniej SN może byc po obejrzeniu tego badziewia przekonanym, że Sweet Noise to pseudonim artystyczny jednej osoby
nieładnie
Małgosia - 2008-08-09, 21:16
Tylko wiesz, rzecz w tym że filmik jest zrobiony coś w deseń tego co można zobaczyć w telewizjach regionalnych, które to oglądają osoby mogące nawet nigdy nie słyszeć o SN, przynajmniej tak mi się wydaje.
A co do drugiej części wypowiedzi to masz faktycznie sporo racji, a myślę że to wszystko wynika z jednego faktu, G. chciał zareklamować najnowszą płytę, która powstała ściśle i tylko wg jego wyobrażeń, ale jak wiadomo temat dotyczący tego ile wkładu w Triptic miał Glaca a ile cała reszta był już wałkowany.
X - 2008-08-09, 21:36
No....,,anglojęzyczny CLC" też wywołał u mnie lekkie zażenowanie.
Co do filmu, to mnie z kolei nudzi już słuchac w kółko tej samej historii o Afryce itd, która pojawia się w każdym wywiadzie. Ale jednoczesnie rozumiem, że takai jest cena, kiedy się ogląda niemal każdy wywiad ze swoim ulubionym artystą, który musi się powtarzać, bo za każdym razem słuchają go ludzie, którzy tej historii nie znają i to tacy są w większości....poza tym bardziej współczuję jemu, że musi wkółko powtarzać to samo niż sobie, że muszę wkółko tego słuchać.
No i trzecia sprawa...to był filmik promujący miasto Swarzędz...prawdopodobnie z założenia miał być ,,łatwy i przyjemny" ,gdzie wszystko ma być ,,ładne i piękne", więc wyciąganie brudów zespołu byłoby tu nie wskazane....
A swoją drogą....ciekawe czy za kilka lat zobaczymy Glacę z podobnym filmiku, tylko, że tym razem promującym....Los Angeles.
Małgosia - 2008-08-09, 21:39
| X napisał/a: | A swoją drogą....ciekawe czy za kilka lat zobaczymy Glacę z podobnym filmiku, tylko, że tym razem promującym....Los Angeles. |
A Magika promującego Szkocję
X - 2008-08-09, 21:40
| Małgosia napisał/a: | | X napisał/a: | A swoją drogą....ciekawe czy za kilka lat zobaczymy Glacę z podobnym filmiku, tylko, że tym razem promującym....Los Angeles. |
A Magika promującego Szkocję |
Kto wie....
longas - 2008-08-09, 21:43
| X napisał/a: | musi się powtarzać, bo za każdym razem słuchają go ludzie, którzy tej historii nie znają i to tacy są w większości....poza tym bardziej współczuję jemu, że musi wkółko powtarzać to samo niż sobie, że muszę wkółko tego słuchać. |
granie koncertów to tez powtarzanie sie w kolko....bedac artysta człowiek musi sie z tym pogodzic ....
Małgosia - 2008-08-10, 18:47
Nowy wpis na blogu, jak już ktoś przeczyta niech mi powie co ciekawego jest tam napisane, a ja w wolnych chwilach pouczę się angielskiego
X - 2008-11-08, 21:35
Szczerze mówiąc nie podoba mi się....a poczatek zapowiadał się całkiem nieźle.
http://pl.youtube.com/wat...feature=channel
eN - 2008-11-08, 22:21
Faktycznie dźwięk kiepski, aczkolwiek pamiętam to z TV. Stare, dobre czasy
Małgosia - 2008-11-08, 23:16
No i dlaczego nasz zacny użykownik sam się nie pochwalił tym co wstawił?
Jak dla mnie to całkiem ok.
X - 2008-11-09, 01:41
| eN napisał/a: | Faktycznie dźwięk kiepski, aczkolwiek pamiętam to z TV. Stare, dobre czasy |
Słońce....nie o dźwięk mi chodziło....odrobina wyobraźni i mogę się domyślić jak by to brzmiało live czy przy lepszej jakości...muzycznie było ok.
Chodziło mi o te niepotrzebne zejście do publiki....po co? W ogóle do tego kawałka mi to nie pasowało .....co innego jak jest mega pierdolnięce, jak na ,,Nie było" Dzień Kotana 2003.....no nie wiem...dla mnie wyszło sztucznie, mało wiarygodnie, żeby nie powiedzieć komicznie....
| Małgosia napisał/a: | No i dlaczego nasz zacny użykownik sam się nie pochwalił tym co wstawił?
|
Ja jak zwykle nie w temacie ....można wiedzieć kto?
PePe - 2008-11-09, 10:39
devCJ
Quasimodo rusza mnie bardziej niż cały tryptyk, a tego wykonania nie widziałem, więc thx za zamieszczenie;
a Mi, Asa i Goat to jakieś wtyki mają w publicznej?
Małgosia - 2008-11-09, 11:15
| X napisał/a: | można wiedzieć kto? |
Nadworny RIPPER
Faktycznie, wykonanie z 2003 miało w sobie więcej prawdy, że tak powiem, ale nie jestem pewna czy zawsze można zrobić coś takiego zważywszy na to że koncerty pod pałacem kultury są zawsze cholernie komercyjne i cała atmosfera gdzieś znika.
Tak czy inaczej i tak bardzo lubię ten kawałek
PePe - 2008-11-09, 12:08
ktos tu postow wczesniejszych nie czyta... Asę i Goat'a też widać...
X - 2008-11-09, 14:03
a Mi, Asa i Goat to jakieś wtyki mają w publicznej? |
Chyba operator po prostu wyłapał jedynych ludzi, którzy znali tekst itp....
Przemek - 2008-11-09, 14:55
Prawdę mówiąc, to myślałem, że filmy zostaną usunięte przez administracje w ciągu doby (podobnie jak "Wszystko" z PW2002, które wstawiłem). Jak widać działają nadal.
http://pl.youtube.com/watch?v=HxnDd1GobMw
ja-kaś - 2008-11-10, 14:02
-----------
Przemek - 2008-11-24, 12:24
Jak zajebiste to masz jeszcze dwa:
War http://pl.youtube.com/watch?v=PDrwwoX9d-Y
Name http://pl.youtube.com/watch?v=MKVLgA_hA_I
X - 2008-11-27, 16:27
Wspomnień ciąg dalszy....
http://pl.youtube.com/watch?v=UW_KAz5tcPo
Przemek - 2008-12-02, 01:14
Głosujemy?
http://muzyka.onet.pl/0,1868259,newsy.html
PePe - 2008-12-02, 01:28
ja tam nie głosuję nawet, bo i tak nie pojadę... za daleko, za drogo, za komercyjnie... z tych spędów to już tylko woodstock mnie interesuje, a i to coraz mniej... przez cały rok mówię, że nie jadę, a jak słońce przygrzje plecak to dopiero ruszam...
ale jak głosować... hmmm... totentanz nagrali zajebistą płytkę, chętnie bym posłuchał
X - 2008-12-02, 12:32
Widze...autorzy tej ankiety bardzo zorientowani w temacie są....
Ale ten temat był już tu wałkowany tyle razy, że ja już odpuszczam....
Przemek - 2009-01-21, 02:39
Kiedyś przeszukałem chyba cały net i nie mogłem znaleźć. Teraz wszedłem od niechcenia na jedną stronę i proszę - Gazetki z woodstock:
http://www.woodstock-foto.pl/zbiory.htm
W tym kilka artów o Sweet Nosie
Hmmm
http://www.woodstock.org....ry2001-1638.htm
PePe - 2009-01-21, 09:59
bylo mowic, bo ostatnio gdzies to chyba w papierowej wersji mialem... tylko nie pamietam gdzie.. ;/
Przemek - 2009-01-21, 12:30
No to za bardzo byś mi nie pomógł.:) Wiedziałem, że gazetki są na jakiejś stronie, tyle, ze nie pamiętałem adresu. Nieważne.
X - 2009-02-10, 19:24
http://www.youtube.com/wa...feature=related
ech....
Przemek - 2009-02-10, 19:37
Widziałem to, mój rip chyba
X - 2009-02-10, 19:41
| Przemek napisał/a: | Widziałem to, mój rip chyba |
Bardzo możliwe, bo nie jest tajemnicą, że Pan jesteś król wszystkich nadwornych ripperów....
Tam jeszcze mi się przewinął Wood 2002 m.in Ghetto z Olasem więc jak chcecie to warto przejrzeć youtube.
eN - 2009-02-10, 20:53
http://www.youtube.com/watch?v=6dcCiyfCZns
a tu na początku jest .... PePe
i na końcu też
Małgosia - 2009-02-10, 21:11
Tak, tak wiemy
Śmiejemy się razem z Tobą
X - 2009-02-10, 21:24
| eN napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=6dcCiyfCZns
a tu na początku jest .... PePe
i na końcu też |
To, że jest to jeszcze nic, ale to, że nawet mądrze gada to dopiero coś!
Przemek - 2009-02-11, 00:54
| X napisał/a: | ...że Pan jesteś król wszystkich nadwornych ripperów.... |
E tam, zdarzyło się. Bynajmniej słowo RIPPER dwojako brzmi
[ Dodano: 2009-02-11, 00:56 ]
| X napisał/a: |
To, że jest to jeszcze nic, ale to, że nawet mądrze gada to dopiero coś!
|
...aż obejrzę.
X - 2009-02-11, 01:00
...aż obejrzę. |
.....Ale nie kumam....dziwicie sie jakbyście tego DVD nie mieli....
Przemek - 2009-02-11, 12:27
Mam, tylko nikt nie uprzedził, że jest to nagranie z Woodstock.
X - 2009-02-11, 12:37
| Przemek napisał/a: | | X napisał/a: | ...że Pan jesteś król wszystkich nadwornych ripperów.... |
E tam, zdarzyło się. Bynajmniej słowo RIPPER dwojako brzmi
|
,,Jack the Ripper"
Myślę, że można Ci spokonie zmienić rangę!
