Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

My Riot - My Riot - "Ból Przemija" teledysk

Matek - 2012-05-28, 22:56
Temat postu: My Riot - "Ból Przemija" teledysk
https://www.youtube.com/w...d&v=iTmm51fC-t0

Teaser.

Premiera teledysku 1 czerwca. Jak wiadomo zagra w nim Hołowczyc oraz ... mistrzyni Europy (czy tam świata) w tańcu na rurce :D Ciężko cokolwiek stwierdzić po tych 30 sekundach, ale chyba będzie fabuła jak z teledysku Dre i Eminema "I need a doctor". Glaca (pilot Hołowczyca) zapewne ulega wypadkowi, a Hołowczyc obserwuje go w szpitalu. Pewnie ma też wyrzuty sumienia, gdyż wypadek i stan Glacy są jego winą ... Pasowałoby do tytułu i tekstu piosenki. Cóż tyle moich gdybań, czekam na gotowy produkt :)

Amat3uR - 2012-05-29, 00:06

Ma być dynamika, wg zapowiedzi. I dobrze, bo tego teledyskom My Riot nieco brakowalo.
Małgosia - 2012-05-29, 00:43

30 sekund z czego 10 to twarz Hołka, wiec trudno stwierdzić :P
Jak zwykle zapowiedź bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że nikt tego nie spieprzył.
Czekamy! :)

longas - 2012-05-29, 13:17

hmmm w powiazanych wywiad najswiezszy
https://www.youtube.com/w...feature=related

Matek - 2012-06-05, 22:43

Teledysk wylądował w radiowej czwórce (a raczej na jej kanale) dziś o 22. Po euforii na Facebookowych stronach zrzeszających fanów spodziewam się czegoś naprawdę mega ... Jak ktoś tylko zobaczy video na youtubie albo coś to proszę szybko o link, bo ja osobiście premierę przegapiłem :/
Momus - 2012-06-05, 23:11

Matek napisał/a:
premierę przegapiłem :/

Ja też. Jakieś ochy i achy? Może pozytywnie się nastawie przed odbiorem i lepiej mi podejdzie 8)

Matek - 2012-06-05, 23:28

Ochy i achy ? Mało powiedziane, ludzie się jarają na maxa.

Mam nadzieję że wreszcie nie będę miał się do czego przyczepić, bo poprzednie 3 teledyski (le Znaków nie liczę) mi nie podeszły...

Sen - taniec kolesi z Oakland niepotrzebny, ewentualnie mogli dać go w mniejszej dawce a skupić się na zespole i Riot Crew. Poza tym dźwięk i obraz w 1 połowie nijak się do siebie miały.

Sam Przeciwko Wszystkim - Dużo lepiej, wielki plus za fajne ujęcia Glacy idącego w sunglasach po nocnej ulicy, ale ogólnie coś było nie tak, osobiście odebrałem tandetnie niektóre momenty :(

Botox - Tym razem dynamika zajebioszcza, ale brakowało bardzo elementu który spajałby "fabułę" do kupy ... I tak to mamy dużo fajnie wyglądających rzeczy ale niepowiązanych ze sobą niczym kolorowe obrazki ... I ci kolesie na BMX-ach XD

PS : Żeby nie było - te teledyski są naprawdę spoko i tak, i ja tam ich nie hejtuję ;] Jednak wady są, a pomimo że Glaca to 1 z moich ulubionych artystów to nie traktuję wad ulgowo :twisted:

Mam nadzieję że podjara "Bólem" jest spowodowana prawdziwym strzałem w dziesiątkę tym razem ! Czekam niecierpliwie i pokładam nadzieję !

Momus - 2012-06-06, 00:22

Matek napisał/a:
Ochy i achy ? Mało powiedziane, ludzie się jarają na maxa.

Skąd ten wniosek?
(do komentarzy na FB podchodziłbym z dystansem)

Matek - 2012-06-06, 00:26

Mówię o opiniach fanów w fejsowych grupkach zrzeszających miłośników MR :P
Wiem że powinno się do nich mieć spory dystans, ale tym razem euforia była większa niż przy poprzednich okazjach, więc kto wie ...

