| |
Sweet Noise Forum www.sweetnoise.one.pl |
 |
My Riot - My Riot - Sen (singiel/klip)
PePe - 2011-03-16, 22:11 Temat postu: My Riot - Sen (singiel/klip)
| Cytat: | SEN
Pierwszy singiel z płyty My Riot, nowego zespołu Glacy, który wraca po
czterech latach od wydania ostatniej płyty Sweet Noise...
"Sen" to utwór o tym, że każdy z nas ma prawo śnić swój własny sen o
zwycięstwie, o pokonaniu wszelkich przeciwności losu, chorób i
słabości. Mamy prawo być inni, reprezentować odmienny punkt widzenia,
przełamywać bariery i ograniczenia, które tak często są nam narzucane
z góry. Każdy z nas urodził się po to aby być wolnym człowiekiem.
"Sen" to moje spełnione marzenie o tym aby wrócić do Polski i jeszcze
raz oddać ludziom, których szanuję część siebie, tym razem z
zespołem My Riot.
To jest pierwszy utwór, który powstał po powrocie do kraju z Los
Angeles. Pierwszy jaki napisaliśmy z Hackerem spotykając się wreszcie
twarzą w twarz, w moim miescie Swarzędzu. Chcąc stworzyć album dla
polskiego słuchacza musiałem znaleźć się w tym miejscu, wyjść na
ulice i od dawnych znajomych, przyjaciół i zwykłych ludzi dowiedzieć
się jakie jest ich życie w Polsce 2011.
"Sen" tu i teraz wydaje mi się ważny, prawdziwy ale w żadnym razie
dołujący, ciemny czy przytłaczający. Ten kawalek ma napelnić serce
nadzieją. Sprawić, że chce Ci się żyć, krzyczeć i działać.
Jeżeli chociaż jedna osoba po jego wysluchaniu uwierzy w to, że nie jest
sama to mój sen się wyśnił" - mówi Glaca.
"Sen" jest pierwszym singlem zapowiadającym płytę My Riot. Stworzony
między Sopotem, Los Angeles i Monachium. Nagrany w Studio Toya w Łodzi i
Elektra Studio w Warszawie. Masteringiem zajął sie w Londynie John Davis,
który masterował m.in. The Prodigy, Snow Patrol, Grace Jones, Led
Zeppelin. W utworze "Sen" zagrał też perkusista Dominik Brzeziński, od
najmłodszych lat fan Sweet Noise, dla którego udział w sesji nagraniowej
był, jak to okreslił, "najwiekszą jazdą i spełnieniem najśmielszych
snów".
My Riot to wynik kolaboracji, która narodziła się online pomiędzy
Glacą, leaderem Sweet Noise a producentem breakbeatowym z Sopotu,
ukrywającym się pod pseudonimem Hacker. Po dwóch latach przesyłania
plików pomiedzy Los Angeles i Sopotem przyszedł czas na finalizowanie
płyty w Polsce. Wiedzę i doświadczenie zdobyte w Kalifornii Glaca
chciał wykorzystać w produkcji My Riot. Jego celem jest kolejna
przełomowa pod względem kompozycji, brzmienia i treści płyta,
skierowana przede wszystkim do polskiej publiczności. Do Hackera i Glacy
dołączyli Diamond Hill/gt/, Zwierzak/gt/ i Szymon/dr/, którzy zasilają
zespół jako skład koncertowy.
Album My Riot zostanie wydany przez wytwórnię EMI na wiosnę tego roku i
zawierać będzie 16 utworów. Trwają prace nad produkcją i realizacją
teledysku do singla "Sen".
Premiera singla "Sen" odbędzie się 17.03.2011, w radiu Eska Rock, w
wieczornej liście "NRD". O północy z 17.na 18.marca 2011, rusza pierwsza
odsłona strony internetowej www.myriotband.com gdzie zarejestrowani
użytkownicy będą mogli między innymi już kilka dni po premierze
pobrać singiel "Sen" w bardzo dobrej jakości a później otrzymywać
regularnie newsletter, utwory i pliki multimedialne związane z My Riot.