NoiseNation - 2009-02-13, 14:31 Temat postu: Rusza kanał NoiseNation na Youtube :) Tego chyba nie widzieliście
http://www.youtube.com/watch?v=_DRyO6bot2w
http://www.youtube.com/watch?v=8-Rv3kRjuRc
Małgosia - 2009-02-13, 21:43
| X napisał/a: | To, że jest to jeszcze nic, ale to, że nawet mądrze gada to dopiero coś!
|
Leżę
Jeżeli według Ciebie
"Noooo, jak widać jest dobrze"
równa się z mądrym gadaniem...
PePe, miszczu!
PePe - 2009-02-13, 23:31
hieny zazdrosne...
byłem w szoku, miałem niewielkie doświadczenie przed kamerami, przypadkowy chwilowy przebłysk parcia na szkło...
poza tym to był czas, kiedy mnie bito z powodu moich osiemnastych urodzin wojskowym pasem (a Wy nie wiecie co znaczy wojskowy pas zmoczony w rosie i Stiopa w roli kata...) więc byłem w szoku...
Małgosia - 2009-02-14, 01:12
Pff... Po prostu od trzech dni miałeś 18 lat i mogłeś oficjalnie dawać w palnik.
Ot i macie odpowiedź, dlaczego tak wyszedł.
Jak ja tu PePcia poznałam to od razu miałam ten fragment z DVD przed oczami.
Hahaha, trudno zamazać pierwsze wrażenie ale już jest ok
X - 2009-02-14, 12:48
| Małgosia napisał/a: | | X napisał/a: | To, że jest to jeszcze nic, ale to, że nawet mądrze gada to dopiero coś!
|
Leżę
Jeżeli według Ciebie
"Noooo, jak widać jest dobrze"
równa się z mądrym gadaniem...
PePe, miszczu! |
Chodziło mi o tą wypowiedź na końcu, która mnie oczarowała i wzruszyła : zero kpiny czy ironii, pełna powaga jaki to SN jes wspaniały....tak mi sie to kłóciło z tym co czytałem na forum, że sie zastanawiałem przez moment czy to czsem nie jest jakaś pomyłka i czy to na pewno On....
Przemek - 2009-02-14, 14:21 Temat postu: Re: Rusza kanał NoiseNation na Youtube :)
Video naprawdę dobre, szkoda tylko, że dźwięk siada. Dzięki serdeczne za udostępnienie.
Groszek - 2009-02-14, 18:41
| PePe napisał/a: | hieny zazdrosne...
byłem w szoku, miałem niewielkie doświadczenie przed kamerami, przypadkowy chwilowy przebłysk parcia na szkło...
poza tym to był czas, kiedy mnie bito z powodu moich osiemnastych urodzin wojskowym pasem (a Wy nie wiecie co znaczy wojskowy pas zmoczony w rosie i Stiopa w roli kata...) więc byłem w szoku... | <taś taś> <głaszcze>
PePe - 2009-02-16, 12:41
| Groszek napisał/a: | | PePe napisał/a: | hieny zazdrosne...
poza tym to był czas, kiedy mnie bito z powodu moich osiemnastych urodzin wojskowym pasem (a Wy nie wiecie co znaczy wojskowy pas zmoczony w rosie i Stiopa w roli kata...) więc byłem w szoku... | <taś taś> <głaszcze> |
odezwał się jeden z katów... jak zwykle hiena toczy jad...
X - tamto SN to było... SN! U progu revolty, w wielkim, dobrym składzie, z mocą rozpierdalająco-naprawczą. Mi przybyło lat, SN ubyło zawodników i tego czegoś co sprawiało, że chciało się ich "wielbić".
Raz w życiu udzieliło mi się "bycie fanem". Na szczęście mi przeszło SN lubię, ale moje zachwyty stały się nieaktualne.
(Chyba że chodzi o chwalenie muzyki... Bo te brudne albumy wielbię i stawiam na piedestale po dziś dzień )
longas - 2009-02-16, 14:28
| PePe napisał/a: | | Mi przybyło lat |
nie ładnie kobiecie wypominac wiek
PePe - 2009-02-17, 15:08
ilekroć piszę "mi" czekam aż ktoś uderzy w ten dzwon
X - 2009-02-25, 20:04
no no....
http://www.youtube.com/watch?v=G4gwKjD7TvM
eN - 2009-02-25, 20:07
prawdę mówiąc, gdzieś już to widziałam...
Przemek - 2009-02-26, 11:27
Wisi na stronie cgm-u od kilku dobrych lat, więc nic nowego...
arcz - 2009-03-27, 17:18
Glaca znowu śpiewa po polsku
Przemek - 2009-03-27, 19:01
http://audio.com.pl/index...filskie_zajawki
eN - 2009-03-27, 19:31
wreszcie konkret zajebioza
X - 2009-03-29, 13:28
chyba tego nie było....
http://www.youtube.com/wa...lw8RLjlDA4&NR=1
Przemek - 2009-04-01, 18:11
Mam pytanie. Kiedyś na stronie 30ton.pl umieszczony był zapis koncertu SN z III Międzynarodowego Festiwalu Tatuażu Artystycznego Megatattoo 2000. Skopiował to może ktoś?
X - 2009-04-01, 21:46
| Przemek napisał/a: | | Mam pytanie. Kiedyś na stronie 30ton.pl umieszczony był zapis koncertu SN z III Międzynarodowego Festiwalu Tatuażu Artystycznego Megatattoo 2000. Skopiował to może ktoś? |
Panie nadworny Ripper....to Pan tu jestes od kopiowania przecie!
PePe - 2009-04-04, 15:42
Jestem dość mocno zaskoczony tym nowym riotem. Sam jeszcze nie wiem, czy mi się podoba czy nie. Ale na album czekam... Może być naprawdę ciekawe.
westa - 2009-05-25, 10:31
http://www.joemonster.org...lskich_zespolow
SN na pierwszym miejscu najdziwniejszych polskich okładek
PePe - 2009-06-06, 00:04
a już myślałem, że to będzie okładka revolty...
X - 2009-06-06, 00:30
akurat okładka Revolty mi sie podoba
Toksyczna - 2009-07-03, 14:25
http://www.magazyngitarzy...weet-noise.html
Nie wiem czy to już czasami nie zostało umieszczone. Wywiad z Tomkiem.
X - 2009-08-04, 17:12
Glaca wrzucił clip do Give it all away.....co w tym ciekawego? ano np. to, że obraz jest po prostu w kurewsko dobrej jakości!
http://www.youtube.com/watch?v=AM8xMyIX1w8
PePe - 2009-08-05, 11:11
ten kawalek nie jest moim ulubionym z tej plyty, ale jak zobacze nagle teledysk, to normalnie mam ciary xD dobre gówno
X - 2009-08-09, 16:11
| PePe napisał/a: | ten kawalek nie jest moim ulubionym z tej plyty, ale jak zobacze nagle teledysk, to normalnie mam ciary xD dobre gówno |
moim też nie, ale z drugiej strony to jest najlepszy kawałek z Tryptyku do grania na żywo.
do mnie jakoś najbardziej przemawia Victims of War, najbardziej kreatywny to Painkiller (chyba najwięcej śladów tam zostało wklepanych) najbardziej na emocjach gra mi In the name ....i tak można by całą tracklistę, bo moim zdaniem na Tryptyku każdy utwór działa inaczej i każdy jest w czymś ,,najlepszy".
arcz - 2009-08-12, 14:09
Chyba kiedyś już to było cytowane, ale nie dam sobie ręki uciąć: Sebatian Frąckiewicz o Michale Śledzińskim - pod koniec o nim i współpracy z SN przy komiksie "Czas Ludzi Cienia".
Toksyczna - 2009-10-06, 17:00
A ja oto cośik takiego wygrzebałam na youtube:
http://www.youtube.com/wa...feature=channel
Delikatne zaskoczenie.
X - 2009-10-06, 17:52
| Toksyczna napisał/a: |
Delikatne zaskoczenie. |
dlaczego?
Toksyczna - 2009-10-06, 18:55
Nie wiedziałam nic o tym, że glaca zaangażował się w takie sprawy jak przeprowadzanie wywiadów do mtv. Wkręcił się w pracę dla nich czy to tylko jeden "wyskok" spowodowany umiłowaniem do zespołu Korn?
Amat3uR - 2009-10-06, 19:01
Jednorazowy wyskok Jest jeszcze wywiad z Larsem Ulrichem z Metalliki.
PePe - 2009-10-06, 20:16
| Amat3uR napisał/a: | Jednorazowy wyskok Jest jeszcze wywiad z Larsem Ulrichem z Metalliki. |
lol... tego to nawet ja chyba nie widzialem
Przemek - 2009-10-06, 20:35
Kurczę.. Zaglądam na forum codziennie ze złudną myślą, że coś nowego pojawiło o moim ukochanym zespole. Już mi zrobiliście nadzieję, a tu podajecie linki do filmików, które sam wstawiłem
longas - 2009-10-06, 21:19
http://gfx.efotek.pl/images/xkddg0e6iej3dpzmf.jpg
X - 2009-10-06, 21:22
wow....wrzuci ktoś?
Przemek - 2009-10-06, 23:42
Long masz tą płytkę? Dasz radę udostępnić naszemu skromnemu gronu?
longas - 2009-10-07, 00:35
nie mam jej
to zdjecie z netu
Przemek - 2009-10-07, 01:54
Amator, Wy tam nie macie przypadkiem tego na Overkillu?
Amat3uR - 2009-10-07, 08:18
Niet
alkanet - 2009-11-08, 14:24
Tak sobie przeglądałam
http://muzyka.wp.pl/gid,5...ra,galeria.html
Przemek - 2009-11-13, 10:48
Prosto, zwięźle i na temat: http://twitter.com/noiseincrecords
PePe - 2009-11-13, 13:58
z pewnością nie ze słownika poprawnej polszczyzny
[ Dodano: 2009-11-13, 14:00 ]
a poza tym...
jak czytam te wpisy, to stwierdzam, ze strasznie smutno jest być gwiazdą rock... wszystko takie brudne, zdradzieckie i chujowe...