BTW znak nowych czasów - kiedyś w dniu premiery nowego video Glacy, byłoby tu mnóstwo postów i dyskusja, natomiast teraz cisza ,a wszyscy nawijają na FB (w tym również osoby które mają tutaj konto XD)

Momus - 2012-06-06, 00:39

dlatego nienawidzę fejsbuka :>
Małgosia - 2012-06-06, 00:43

Matek napisał/a:
Mówię o opiniach fanów w fejsowych grupkach zrzeszających miłośników MR :P
Wiem że powinno się do nich mieć spory dystans, ale tym razem euforia była większa niż przy poprzednich okazjach, więc kto wie ...

BTW znak nowych czasów - kiedyś w dniu premiery nowego video Glacy, byłoby tu mnóstwo postów i dyskusja, natomiast teraz cisza ,a wszyscy nawijają na FB (w tym również osoby które mają tutaj konto XD)

Też przegapiłam, komentarzy na razie nie czytam.
Teledysk najpierw ukaże się na cgm.
Na youtube'ie jutro.
Jestem bardzo ciekawa.

Momus - 2012-06-06, 00:50

Ja wymiękam, idę spać. Zostawcie mi tu linka jakby co :roll: Z góry dzięki
Inkub - 2012-06-06, 13:47

http://www.youtube.com/watch?v=0n3JrRW3tVI
Amat3uR - 2012-06-06, 13:53

Nie widzę tej dynamiki, którą się jarają i na którą liczyłem (dynamiczny klip to, na przykład, rewelacyjny Give it All). Nie zmienia to jednak faktu, że podoba mi się. Jest fajnie. Nie jest rewelacyjnie, ale jak najbardziej na plus. Fajna realizacja, fajne ujęcia zespołu, fajna estetyka, dużo smaczków dla fanów Sweet Noise (Vahan!). Jest git :)
Przemek - 2012-06-06, 14:50

Give It All Away był dla mnie tylko zlepkiem mniej lub bardziej przypadkowych kadrów. :P Sympathy na tym tle był o niebo lepszy.

Natomiast w Ból przemija podobnie jak w Botox obraz odwraca uwagę od muzyki. Trzeba go oglądać kilka razy, ale nie zmienia to faktu, że jest zajebisty.

Momus - 2012-06-06, 15:50

Moim zdaniem najlepszy klip MR jak do tej pory.
Matek - 2012-06-06, 21:01

Amat3uR napisał/a:
Nie widzę tej dynamiki, którą się jarają i na którą liczyłem (dynamiczny klip to, na przykład, rewelacyjny Give it All). Nie zmienia to jednak faktu, że podoba mi się. Jest fajnie. Nie jest rewelacyjnie, ale jak najbardziej na plus. Fajna realizacja, fajne ujęcia zespołu, fajna estetyka, dużo smaczków dla fanów Sweet Noise (Vahan!). Jest git :)

Podpisuję się pod każdym słowem ...
Kurde i niby znowu OK ... ale znowu trzeba liczyć naiwnie że "następne video zwali mnie z nóg niczym teledyski SN" :P Może ja po prostu za dużo wymagam, a za dzieciaka wkręciłem sobie że SN ma najlepsze teledyski, i przez to MR nie może przeskoczyć poprzeczki SN bo w swojej wyobraźni za wysoko ją ustawiłem ? XD

Cóż, na Godność i W Tym Mieście nie liczę szczerzę mówiąc. Na Godność dlatego, że video to ma być zaledwie (aż ?) pokazówką Clip On The Road, więc mały budżet (7 000 ? Ja nie wiem jak mają zrealizować za to klip :D ) , a W Tym Mieście ... cóż, wydaje mi się że wyjdzie nam drugie SPW ale bez żużlu a za to z elementami hip hopowymi ;]

Małgosia - 2012-06-06, 21:30

Matek napisał/a:
Cóż, na Godność i W Tym Mieście nie liczę szczerzę mówiąc. Na Godność dlatego, że video to ma być zaledwie (aż ?) pokazówką Clip On The Road, więc mały budżet (7 000 ? Ja nie wiem jak mają zrealizować za to klip :D ) , a W Tym Mieście ... cóż, wydaje mi się że wyjdzie nam drugie SPW ale bez żużlu a za to z elementami hip hopowymi ;]

Póki co, nawet nie wiadomo czy to wypali.