Pozdrawiamy serdecznie
Noiser Club
My Riot w sieci:
www.myriotband.com start w nocy z 17. na 18.marca 2011
www.myspace.com/myriotband
www.youtube.com/myriotband
www.facebook.com/myriotband
www.twitter.com/myriotband |
mailing z nc
Groszek - 2011-03-16, 22:43
Ha! Czyli jeszcze jestem w NC, no proszę
Momus - 2011-03-17, 07:53
Kto niecierpliwy to na stronie eski rock można znaleźć fragment kilkunastosekundowy snu.
a1ien - 2011-03-17, 11:22
kilka fotek z planu klipu
http://www.cgm.pl/galeria...4595&photo_ID=1
a1ien - 2011-03-17, 11:47
i jeszcze z onetu
http://muzyka.onet.pl/0,2258499,newsy.html
westa - 2011-03-17, 13:14
Obejrzalem ten wywiad na onecie, cos tam w tle bylo slychac i mysle, ze moze byc ciekawie Cieszy mnie tez to, ze Glaca chce nagrac rowniez w przyszlosci nowa plyte SN
Momus - 2011-03-17, 20:21 Temat postu: [My riot] Sen txt z twarzoksiążki
SEN
jak sen, ten w nas
jak bol, jak polamany kwiat
jak krzyk, ktory ciagle slyszysz i wiesz ze nigdy nie zapomne
chcesz zyc
chcesz byc
chcesz wierzyc i walczyc o te dni
kiedy ciemnosc peka tak jak mur
wiem, ze nigdy nie zapomnisz…
tych slow, ktore
jak piach, ktory
wiatr porwal
mysl i patrz
do gory
tych slow, ktore
jak piach, ktory
wiatr porwal
mysl i patrz
do gory
mysl i patrz do gory
jak sen, jak bol, jak krzyk i lzy
wolnosc, ktorej nie zapomnisz
ta ciemnosc peka tak jak mur
pomysl czy jestesmy wolni?
tak blisko nigdy nie byl nikt
jestes teraz i na zawsze
oddalem wszystko
nie mam nic
wolnosc ktorej nie zapomnisz
jak sny, te w nas
jak walka, gorycz
jak ten czas
jestes teraz i na zawsze
my freedom burning like a tree
I'm the witch's son
take me to the land of free
just let me be
to jest czas olsnienia, mysli i skupienia
to jeden moment i chwila ktora zmienia wszystko
nie pozwol jej odejsc ona nigdy nie wroci
slyszysz glos ktory znikad powrocil
wiesz, ze czekam na Ciebie tak jak ty na mnie
to dla tych wszystkich ktorych los trzyma na dnie..
jak sen, jak bol jak krzyk i lzy
ta ciemnosc peka tak jak mur
pomysl czy jestesmy wolni ?
jestes teraz i na zawsze
oddalem wszystko
nie mam nic
my freedom burning like a tree
I'm the witch's son
take me to the land of free
just let me be
ps. w tej chwili puszczają na esce rock "opowieści" Glacy. Ciekawe czy Przemek rippuje
Matek - 2011-03-17, 20:39
Kurde ... niby wszystko ok ... ale dupy mi nie urwało ... Jakoś bardziej podoba mi się wersja live, mimo że to tylko Glaca i muza z taśmy w sumie No nic, czekam na album. A sen w wersji studyjnej muszę przesłuchać jeszcze raz, może lepiej mi przypasi Wazne że na żywo na pewno będzie miazga
Amat3uR - 2011-03-17, 20:42
Dla mnie bomba. Zero zastrzeżeń. Świetny tekst, świetna melodia, doskonała muza. Głos Glacy nieco gorszy, na co mi eN zwróciła uwagę, ale stawiam, że to kiepski streaming Eski.
Przemek - 2011-03-17, 21:03
Mi również bardzo podpasiło i tak jak mówił Matek - te video z cgm trochę nie wyszło. Utwór w wersji studyjnej miażdży.
Momentami też miałem wrażenie, jakby utwór nie był do końca czysty, ale to może moje ustawienia, albo wina ze strony eski.
nofink - 2011-03-17, 21:59
| Matek napisał/a: | Kurde ... niby wszystko ok ... ale dupy mi nie urwało ... Jakoś bardziej podoba mi się wersja live, mimo że to tylko Glaca i muza z taśmy w sumie No nic, czekam na album. A sen w wersji studyjnej muszę przesłuchać jeszcze raz, może lepiej mi przypasi Wazne że na żywo na pewno będzie miazga |
Dziwne na facebooku co innego pisales.