Przemek - 2009-11-13, 21:39
Zobaczcie co znalazłem:
http://www.rockmetalshop....el-CD-759-.html
X - 2009-11-14, 14:43
hieny....chciałem zamówić ale już nie ma.
singli nie nabywam z reguły o czym już tu pisałem kiedyś ale np. ,,Mental Var" - pierwsze słysze o takim numerze.
longas - 2009-11-14, 15:39
to jest utwor War z respectu
Przemek - 2009-11-20, 16:18
hieny....chciałem zamówić ale już nie ma.
singli nie nabywam z reguły o czym już tu pisałem kiedyś ale np. ,,Mental Var" - pierwsze słysze o takim numerze. |
Wygląda na to, że zamówiłem ostatni egzemplarz.
Ten utwór The One, to demo KKK, tylko dwa razy dłuższe. Poza tym, demówki War i Ghetto.
Jak ktoś chce to pisać na PW, mogę wysłać.
A jeśli ktoś posiada a capelle "Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz" z singla, to chętnie przyjmę. Albo jak ktoś chce sprzedać tego singla, wtedy chętnie kupię.
eN - 2009-11-21, 20:33
http://www.youtube.com/watch?v=HkUL2-q0cZ8
gdzieniegdzie G i M
Przemek - 2010-01-04, 12:21
Nowy wpis na miniblogu Glacy:
| Glaca na Twitterze napisał/a: | | jestem dumny i szczesliwy. album skonczony. 59 min muzyki. za dwa dni mastering. znikam. |
Wszystko wskazuje na to, że album ukaże się w tym roku.
Ciekawy jestem planów Piotra po wypuszczeniu płyty. Mam nadzieję, że nie będzie tak jak w przypadku Tryptyku.
Czekam na płyciwe.
Amat3uR - 2010-01-04, 12:48
Podejrzewam, że chodzi o Noise Inc.
Przemek - 2010-01-04, 12:58
Tzn. ja wiem, że nie chodzi o czyste Sweet Noise. Miałem na myśli MyRiot, czy jak piszesz Noise Inc.
X - 2010-01-04, 15:48
najbardziej ciekawi mnie czy i jak bardzo podczas mixu zmieniło się brzmienie bitów tych kawałków, które znamy z wersji demo.
PePe - 2010-01-04, 22:13
jak się zmieniło brzmienie trzasku? to ma jakiekolwiek znaczenie?
miło słyszeć, że G jeszcze coś robi; mam nadzieję, że chodzi o coś więcej niż pierdzenie incorporated
X - 2010-01-04, 22:23
| PePe napisał/a: | jak się zmieniło brzmienie trzasku? to ma jakiekolwiek znaczenie?
|
mnie o My Riot chodziło....G pisał o 5 mixach ale podejrzewam, że zrobił ich więcej.
westa - 2010-01-28, 16:05
Ciekawy artykul o TT: http://themimizu.wordpres...aca-cie-pomaca/
Przemek - 2010-02-01, 15:35
| Cytat: | | last day in Chicago.last day in U.S.thx everyone for great times. |
Koniec przygody w USA...
| Cytat: | | leaving Chicago today.Munich next |
...i początek w Monachium. Odrobinę bliżej Polski
Wpadamy na imprę
X - 2010-02-01, 16:02
też to wczoraj przeczytałem ale nie chciało mi sie już pisać.
sie śmiejesz Przemek, jakby koncert miał być w Monachium to ja bym pojechał.
Momus - 2010-02-01, 22:34
sie śmiejesz Przemek, jakby koncert miał być w Monachium to ja bym pojechał. |
Przemek - 2010-02-01, 23:40
Jakbyśmy się ustawili, ze jedziemy grupą z Polski, to też bym się wybrał.
Na początku przeczytałem najnowszy wpis i pomyślałem: "Wreszcie wraca. Może coś zacznie się dziać.." Później doczytałem ten poniżej i poczułem lekką gorycz.
No to co? Czekamy nie?
PePe - 2010-02-02, 08:38
nie mieszać tego ze złośliwością:
ciekawe jak mu się żyje z dala od rodziny... nie on pierwszy, wiem, ale jakoś tak jak ostatnio uświadomiłem sobie, ze jest wciąż w us dla "jakiejś tam" muzyki, z dala od żony, córki, to zacząłem się zastanawiać czy coś poza kasą by mnie dało radę ściągnąć za granicę; a on chyba tam bardziej dla muzyki właśnie niż kasy jest...
no nic... ja tam czekam na jakieś materiały audio, bo na koncerty nawet się nie napalam...
X - 2010-02-02, 12:03
e tam,
dla mnie największy ból to by była nagła zamiana słonecznej Kalifornii na Monachium gdzie za oknem piździ tak samo jak w Polandii.
swoją drogą zastanawiam sie czemu akurat tam, ma ktoś jakieś informacje na temat niemieckiej sceny noise'owej?
zwierzak - 2010-02-02, 14:43
Jeśli chodzi o koncert to może gdyby był to koncert SN to bym się skusił nawet do Monachium. Ale na żaden inny projekt Glacy poza Warszawę by mi się nie chciało chyba ruszyć.
Przemek - 2010-02-15, 14:15
Wrzucałem jednemu gościowi, to i tutaj umieszczę. Zapis video koncertu na Woodstock 2002. Oczywiście niepełny:
http://www.megaupload.com/?d=ZTD35DQV
http://www.megaupload.com/?d=7W2PNRHM
http://www.megaupload.com/?d=24Q7FSFY
http://www.megaupload.com/?d=50YTCKY2
http://www.megaupload.com/?d=U6U9GL60
Utwór Jesteś...? dostępny na DVD Woodstock 2003.
Przemek - 2010-02-23, 20:33
Kolejna kompilacja, a na niej Sweet Noise - Jeden taki dzień
http://cgm.pl/aktualnosci.php?news_ID=6494
X - 2010-02-23, 20:38
doborowe towarzystwo....nie ma co.
Momus - 2010-02-23, 21:19
facepalm
Przemek - 2010-02-24, 00:16
Trochę mnie dziwi, że znalazł się na takim zestawieniu. Ale może nie zdaję sobie sprawy z popularności tego kawałka...
X - 2010-03-12, 19:16
| G napisał/a: | | leaving to London this evening. banging to my minimal beat.Vortex+Reaktor. looking forward to seeing my friends. |
X - 2010-03-21, 16:12
,,Jeden taki dzień" - live, USA.
7.10
Przemek - 2010-03-22, 12:46
Tego jeszcze nie oglądałem: http://www.youtube.com/watch?v=YlQl77GnVDA
longas - 2010-03-22, 14:22
ja tez.....jakis swiezy rare....
X - 2010-03-22, 16:18
,,dzieci CLC". fajne czasy....
PePe - 2010-03-30, 09:25
większość tych ludzi brało udział i organizowało PLC w 2003 roku, stara gwardia oficjalnego forum SN;
potem nastąpił bunt i rebelia
Przemek - 2010-04-01, 18:25
Wywiad dla 30 ton z 2002 roku.
http://www.youtube.com/us...u/0/K8UBUK-U-lk
X - 2010-04-13, 21:41
na profilu SN od niedawna wybrzmiewa ,,Manipulacja". po obczajeniu twittera już wiem dlaczego.
Amat3uR - 2010-04-13, 21:56
To może nam wyjaśnisz?
X - 2010-04-13, 22:00
| Amat3uR napisał/a: | To może nam wyjaśnisz? |
wiem tyle co napisane. czytać nie umieta?
Przemek - 2010-04-13, 22:03
Przyznam, że chętnie poznałbym opinię Glacy na temat całej tej sytuacji.
Amat3uR - 2010-04-13, 22:06
Nie mam Twittera, a BLIP-a, więc nie śledzę profilu Glacy ani nie mam jego adresu. Tera wyjaśniłem?
Przemek - 2010-04-13, 22:08
http://twitter.com/noiseincrecords
X - 2010-04-13, 22:10
| Amat3uR napisał/a: | Nie mam Twittera, a BLIP-a, więc nie śledzę profilu Glacy ani nie mam jego adresu. Tera wyjaśniłem? |
ja też nie mam twittera i nie znam adresu ale pamietam, że na 39 stronie Przemysław dał linka więc od czasu do czasu obczajam.
klik
eN - 2010-04-13, 22:17
ach, uwielbiam to; nowy wpis ma zaledwie 5 minut
G, wiesz, że SN jest częścią mej pracy mgr?
myślę
longas - 2010-04-13, 22:24
wiesz, ze bedziesz musiała opublikowac ten fragment pracy na forum?
eN - 2010-04-13, 22:29
praca ma magisterka nie jest jeszcze pracą obronioną; poza tym stanowi mą własność mentalną, więc chronią ją i mnie prawa autorskie, zatem panie longasie - jak się będziesz dobrze sprawował to się zastanowię
longas - 2010-04-15, 01:00
| eN napisał/a: | zatem panie longasie - jak się będziesz dobrze sprawował to się zastanowię |
a co ja jestem - pies, ze za dobre sprawowanie dostane kość?
o nieee
eN - 2010-04-15, 17:00
to nie
PePe - 2010-04-18, 00:03
boże, ależ ona tam pierdoli ni do łądu ni do składu; a teorii spiskowych to ja mam już dość; myślałem, że będą główną domeną moherów, a tutaj...
Amat3uR - 2010-04-18, 10:23
Hm?
X - 2010-04-27, 19:31
pobierał ktoś te mp4 z twittera Glacy? ja nie moge, bo jestem na wyjeździe poza domem i mam słabe łącze, a to 140 mega prawie.
jak ktoś ściagnął i zobaczył to niech napisze o co lotto.