"Ból przemija" - świetny. Nic mi nie odwraca uwagi od muzyki, moim zdaniem świetnie zgrane. Jedyna rzecz do jakiej się przyczepiam to ten schizowaty motyw z ratowaniem Hołka przez Hołka, zrobili z tego ważny motyw, a on jest po prostu zbyt mało czytelny.

Matek, teledyski SN nie były lepsze!
Po prostu gdy byliśmy młodsi nie patrzyliśmy na te obrazy z takim krytycyzmem, wszystko było wielkim wow! Byliśmy podjarani i łykaliśmy wszystko jak pelikan.
Kiedyś były inne czasy, inne możliwości, liczył się przede wszystkim oryginalny pomysł, dziś technologia jest na wyciągniecie ręki, a pomysły gdzieś zanikają, wszystkie teledyski stają się podobne. W My Riot zawsze jest jakiś motyw. I nie mogę przy okazji nie biadolić znów, jak żałuję, że tak genialne sceny z Boberkiem z "Botoxu" zostały tak poszatkowane i wrzucone do sałatki. Ale już, nie zmieniam tematu.

Amat3uR - 2012-06-06, 21:35

Moim zdaniem jednak były lepsze. Zdarzała się też chała (rozumiem, że "Nie Było" to hołd dla fanów, no ale... ;) , tudzież Jeden Taki Dzień), ale jak dotąd Sweet Noise w większości prezentował wybitne obrazy. My Riot są profesjonalne, nowoczesne, dobrze wyglądające... ale w żadnym wypadku wybitne.
Przemek - 2012-06-06, 22:21

Co nieco o Clip on the Road i teledysku Godność Glaca mówił we wczorajszej radiowej audycji.
http://static.polskieradi...101aec0a6.file?

Fakt, Nie było i DMKJN to było coś wspaniałego.

Amat3uR - 2012-06-06, 22:23

DMKJN fakt, wspaniałe dzieło. Ale Nie Było Ci się serio podobało?
Przemek - 2012-06-06, 22:26

Jako małolatowi? No pewnie. Sceny kręcone na czerwonym tle w tym...kinie? To chyba kino było z tego co pamiętam. Świetne. Sam pomysł powstania X'ów już nie za bardzo.

DMKJN w ogóle zwrócił moją uwagę na SN.

Anneke - 2012-06-13, 23:35

Momus napisał/a:
Moim zdaniem najlepszy klip MR jak do tej pory.

dla mnie też :)

p.s. też nie cierpię fb, ale się złamałam po tym jak przegapiłam koncert MR wskutek ogólnego roztrzepania :(

Matek - 2012-06-14, 15:33

Przemek napisał/a:
Jako małolatowi? No pewnie. Sceny kręcone na czerwonym tle w tym...kinie? To chyba kino było z tego co pamiętam. Świetne. Sam pomysł powstania X'ów już nie za bardzo.

Ta, w jakimś kinie to nakręcili.

Małgosia - 2012-06-14, 15:45

Matek napisał/a:
Przemek napisał/a:

Skoro już idziemy mało istotne szczegóły, to było Kinepolis w Poznaniu ;)

longas - 2012-06-14, 18:52

Małgosia napisał/a:
Matek napisał/a:
Przemek napisał/a:

przy ulicy B. Krzywoustego 72 ;)

Matek - 2012-06-14, 23:08

longas napisał/a:
Małgosia napisał/a:
Matek napisał/a:
Przemek napisał/a:

przy ulicy B. Krzywoustego 72 ;)

Polska, Ziemia, Droga Mleczna xd