Nagrał ktoś audycje? Chętnie bym tego posłuchał jeszcze pare razy...
longas - 2011-03-17, 22:35
panie Przemysławie....
goat - 2011-03-17, 22:37
Wytrzymajcie jeszcze chwile bardzo niedługo SEN będzie dostępny na stronie www.myriotband.com która rusza dziś w nocy.
eN - 2011-03-17, 23:03
tak, czy inaczej muzycznie jest zajebiście. jest wybornie. widać mega zaangażowanie w tworzenie, zero ściemy, wypełniaczy, zapychaczy, nieciekawych dłużyzn. jest dobry tekst, jest coś, co pokazuje, że MOŻNA.
Przemek - 2011-03-17, 23:10
Same fragmenty wywiadu:
Glaca dla Eska Rock [17.03.2011]
Matek - 2011-03-17, 23:13
| nofink napisał/a: | | Matek napisał/a: | Kurde ... niby wszystko ok ... ale dupy mi nie urwało ... Jakoś bardziej podoba mi się wersja live, mimo że to tylko Glaca i muza z taśmy w sumie No nic, czekam na album. A sen w wersji studyjnej muszę przesłuchać jeszcze raz, może lepiej mi przypasi Wazne że na żywo na pewno będzie miazga |
Dziwne na facebooku co innego pisales.
|
hm ?
longas - 2011-03-18, 00:57
hmmmm brakuje mi troche pazura w tej piosence, czegos charakterystycznego....
ogolnie moze byc....kilka odniesien do clc mozna znalezc w tej piosence
westa - 2011-03-18, 10:42
Nie bangla mi
Dzieki Przemek za wywiada
Przemek - 2011-03-18, 11:25
Chyba coś poprawiają. Przed pierwszą w nocy działała - można było się zarejestrować i pobrać dwa wallpapery. Sen w dobrej jakości 24 marca.
X - 2011-03-18, 13:42
kur*a, do poniedzialku jestem uziemiony, jedyny moj dostep do neta to kafejka z jednym kompem bez glosnikow. utworu nie słyszalem i średnio mam czas byc na bieżąco na fejsie....ech jeszcze tylko 3 dni i nadrobie zaleglosci.
Małgosia - 2011-03-18, 13:52
Zamuliłam z tym singlem, nie słyszałam prócz fragmentu na liście Eski
Strona jeszcze w nocy chodziła, ale w sumie, jak mówi Przemek, jedynie tapety było można pobrać, więc wielkiej straty nie ma.
Świetna ta galeria fot z planu!
eN - 2011-03-18, 15:43
| westa napisał/a: |
Nie bangla mi
Dzieki Przemek za wywiada |
a mi na śmIEciu śmiga.
Przemek - 2011-03-18, 16:06
O Fuck. Rzeczywiście, przecież wspominali na facebooku: http://www.myriotband.pl/
westa - 2011-03-18, 17:22
Juz gra i trabi No to czekam do 26 marca na mp3.
longas - 2011-03-18, 17:41
na tej stronie nic nie ma
Przemek - 2011-03-18, 18:02
| longas napisał/a: | | na tej stronie nic nie ma |
A co byś chciał aby było? Poza tym to pierwsza wersja strony.
Może przydałoby się jakieś krótkie info na temat zespołu, projektu, itp.
| westa napisał/a: | Juz gra i trabi No to czekam do 26 marca na mp3. |
To czekaj, bo ja mam zamiar pobrać już 24.
eN - 2011-03-18, 19:46
i ja toże
a1ien - 2011-03-19, 10:40
znalazłem coś...
http://jakubkrk.wrzuta.pl...R/my_riot_-_sen
zwierzak - 2011-03-19, 11:45
Kawałek spoko, ale moim zdaniem dupy nie urywa.
A co do zdjęć z nagrywania klipu, to odniosłem wrażenie, że już gdzieś to widziałem. Zamaskowani muzycy, pomalowana twarz perkusisty...
Amat3uR - 2011-03-19, 17:35
Ta, przebieranki mi zupełnie nie leżą, a już na pewno nie takie. Na szczęście mam to w dupie Interesuje mnie tylko muza. A ta zapowiada się super.