Przemek - 2010-04-27, 20:16
To jakiś krótkometrażowy film przedstawiający nalot służb specjalnych, na budynek - pełen brutalnych scen, okładanie pałkami lokatorów. Trochę przypomina niektóre sceny z klipu DMKJN. W końcu zabiera młodego, rudowłosego gościa, którego wsadzają do specjalnego autobusu. Okazuje się, że znajdują się w nim inni rudowłosi (nie wiem, jakaś forma rasizmu). Wywożą ich na pustynię i karzą biec po zaminowanym polu. Przeżywa tylko jeden gość, którego ostatecznie znowu łapią i ponownie okładają. Przez cały film leci w tle dynamiczna muzyka.
longas - 2010-04-27, 23:15
pojebany film
edit
http://muzyka.onet.pl/0,2161298,newsy.html
Przemek - 2010-05-14, 10:04
http://ht.ly/1KwKr
http://vimeo.com/channels/sweetnoise#11654367
X - 2010-05-14, 20:03
1.34
http://www.youtube.com/watch?v=ZIWKU-93m50
może być ciekawie.
Momus - 2010-05-14, 20:26
Ważne, że coś się dzieje, ale projekt z Peją, który ostatnio nie jest ani lubiany ani na topie, może być strzałem w kolano. Grunt, że się coś powoli rusza.
longas - 2010-05-14, 21:21
mnie to nie zaciekawilo a raczej zmartwilo....
Amat3uR - 2010-05-15, 09:49
Pożyjemy, zobaczymy. Ale fakt, z rezerwą to przyjmuję
Przemek - 2010-05-15, 13:21
Lepszy rydz niż nic. Mam tylko nadzieję, że przynajmniej część utworów nie będzie w takiej formie jak "Jeden taki dzień" czy "Ile jeszcze", tzn. że jedną zwrotkę śpiewa Peja, jedną Glaca i tak na zmianę. Albo Peja zwrotkę, a G refren. Chciałbym,żeby część była bardziej złożona, coś w stylu Linkin Park z Jay-z
Aha. Trochę się zmieniło od czasów Revolty. Teraz Peji nie tylko nie toleruje społeczeństwo metalowe, ale i część społeczeństwa hiphopowego.
longas - 2010-05-15, 14:51
wole nic
Przemek - 2010-05-15, 16:01
Domyślam się. Mam nadzieję, że powstanie coś, co wykracza poza utarte regułki.
longas - 2010-05-15, 18:17
jesli cos juz bedzie powstawało, to mam "nadzieje" ze to bedzie peja & glaca a nie peja & sweet noise...choc nawet kolaboracja G z peja jako Glaca mi sie nie podoba
X - 2010-05-16, 12:07
| Momus napisał/a: | | projekt z Peją, który ostatnio nie jest ani lubiany ani na topie, może być strzałem w kolano. |
rozumiem, że G miał sobie przekalkulować ,,nie nagrywam z Rychem, bo nie jest już lubiany"? nijak się to ma do muzyki, no chyba, że dobre albumy nagrywają tylko ,,lubiani". ja osobiście mam w dupie takie rzeczy, ocenię samą muzykę i również liczę na bardziej eksperymentalny wydźwięk.
Amat3uR - 2010-05-16, 13:49
Nie chodzi o sympatię, a o same zdolności Peji, który czasem tylko czymś zabłyszczy
X - 2010-05-16, 14:26
| Amat3uR napisał/a: | Nie chodzi o sympatię, a o same zdolności Peji, który czasem tylko czymś zabłyszczy |
może Tobie o to chodzi, ale Przemek i Momus ewidentnie pisali o czymś innym i chyba cytować nie muszę/
Momus - 2010-05-16, 17:28
ciekawe czy gdyby G nagle chciał stworzyć projekt z Iwanem Komarenko, Piotrem Kupichą, (czy kto jeszcze "fajniejszego" "artystę" sobie wymyśli) to też byś epatował totalnym bezkrytycyzmem. Peja był kiedyś dobry w tym co robił, ale teraz jest już tylko pośmiewiskiem dla swojego środowiska. Takie są fakty i dlatego uważam, że jeżeli ten projekt nie zaprezentuje jakiegoś ekstremalnie innego (a zarazem ciekawego) spojrzenia na muzykę, to przy niczym nowym osoba Ryśka pociągnie na dno ten projekt. Jest zbyt ciężką kotwicą dla tego stateczku, że się tak wyrażę. Jestem człowiekiem dużej wiary, ale tylko głupcy nie zauważają ryzyka.
X - 2010-05-16, 18:27
jedynie Amator i Longas pisali o poziomie, Ty pisałeś o tym, że nie jest ,,lubiany i na topie" więc się poziomem teraz nie zasłaniaj. a swoją drogą z tym ,,topem" to ciekawe, bo ja słyszałem, że niedługo ma platyne za Styl Życia gnoja i złoto za ,,Na serio".
Glaca już z nim nagrywał, ostatnia współpraca całkiem niedawno przy Pozwól mi żyć gdzie ten sam Ryszard, który jak to okresliłeś ,,kiedyś był dobry" nigdy wcześniej nie zaprezentował tyle dojrzałości co w tym kawałku. więc porównanie do Komarenko jest, że tak powiem z dupy i to mocno.
ryzyko jest zawsze, nigdy nie masz pewności - jak na ironię na Revolcie to własnie największy pewniak Nergal wypadł nasłabiej, a taka Edyta dała radę.
poza tym jak można się wypowiadać na temat czegoś co jest dopiero w planach. ja tylko napisałem, że ,,może byc ciekawie".
Amat3uR - 2010-05-16, 18:35
No dobra, wymienić Ci też inne płyty, co dostają nagrody za sprzedawalność? I Nergal nei dał rady? I jasne, nie ma co wyrokować przed przesłuchaniem. Ale obawy są, myślę, uzasadnione
X - 2010-05-16, 18:38
| Amat3uR napisał/a: | No dobra, wymienić Ci też inne płyty, co dostają nagrody za sprzedawalność? |
a co mnie obchodzą inne płyty? pada zarzut, że Rychu nie jest na topie to obalam argumentem.
| Cytat: | | I Nergal nei dał rady? |
jak na poziom, który prezentuje na co dzień to myslę, że nie...i z tego co mi się obiło o uszy nie jest to tylko moje zdanie.
eN - 2010-05-16, 18:53
| Amat3uR napisał/a: | Nie chodzi o sympatię, a o same zdolności Peji, który czasem tylko czymś zabłyszczy |
zabłyśnie, jeśli już
Amat3uR - 2010-05-16, 19:02
Zrobi to
Przemek - 2010-05-16, 20:49
Ja uważam Peję za jednego z najbardziej utalentowanych raperów na polskiej scenie muzycznej. Facet ma smykałkę, jego muzyka jest niezła, teksty również. Byłem pełny uznania kiedy przesłuchałem ten ponad 10 minutowy diss. W ramach jasności, byłem pełen uznania, że potrafi tworzyć tak długie kawałki i rapować bez chwili przerwy. Natomiast jego zachowanie i ta cała szopka, która ostatnio ma miejsce, to dla mnie dno. Wcale go nie bronię, nie jest mi go szkoda. Nie jestem jego fanem, zresztą jak całego hiphopu...
Poza tym, śmiem twierdzić, że Glaca ma jakiś interes w wydaniu z nim płyty. Myślę, że chodzi o przypomnienie o sobie publiczności...
X - 2010-05-16, 21:26
no i właśnie dlatego ja to rozróżniam. już kiedyś w innym temacie powiedziałem, że nie jestem fanem Rycha pomimo, że przesłuchałem całą jego dyskografię od dechy do dechy i często po nią siegam.
twierdzicie, że nie jest lubiany (nie mówię, że nie ) ale powodem nie jest muzyka. Mezo, Liber, Jeden Osiem L - to są przykłady ludzi znienawidzonych za muzykę, którą tworzą i tu raczej scena HH jest jednomyślna. w przypadku Rycha jest inaczej, jakby nie patrzeć nadal ma szacunek za muzykę, jasne, że będą ludzie, którzy powiedzą, że ,,starsze płyty były zajebiste a teraz to shit" - ale to jest normalne, Sweet Noise też ma takie głosy, no i co z tego?
Rychu jeśli jest nielubiany to własnie za Zieloną Górę, za to, że w ostatnim czasie dissuje wszystko co się rusza, za to, że po pijaku zrobił trzodę na koncercie po tym jak Tede wydał na niego mixtape i za parę innych jeszcze rzeczy o których nie chce mi się tu pisac. tylko jak to się ma do projektu z Glacą? obawy są jak zawsze, były obawy przy JTD, były obawy przy Edycie, będą i teraz. ale ja tam wierzę, że dadzą radę - Rychu jak chce to potrafi.