Matek - 2011-03-19, 19:56
http://www.youtube.com/watch?v=3ukTlMonUAo
Sen jest na youtube, można sobie posłuchać, jeżeli komuś się nie chce czekać te 5 dni
PePe - 2011-03-20, 23:17
z tych źródeł, które tutaj widzę, to niestety dużo się nie da się wyczytać; jednak ta muzyka to coś takiego, gdzie będzie jednak potrzebny jakiś konkretny sprzęt do posłuchania i płyta, bo mam wrażenie, że na kiepskim odtwarzaczu mp3 z plikiem kiepsko próbkowanym, to będzie to tylko jazgot, taki jak ja teraz słyszę; niestety z niedosytem kończę "odsłuchiwanie";
sama muzyka zapowiada się ciekawie; Glaca - jak nie zaczniesz trasy zaraz i to we wrocku, to foch kurcze, marzy mi się już ta muzyka na żywo; od razu proponuję akcje "miejsca z dobrym nagłośnieniem", bo jak ktoś nawali i postawi na średnie akustycznie miejsca, to wyjdzie z tego papka (pomogę z wyborem we wrocławiu )
a nawiązując do wyższych porównań z CLC, to mam wrażenie, że ten album to będzie taka powtórka z rozrywki; nie chcę mówić o CLC2, tylko, że może być takim samym tuzem, bo połączy fajnie dwie skrajności; i wcale nie chodzi tu o porównanie "ta muzyka jest podobna do tej" a o to, co będzie się działo naokoło tej płyty;
obym się nie pomylił i oby ten album dostał lepsze promo niż tryptyk
PePe - 2011-03-20, 23:21
aha, w ramach łyżki dziegciu - podpiszę się pod malkontentem Amatorem - te przebieranki też mi nie leżą (chyba moda prosto z niu jorka ) ale cóź... na płycie nie słucham szelestu ubrań, a instrumentów, więc nie powinno przeszkadzać
Przemek - 2011-03-20, 23:50
Mi to prawie w ogóle nie przypomina CLC, prawdę mówiąc.
X - 2011-03-21, 17:14
kawałek zajebisty. podoba mi się, że Glaca po tylu latach nadal kombinuje z wokalem a nie powtarza sprawdzone patenty.
Amat3uR - 2011-03-21, 17:23
Kombinuje? Gdzie?
X - 2011-03-21, 17:29
jak na moje ucho to inne efekty nałożył a może nawet cały tor uległ zmianie. i dobrze, podoba mi się ,,nowy Glaca".
eN - 2011-03-21, 17:31
| Amat3uR napisał/a: | | Kombinuje? Gdzie? |
w "ból przemija"
Amat3uR - 2011-03-21, 17:32
Produkcja nieco inna, ale to raczej kosmetyka. Nie przesadzasz?
Amat3uR - 2011-03-21, 17:33
A, chyba że. Na razie słyszałem tylko Sen
Przemek - 2011-03-21, 17:35
Ból przemija świetny i dla mnie pretendent na singla.
PePe - 2011-03-22, 19:40
dobra, bo ja nie ogarniam... są 2 tematy odnośnie tego samego - może ktoś to scalić albo zamknąć jeden z nich? (moderatorzy łejk ap! heloł!!!)
gdzie można usłyszeć ten drugi kawałek? i jakim cudem z 16 kawałków znacie już 1/4?
Amat3uR - 2011-03-22, 19:42
Leciały w Polskim Radio. Ale też nie słuchałem, nie chcę sobie psuć zabawy chyba
eN - 2011-03-22, 19:43
| PePe napisał/a: | dobra, bo ja nie ogarniam... są 2 tematy odnośnie tego samego - może ktoś to scalić albo zamknąć jeden z nich? (moderatorzy łejk ap! heloł!!!)
gdzie można usłyszeć ten drugi kawałek? i jakim cudem z 16 kawałków znacie już 1/4? |
będzie można 10.05 czyli w dniu premiery, to na pewno. znamy 1/4, bo leciały w audycji u Kaczkowskiego
Małgosia - 2011-03-22, 19:49
| PePe napisał/a: | aha, w ramach łyżki dziegciu - podpiszę się pod malkontentem Amatorem - te przebieranki też mi nie leżą (chyba moda prosto z niu jorka ) ale cóź... na płycie nie słucham szelestu ubrań, a instrumentów, więc nie powinno przeszkadzać |
Nic się nie powtarza kochany, tylko Ty gubisz wątek
U Kaczkowskiego były trzy kawałki z My Riot i jeden z M.T.void
eN - 2011-03-22, 19:51
sen, ból przemija, łzy i potęga i ulice. to cztery
X - 2011-03-22, 23:43
10 maj? singiel w imieniny miał premierę a płyta w urodziny.