Momus - 2010-05-16, 22:45
po części masz rację, będąc nieco młodszym ski skład, "na legalu" i wiele kawałków przed było dla mnie kanonem. A dziś? Dziś Parias wymienia jego siedem grzechów głównych i podzielam opinię tego trio:
- Zielona Góra
- populizm
- pycha
- kłamstwo (w pewnym sensie imo)
- pozerstwo
- egoizm
- lenistwo
Niektóre są dyskusyjne dla mnie samego, ale wiele w nich prawdy. Nie dyskutujmy o poszczególnych bo to nawet niema szczypty sensu, ale:
| Cytat: | | rozumiem, że G miał sobie przekalkulować ,,nie nagrywam z Rychem, bo nie jest już lubiany"? nijak się to ma do muzyki, no chyba, że dobre albumy nagrywają tylko ,,lubiani". ja osobiście mam w dupie takie rzeczy, ocenię samą muzykę i również liczę na bardziej eksperymentalny wydźwięk. |
wmawiasz mi coś czegoś nie powiedziałem. Twierdzę, że jeżeli ten projekt nie ma pociągnąć obydwóch panów na dno to musi to wyjść zdecydowanie ponad przeciętność. Jeżeli to będzie jeden taki dzień bis to sorry - spodziewam się klapy.
| Cytat: | | poziomem teraz nie zasłaniaj |
niczym się nie zasłaniam, jaki poziom? Nie użyłem tego argumentu, choć mimo wszystko sądzę, że "czarny wrzesień" delikatnie jest poniżej tegoż poziomu imo.
| Cytat: | | bo ja słyszałem, że niedługo ma platyne za Styl Życia gnoja i złoto za ,,Na serio" |
a czy to obliguje mnie abym twierdził, że te albumy są fajne? Są mocno średnie imo.
| Cytat: | | porównanie do Komarenko jest, że tak powiem z dupy i to mocno |
nie porównywałem komarenko do peji, raczej chodziło mi o to czy kolaboracja z jakimkolwiek artystą też byłaby oceniana bezkrytycznie przez Twoją osobę.
| Cytat: | | jak na ironię na Revolcie to własnie największy pewniak Nergal wypadł nasłabiej, a taka Edyta dała radę |
To jest Twoja opinia, a piszesz jakby to był fakt.
| Cytat: | | ,,może byc ciekawie" |
zgadzam się, ale różnimy się tym, że kładę duży nacisk na słowo "może"
Nie traktuj tego jako osobisty atak, no ale nie mamy za bardzo zbieżnych opinii
Poczekam, aż coś zacznie się oficjalnie dziać, a do tego czasu wstrzymam się, bo powiedziałem wszystko co do powiedzenia miałem.
Pozdrawiam
X - 2010-05-16, 23:09
to sie żeś Pan rozpisał ale trzeba sprostowac parę rzeczy :
| Momus napisał/a: |
| Cytat: | | rozumiem, że G miał sobie przekalkulować ,,nie nagrywam z Rychem, bo nie jest już lubiany"? nijak się to ma do muzyki, no chyba, że dobre albumy nagrywają tylko ,,lubiani". ja osobiście mam w dupie takie rzeczy, ocenię samą muzykę i również liczę na bardziej eksperymentalny wydźwięk. |
wmawiasz mi coś czegoś nie powiedziałem. Twierdzę, że jeżeli ten projekt nie ma pociągnąć obydwóch panów na dno to musi to wyjść zdecydowanie ponad przeciętność. Jeżeli to będzie jeden taki dzień bis to sorry - spodziewam się klapy. |
gdybyś to napisał to bym nic nie powiedział ale przypominam, że napisałeś :
| Momus napisał/a: | | Ważne, że coś się dzieje, ale projekt z Peją, który ostatnio nie jest ani lubiany ani na topie, może być strzałem w kolano. Grunt, że się coś powoli rusza. |
ani słowa o wychodzeniu ponad przeciętność itp. napisałeś tylko, że trochę lipa dla Glacy, że Rychu już nie jest tak lubiany i na topie. no chyba, że faktycznie co innego miałeś na mysli no ale sorry....ja nie czytam w myslach, ja czytam co jest napisane.
| Cytat: | | poziomem teraz nie zasłaniaj |
| Cytat: | | niczym się nie zasłaniam, jaki poziom? Nie użyłem tego argumentu, |
użyleś tutaj :
| Momus napisał/a: |
uważam, że jeżeli ten projekt nie zaprezentuje jakiegoś ekstremalnie innego (a zarazem ciekawego) spojrzenia na muzykę, to przy niczym nowym osoba Ryśka pociągnie na dno ten projekt. Jest zbyt ciężką kotwicą dla tego stateczku, że się tak wyrażę. |
no wnioskuję, że Rychu jest tą kotwicą, ponieważ reprezentuje słaby poziom....tylko, że wczesniej nie pisałeś o tym ani słowa, poruszyłeś tylko kwestię prestiżu i popularności, co zacytowałem Ci powyżej.
| Cytat: | | bo ja słyszałem, że niedługo ma platyne za Styl Życia gnoja i złoto za ,,Na serio" |
| Cytat: |
a czy to obliguje mnie abym twierdził, że te albumy są fajne? Są mocno średnie imo. |
nie czytasz uwaznie. już Amatorowi tłumaczyłem. podałeś w wątpliwość, że Rychu jest na topie, więc Ci udowadniam, że jeśli o to chodzi to całkiem niexle sobie radzi.
nie porównywałem komarenko do peji, raczej chodziło mi o to czy kolaboracja z jakimkolwiek artystą też byłaby oceniana bezkrytycznie przez Twoją osobę. |
nie byłaby bezkrytyczna, aczkolwiek Glaca udowodnił już, że jak chce to i nawet z taką Edytką może zrobić fajny numer.
Nie traktuj tego jako osobisty atak, no ale nie mamy za bardzo zbieżnych opinii
|
nie no bez przesady. przecież to tylko wymiana opinii, mam wolny dzień, poświęciłem go na muzyczną robotę przy kompie to na forum jestem częściej.
pozdro!
longas - 2010-06-10, 19:32
w tym wywadzie od X ok 1 min peja powiedział o klipie z glaca do pozwol mi zyc...
ktos to wylapał czy wszyscy od 1.34 zalaczyli?
X - 2010-06-10, 19:35
ja od początku słuchałem cały wywiad.
jeśli dojdzie do klipu może wyjść na prawdę fajne, refleksyjne video.
Małgosia - 2010-07-16, 00:08
Skoro już tak nic się nie dzieje, to może chociaż zainteresujecie się tym, że G żyje i ma się... coraz bardziej kolorowo
My_Riot
Serce
X - 2010-07-16, 09:30
czarnobiale tatoo sa spoko - powaznie mysle o zrobieniu sobie, do kolorowych nie mam przekonania ale w sumie co kto lubi.
tak mi przychodzi na mysl, że sercowomajrajotowe dziary mogą oznaczać, że prace nad projektami ostatecznie zakonczone, tak chyba tez bylo z Tryptykiem ale glowy nie daje. czyli co? czekamy?
Przemek - 2010-07-22, 20:46
Na Facebooku można wyczytać, że niejaki Sean Boyles pracuje nad okładką do płyty SERCE:
http://www.hs.facebook.co...135683093122686
Przemek - 2010-08-03, 23:26
Ha, co za nawał nowych informacji. Z Twittera dowiadujemy się, że:
| Cytat: | | prace nad My Riot trwaja. nagrane gitary i bebny na pierwszy singiel. produkcja w Elektra studio z Toczko.bedzie adrenalina.najblizej do... |
oraz
| Cytat: | | My Riot album ukaze sie na przelomie 2010/2011 - blisko do CLC. prace trwaja. |
Natomiast, jeśli chodzi o project SERCE:
| Cytat: | | finishing an album with Toshi Kasai/producer mixer : Melvins, Fripp Adam Jones/ project SERCE. one more vocal track and the record is... |
z facebooka:
| Cytat: | | SERCE Serce seriously wrapping up the debut album. one more vocal track to record. there's tons of music to pick from.next album..next year.yeah. |
Niebawem za to powinniśmy ujrzeć klip do Pozwól mi żyć:
| Cytat: | | w tym tygodniu Glaca kreci video do utworu Pozwol Zyc z R. Peja....you can hate it, you can love it. choice is urs. |
Takich konkretnych informacji było nam trzeba usłyszeć/przeczytać.
Amat3uR - 2010-08-03, 23:32
Pokierujcie mię do odpowiedniego tematu albo podajcie listę społecznościowych profili powiązanych z Glacą, SN, i tak dalej, plz
Przemek - 2010-08-03, 23:36
http://www.hs.facebook.co...135683093122686
http://www.myspace.com/myriotband
http://myriot.bandcamp.com/album/poison-and-nectar
http://www.myspace.com/projectserce
http://www.noiseincrecords.com/noise.inc.html
http://noiseinc.bandcamp.com/
http://www.myspace.com/noiseinc
Amat3uR - 2010-08-03, 23:41
Thx. W sumie to z ww. korzystam tylko z Twittera i Facebooka, z czego Serce już miałem, ale thx, innym się przyda. Myślałem, że na Facebooku i Twitterze (tudzież BLIP-ie, ew. nk.pl) coś jest. Na reszcie kont nie mam, więc pierniczę
X - 2010-08-04, 00:31
był jeszcze blogspot ale od roku nieaktualizowany.
jeżeli do My Riot będą dograne żywe instrumenty u Toczko to może być jak z Trypytkiem, gdzie demówki były tylko martwym szkicem a płyta rozjebała system. narobiłem se nadziei tym wpisem o gitarach.
Amat3uR - 2010-08-04, 00:34
Nie Ty jeden
King_Kschychooo - 2010-08-04, 02:33
widze czuc swierza krew. takze teraz nas wiecej siedzi w oczekiwaniu
Wujek eM - 2010-08-04, 19:13
Coś pięknego uzyskało duszę i nowe tchnienie... Efekt końcowy miażdży. Sami usłyszycie.
dana - 2010-08-07, 23:19
Czekamy,czekamy
Małgosia - 2010-08-08, 01:53
Jeszcze tu
http://soundcloud.com/noiseinc
dahlia - 2010-08-08, 12:01 Temat postu: Glaca wczoraj w Tvn Cześć,
wczoraj Glaca był podobno w jakimś programie w TVN o Orange Festival - tak koło południa. Ma ktoś nagrane?
Dzięki
Przemek - 2010-08-08, 12:50
Jakbym wiedział, to pewnie bym obejrzał. Dzisiaj o 15.40 jest Orange Warsaw Festival – odliczanie, może to powtórka...
Przemek - 2010-08-08, 18:02
Oglądałem, Glaca wypowiadał się w dwóch kwestiach - klipu GIAA i Tryptyku nagrywanego w Afryce. Nagrałem, ale nie wiem czy przerzucę na kompa. Nie mam zainstalowanej nawet karty TV, a materiału jest mało. Może kiedyś, przy okazji.
longas - 2010-08-08, 18:18
a jaki jest w ogole powod wystapienia G w materiale o OWF?
Przemek - 2010-08-08, 18:29
Jakiś zespół, który tam wystąpi pochodzi z Afryki, a że akurat nagrywał tam płytę, to go zaprosili.
Małgosia - 2010-08-23, 20:58
A to stare jest bardzo, ale przejrzałam kilka ostatnich stron i nie znalazłam więc...
http://www.youtube.com/watch?v=xEBl4Hpyvqo
X - 2010-08-23, 21:11
zawsze podobał mi się ten kawałek co leciał w tle podczas wypowiedzi Glacy. nie znamy tego kawałka a tam niewiele słychać ale mimo wszystko. jak na razie to, Poision and Nectar (mój namber łan) i Ostatni taki dzień.
reszta, zobaczymy.
X - 2010-10-19, 10:26
G u Kaczkowskiego przy okazji CLC.
http://www.youtube.com/watch?v=zLjQQ5DU_OM
teraz po 8 latach chyba już wiemy o jaki ,,amerykański zespół" chodziło.
westa - 2010-11-19, 09:19
Ciekawostka związana z Węgorzewem:
http://sevenfestival.pl/s....php?f=10&t=170
Matek - 2010-12-04, 18:17
O maj Gad Troszkę peszek z tym weselem ... SN mieli szczęście w nieszczęściu
Małgosia - 2010-12-06, 21:31
1998 20 lat Studenckiego Radia Afera!
Jakie ładne foto
źródło: dzielnicowo.pl Tomasz Dworek
eN - 2010-12-07, 21:09
Af, af, afera! To było radio!
Przemek - 2010-12-22, 11:20
http://cgm.pl/galeria_hq.php?gallery_ID=12905
Przemek - 2011-02-15, 21:30
Znalazłem taką oto stronę http://musicblog-piotrk.b...house-blue.html, a na niej wpis informujący, że Glaca udzielił się wokalnie na kasecie zespołu Road House Blue. Pobrałem dostępny tam rip i pobieżnie przesłuchałem.
Niestety, nie wyłapałem kawałka z Panem G. Może Wy będziecie w stanie...?
a1ien - 2011-03-15, 14:18
nie wiem czy to już było..
Skład - Krzysztof Gąszewski - harmonijka
http://gaszewski.pl/serwi...sweet_noise.jpg
longas - 2011-03-15, 17:18
hmmm....ze strony:
| Cytat: | | W tym samym roku [1992] zaczęła się współpraca ze Sweet Noise. Trudno uwierzyć, ale w 1992 roku ten zespół oprócz własnych kompozycji grał takie utwory jak Honky Tonk Woman czy Knockin' on Heaven's Doors. Gdy Sweet Noise postanowili wyrzucić z repertuaru utwory delikatne i zaczęli grać ostro, nie było już miejsca na harmonijkę. Był to drugi rok działalności tego zespołu. |
kurde, po tylu latach siedzenia w "swet noise', można sie jeszcze takich ciekawych rzeczy dowiedziec
Przemek - 2011-03-16, 11:09
Mnie często ciekawi, co to za utwór leci w tle na początku klipu do "Jeden taki dzień".
PePe - 2011-03-16, 22:17
walk this way - run dmc i aerosmith
to było pokazanie, że rock i hh mogą istnieć obok siebie i że się to sprawdza; tym jednym kawałkiem chłopaki pokazali, że nie są prekursorami; z jednej strony było dobrym tłem do rozważań: ej Magik, wchodzisz w te remixy? a z drugiej takim usprawiedliwieniem, że już wielcy się tym paralil, to proszę w nas kamieniami nie rzucać, też sobie coś spróbujemy podobnego zrobić
longas - 2011-03-27, 23:38
wielkie gwiazdy polskiego showbiznesu wypowiadaja sie na temat kawałka JTD
Małgosia - 2011-03-28, 01:29
Gdzieś było w lepszej jakości, ale to chyba u amatora na fejsie. Pamiętam, że akurat trafiłam na to przełączając kanały i śmiałam się w głos. Pani Paula tak śmiesznie kompromitująca, Mandaryna jako znawca twórczości Glacy i hh, Candy Girl która plecie trzy po trzy nie mając nic do powiedzenia. Połączenie idealne po prostu
Jedynie i niezmiennie Halber wzbudza sympatię
longas - 2011-03-28, 01:33
wkurzaja mnie takie programy gdzie siedza jacys ludzie przed zielonym ekranem i pieprza jakies głupoty na temat jakis filmów, piosenek, programów itp....
X - 2011-03-28, 01:35
dobrze Gosia, że wymieniłaś te ,,gwiazdy" bo ja ich za bardzo nie skojarzyłem.
Małgosia - 2011-03-28, 02:31
| X napisał/a: | dobrze Gosia, że wymieniłaś te ,,gwiazdy" bo ja ich za bardzo nie skojarzyłem. |
Przyznaję, że trochę się na tym znam
Ogólnie rzecz biorąc jeśli ktoś chce się w jakieś sprawie wypowiedzieć, a inny ktoś chce to nagrać i puścić w tv to spoko, tyle że najczęściej prócz niekompetencji, śmieszności, wychodzi najzwyklejsza nieszczerość. Nawet jeśli ktoś kogoś nie znosi, to powie dyplomatycznie, że nie słucha, ale szanuje itd. Zabawne to że ludzie wolą zjednywać sobie fanów lizodupstwem, a nie szczerością
W szołbiznesie jak w życiu
Matek - 2011-03-28, 08:43
Wczoraj przypadkiem znalazłem ten filmik na youtube, i również nie poznałem (poza Gosią ) żadnej z tych "gwiazd", nawet Mandaryny nie rozpoznałem No, ok Pona też poznałem, ale to co innego
Małgosia - 2011-04-22, 17:09
http://swarzedz.naszemias...fiego,id,t.html
eN - 2011-04-22, 17:28
nuuuuuda.....
Momus - 2011-04-22, 17:44
Fajny wywiad, ale mało konkretów.
Przemek - 2011-04-22, 22:21
| Momus napisał/a: | | Fajny wywiad, ale mało konkretów. |
To samo odczułem. Ale ogólnie całkiem fajny.
Przyzwyczaiłem się tylko, że Glaca daje rozbudowane wypowiedzi, a tutaj 2-3 linijki.
Momus - 2011-04-23, 01:31
Nie no, są nieco rozbudowane. Odbieram to jako rozwinięcie tego co mówił kiedyś w innych wywiadach na temat dzieciństwa, poglądów na obecny obraz świata, pobytu w LA. Brakuje mi za pytań i odpowiedzi na temat przyszłości, planów i ich realizacji. np. Co z sercem? Co z koncertami? Co dalej? Jedynie co wyłowiłem to to, że jest w pomysł na drugą płytę M.T. Void.
alkanet - 2011-04-27, 13:55
http://muzyka.wp.pl/title...,wiadomosc.html
Momus - 2011-04-27, 16:47
Dobrze i nie dobrze zarazem.
King_Kschychooo - 2011-04-27, 17:36
No widac po towarzyszu obywatelu G. mozna sie spodziewac wszystkiego.
butch.bmf - 2011-05-14, 15:14
Amat3uR - 2011-05-14, 15:15
Mega!
eN - 2011-05-14, 16:13
przestałam wierzyć w SN/MR
longas - 2011-05-14, 18:53
stare video...w dodatku mocno kwadratowe
zwierzak - 2011-05-15, 14:38
Moim zdaniem ten wywiad dla gazety Swarzędza jest strasznie słaby. A najgorsze w nim są oskarżenia byłych członków SN. To po prostu słabe na maksa było.
Amat3uR - 2011-05-15, 14:49
No ja ogólnie uważam, że atmosfera jest stęchła. Dlatego się izoluję od tego. Czekam na muzę, na gotowy produkt. Sen na razie jest zajebisty. Czuję, że cała płyta też będzie świetna. Natomiast wszystko, co się dzieje wokół, zwyczajnie śmierdzi.
Szkoda, bo to jednak wpływa na odbiór. Dlatego chcę się od tego odizolować, by móc dalej cieszyć się fajną muzą.
Ale nie dziwię się na przykład powyższej wypowiedzi Natalii. Wytykanie palcami, cenzura krytyki i straszliwe nadęcie i napuszenie są zwyczajnie niesmaczne. Szkoda.
Należące do alternatywy Serce i M.T.void i mainstreamowe (to wcale nie jest określenie pejoratywne!) My Riot pokazują, że Glaca zarówno sam ma wiele do powiedzenia artystycznie, jak i umie dobierać sobie ludzi do tworzenia dobrej muzy. No i efekt w głośnikach słychać zajebisty. Obrany "marketing" za to, jeżeli tak to można nazwać, odpycha.
Małgosia - 2011-05-15, 18:34
Mnie ciekawi, czy recenzje płyty napisane przez tych "szczęśliwców" będą jakoś utemperowane jeśli nie będzie "Ach! Och!" chyba że trafiło na samych fanatyków
Momus - 2011-05-15, 22:22
Mogę się założyć, że wszystkie recenzje będą bardzo pozytywne. Albo inaczej - nie będzie opinii negatywnych ani nawet zrównoważonych. Reasumując poczekam na gotowy produkt bo te recki nie będą dla mnie (niestety) opiniotwórcze
G - 2011-05-16, 02:09
Recenzje beda opublikowane bez zadnych "poprawek". Nikogo z obecnych na spotkaniu nie mozna nazwac fanatykiem Malgosiu. To normalni, myslacy ludzie tacy jak wy. Los trafil na nich i dlatego mieli mozliwosc wysluchania i zrecenzowania materialu. Mam nadzieje ze przekaza dalej energie ktora My Riot umiescil na plycie "sweet_noise".
Z pewnoscia znajda sie zdania krytyczne wsrod recenzji "szczesliwej pietnastki", ale faktem jest to ze album podobal sie wiekszosci przybylych co nas jako tworcow moze tylko cieszyc.Wlozylismy w te muzyka mase sil i duzo wiary.