Małgosia - 2011-03-23, 00:18
Sama nie wiem. Do końca tego nie czuję. Może w kontekście całej płyty będzie jakoś inaczej, albo czysta wersja z krążka będzie miała jakieś smaczki.
Zdjęcia: http://muzyka.interia.pl/...e,1432255,1,320
Amat3uR - 2011-03-23, 07:38
Ale czego?
Matek - 2011-03-24, 00:21
Sen już do ściągnięcia na oficjalnej Do wyboru w kilku formatach + wersja "surowa"
Małgosia - 2011-03-30, 23:38
Zapowiedź teledysku
http://www.youtube.com/watch?v=WNzQyov-kNU
Amat3uR - 2011-03-30, 23:46
Jeżeli tego nie spierniczą stroną techniczną (ujęcia, montaż, post-production), to będzie się to genialnie łączyć z całością. Fajnie! Jaram się
X - 2011-03-31, 00:06
ja też, pomysł ze street art genialny, fajny efekt. G zawsze dbał o stronę techniczną klipów więc o takie podstawy jak ujęcia się nie martwię. podoba mi się, że Riot nie jest tylko z nazwy, że nie nawijają o życiu ulic zamykając się w studio, z drugiej strony mam trochę obawy co do tego, że muzyka jest za bardzo kosmetyczna jak na ,,muzykę ulicy."
Momus - 2011-03-31, 08:15
Rewelacja
Przemek - 2011-03-31, 14:50
http://www.freestyle.pl/v...SEN-teaser.html
PePe - 2011-04-01, 00:31
wyjebany ten ludek
Małgosia - 2011-04-01, 00:34
| PePe napisał/a: | wyjebany ten ludek |
Własnie on najmniej mi się widzi z całego projektu, no ale ok.
Zacieram rączki
PePe - 2011-04-01, 00:36
a jak dla mnie to pierwsza wizualizacja związana z projektem, która podobie mi się w 100%
to co do tej pory widziałem zdecydowanie do mnie nie trafia - połączenie ekspresji clc z współczesnym hh, pełnym cukierkowych ozdobników;
Przemek - 2011-04-04, 11:56
http://muzyka.onet.pl/10174,2262072,newsy.html
| Cytat: | | ...W naszym serwisie możecie zobaczyć zwiastun pierwszego teledysku zespołu, który został zrealizowany do utworu "Sen". Premiera klipu już jutro, tylko w Onet.pl. ... |
EDIT
Ja nie wiem, co za ludzie piszą dla tych serwisów:
| Cytat: | My Riot, to nowy projekt muzyczny Piotra "Glacy" Mohameda ze Sweet Noise, którego debiutancki album ukaże się 10 maja
...
Dokładna data premiery krążka nie jest jeszcze znana. |
http://muzyka.onet.pl/255...ews_detail.html
Amat3uR - 2011-04-04, 12:07
Jaram się!
Przemek - 2011-04-05, 09:39
http://muzyka.onet.pl/0,2262182,newsy.html
Jest już klip. Krótko - nie podoba mi się.
Amat3uR - 2011-04-05, 09:43
Mi póki co nie działa
Przemek - 2011-04-05, 09:50
Może tu?
http://teledyski.onet.pl/...,teledyski.html
lub
http://www.onet.tv/muzyka...l#m=9036264,c=6
Amat3uR - 2011-04-05, 10:12
Działa, dzięki. I wykrakałem. Pisałem to na YouTube i chyba na Facebooku. Zajebisty materiał na klip zarżnięty przez kiepski montaż. To jest RIOT, to jest bunt, tutaj wszystko powinno zapierdalać. Szybkie cięcia, efekty montażowe, dynamika.
A tak patrzę się przez piętnaście sekund jak jakiś ciemnoskóry się rozciąga. Cięcie. Coś szybkiego, zespół, goście malujący na murach. Super! Cięcie. Pół minuty powolnych połamańców. Cięcie. Pięć sekund zajebistości. Cięcie. Pół minuty nudy. I tak dalej. Kurde, nie zmieniać nic w scenariuszu, w ujęciach, w niczym, a zmontować to inaczej, byłoby na pełnym wypasie i bym był zajarany jak cholera. A tak... sorry, wykrakałem
Cały klip powinien być tak zmontowany, jak te fragmenty z zespołem.
X - 2011-04-05, 10:17
poczekam aż będzie na youtube. wiecznie zawieszający się onet zawsze doprowadzał mnie do kurwicy, moich ulubionych township rebelion z Tryptyku do dzisiaj sobie obejrzeć nie mogę, bo wrzucone zostały tylko na ten chujowy portal i nigdzie więcej.
Amat3uR - 2011-04-05, 10:18
Wyedytowałem poprzedniego posta o ostatnie zdanie. I spróbuj linka z domeny onet.tv, tam mi zadziałało.
Przemek - 2011-04-05, 10:23
Właśnie, oczekiwałem porządnej dawki energii na początku, tak jak to było w trailerze. A tak emocje są tłumione przez brak akcji na obrazie. Później jest trochę lepiej. Na końcu zaś, coś w podobie Give It All Away, czyli ciąg kadrów nie idących w rytm odgrywanej muzyki. Słabe
Tak, jak piszę - początek taki jak w zwiastunie, przeplatany z ujęciami ze studia. A od połowy klipu mógłby być pokazywany sam zespół. Byłoby wporzo.
Czekam na płytę.
Małgosia - 2011-04-05, 14:09
| X napisał/a: | | poczekam aż będzie na youtube |
http://www.youtube.com/wa..._embedded#at=30
Amat3uR - 2011-04-05, 15:06
Moją krytykę (przeklejoną słowo w słowo stąd) na YouTube usunięto Na Facebooku jeszcze nie, ale uwagę, że trochę słabo z tym usuwaniem również. Słabo .
| Cytat: | Dominik, jako dziennikarz z krytyką spotykam się codziennie (bo codziennie kilka moich tekstów ląduje w Internecie). Krytyki konstruktywnej się nie boję, bo dzięki niej się rozwijam. Trollowania z kolei z Internetu nie wyeliminujesz, bo taka jego cecha. Mnie ona szczerze bawi i zupełnie jej do siebie nie biorę.
Więc warto nabrać dystansu do siebie. Odwaliliście kawał dobrej roboty z płytą (a przynajmniej na to wskazuje singiel i to, co wrzucano wcześniej) i nie mogę się doczekać. A teraz, po wycięciu moich i innych osób komentarzy czuję zwykły niesmak.
Ciekawe, czy ten komentarz też poleci. Ale zanim to zrobi, mam nadzieję, że do Ciebie przyjdzie w formie powiadomienia mailowego. Działacie tylko na swoją szkodę w ten sposób. Na kontach, nad którymi panujecie, możecie wprowadzić zasadę "niech piszą o nas dobrze, albo wcale". Może się nie wyda. A gdzie indziej ludzie złapią mega hejta i od Internetu dostaniecie po dupie. Ja dymu robić nie będę, bo Glacę lubię, a poza tym nie czuję się urażony, a zażenowany.
"My Riot" rozumiem jako bunt, krytykę otaczającej nas rzeczywistości, łamanie zasad, i tak dalej. I tenże sam My Riot kasuje krytyczne komentarze, które nikogo (w tym sam zespół) nie obrażają? No proszę Cię... |
butch.bmf - 2011-04-05, 15:36
Widać, że Glaca nie potrzebuje fanów a wyznawców i klakierów, którzy by mu ciągli przyklaskiwali.
Dlatego właśnie nie kupię jego płyty mimo, że miałem taki zamiar.
Straszną szopkę odstawia. Najlepsze jest to, że ten kto najgłośniej krzyczy o wolności sam jej innych pozbawia cenzurując mniej wygodne posty.
Śmiechu warte.
Amat3uR - 2011-04-05, 15:37
Ta, Twój post też poleciał Postaram się o tym nie pamiętać słuchając płyty.