Straszliwe nadecie, napuszenie i oskarzanie ludzi….to naprawde czujecie czytajac i sluchajac wywiadow ze mna? Odpychajacy marketing?Stechla atmosfere?!Wow!
Jezeli tak to pewnie nic waszego zdania nie zmieni.
Przetrwalem rozne burze, konflikty i zalamania tylko dlatego ze dalej chce tworzyc najlepsza muzyke na jaka mnie stac. Cena tej drogi jest ogromna, ale chce wierzyc ze to wszystko ma sens.
Ludzie opuszczali SN z bardzo roznych powodow i za kazdym razem bylo to dla mnie bardzo bolesne. Za kazdym razem leczylem sam wlasne rany i przelewalem to na sztuke. Wszystko co stworzylem jest zapisem tych stanow, przejsc, rostan i nadzieji. Przez ten pryzmat mozna mnie chyba najlepiej poznac.
Czasami tu zagladam.To prawda.Mysle wtedy ze dla niektorych z was jestem najgorszym zlem ktore moglo sie przydarzyc Sweet Noise. Tymczasem ja sposrod wszystkich muzykow ktorzy grali w tym zespole jestem jedyna i ostatnia osoba ktorej zalezy na tym co ten zespol reprezentowal.
Nadal mysle o dalszym dzialaniu, tworzeniu i pamientam w kazdej chwili o fanach Sweet Noise.Powod tego jest i zawsze byl ten sam: te rzeczy sa dla mnie najwazniejsze. To im dedykowalem swoje zycie i staram sie godnie reprezentowac idee SN zawsze i wszedzie.
Moje zycie to w 100% sztuka, a ta nierozerwalnie laczy sie ze Sweet Noise.
Zbudujcie swoja wlasna rzecz. Niezalezna, prawdziwa i oryginalna. Trwajcie w tej postawie 20 lat i wtedy pogadamy o sile przetrwania, o cenia ktora trzeba placic za obrone wlasnych idealow, wlasnego ja i wlasnej niezaleznosci. Moze sie okazac to duzo trudniejsze niz wyglada z zewnatrz.
Tak czy inaczej zycze wam tego z calego serca i mam nadzieje ze wam sie uda.
Jednoczesnie czeka na was tam dokad idziecie samotnosc, tysiace pytan bez odpowiedzi, watpliwosci i lzy. Taka jest i zawsze byla cena wolnosci i wlasnej drogi.
Na temat przeszlosci powiedzialem tyle ile uwazam ze swiat zewnetrzny powinien wiedziec. Teraz ide zdecydowanie do przodu stawic czola nowym wyzwaniom.
"Chcesz bym zniknal, odszedl i zapomnial?
Schylil glowe, zamknal oczy, oprzytomnial?
Zaczal mowic, pisac, robic to co chca?
Chcesz?"
Czy wtedy aby nie powieje nuda na maxa ?
Pozdro
G
Amat3uR - 2011-05-16, 09:01
O, fajnie że się odezwałeś. Bardzo, bardzo fajnie i miło
Nawiązujesz do mojego posta, więc już odpowiadam. Mi na całą promocję płyty cień rzuciło parę spraw. Dla przykładu:
Pierwsze: wideoklip do Snu. Opinie, jak pamiętasz, były różne. Niektórym się bardzo podobało, inni stwierdzili, że syf, jeszcze inni stwierdzili że część fajna, część im się nie podoba (do tej ostatniej grupy się ja zaliczam, nawet zacząłem coś tam się mądrzyć na YouTube i Facebooku jak ja zrobiłbym to lepiej ). Jakże było moje wielkie zdziwienie, jak zobaczyłem, że mój komentarz poleciał. Potem zaczęły lecieć kolejne. Z Facebooka My Riot i Youtube'a. I to nie komentarze internetowych trolli (a raczej nie tylko, tych, przynajmniej na początku, było, o dziwo, mało), a normalnych ludzi, którzy mówili, że muza fajna, ale klip im nie leży. To wszystko okraszone było komentarzami zespołu "Dzięki, jesteście cudowni! Zajebiście! Riot! Kocham was" (cytaty niedokładne ). Zupełnie mi to nie współgrało i nie współgra. Rozumiem kasowanie komentarzy w stylu "Ty chuju!" (nie popieram, ale kumam). Ale usuwanie wszystkich opinii poza peanami to jest jak dla mnie pomyłka. Nie wiem kto prowadzi profile na portalach społecznościowych (odnoszę wrażenie, że każdy po trochu, ale nie wiem) a "cenzura" chyba się już skończyła. Ale tak, kasowanie pod tym samym linkiem krytyki i pisanie "One Love, One World. Dla tych blisko i dla tych daleko." jest dla mnie niesmaczne i odpycha, powiewa stęchlizną. Nie wiem kto się tym zajmował. Ale wtopa.
Po drugie: czytając dyskutowanie z fanami (zaczęliście z nimi dyskutować, zamiast ich kasować. I fajnie). Nieraz podkreślaliście, że czasy Sweet Noise są odłożone na bok, teraz jest My Riot. Ze Sweet Noise nie ma co się równać, to zupełnie inna rzecz, do której może wrócicie, a może nie. W porządku. Po czym przychodzi mailing o tytule waszej płyty. I zero komentarza. Zgrzyt numer dwa, aczkolwiek może wynikający z niewiedzy (jak dotąd nikt nie skomentował tytułu płyty). Mnie etykietki nie obchodzą, ale pytasz o marketing, który odpycha (możliwe, że nikt tu nie miał złych zamiarów, że nieświadomie) - oto przykład.
Dalej nie chce mi się wymieniać, moim zdaniem wystarczy.
Ale pisałem w swoim poście coś jeszcze, nie wiem, czy zwróciłeś na to uwagę. Pisałem, że skoro promocja płyty i jej metody mi się zupełnie nie podobają, tak przestaję klikać na linki i po prostu czekam na muzę. Bo ona jest w tym wszystkim istotna. O zgrzytach i wtopach się zapomina, a muza pozostaje. Dlatego nie chcę, by tego typu sytuacje (możliwe, że źle odebrane w wyniku niedoinformowania, jesteście ludźmi, tak jak my, każdy popełnia błędy, mówi/robi rzeczy, których potem żałuje, na dodatek bardzo możliwe, że z powyższych rzeczy nie zdawałeś sobie sprawy) rzutowały na odbiór płyty. Bo czuje, że będzie zajebista. Tak jak wszystkie poprzednie.
Zresztą, dubluję powyższym już to, co napisałem w poprzednim poście.
Więc tak, to co tworzysz i robisz muzycznie, artystycznie ma sens. Nie wiem do czego pijesz, pisząc, że "pewnie nic naszego zdania nie zmieni", ale odnoszę wrażenie, że bardzo nas nie doceniasz
Czekam na płytę. I bardzo żałuję, że premiera dopiero we wrześniu (dlaczego?!). Póki co, to co słyszałem z sweet_noise jest zajebiste A klip średni
Koniec, bo przynudzam. Mam nadzieję, że naświetliłem to, co wzbudziło nasz (OK., mój, za resztę nie będę się wypowiadał) niesmak. Niezmiennie jaram się nową płytą (może nie tak, jak kiedyś, trochę zdziadziałem) i nie mogę się jej doczekać. Natomiast nie będę bezkrytycznie podchodził do wszystkiego wokół wszystkich Twoich działań i projektów.
Mam nadzieję, że jeszcze będziesz tu zaglądał
Sphinx - 2011-05-16, 09:28
| G napisał/a: | Czasami tu zagladam.To prawda.Mysle wtedy ze dla niektorych z was jestem najgorszym zlem ktore moglo sie przydarzyc Sweet Noise.
|
Mam wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie - nawet na forum internetowym, które przecież jest miejscem spotkań bardzo wielu ludzi, w tym wspomnianych trolli internetowych (na szczęście tu ich nie ma) zdania na Twój temat są (zasłużenie) bardzo pozytywne.
Sam trochę dziwię się dyskusji o słuszności danego tytułu płyty - to przecież należy do artysty, a w tym przypadku nie jest to, moim zdaniem, żadna kontrowersja. Rozumiem jednak zły odbiór faktu kasowania komentarzy, które nie obrażały nikogo.
Tak czy owak, Piotrze, z pewnością zdajesz sobie sprawę, że będziesz adresatem różnych komentarzy dotyczących Twoich dzieł. Starcia mogą pojawiać się też w wyniku niewłaściwego zrozumienia pewnych kwestii, po obu stronach. Jednak absolutnie nie zgadzam się z tym, co piszesz o naszej niechęci wobec Ciebie. Zauważ, że jesteś jedyną osobą łączącą projekty SN, MR i inne, na temat których toczą się dyskusje także na tym forum i praktycznie wszyscy aktywni użytkownicy są spragnieni nowych dźwięków.
longas - 2011-05-16, 15:57
| Cytat: | | Czasami tu zagladam.To prawda.Mysle wtedy ze dla niektorych z was jestem najgorszym zlem ktore moglo sie przydarzyc Sweet Noise |
przeczytałem wszystkie posty w tym dziale, z racji pełnionej tu roli admina, i nie przypominam sobie postów w ktorych ktokolwiek pisałby cokolwiek co byłoby choc troche zblizone do tego co zostało tu okreslone
moze ktos inny kojarzy takie osoby?
co do my riot...jedno jest pewne...bedzie to pierwsza od 2007 roku [sn-tt] płyta zakupiona przeze mnie w sklepie
Momus - 2011-05-16, 21:51
Fajnie, że tu zaglądasz, to Twój pierwszy post od czasu kiedy odszedł Bartek.