Matek - 2011-04-05, 16:17
No to co się dzieje z komentarzami to troszkę lipa ... A co do teledysku, wypowiedziałem się już na FB wystarczająco, w trzech komentarzach Gdyby to przemontowac, to może jeszcze byłby fajny teledysk.
longas - 2011-04-05, 16:19
zastanawia mnie w jakim celu są ci dwaj goście na klipie, co udaja robotów....tymbardziej w takiej ilości...za duzo ich....ogladałem klip i do połowy to 3/4 obrazu to oni....
hmmm chyba miało byc swiatowo...juz lepiej by pasowali na ulicach wawy
za malo zespołu, zdecydowanie....proporcje powinny byc inne: najwiecej zespołu, potem ulice wawy, i na koncu ci kolesie
X - 2011-04-05, 17:38
niestety ale zgadzam się z Amatorem. foty i trailer zajebiste, efekt końcowy pozostawia niedosyt. Glaca na płytach zawsze kiedy nie był zadowolony z efektów wywracał wszystko do góry nogami i to zawsze wychodziło projektom na dobre. myślę, że ponowny montaż mógłby wiele zmienić na plus.
a1ien - 2011-04-05, 18:45
Glaca i Górecki zrobili już kilka zajebistych klipów. Były dynamiczne, energetyczne, zajebiście zmontowane. Wiedzą więc jak to zrobić i myślę, że taki efekt jaki możemy oglądać to jest to co chcieli uzyskać. Nie ma więc sensu mówienie jak to powinni zrobić.. bo zrobili jak chcieli.
Moim zdaniem ten klip jest bardzo dobry. Ale tego tańca nie kumam za bardzo tych kolesi.. ogląda się ich jednak dobrze..
Jak oglądam filmik (na lenovo;p) na fullscreenie to jest dla mnie wystarczająco dynamiczny ale jak oglądałem na tnącym się onecie to była trochę padaczka wydawał sie monotonny
sam kawałek mnie nie porywa. nie dla mnie jest ten tekst. muzycznie zajebiście... innych kawałków słucham dużo chętniej.
usuwanie komentarzy - bardzo słabe...
kto nie ma hejterów nic nie znaczy!
Momus - 2011-04-05, 19:15
Tych nieporozumień z komentarzami nie skomentuję... zaś co do klipu:
Miało urywać dupę. Miało, bo niestety podoba się ale tylko od połowy. Afroamerykanie może i fajnie tańczą (nie znam się) ale do tak dynamicznej piosenki pasują jak pięść do nosa. Czyli to co pisaliście przede mną. Niemniej czekam na koncerty bo to tam dopiero będzie los pierdols:D
King_Kschychooo - 2011-04-06, 05:50
Ogladnalem klip i stwierdze ze tez mam negatywna raczej ocene. Poczatek jeszcze przejdzie. Ale jednak czarnych za duzo, i ten ich taniec za wolny do tepa. Jesli by te sceny z czarnymi puscic jako "przerywniki" (z braku lepszego slowa) a dac wiecej scen z "plakaciazami" i znacznie wiecej z zespolem (wedlug mnie powinny byc dominujace) i wiecej troche akcji z przechodzeniem pomiedzy trzema "scenami" to by bylo git. A tak to takie troche blah.
zwierzak - 2011-04-07, 00:51
I do tego wszystkiego jeszcze ta krypto (a może i nie krypto nawet) reklama Lenovo...
X - 2011-04-07, 01:28
obejrzałem jeszcze z kilkanaście razy w sumie. od 2.18 do końca jest na prawdę bardzo dobrze, wstęp też fajny ale od mniej więcej 49 sekundy jest to na co wszyscy tutaj zwracamy uwagę. nie ma co się spinać, czekamy na płytę i koncerty, bo to jest chyba w tym wszystkim najważniejsze.
Amat3uR - 2011-04-07, 07:37
| zwierzak napisał/a: | I do tego wszystkiego jeszcze ta krypto (a może i nie krypto nawet) reklama Lenovo... |
Nie wiozę w tym nic złego
zwierzak - 2011-04-07, 20:34
Nie mówię, że to coś złego. Każdy chce przecież zarobić...