W mojej opinii zgodzę się z Longasem. Nikt tu nie pluje jadem na to co robisz. Jak myślisz co nas tu trzyma? Wszyscy od TT tu czekaliśmy (i nadal czekamy) na koncerty i nową muzykę SN. Nie powiem jestem ciekawy Serca, jaram się M.T. Void i z zainteresowaniem słucham to co Przemek zgra nam z radia. Co do recenzji muszę coś sprostować. NIGDZIE nie powiedziałem, że opinie szczęśliwej 15 będą na cenzurowanym. Śmiem tylko twierdzić, że nikt nie odważy się napisać czegoś niepozytywnego. Poza tym atmosfera takiego spotkania może wypaczyć nieco odbiór, niemniej to są drobnostki i naprawdę nie bierz tego do siebie. Wracając bardzo szanuję wszystko co do tej pory zrobiłeś. CLC było dla mnie jak uderzenie obucha, zniszczyło mnie abym wszystko zbudował od nowa. Dzięki temu codzienną frustrację nastolatka zamieniłem w siłę. To był solidny kop w tyłek dzięki, któremu ruszyłem do przodu. Na takich koncertach jak Twoje to nie byłem już nigdy. Były różne fajne koncerty na których się bawiło ale takich pięknych wspomnień jak z poznańskiego Zamku to nie mam i już prawdopodobnie nie będę miał. Między innymi tak bardzo czekam na nowe SN, dzięki temu będę mógł jeszcze kiedyś na żywo usłyszeć piosenki z CLC. Życie nie jest czarno-białe, za to ma wszystkie odcienie szarości. To, że coś do mnie nie przemawia nie znaczy, że jestem hejterem. Nie popadajmy w skrajności
Powodzenia przy wykańczaniu sweet_noise
Pozdrawiam
Devil Peter - 2011-05-17, 14:25
Ja znowuż czekam na piosenki z Tryptyka wykonane na żywo. Fajnie jakby na koncertach MR czasami uraczyło nas utworami SN, z CLC lub TT
Małgosia - 2011-05-18, 21:32
Z fanatyzmem to ja sobie tylko głośno myślę, ludzi nie znam, z forum kojarzę tylko Kasię.
Odsłuchanie płyty jest dla mnie jednak tylko ukłonem w stronę fanów, ewentualnie elementem kampanii promocyjnej i dobrze że taka jest jej forma. Nie wiem jakie znaczenie dla każdego z nas będzie miała opinia innych fanów o albumie, osobiście nie mogę się doczekać momentu w którym sama będę miała podstawy do wyrażenia własnego zdania
I oczywiście tak jak mówią poprzednicy, nikt nie pluje, że już nie skomentuję stwierdzenia, iż są wśród nas ludzie uważające Cię za najgorsze zło, które przydarzyło się SN.
Cały czas tu jesteśmy, odbieramy energię za którą dziękujemy.
Przetrwaliśmy tu wspólnie wiele radości, ale i zawirowań, mam też nadzieję iż poradzimy sobie z następnymi, które za pewne się przydarzą.
A wszelkie nasze sprzeczne zdania, wyrażanie wątpliwości to tylko bodziec do dyskusji, które w nas w jakiś sposób ożywiają i poniekąd rozwijają poszerzając spojrzenie na muzykę, ale i otaczającą rzeczywistość jaką ta muzyka opisuje.
PePe - 2011-05-28, 20:43
przesadzasz Piotr. chyba momentami tracisz obraz. mnie wyjebałeś z myspace, chyba za komentarze, że brak mi Waszego starego stylu; mimo to, wciąż tu jestem; pomyśl o tych wszystkich ludziach, którzy zrobili plc; oni zostali odtrącenie za podobne komentarze; to była wierna gwardia i byłaby blisko, nadal napędzając ruch wokół Twojej twórczości, ale ktoś zabrał im wolność i odtrącił...
tworząc coś, wystawiasz się na ocenę; jeśli ktoś Ci mówi, że sprzedajesz shit, masz prawo dać mu w pysk, bo włożyłeś w to całego siebie i my to wiemy; ale ktoś kto miesza Twoją płytę z gównem, to nie ten sam co mówi: no ok, może być, ale to nie dla mnie... mi się nie podoba;
ja już miałem okres fascynacji Tobą i SN, okres "hejterowania", a od dłuższego czasu do sprawy podchodzę na "wisimito" - niech się dzieje co chce, ja wrzucam płytkę do odtwarzarki, a choćby na płycie była doda, rutowicz i trzoda to mi wisi - grunt żeby było pierdolnięcie;
i chętnie powiedziałbym Ci to w oczy - do dupy się zachowaliście (ciekawi mnie czyje ręce to czyniły...) z tą cenzurą i z kopaniem ludzi, ale mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy po koncercie i jednak zdecydujesz się na uścisk mojej dłoni;
(pamiętasz smsy ode mnie po starcie revolty? chciałbym znów takie wysłać...)
[EDIT:]
a tak w ogóle to kiedyś chciałbym się wprosić lub zaprosić Cię na kawę i dowiedzieć się z pierwszej ręki jak wyglądały te wszystkie krzywe akcje...
a$artana - 2011-06-07, 10:19
Hej!
Po pierwsze, ciesze sie bardzo z powrotu. Dalam temu wyraz smsowo, ale chyba byly jakies problemy z siecia Bardzo Wam dopinguje, trzymam kciuki, zycze wszystkiego najlepszego. To tak z zasady "teraz i na zawsze". Gdzies kiedys daliscie mi bardzo wiele, a wszystkie albumy SN caly czas daja mi to wszystko czego potrzebuje od muzyki zaangazowanej. Nowa plyte na pewno kupie. Na koncerty na pewno pojde. Uwazam, ze zaslugujecie na szacunek i wysluchanie do konca za to wszystko co zrobiliscie, za ta cala mase dobrej muzyki, ktora nagraliscie i ktora mnie poruszala i porusza.
Co do nowego kawalka to podoba mi sie muzyka i bardzo podobaja mi sie momenty, kiedy spiewasz po angielsku. Tekst polski jeszcze musi mi sie przyswoic:). Teledysk jest ok. Fajna opcja z tymi plakatami. Reasumujac no me muero( nie umieram [z zachwytu]), jak mawiaja rodacy mojego faceta ale fajne jest. Czekam na ciąg dalszy.
goat - 2011-06-14, 16:37 Temat postu: Glaca/Republika "Biała Flaga" Opole 12.06.2011 Występ Glacy z Leszkiem Biolikiem i Zbyszkiem Krzywańskim z Republiki na koncercie w Opolu
Glaca/Republika - "Biała Flaga"
Matek - 2011-06-15, 09:19
No właśnie, przydałby się jakiś tv rip
goat - 2011-06-16, 23:29
Jak widać na filmie nagrywane było, a kiedy będzie w TV to tylko w TVP wiedzą.
morfix - 2011-06-30, 08:26
Uff..Długo mnie nie było, widzę, że sporo się w międzyczasie wydarzyło... Szkoda , że Glaca już się nie ustosunkował do postów Amat3ura i PePe. Wypadałoby.
Anneke - 2011-07-19, 21:07
też mnie długo nie było..
tym niemniej - Piotrze - nigdy nie mów, że zostałeś sam, bo wielu czeka na Ciebie i kibicuje każdemu dźwiękowi...
Ja też. choćby przelotne spotkanie z Tobą wprawia mnie w dobry humor, cieszę się na nową płytę. na nowe koncerty, "całe piękno i energię"
czy masz na sobie luźne spodnie, czy ubierzesz obcisłe rurki- kogo to obchodzi, kiedy wsłuchuję się w "sen" i wzruszenie gardło ściska.
edit:
słuchałam "snu" i myślałam o tej dyskusji.
Piotrze, jeśli najdzie Cię zwątpienie, zajrzyj tu - "tak blisko nigdy nie był nikt, jesteś teraz i na zawsze(...) wiesz, że czekam na Ciebie tak jak Ty na mnie". nie pozwól sobie w to wątpić...:)
pamiętam taki koncert w Swaju, tak dawno temu, pamiętam juwenalia nad Wartą...to co prawda był Sweet Noise a nie My Riot, ale cytując kogoś innego - "usta milczą, dusza śpiewa"- i to jedno się u mnie nie zmienia...dlatego niecierpliwię się i może jakoś wytrzymam do września, już mniej jak 2 miesiące
Momus - 2011-07-19, 23:21
nic dodać, nic ująć
a1ien - 2012-02-03, 15:31
Krótki wywiad z Magikiem
Magic tworzy w Irlandii
a1ien - 2012-02-03, 15:41
Na YT są filmiki z ulicznych występów MAGICNOISE PROJECT
longas - 2012-02-03, 16:34
ciekawa sprawa...to ze jest na wyspach wiedziałem, ale ze cos tam tworzy to nie
Małgosia - 2012-02-03, 18:58
Przyznam, że jestem zaskoczona.
Szczególnie ten Biesłan mnie ciekawi.
edit.
Dobra, przejrzałam sobie kilka filmików i jestem bardzo pozytywnie zaciekawiona.
Styl ciekawy, metalem bym tego na pewno nie nazwała, ale fakt, że trudno coś powiedzieć po paru filmikach na YT.
Fajnie, że chłopaki działają i każdy rozwija się w swoim kierunku
Przemek - 2012-02-05, 00:16
Dobrze, że Magic działa. Od czasu odejścia z SN nic nie było o nim słychać, czego nie mogłem odżałować. Mam nadzieję, że wybije się z tym projektem i będą tego echa również w Polsce.
Momus - 2012-02-05, 10:59
Chciałbym aby na tą ostatnią płytę SN panowie się zeszli i zrobili dobrą robotę. To mówi serce, rozum zaś stanowczo twierdzi, że żaden nie schowa dumy do kieszeni i nie spróbuje nawiązać kontaktu. Szkoda
Przemek - 2012-02-14, 18:45
Znowu sobie pogrzebałem w necie, no bo co miałem sobie nie pogrzebać? I znalazłem fotę z Glacą podczas Węgorzewa 1995 + plakat:
http://www.sevenfestival.com/1995
Wiem, że było już wiele razy, ale teraz już bardziej oficjalnie się nie da. Jurek ogłasza, że My Riot zagra na Woodzie 2012.
http://owsiaknet.pl/video/36094567
|
|