Ja się tylko zaśmiałem.
stormbringer - 2011-04-09, 12:24
jestem pewien, że płyta będzie wyprodukowana rewelacyjnie - do tego to juz Glaca zdążył przyzwyczaić. mam też nadzieję, że muzycznie bęzie tak jak lubimy, jednakże po pierwszym klipie rzuca mi się na oczy jedna rzecz - wizerunek projektu vs. jego idea. My Riot kojarzy mi się z czymś innym aniżeli to co zobaczyłem w video. Tekst, który Glaca wykrzykuje w kawałku nie do końca 'synchornizuje' mi się z obrazem no i mimo wszystko cały czas liczę, że My Riot, ten, który zobaczymy razem z pełna płytą będzie mniej wygładzony - zarówno w kwestii video jak i zdjęć. na razie bliżej chłopakom do facebooka aniżeli głosu wnętrza (to nie złośliwość, żeby było jasne!). tak czy inaczej, jestem pewien, że koncertowo ten skład będzie mordował.
PePe - 2011-04-09, 12:27
Ja ogólnie odebrałem klip pozytywnie, nawet bardzo, ale też uważam, że pewne sceny zostały wyreżyserowane zbyt statycznie, przez co materiał nieco traci na atrakcyjności.
Natomiast cięcie komentarzy - nie wierzę... z tego powodu padło forum oficjalne i ogromna ilość ludzi odwróciła się od SN. Nie rozumiem jak można powielać w nieskończoność te same schematy
Przemek - 2011-04-09, 13:56
Mnie najbardziej interesuje muzyka i wierzę, że będzie dobrze. Ból przemija nie schodzi z mojego odtwarzacza od czasu audycji.
Co do klipu, to miałem nadzieję, ze zostanie zrealizowany na wzór "Nie było".
Małgosia - 2011-04-09, 19:47
Dobra, w sumie już wszystko powiedzieliście, ale dorzucę swoje trzy grosze.
Generalnie mnie również mało obchodzi klip, muzyki słucham na odtwarzaczu, nie oglądam klipów, ale skoro on już powstał to przyznam, że liczyłam na coś w stylu Give It All Away, chodzi mi o utrzymanie tempa, obraz dzięki któremu trudno byłoby usiedzieć w miejscu.
Już pominę że z tych wszystkich kawałków jakie do tej pory poznaliśmy, to Sen podoba mi się najmniej.
| Przemek napisał/a: | | Mnie najbardziej interesuje muzyka i wierzę, że będzie dobrze. Ból przemija nie schodzi z mojego odtwarzacza od czasu audycji. |
Świetny kawałek, choć gdy pierwszy raz usłyszałam refren to się uśmiałam. Nie wiem jak to określić... gdyby puścili to na Esce, to nagle ludzie zaczęli by to śpiewać rano przy goleniu czy myciu zębów wyginając śmiało ciało przed lustrem
(pamiętam że podobne zaskoczenie przeżyłam gdy usłyszałam pierwsze nuty Burn Love )
PePe - 2011-04-09, 21:37
Ale Burn Love kopie dupsko po całej linii i proszę mi tu z tego kawałka nie łachać!
Małgosia - 2011-04-10, 00:08
| PePe napisał/a: | | Ale Burn Love kopie dupsko po całej linii i proszę mi tu z tego kawałka nie łachać! |
Ja Przemuś niczego nie łacham Chodzi mi bardziej o taki klimat kawałka dzięki któremu nigdy nie znajdę go w szufladce "metal ciężkie brzmienia".
I o ile Burn Love zdecydowanie nie nalezy do moich ulubionych kawałków o tyle Ból ma szansę
Ale spoko, na razie nie krzyczę, bo nie o tym jest temat. Czekamy.
stormbringer - 2011-04-11, 09:08
to ja tylko powiem, że także ważniejsza jest dla mnie muza aniżeli video - chodziło mi tylko o fakt, że My Riot kojarzy mi się z inną, bardziej mroczną stroną street artu. Miałem ciche nadzieje, że w obrazie zobaczymy naprawdę hardkorowe akcje uliczne - grafficiarzy, bombing, ekipy tańczące na ulicy breaka itp.
Zakładam jednak, że to znacznie zawęziłoby przekaz więc pewnie czepiam się.
PePe - 2011-04-11, 10:46
Sen właśnie leci na esce rock... Ciekawi mnie, czy zrobi tutaj karierę...
Małgosia - 2011-04-13, 22:06
| PePe napisał/a: | | Sen właśnie leci na esce rock... Ciekawi mnie, czy zrobi tutaj karierę... |
Póki co 4. miejsca na liście NRD
Przemek - 2011-04-14, 00:37
Dlatego właśnie trzeba głosować: http://www.eskarock.pl/index.php?page=lista_nrd
|
|